• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Aco Popara Zver

Kako su napravili i premjerili prethodnu granicu tako će i buduću.

Ne znam čemu ovo gomilanje nepotrebnih podataka.

Ako nema mogućnosti za mirnu disoluciju, pregovori se nastavljaju. Tačka bre.

Sve ostalo je kršenje svakog mogućeg prava
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Anomander Rejk

Quote from: mac on 04-04-2018, 00:03:04
Ne moram bolje. Ti Anomandere pričaš o nekakvom dobru i zlu, ili u najboljem slučaju o zločinima koje treba pravno precesuirati. Ja pričam o međunarodnom pravu. Dve različite stvari, pa bilo šta što ja kažem nema veze s bilo čime što ti kažeš.

Procedura menjanja ustava iz 1974. je verovatno prekršena ali Hrvati bi rekli da se gori incident desio pre, kada je Srbija naprasno odlučila da Vojvodina i Kosovo više ne budu socijalističke autonomne pokrajine. Srpski ustav koji to potvrđuje donet je par meseci pre hrvatskog ustava 1990. godine. Mi smo prvi počeli s obaranjem ustava.
Pričaš kontradiktorno. Prvo kažeš da Hrvatska ima pravo da menja svoj Ustav, a sad spočitavaš Srbiji što je menjala svoj Ustav, da bi sprečila da pokrajine u njenom sastavu dobiju danas sutra i formalnu državnost?Zašto bi to tangiralo Hrvatsku?Čime je položaj Hrvatske bio ugrožen time što je
Srbija rešavala pitanje statusa svojih pokrajina?
Tajno pišem zbirke po kućama...

mac

Priča o razlogu tangiranja Hrvatske je.. tangencijalna sad i ovde. Bitno je da ih jeste tangiralo, i da je Srbija prva počela s obaranjem ustava iz 1974.

Kao što je logika o enklaviranju granice besmislena tako je besmislena i logika da ti možeš drugu republiku da sprečiš da se odvoji, uvede svoje granične prelaze, svoj novac i svoju vojsku. Iako smo imali reč "federacija" u imenu države bili smo konfederalno ustrojeni po ustavu, za razliku od američkih država. Nama je naš ustav dozvolio ono što njima njihov nije. Dakle možemo mi da pregovaramo do letnji dan u podne, ali ne može u međuvremenu Srbija da zaustavi procese otcepljenja Hrvatske. To ne piše u ustavu SFRJ. Kad onda hrvatski Srbi krenu da dižu barikade, to su hrvatski građani koji opstruiraju državu Hrvatsku. I onda država Hrvatska krene da reaguje.

Anomander Rejk

A kad država Srbija krene da reaguje na albanske građane koji opstruišu
državu Srbiju, kako se to zove?
Srbi su u Hrvatskoj imali status konstitutivnog naroda. Na teritoriji, na kojoj su, doživeli i genocid
u WW2. Taj status i jeste bio svojevrsna zaštita i njihova sigurnost. Ako se praviš da ne razumeš šta je za njih značilo oduzimanje tog statusa i svođenje na nacionalnu manjinu, onda je besmisleno da diskutujemo.
Na žalost, i zvanična srpska politika je prihvatila to, pa danas i naši zvaničnici govore o ,,srpskoj manjini
u Hrvatskoj.''
Time se legalizuje i etničko čišćenje i pravno nasilje.

Aco Popara Zver

Quote from: mac on 04-04-2018, 11:16:42
Priča o razlogu tangiranja Hrvatske je.. tangencijalna sad i ovde. Bitno je da ih jeste tangiralo, i da je Srbija prva počela s obaranjem ustava iz 1974.

Kao što je logika o enklaviranju granice besmislena tako je besmislena i logika da ti možeš drugu republiku da sprečiš da se odvoji, uvede svoje granične prelaze, svoj novac i svoju vojsku. Iako smo imali reč "federacija" u imenu države bili smo konfederalno ustrojeni po ustavu, za razliku od američkih država. Nama je naš ustav dozvolio ono što njima njihov nije. Dakle možemo mi da pregovaramo do letnji dan u podne, ali ne može u međuvremenu Srbija da zaustavi procese otcepljenja Hrvatske. To ne piše u ustavu SFRJ. Kad onda hrvatski Srbi krenu da dižu barikade, to su hrvatski građani koji opstruiraju državu Hrvatsku. I onda država Hrvatska krene da reaguje.

Aha, ti tražiš nešto tipa

"Pada kiša. Kišobran je stvar koja je izmišljena da se otvori kada pada kiša, pošto materijal od kojeg je kišobran napravljen ne propušta vodu i možemo da se zaštitimo ako ga raširimo i stojimo ispod kišobrana. Dakle, treba da ponesemo kišobran."

Iako bi normalni ljudi rekli: "Pada kiša. Dakle, treba da ponesemo kišobran."

ovo da neko opstruira državu Hrvatsku a ne opstruira SFRJ je već domen D-trolanja i gluposti

Član 240.
Oružane snage Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije štite nezavisnost, suverenitet, teritorijalnu celokupnost i ovim ustavom utvrđeno društveno uređenje Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.

mac

Anomandere, da si ispratio razgovor video bi da sam negde gore već rekao "Nije problem raspad SFRJ, nego posle otcepljenje Kosova. Tu se već vrši nasilje na Srbijom. Ali raspad je završena priča."

Postavljanje balvana nije bilo sasvim opravdano zabrinutošću Srba u Hrvatskoj za svoja ustavna prava. Postavljanje balvana je bilo uvod u prekrajanje granica. Srbi su razmišljali "ako mogu Hrvati da se otcepe od SFRJ onda možemo i mi od Hrvatske". To je bila logika. Da nisu postavljali balvane nego se mirno ćerali s državom Hrvatskom do Strazbura ko zna kako bi se sve drugo odvijalo. Znači Srbi su ne samo prvi obarali ustav iz 1974., nego su prvi prešli liniju koja razdvaja mirne pregovore od nezakonitih akcija. Balvan revolucija u avgustu 1990., Špegeljev snimak u oktobru 1990., davljenje makedonskog vojnika u Splitu u maju 1991.

Aco Popara Zver

Narodi Jugoslavije, polazeći od prava svakog naroda na samoopredeljenje, uključujući i pravo na otcepljenje

Radni ljudi i narodi i narodnosti ostvaruju svoja suverena prava u socijalističkim republikama

Aco Popara Zver

Quote from: mac on 04-04-2018, 11:41:18
Anomandere, da si ispratio razgovor video bi da sam negde gore već rekao "Nije problem raspad SFRJ, nego posle otcepljenje Kosova. Tu se već vrši nasilje na Srbijom. Ali raspad je završena priča."

Postavljanje balvana nije bilo sasvim opravdano zabrinutošću Srba u Hrvatskoj za svoja ustavna prava. Postavljanje balvana je bilo uvod u prekrajanje granica. Srbi su razmišljali "ako mogu Hrvati da se otcepe od SFRJ onda možemo i mi od Hrvatske". To je bila logika. Da nisu postavljali balvane nego se mirno ćerali s državom Hrvatskom do Strazbura ko zna kako bi se sve drugo odvijalo. Znači Srbi su ne samo prvi obarali ustav iz 1974., nego su prvi prešli liniju koja razdvaja mirne pregovore od nezakonitih akcija. Balvan revolucija u avgustu 1990., Špegeljev snimak u oktobru 1990., davljenje makedonskog vojnika u Splitu u maju 1991.

ovo je fenomenalno. Nači zaista pokušavam da shvatim ovu mafijašku logiku

Don macelone, ako dobro kontam, logika je sljedeća: prvo Srbin navodno duguje neke pare mafijašu, a onda mafijaš legitimno može da mu nabije noge u beton i baci ga preko mosta?

Pošto je Srbin prekršio nešto na pčetku, nije bitno jel to ista vrsta incidenta ili prekršaja kao ono što je uslijedilo, jer mafijaš smatra da to treba betonirati?

E, fala što si mi objasnio.

To da su Đinđića i Koštunicu ganjali zbog protivljenja Ustavu 1974. isto da zaboravimo, jer moramo da usvojimo ovu mafijašku logiku da bi ušli u EU.

Ja sam stvarno zastranio, poštene ljude u odijelima na štrafte ja nazivam mafijašima, za liječenje sam....

Aco Popara Zver

i ček, sad mi tek nije jasno kako je konkretno Milošević prekršio Ustav uklanjanjem pokrajina?

Anomander Rejk

Kako da ne, EU i Strazbur su garanti ostvarivanja prava potlačenih, vrlo su nepristrasni i objektivni.
O čemu ti pričaš Mac, ta ista EU nije ničim mrdnula od kako je Hrvatska postala njen
član, da reši i jedan problem Srba u Hrvatskoj, pet godina prstom nije mrdnula da se na Kosovu
uspostavi najobičnija lokalna opštinska samouprava, o čemu pričamo?
Josip Boljkovac, ministar u Hrvatskoj devedesetih je napisao knjigu u kojoj otvoreno kaže da je Tuđman želeo rat i da su svesno napadali i provocirali JNA. Nije izmislio Anomander, nego rekao
i potvrdio Tuđmanov službenik.

mac

Kako rekoh postavljanje balvana je bio uvod u prekrajanje granica. Nisu balvani problem, nego granice. Špegelj je morao da odgovara pred nekim sudom za nešto, ali on se u suštini pripremao za rat protiv prekrajanja granica Hrvatske.

I nisam rekao da je Milošević prekršio ustav, nego da je Srbija oborila ustav. Ono što je nekad bilo, odlukom Srbije više nije. Ni Hrvatska nije prekršila ustav, nego takođe ga napustila.

Ljudi, moram da radim.

akhnaton

Opa, mac ispade neprijatelj, i to čega? Samo zato što se neko našo povređenim i pokušava da viktimizuje jadne sorabe? Da je samo to u pitanju ni po jada, nego pokušava da prikaže kao žrtvu "državu", pravni i grupni entitet, a svi drugi su opresori. Još se pozivaju na međunarodno pravo, u kome moćni i veliki, odlučuju kome će se taj jebeni status međunarodnog pravnog subjekta priznati. 
Još upoređuju nesrećnu SFRJ sa SAD, budalaština neviđena, kao i Miloševićev pokušaj stvaranja Srboslavije od onih koji jelte, žele u njoj da žive.  Kada je započeta secesija u SAD 1861, države koje su se otcepile formirale su Konfederaciju kao protiv težu Jenkijima, ili Uniji. Ovdašnje nacionalne elitice su uradile šta? Formirale Jugoslaviju bez Srbije? Jok, nego su krenule svaka vaška obaška. Toliko o njihovom begu od Srbije. Što opet ne umanjuje jebenu krivicu Srbije.  Miran raspad nije bio moguć, jer je suverenost počivala ne na građanima kao pojedincima, nego na jebenim grupnim identitetima pod imenom naroda. Što su jebeni moćnici podržali, jer im je išlo u prilog.
A to da je Srbija, kako neko reče silovana na Kosovu, je samo jebena posledica stavljanja Kosova pod tepih od strane Beograda, počevši od 1912/13, preko stanja nakon "ujedinjenja", drugog sv rata, komunističkih Jugoslavija, raspada istih. Rešenje nije bilo u tome da se silom nametne vlast, a onda da se bakćemo drugim stvarima.
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

scallop

Quote from: mac on 04-04-2018, 11:16:42
To ne piše u ustavu SFRJ.

Piše ali ti si nedovoljno samostalnog mišljenja da bi to shvatio. Ni nećeš, jer ne želiš.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

scallop

Akhnatone, nekako ne vidim razliku između tvoje anarhičnosti i drugosrbijanske izdaje. Zapravo, nema razlike. Vama ni ne treba država. Neoliberalizam je tako anarhičan.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

akhnaton

Quote from: scallop on 04-04-2018, 13:15:51
Akhnatone, nekako ne vidim razliku između tvoje anarhičnosti i drugosrbijanske izdaje. Zapravo, nema razlike. Vama ni ne treba država. Neoliberalizam je tako anarhičan.

Drugosrbijanske izdaje???? Izdaje čega? Ideje Ajn Rajh, Ajn folk, Ajn Firer pod Ajne Nacionališe Kirhe? Po čemu sam ja izdajnik? Po tome što ne branim sve što dolazi od viktimizovanih? Što ne uzdižem sve što je pod krunisanom dvoglavom kokoškom natakarenom na Ruskoj zastavi? To me čini izdajnikom? Neoliberal? Ja neoliberal? Ja koji bi neoliberalne "pravaše" sa uživanjem posmatrao kako ih njihovi miljenici klanjaoci crnog kamena čereče, a da ni malim prstom ne mrdnem da ih spasem?

Nikada ni za jednu državu nije važilo ono "ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country", posebno ne za srbiju. Jednostavno, nije zaslužila ništa.

scallop

Svojim proseravanjem ni ti nisi zaslužio ništa. Ustvari, nepotreban si.

Scordisk

Akhnatone, nekako ne vidim razliku između tvoje anarhičnosti i drugosrbijanske izdaje
Prvi I poslednji argument svakog mrtvog puvala

xrofl xrofl xrofl

Aco Popara Zver

Brate, ovo čuti od maca, ajd od Lomija ono....  No hope.

Od sada podržavam Vučića da sve sjebe i međ zajednica bude primorana da sravni Srbiju sa zemljom, zbog ljuckih prava i tako to.

scallop

Quote from: Scordisk on 04-04-2018, 16:21:18
Akhnatone, nekako ne vidim razliku između tvoje anarhičnosti i drugosrbijanske izdaje
Prvi I poslednji argument svakog mrtvog puvala

xrofl xrofl xrofl

Zar te još nisu banovali?

akhnaton

Quote from: scallop on 04-04-2018, 15:13:10
Svojim proseravanjem ni ti nisi zaslužio ništa. Ustvari, nepotreban si.
Ovoj crnoj rupi naravno da sam nepotreban. Lepo pre nekoliko dana posumnjaše da se kuga aksentievis širi.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Dybuk

Kakav anarhista??
Zar se oni koriste desničarskom terminologijom i u fazonu su MRA (men's right association?)

ako je on anarhista, ja sam rastafarijanac...

Aco Popara Zver

Quote from: Scordisk on 27-03-2018, 16:05:56
evo ga fin osvrt.

"Ostalo je, na kraju, pitanje kakve će biti političke posledice cele ove predstave? Po svemu sudeći, nikakve.
Kosovski Srbi najavili su izlazak iz vlade i samim tim ljen pad, ali mirotvorac Vučić već poziva na uzdržanost.
Predstava se toliko otrcala da je verovatno dosadila i glumcima, koji šmiranjem prikrivaju nedostatak entuzijazma.
Dosadilo je i publici, ali nema kud."

https://www.danas.rs/bbc-news-serbian/spasavanje-redova-djurica-sa-kosova/

"Vučić u poslednje vreme putem zapaljivih izjava i podsticanjem nacionalističke retorike pokušava da skrene pažnju sa činjenice da rok za potpisivanje 'sveobuhvatnog i pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa sa Kosovom' ističe... Predstava se toliko otrcala da je verovatno dosadila i glumcima, koji šmiranjem prikrivaju nedostatak entuzijazma. Dosadilo je i publici, ali nema kud", piše Dejan Anastasijević u neobičnom tekstu koji je objavljen na sajtu ,,BBC na srpskom" pod naslovom ,,Spasavanje redova Đurića sa Kosova".

https://nepismenidjavoljiadvokat.blogspot.ba/2018/03/govor-majora-anastasijevica-sa-anti.html

Petronije

...

Sent from my Le X626 using Tapatalk

Arm the Homeless

scallop

Nije pitanje protiv koga nego za šta.

Scordisk

Quote from: Pizzobatto on 04-04-2018, 18:05:18
Quote from: Scordisk on 27-03-2018, 16:05:56
evo ga fin osvrt.

"Ostalo je, na kraju, pitanje kakve će biti političke posledice cele ove predstave? Po svemu sudeći, nikakve.
Kosovski Srbi najavili su izlazak iz vlade i samim tim ljen pad, ali mirotvorac Vučić već poziva na uzdržanost.
Predstava se toliko otrcala da je verovatno dosadila i glumcima, koji šmiranjem prikrivaju nedostatak entuzijazma.
Dosadilo je i publici, ali nema kud."

https://www.danas.rs/bbc-news-serbian/spasavanje-redova-djurica-sa-kosova/

"Vučić u poslednje vreme putem zapaljivih izjava i podsticanjem nacionalističke retorike pokušava da skrene pažnju sa činjenice da rok za potpisivanje 'sveobuhvatnog i pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa sa Kosovom' ističe... Predstava se toliko otrcala da je verovatno dosadila i glumcima, koji šmiranjem prikrivaju nedostatak entuzijazma. Dosadilo je i publici, ali nema kud", piše Dejan Anastasijević u neobičnom tekstu koji je objavljen na sajtu ,,BBC na srpskom" pod naslovom ,,Spasavanje redova Đurića sa Kosova".

https://nepismenidjavoljiadvokat.blogspot.ba/2018/03/govor-majora-anastasijevica-sa-anti.html

ne kapiram :D ili je jasmina lukač prepisala ovo od anastasijevića, ili je đavolji advokat pobrkao lončiće?

pa ipak, u ovom osvrtu je glavni problem to što đavolji advokat uglavnom koristi prostor da vežba euridiciju i da se ostrašćeno razračunava sa političkim neistomišljenicima - homonacionalističkog i elitističkog đubreta - šta god to bilo, pri čemu udara na sve živo - i gde treba i gde ne treba, a glavni mu je problem što je to pisano pod okriljem BBCijevog brenda (odnosno, anti-sputnjik, kako on to kaže, gde se i ogleda njegov glavni problem), a zbog čega ne treba padati u amok: svaki medij koji postoji treba transparentno da istakne ko ga finansira, i meni je ovo sasvim korektan potez. kada bi tako bilo, bar bi znali s čim imamo posla, a i videli bi koliko to nezavisnih medija u srbiji postoji (a ja imam utisak da je odgovor - nijedan).

u osvrtu jasmine lukač je dnevnopolitički komentar s kojim se čovek može složiti ili ne, može da bude okidač za diskusiju, ali nije bilo nikakvog govora o "genocidu nad albancima", već čisto, praktično zapažanje da je aktuelna politika prema K&M čisto populistička politika za dizanje rejtinga i opsenjivanje prostote, a ne traganje za praktičnim rešenjem problema, s čime sam rad da se složim (pri čemu ja uopšte ne mislim da bi trebalo kosovo priznati, niti bilo kakve ustupke praviti sa te strane, ali takođe ne mislim ni da treba petooktobarca đurića koristiti za bilo šta osim za potapanje kupusa)

s druge strane, đavolji advokat slabo brani đavola:

"Da bi što jasnije ilustrovao koliko je Anastasijevićeva analiza – koja jasno sugeriše da je u ovom slučaju moguće, praktično omah, pristati na sve, bez pripreme i skretanja pažnje, bez dosade i uzbuđenja, bez nasilja, trikova, predstava i manipulacija – jadna, zaslepljena i idiotska, smestiću njegov ,,recept" u istorijsku matricu majora Gavrilovića, govora koji ume da motiviše Srbe, bar one koji nisu slučajni i koji su skloni da vole ostale Srbe više od belih nosoroga."

a na šta ja imam samo da primetim da advokat ne iznosi ni jedan argument zašto bi potez koji je izveden išao nama, kao nekom obliku suverene države, na ruku. ja bih voleo da je drugačije, zaista bih, ali ne vidim da je ova predstava, baš kao ni predstava sa ikonastim vozom, ičemu doprinela, osim što je već počeo odstrel srpskih političara tamo dole.

Jer, da je ta politika delotvorna, sigurno nas ne bi ovako psihički pripremali na bog-te-pita-šta:

http://rs.n1info.com/a376890/Vesti/Vucic-Uskoro-razgovori-o-Kosovu-ne-ocekujem-dobre-vesti.html

"Nismo u lakoj situaciji ne zato što je Vlada Ane Brnabić ili bilo ko iz ove generacije kriv, mnogo grešaka smo u međuvremenu napravili, mnogo objektivnih okolnosti nam nije išlo na ruku, ali nam ostaje da branimo zemlju od svakog", kazao je Vučić na konferenciji za novinare u Predsedništvu Srbije.

e, vidiš, to neće da bude. sps - radikali - dos - inače trenutna vladajuća stranka, šta god je branila u poslednjih trideset godina, tu više trava ne raste. dakle, treba neki dokaz njihopve sposobnosti da se nose sa zajebanim okolnostima, jer sve ovako ostaje na slepoj veri (koje, ipak, u srbiji ne manjka)

no, to nikako ne znači da su vesna pešić ili ostali zagovornici "punog priznanja" išta više u pravu od đavoljeg advokata. više su svi u krivu

Aco Popara Zver

kakva sad jasmina? Rekoh samo da je BBC Serbian u stvari Anastastijević

Vučić je prof. političar i normalno je da je dvosmislen. najpametnije mu je da preda stvari na referendum i poslije šta god bude izglasano on može da prihvati i ostane na vlasti

dok Anastasijević želi da Vučić uradi nešto drugo, što je naravno ideološki ostrašćeno i nepragmatično

što ne znači da je Vučićev pragmatizam nešto za pohvalu, samo to je očekivano ponašanje profesionalnog političara. On kad ne bi bio dvosmislen bio bi glup.

akhnaton

Quote from: Гражданка Шульц on 04-04-2018, 17:09:58
Kakav anarhista??
Zar se oni koriste desničarskom terminologijom i u fazonu su MRA (men's right association?)

Desničarskom? Neću sigurno da koristim frazeologiju poštovalaca Deride I Fukoa. Ili histeričnih fluidista dark pink kose pa da lepim etikete I pokazujem vrlinu braneći "opresovane  uz novogovor I licemernu finoću.
MRA? Zar to postoji? Više bi mi legla NRA. Mnogo više od SPLC...

Аксентије Новаковић

Quote from: akhnaton on 04-04-2018, 21:28:58
Quote from: Гражданка Шульц on 04-04-2018, 17:09:58
Kakav anarhista??

Desničarskom? Neću sigurno da koristim frazeologiju poštovalaca Deride I Fukoa. Ili histeričnih fluidista dark pink kose pa da lepim etikete I pokazujem vrlinu braneći "opresovane  uz novogovor I licemernu finoću.
MRA? Zar to postoji? Više bi mi legla NRA. Mnogo više od SPLC...

Мала има површна схватања.
Такође, она и јесте растафаријанка, само јој дредови и инфузија меланина фале да буде у фулу.
xrofl
T2 irritazioni risuscitare dai morti.

http://www.istrebljivac.com/blog-Unistavanje-pacova.html

Аксентије Новаковић

Da nisu postavljali balvane nego se mirno ćerali s državom Hrvatskom do Strazbura ko zna kako bi se sve drugo odvijalo. Znači Srbi su ne samo prvi obarali ustav iz 1974., nego su prvi prešli liniju koja razdvaja mirne pregovore od nezakonitih akcija. Balvan revolucija u avgustu 1990., Špegeljev snimak u oktobru 1990., davljenje makedonskog vojnika u Splitu u maju 1991.

Колико лупеташ.
Ајде за почетак погледај неки Туђманов говор из 1990. године.
Да си тада био на територији сада окупиране РСК, не само да би постављао балване, него би и са балванима и без њих стрепео за свој живот.
Јел капираш ти да су балвани постављани не да би се прекрајале границе, већ да се не би поновили Јасеновац, Јагодно и све јаме???
И то баљезгање о Стразбуру и сл је пласирано од тсране другосрбијанског шљама и олоша, јбт, о чему ви баљезгате, какав црни Стразбур, кад су усташе одмах имале подршку и Ватикана и Берлина и Брисела и Стразбура.
Како вас је лако програмирати, и ви онда баљезгате глупости.

Прочитај ово признање усташког министра мурије, и прекини, али стварно прекини да шириш лажи.

TUĐMANOV MINISTAR PRIZNAO: Prvi smo napali Srbe

Na pitanje novinara ko je zapravo započeo rat, Boljkovac iznenađujuće odgovara: ,,Prvi su napadnuti Srbi. Napadnuta je Jugoslavija, a ne Hrvatska!. Šušak, Glavaš i Vice Vukojević napali su Borovo Selo kako bi isprovocirali rat,,.

https://www.intermagazin.rs/tudjmanov-ministar-priznao-prvi-smo-napali-srbe/

Аксентије Новаковић

Заклео се Бумбар

Заклео се Бумбар у цвет и у мед
да ће у Србији да направи ред
неће ту да вршља од сад било ко
ни Воја ни Аца ни Тома - НИКО!

Зум зум зум зум зум зузурузу зум зум зум
Зум зум зум зум зум зузурузу зум зум зум!

Нек знају и странци
Тереза и Меркел за штос!
Свакога ко сеје страаах
угришће за нос, за нос, за ноооос.

Зум зум зум зум зум, зузурузу зум зум зум,
зум зум зум зум зум зузурузу зум зум зум!

Јер они су збиља
неваспитан свет.
Мрзећи Србина човека
мрзе и свет - и свет и свеееет!

Заклео се Бумбар у цвет и у мед,
да ће на планети да направи ред,
неће ту да вршља од сад било ко
ни исток ни запад ни тама ни зло.

Зум зум зум зум зум зузурузу зум зум зум,
зум зум зум зум зум зузурузу ЗУМ ЗУМ ЗУМ!

Милорад Максимовић

akhnaton

Quote from: Аксентије Новаковић on 05-04-2018, 09:38:33
Da nisu postavljali balvane nego se mirno ćerali s državom Hrvatskom do Strazbura ko zna kako bi se sve drugo odvijalo. Znači Srbi su ne samo prvi obarali ustav iz 1974., nego su prvi prešli liniju koja razdvaja mirne pregovore od nezakonitih akcija. Balvan revolucija u avgustu 1990., Špegeljev snimak u oktobru 1990., davljenje makedonskog vojnika u Splitu u maju 1991.

И то баљезгање о Стразбуру и сл је пласирано од тсране другосрбијанског шљама и олоша, јбт, о чему ви баљезгате, какав црни Стразбур, кад су усташе одмах имале подршку и Ватикана и Берлина и Брисела и Стразбура.
Како вас је лако програмирати, и ви онда баљезгате глупости.

TUĐMANOV MINISTAR PRIZNAO: Prvi smo napali Srbe

Na pitanje novinara ko je zapravo započeo rat, Boljkovac iznenađujuće odgovara: ,,Prvi su napadnuti Srbi. Napadnuta je Jugoslavija, a ne Hrvatska!. Šušak, Glavaš i Vice Vukojević napali su Borovo Selo kako bi isprovocirali rat,,.

https://www.intermagazin.rs/tudjmanov-ministar-priznao-prvi-smo-napali-srbe/

E pa da su oni koji sebe nazivaju "prvo srbijancima" (šta li je to?) imali mudrosti Stefana I Nemanjića, pa da su videli na čijoj je jebenoj strani tas moći u tom trenutku, imali bi podršku boldovanih, a krivousti komuno ustaša bi umesto u polupodignutom položaju na Mirogoju bio saranjen negde u nekoj neimenovanoj rupi zajedno sa svojim "suborcima", a "hrvatska" bi bila deo zapadne Srbije, što ona genetski i jeste. Ali, vračevi s tamjanom okrenuti k "tretjem Rimu" su bili jači u uticaju, i sada samo kukajmo.

scallop

Quote from: akhnaton on 05-04-2018, 10:15:53
Ali, vračevi s tamjanom okrenuti k "tretjem Rimu" su bili jači u uticaju, i sada samo kukajmo.

Ipak nisi anarhista nego desničar. :?

Аксентије Новаковић

E pa da su oni koji sebe nazivaju "prvo srbijancima" (šta li je to?) imali mudrosti Stefana I Nemanjića, pa da su videli na čijoj je jebenoj strani tas moći u tom trenutku, imali bi podršku boldovanih, a krivousti komuno ustaša bi umesto u polupodignutom položaju na Mirogoju bio saranjen negde u nekoj neimenovanoj rupi zajedno sa svojim "suborcima", a "hrvatska" bi bila deo zapadne Srbije, što ona genetski i jeste. Ali, vračevi s tamjanom okrenuti k "tretjem Rimu" su bili jači u uticaju, i sada samo kukajmo.

О каквим бре ти првосрбијанцима од пре 30 година сад причаш?
Тада то није ни постојало.

Друго, Ватикан је одмах дао подршку Туђману и ХДЗ.
Јел ти то схваташ?
Настављена је политика несвете столице из времена ндх.
Јел ти то схаташ?
Да ли си заборавио верске сусрете кардинала Кухарића, оног балије главног улеме и Павла?
И шта је било на тим верским договорима?
Кухарић је заступао неовисност и нову ендехазију, балија је као и све балије фантазирао о бошњаштву, само је овај наш килави Павле говорио о некаквом миру.
Да ли то то схваташ?
Какав трећи Рим, какве глупости ваљаш.

И кад већ нешто паметујеш, да није било твојих комуњара нахушканих од стране МИ6, Краљевина Југославија не би нестала 1941, него би одржала независност гарантовану потписивањем Тројног пакта.
И нас Срба би данас било 80 милиона, и не би олош вршљао по Србији.

akhnaton

Quote from: Аксентије Новаковић on 05-04-2018, 11:02:46

О каквим бре ти првосрбијанцима од пре 30 година сад причаш?
Тада то није ни постојало.

Друго, Ватикан је одмах дао подршку Туђману и ХДЗ.
Јел ти то схваташ?
Настављена је политика несвете столице из времена ндх.
Јел ти то схаташ?
Да ли си заборавио верске сусрете кардинала Кухарића, оног балије главног улеме и Павла?

И шта је било на тим верским договорима?
Кухарић је заступао неовисност и нову ендехазију, балија је као и све балије фантазирао о бошњаштву, само је овај наш килави Павле говорио о некаквом миру.
Да ли то то схваташ?
Какав трећи Рим, какве глупости ваљаш.

И кад већ нешто паметујеш, да није било твојих комуњара нахушканих од стране МИ6, Краљевина Југославија не би нестала 1941, него би одржала независност гарантовану потписивањем Тројног пакта.
И нас Срба би данас било 80 милиона, и не би олош вршљао по Србији.

Da je baba imala muda bila bi deda. Da debili iz SPC nisu definisali srpstvo po pravoslavnjejšem ključu i time oćerali sve od sebe, da nisu jeli govna 1937 uplašeni da će d izgube "naciju" ako se sprovede jebeni Konkordat, koji nije odgovarao ni zapadnim srbima katolicima jer bi ih držao u stezi, ne bi bilo ni jebenih ustaša, ni jebenog ovdašnjeg Aušvica. Niti bi Kuharić srao, niti bi poturice jele govna. U istoriji je često dovoljan jedan kamenčić da sruši sve i izazove lavinu, a mi ne da smo bacali kamenčiće, nego gurali lavinu pa nam je posle kriv kurta i jebeni murta.

Quote from: scallop on 05-04-2018, 10:34:22
Ali, vračevi s tamjanom okrenuti k "tretjem Rimu" su bili jači u uticaju, i sada samo kukajmo.

Ipak nisi anarhista nego desničar. :?

:? Desničar? Ako se pod desničarem podrazumeva podržavanje "pozdrava k solncu", histerično "voljenje" nacije, mitova vezanih za nju, mržnja prema sinovima Izakovim, snovi o imperiji... onda nisam desničar. Jer sve ovo mi je mrsko. Ali nisam ni levičar koji brani "opresovane", feminaciste, gejeve, grupni identitet, glumi vrlinu. Kao što nisam ni neoliberal koji sve gleda kroz profit, koristi zakone za svoju korist i veruje da bi sve bilo u redu da smo samo malo više okrenuti ka Reganomici i Tačerizmu. Istim onim sistemima koji su stvorili ovo što se danas u svetu događa. Indivudalista sam, anarhista koji iz dna duše prezire kolektivizam kako desničara tako i pink roze, debelih, crnih, islamofiličarskih feminaci, nazovi levičara.

scallop

Quote from: akhnaton on 05-04-2018, 11:53:28

:? Desničar? Ako se pod desničarem podrazumeva...

A, ako se ne podrazumeva?

akhnaton

Quote from: scallop on 05-04-2018, 12:02:56

:? Desničar? Ako se pod desničarem podrazumeva...

A, ako se ne podrazumeva?

Ah, pa podrazumeva se. Jer i desnica forsira grupni identitet. Nacija, rasa, društveni status, vlasništvo. I jedni, tj "desničari", i drugi, takozvani levičari, ne vide čoveka kao pojedinca, nego kao pripadnika grupe.

A ja sam pre svega čovek, sa vrlinama i manama, znanjima i ne znanjima. A ne tamo neki šraf koji ne može da postoji bez identifikovanja sa grupom.  Od levice recimo prihvatam socijalnu pravdu na ekonomskom nivou, naravno ne u potpunosti. Dok ostalo sa prezirom odbacujem. Od desnice prihvatam prezir i borbu protiv Političke Koreknosti, "virtue signalinga",veličanja nemorala, borbe protiv povlašćivanja "debelih, žena, crnaca, muslimana, roma, defektnih... " bilo koga.

Anomander Rejk

Pa dal je ovo realno, po ovoj demokratskoj i moćnoj EU,
čak i Haradinaj sme da kaki...  :idea: :!:
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018&mm=04&dd=05&nav_category=640&nav_id=1377753

scallop

Quote from: akhnaton on 05-04-2018, 12:20:58

Ah, pa podrazumeva se.

A ja sam pre svega čovek, sa vrlinama i manama, znanjima i ne znanjima.

Ne podrazumeva se. Moraćeš čoveka malo da doradiš. Da se ispolje vrline i znanja. Ovako zamešano je pomalo histerično. Kao pojedinac odeš na Aljasku ili pusto ostrvo, zabiješ se tamo gde nikog nema i živiš kako te volja. Kao nepojedinac, praviš ustupke društvu da bi i društvo napravilo ustupak tebi. Verovatno si primetio da sam i ja težak na ustupcima i prilično anarhičan u odnosu na stavove većine na ZS. Ali, ja to radim decenijama, a ti bi na brzaka. Istrtljaš, niko ne zna šta bi teo da oćeš, pa se svede na samozadovoljavanje. Toliko, dok se ne jave oni kojima sam se više zamerio. :shock:

akhnaton

Quote from: scallop on 05-04-2018, 13:03:07
Quote from: akhnaton on 05-04-2018, 12:20:58

Ah, pa podrazumeva se.

A ja sam pre svega čovek, sa vrlinama i manama, znanjima i ne znanjima.

Ne podrazumeva se. Moraćeš čoveka malo da doradiš. Da se ispolje vrline i znanja. Ovako zamešano je pomalo histerično. Kao pojedinac odeš na Aljasku ili pusto ostrvo, zabiješ se tamo gde nikog nema i živiš kako te volja. Kao nepojedinac, praviš ustupke društvu da bi i društvo napravilo ustupak tebi. Verovatno si primetio da sam i ja težak na ustupcima i prilično anarhičan u odnosu na stavove većine na ZS. Ali, ja to radim decenijama, a ti bi na brzaka. Istrtljaš, niko ne zna šta bi teo da oćeš, pa se svede na samozadovoljavanje. Toliko, dok se ne jave oni kojima sam se više zamerio. :shock:

Ustupke pravim, ali samo do određene granice. Zato se i bunim kao "Grk u apsu" kada vidim da se neko mentalno samozadovoljava "usrećavajući" svet. Znate dobro na koga mislim. Na usrećitelje sa  obe strane spektra. 

Аксентије Новаковић

Da debili iz SPC nisu definisali srpstvo po pravoslavnjejšem ključu i time oćerali sve od sebe, da nisu jeli govna 1937 uplašeni da će d izgube "naciju" ako se sprovede jebeni Konkordat, koji nije odgovarao ni zapadnim srbima katolicima jer bi ih držao u stezi, ne bi bilo ni jebenih ustaša, ni jebenog ovdašnjeg Aušvica. Niti bi Kuharić srao, niti bi poturice jele govna. U istoriji je često dovoljan jedan kamenčić da sruši sve i izazove lavinu, a mi ne da smo bacali kamenčiće, nego gurali lavinu pa nam je posle kriv kurta i jebeni murta.

Прескочио си питање о сусретима Кухарића, улеме балије и патријарха Павла.
Да чујемо нешто о томе,  па тек онда баљезгај о Конкордату, о коме немаш појма.

Кад завршиш о сусретима верских поглавара с почетка деведесетих, тек онда да чујем нешто о одредбама из Конкордата о којем баљезгаш.

Рецимо, анализирај одредбу о језуитским мисионарима, или одредбу о мешовитим браковима и последицама истих.

А пошто неутемељено баљезгаш, реци ми које је то бенефиције добила тадашња Краљевина Црна Гора након потписивања Конкордата?
Сачуван је био Његошев гроб на Ловћену након окупације 1916?
Није била забрањена ћирилица можда?
Ето, њихова држава својевремено потписала Конкордат, и већ након 1945 добисмо разсрбљавање по Црној Гоори, а на наше очи се измишљају црногорска нација и језик.

Да ли уопште знаш да је Први Конкордат и Краљевина Србија потписала 1914, пре избијања Првог светског рата?
Јел то спречило можда да хрвати, протоусташе, којима је Србија након окупације дата на војно управљање, не изгеноцидишу читав Београд 1916?

Са верске стране гледано, смешно је потписивати било шта са шизматичким поглаваром - папом.
Гледано из угла завера, самим тим што је папа 1937. године најавио освету Србима због одбацивања Конкордата, онда и свакој баби по Шумадији постане јасно да Ватикан ради против Срба и кује завере против Срба.
Ватикану смета Србско име, смета им наша вишемиленијумска славна историја коју су забрањивали и фалсификовали, и гдегод је Ватикан ступио - ту Срба више није било, постали су од њих хрвати, црногорци, бошњаци, иста ствар као са украјинцима и Русима.

Кажеш не би било усташа да је 1937 потписан Конкордат...
Усташе су настале пре 1937 и пре 1937 су шуровале са твојим комуњарама
Циљ им је био исти - урушавање Краљевине Југославије.
Сарадњу су наставили и током рата, а и после рата, када су усташе преоблачене у партизанске униформе, попут рецимо Месића (не Стипета Месића, него његовог рођака, који је пао на источном фронту, а онда као партизански командант послат да "ослобађа" Србију и врши по Србији црвени терор проткан усташлуком).

Упоређујеш Аушвиц са Јасеновцем?
Како те бре није срамота?
Јасеновац је место највећег геноцида, и не само Јасеновац, него и целокупни комплекс усташких логора.
Ехеј, и логор за децу је у том комплексу постојао.
Аушвиц није однео толико жртава, било их је небројено пута мање у Аушвицу него у Јасеновцу.
На теми World today сам оставио совјетске податке из њиховог арџива о тачном броју мртвих у Аушвицу.
Али наравно, теби и теби сличнима је лакше да баљезгаш, а баљезгаш јер си програмиран, иако мислиш да ниси.

Даље, баљезгаш о Србству по православном кључу, а кад крене прича о братској љубави и слози Срба православаца, Срба католика, Срба мухамеданаца, Срба родновераца и Срба атеиста - онда баљезгаш како је то великосрбски кључ?
Сабери се бре.

Quote from: akhnaton on 20-03-2018, 10:11:21
o kosovcima mi ne pričaj, rođenu majku bi jebali za pare pred svima.

Си видео како брат у плавој јакни нокаутира терористу росовца?
Оно, голорук, бам, одоше и хеклер и фантомка...
Таквом момку ниси ни до колена, а верујем да би ти тако лајав имао велика муда да ово што баљезгаш о Србима са Косова кажеш уживо и неком Србину са Косова???
Реално каканатоне, ти би се продао за чокањче ракије, а причаш о некаквој продаји Косова.
Ко о чему, дроља о поштењу...

Оно што издајник попут тебе не схвата је следеће:
Лоши закони, донети након петооктобарског пуча, могу да буду опозвани.
Издаја Косова, потписивање независности, или неки сличан издајнички акт којим би Србија окупираном делу Србије дала легитимитет државе - не може накнадно да буде опозван, и то остаје довека.
Е кад то схватиш, онда ће ти можда бити јасно зашто се свако од националиста "ухватио" за Косово, па не пушта, и поред тога што силне мозгаџије попут тебе баљезгају о одавно одрађеној продаји.
Устукнемо ли овде, следећи су Војводина и Рашка област, али тај филм неће да се гледа, као што се неће гледати ни филм о признавању окупиране србске територије - Косова.

nacionalisti su nas I doveli do toga da nas sada jaše ko stigne, a Naj običniji izdajnici I muljatori.

Србски националисти салутирају фашистичким поздравом свом вођи, а затим крећу у ничим изазван напад на своје суграђане, мирне Турке и још мирније потурице, политички некоректно назване балијама...

Србија постоји и постојаће захваљујући националистима.
Живела Србија, живео србски национализам!

Quote from: akhnaton on 04-04-2018, 16:55:18
kuga aksentievis širi

Шири се аксентивитис, и уништава каканатон будалитис...

akhnaton

Quote from: Аксентије Новаковић on 06-04-2018, 12:33:30
Da debili iz SPC nisu definisali srpstvo po pravoslavnjejšem ključu i time oćerali sve od sebe, da nisu jeli govna 1937 uplašeni da će d izgube "naciju" ako se sprovede jebeni Konkordat, koji nije odgovarao ni zapadnim srbima katolicima jer bi ih držao u stezi, ne bi bilo ni jebenih ustaša, ni jebenog ovdašnjeg Aušvica. Niti bi Kuharić srao, niti bi poturice jele govna. U istoriji je često dovoljan jedan kamenčić da sruši sve i izazove lavinu, a mi ne da smo bacali kamenčiće, nego gurali lavinu pa nam je posle kriv kurta i jebeni murta.

Прескочио си питање о сусретима Кухарића, улеме балије и патријарха Павла.
Да чујемо нешто о томе,  па тек онда баљезгај о Конкордату, о коме немаш појма.

Кад завршиш о сусретима верских поглавара с почетка деведесетих, тек онда да чујем нешто о одредбама из Конкордата о којем баљезгаш.

Рецимо, анализирај одредбу о језуитским мисионарима, или одредбу о мешовитим браковима и последицама истих.

А пошто неутемељено баљезгаш, реци ми које је то бенефиције добила тадашња Краљевина Црна Гора након потписивања Конкордата?
Сачуван је био Његошев гроб на Ловћену након окупације 1916?
Није била забрањена ћирилица можда?
Ето, њихова држава својевремено потписала Конкордат, и већ након 1945 добисмо разсрбљавање по Црној Гоори, а на наше очи се измишљају црногорска нација и језик.

Да ли уопште знаш да је Први Конкордат и Краљевина Србија потписала 1914, пре избијања Првог светског рата?
Јел то спречило можда да хрвати, протоусташе, којима је Србија након окупације дата на војно управљање, не изгеноцидишу читав Београд 1916?

Са верске стране гледано, смешно је потписивати било шта са шизматичким поглаваром - папом.
Гледано из угла завера, самим тим што је папа 1937. године најавио освету Србима због одбацивања Конкордата, онда и свакој баби по Шумадији постане јасно да Ватикан ради против Срба и кује завере против Срба.
Ватикану смета Србско име, смета им наша вишемиленијумска славна историја коју су забрањивали и фалсификовали, и гдегод је Ватикан ступио - ту Срба више није било, постали су од њих хрвати, црногорци, бошњаци, иста ствар као са украјинцима и Русима.

Кажеш не би било усташа да је 1937 потписан Конкордат...
Усташе су настале пре 1937 и пре 1937 су шуровале са твојим комуњарама
Циљ им је био исти - урушавање Краљевине Југославије.
Сарадњу су наставили и током рата, а и после рата, када су усташе преоблачене у партизанске униформе, попут рецимо Месића (не Стипета Месића, него његовог рођака, који је пао на источном фронту, а онда као партизански командант послат да "ослобађа" Србију и врши по Србији црвени терор проткан усташлуком).

Упоређујеш Аушвиц са Јасеновцем?
Како те бре није срамота?
Јасеновац је место највећег геноцида, и не само Јасеновац, него и целокупни комплекс усташких логора.
Ехеј, и логор за децу је у том комплексу постојао.
Аушвиц није однео толико жртава, било их је небројено пута мање у Аушвицу него у Јасеновцу.
На теми World today сам оставио совјетске податке из њиховог арџива о тачном броју мртвих у Аушвицу.
Али наравно, теби и теби сличнима је лакше да баљезгаш, а баљезгаш јер си програмиран, иако мислиш да ниси.

Даље, баљезгаш о Србству по православном кључу, а кад крене прича о братској љубави и слози Срба православаца, Срба католика, Срба мухамеданаца, Срба родновераца и Срба атеиста - онда баљезгаш како је то великосрбски кључ?
Сабери се бре.

o kosovcima mi ne pričaj, rođenu majku bi jebali za pare pred svima.

Си видео како брат у плавој јакни нокаутира терористу росовца?
Оно, голорук, бам, одоше и хеклер и фантомка...
Таквом момку ниси ни до колена, а верујем да би ти тако лајав имао велика муда да ово што баљезгаш о Србима са Косова кажеш уживо и неком Србину са Косова???
Реално каканатоне, ти би се продао за чокањче ракије, а причаш о некаквој продаји Косова.
Ко о чему, дроља о поштењу...

Оно што издајник попут тебе не схвата је следеће:
Лоши закони, донети након петооктобарског пуча, могу да буду опозвани.
Издаја Косова, потписивање независности, или неки сличан издајнички акт којим би Србија окупираном делу Србије дала легитимитет државе - не може накнадно да буде опозван, и то остаје довека.
Е кад то схватиш, онда ће ти можда бити јасно зашто се свако од националиста "ухватио" за Косово, па не пушта, и поред тога што силне мозгаџије попут тебе баљезгају о одавно одрађеној продаји.
Устукнемо ли овде, следећи су Војводина и Рашка област, али тај филм неће да се гледа, као што се неће гледати ни филм о признавању окупиране србске територије - Косова.

nacionalisti su nas I doveli do toga da nas sada jaše ko stigne, a Naj običniji izdajnici I muljatori.

Србски националисти салутирају фашистичким поздравом свом вођи, а затим крећу у ничим изазван напад на своје суграђане, мирне Турке и још мирније потурице, политички некоректно назване балијама...

Србија постоји и постојаће захваљујући националистима.
Живела Србија, живео србски национализам!

Quote from: akhnaton on 04-04-2018, 16:55:18
kuga aksentievis širi

Шири се аксентивитис, и уништава каканатон будалитис...

Sabran sam ja,  za razliku od mnogih. I gde sam ja to rekao da je "ljubav" srba katolika, srba pravoslavaca i "srba" islamista veliko srpski ključ?

Odredbe Konkordata sam dobro proučio, ne brini se ti o tome. Ništa u tom dokumentu nije bilo za strah i reakciju popaljenih vračeva i njihovog plemena. Ništa sem gubitka povlašćenog položaja. Isti je razlog odugovlačio i potpisivanje prvog konkordata. Popovima se osladila simvonija, državne jasle i etnofiletizam, još ako se doda vlažni san da se šapetinje stave na teritorije van Svrbije, eto još jednog razloga za siktanje na odnose sa Rimom.

A te izjave krajem osamdesetih i početkom devedesetih, okači mačku o rep. Dok su se sa sve tri strane "božiji" ljudi proseravali, da i ovaj ovdašnji odajući svetac među njima, gledajući kako im se stado kolje u "odbranu nejači", "tisućljetnog sna", ili "namaza na namaz", ni jedan od njih, ni poglavari, a ni niži kler nisu se međusobno klali i ubijali, čak naprotiv.  Osim što je bilo sporadičnih slučajeva nekih vladika sa AK47 u pratnji od rakiještine odrtavelih "branitelja nejači i vaskolikog Sv(b)pstva. Pošto aposolutno znam da ćeš da vadiš "fra sotonu" i Stepinca iz rukava. reći ću samo ovo, prvi je raščinjen i kada je vršio svoja nedela, tj zločine nije bio franjevac, a drugi nije okrvavio ruke "svetom sorabskom krvlju", i zamera mu se jedino što nije sprečio konverziju, koju "svete" budale izjednačavaju sa genocidom. Kad se pogleda taj period, ne zna se ko je odvratniji, da li trandža fra sotona, da li katolički srbin udat za jevrejku, pravnik po struci, ili onaj krajiški ispljuvak Đujić Momčilo, raspop i gibaničar.

scallop

Jel' bi mogao i akhnaton malo na redukciju postova? Tek toliko da se sabere.

akhnaton

Quote from: scallop on 06-04-2018, 13:45:18
Jel' bi mogao i akhnaton malo na redukciju postova? Tek toliko da se sabere.

Ne treba me banovati.. umem ja da se saberem sam. Mada se zbir pojedincima neće svideti

akhnaton

Quote from: Truman on 08-04-2018, 15:25:53
https://www.blic.rs/vesti/svet/ratne-igre-tinejdzera-iz-srbije-roditelji-salju-decu-u-kamp-ruskih-ultranacionalista/yfmk9b3

Јадна деца :(

A tek ona deca koju modernisti prisiljavaju da budu fluidnog pola. pa onda ona deca što ih Hamas i ostale "oslobodilačke" organizacije indoktriniraju od malena....

Truman

Ал ово су српска деца!
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Truman

Ja da valjam ne bih bio ovde.

akhnaton

Quote from: Truman on 10-04-2018, 14:44:51
Ал ово су српска деца!

Jesu, ali koja im je alternativa, kada imaju takve roditelje?
Nešto mi se čini da se niko ne bi glasno bunio kada bi umesto u Putinjungen našu decu slali u Rainbowland ili neki kamp diverziteta i rodno-polnog fluiditeta. Zloupotreba dece nije pod kopirajtom, nažalost. Svaka ideologija koristi mogućnost da zloupotrebi decu. Svaka!

scallop

I Amsterdam je zgodan, ako ima profita.

Meho Krljic

Quote from: Truman on 10-04-2018, 14:53:03
https://www.kurir.rs/crna-hronika/3027933/aplauz-u-sudnici-kosmajac-oslobodjen-krivice-vracen-mu-pasos-i-dozvoljeno-da-napusta-prebivaliste

Је л ово беше онај дилер дроге?

Pa, ako verujemo tvrdnjama današnjeg predsednika, najveći diler na Balkanu, ali očigledno dovoljno pametan da ne pada na turske fore... Istinomer ima, doduše star, ali zabavan tajmlajn.