• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Aco Popara Zver

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Aco Popara Zver

aaaa kako sam ovo propustio

Accuphase

"OVO" UČESTVUJE NA PREDSTOJEĆIM IZBORIMA I PRI TOME OSNIVA STRANKU???

Aco Popara Zver

ne daj mo!

teško da će Dragan lako dobiti potpise, pa nije on Škoro

mac

Sad naleteh na Redditu na odgovor na pitanje "A šta ti imaš protiv Radulovića?" Odlično sročen odgovor. Očekujem uskoro i odgovore za lidere svih ostalih stranaka.

https://www.reddit.com/r/serbia/comments/gatvln/a_%C5%A1ta_ti_ima%C5%A1_protiv_radulovi%C4%87a/

mac

A sad vidim i kako je Bata "otkrio" Nedićevu zastavu na sajtu Trezora. Otkrio je na Redditu, i prećutkuje izvore. Naučniče!

https://www.reddit.com/r/serbia/comments/gr01o8/sajt_uprave_za_trezora_ozna%C4%8Dava_%C4%87irili%C4%8Dnu_verziju/

scallop

Quote from: mac on 02-06-2020, 19:11:23
Sad naleteh na Redditu na odgovor na pitanje "A šta ti imaš protiv Radulovića?" Odlično sročen odgovor.

Ako je tebi odličan odgovor ja sam u teškom problemu. Meni izgleda kao politički kozmetički salon.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

mac

Razlika između odličnog i odlično sročenog odgovora je mala, ali drastična!

scallop

Quote from: mac on 02-06-2020, 20:01:58
Razlika između odličnog i odlično sročenog odgovora je mala, ali drastična!

Filigranski! Ovo ni Bata ne može.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Accuphase

Quote from: mac on 02-06-2020, 19:11:23
Sad naleteh na Redditu na odgovor na pitanje "A šta ti imaš protiv Radulovića?" Odlično sročen odgovor. Očekujem uskoro i odgovore za lidere svih ostalih stranaka.

https://www.reddit.com/r/serbia/comments/gatvln/a_%C5%A1ta_ti_ima%C5%A1_protiv_radulovi%C4%87a/

Evo šta ja imam protiv mršavog pričljivog glavonje:

- bio u koitusu sa "onim sa usnama", odnosno tzv. "ministar finansija" u tzv. vladi gorepomenutog, što je samo po sebi dovoljno za trajno otpisivanje
- bosanac
- pravljen bosanskim oficirskim ******  :? :? :? :? :?

Aco Popara Zver

Poslo mi drug zastavu, šta te mori danima mače haha

Radul rođo neoliberal

Truba

Zanimljiva emisija cirilice
1918. 75% kapitala u zagrebu
U srbiji izbrisani narastaji pomrle generacije
Pogreske kralja aleksandra
Punisa racic
Itd
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Aco Popara Zver

75% u zapadnom dijelu Jugoslavije, ne baš u Zagrebu. Ali to onda otvara pitanja kako su Dalmatinci gladovali, odnosno zbog čega i koga su gladovali ako je 75% bogatstva tamo? Eto kurčeve SFRJ koja za četeres godina nije otkrila ko je zapravo bio vlasnik tog bogatstva i koja je njihova uloga bila u Jugoslaviji. Da to znamo ne bismo slušali zosketanja povazdan.

scallop

Nikada se nisam bavio ekonomskom stranom predjugoslovenskog vremena uoči gromoglasnog raspada svih evropskih imperija osim Britanije. Sigurno je Srbija bila beda od pogleda i lako je prihvatiti iznete procene. Takođe se može pretpostaviti da su tvorci Jugoslavije prepustili svojim saveznicima da se direktno naplate za štetu u ratom devastiranoj zemlji. Isto tako, da su nevoljni budući Jugosloveni odabrali manju muku i nisu očekivali da će ih toliko rebnuti. Od svega, pamtim jednu fotografiju iz 1923. u "Ilustrovanom listu": Višegodišnji "kamp" Srba iz Like preseljenih na neku ledinu kod Prilepa. Možda su vlasti želele da "olakšaju" muku Hrvata i malo "prorede Makedonce", koji su još pomalo verovali da su "oslobođeni". Iz tih vremena, na obali Dojrana, još postoji selo Nikolić iz neke druge preseljene grupe.

Aco Popara Zver

Selili su Dalmatinci i za Argentinu. Hajd, u to vrijeme gladovali su i Ukrajinci i Njemci i Britanci, al sad mi nije jasno zašto Dalmatinci. Oni su morali biti u boljem položaju nego Crnogorci, gdje takođe bilo gladovanja.

scallop

Po mom saznanju, iz balkanskih krajeva su se uvek iseljavali iz vukojebina. Iz dinarskog krša, sa obala i ostrva Jadrana jer nije bilo posla i leba, iz Makedonije jer su im se redovno smenjivale rodne i sušne godine, pa jedne godine paprike od 700 gr, a druge male skvrčene. Najjebeniji su furali do Australije, Južne Amerike da im ne bi palo na pamet da se vrate. Znam neke Makedonce koji par generacija nisu raspakivali kofere u bezumnoj nadi da će jednom kući. Iz Slavonije i Vojvodine se nisu selili, nego su se doseljavali. U Srbiji uvek bilo popare i šljiva.

Daći ti primer kolege iz instituta. Njegov tata bio avanturista pa iz Idvora, da, onog Idvora, pa potegao u Južnu Ameriku. Naravno, tamo zapeo u poljoprivredu, išlo ga, sve dok ga nije ujela nostalgija. Spakovao porodicu, pa pravac kući. U Đenovi su videli kako Musolinijevi brodovi isplovljavaju za Etiopiju, a u Idvor bupnuli taman za WWII. Moj Živa tako dospeo do čina potpukovnika.

Izvini ako davim, takva mi je narav, da posmatram i trpam u tintaru.

Aco Popara Zver

Samo govorim o tim političkim pričama, ustaše prde da su zbog Karađorđevića gladovale, poslužilo im za regrutaciju Dalmatinaca i uspon fašizma, a na kraju čuješ 75% bogatstva, pa đe su.

Eo i za ovo su Srbi krivi

mac

Zosko će ti sad objasniti da je to sve maslo srpske tajne službe. Ako je korumpirano onda radi za jugo-komuniste.

Ali kakve ovo veze ima sa SERBIA TODAY?

Aco Popara Zver

Jer je Marić legendado otvorio pitanje svih pitanja, ka i uvik!

Accuphase

BEZ KOMENTARA... odnosno popio bih ban kada bi napisao to što mislim!

https://superzena.b92.net/zdrav-duh.php?yyyy=2020&mm=06&nav_id=1690964

Aco Popara Zver

Aco Popara Zver

Aco Popara Zver

Komunisti predali izbornu listu
Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) predale su večeras izbornu listu Republičkoj izbornoj komisiji.

sad imate za koga glasati haha

Accuphase

Aco Popara Zver

Šta bi s Čedom, jel on izlazi na izbore?

scallop

Verovatno nije skupio potpise, pa će sad da bojkotuje. Nije malo potpisa za 22 konkurenta.

Aco Popara Zver

https://www.rik.parlament.gov.rs/tekst/1937/izborne-liste.php

Al dvije albanske liste, al su mu ga šuknuli po 3% haha

Fali još do 22 kandidata, možda Čeda upadne

scallop

Ima i dve bošnjačke. Za svaki slučaj. "Zvanična" opozicija nije prikupila potpise. Šta će im? Da dobiju na izborima, pa da realizuju sve ugovore koje je potpisao Vučić. Đilas je Vučiću ostavio jedan most, a mi imamo ugovorene projekte za narednih deset godina. Zajebano, a?

Aco Popara Zver

Da nas sačuva Alah Vučićevih ugovora i na konju smo

scallop

Konačno malo prepoznavanje suštine. Hoćeš superbrzi voz do Budimpešte? Izvoli. Hoćeš tramvaje za izvoz iz Čačka ili Kruševca? Izvoli. Hoćeš autoput do Tirane? Izvoli. Hoćeš industriju litijuma? Izvoli. Hoćemo li bakar i zlato iz Istočne Srbije? Samo napred. Hoćemo li svinje za Švabe, junad za Turke? Bez brige. Hoćemo li podzemnu železnicu? Francuzi imaju ugovor. Vlast na deset posto budućeg udela, ako krene. Ko bi se za to otimao? I sad se pitamo zašto bojkot. Dovoljno je da se drmusa urađeno, pa ako pukne kriv je neko drugi. Meni lično se dopada hrabrost da se igra na jednu kartu, na lošu kvotu.

varvarin

Ja bih s jednom prizemnijom temom.
Ništa ovako gromopucateljno.
Upravo je javnosti iznet predlog kvalifikovane komisije da se iz programa za gimnazije u Srbiji izbace  pesme ... Desanke Maksimović.
Konkretno, zbirka  Tražim pomilovanje.

Srećom, kažem srećom ako ovo niste primetili... reagovali su mnogi, a ministar prosvete presudio je, kratko, da Desanka OSTAJE u programu. OK. Pobeda onoga u šta verujem.
Ali, vredi pročitati nekoliko komentara povodom ovoga, na B92.

https://www.b92.net/kultura/vesti.php?yyyy=2020&mm=06&dd=07&nav_category=1864&nav_id=1692452

"...Zašto se diže tolika prašina oko programa jedne minorne škole? BDW i ja sam je završio."
"...Ja sam morao to da citam u gimnaziji i ne vidim da sam zbog toga u prednosti od nekog ko nije.Ne vidim da mi je nesto sad potrebna."

Toliko o stvarima duše, ali srećom, ima i komentar - pesmica.

"Za one koji beže kao dete
Kad se pred njima ukaže problem
Kojem u oči treba pogledati.
Tražim pomilovanje za one koji sami sebe ne razumeju
Nije zato što ne umeju
Već zato što su se udaljili od sebe
I što njihovo srce težak teret grebe
Što su ga sami sebi natovarili."

Aco Popara Zver

da je samo to problem, imam blagu jezu od pomisli šta se sve nalazi u udžbenicima
u stvari, Desanka je možda jedina ostala da nešto kaže protiv vlastelina i za radnika i seljaka u svim tim knjigama, zato je i moraju izbaciti

scallop

Quote from: varvarin on 07-06-2020, 14:57:36
Ja bih s jednom prizemnijom temom.
Ništa ovako gromopucateljno.
Upravo je javnosti iznet predlog kvalifikovane komisije da se iz programa za gimnazije u Srbiji izbace  pesme ... Desanke Maksimović.
Klonkretno, zbirka  Tražim pomilovanje.

Tema nije prizemna. Izloženi smo nizu diverzija, a Desanka je samo jedan slučaj. Apsolutno nije moguće prokljuviti da li su nam Desanku podmetnuli i KO ju je podmetnuo. Reakcije su čista inercija. Bata će reći čist neoliberalizam. I, jeste. Finesa je da običan čovek nije u stanju da prepozna sa koje strane udar dolazi.

Aco Popara Zver

Usvojen Zaključak o otklanjanju nedostataka liste Socijalizam jedini izlaz - NKPJ - SKOJ, Aleksandar Banjanac - Aleksandar Đenić kojim se nalaže podnosiocu da dostavi najmanje 10.000 overenih potpisa podrški birača, kao i prateća dokumenta propisana zakonom u roku od najviše 48h  nas-rofl

Meho Krljic

Ovo za Desanku samo pojašnjenja radi, nije bio predlog da se ona kompletno ukloni iz programa školovanja, nego da ne bude u programima za treći i četvrti razred srednje škole a da bude u programu za prvi. Dakle, da se radi ranije nego što je sada po planu, ako sam ja dobro razumeo. Takođe, ono što je već u osnovnoj školi se ne bi diralo ovom odlukom. Mada je obrazloženje koje smo čuli dovoljno konfuzono da ljude lako dovede do jakih reakcija.

scallop

Quote from: Meho Krljic on 07-06-2020, 18:31:47
Mada je obrazloženje koje smo čuli dovoljno konfuzono da ljude lako dovede do jakih reakcija.

Ne da je konfuzno nego je namerno gurnuto u javnost zbog jake reakcije.

Meho Krljic

Da, sasvim moguće, mada, naravno, nemam ideju sa kakvim motivima...

scallop

Znam da ti imaš suprotnu ideju. Ali, neoliberalizam je takav. Određuje ti putokaz. Pazi sad. Ima i zgražavanje jer će opština Majdanpek da razori dvostruko zaštićenu lokaciju Lepenski Vir (nestaće i retka biljka za koju niko nije čuo), kad dobiju na izborima. Ja znam da na toj "lokaciji" nema mesta za gradnju, čak i da stvarna lokacija više ne postoji (potopljena je), ali vest je puštena kroz internet i oni koji ne znaju će se zgroziti.

Aco Popara Zver

šta je sad i Lepenski vir fejknjuz?

ova opozicija je onda stvarno prsla

mada to da Desanka bude u prvom razredu ne znam kako je bolje, mislim da baš ne bi trebalo tada. Inače mi se tu više sviđa hrvatska lektira koja dobro prođe kroz antičku književnost

Meho Krljic

Imam suprotnu ideju od čega? Nisam te razumeo.

Takođe nisam shvatio šta je ovde neoliberalizam: čin premeštanja gradiva ili puštanje vesti u toj i toj formi ili želja da se ima partikularna reakcija. Pojašnjenje?

scallop

Naravno da ništa nije POTPUNO fejk. Nas dvojica se sukobljavamo između teorije i prakse. Ovo je tipična praksa. Postoji informacija za koju ne znamo kad je nastala, niti da li su u pitanju predlozi ili odluke. Ali, trenutak je da se malo podesi, našminka, ulokna i pusti u promet. I, tako, odjednom sa više od deset strana imamo reakciju koja postaje sve žešća. Glasniji su oni koji "znaju" ko je krivac. Tako je i sa Lepenskim Virom. Sigurno su u kampanji SNS u Majdanpeku pomenuli turističke ambicije, jer je čitavo područje do Kladova i u dubinu Homolja izuzetno zanimljivo. Kombinacija brod/autobus nije previše efikasna (putovao sam tu turu). Sa druge strane, prirodno je očekivati da će pojaviti stotine rečnih kruzera, pre dva dana je otvoren jedan rečni pristan na toj ruti, pa sigurno planiraju jedan i u svojoj opštini. Teško baš kraj Lepenskog Vira, ali negde u blizini možda. Takve pristane prati i odgovarajuća infrastruktura. Nije strašno, ali zgodno je sve svaliti na uništenje Lepenskog Vira. I odmah imamo "zabrinjavajuću" vest.

scallop

Quote from: Meho Krljic on 07-06-2020, 20:55:00
Imam suprotnu ideju od čega? Nisam te razumeo.

Tebi neću da odgovaram, jer Mac i ti, čim vam se nešto ne svidi, ne razumete napisano.

Ipak, nadam se da ću sutra opširno o neoliberalnom zahvatu u mozak sirotog Dejvida Atenboroua, koji je zato, u isti torbak, stavio plastiku (đubre) i CO2 (neoliberalna ujdurma). Sačekaj do sutra.

Aco Popara Zver

ma ko da jeste potpuno fejk. Znači tamo se ruinira Zlatibor a niko ni da pisne jer vjerovatno i opozicija se omasti od toga, a poslije izbace neke retardirane reakcije na koješta u Lepenskom viru

ne znam, svaki put se istog sjetim: da je Mubarak lično birao sopstvenu opoziciju tako da ne bude totalno tupsonska ali dovoljno bezvezna da gubi svake izbore

Meho Krljic

Pa naravno da ne razumem kad napišem "nemam ideju" a ti na to odgovoriš "znam da imaš suprotnu ideju". Evo, kome je jasno šta si hteo da kažeš nek se ovde javi, nek me poduči...

scallop

Quote from: Labudan on 07-06-2020, 22:07:45

ne znam, svaki put se istog sjetim: da je Mubarak lično birao sopstvenu opoziciju tako da ne bude totalno tupsonska ali dovoljno bezvezna da gubi svake izbore

Par decenija pre njega, tuniski ipredsednik Habib Burgiba (31 godinu na vlasti), imao je opoziciju narihtanu na ispod deset posto. Kad pređu taj procenat zna da nešto mora da popravlja.

scallop

Quote from: Meho Krljic on 07-06-2020, 22:15:03
Pa naravno da ne razumem kad napišem "nemam ideju" a ti na to odgovoriš "znam da imaš suprotnu ideju". Evo, kome je jasno šta si hteo da kažeš nek se ovde javi, nek me poduči...

Ja tebe ne potcenjujem, pa nemoj i ti mene. Posle toliko godina znam svakog na ZS u prste.

Aco Popara Zver

scallop

Kod nas je moguće i nemoguće. Kaže Obradović da mu fali i dobije hrpu, samo da svoju partiju doda.