• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Truman

Quote from: Meho Krljic on 20-03-2024, 16:17:38
O, bože... čoveka od 74 godine uhapse i osude na 30 dana u Padinjaku zbog prodaje petardi (prvo delo za koje je ikad osuđen, pritom) i tamo ga danima zlostavljaju i na kraju ubiju drugi osuđenici, cimeri iz ćelije koji su tu, kao i on, sedeli da odsluže prekršajne kazne.

https://n1info.rs/vesti/ubijeni-74-godisnji-zatvorenik-bio-zbog-prodaje-petardi-mucili-ga-mladici/

Ali jebem te Srbijo...

Meho, kad ti opsujes znaci da smo zaista dotakli dno.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

tomat

O, bože... čoveka od 74 godine uhapse i osude na 30 dana u Padinjaku zbog prodaje petardi (prvo delo za koje je ikad osuđen, pritom) i tamo ga danima zlostavljaju i na kraju ubiju drugi osuđenici, cimeri iz ćelije koji su tu, kao i on, sedeli da odsluže prekršajne kazne.

https://n1info.rs/vesti/ubijeni-74-godisnji-zatvorenik-bio-zbog-prodaje-petardi-mucili-ga-mladici/

Ali jebem te Srbijo...

Poslednja vest kaže da je u zatvoru bio jer je bacio petardu, pa nije imao da plati kaznu od 30000 dinara.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

džin tonik

precizno: pouzdani komentari kazu da je unuk bacio petardu sa verande, a covjek preuzeo odgovornost kao da je on, pa nije platio kaznu...
ostaje jedno pitanje i jedna nejasnoca:

a) je li petardu bacio na nesto? peder paradu?

b) hm, zar je bacanje petardi sa verande u prirodu kaznjivo? sa 30k dinara? pitam onako, bezveze.

c) vama je opasno porastao standard.

inace nisam spreman na rijec povjerovati ni otpadu od medija formalno drugog predznaka no rezimskih. mogu zamisliti i sljedeci scenarij:

raskalaseni unuk sa verande baca petarde na ljude u prolazu, ozbiljno ozlijedi nekog, slijedi prijava, stize policija, covjek staje u obranu u smislu "ja sam, apsi mene, sta mi mozes, meni junacini iz 3 rata, pa zasto ne bi bacali petarde na ljude u prolazu, to je zabavno, itd."

pa mu izadju u susret, izbahati se do kraja i ne plati kaznu, a, ne zaboravimo, nekog je petarda moguce ozbiljno ozlijedila, pa evo druzenja u zatvoru.

Onaj stari Sendmen

Quote from: tomat on 20-03-2024, 20:26:24

Ali jebem te Srbijo...

Poslednja vest kaže da je u zatvoru bio jer je bacio petardu, pa nije imao da plati kaznu od 30000 dinara.

Sumnjiva priča. Nije jasno da li unuk bacio petardu, a starac preuzeo krivicu na sebe ili je stvarno bacio petardu, pa pokušao da se izvlači na unuka.

Deluje da je bio dementan i diskutabilnog ponašanja. Što nije, naravno, razlog da ga neko ubije, ali objašnjava kako se našao u situaciji.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

tomat

Ne kontam, u kojoj situaciji?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Meho Krljic

Mislim, da se razumemo, nije skandalozan deo vesti da je robijao zbog petardi, ako si prekršio zakon, prekršio si zakon, skandalozno je da čoveka od 74 godine danima zlostavljaju i na kraju ubiju u zatvoru i da niko od, jelte, osoblja nije to primetio, sprečio, predupredio...

džin tonik

ali postoje veci i manji skandali.
za sta konkretno je dobio kaznu od cak 30k dinara u kontekstu bacanja petarde, plus, zasto kaznu nije platio, evtl. uz pomoc djece i unucadi?

postoje skandali kad kazemo "u, jbt!" a postoje i skandali kad kazemo "morao je tako i zavrsiti, tko se petarde laca..."

po lazljivom i manipulativnom mediju n1, a koji rijetko ima dodir sa stvarnoscu bez iskrivljavanja, to nije razvidno.

Meho Krljic

Pa, 30 hiljada dinara je ništa, to je 260 evra ili tako nešto. Mislim, ako je prodavao zabranjena eksplozivna sredstva to mi deluje kao sasvim OK kazna. A dalje, ako je prodavao petarde da zaradi, blisko je pameti da je neka strašna sirotinja kojoj je kazna od 30 hiljada dinara previsoka da bi je platio.

Onaj stari Sendmen

Zapravo, kazna je bila samo 10,000 dinara, on nije hteo da plati već se žalio i na ponovljenom suđenju dobio da plati 30,000 dinara.

Što je logično, prvo je trebalo da plati troškove jednog suđenja, a kako nije hteo, kažnjen je onda da plati dva suđenja.

Demencija, sa elementima konfliktnog ponašanja.

džin tonik

meho, javio se dezulovic iz tebe. :lol:
kao kad se od kriske limuna koja bacena na pupavku medijski kreirala maltene granata, projektil.
nije zabranjena eksplozivna sredstva, vec petarda, i kako izgleda nije prodaja, vec baceno sa verande (na prolaznika?). i 30k dinara nikako nije malo, dapace.
edit: ni 10k dinara nije malo za "bacanje petarde u prirodu", 10k dinara nije "samo".
i "strasna sirotinja" u pravilu nema verandu i unucad koja se zabavlja petardama na istoj.

Onaj stari Sendmen

Evo citata koji potvđuju moju tezu:

Quote- Jedni su ga poštovali, drugi ne, a ovde su ga svi znali kao Caneta molera, jer se bavio se svojevremeno molerajem, a i sinove je hteo da ubaci u posao. Tako su i počinjale sve njihove svađe, nakon čega su se razišli - istakao je sagovornik Kurira i dodao da je jedan sin živeo u Mladenovcu, a drugi se odselio sa porodicom u Beč, gde je posle očeve smrti, poveo i brata.

Kako saznajemo, Stanimir poslednjih meseci nije plaćao račune, zbog čega mu je bila isključena i struja.

- Živeo je kako je živeo, ništa nije plaćao i sve su mu isključili što su mogli. Jedno vreme mu je na vratima pisalo "Ne radi zvono, kucaj", logično i da ne radi, pare je davao samo na cigare i alkohol - ispričale su komšije koje su i dalje u šoku da je Stanimir ubijen na ovako jeziv način.

- Ma šta god da je bilo, nije zaslužio da tako umre. On nije bio loš čovek, nego, eto, ostao je sam u poslednje vreme, samovao je, ali nije on bio nasilan - kažu zgrožene komšije.

tomat

Quote from: Meho Krljic on 20-03-2024, 21:40:30
Mislim, da se razumemo, nije skandalozan deo vesti da je robijao zbog petardi, ako si prekršio zakon, prekršio si zakon, skandalozno je da čoveka od 74 godine danima zlostavljaju i na kraju ubiju u zatvoru i da niko od, jelte, osoblja nije to primetio, sprečio, predupredio...

Pa meni je deo istog problema to što je sistem ekspeditivan kad baciš petardu, a trom kad recimo ubiješ nekog.

džin tonik

eto, cak je i kurir sadrzajniji i objektivniji medij od n1.

Onaj stari Sendmen

Quote from: džin tonik on 20-03-2024, 21:56:57
edit: ni 10k dinara nije malo za "bacanje petarde u prirodu", 10k dinara nije "samo".
i "strasna sirotinja" u pravilu nema verandu i unucad koja se zabavlja petardama na istoj.

Strašna sirotinja po pravilu uvek ima za alkohol i ništa drugo.

Ja sam se uvek čudio kako alkoholičari daju tolike pare na alkohol, a onda sam shvatio da oni retko plaćaju bilo šta drugo.

Ne bih nikad nazvao alkoholičara "strašnom sirotinjom" već samo alkoholičarem.

džin tonik

Zatvor zbog bačene petarde, pa psihičko i fizičko nasilje: Za slučaj saznali iz medija i to mesec kasnije

QuoteA u ćeliju Padinske skele dospeo je S. B. zbog toga što je 31. decembra 2020. godine sa terase bacio jednu petardu.

,,Pala je (petarda) pored ljudi koji su šetali bebu, beba se uznemirila", kaže novinar Nove Miloš Lazić.

evo, sad je i lazljivi n1 bez trunke srama i isprike ispravio laznu vijest oko "prodaje petarde za malo leba".
zasto da ja sad vjerujem lazljivom n1 i u konstrukt oko visednevnog maltretiranja u zatvoru (sto se tek istrazuje) kojim pokusava sve ne bi li degradirao sustav koji je odavno reagirao na dogadjaj?

@sandman: da, ja se osvrcem na mehine pezorativne konstrukte. cista manipulacija.

Onaj stari Sendmen

Ako neko potroši 10,000 na rakiju, a nema da plati suđenje, pa završi da mora da plati 30,000, pa ode u zatvor gde ga ubiju, onda ga uopšte i nisu ubili ti klinci iz zatvora. To je nebitno. Završio je gde nije trebalo da završi, gde mu mesto nije.

Poenta priča je: ubila ga rakija.

Jednostavno je. Uvek je vrlo jednostavno. Samo mi želimo da verujemo da su stvari komplikovane, a nikada nisu. Samo treba snaga i karakter istinu sagledati.

mac

Kako drugi alkoholičari ne umru u zatvorima, nego samo ovaj?

džin tonik

a sad dolazimo do sljedeceg pitanja:

a) je li djubre od n1 stvarno toliko retardirano da je uspjelo izvuci vijest i pri tome slucajno toliko fulati oko razvoja slucaja?

b) ili nam je n1 namjerno prekrojio stvarnost, pijanu budalu koja je bacila petardu na neciju bebu prepjevao u sirotinju koja je prodavala petarde za koricu hljeba? sve ne bi li izazvao samilost i bijes na sustav.

prikazani razvoj je presutno demantiran kad u ostalim medijima isplivala istina, u tom pogledu n1 prisiljen ispraviti izvornu vijest, ali sta ostaje? nekoliko tisuca izmanipuliranih.

Onaj stari Sendmen

Quote from: mac on 20-03-2024, 23:13:01
Kako drugi alkoholičari ne umru u zatvorima, nego samo ovaj?

Što bi rekla šerifica iz četvrte sezone, postavio si pravo pitanje. xcheers

I to pitanje je deo odgovora. I daje odgovor na mnogo toga što nedostaje između redova.

Onaj stari Sendmen

Quote from: džin tonik on 20-03-2024, 23:13:46
u tom pogledu n1 prisiljen ispraviti izvornu vijest, ali sta ostaje? nekoliko tisuca izmanipuliranih.

Šta je zajedničko n1 i narod.hr?

Oba su ustaški mediji i ostavljaju za sobom hiljade obmanutih i izmanipulisanih.

Što nas opet dovodi do toga šta je zajedničko između tebe i Mehe, jel...

džin tonik

gluposti. n1 jedan je samo rezervna opcija iste price. pa hoces izravno rusotursko (tkz. rezimski mediji) ili rusotursko preko rusoturskog zapadnog satelita (n1, itd.). pa se jos formalno kao bore, kao postoji neka pozicija i opozicija u bg.

dok je narod autentican. u ovom trenutku ne postoji bolji medij od naroda, iako skromnih mogucnosti, istina nikad nije na cijeni.

meni je i na ovom primjeru n1 zabavna manipulacija koja se vrsi. prvo ide potpuni fejk njuz koji usadjuje inicijalnu reakciju u zeljenom smjeru, a poslije nije bitno. taj prvi dojam koji se stvori uglavnom ostaje u svijesti.

Onaj stari Sendmen

To je samo tvoja pretpostavka. Bazirana na teorijama zavere i tezi o nekakvoj višoj sili koja dozira istinu.

Ima i drugih scenarija, verovatnijih: jednostavno, krenuli su idealističkim tumačenjem činjenica koje su im pristigle, samo nisu obratili pažnju da priča sa mnogo više detalja već preneta u drugim medijima, pa njihov idealizam  se raspuhnuo kad im je neko skrenuo pažnju na ranije iznesene činjenice.

Pa su se jednostavno ispravili. A šta će drugo?

džin tonik

to "nisu obratili paznju" ne pije vodu iz nekoliko razloga:
u medijima se vrte ogromni novci i izuzetna moc, a fenomen koji smo upratili nije iznimka, vec pravilo. cisto kondicioniranje publike. realno je vijest cak nebitna, teziste na djelovanju takvih medija je kondicioniranje. postoji namjera sta proizvesti, smjernice, a vijest, "informacija", je tu samo za ukras i fluidna je, nebitna.

Onaj stari Sendmen

Ti faktički pozivaš na veću odgovornost medija o onome što pišu i sve je to ok.

Ali, mediji nisu Tru Detektiv, i nemaju mehanizme da saznaju ono što niko ne zna. Promiče ti i da ova "ispravljena" verzija i dalje sadrži niz teških kontradiktornosti i simplifikuje ponašanje učesnika. Pri tome, stvarno ne želim da branim neke kriminalce iz zatvora koji svakako imaju svoj deo odgovornosti za težak zločin koji su počinili, ali taj zločin se ne bi ni dogodio da glavni akter nije imao neka neuobičajena ponašanja, poput toga da ne plaća ništa sem rakije i da je mortus pijan sve vreme. Što je moguće i izazvalo niz agresivnih reakcija svih učesnika ove priče, pre svega unuka, koji ga je prepustio sudbini umesto da pokuša da spase dedu, što bi bilo očekivano i logično, sudije koji ga je osudio još više u ponovljenom suđenju i te bande što se na smrt iživljavala nad njim. U neku ruku taj preterani alkoholizam može se podvesti u suicid, jer vidimo da se dotični ponašao kao da su sve brige ovog sveta iza njega, da više nema nikakve obaveze prema bilo kome, sem samom sebi i svom poroku. I to ekstremno ponašanje je svakako dobar deo razloga zašto se sve dogodilo kako se dogodilo i zašto su ga svi pustili niz vodu, umesto da, logično, pomognu bespomoćnom starijem gospodinu u nevolji.

Meho Krljic

Ja naravno ovo sve nisam pročitao jer je potpuno marginalna tema zbog čega je neko prekršajno u zatvoru, tema je da su čoveka danima maltretirali i ubili naočigled osoblja, pobogu.

Truba

uđem na instagram i neki pop iz filma kae kako su grci vratili ispravni datum Bozica nekako ih krenulo... parafraziram

zezancija

dole 700 komentara psihički izmanipuliranih ljudi... zaista tolika količina mitologije... jbt sad i grci kradu 6000 srpske povijesti...šta sve čovjek neće pročitat
neka sveća pokazuje da vrijeme drugačije prolazi...ispravnost kalendara prvog pravoslavca julija cezara...uvijek se nadam da je sve to zajebancija kao što se nadam i ovdje da se zezamo
ali mislim da stvarno imate egocentrični problem
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Aco Popara Zver

Quote from: Truba on 21-03-2024, 15:09:47
uđem na instagram i neki pop iz filma kae kako su grci vratili ispravni datum Bozica nekako ih krenulo... parafraziram

zezancija

dole 700 komentara psihički izmanipuliranih ljudi... zaista tolika količina mitologije... jbt sad i grci kradu 6000 srpske povijesti...šta sve čovjek neće pročitat
neka sveća pokazuje da vrijeme drugačije prolazi...ispravnost kalendara prvog pravoslavca julija cezara...uvijek se nadam da je sve to zajebancija kao što se nadam i ovdje da se zezamo

Htio si reć isti problem kao s Gospom iz Međunožja
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

džin tonik

Quote from: Meho Krljic on 21-03-2024, 15:05:58
Ja naravno ovo sve nisam pročitao jer je potpuno marginalna tema zbog čega je neko prekršajno u zatvoru, tema je da su čoveka danima maltretirali i ubili naočigled osoblja, pobogu.

ama ne. tema su medijske manipulacije i lazi. otkud ti sad zelis znati i da je covjek stvarno danima maltretiran u zatvoru? mozda je eskalirala festa sa kolegama cugerima, mozda je eskalirao delirij, svasta nesto.
pogledaj sta si uvodno pisao, na sta si se oslonio, na koje informacije lazljivog n1, i sta je ostalo od vijesti na koju si skocio. nista, pretvorila se vijest u prah. ali tvoj dojam temeljen na cistoj izmisljotini je ostao.

Truba

Quote from: Labudan on 21-03-2024, 15:15:09
Quote from: Truba on 21-03-2024, 15:09:47

zezancija

Htio si reć isti problem kao s Gospom iz Međunožja

al koji si ti slučaj jbt
ukažem ti na problem koji imate unutar svoje državne SPC
ti širiš priču
šta tebe briga ko nekatolika i komunistu za međugorje

mene briga za 25.12. jer grci tada slave

amer: napali ste ukrajinu
rus: izvršili ste genocid nad indijancima

wtf
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

mac

Lako ćemo za genocid, nego što su oteli ceo Teksas od Meksika...

Meho Krljic

Quote from: džin tonik on 21-03-2024, 15:38:28
Quote from: Meho Krljic on 21-03-2024, 15:05:58

ama ne. tema su medijske manipulacije i lazi. otkud ti sad zelis znati i da je covjek stvarno danima maltretiran u zatvoru? mozda je eskalirala festa sa kolegama cugerima, mozda je eskalirao delirij, svasta nesto.
pogledaj sta si uvodno pisao, na sta si se oslonio, na koje informacije lazljivog n1, i sta je ostalo od vijesti na koju si skocio. nista, pretvorila se vijest u prah. ali tvoj dojam temeljen na cistoj izmisljotini je ostao.

Ne, naravno, mislim, ti se hvataš nevažnog dela vesti i tvrdiš da zbog toga što on možda nije tačan, onda možda ni ostatak vesti nije tačan. Klasična trol taktika koju alt rajt često koristi ali ti bi ipak trebalo da si malo mator za alt rajt.

Ali eto nisi. Dakle, čovek je ubijen u zatvoru od strane cimera iz ćelije i to je prestrašno.

džin tonik

prestrasno ti je bilo i da je covjek osudjen na 30 dana zbog prodaje petardi... pa vidimo sta je ostalo od temelja na kojem formiras stav. prah. prah i pepeo. zar stvarno vjerujes da ce i od ostale "vijesti" lazljivog n1 preostati nesto vise od praha kad prodju ozbiljna istraga i sud koji se bave cinjenicama, gdje stvarnost nije fluidna kao u n1?

O, bože... čoveka od 74 godine uhapse i osude na 30 dana u Padinjaku zbog prodaje petardi (prvo delo za koje je ikad osuđen, pritom) i tamo...

Meho Krljic

Misliš, istraga će utvrditi da je čovek živ?

Ajde, nemoj da se sprdamo sa nečijom smrću, neukusno je.

džin tonik

ne mislim nista u tom pravcu. nije moje da mislim o tome, to je za istragu i sud.

ono sto ja mislim i sto ulazi u moju domenu kao konzumenta vijesti je da je n1 jedno veliko lazljivo govno od partijskog medija sa agendom koje prodaje maglu, izmisljotine i manipulacije. kao sto vidimo u primjeru koji smo ispratili. informacija na koju si se oslonio kad si skocio, a koju ti je podvalio lazljivi n1 - raspala se.

mac

Postoji li u Srbiji medij koji nije lažljivo govno? Ako su svi lažljiva govna, onda ništa nije lažljivo govno.

džin tonik

zasto biti skroman? zasto se ograniciti na medije?

Meho Krljic

Kad već imamo JuTjub.

Dakle, Miroljub Petrović i Desingerica u prijateljskom ćaskanju:

https://youtu.be/0-RQCEu4-KQ

Onaj stari Sendmen

Quote from: džin tonik on 21-03-2024, 16:50:25
da je n1 jedno veliko lazljivo govno od partijskog medija sa agendom koje prodaje maglu, izmisljotine i manipulacije

Šta toliko lažu? Evo, naprimer, čista istina:

Sarajevski glumac: Od Jugoslavije nastalo šest septičkih jama čiji se sadržaji stalno prelivaju

Zole, počeo si više da reklamiraš N1 nego narod.hr, koliko nas svaki čas teraš da proveravamo šta toliko lažu, inače bi zaboravili i da postoje... :lol:

Meho Krljic

I dalje o incidentu u Padinjaku gde je ubijen zatvprenik, Vreme intervjuiše čoveka koji je robijao 13 godina i koji ima vrlo pitoresknu viziju naših zatvora:

Bivši osuđenik: Stanimir B. nije bio bitan nikome i nije imao kome da se žali

Aco Popara Zver

sve u svemu, kad je već scallop svratio mogo je i Son of Man da nam objasni zatvorenička posla

ali ljude boli kita svuda, samo nas malo iznenadi da ih boli kita i za život nekog starca

jer nije isto kao kad nekog boli kita za maržu u knjžari i slične kurce-palce

a onda se ovo desi i shvatiš da je čuvarima skoro isto

Meho Krljic

Da, mnogo strašno. Mislim, ovo je ekstreman slučaj da je čovek umro, jer je bio star, ali kapiram da raznih maltretiranja imaš kolko hoćeš u zatvoru...

Truba

Quote from: dark horse on 22-03-2024, 01:07:52
Quote from: džin tonik on 21-03-2024, 16:50:25
da je n1 jedno veliko lazljivo govno od partijskog medija sa agendom koje prodaje maglu, izmisljotine i manipulacije

Šta toliko lažu? Evo, naprimer, čista istina:

Sarajevski glumac: Od Jugoslavije nastalo šest septičkih jama čiji se sadržaji stalno prelivaju

Zole, počeo si više da reklamiraš N1 nego narod.hr, koliko nas svaki čas teraš da proveravamo šta toliko lažu, inače bi zaboravili i da postoje... :lol:

septička jama u septičkoj jami govori protiv

klasični bednik koji više nema što ponuditi sem te smrdljive nostalgičnosti

ja imam generaciju ovdje kolega rođeni 1984. kojima je nepriznata i propala Herceg Bosna ko njemu Jugoslavija
dakle za vrijeme herceg bosne imali su svega i ptičijeg mlijeka i velike plaće i sreću koja je propala inkorporiranjem u federaciju bih

Aco Popara Zver

ja brojim osam i po septičkih a on stao na šest

džin tonik

Niš: Danas otvaranje prve kripte posvećene novim kosovskim junacima

QuoteU nedelju 24. marta u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nišu sa početkom u 13:30č. biće otvorena prva kripta posvećena novim Kosovskim junacima na koju se čekalo 25 godina.

(...)

Pre 25 godine na mirnu evropsku državu sručile su se zločinačke NATO bombe...

svidja mi se ovo. :lol:
samo tako, zajasite sa svojim mitovima sav civilizirani svijet.

mac

Da je država mirna, nije, ali sve ostalo je tačno. Mi bismo hteli mirnu državu, u tome je mit.

džin tonik

ma cak je i mit progresan izraz. poremecaj je bolje.
mislim, zasto se na srbiju ne bi smjelo sruciti bombe?
tu se stalno nastupa kao da je to nesto lose. zato se bombe i proizvode, da se istovare na fasiste, agresora, ludake.
trebalo je istovariti bombe na srbiju 1918., pa 1945., pa 1991., bezbroj puta, pa se konacno istovarilo 1999.
ali i to vrlo sramezljivo.

mac

Zamisli kad bi neko zaista uklonio sve fašiste, agresore i ludake. Nestali bi svi oni koji bi trebalo da izvrše tu misiju. Možemo naravno da se fokusiramo samo na Srbiju, ali treba razmišljati u svetskim okvirima. Ne razumete vi Hrvati to, vama je Srbija ceo svet.

džin tonik

ne vidim potrebu toliko apstrahirati u teoriji. bilo bi sasvim dovoljno, bar kao neki pocetak u ispravnom pravcu, ukloniti balkanske fasiste, agresore i ludake, t.j. notornu rusotursku srbiju. prosto da vidimo bi li to imalo kakvog efekta na globalnoj skali kvalitete zivota. pa dalje mozemo zamisljati i apstrahirati.

Meho Krljic

Podaci Trezora konačni dokaz prevara na konkursima Ministarstva za brigu o porodici

Da ovde institucije koliko-toliko rade, tužilaštvo bi sad moralo da zapošljava dodatno osoblje da se sve ovo pohapsi i procesuira...