• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

džin tonik

Quote from: Linʞᴉn on 24-02-2020, 16:43:49
Ali nema nikakve logičke protivrečnosti, i jedna i druga tvrdnja važe, jer nije reč o istim ustašama.

Što bih morao da navodim ustaše na vlasti poimence, pa nije ih navodio ni Milanović kad je pričao o ustašama na vlasti 2015-te... pa vam je danas predsednik...

"Dotakli smo dno. Ustaše došle na vlast u Hrvatskoj"

pa dobro, zaboga, jesmo li ozbiljni ljudi ili recikliramo populisticko smece, ponavljamo uopcene fraze koje ne mogu izdrzati tri sekunde provjere pri sudaru sa stvarnoscu? da ti sad odgovorim linkom na kakav informer, blic, cijenjeni guardian? "nije rijec o istim ustasama"? ustasama? kristalno se jasno zna kad je postojao ustaski pokret i sta je bio.

naravno da si usao u kontradikciju. ne moze biti "nije rijec o ISTIM ustasama". ili su ustase ili nisu. ako se milanovic oslanja na sorosevsku matricu etiketiranja ustasama njemu politicku opoziciju, jer od toga ima korist, feud ga placa, to ne znaci da sam ja idiot koji bi to uzeo zdravo za gotovo. broje se samo zdravorazumski argumenti, ne ti koje si pokupio po medijima, posebno ne politikanske konstrukcije.

scallop

Eh, Linkine nisi ti vičan svim anomalijama ovog foruma.  :lol:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

džin tonik

Quote from: scallop on 24-02-2020, 17:10:21

"jaci" je od tebe. pokusava me dotaci na suptilniji nacin, te hrvati odose, te hr ima ljevicarskog el prezidentea... dok si ti samo prostak.

scallop

Eh, moj tata je skupljao leševe koji su su isporučeni iz Jasenovca, a Linkinu možda nije imao ko da ispriča. Sa'će Linkin malo da izvrti tvoje postove unazad, pa će videti Zoska u punom svetlu. Znam da uživaš kad se krljamo međusobno i ti kvarim ekstazu, ali neko mora.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

džin tonik

gdje u kurcu si sad? to neka skleroza ili sta? da ti odgovorim hanibalom, pohodom preko alpi?

scallop

Pojma nemam, a Alchajmer neće da mi kaže. Hanibale, ti kreni, samo usput parkiraj slonove. Nemoj negde da zaglaviš karantin. Karantanija je postala nezgodna.

džin tonik

tvoje kvazi-duhovite upadice solidno karikiraju jedan realni problem sa podvalama komunisticke diktature koje si slika i prilika:

u trenutku kad se hrvatska i srpska nacionalna svijest pronadju na istoj strani barikade, primjerice pri pogledu na terorizam koji provodi korumpirana politicka ekipa naslijedjena iz jugokomunisticke diktature, konkretno, tretmanom ekonomskih migracija u ovom slucaju, ekspresno se pojavljuje prica o ustasama i cetnicima. tako se je zlocinacki jugokomunisticki sustav spasio i devedesetih.

scallop

Kao srpski nacionalista i čelnik jugokomunističke diktatude nisam smeo da dozvolim da se Beograđani džapaju da li država ispred partije ili partija ispred države pravi fašističke ulične kohorte u kojima smo počeli da dosežemo svest dela Hrvata po kojoj su zapamćeni u istoriji.

džin tonik

a kakav bi ti to srpski nacionalista bio koji je desetljecima aktivno sluzio jugokomunisticki sustav kao vojno lice? sad si prestao ili si ostao na matrici da se mora odrzavati sukob izmedju hrvata i srba, dok jugokomunisti trpaju pare u dzep? zavadi pa vladaj, jelte. nisi li i pri ovoj raspravi iskocio sa ustasama u prvoj recenici?

scallop

Da li bi se zaprepastio da saznaš kako nikad nisam bio vojno lice i da sam penzionisan kao rezervni vodnik? Baš si zatucani ustaša.

džin tonik

a bi li se ti zaprepastio da postoji narod koji nije bio vojno lice pa nije umirovljen kao pricuvni vodnik?

no hvala lijepo na plasticnom primjeru s kojom retorikom je jugokomunisticka mafija opstala u doba kad je trebala pasti, kao i u svim zemljama bivseg istocnog bloka, i s kojom retorikom se i danas odrzava.

Izitpajn

Quote from: scallop on 24-02-2020, 09:16:07
Ni ja. Već nekoliko godina upozoravam da će institucija države, bilo gde, početi da se brani od nasrtaja neoliberalizma, da će to podstaći desnicu jer je levica potpuno devastirana.
Na žalost, krivo. Neoliberalizam najprije neprimjetno preuzme državu tako da podmaže gdje treba, investira gdje treba, nagovori gdje treba, a tek onda napada društvo tako da mu je država u tom nasrtaju saveznik.

scallop

E, moj Škojiću, ja bih lakše dokazao da si poreklom Srbin, zato što ste vi asimilovani drćniji da vam ne zamere, nego ti meni.

džin tonik

Quote from: scallop on 24-02-2020, 18:59:01
E, moj Škojiću, ja bih lakše dokazao da si poreklom Srbin, zato što ste vi asimilovani drćniji da vam ne zamere, nego ti meni.

naravno da ti realno ne ucitavam da si srpski nacionalista, ti si podmukao, volis intrigirati, izviriti iz rupe kad nisi na vlasti, sve dok ne ustalis svoju diktaturu. jugokomunista.

a tvoje vjecne tvrdnje tko bi ja bio ili ne, zabavljaju vec godinama. samo umisljeni, nekulturni i neobrazovani jugokomunista moze i pomisliti naskakivati na narod slicnim tvrdnjama. gdje uopce nalazis ideju da ne bih znao svoje porijeklo, ti bi meni mogao nesto objasnjavati?

scallop

Naravno da sam vrhunski neobrazovan i neću o tome da je prvi hrvtaski knez bio Guduščanin sa Homolja, tako da vam je prvo plemstvo bilo iz Srbije. Daleko je bolje da nikada nisam odbacio partijsku knjižicu, ali se nisam ispisao ni iz katoličke crkve. Tako da sam katolički jugokomunistički Makedonac.

džin tonik

i ti meni pricas kako bih bio pohrvacen srbin koji se mora nekom dokazati? zgodno. inace si dobro? jos koja samorefleksija?

scallop

Perfektno. Kad mi se navrzu debili osećam se mladalački.

džin tonik

lijepo, a kad ti dosade, stavi tu rodbinu u avion i vrati sa posjete u domovinu u, s und a.

scallop

A jel' tebi dobro? Počeo si da mi diraš u porodicu. Ako na ovom forumu postoji neka granica.

džin tonik

kakve granice? ti si makedonski ustasa. ubili srpskog kralja, pa se zavukao pod okrilje komunista rastakati srbiju, alibi partijska knjizica, djeca u americi dok ti dalje zavadjas srbe sa susjedima...

scallop

Zaboravio sam kolika si neznalica. Ili lažov? Bugari i ustaše su se pripremali za atentat u Janka Puzsta. A imam decu i ovde i ne bi voleo da ih sretneš kad stigneš sa slonovima. Sad bih molio da se zaustaviš, da bih se i ja zaustavio.

Onaj stari Sendmen

Quote from: scallop on 24-02-2020, 17:10:21

Nisam? Aj' nek bude da nisam. Ja se na vreme zaustavio scallope, i nije mi trebalo nikog da molim da se zaustavi... šta ste Vi radili zadnja četiri sata, dok mene nije bilo? Ta četiri sata života niko Vam neće vratiti...  :?:
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

mac

Na nekom kanalu upravo neko spominje stotine hiljada ubijenih Srba, Srpkinja, i srpčadi. Zosko, nema tebi mira.

džin tonik

sve je dobro dok se zadrzavaju na nekoliko stotina tisuca, tu tek podgrijavaju mlade generacije. kad udbashija zaokruzi na milijun, milijun i dvjesto tisuca, ta brojka krene dominirati, tad pokrecu neki konkretni biznis koji temelji na vojnom sukobu hrvata i srba.

Onaj stari Sendmen

Quote from: džin tonik on 24-02-2020, 22:24:28
zaokruzi na milijun, milijun i dvjesto tisuca

zosko, definitivno najmaštovitiji lik na Sagiti.

Pri tome, hardcore u fantasy žanru, sa ustašama kao mitološkim bićima koje niko nije video još od drugog svetskog rata, ali svi veruju da postoje... posebno levičarski el prezidenti hr, Milanović i Josipović... što je najsmešnije, dobijaju izbore akonto toga, znači gomile ljudi koji ih biraju veruju u ta mitska nepostojeća bića... po zosku, moderna hr je fantasy, i to humorističan, skoro k'o Teri Prečet... ako mu verujemo...

Meho Krljic

Mi smo stvarno hipermoroni.

Ne zato što su Slovenci, naravno, već zato što smo uopšte prodali Komercijalnu banku.

Kimura

Sve će to pokriti dirljivi patriotski govori.

I detalji iz života fudbalera i pevačica, crna hronika, novi kineski virus...

Meho Krljic

Uroš Delević je više puta pisao u Politici o štetnosti ideja koje su dovele do prodaje Komercijalne banke. Najnovijeg, od pre par nedelja nema onlajn, ali ima ovaj iz Juna prošle godine. Dakle, ima pametnih ljudi, samo džaba.
http://www.politika.rs/scc/clanak/431674/Pogledi/Da-li-je-privatizacija-resenje-za-neznanje

To nam je naša neoliberalna sudbina u ovom trenutku... Da se busamo u grudi s patriotizam a da poluge moći prodajemo...

džin tonik

Quote from: Linʞᴉn on 24-02-2020, 22:33:28
zosko, definitivno najmaštovitiji lik na Sagiti.

Pri tome, hardcore u fantasy žanru, sa ustašama kao mitološkim bićima koje niko nije video još od drugog svetskog rata, ali svi veruju da postoje... posebno levičarski el prezidenti hr, Milanović i Josipović... što je najsmešnije, dobijaju izbore akonto toga, znači gomile ljudi koji ih biraju veruju u ta mitska nepostojeća bića... po zosku, moderna hr je fantasy, i to humorističan, skoro k'o Teri Prečet... ako mu verujemo...

hajde, ne prenemazite se. dobro znate, da postoji ustaski pokret, 90% gamadi u hr bi se razbjezalo u roku pet minuta. ovako svi drobe protiv nepostojecih ustasa; srpsko nacisticko vijece, jugokomunisti rasporedjeni po svim strankama, komunisticki kulturnjaci, udbashija razna... svi napadaju nepostojece ustase i odlicno zive dijeleci vlast i blagajne u rh.

scallop

I, da jebe oca. Raskenjavamo se o banalnim, perifernim mukama, a niko ne bode tamo gde je muka i rizik. Što bi mene bilo briga za Komercijalnu banku? Boli me dupe za banke, neka nestanu. Brine me neizmerno što od korona virusa nismo zaštićeni ni mentalno ni momentalno. Imamo bar tuce varijanti da se upljeskamo. Nisu to sedamdesete kad smo blokirali variolu veru. Tada smo imali funkcionalnu državu, a danas amaterski sistem nadzora.

Kimura

Novac u rukama stranca? Meni se ne čini tako beznačajno.
Virus je možda još jedno strašilo, nova politička igra. Prodaja najveće državne banke stranom kupcu je izvesni gubitak još jednog elementa državne moći.

scallop

Koliko državnih banaka postoji u SAD, Velikoj Britaniji ili Francuskoj? Uplitanje bankarstva u državu će se razrešavati na sasvim drugačiji način. Pošto smo mi prvashodno literarni forum i pošto postoji pozivanje na stare knjige, onda je "Ajvanho" jako dobar primer za sudar vlasti i posedovanja para. Vekovima se kapital sudara sa vlašću i taj sudar vlast rešava nasiljem. Banalno, kad zapreti kapital, država eliminiše pretnju kao templare ili Jevreje u romanu "Ajvanho".

Mnogo komplikovanije je sa pacovima koji nose kugu. Ili sa kijavicom u osvajanju Amerike. Zato je korona virus opasna pretnja, bez obzira da li je obična posledica evolutivnih promena ili sistemski napad na potencijalnog konkurenta.

Onaj stari Sendmen

Zasad je ta korona pretnja slabija od običnog gripa.

Sezonski grip ume da odnese do 40 hiljada žrtava godišnje, dok ovaj još uvek jedva dve i po hiljade.... kao i sezonski grip, smrtonosan je za stare i bolesne... s dodatkom da korona retko napada i ubija žene... prokleto feministički virus... možda je to onaj iz "Y: the last man", mada su tamo muškarci umrli trenutno, čini mi se...  :lol:

Kimura

Ma, nema gore pošasti od žena! xrofl  Nikakvi se virusi ne mogu meriti sa pustoši koju ostavlja jedna od njih, pitam se kako si uopšte preživeo, Linkine? U kakvom li je stanju tvoj koronarni sistem, ako si živ čovek, a ne duh nekog davno banovanog prestupnika što luta Sagitom?

Onaj stari Sendmen

Ma, žena me je održala, njojzi hvala.  :lol:

K, možda ne trebalo da veruješ baš svemu u što čuješ, a pri tome se još tim svojim (ne)znanjem naslađuješ, to je odlika uglavnom lakovernih osoba.  8-)

Onaj stari Sendmen

Dakle, ništa nisam isprojektovao, ništa nisam rekao osim onoga što je već dobropoznati fakat:

Da li su muškarci osetljiviji na KORONA VIRUS? Istraživanje pokazuje da je to ISTINA, a ovo su moguća objašnjenja

Ovo je stari tekst, btw, i širenje virusa u Italiji je potvrdilo da su muškarci podložniji...

Kimura

Još će ispasti da uživam u (umišljenim, ali koga briga) jadima mladog (ili ne tako mladog, ali koga briga) Linkina! Taman!

Nemoj ni ti uzimati ozbiljno baš sve što kažem, ponešto je šala. Sam si navalio: žene, pa žene. NI korona im ništa ne može.
A ja jesam lakoverna, sve forumaše prihvatam kako se predstave.

Onaj stari Sendmen

Svaka žena je potpuno nezavisna priča za sebe, nikad se ista ljubav ne ponovi dvaput nikome. Šta je bilo u prošlosti skroz je nebitno, i da li je bilo, jer ne idem ja tamo, idem napred.

Prema tome, ne brigaj se ti za "mladog" Linkina. A Linkin za koronu ne mari, eto ga u Milanu, epicentru pandemije, za dve nedelje!  8-)

Kimura

Uživaj u lepom Milanu i kupi nešto fino!
Ko te tera unazad, bog s tobom?! Da je moguć vremepov, ja se ne bih makla s mesta, ne bih ga uopšte koristila. U prošlost ne želim, napred ionako moram. Nepoznavanje sutrašnjice i zaboravljanje prošlih dana smatram za blagoslov.

Onaj stari Sendmen

Hvala K!

Šaljem vam ekskluzivan report, sve sa slikama, iz Karantanije! :|

Ja nikakve umišljene ljubavi nisam imao, a lažnih mnogo, obično zbog nepoštovanja, lošeg humora i zle namere... ali dobro, šala je uvek mač sa dve oštrice... nebitno i ko je kako i da li uopšte ikad shvati... :lol:

Kimura

Evo ja neću više, kad je takvo stanje.
Dajem ti svečano obećanje! :lol:

džin tonik

koja vremena... nekad se islo u legiju stranaca, alzirsku pustinju. no ipak nisam bas siguran nije li ovo ipak okrutnije, u zivotu ne vidjeh zgodnu talijanku, sve gabori u tom milanu, tako da...

Kimura

Severnjaci nisu tako loši, visoki su i zgodni kao mi, tako da ne znam. Možda je do ukusa.

džin tonik

Razgovor s vojnim analitičarom Janom Ivanjekom

QuoteKako komentirate geopolitičku i sigurnosnu situaciju u hrvatskome balkanskom okruženju? Spominje se naoružavanje Srbije, imamo krizu u BiH, carinski rat Srbije i Kosova...

Naoružavanje Srbije je zapravo samo nužna modernizacija, budući da im je gotovo sva oprema donedavno bila od bivše jugovojske. No problem je retorika koja prati to naoružavanje. Ponovno kuhaju nemire u BiH, u Crnoj Gori, režimski mediji demoniziraju Hrvate, Bošnjake, Crnogorce, Albance, Makedonce... Ciljano stvaraju ratnu psihozu. Srbija se ponovno sa svima kači, i ponovno glumi žrtvu, dok istovremeno organizira događanja naroda u Crnoj Gori i grozi se obranom ,,svih Srba svugdje", da neće dopuštati nove Oluje i slično.

Situacija je ozbiljna i jasno je da je velikosrpska ideja ne samo da nije zamrla, nego je još uvijek glavna vodilja beogradskog režima. K tome imamo bošnjačke pretenzije, institucionalno nasilje nad Hrvatima u BiH, problem migranata... Hrvatska je sa svih strana okružena prijetnjama, i zato je nužno stalno jačanje vojske i rast izdvajanja za obranu, prvenstveno nabava borbenih aviona, koja alternative nema. Jer kako stvari idu, nije pitanje da li će balkansko bure baruta ponovno eksplodirati, nego kada, i hoćemo li mi biti spremni.

Vučić o albanskom filmu: Koliko je samo novca dato da se Jasenovac ne pominje

Quote"Nemam ništa protiv susreta, ali čekam rezultate o taksama. Da li ćemo da se sretnemo negde nisam imao problem, ali stvarnih pregovora o bilo kojem statusnom pitanju neće biti", istakao je Vucičh i podsetio da se sa Tačijem i Kurtijem sreo i u Minhenu. "Ali, oni neće biti na AIPAC-u i to je velika sansa za Srbiju", rekao je Vučić.

On je preneo i da se u SAD suočvamo sa kampanjom koju su Albanci poveli preko filma Hrvata, Jakova Sedlara koji pokusava Srbe da prikaze u negativnom svetlu tokom Drugog svetskog rata.

"Da je tobože Nedićeva vlada progonila Jevreje, bez istorijskih činjenica i stvarnih podataka, a kako su ih Albanci i muslimani spasavali od Srba", rekao je Vučić.

ode i gospon nedic u antifashiste...

Vučić u Vašingtonu pred 20.000 ljudi: Pomenuo Jasenovac, dobio stojeće ovacije

Quote"Postoje mnoge stvari koje spajaju naša dva naroda. Pretpreli smo tešku sudbinu u Drugom svetskom ratu u komcentracionom logoru Jasenovac, koji je vodila nacistička,vazalna država Hrvatska", rekao je Vučić.

On je istakao kako smo se oduvek podržavali, što je slučaj i danas.

srba, amerikanaca, rusa, njemackih nacista i talijanskih fasista tri milijarde, sve u antifashistickoj koaliciji...

džin tonik

Srbija kupuje oružje od Izraela: "Neće biti mala isporuka"

obratite paznju kako jugokomunisticka medijska teroristkinja sandra bartolovic instalirana u hinu, koja gromoglasno naskakivala na hrvatsku suradnju sa izraelom, kao i mnoga udbashija u hrvatskoj politici i institucijama, sve do potpune opstrukcije napora oko kupovine ratnih zrakoplova, sad nema misljenje...

Jebeš ti naše medije. Odvedeš ih da stoje kraj izraelske avionske piste i sad je odjednom kupnja 30 godina starih aviona "pisanje hrvatske zrakoplovne povijesti".      
poslije vishegodisnjeg naskakivanja na grabar-kitarovic i svaku inicijativu povezivanja sa zapadom, sad je u fokusu jugokomunistickih terorista i beogradskih agentura na redu skoro.

mac

Podseća me na naše nevladine organizacije (NVO). Tu su da kritikuju ponašanje naše vlasti, a kad se neka susedna vlast ogreši o srpsku manjinu to nije njihov reon.

džin tonik

ovo je gore od nvo. to bi ti bilo nesto kao nvo instalirane u sve drzavne institucije. ovo je medijska teroristkinja zaposlena u hini, sve uz ogromni uticaj i shiroku publiku.

a u rh se o manjine vlast ne moze ogrijesiti, jer manjina uvijek u vladajucoj koaliciji, t.j. vlast. samo sto se brinu za sve osim realnih manjinskih pitanja. inace, od manjine koja se izjasnjava etnicki srpskom samo 14% naroda glasuje za manjinsku listu, t.j. trgovca srpstvom, pupavca. moze se reci, od deset srba u hrvatskoj tek jedan daje glas manjinskoj listi. i to sve ako se pravimo da se i taj jedan za sendvic i dvjesto kuna ne doveze autobusom na izbore.

džin tonik

"Najveća i najlepša fabrika čokolade u Jugoistočnoj Evropi" VIDEO

QuoteOvo je važan dan za Srbiju. Ponosan sam na Beri Kalebo. Neki bi rekli 'što su se skupili zbog sto radnih mesta'. To znači stotinu ljudi koji će lakše da žive", rekao je Vučić na polaganju kamena temeljca u Novom Sadu.

Naveo je da će plate inženjera i tehnologa biti na nivou evropskog proseka, a plate radnika daleko iznad srpskog proseka.

Meho Krljic

Vlada je donela naredbu kojom se okupljanje više od 50 osoba na istm mestu za sada zabranjuje.

Takođe je donela odluku o ograničenju visine cene osnovnih životnih namirnica i zaštitne opreme u trajanju od 30 dana.

Obe su razumne odluke. Sad ih treba i razumno sprovoditi.