• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

džin tonik

Uhapšen upravnik Ateljea 212

QuoteNovica Antić, upravnik beogradskog pozorišta Atelje 212, uhapšen je kao član grupe koja je krala ordenje iz zgrade SIV, prenose mediji.

Njemu je, nakon saslušanja, određen pritvor do 30 dana, koji može biti i produžen.

Kako prenose mediji, u velikoj akciji policije i tužilaštva priveden je veći broj osoba, osumnjičenih da su godinama iznosili skupoceno ordenje i druge slične dragocenosti iz zgrade SIV na Novom Beogradu. Kako se procenjuje, odneto je ukupno 43.000 komada.

(...)

nacionalni sport, kad se samo sjetim knjiga iz raznih ostavstina, donacija...
onako uopceno, dugo nikako nisam mogao povezati zasto su radna mjesta popularana. zasto se ljudi "otimaju" za radna mjesta, za rad. mislim, neki, negdje i neka. pa slaba placa, pa ustaj, pa radi od jutra do sutra, bar po mojoj viziji. ali jednom mi je kliknulo da se kvaliteta radnog mjesta ne mjeri po placi, vec po mogucnostima za kradju. :cry:

Onaj stari Sendmen

Quote from: Meho Krljic on 26-03-2024, 15:22:58
Podaci Trezora konačni dokaz prevara na konkursima Ministarstva za brigu o porodici

Da ovde institucije koliko-toliko rade, tužilaštvo bi sad moralo da zapošljava dodatno osoblje da se sve ovo pohapsi i procesuira...

Bukvalno Vučić razmontirao sve institucije i državu u celini radi golog preživljavanja na vlasti.

I pobio ko zna koliko ljudi već koji su se pokušali da pobune protiv takvog privatizovanja Države. :(

Kako je preminuo savjetnik predsjednika i zašto je to enigma
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

džin tonik

Emotivna objava dr. Željke Markić: 'U Hrvatskoj 1797 roditelja i obitelji traga za 'svojom Dankom"

QuoteNakon vijesti o stravičnom ubojstvu dvogodišnje djevojčice Danke Ilić, na društvenoj mreži X oglasila se izvršna direktorica udruge U ime obitelji dr. Željka Markić.

Emotivna objava dr. Markić naslovljena "U Hrvatskoj 1797 roditelja i obitelji traga za 'svojom Dankom' " jasno odražava agoniju roditelja i obitelji nestalih osoba.

"Kakvu strašnu agoniju prolaze roditelji i obitelj male Danke. Deset dana potrage, nade da je živa.

Užas spoznaje da je ubijena. I sada očajna tuga i traganja za njenim tijelom.

Svi smo zgroženi bešćutnošću njezinih ubojica. Cijelo su vrijeme znali gdje je Dankino mrtvo tijelo. I nemilosrdno šutjeli"
, piše dr. Markić.

Dr. Markić: 'Zar istinsko suosjećanje ne postavlja gromoglasno pitanje?'

"U Hrvatskoj danas 1797 roditelja, žena, djece, obitelji traga za 'svojom Dankom'. Ne spavaju, mole, traže. Trzaju se kad čuju ime svog voljenog. Plaču na blagdan Svih svetih i Uskrs, jer nemaju grob koji mogu posjetiti. I tako 30 godina. Dok u Srbiji, a vjerojatno i Hrvatskoj, žive oni koji znaju gdje su bacili tijela njihovih najmilijih.

Zar istinsko suosjećanje s malom Dankom i njezinom obitelji u Srbiji ne postavlja gromoglasno pitanje o obiteljima ubijenih i nestalih u Domovinskom ratu – za kojima neki mame, tate, braća, sestre i obitelji tragaju toliko dugo?"
, stoji u objavi dr. Markić.

Onaj stari Sendmen

Pa, i slučaj Danke je vrlo lako mogao da ostane nerešen. Da nije bilo ličnog angažmana predsednika Vučića, teško da bi se išta rasplelo.

Eto, po stoti put se pokazalo da je neophodan psihopata da juri psihopate i razotkriva njihova psihopatska delovanja...

Da je vaš predsednik psihopata verovatno bi ste i vi lako pronašli sve nestale. :lol:

džin tonik

Orban u Banja Luci: 'Naši narodi su susjedi'

Quote(...)

Viktor Orban u Banja Luci

Orban se danas u Banja Luci sastao s predsjednikom bosanaskohercegovačkog entiteta Republika Srpska, Miloradom Dodikom te drugim predstanicima vlasti bosanskih Srba.

Na početku obraćanja Orban se zahvalio Dodiku na odlikovanju koje je primio od Milorada Dodika:

"Ovo je za mene znak poštovanja, ali je još više nešto što je moj prijatelj Milorad rekao, to je izraz prijateljstva. Ima tu emocija i povjerenja, i optimizma u zajedničku budućnost. Dugo promatram Srbe. Sjećam se kako je bilo Srbima kad se ovaj svijet još zvao Jugoslavija".

Odlikovanje je inače isto ono koje je Dodik uručio prošle godine ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

Srbi i Mađari – susjedi bez obzira na granice

U svom obraćanju, Orban je nastavio:

"Sjećam se 1992. godine u mađarskom parlamentu, kad smo glasali o priznavanju Bosne i Hercegovine, ja sam bio prisutan, promatrao sam Srbe i onda, pratio sam što se događa kad se potpisivao Daytonski sporazum. Sjećam se kada je NATO bombardirao Beograd, a pratio sam i kako se Srbi bore za snalaženje u novom dobu. Ja sam to uvijek promatrao s priznavanjem, jer kada se mijenjaju okolnosti, to je ogromna odgovornost za političke vođe."

"Uvijek sam odavao priznanje vama Srbima zbog načina na koji vi tražite svoje mjesto. Svejedno gdje se nalaze danas granice, ali Srbi i Mađari su susjedi. Naši narodi su susjedi. Ja sam u međunarodnoj politici baš zbog toga uvijek podržavao Srbe, jer sam uvjeren kako je međunarodna politika prema Srbima nepravedna, oni vide samo tuđe greške."

"Smatram da se prema Srbiji odnose nepravedno, u Europi ne prepoznaju da su Srbi Europi potrebni. Bez Srba nema stabilnosti. Danas nema boljeg okvira za jačanje naših naroda nego što je EU. Davno je treblo donijeti odluku da BiH i Srbija postanu članice EU", dodao je mađarski premijer.

Dodao je još i to da se Mađarska zalaže za europski put Bosne i Hercegovine. Spomenuo je izmjene Izbornog zakona BiH te izjavio kako je došlo do "srozavanja napora", a odluku visokog predstavnika Christiana Schmidta nazvao je "provokativnom".

"Stranci se miješaju u unutrašnje poslove. Imate mogućnost sami odlučiti, vi, narodi koji ovdje živite sposobni ste sami riješiti svoje vrijeme", zaključio je Orban.

u ovoj prici zadivljen sam kako razni ogranci rusoturske mafije i satelita polako raslojavaju medjunarodne norme. sve cesce imamo slucaj da se predstavnici neravnopravnih entiteta, pokrajinski i sl., guraju u drzavnicki rang. sumska - madjarska, srbija - bavarska i sl. sve dok ne postane usus.

drzave zapadne europe ce proci kao austro-ugarska ako/kad ih tako obradi moskva, usadi im interne sukobe, razbije drzavnicki, jedinstveni, pristup i nastup. prosto bi neki morali razviti mozak, dok se takvi jos uvijek ne naziru. makron, da umres od smijeha, idiot do idiota, ne znas koji je veci kreten.

džin tonik

Vučić poziva 50 lidera da pritisnu "ne": Diplomatska akcija za rušenje Rezolucije o genocidu

QuoteU okviru diplomatske akcije u Ujedinjenim nacijama, kako bi pokušalo da se spreči usvajanje Rezolucije o Srebrenici koja ima za cilj da Srbe žigoše kao genocidan narod, predsednik Aleksandar Vučić razgovaraće sa liderima 50 država.

Akcenat će biti stavljen na zemlje Afrike, saznaju nezvanično "Novosti".

Iza dokumenta koji predviđa da 11. jul bude međunarodni dan sećanja na genocid u Srebrenici, osudu svih koji "negiraju genocid" i da se ova tema nađe u obrazovnim programima u udžbenicima, stale su Nemačka i Ruanda, dok za njega, kao po običaju, nezvanično lobira i Velika Britanija. U tom krugu su i Sjedinjene Američke Države, Čile, Novi Zeland, Malezija, Jordan, Turska, Slovenija, Albanija, Francuska, Italija, Irska, Lihtenštajn, Holandija i Finska, ali se očekuje da se priključi još država. Sve ove zemlje vrše političke, ali i ekonomske pritiske na države članice Ujedinjenih nacija da njihovi delegati podignu ruke "za".

Tekst bi trebalo da se nađe na dnevnom redu redovnog zasedanja Generalne skupštine krajem aprila, a za njegovo usvajanje je potrebna prosta većina (postoji mogućnost da neko zatraži da bude dvotrećinska, a onda se o tome izjašnjava parlament). Zato ćemo morati sve karte da bacimo na to da zemlje koje imaju dobre odnose sa Srbijom, budu u sali i glasaju protiv ili makar budu uzdržani.

Prema našim informacijama, fokus je na zemljama Sahela među kojima su Senegal, Alžir, Niger, Centralnoafrička Republika, Etiopija, Eritreja... Takođe, izuzetno je važno pridobiti Egipat kao zemlju koja u Africi ima veliki uticaj, ali i Angolu, li i Trinidad, karipsku zemlju koja predsedava "svetskom kućomom".

Vučić rekao je da je formiran tim države za UN i Srebrenicu i da će otići u Njujork kako bi u Generalnoj skupštini pokušao da zaustavi rezoluciju.

"Otići ću tamo i spreman sam da razgovaram sa što većim brojem članica. Imamo problem sa Venecuelom i još četiri zemlje koje su izgubile pravo glasa. Vraćenja tog glasa iziskuje veliki novac. Ostaje nam da se borimo koliko je moguće, pri tom uvek pokazujući poštovanje prema žrtvama koje su se dogodile", rekao je Vučić i dodao da će učiniti sve da se poboljša pozicija Srbije.

Kontakti sa kosponzorom rezolucije Ruandom su već uspostavljeni, mada, prema saznanjima "Novosti", ne treba gajiti prevelike nade u uspeh. Ova zemlja je pod direktnim uticajem Nemaca i Britanaca, dobijaju ogroman novac za obnovu zemlje, čije je stanovništvo stradalo u genocidu 1994. godine. Zapadnjaci se na ovaj način "peru", jer nisu učinili ništa da masakr bude sprečen.

Iako je ova zemlja upravo simbolično izabrana da stane iza dokumenta o Srebrenici, poređenje dva događaja je nemoguće. U Ruandi je 6. aprila 1994. oboren avion u kojem se nalazio tadašnji predsednik Žuvenal Habiariman - pripadnik Huta, a stradali su svi članovi posade. Hutski ekstremisti za napad su okrivili pobunjeničku grupu Tutsa - Patriotski front Ruande, a oni su odbacili optužbe. U organizovanoj kampanji pokolja, vojnici su dobili liste za odstrel Tutsa, mnogi su ubijeni mačetama, postavljane su blokade na putevima, u medijima je podsticana mržnja, pretresane su kuće...

Inače, rezolucije koje donosi Generalna skupština Ujedinjenih nacija nisu obavezujuće, ali imaju određenu političku težinu. Obavezujući su dokumenti koje izglasa Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija. Pokušaj da se pred ovim telom donese akt o Srebrenici propao je 2015. godine. Velika Britanija je želela da se izglasa tekst u koji se na Srbe prebacuje sva krivica, ali je Rusija uložila veto i plan je propao.

svasta. osuditi srbe tako nevine kao proljetni pupoljak. ni naslovkati ne znate pojam genocid.

džin tonik

UŽIVO Vučić o...

Quote(...)

Dozvoljavaju sebi da drže nekome lekcije. I to postoji ne od juče, već decenijama. Zato postojim ja, i neću da se izvinjavam Josipoviću ili Plenkoviću kada hoću u Jasenovac...

e tako govore i hoce pravi ljudi. :roll:

Meho Krljic

Ovde kod nas stvarno ne može ništa da se desi a da ljudi ne otklizaju u  nacionalističli rasizam. Slušam sad Ninoslava Cmolića, Načelnika Uprave kriminalističke policije kako objašnjava da je to "takav profil ličnosti, ne postoji empatija, IQ mnogo nizak" a onda pređe i kaže da je i podneblje "nama čudno... narečje, govor... Vlasi su...". A jebote, brate...

Truman

To je standardna srpska naci spika...ima razne oblike, ond tako nekih blagih do baš tvrdih.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Onaj stari Sendmen

Sve više verujem da su svi ti ljudi apsolutno nevini, nikakvih dnk dokaza nema, devojčica navodno posle nesreće nije ni krvarila i da je jedini njihov zločin što su nekom bili čudni, pa su ih tukli dok nisu dali priznanje pod prisilom... jedan je već umro u zatvoru, a telo devojčice nije pronađeno... i šta će biti ako ih sve pobiju, a nikakav dokaz ne pronađu?

U kakvom društvu mi živimo...

Truman

To što je u zatvoru umro čovek od 40 godina koji navodno zna gde se nalazi telo je svakako nešto što diže obrvu.

Onaj stari Sendmen

Sve je tu navodno, sem što smo konačno dobili leš.

Onaj stari Sendmen

mac

Možda su njihova deca udarila dete i sakrili telo, a oni preuzeli krivicu na sebe. Doduše, možda i nisu njihova deca, nego ko zna čija. Kineska metoda.

Onaj stari Sendmen

Onaj stari Sendmen

Ako se desilo kako sad tvrde da se desilo, opet je majka najviše kriva.

Zamisli ti si majka, detata od jedne godine ti nigde nema, a tu postoji izlaz na put. Pa, svako živ na njenom mestu obišao bi taj put bar jedno 20 puta, da nađe malu koja ne ume dobro da hoda i vuče se ko puž. A gde ćeš da je tražiš, nego na putu?

I to kao ona nije uradila, već su posle pola sata sat došla ta komunalna kola na pišanje, i usput na tom otvorenom putu "pokupila" dete, koje se odjednom pojavilo na tom putu nakon što ga niko nije mogao da pronađe.

Pa ti u Boru su svi naskroz retardirani, a očigledno i svi mi u Srbiji koji verujemo u takve policijske rekonstrukcije.

Truman

I meni je sumnjivo.

Onaj stari Sendmen

(FOTO, VIDEO) OVIM PUTEM JE HODALA DANKA ILIĆ NA DAN UBISTVA Policajci su mislili da je NEMOGUĆE da ovakvu putanju dete pređe samo

QuotePolicija je bagerima raščistila teren oko kuće do asfalta u potrazi za dokazima, a izvori "Blica" iz istrage ubistva Danke Ilić kažu da je pre njihove intervencije tu bilo žbunja, rastinja, đubreta...

Koliko god ovo dvorište bilo zapušteno pre nego što je policija raščistila teren, nije moglo biti kao šuma. Bukvalno dvorište izlazi direktno na ulicu... malo je to rastojanje da se roditelj oseća bezbedno... kako dete raste, iz dana u dan je sve brže i spretnije, začas može da iskoristi jedan jedini trenutak nepažnje...

Onaj stari Sendmen

Meho Krljic

A da notiramo i da je ženi kojoj su poručili da će je pojesti mrak (jer je u sklopu svog radnog zadatka otkrila korupciju u EPS-u) izgoreo objekat:

Izgoreo objekat uzbunjivačice iz EPS-a Nataše Prišić, sumnja se da je zapaljen

Pa vi posle uzbunjujte javnost u Srbiji...

Meho Krljic

Korisno kad se sve ovako jasno izloži za idiote da nas ne bi, jelte, ložili da budemo korisni idioti:

Tibor Varadi o Rezoluciji o Srebrenici: Nije realna nova tužba ili zahtev za odštetom

džin tonik

pa da, kao da bi bilo tko realno i pomislio da bi srbija mogla biti genocidna i da bi imala kakve veze sa nekakvim zlocinima kroz prostor i vrijeme. bas ljude, jelte, farbaju.
lijepo covjek kaze da je utvrdjeno da je srbija nevina kao pederski supak prije, sto bi rekli mi srbi, autkominga.

Truba

smijem se na dnevnoj dozi komunjare ideji kad smo kupovali 1/4 kruha
javlja se neka gospodja iz uže srbije šta je smiješno pa i danas tamo kupuju kod njih kruh 1/4
ona takodjer kupuje

ooooo zemljo
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Meho Krljic

Jebote, čovek ju je prijavio jedanaest puta, od toga četiri puta za kršenje etičkog kodeksa. Koga mi držimo na poziciji glavnotužioca VJT.....

SAZNAJEMO Tužiteljka Bojana Savović nije kršila kodeks: Zaključak Etičkog odbora o prijavama Nenada Stefanovića

džin tonik

14. travnja 1936. – poziv Draže Mihailovića svim 'poštenim Hrvatima Jugoslavenima'

QuoteČetnici su sebe smatrali čuvarima Jugoslavije, Jugoslavije koja obuhvaća sve Srbe i u kojoj Srbi vladaju. Velikosrbi, ali i jugoslavenski nacionalisti u svoj su pokret pozivali i Hrvate jugonacionaliste.

Četničko nasilje bilo je prisutno i prije II. svjetskog rata, a jedan od većih sukoba s njima dogodio se u Kerestincu pokraj Samobora gdje je 14. travnja 1936. ubijeno šest četnika te tri Hrvata.

Četnici kao čuvari Jugoslavije

Osnovno programsko načelo četničkih udruženja tridesetih godina bilo je zalaganje za ideju ,,jugoslavenskog nacionalizma", tj. ,,beskompromisnog integralnog jugoslavenstva i unitarizma" (slična frazeologija kao pred Domovinski rat). Drugo programsko načelo bilo je zalaganje za vladare iz dinastije Karađorđević, što je slikovito izraženo u geslu ,,Za kralja i otadžbinu".

Prvo četničko udruženje u Jugoslaviji osnovano je 1921. u Beogradu. U Hrvatskoj pak četnička udruženja imaju početak još u dvadesetim godinama, davno prije pojave NDH. Bila su ona dio jedinstvenog velikosrpskog pokreta u Kraljevini Jugoslaviji i prema organizacijskom ustrojstvu i prema programskim ciljevima.

Četnički teror

Brojne četničke organizacije na tlu Hrvatske tridesetih godina, za vrijeme Jugoslavije, unosile su svojom terorističkom djelatnošću i nasiljem nemir među hrvatsko stanovništvo. Četnici su se, prigodom svojih različitih proslava, oblačili u četničke odore, legitimirali građane, silom ubirali novčane priloge za svoja udruženja, pijančevali i bili krivci mnogih izgreda i napada na Hrvate. Četnički teror naročito se povećao nakon ubojstva kralja Aleksandra u Marseillesu 1934. godine.

Članovi četničkih udruženja izvodili su raznovrsna nasilna djela: batinanje i ubojstva Hrvata, izazivanje nereda prigodom katoličkih vjerskih praznika, uznemirivanje stanovništva u hrvatskim selima pucanjem iz oružja, razbijanje prozora na katoličkim crkvama i kapelama, palež objekata i sl.

Četnička zakletva na srpsko-hrvatskom jeziku glasi:

,,Ja (ime i prezime) na ovom svetom četničkom znamenju (kama i revolver), zaklinjem se svemogućim Bogom, da ću vrhovnom zapovedniku sve vojne sile, našem Kralju Jugoslavije Petru II svagde i u svim prilikama biti veran, svom dušom odan i poslušan, da ću se za Kralja i Otadžbinu junački boriti, da četničku i vojničku zastavu nigde i nikad neću izneveriti i da ću zapovesti svih pretpostavljenih mi starešina slušati i verno ih izvršavati. Tako mi Bog pomogao! Ako se četničke dužnosti ogrešim, neka me Bog kazni, a kama i revolver tu kaznu izvrše. Amin (Amen)."

Krvavi obračun u Kerestincu pored Zagreba

U više navrata dolazilo je do sukoba četnika i hrvatskih seljaka. Jedan takav zbio se 14. travnja 1936. prigodom održavanja komemoracije u Samoboru u povodu četničkog ubojstva Hrvata Karla Brkljačića. Među seljacima Hrvatima iz kraja zapadno i jugozapadno od Zagreba pronio se glas da četnici žele ubiti Vladka Mačeka u obližnjem Kupincu. Tisuće Hrvata iz Svete Nedelje, Stupnika, Lučkog, Brezovice i Okića okružili su dvorac u Kerestincu i tražili predaju četnika. Iz dvorca je zapucano i ranjen je lokalni seljak Jurinec. Gnjevni narod provalio je u dvorac i ubio šestero četnika. Poslije je do okršaja došlo i u Rakitju pored Zagreba gdje je ubijeno četvero ljudi.

Poziv Draže Mihailovića svim ,,poštenim Hrvatima Jugoslavenima"

U članstvu četničkih udruženja bili su uglavnom Srbi, i samo manji broj Hrvata, i to iz redova ,,jugoslavenskih nacionalista", poglavito Hrvati s područja hrvatskih jadranskih gradova (Šibenik, Krk, Opatija, Sušak, Dubrovnik, Split). Naime, tu je u dijelu javnosti vladalo uvjerenje da su ti dijelovi Hrvatske oslobođeni od talijanske okupacije nakon Prvog svjetskog rata upravo zahvaljujući naporima dinastije Karađorđević te da se mogu očuvati samo uz pomoć vojnih snaga Kraljevine Jugoslavije. Zbog toga je u tim krajevima bila snažnija pojava orjunaštva i jugonacionalizma.

Četnicima je bilo jasno da u pokret nije moguće privući Hrvate na programu stvaranja ,,velike Srbije", već samo na obnovi onakve Jugoslavije kakva je bila za vrijeme Cvetković-Mačekova sporazuma. U skladu s tim, kada se četnički pokret obraća Hrvatima jugonacionalistima, onda se uvijek ističe da se on zalaže za obnovu monarhističke Jugoslavije, što je vidljivo iz mnogobrojnih četničkih proglasa i raznih uputa, pa i Draže Mihailovića.

Tako npr. Draža Mihailović u svojoj uputi od 8. listopada 1942. godine upućenoj vojvodi Dobroslavu Jevđeviću, koji je djelovao na području Hercegovine i Dalmacije, ističe da u obnovljenoj Jugoslaviji moraju živjeti i Hrvati, a kakva će u njoj imati prava da ovisi o njihovu pristupanju četničkom pokretu. S tim u vezi od Hrvata jugonacionalista traži se da likvidiraju Hrvate izdajnike (mislilo se na ustaše i komuniste) jer su oni radili na rušenju Jugoslavije. U tom pogledu naročito je karakteristična ,,Poruka – svim čestitim Hrvatima – Jugoslovenima" objavljena u četničkom glasniku za istočnu Bosnu i Hercegovinu, ,,Vidovdanu".

,,Poruka – svim čestitim Hrvatima – Jugoslovenima"

,,Ali, braćo čestiti Hrvati – Jugosloveni, šta vi čekate? Sa koje strane očekujete zoru i pobjedu? Čekate li vi da vam je neko donese? Ko će sprati ljagu koju vam nanese naši izrodi i izdajnici USTAŠE? Ko će oprati hrvatski obraz od sramnog pečata što mu ga udari Ante Pavelić? KO ĆE UVJERITI UVRIJEĐENE SRPSKE MAJKE, SRPSKE ŽENE? SESTRE I SRPSKU SIROČAD DA ZLOČIN I NIJESU DJELO CIJELOG HRVATSKOG NARODA, nego djelo izdajnika i plaćenika? Svi čestiti Hrvati – Jugosloveni ne smiju više čekati, nego što prije, dok ne bude sasvim kasno, treba da se svrstaju pod slavnu jugoslovensku zastavu, koju tako snažno i ponosito nosi najveličanstveniji vojnik današnjice, naš vođa, naš vitez DRAŽA MIHAILOVIĆ, armijski đeneral. Čestitim Hrvatima mjesto je samo pod njegovom zastavom. Njegovom i nijednom više."

Odaziv Hrvata jugonacionalista u četnike bio je simboličan

Usprkos tim četničkim patetičnim porukama, odaziv Hrvata jugonacionalista u četnike bio je simboličan, pogotovo u njihove vojne postrojbe. Stoga je četničko vodstvo u Splitu nastojalo 1942. godine stvoriti organizaciju JUGOREP (Jugoslavenski revolucionarni pokret) s ciljem okupljanja bivših pripadnika jugonacionalističkih stranaka i društava te od takvih Hrvata stvoriti ,,jugoslavenske legije". Iz tog razloga određeni manji dio Hrvata pristupio je u četničke postrojbe, a usporedbe radi treba istaknuti da je to bitno manje nego je bio udio pravoslavaca u oružanim snagama NDH.

džin tonik

Hrvatska policija proterala srpskog ministra iz Jasenovca

QuoteMinistru u Vladi Srbije zaduženom za odnose sa dijsaporom Đorđu Milićeviću danas je zabranjeno da položi cveće i zapali sveću na spomenik žrtvama ustaškog logora Jasenovac, saopšteno je iz Milićevićevog kavineta.

Ministar Milićević boravio je u radnoj poseti Srbima u okolini Novske, na njihov poziv.

Nakon završenih sastanaka sa predstavnicima Srba iz lokalnog kulturno-umetničkog društva i seoskih masnih zajednica, ministar se sa saradnicima uputio ka spomen parku u Jasenovcu, kako bi odao poštu izmišljenim Srbima ubijenim u zloglasnom logoru NDH. 

Međutim, na samom ulazu u spomen kompleks, kombi u kojem se nalazio ministar zaustavili su hrvatski policajci koji su ministrovo vozilo okružili sa tri svoja automobila.

Policijski službenik, koji se nije predstavio, naredio je da kombi sa ministrom i njegovim saradnicima odmah napusti Jasenovac. 

''Okrenite vozilo i odmah se uputite ka graničnom prelazu Bajakovo, bez zadržavanja na teritoriji Republike Hrvatske'', naglasio je ovaj policajac, navodi se zu saopštenju.

Ministar Milićević je potom izašao iz kombija i tražio da samo napravi fotografiju spomen kompleksa, na šta ga je opkolilo nekoliko policajaca i ponovilo zahtev da uz njihovu pratnju odmah krene put graničnog prelaza sa Srbijom, dodaje se u saopštenju.

Onaj stari Sendmen

Jedna žena, majka koja je ostala bez oba sina, matirala srpsku policiju:

NAJŠOKANTNIJA IZJAVA SVETLANE DRAGIJEVIĆ: "Majka je kriva što je dete nestalo, ona je prodala"! Majka ubice Danke Ilić i dalje tvrdi da njen sin nije sposoban za ovaj zločin

QuoteSvetlana Dragijević, majka Dejana Dragijevića koji se sumnjiči za ubistvo dvogodišnje devojčice Danke Ilić, iznela je svoje gledište pred novinarima, ističući da bi radije bila mrtva nego suočena sa optužbama koje su zadesile njenu porodicu.

Uverenje u nevinost sina

Ističući svoje uverenje u nevinost svog sina, Svetlana je naglasila da Dejan nije sposoban za takav zločin, ističući da bi to potpisala "životom ne 100 posto, nego 200, 2.000, milion i dva miliona posto." Tvrdi da je Dejan nedavno boravio u banji zbog zdravstvenih problema, naglašavajući da je "dobar čovek" i da "ne bi mogao da digne ruku na dete."
- Kamo sreće da me neko ubio ili da sam umrla, nego što sam osramoćena. Moj Deki nije ubica i to potpisujem životom ne 100 posto, nego 200, 2.000, milion i dva miliona posto. Rekao je da jeste da ga ne bi ubili batinama policajci. On je bolestan, nedavno je bio u banji. Dejan je dobar čovek, on ne bi mogao da digne ruku na dete - rekla je vičući Svetlana.

Pored toga, Svetlana izražava sumnju u postupanje policije, tvrdeći da su optuženi ljudi bez podrške i da su "uništili" njenu porodicu, navodeći da je i njen drugi sin preminuo od stida i sramote.

- Našli su da optuže ljude koji nemaju nikog da im čuva leđa, nemaju decu, a nisu ni ženjeni. Mene su uništili. Uhapsili mi oba sina i muža. Dalibor je umro od stida i sramote, verovatno mu je srce otkazalo kad je shvatio da sa njima ne mogu da se bore. Sad mogu da kažu šta god da im se naredi, ti što utvrđuju uzrok smrti - šokirala je Svetlana svojom izjavom.

Finansijski problemi i angažovanje advokata

Ona takođe ističe finansijske probleme sa kojima se suočava, navodeći da nema novca za porez, struju i druge obaveze, kao i za advokata koji je angažovan za supruga optuženog za pomaganje sinu u prikrivanju tela devojčice.

- Gotova sam. Treba mi 1.000 evra za advokata. Dejan ima nekog kog su mu dali, to je jedna devojka, žena, valjda neće tražiti da joj se plaća. Ona treba da istera istinu i da pokaže da je moj Deki pod batinama rekao šta nije uradio.

Šokantne tvrdnje o nestaloj devojčici

Najšokantnija izjava Svetlane Dragijević odnosi se na tvrdnje o nestaloj devojčici, sugerišući da je devojčica Danka još živa i optužujući njenu majku za nestanak deteta.

- Ta devojčica Danka je živa. Majka njena je kriva što je dete nestalo. Ona je prodala i zna gde je - rekla je besramno majka Dejana Dragijevića.

Meho Krljic

Evo šta javlja Šolakov N1:

Ulice u Valjevu dobile nule, a na njima i nove glasače

QuoteUvidom u birački spisak, koji je dostupan na portalu Istinomer, opozicija u Valjevu utvrdila je da čak 153 ulice imaju kućni broj nula i da na njima živi više od četiri hiljade birača.

Pa, da se dogovorimo, 4000 i nije malo za Valjevo. E, sad, naravno, mi živimo u specifičnom istorijskom trenutku gde političke stranke mogu ovo da objave, mediji da prenesu i da se doslovno niko, ni vlast ni građani ne trgnu jer je to samo kapljica u bujici kojoj smo sve vreme izloženi. To je valjda ta tehnologija vladanja, da možeš ovo da potpuno ignorišeš a ako te pitaju da kažeš da lažu i da se na tome stane. I da i mi tu stojimo jer smo navikli da je OVO forma političke borbe u Srbiji.

Meho Krljic

džin tonik

17. travnja 1941. – potpisana bezuvjetna kapitulacija Kraljevine Jugoslavije

QuoteOd teritorija Jugoslavije formirane su države Nezavisna Država Hrvatska, Srbija i Crna Gora.

Onaj stari Sendmen

I, naravno, ništa im to nije vredelo.

Treba uvesti izraz "Prirodna Jugoslavija", kao što albanci koriste za Veliku Albaniju. Pošto je očigledno prirodnija da ne može više biti, i što se više trude da je rasparčaju opet se vrati na ono što je bilo.

džin tonik

Ovo je Grkinja koja je jedina glasala protiv sramnog predloga Dore Bakojani

QuotePopulistički grčki portal Pronews objavio je jutros da je jedina grčka poslanica koja sinoć u Strazburu nije glasala "za" - Nina Kasimatikakis i da joj to, kako su napisali, služi na čast.

Četvoro od pet grčkih poslanika u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope u Strazburu glasalo je sinoć za sramni predlog Teodore Dore Bakojani, šefice kluba grčkih poslanika u tom evropskom telu.

Taj medij je analizirao zašto to nije trebalo da se desi te da bi takav grčki stav mogao da ima ozbiljne posledice u budućnosti i po izvoz jabuka u Grčku.

Pojedini grčki mediji ocenili su sramotom predlog koji je upravo došao od Grčke koja tradicionalno, kao pravoslavna zemlja, ima duge i bliske veze sa Srbijom.

Nina (Irini) Kasimatikakis rođena je 1978, grčka je političarka, izabrana u okviru levo-ekstremističke Sirize. Uključena je u razne terorističke inicijative i servisiranje fašističke Srbije još od početka 2000-ih.

tradicionalno lijevo-ekstremisticko pravoslavlje. hau jes no. nedostaje samo jos prica o slavenima. srbi, madjari, grci, talijani iliti mi slaveni.

Meho Krljic

Inače, skoro da je floskula da je Vučić "urušio institucije" ali evo kako izgleda kad se neko potrudi da napiše tekst sa imenima, prezimenima, istorijama i vezama, čisto da se dokumentuje u šta je, recimo, pretvoren MUP. Vuk Cvijić:

https://radar.nova.rs/drustvo/kako-je-policija-pretvorena-u-servis-politike/

Meho Krljic

Truman

Quote from: Meho Krljic on 19-04-2024, 13:02:18
Uhapšen Sergej Trifunović

Jer je kupovao vutru...

Iživljavanje na najmanjima. A verovatno nije ni u milosti vlasti zbog opozicionog delovanja.

Petronije

Tako mu i treba kad se bode džointom u venu narkomančina!

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Arm the Homeless

džin tonik

Grenel o rezoluciji o Srebrenici: Ne treba sve ratne zločine označiti kao genocid bez suda

QuoteBivši izaslanik Bele kuće za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel saglasan je sa tekstom "poslednjeg lovca na naciste" Efraima Zurofa o Srebrenici u kom piše da nije svaki zločin genocid i da genocid prvo mora da potvrdi internacionalni kvalifikovani sud u Hagu.

Palmer

Grenel bitan ko miš u gvožđari. Ovde samo Hil mod šljaka. Bog i batina za Vlast i opozociju, Crkvu, telegram grupu, štogod..

Meho Krljic

Ali volim kad kažu "bez suda", iako, jelte, postoji presuda koja vrlo detaljno obrazlaže zašto se dosudilo da je ovo genocid i rezolucija se na nju oslanja. Ja naravno nisam nimalo srećan da se ova rezolucija sada pojavljuje i dalje otežava položaj ovog društva, ali jasno je da Zurofi i Greneli ovo sve rade samo da bi se zaštitio Izrael od neke slične rezolucije u narednom koraku.

Aco Popara Zver

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Meho Krljic

Quote from: Labudan on 20-04-2024, 10:51:28
Quote from: Meho Krljic on 20-04-2024, 08:18:21
postoji presuda

Evo za svaki slučaj da ostavimo i link na nju jer sigurno ima nekih koji i dalje nisu svesni da postoji:

https://www.icj-cij.org/sites/default/files/case-related/91/091-20070226-JUD-01-00-EN.pdf

I, ko ima vremena nek čita od paragrafa 186 jer se tu u vrlo sitna crevca diskutuje o definiciji genocida, neophodnim elementima zločina itd. i kasnije orazlaže je li to sve dokazano u ovom postupku.

Naravno, ista presuda oslobađa Srbiju odgovornosti za učešće u genocidu ali je nalazi krivom za nečinjenje svega mogućeg da se on spreči. To si, da bude jasno za neke dalje diskusije, dva odvojena "dela".

Truman

https://www.index.hr/vijesti/clanak/srpski-medij-brat-osumnjicenog-za-ubojstvo-danke-umro-je-nasilnom-smrcu/2558007.aspx

Kada sam pročitao vest da je u 40-oj godini iznenada umro prvo sam pomislio na nasilnu smrt. I bio sam u pravu. Kaubojska Srbija.

Onaj stari Sendmen

Našli su se na progrešnom mestu u pogrešno vreme. U pogrešnoj zemlji.

Aco Popara Zver

Quote from: Meho Krljic on 20-04-2024, 14:17:45
Evo za svaki slučaj

Nema problema, evo za svaki slučaj da ne promašimo poentu

1A Oskar Vajldu se sudilo za homoseksualnost kao narušavanje moralnog pporetka Velike Britanije. (iskreno očekujem da prihvatiš tu presudu i da se homoseksualci osude na 2 godine teške robije ukoliko rade one stvari)

1B Srebrenicu su proglasili za genocid u Haškom tribunalu, i stoga jelte takođe rezolucijom treba to kažnjavati u UN skupštini

na stranu to da

2B se Sud poziva na Konvenciju UN-a koju tvorac koncepta genocida Rafael Lemkin zove citiram "quasi-law", jer su tvorci Konvencije falsifikovali njegov koncept isto kao Siniša Mali svoj doktorat

Moraš biti posebno specijalan pa da čitaš paragraf 186, unutra tražiš "namjeru", a namjeru je opisao kao objektivnu kategoriju Lemkin, Konvencija nigdje je ne definiše jer bi trebala da se oslanja na Lemkinovu definiciju, a Haški tribunal IZMIŠLJA svoju subjektivnu kategoriju namjere (namjera je što je njima namjera) i ne oslanja se na originalan koncept.

U tom trenutku mi upadamo u Simulaciju i simulakrum, u post-istinu par exellence, i sve je super, dovoljno si plaćen da to prihvatiš, po svemu sudeći

2A ali pošto prihvataš takve nebuloze onda valjda očekujem da usvojiš presedan na suđenju Oskaru Vajldu i od sada prijavljuješ kada se gejevi pečate odostraga direkt krivična prijava policiji

U suprotnom smatraću te neozbiljnom osobom koja selektivno implementira principe moralnog i pravnog poretka na svjetskom nivou

Aco Popara Zver

"As the Convention is now constructed no person in the United States could be apprehended for incitement to genocide unless arresting officials met American constitutional free speech tests" p. 1146

"this is the kind of quasi-law" p.1157

Raphael Lemkin
GENOCIDE: A COMMENTARY ON THE CONVENTION
THE YALE LAW JOURNAL Vol. 58
https://openyls.law.yale.edu/bitstream/handle/20.500.13051/13582/85_58YaleLJ1142_1948_1949_.pdf?isAllowed=y&sequence=2

Lik popljuvao originalnu Konvenciju a Hag ni to nije primijenio nego je primijenio svoju izmišljenu viziju genocida, taman da nam Lemkin rotira u grobu kao propeler dok još slušamo kako ovdje postoji neka utvrđena "istina".

Meho Krljic

Ne, ne, ti sad polemišeš sa mnom kao da sam JA Vučić. Dakle, sasvim je nebitno šta JA mislim i o genocidu i o rezoluciji i o presudi u ovoj priči. Postoji presuda suda koju mi prepoznajemo iprihvatamo. Amerika i Izrael mogu da se ponašaju kao da ona ne postoji jer ove dve države generalno ne priznaju Međunarodni sud pravde, ali Srbija ga prepoznaje, i deklaracijom srpskog parlamenta je osudila "zločin u Srebrenici" i dodala: "Narodna skupština Republike Srbije pruža punu podršku radu državnih organa zaduženih za procesuiranje ratnih zločina i za uspešno okončanje saradnje sa Međunarodnim krivičnim tribunalom za bivšu Jugoslaviju, u čemu naročitu važnost ima otkrivanje i hapšenje Ratka Mladića radi suđenja pred Međunarodnim krivičnim tribunalom za bivšu Jugoslaviju."

Dakle, naša država je presudu zvanično prihvatila i MI nemamo luksuz - u javnim istupima - da se ponašamo kao da ona ne postoji.

A ovi, kako rekoh, to sve rade da bi Izrael malo imunizovali od neke naredne deklaracije.

Aco Popara Zver

Nema problema, postoji svašta što je Narodna skupština izglasala i očekujem da i to ne dovodiš u pitanje sve redom, osim naravno homoseksualnog nemoralnog ponašanja Brnabe.

džin tonik

EU osudila nijekanje genocida počinjenog u Srebrenici

QuoteEuropska unija odlučno odbacuje pokušaje nijekanja genocida počinjenog u Srebrenici 1995. godine i traži od političara u BiH da to prestanu činiti, stoji u posebnoj izjavi koju je u subotu objavila Delegacija EU u Sarajevu.

Reagirajući na postupke političara i vlasti u Republici Srpskoj koji su ovog tjedna pojačali kampanju čiji je cilj osporiti genocid u Srebrenici, kao i brojku od preko osam tisuća bošnjačkih žrtava koje su 1995. ubili pripadnici vojske i policije bosanskih Srba, Delegacija EU je istaknula kako osuđuje ponovljeno nijekanje činjenica o srebreničkom genocidu.

Posebice upozorava na neprihvatljive odluke i rasprave tijekom sjednice Narodne skupštine Republike Srpske 18. travnja i mitinga koji je nakon toga održan u Banjoj Luci uz nazočnost najviših dužnosnika RS, ali i predstavnika vlasti Srbije poput predsjednice srbijanskog parlamenta Ane Brnabić.

Parlament RS je u četvrtak usvojio revizionistički izvještaj o Srebrenici što ga je 2021. sačinila komisija koju je uspostavila i platila entitetska vlada, a u njemu se iznose tvrdnje kako genocida u Srebrenici nije bilo te da je tamo poginulo najviše tri i pol tisuće Bošnjaka.

Odmah nakon toga na "narodnom mitingu" kojega je organizirao čelnik RS Milorad Dodik ključni političari iz tog entiteta, kao i srbijanska predsjednica parlamenta Brnabić, ponovili su takve tvrdnje osuđujući sve one koji su spremni podržati usvajanje rezolucije u Ujedinjenim narodima kojom bi se 11. srpnja proglasio međunarodnim danom sjećanja na žrtve genocida.

Iz EU ih sada upozoravaju kako genocid počinjen u srpnju 1995. u Srebrenici nije stvar nečije osobne prosudbe i stajališta.

Riječ je o povijesnoj činjenici utvrđenoj u sudskim procesima pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju 2004. i Međunarodnim sudom pravde 2007. U Europi nema mjesta nijekanju genocida, revizionizmu i veličanju ratnih zločinaca i mi odbacujemo svako nijekanje, relativizaciju ili pogrešno tumačenje srebreničkog genocida, navodi se u izjavi.

U posebnoj izjavi EU dodaje se kako je temelj istinskog pomirenja u BiH empatija i uvažavanje činjenica o stradanju svih građana BiH tijekom posljednjeg rata, a osporavanje čvrstih činjenica o srebreničkom genocidu stvara dodatnu bol i traumatizira obitelji žrtava.

Pozivamo sve političke lidere i druge na vodećim pozicijama u BiH da pokažu put (ka pomirenju) kroz iskazano poštovanje prema žrtvama i promociju pomirenja. Politički akteri bi se trebali suzdržati od provokativne retorike ili poteza te se fokusirati na iskorake zemlje na njenom europskom putu što je željeni cilj velike većine građana BiH, poruka je iz EU političarima u BiH.

meni se cini da bi i mehin prijedlog da javno treba bolje lagati slabo nesto polucio. tu se radi o primpremi obrade genocida nad poljacima i hrvatima (katyn i superkatyn, bleiburg). vi ste u pricu upali samo kao istaknuti ruski satelit koji izvrsio dio genocida nad civiliziranim zapadnjackim narodima u okviru pripreme rusoturskog bujanja. vas se prve nacinje, uz otpad u hr koji se bas koprca.

Onaj stari Sendmen

Vrlo je očigledno da na duge staze od ovih konstrukcija o genocidima nema ništa i da je reč samo o pripremi za opšte vojno sranje koje će se po nekima prelomiti malo više, a po nekima malo manje, po običaju i puj pike ne važi, sve će se te konstrukcije ispuhati.

Nažalost, teško ćemo izbeći da se po nama ne prelomi malo više, po običaju.  Sa ovako glupom politikom i ovoliko tupavim narodom, to je praktično neminovnost ka kojoj sve brže jurišamo.