• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Petronije

Ja ne mogu Skalopa da stavim u kategoriju ljudi koji slepo veruju televiziji i dnevniku, zato i kažem da mi je to sve nedokučivo. Ne moram baš sve ni da znam.

Sent from my TCL S 720 using Tapatalk
Arm the Homeless

Meho Krljic

Ja bih prvo Skalopu, a zatim penzionerima dao ipak malko više kredita. Skalop nije čovek koji vidi Dnevnik i kaže "e, glasaću za ovog što je na vlasti, pa nek im jebe majku" i uglavnom ima dosledna obrazloženja za svoje stavove. Takođe, penzioneri koje ja poznajem niti su za Vučića niti su na poslednjih nekoliko izbora glasali za te sa Dnevnika.

Petronije

Ovo što sam kvotovao je sve samo ne dosledno objašnjenje. I da ponovim, ni slučajno ne stavljam Skalopa u kategoriju ljudi koji veruju dnevniku i tv hepi,  niti imam bilo šta protiv penzionera, taman posla. Samo iznosim činjenice. Ne poznajem ni jednog penzionera koji ne glasa za Vučića, to je sve.

Arm the Homeless

scallop

Mac je, naprosto - magarac, Nemam drugu reč.

Petronije, tebi ću objasniti. Ne glasaju svi penzioneri za Vučića. Naprimer, ja sam izgubio na svim glasanjima otkako postoje. Nekako se desi da glasam za gubitnike. Penzioneri su podeljeni baš koliko i svi drugi. Međutim, ono šta ja vidim je da se radi na infrastrukturi, dospeva do mesta gde niko ne bi da pokreće neku proizvodnju. Ko bi proizvodio ako roba na tržište može jedino ako se natovari na krkače ili na magarca. Ko bi uložio u FAP, ako se ne može do Priboja?

Recimo, u Ruskom Krsturu su na 400 hektara uzgojili više kvalitetne paprike nego Leskovac. Ode prednost autoputa. Tamo, zalivaju, a ne kao u Južnom Banatu gde se osušio kukuruz. To znači da se selo polako organizuje, razmišlja se i zemljoradničkim zadrugama. A seljak je najteži za saradnju.

Ukupno, vidim da oživljavaju neki principi na kojima je postojala SFRJ, a to su bila bolja vremena.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

mac

Ja sam magarac koji vidi gazdu kako mu pravi veći ambar, ali i nove svinje koje će zauzeti novi prostor. I šta se ja pa bunim...

scallop

Stvarno, što se buniš? Kakve veze ima magarac sa ambarom? Ova država ti je omogućila da završiš fakultet. Imaš posao? Nemaš? Moj sin je otprilike tvoj vršnjak, završio više škole od tebe, pa je dve godine nezaposlen. Ali, zapinje iz sve snage i radi. Pljuvanje po "svinjama" će me uvek izazvati.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

akhnaton

SNS i bulumenta Kejnzijanci? Veiki javni radovi na infrastrukturi?!  Neverovatno ili kako govoriše pripasnici zlatne mladeži nakon Termidora, ankovejable
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

scallop

Quote from: akhnaton on 06-10-2017, 12:33:14
SNS i bulumenta Kejnzijanci? Veiki javni radovi na infrastrukturi?!  Neverovatno ili kako govoriše pripasnici zlatne mladeži nakon Termidora, ankovejable

I ti pokušaj da čitaš ono šta je napisano.

mac

Vučić nije država. Vučić uništava fino tkanje demokratske države, as we speak, i zamenjuje ga infrastrukturom partokratske države. Tako je, on gradi infrastrukturu, ali on će se najviše i okoristiti tom infrastrukturom.

akhnaton

Quote from: scallop on 06-10-2017, 12:38:29
Quote from: akhnaton on 06-10-2017, 12:33:14

I ti pokušaj da čitaš ono šta je napisano.

Čitao sam ono što je napisano, i potpuno razumeo. Niti je spojenoprsti Kejnzijanac, niti je ovo što on, miss zorana piggy i ostali rade Nju Dil.  Lepo ste rekli da n jaše na talasu laissez faire, a narodu maže oči Kejnzijanskom retorikom. Ništa više. 
Quote from: mac on 06-10-2017, 12:43:46
Vučić nije država. Vučić uništava fino tkanje demokratske države, as we speak, i zamenjuje ga infrastrukturom partokratske države. Tako je, on gradi infrastrukturu, ali on će se najviše i okoristiti tom infrastrukturom.
Ne mora da je gradi, nasledio je od DB.

Scordisk

je l- smo imali "fino tkanje demokratske države", kao, ikada?  I đe je ta izgradnja infrastrukture, i ja malo da se radujem? muzičke fontane i sverčano otvoreni semafor se ne računaju

Meho Krljic

Pa, sagrađeno je tolko i tolko kilometara druma, nije da to ne treba prepoznati.

Takođe, da takođe ne bude da zaboravljam pozitivne stvari (iz moje perspektive) koje je ovaj režim uradio: uvedeno je mnogo više reda u naplatu poreza i doprinosa na zarade nego u ijednom prethodnom režimu.

akhnaton

Quote from: Scordisk on 06-10-2017, 12:56:26
je l- smo imali "fino tkanje demokratske države", kao, ikada?  I đe je ta izgradnja infrastrukture, i ja malo da se radujem? muzičke fontane i sverčano otvoreni semafor se ne računaju

Koja izgradnja? Glavni grad u kolapsu jer se malom i spojenoprstom diglo da buše rupe. Putevi su nam takvi da bi nam najbolje bilo da se svi opremimo po jednim Willisom. Železnica skoro da i ne postoji... Kako si mogao da zaboraviš otvaranje klozeta u osnovnoj školi u velikoj drmuši?!

Quote from: Meho Krljic on 06-10-2017, 13:01:37
Pa, sagrađeno je tolko i tolko kilometara druma, nije da to ne treba prepoznati.

Takođe, da takođe ne bude da zaboravljam pozitivne stvari (iz moje perspektive) koje je ovaj režim uradio: uvedeno je mnogo više reda u naplatu poreza i doprinosa na zarade nego u ijednom prethodnom režimu.

Poboljšanje naplate poreza? Možda od boranije, dok su guzne muve i finansijeri vladajućeg Tadićevog kopileta ne diraju.

Meho Krljic

Pa kažem "mnogo više reda nego u ijednom prethodnom režimu" - na kažem da je sad tu stanje savršeno. Al da se prepozna da je negde urađeno nešto što iz moje perspektive treba da se pohvali, da ne bude da mrzim Vučića i sve što predstavlja na nekoj iracionalnoj razini.

Scordisk

ja zbog posla baš često idem po srbiji (crnoj gori, bosni), a kada se ne mlatim zbog posla, idem na planinarenje, i ne mogu reći da sam primetio neku infrastrukturu. koridor 10 od niša je bio isti ove godine kao i pretprošle - zatvoren. u gradištu nisu uspeli ni biciklisatičku stazu da betoniraju, mada je platila unija (tim pre). put za suvu planinu je stariji od moga dede, a i izgleda kao da su ga tenkom pravili. mislim, nije da se bunim, niti je ovo iraionalna mržnja: kvalitet vode u nišavi se znatno popravio od kada nema industrije, a i čovek može lepo da ode u prirodu i ne vidi čoveka tri dana, eno, suva planina je potpuno prazna i to je dobro, dane čovek dušom, ali, ne uklapa se u narativ...

Petronije

Evo ja mrzim Vučića na toj razini. Skalope, tvoje objašnjenje mi je tanko i nikad me time ne bi ubedio da Vučič valja i da dobro vlada. Imam kontraargumenata koliko hoćeš, ali bole me ruke od telefona, možda večeras kad zajašem laptop.

Arm the Homeless

Meho Krljic

Evo, Danas, koji mu nije naklonjen mu priznaje više od sto kilometara. I to se mora prepoznati & poštovati s merom.  Plus, valjda je i ove godine još nešto građeno...

Stipan

Quote from: Meho Krljic on 06-10-2017, 13:05:30
Al da se prepozna da je negde urađeno nešto što iz moje perspektive treba da se pohvali, da ne bude da mrzim Vučića i sve što predstavlja na nekoj iracionalnoj razini.

Iracionalnoj razini? Razmisliš li ti pre no što nešto nakucaš?

Truman

Вучић ће владати још дуго и изградиће још пар стотина километара пута. Кад оде, остаће пустош - неће имати ко да иде тим путевима.
Готово је, свеее је готово.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Meho Krljic

Quote from: Stipan on 06-10-2017, 13:18:58
Quote from: Meho Krljic on 06-10-2017, 13:05:30
Al da se prepozna da je negde urađeno nešto što iz moje perspektive treba da se pohvali, da ne bude da mrzim Vučića i sve što predstavlja na nekoj iracionalnoj razini.

Iracionalnoj razini? Razmisliš li ti pre no što nešto nakucaš?

Ne, sve kucam u stanju meditativnog transa, ispražnjen od misli, emocija, bilo čega što bi me razlikovalo od obične mastionice na kakvom pisaćem stolu.

Stipan

Mastionica u smislu dolpengengera?

Meho Krljic

Šta je to dolpengenger?

Stipan

Dolpengenger je lik iz germanskih legendi. Bezumni dvojnik koji je potpun tek kad se spoji sa svojim uzorom.

Meho Krljic

Nešto slično doplgengeru, dakle?

I, pa... ne. Mastionicu sam samo izabrao kao primer neživog predmeta jer na to većina ljudi prvo pomisli kad treba da navede primer neživog predmeta. Prvo na mastionicu a onda na štampano kolo u nekom digitalnom ručnom časovniku iz ranih osamdesetih godina prošlog veka.

Stipan

A zašto uvek moraš pomisliti na ono što većina bezumnih dvojnika prvo pomisli?

Meho Krljic

To sam ja - glas naroda bezumnih dvojnika. Nije neka velika privilegija ali ja svoj križ nosim bez hroptanja.

Stipan

I opet taj Hristos. Postaješ veoma prosečan...

Meho Krljic

Za mene je izdizanje do nivoa proseka znak izvanrednog napredovanja   :| :| :| :| :|

Scordisk

ti si meho razuman čovek i blaga priroda :D ne znam šta ćeš među nama nadžak-babama.

nego, putevi, ne putevi, nešto čitam američki vladin sajt o putovanjima, i naletim na mere predrostrožnosti u srbiji:

Anti-U.S. Sentiments: Anti-U.S. sentiments are most prevalent around certain anniversaries and some national holidays, including: February 17 (the date of the 2008 independence of Kosovo), March 24 (the beginning of the 1999 NATO bombing campaign), and ethnic Serb holidays such as St. Vitus's Day (Vidovdan, celebrated June 28).

Sporting Events: Wins or losses in sporting events can also trigger violence, especially matches between rival teams.  U.S. citizens have not been targets of any recent sports-related violence, but in a few isolated cases, soccer hooligans and petty criminals singled out and attacked non-Serbians.  We urge U.S. citizens to be vigilant if attending, or in the vicinity of, sporting events in Serbia.  U.S. Government employees are strongly discouraged from attending most sporting events.

Night Clubs: As a safety precaution due to xenophobic violence, the following splavs and clubs have been declared off-limits for U.S. officers, staff, and dependent family members under Chief of Mission authority in Serbia:

Plastic night club
Splav Slep
Mr. Stefan Braun night club

Demonstrations: Demonstrations by political parties, unions, and other groups are common in Serbia, and may become violent.  Even demonstrations intended to be peaceful can quickly turn violent.  U.S. citizens in Serbia should avoid demonstrations if possible, and maintain caution if within the vicinity of demonstrations.  There is often a heavier than usual police presence near demonstrations, and traffic may slow or stop until well after the demonstration ends.

scallop

Pol Krejg je, povezano sa događajima u Las Vegasu ispisao da više nijedna tvrdnja nije nesumnjiva. Dodao sam da je količina laži prevazišla količinu istine. Kad god Vučić pohvali svoja dostignuća - posumnjam. Kad god ga pokude, takođe. Saldo se dobija kad odem na pijacu i kad posle pijace sednem u kafanu da prikupim snagu za do kuće. Nekako izračunam da se više troši.
Ustvari, sad vas i ja lažem. Na pijaci se natovarimo, pa hvatamo taksi. I dalje 300 kinti. Znači, mala inflacija, a i to se računa. Kao i 57 stepenica do mog sprata. E, onda kad stignem na FB ili ZS i stanje naših laži stabilno. Fukara podmeće drugima da pljuju, "botovi" brane pre sendviča.

scallop

Scordisk, hoćeš li moje mere bezbednosti kad komuniciram ili putujem u SAD?

Scordisk

more, daj da čujem :D ovo sam,doduše, okačio iz čisto humorističkih razloga, a i da vidimo kako nas ameri posmatraju

scallop

Quote from: Scordisk on 06-10-2017, 13:53:15
more, daj da čujem :D ovo sam,doduše, okačio iz čisto humorističkih razloga, a i da vidimo kako nas ameri posmatraju

Mogao bi jednom da pročitaš UNAZAD (samopromocija nikad nije na odmet). Najpre, nema komunikacije sa Amerima (mojim) preko telefona, e-maila ili Skype a da sadrže bilo kakav politički stav. Na putovanje se ne nosi kajmak, rakija i svašta nešto, jer pri ulasku u SAD, a to je na nekom međuaerodromu, postoji službenik kome može da se ćefne pa te pošalje kući. Tokom boravka postoje mesta gde ti preporuče da ne zalaziš. Dalje, postoje prijateljska i druga okupljanja gde se pitaju koj nam je kurac pa dižemo frku, kad nismo ni za kurac. Tu moraš biti oprezan, a ne možeš da se uzdržiš. Zamisli Božićni ručak sa "familijom", baptisti pa se drže za ruke, držiš i ti neku ruku, pa se zahvale Bogu za prisustvo pilota NATO, u obližnjoj bazi, koji se spremaju da negde nešto bombarduju, pa više troše kad imaju slobodan dan.

džin tonik

Quote from: Meho Krljic on 06-10-2017, 13:24:12
Šta je to dolpengenger?

stipan cita najdugovjecniji sf-serijal na svijetu, perry rhodan... :roll:
dolpen

lilit

nadam se da je auto čitav.

ovako (fotka) je izgledala inicijalna vest, posle nekoliko sati su primenili u:
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:689283-NESRECA-U-SURCINU-Istrcao-izvan-pesackog-prelaza-udario-ga-automobil

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Aco Popara Zver

To sa SFRJ ili drugim principima i jeste pitanje. Ekonomija nije zec pa da počne da sprinta za sekund. Prije je kao vo, kad krene se tetura, misliš drogiran je, ima da se spotakne i polomi, u svakom slučaju propade kupus i ograda...  Ali kad se zaleti brži je od zeca.

Ako su principi ispravni, što ja pojma nemam, onda zahuktavanje još traje. Kina počela krajem osamdesetih a stvarno šibala 15 godina kasnije.

Ja ne znam da li Vučić pravi vola od privrede ili ljudi ili oboje, ali znam da ovi drugi ništa ne nude, i to je žalosno.
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

scallop

Izgleda da je Ringier dobio prilog od Soroša.

Na naslovnoj strani današnjeg "Blica": 100 dana Vlade Srbije: Od "Fijata" do Vulinove tetke.

Međutim, narajcala me je slika pisca i akademika Ljubomira Simovića i njegovo golemo pitanje: "A šta bismo s Kosovom da nam ga vrate. Uvek sam govorio da je srpski mejnstrim kratkovid i da dopire koliko i vid kroz nozdrve. Ako nekoga zanima dokle dopire pogled jednog autentičnog pisca u Srbiji, pročitajte UNAZAD. Ja i unazad više vidim nego ostali unapred.

Meho Krljic

Spekulacije o mogućim vanrednim parlamentarnim izborima uz beogradske, od strane lista Danas a na osnovu... "izvora". Ne da sad tome treba nešto verovati, ali eto, da vidimo šta priča čaršija...

scallop

Jedno pitanje: Ko je "Valtner"?

"Izvori bliski..." itd. Ako Vučić o svemu odlučuje, ko je vrh SNS koji planira, razmatra i svašta nešto još. Sine Uroše, tekst u listu "Danas" je promocija raspadnute opozicije, duvanje u šuplju tikvu. Tvoje linkovanje je pištanje kroz rupu iste tikve.

Meho Krljic

Ma ja i kažem da ne treba mnogo da se primamo, ali, kako rekoh, da vidimo šta priča čaršija, ionako se spremamo za beogradske izbore pa ćemo svakako pričati o ovim temama.

L. Valtner je očigledno neki strani element ubačen ovde da nas zavadi ali nećemo se dati.

Meho Krljic

Nego, da vidimo, ako mnogo lajete po tviteru, kolike su šanse da država potraži od firme podatke o vama:

Srbija od Tvitera tražila podatke o 40 korisnika

Dobro je, nisu velike. Mada veće nego u državama u regionu, al opet i mi smo veća država.

scallop

Quote from: Meho Krljic on 10-10-2017, 16:07:40

Dobro je, nisu velike. Mada veće nego u državama u regionu, al opet i mi smo veća država.

Mi imamo više budala koje trabunjaju više nego što treba. I jeftinije su.

Ugly MF

Meni najtužnije kad čujem da neko Srbiju naziva državom....
Švajcarci imaju državu, Nemci, Norvežani, Šveđani...itd...
mi imamo zemlju ..brdovitu, ravnu, kako oćete i kaubojštinu sa 'šerifom' ....

Truman

Ваистину, ја бих рецимо више вол'о да смо краљевина. Место две будале ( председник и премијер ) имали бисмо само једну ( премијер ). Краља не рачунам јер он добро говори стране језике и мислим да би нас коректно представљао у иностранству.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

scallop

Budala imamo kao pleve, stalno se oglašavaju.

Ugly MF

Ti ih čitaš?!?

Аксентије Новаковић

"Интелектуална елита" граЏанске Србије.  :D

"Vučić primorao Uroša Predića da mu naslika portret": Urnebesne izjave pristalica opozicije na mitingu u centru Beograda (VIDEO)

Ekipa YouTube kanala "Kultura Danas" posetila je miting opozicije koji je održan juče u cilju da saznaju kakva je opšta kultura građana koji su došli da podrže opoziciju, koja neprekidno izjavljuje kako su njihove pristalice isključivo obrazovani građani.

Pitanje za neke od građana koji daju podršku opoziciji je da li je u redu što je predsednik Aleksandar Vučić primorao slikare Uroša Predića i Nadeždu Petrović da slikaju njegove portrete.

Odgovori su bili urnebesni.

- Sigurno će Predić morati da naslika Vučićev portret, ako želi za života da postavi još koju izložbu - jedan je od odgovora.

Na pitanje šta misle o tome što je Predić postao zamenik ministra kulture jer je u SNS odgovorili su da je to "čist interes".

A sa sigurnošću su tvrdili da su Milutin Milanković i Slobodan Jovanović došli na funkciju preko partijske veze.

Da podsetimo, naša čuvena slikarka Nadežda Petrović je rođena 1873. a umrla 1915. godine. Slikar Uroš Predić živeo je od 1857. do 1953, čuveni srpski istoričar i političar Slobodan Jovanović rođen je 1869. a umro u Londonu 1958. Dok je jedan od naslavnijih svetskih naučnika Milutin Milanković živeo od 1879. do 1958. godine.

Urnebesne odgovore i nepoznavanje opšte kulture opozicionih članova možete da pogledate u videu:

https://www.youtube.com/watch?v=GVsyFCPUyVY&feature=youtu.be
T2 irritazioni risuscitare dai morti.

http://www.istrebljivac.com/blog-Unistavanje-pacova.html

scallop

Tako je na Ravnoj Zemlji.

Аксентије Новаковић

Међу малобројним присталацима Саше Прангије Јанковића и Вука Поздераца Јеремића - нема равноземљаша.  :lol:
T2 irritazioni risuscitare dai morti.

http://www.istrebljivac.com/blog-Unistavanje-pacova.html