• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Scordisk

Quote from: Pizzobatto on 20-03-2018, 22:01:05
Quote from: Scordisk on 20-03-2018, 21:29:05
Quote from: Truman on 20-03-2018, 17:11:28
https://www.blic.rs/vesti/hronika/uhapsen-jos-jedan-svestenik-zbog-dilovanja-droge/qrqm0yn

Заиста ћу изгубити веру у нашу Свету Цркву.  :cry:

ima jedna teorija - da je plan diskreditovati crkvu i crkvena lica koja su počela previše da talasaju pred priznavanje kosova, pa sada četvrto odeljenje izvlači staru dokumentaciju i spavače

a ima i druga teorija, a to je da konačno imamo pravu struju u spc koja zna kako da transcedentira duh božiji, što ja zdušno podržavam  :|

https://books.google.com/books?id=l-75zLjGlZQC&printsec=frontcover#v=onepage&q=Take%20away%20its%20god%20from%20the%20people%20most%20criminal%20license&f=false

e to

@ petronije: nije to diskredit, to ljudima i ne predstavlja problem. dapače, nalaze da je informer sasvim dobar list jer je "najjeftiniji"

@truman - nezavisno od toga da li si verujući ili ne, spc ima popriličan autoritet u srbiji. ljudi slušaju šta priča, a kada amfilohije i drugi istaknuti članovi crkve (po meni, jedan od najznačajnijih potpisnika rezolucije  je pop nenad ilić - jako interesantan lik, a mislim da je bio  i kod teše tešanovića, pa ko hoće da posluša osvežavajuću priču jednog sveštenog lica, eto mu je na jućubu) pa još kada krenu da izlažu svoje disonantne stavove oko kosova, to može da naruši "unutrašnji dijalog". neverovatno mi je da država odjednom krene da razbija sveštenički narko-lanac, i to baš danas, kada svi narko lanci praktično rade pod blagoslovom države (ili ne rade - ako blagoslov nemaju).

mada, opet, kažem, možda su prosto ovi popovi našli način da se povežu sa mladima, i ja im to svakako neću zameriti  xrotaeye

Truman

Слажем се да је Црква око Космета крута што Вучићу тешко да одговара, међутим не доводим то у везу са хапшењем неких сеоских попова. Да држава заиста хоће да запрети направили би аферу неком члану Синода.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Aco Popara Zver

Misliš, treba da im zabiju ne jedan, no dva prsta duboko u nos da bi im poslali poruku? Truki, baš imaš nebujnu maštu...
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Dybuk

Šta su Srbi bez teorija zavere :lol:

Pa taj isti poglavar crkve je na predlog da se patrijaršija prebaci u Peć kukavac zavapio da on ostaje u BG. Nači, ni patrijarh neće na svetu srpsku zemlju :lol:
Hoću da kažem, lepo su vlast i crkva sinhronizovani.

mac

To je bio besmislen, neostvariv, opasan, i sve u svemu glup predlog. Poštujem patrijarhovu sklonost ka racionalnom bistvu, makar samo kad je njegov život u pitanju.

Dybuk

Ma jasno, svi su racionalni kad se o njihovoj koži radi. A traže od ostalih da budu iracionalni.

...tetki lek

...i ono o mlaćenju gloginja.

Aco Popara Zver

Quote from: mac on 21-03-2018, 13:25:00
To je bio besmislen, neostvariv, opasan, i sve u svemu glup predlog. Poštujem patrijarhovu sklonost ka racionalnom bistvu, makar samo kad je njegov život u pitanju.

al to je uobičajena praksa

kad su krstaši osvojili Carigrad, normalno je da se patrijarh povukao, a punih 70 godina je i dalje bio Carigradski patrijarh

kad je grad oslobođen, normalno se i vratio. Dakle, nije Irinej naivan niti je to nešto besmisleno

Meni samo nije jasno da Vučić misli da će da provuče neko priznanje Kosova, e to je tek besmisleno

u stvari, ako uspije, svaka čast

Truman

https://www.espreso.rs/vesti/drustvo/235335/udovicic-medju-pet-najvecih-srpskih-sportista-moso-odalovic-medju-pet-pisaca-udzbenik-za-sestake-uzburkao-strasti?ref=ext_kurir

Јеботе, каква спрдња од земље. Министар спорта на листи најзначајних српских спортиста у историји.

Anomander Rejk

,,sa nama je naletanje na tvrdo, pa kom opanci, kom obojci''.
daj ne lupetaj, svega ti. kad pročitam ovakvu infantilnost, ne znam da li bi
se smejao, ili da se rastužim količini naše gluposti.
sve sami internet ratnici, za dva dana stignu do Berlina,
eventualno za tri, ako udari kakvo nevreme.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Scordisk

ja sam inače skroz za to da spc šukne nazad u peć, da malo povratimo ravnotežu. i bogoslovski fakultet, takođe. bila bi to em dobra poruka, em bi populacija srba porasla u peći, a em bi crkveni oci mogli malo manje da se bave farisejstvom, a malo više svojim poslom. no, pusta želja, to ima da prođe ko i onaj naš nesretni ustav

inače, ne znam je li pratite, ali još se ni beogradski izbori nisu slegli, a mašinerija se zahuktala

prvo se vučić vajka u njujorku, kanda, očekivao je višerazumevanja

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/politika/3079926/vucic-u-njujorku-nadao-sam-se-vecem-razumevanju-za-srbiju.html

a onda kreću već i spekulacije razne, kao na primer, da zso neće imati "okvir autonomije" i da "nikome ne treba još jedna republika srpska"

https://www.danas.rs/politika/vucic-se-danas-sastaje-sa-guteresom/

a i gđa vučić deli paketiće u kuršumliji

pa sad budi pametan :D

akhnaton

Quote from: Scordisk on 22-03-2018, 01:03:55
ja sam inače skroz za to da spc šukne nazad u peć, da malo povratimo ravnotežu. i bogoslovski fakultet, takođe. bila bi to em dobra poruka, em bi populacija srba porasla u peći, a em bi crkveni oci mogli malo manje da se bave farisejstvom, a malo više svojim poslom. no, pusta želja, to ima da prođe ko i onaj naš nesretni ustav

inače, ne znam je li pratite, ali još se ni beogradski izbori nisu slegli, a mašinerija se zahuktala

prvo se vučić vajka u njujorku, kanda, očekivao je višerazumevanja

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/politika/3079926/vucic-u-njujorku-nadao-sam-se-vecem-razumevanju-za-srbiju.html

a onda kreću već i spekulacije razne, kao na primer, da zso neće imati "okvir autonomije" i da "nikome ne treba još jedna republika srpska"

https://www.danas.rs/politika/vucic-se-danas-sastaje-sa-guteresom/

a i gđa vučić deli paketiće u kuršumliji

pa sad budi pametan :D

Ma izbori nam se smeše, jer ovi drugo i ne znaju sem da idu na izbore. Konstantno su u predizbornoj kampanji.
A što se tiče spc, nije ti loša ideja, ali od nje nema ništa, jer poodavno u popove ne idu vernici nego profesionalci, kojima je to dobra zarada, a koliko vidim iz ovih poslednjih primera šire biznis. :)
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Anomander Rejk

ma bio je sinoć na rts,
samo što nije plakao ,,za Zapad je pitanje Kosova završeno''
bro'jutro Kolumbo, nismo to znali pre tebe
onda je plačnu facu okrenuo u agresiju
na ONE što su uništili zemlju
on će se obračunati s njima i pobediće ih kad god hoće
al sad trenutno nema vremena
težak psiho i budaletina
za ovog je čak i Tomo bio gospodin čovek
nemam više reči kojima mogu opisati tu kreaturu

akhnaton

Quote from: Anomander Rejk on 22-03-2018, 09:58:02
ma bio je sinoć na rts,
samo što nije plakao ,,za Zapad je pitanje Kosova završeno''
bro'jutro Kolumbo, nismo to znali pre tebe
onda je plačnu facu okrenuo u agresiju
na ONE što su uništili zemlju
on će se obračunati s njima i pobediće ih kad god hoće
al sad trenutno nema vremena
težak psiho i budaletina
za ovog je čak i Tomo bio gospodin čovek
nemam više reči kojima mogu opisati tu kreaturu
Da kreaturu, pa ipak, njegovo udruženje za lopovluk i varanje dobija izbore, i veliki broj srbadije gleda u njega kao u sabaota....

Scordisk

što bi rekao bata, u švedskoj padne sneg a mi kukamo oko poplava. savski nasip danas, iako je lepo rečeno bivšem predsedniku da ugrožava grad gradeći ilegalnu vikendicu tamo gde treba da ide vodoodbrana. naravno, sneg je tek počeo večeras, ali, bogamu, nema razloga za brigu

Aco Popara Zver

kako počeo večeras, pa pada danima! :)

ozbiljno, jel tek sad počelo da zasipa ili šta?

scallop

Tek malopre, oko deset sati.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Truman

Slušah včr Telegiornale na Rai2. Prvo vest o "Igoru Rusu" koji je Srbin a onda o Srebrenici. Dve loše konotacije o Srbima u 5min.

Scordisk

Quote from: Pizzobatto on 23-03-2018, 00:22:21
kako počeo večeras, pa pada danima! :)

ozbiljno, jel tek sad počelo da zasipa ili šta?

pa nešto serucka danima, ali sada se konačno uozbiljio :D

Petronije

Prema RHMZS, vodostaj reke Save u BG je oko 500, što je na granici redovne odbrane, a ceo metar ispod granice vanredne odbrane od poplava, tako da, za sada, no panic!

Inače je jutros u PA ludački padao, kao i danas oko 19h.

Sent from my Le X626 using Tapatalk
Arm the Homeless

Aco Popara Zver

jest danas počelo žestoko, a i dalje prognoziraju da staje sutra...

Quote from: Truman on 23-03-2018, 00:47:09
Slušah včr Telegiornale na Rai2. Prvo vest o "Igoru Rusu" koji je Srbin a onda o Srebrenici. Dve loše konotacije o Srbima u 5min.

a RTS pušta četri sata Putina. I šta ti to govori?

Scordisk

Quote from: Petronije on 23-03-2018, 00:49:41
Prema RHMZS, vodostaj reke Save u BG je oko 500, što je na granici redovne odbrane, a ceo metar ispod granice vanredne odbrane od poplava, tako da, za sada, no panic!

Inače je jutros u PA ludački padao, kao i danas oko 19h.

Sent from my Le X626 using Tapatalk

ma ne sekiram se, ja sam na brdu sa šumadijske strane, ako se ovde bilo šta izlije, to će biti ravno ekološkoj katastrofi :D

ipak, treba uzeti u obzir da je ovo bila vrlo suva zima, u odnosu na to kakve su inače - a da je već na granici redovne odbrane.

a što se tiče rusa i amera, pa, ljudi, je l pratite vi vesti? drama je oko kosova, izgleda da oće da nam ga uzmu, a naše je to bogtpitakolko iznenadilo

Truman

Quote from: Pizzobatto on 23-03-2018, 00:51:00

Ако је у позитивном контексту ( а не сумњам да јесте ) говори ми оно што већ знам - да смо русофилска држава и да Јевропе видет нећемо.

Aco Popara Zver

Quote from: Truman on 23-03-2018, 01:24:09
Quote from: Pizzobatto on 23-03-2018, 00:51:00

Ако је у позитивном контексту ( а не сумњам да јесте ) говори ми оно што већ знам - да смо русофилска држава и да Јевропе видет нећемо.

al šta ti govori Rai i Rts zajedno?

Truman

Да нас Талијани не воле због Руса? Не бих рекао...једноставно се потрефило. Ово за убицу Србина је дневна вест јер му се сад суди, а за Сребреницу нисам провалио шта је повод.

Aco Popara Zver

ali zajednoooo

viš da se spremamo za kavgu

Truman

Ко се с ким спрема за кавгу? Ја богами ни са ким!

Mica Milovanovic

Već sam vam postavljao:

Imate sve podatke vezane za nivoe i proticaje na čitavom slivu Save i možete da vidite gde se nalaze pojedine stanice u odnosu na merodavne nivoe odbrane od poplave.

Real time...

http://savahis.org/his;jsessionid=5F8CFD7A31758B5A3BABE93CB5E1F1FE

Što je boja crvenija, nalazite se u problematičnijoj situaciji...

Na Jasenovcu se već nekoliko dana nalaze u oblasti najvećih ikada zabeleženih nivoa, ali doticaji polako padaju, tako da ako ovo ovako ostane verovatno neće biti većih problema. Naravno, sve je ovo pod pretpostavkom da ne bude nekih novih velikih padavina, što se vrlo teško može prognozirati.

Mica

Aco Popara Zver

Quote from: Truman on 23-03-2018, 15:28:08
Ко се с ким спрема за кавгу? Ја богами ни са ким!
Ko će da te pita!

Žabari su napravili i Albaniju 1912. a neće sad nešto da zakuvaju

Truman

Бесмислене теорије завере! Италијани су добри људи, не би они нама радили о глави!

Aco Popara Zver

Samo ponekad Benito i Bonito!

Truman

Aco Popara Zver

eo nastavka o Muerovima, stanu i banci

http://rs.n1info.com/a373231/Vesti/Zbog-prevare-bez-krova-nad-glavom-resenje-u-promeni-zakona.html

pogledah, novi zakon donio vučić
https://www.ekapija.com/business-advice/1455337/koje-novine-donosi-novi-zakon-o-izvrsenju-i-obezbedjenju

"Koncepcijski najvažnija novina u Zakonu jeste da u najvećem broju slučajeva izvršenje ne sprovodi sud, već javni izvršitelj."

i džaba se žališ sudu kad je izvršitelj izolovan od suda

to jest, ono što maca mori, eto kako se zaobilazi demokratija i kako neke izvršne funkcije mogu da donose fundamentalne odluke

a zamisli tek na nivou Evropske Unije i institucija u Briselu

neoliberalizam, kurcem u čelo

scallop

Sad ćemo da ozvaničimo korupciju kao lobiranje. Neko nije normalan ili se pravi blesav.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Scordisk

Quote from: Pizzobatto on 24-03-2018, 19:33:50
"Koncepcijski najvažnija novina u Zakonu jeste da u najvećem broju slučajeva izvršenje ne sprovodi sud, već javni izvršitelj."

da, da. džaba bilo kome da se žališ. to je jedna od gnusnijih stvari koje viđamo svakodnevno (ili radije ne viđamo, ak ne moramo)

Scordisk

Quote from: Pizzobatto on 23-03-2018, 17:40:34

https://www.danas.rs/drustvo/sta-je-musolini-rekao-srpskom-novinaru/

"Stvarajući uslove trajnog i sigurnog mira, Jugoslavija i Italija pokazale su Evropi put", rekao je srpskom novinaru "Vremena" Musolini, pred samo izbijanje Drugog svetskog rata 1938. godine.

akhnaton

Quote from: Scordisk on 25-03-2018, 18:04:27
Quote from: Pizzobatto on 23-03-2018, 17:40:34

https://www.danas.rs/drustvo/sta-je-musolini-rekao-srpskom-novinaru/

"Stvarajući uslove trajnog i sigurnog mira, Jugoslavija i Italija pokazale su Evropi put", rekao je srpskom novinaru "Vremena" Musolini, pred samo izbijanje Drugog svetskog rata 1938. godine.

Ili je novinar po već uhodanom pravilu lagao ko kerče, ili je naivno preneo kurtoazno diplomatsku izjavu Il Dućea.. trećeg nema. Jer samo tri godine kasnije, isti će se bez ustezanja buono proširiti na račun te države..

Quote from: Scordisk on 24-03-2018, 21:16:02
Quote from: Pizzobatto on 24-03-2018, 19:33:50

da, da. džaba bilo kome da se žališ. to je jedna od gnusnijih stvari koje viđamo svakodnevno (ili radije ne viđamo, ak ne moramo)
Tako je to kada se živi u neoliberalnom kopiletu od sistema.

Scordisk

pa baš je zato i smešno, jer smo i onda bili na evropskom putu, a završili sa konc logorima :D

akhnaton

Quote from: Scordisk on 25-03-2018, 23:39:06
pa baš je zato i smešno, jer smo i onda bili na evropskom putu, a završili sa konc logorima :D

Da nije žalosno, bilo bi smešno. Mada, paralela ima ohoho.

Truman

scallop

N1 brine da ne ostanemo neobavešteni. Itekako smo obavešteni.

Scordisk

tako smo i mi jednom čekićali ispred pandurske stanice na zvezdari i čekali da puste ortaka, ko što selaković čekića đurića :D

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Truman

Чесбоксинг на српски начин. У џентлменском боксу нема избијања очију.

tomat

Teško se prebacuje sa česa na boksing, pa zaboravio da ispusti figuru.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

tomat

Anomander Rejk

Osilili su se.
Ne moraju ništa potpisano da sprovode, otvoreno prete ( i daljim oduzimanjem teritorija ),
batinaju, urnišu. Postavlja se zaista pitanje kakva je svrha ikakvih pregovora, ako oni ništa ne moraju
i neće da sprovedu ispregovarano, čak ni minimum minimuma. poštenije je da nam zapad da otvoreni ultimatum
,,morate dati sve, nećete dobiti ništa, ili...'' nego ovo višegodišnje davljenje, kao udav kad vari proždranu antilopu
stvarno više nema nikakvog smisla, što rekoše večeras u KM, il nas više pobijte ili nas pustite da normalno živimo  :shock:

Druga strana medalje je ovaj...na vlasti.
znaš da im ne daju da uđu
znaš da jedva čekaju izgovor da upadnu sa policijom
epilog : isprebijani i poniženi narod, državni službenik koga vuku po ulici kao teroristu
i najure kao indijanca
incidenti se izazivaju ako imaš silu, ili silu iza sebe,
da bi imao izgovor da istu staviš u pogon i neki svoj cilj ostvariš
ako nemaš silu, a ima je tvoj protivnik ili ima podršku jake sile
onda se trudiš, dok se ne promene okolnosti, da mu ne pružiš izgovor da silu upotrebi
izbegavaš incidente, valjda?

nisam više pametan, ovo je ludilo.

Scordisk

čuj, osilili... komedija, drugovi i durgarice

organizuješ okrugli sto o unutrašnjem dijalogu na jedinom mestu gde se on ne može održati, uvedeš ministre na kosovo a da to gistro niko ne zna (ha), pri čemu i ministar kulture uđe pa izađe, jer se predomisli, onda dođu šipci, razbucaju sastanak, demonstriraju silu, digne se pritisak...

i šta?

tači izda naređenje da se formira ZSO koje će imati nadležnosti jednog prosečnog udruženja građana, nešto kao lazar komarčić verovatno

kosovska vlada ispadne car jer su demonstrirali silu, odbranili suverenitet i integritet, te nalupali srbe (a vole to albanci) i još ispadne kako eto, nisu mogli drugačije no da ipak daju  zso da se formira

a s druge strane srpska vlada još ispadne do jaja jer su "izbegli rat" i materijalne gubitke u đurićima, te su još i "osvojile" potpis ZSO (potpisan pre pet godina). ura vučiću!

svi srećni i zadovoljni. samo srbi na kosovu možda osete da se neko prebija preko njihove grbače

Anomander Rejk

pa Skordisče
ja od Vučića i ekipe i ne očekujem ništa normalno ni razborito
to je generalno ,,taktika'' srpske politike zadnjih tries godina
šalju kojekakve emisare srbende koje se kurče i naravno vrate
tamo odakle su i došli
a narod nagrabusi
al neću samo da pljujem i njih
jer i ova govnijva EU zaslužuje da se pljuje
ta ,,država'' Kosovo im je iskreno bruka i sramota
i još veća sramota što oni znaju da je sramota

Scordisk

njih boli uvo. idu za svojim interesom, ne očekujmo sada da budu pravedni ili pravični. boga mu, pa to je interesna grupa, to smo odavno zaključili. očekivati bilo šta drugo od eu osim da se bavi svojim interesom, jeste sasvim nerealno. pri tom im interes i ide ka tomeda imaju svoju korporativno - vojnu koloniju na predgrađu istoka, i neverujem da fermaju da li jeto sramota ili ne (nećete vi na balkanu da živite, reče čerčil). a očigledno su ova dva gospodina, tačić i vučić, svoje isposlovali u njujorku, a na njima je kako će to da predstave tako da ne ispadne kao da je ijedna strana izgubila.