• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Onaj stari Sendmen

Kad kažem "zapad", mislim da slučajnu skupinu udruženu u nekom zločinačkom poduhvatu. Isto ti je to kao, npr. "udba". Sastala se neka četiri lika u podrumu, i organizovala neki antetat, Đura preuzeo na sebe likvidaciju i ćao. Nit ima dokumentovano, nit možeš kome šta da dokažeš.

Isto tako i ta zapadna mafija, juri neki krah berze gde će, mimo svih očekivanja, kupovati kad svi prodaju, a prodavati kad svi kupuju. I onda je zgodno imati taj neki "tip", da će mimo svih očekivanja izbiti neki rat negde.

Sve je to isto, samo što je zapad puno namazaniji i teži za provaliti nego naivni istok.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Onaj stari Sendmen

Ako misliš da nije ovako kako pišem, samo mi odgovori ko je ubio Kenedija?  :lol:

džin tonik

nije isto, na zapadu postoje granice i za "nedodirljive", takav je sustav. to sa jurnjavom za krahom burze od strane zapadnjaka, takodjer su mitovi.
amerikanci su tek prije nekih 5-6 godina relativno uspjeli zaustaviti pljackaske cikluse koji trajali petnaestak godina. i tu su opljackani "mali ljudi", mirovinski fondovi koji parkiraju sredstva i sl.
opet primjer merkel: merkel nije zapad, vec dio oligarhije. naravno, i amerika ima svoje interese, ali tko je europu drndao 20 godina, to su u prvom redu faraoni iz propalih sustava istocnog bloka, sssr-a, ddr-a i juge kao posebnog trojanskog konja. trokut berlin, moskva, beograd.

i ako ti pristajes uz bizantizam, gradis nesto na lazima, pa i kad imas nekog sa zapada da ti prodaje muda pod bubrege kao dio ekipe, opet ces se probuditi popishan.

spominjao si kosovo. dobro jutro, sagledaj: osmanlijsko carstvo, albanci se bore protiv osmanlija ni vise ni manje no srbi. balkanski ratovi: srbija etnicki cisti albance, veliki zlocini. itd. kom. juga: maltret, tlacenje, nasilje, bahacenje, ukidanje autonomije, sve do najnovijeg pokusaja etnickog ciscenja 1999.
sta ocekujes od tog naroda? alo, oni vas ne podnose, sve sa odlicnim razlogom. 

i vi sad, umjesto da odgovornost prebacite na blagopokojnog milosevica i komunisticki sustav, skinete se sa budalastina i ljudima iskreno pruzite ruku pomirenja, sve uz debelo izvinte, vi bi i dalje bujali na nacin da stvarate podlogu za nove nasrtaje. pa nisu ljudi idioti, znaju s kim imaju posla cak i kad korumpirana merkel tvrdi nesto drugo.

Onaj stari Sendmen

Hm. Pokušavam da nađem gde si mi odgovorio ko je ubio Kenedija... nagađam da je korupirana Merkel u pitanju, ali nisam baš siguran. Možeš da mi ukažeš na tačan pasus u svom postu? Hvala.

džin tonik

zaboli me tko je ubio kenedija. ja crtam razliku izmedju pluralizma i totalitarizma. autokrat, pa i dovitljivi, u pluralizmu ne moze trajno opstati.

Aco Popara Zver

Quote from: džin tonik on 25-03-2022, 18:58:23
naravno da uvijek moras znati tko je zapad. to je heterogeni sustav, nema vozda

kako nema vožda, šta je onda Osama bin Biden? :)

kolko si šuntav, ajd da si to pričo prošle godine, ali ove, kada kao posljednji talibanski tupani TOTALITARNO primijeniše brisanje ruskih sportista, Dostojevskog i bilo čega ruskog generalno, ti si baš SADA došao da kažeš da je to "heterogeni sustav", pa ti si imbecil :)

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Aco Popara Zver

Quote from: džin tonik on 25-03-2022, 19:46:06
sagledaj: osmanlijsko carstvo, albanci se bore protiv osmanlija ni vise ni manje no srbi.

jel to na narod.hr nisu čuli da je većina "kancelara" Osmanskog carstva bilo albanskog porijekla? Pa Albanci su vladali i u Egiptu, jes čuo za Muhameda Alija? Ne boksera no kralja Egipta?

jbt ajd što ne čitaš povijest Otomana, ali da ne čitaš Antu Starčevića koji se žali da su mu 1689. Albanci otjerali pravoslavne Hrvate sa Kosova, pa sad me već zabrinjavaju tvoje rupe u znanju, Talibančiću :)

Onaj stari Sendmen

Quote from: džin tonik on 25-03-2022, 20:03:31
zaboli me tko je ubio kenedija. ja crtam razliku izmedju pluralizma i totalitarizma. autokrat, pa i dovitljivi, u pluralizmu ne moze trajno opstati.

Ubiše Kenedija jer je bio autokrat, usto dovitljivi. Eh, šta reći nego da dobar izgovor para vrijedi.

Mislim da mnogo ideališeš taj pluralizam. To ti je kao Gotam, velika džungla raznolikih kriminalnih entiteta. Kriminal i korupcija na svakom koraku. Kakva mašta, jel da? Sigurno su te stripove pisali insirisani totalitarnim režimima, a ne kriminalom i korupcijom na zapadu. Koji, po tebi, izgleda i ne postoje. Toliko, da njihovi građani imaju košmarnu Gotam viziju.

džin tonik

botino bato, sta ne razumijes na "ni vise ni manje no srbi"?
vi ste se kao 400+ godina dok bili dio osmanskog carstva nesto borili? ne, integrirali ste se, bolje receno: turci su vas i izmislili u ovom izdanju, to je ogroman vremenski period, sve to do pred slabljanje carstva.
da sad ne nabrajamo sultanove sluge pokorne na koje kukali i sami turci.
ocigledo je da referiram na doba pred kraj sultanata, te daljni razvoj.

Aco Popara Zver

Quote from: džin tonik on 25-03-2022, 20:18:55
ocigledo je da referiram na doba pred kraj sultanata, te daljni razvoj.

očigledno je da referiraš na sopstvene gluposti pošto je ovo netačno: "albanci se bore protiv osmanlija ni vise ni manje no srbi"

Više su se Hrvati borili protiv Osmanlija no Albanci, ali prosto pošto si neuki Taliban možda ti se džabe govori

džin tonik

Quote from: dark horse on 25-03-2022, 20:14:15
Ubiše Kenedija jer je bio autokrat, usto dovitljivi. Eh, šta reći nego da dobar izgovor para vrijedi.

Mislim da mnogo ideališeš taj pluralizam. To ti je kao Gotam, velika džungla raznolikih kriminalnih entiteta. Kriminal i korupcija na svakom koraku. Kakva mašta, jel da? Sigurno su te stripove pisali insirisani totalitarnim režimima, a ne kriminalom i korupcijom na zapadu. Koji, po tebi, izgleda i ne postoje. Toliko, da njihovi građani imaju košmarnu Gotam viziju.

pojma nemam sta je bio kenedi, to me ne zanima. a pluralizam ne idealiziram, vec cijenim, jer je odlican korektiv (kao sto vidis). problem na prostoru ex-yu je narod koji je naucen sluziti partiji, boji se za radno mjesto, opstanak, preslikava svemocnu partiju u sve segmente zivota, te ne bira racionalno. inace ne bih rekao da je jos uvijek neprosvijecen.

Onaj stari Sendmen

Nemoj biti blag. Mi smo prosti, glupi i neprosvećeni. Nije ni čudo.

Ima li kriminala i korupcije na zapadu, veličanstveni? Prosto pitanje. Da ili ne?

džin tonik

naravno da ima. samo sto kriminal nije integralni dio sustava, kriminal nije institucionalan. i niste "vi" prosti, glupi i neprosvijeceni, vec nosite komunisticko breme. znaci jedan dio je zastrasen ili izmanipuliran, drugi dio je kriminalan.

Onaj stari Sendmen

Prosto nisam siguran u tvoje tvrdnje, kad pogledam svaki drugi američki film, u kome je kriminal deo sistema.

Eno, npr, novi Betmen. A ti kažeš toga nema na zapadu, ni ne znaju za to. Jbga, umetnost te demantuje. Kad vidim svojim očima na filmu, teško mi je u to da poverujem.

Da nema vas hrvata, šiptara, ukrajinaca i drugih marginalnih naroda koji idealizujete zapad jer ste juče ušli u njega ili tek čekate da uđete, ko bi drugi toliko glorifikovao lepote pluralizma? Verovatno niko.

džin tonik

znas koji ste vi bizantinci supci, sad cu ti objasniti: krivotvorite povijest naroda oko sebe, smarate, drndate, bujate, nasrcete, pokusavate kolonizirati, a ne usudite se ni prismrditi tamo gdje vam je mjesto - u carigrad.

Onaj stari Sendmen

Aco Popara Zver

Quote from: džin tonik on 25-03-2022, 21:44:28
znas koji ste vi bizantinci supci, sad cu ti objasniti

Zapad je osnovao Bizant. Objašnjeno.

džin tonik

QuoteRuska 'Novaja gazeta' objavila je kako prva grupa od 200 boraca Hezbolaha sljedeći tjedan dolazi u Bjelorusiju, a da bi se 29. ožujka trebali prebaciti u Ukrajinu kako bi se borili na ruskoj strani.

vajni spasitelji krscanstva. pih.

Aco Popara Zver

ćiribu ćiriba
mali magija

džin tonik

Uhapšen po prijavi za planiranje atentata na Vučića

QuoteDragan V. je uhapšen je u subotu nakon što ga je njegova emotivna partnerka prijavila za porodično nasilje i planiranje atentata na Aleksandra Vučića.

(...)

ono kad izadjes iz frizidera... :cry:

Meho Krljic

Bata da telefonira rođaku da nas ne bruka po Njemačkoj dalje:

mac

Sad mi pade napamet, koliko bi pravedno bilo da tužilac mora unapred da plati svaki sudski trošak, sve kao da je izgubio, i tek ako dobije tužbu da mu se vrate pare?

Meho Krljic

Pravedno za Željka Mitrovića, nepravedno za sirotinju. Pristup pravdi ne bi trebalo da bude unapred ograničen imovinskim stanjem.

Aco Popara Zver

Rođo posrće već 10 godina, pitam se šta je sljedeće što će da smisli. Bar da je Nestorovića doveo u stranku, bilo bi zanimljivo.

mac

Pazi, ova presuda nemačkog suda ništa ne znači. Radulović tužio DW za selektivno izveštavanje, i nemački sud kaže da DW ima pravo da selektivno izveštava. Vest nije to, nego da Radulović nije platio sudske troškove. Ali sad bih ja postavio pitanje da li je i to istinito?

Meho Krljic

Ma ne znamo da li je istiito jer je izvor, jelte, tvit novinara koji je selektivno izveštavao. Ali opet, Rujević do sada nije lagao na ovaj način tako da...

Aco Popara Zver

Dybuk

Jel bilo izbora danas, sagitaši? Dijaspora poranila i glasala oko 4PM, nije bilo gužve nas-rofl

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Aco Popara Zver

Rođo, Šešelj i Tadić završili karijeru.

Dybuk

Quote from: tomat on 03-04-2022, 23:12:24
RIK legendo!
Ludilo, a vidim da su desničari proglasili cenzus, nmg da verujem da je Zavetnica dobila 3%
Inače navijam za dalji pad SPS i naravno, slabiji rezultat SNS/AV. A sve nekako navrće na to. Videćemo.
Prečudan dan.

džin tonik

ehej! drustvo, obratite paznju na neke sitnice:

na izbore je izasla dibuk! koja ne placa porez u srbiji, vec francuskoj! dibuk vam bira zastupnike!

pa je tu i bato, bosanac! koji ne placa porez u srbiji, a namece vam predstavnike.

ne morate mi zahvaljivati, samo preslikavam narativ glasila srpskog nacistickog vijeca novosti u hr, znaci bg-agenture, kad se radi o hrvatima u inozemstvu ili bih na rh-izborima. morate to primijeniti i kod kuce. sad nastavite... :)

Dybuk

Provalio si me, pronicljivi zosko :( Ja sam bg/jugokomunistička agentura koja svojim glasom odlučuje ishod izbora u Srbiji.

Čak sam falsifikovala i jugokomunističke dokumente ne bih li skrenula Srbiju sa puta ka Rusiji, Kini i UAE (mea culpa, mea maxima) :lol:
Ne dajte se Srbi, (a i Hrvati, što ne) sveckim i jugokomunističkim agenturama koje vam kradu svetlu budućnos'.

Bi li, zosko, volio da možeš glasati u Hr kao čestita dijaspora? A ne ovako, po forumima lutati kao sjena nečega što je moglo biti pak nije... :(

Palmer

Душебрижник. Како је некако цакано приметити то да Срба нема, Хрвати не би имали о чему да причају. <3

džin tonik

pa ne, dibuk, pitanje je jednostavno: zasto ti, koliko se razumije iz tvojih postinga crnogorka iz francuske, biras na izborima u rs srbima predstavnike? placas li porez u srbiji? dijelis li sudbinu izbora? jesi li pogodjena izborom? ne.
isto vrijedi i za batu iz bosne.
ja se ne petljam u hrvatske izbore, predstavnike trebaju birati ljudi koji izborom izravno pogodjeni, koji tamo zive i placaju porez...

Aco Popara Zver

pa ja bih rado živio u Hrvatskoj i plaćao porez, što pitaš, možeš li mi sredit?

Dybuk

Gusinjanka koja glasa na srpskim i crnogorskim izborima 17 god, iz Luksemburga.
Obrati se Vučiću i Milu, ili još bolje, RIK-u ;)
I dalje bolja od tebe koji ne možeš da glasaš na hrvatskim izborima :) a nemački su ukaljani jugokomunističkim uticajem. A šta ćeš, možeš samo da lajuckaš tako nemoćan.

Petronije

Sve mi je jasno samo mi nije jasno koji se moj onda petlja u izbore u Srbiji? Kako ga se to tiče?

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Arm the Homeless

džin tonik

masite, kako ono kazete, ceo fudbal, opet: zasto birate srbima predstavnike, izlazite na izbore, a ne placate porez i ne zivite u srbiji? zar ne bi bilo posteno i ljudski da prepustite domacim ljudima da sami izaberu vlast?

Dybuk

Quote from: Petronije on 04-04-2022, 00:04:01
Sve mi je jasno samo mi nije jasno koji se moj onda petlja u izbore u Srbiji? Kako ga se to tiče?

Pokušava da pokaže da i on, jadan, ima jednako pravo da ustaši ovuda iz Nemačke ako ja glasam na srpskim izborima kao ekspat. Niđe veze ali neka ga, neka vegetiše.

Aco Popara Zver

Quote from: džin tonik on 04-04-2022, 00:09:13
zar ne bi bilo posteno

nas-rofl

jbt, moralna i svaka druga nakazo, ajd ono da ti odgovorim jer mi došlo tako

dakle, bato, rođen u hrvackoj, ne glasa u srbiji, ne plaća porez ubosni

što znači, naravno, da sam veći Hrvat od tebe i Komija

Petronije

A plus si i grobar, a opštepoznata je stvar da smo mi ustaški klub!!!

Arm the Homeless

Aco Popara Zver

takoe! Zole fejk ustašo!

Dybuk

Ukratko: odjebi zosko. :)

Relevantno:
Ništa ne verujem ovim procentima.

Meho Krljic

Ma, za očekivati je bilo da bude Vučić predsednik i dominacija u nacionalnom parlamentu. Beograd je bio mesto na kome može da se napravo značajnija promena, i za sada, po onome što je izbrojano, SNS ima manje od 40%. Ako ostabne tako, presuđuje u koju stranu će da idu desne koalicije, NADA, Zavetnici, Dveri/ POKS. Ako im je na srcu uklanjanje SNS-a iz makar jedne strukture, pa uđu u koaliciju sa Vladetinom koalicijom i Moramo, onda može da se desi da Beograd pređe u ruke opozicije.

Ali naravno, sad se iza scene sigurno događa svašta.

tomat

Quote from: Labudan on 03-04-2022, 23:16:40
Rođo, Šešelj i Tadić završili karijeru.

Tadić rekao ljudi treba da sednemo da razgovaramo o rezultatima, leđenda!
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Dybuk

Nikako ne prihvatam da su Zavetnici prešli cenzus, to mi je ovde najveći wtf, nema šanse da je to autentičan rezultat, a ne kakav SNS inžinjering. I SPS rezultati na rep. su predobri da bi bili istiniti. U Bg su dobili realne procente, imo (6.9% po Crti)
Marinika bi po nekom zdravorazumskom rezonu trebalo da bude popularnija od Dačića, ali možda ja živim u nekom svom mehuru.