• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

mac

Prvo su nas preplavili samizdatima, a sad na dokrajčuju podkastima..

Onaj stari Sendmen

Ljovisna, vrati se, sve ti je oprošteno!!  :cry:
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

tomat

Na jednog Srbina dođu 2.7 podkasta u proseku.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Onaj stari Sendmen

Na stranu silni drugi podkasti, u čemu je fora sa ovim podkastom koji Bata kači na Sagitu, koji verovatno ne gledaju ni majke tih likova?

Jel Bata jedan od ta dva lika? To bih razumeo...

Aco Popara Zver

koji ste mekušci, pa jednom mjesečno maltene idu emisije

Meho se buni jer mu pljuju Crtu haha
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Aco Popara Zver

džin tonik

pokretna slika

ali sve je to preocito usiljeno, nategnuto, losa gluma. gdje su mrtvi?! ne mora odmah na milijune, ali bar nesto sitno za pocetak, bar stotinjak, za prvu ruku, tek da se pokazu ozbiljne namjere, dobra volja i tako?

mac

Sa mrtvima je buna i počela.

džin tonik

to su uglavnom bili ljudi, to se ne broji, samo "elita".

bolja pokretna slika

e, ovo je vec ljepse. :lol:

Truman

Quote from: Krsta Klatić Klaja on 04-03-2025, 13:31:40

kad vidim ovo počinjem da razumem "anarhiste" koji tvrde da skupštinu treba ukinuti.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Onaj stari Sendmen

Hvala Bogu, dobismo i opoziciju!!  :|

Ne znam šta mislite da može biti alternativa, u zemlji u kojoj radikalski ološ zloupotrebljava sve mehanizme vlasti koje može da zloupotrebi? Pa vladali bi doživotno, i to ne do kraja svojih života, već naših koji bi se završili znatno pre. Bukvalno je pitanje egzistencije i opstanka, gde treba uzeti motku u ruke ili nas nema...

Vidim da lažni premijer dao sebi za pravo da drži lekciju....

džin tonik

kakve su to gluposti? postoji kao neka razlika izmedju "pozicije" i "opozicije"?
tebi je samo do nasilja...

Truman

Quote from: dark horse on 04-03-2025, 15:24:27
Hvala Bogu, dobismo i opoziciju!!  :|

Ne znam šta mislite da može biti alternativa, u zemlji u kojoj radikalski ološ zloupotrebljava sve mehanizme vlasti koje može da zloupotrebi? Pa vladali bi doživotno, i to ne do kraja svojih života, već naših koji bi se završili znatno pre. Bukvalno je pitanje egzistencije i opstanka, gde treba uzeti motku u ruke ili nas nema...

Vidim da lažni premijer dao sebi za pravo da drži lekciju....

Jesam za promenu vlasti, ali nisam za cirkus. Ovo što se dogodilo ne vodi ničemu.

Palmer

Petronije

Ko god da je dobro je, samo nek je haos i anarhija. Moglo bi i malo nekog nasilja da se desi, dosta je bilo šetnje i transparenata. Recimo da neko iz ove kvazi opozicije polupa pičku onom Bakarecu ili Rističeviću, pa da ih konačno ozbiljno shvatimo.
Arm the Homeless

Meho Krljic

Trenutno je u bolnici poslanica Ljajićeve stranke Jasmina Karanac (dakle, vlast) koju je u glavu flašom pogodio poslanik SNS, Žika Gojković*, dakle vlast. Žao mi je žene ali ovaj friendly fire je tako dobro simbolički oslikao taj režim...

*eks POKS, naravno, ali dosadilo mu da bude opozicija.

Enivej, zna se da nisam za nasilje pa čak ni za cirkuse, ali pošto smo doslovo došli u poziciju da parlament pokušava da usvoji predloge zakona koje je podnela vlada nakon ostavke premijera, ovo je opravdan i pravilan način otpora samovolji klike na vlasti.

Naravmo, Brnabićka i Jovanov su iskoristili priliku da, ne šalim se, doslovno kažu studentima da su oni na njihovoj strani i da su oni zajedno protiv opozicije. Predsednica parkamenta je čak rekla da će oni i studenti zajedno pobediti. Eto...

Petronije

Sa radikalima civilizovano, hau jes nou. Taj voz je odavno prošao. Ili će a) doći do eskalacije nasilja i smene vlasti, ili b) radikali će ostati na vlasti i nasiljem vladati. Nema pod c).

Sent from my SM-A715F using Tapatalk
Arm the Homeless

Truman

I ja sam za nasilje, o tome sam ranije pisao, ali ne za nasilje slabih opozicionara u skupštini. To ne rešava ništa. Prava eskalacija nasilja je pola miliona ljudi iz Srbije u Bg-u u preuzimanje vlasti.

džin tonik

nasilje nije rjesenje za interne stvari. ne smije ici srbin na srbina, pa i kad je drugi vise ukrao ili bolje laze, uspjesniji je. nasilje se mora zdruzeno kanalizirati na vanjskog neprijatelja i stvaranje velike srbije.

Onaj stari Sendmen

Nasilje sprovodi vlast. Nad opozicijom i narodom. Sve vreme. Uz priče o korumpiranosti te iste opozicije, dok sama sprovodi korupciju i pljačka narod.

Ko to toleriše, ma ko bio, saučesnik je u tom zločinu. Makar mirno sedeo u skupštini i ne radio baš ništa.

Mora se opstruisati. Trebalo je i znatno ranije, ali dobro sad.

džin tonik

vi ste ustase! sramota!

Onaj stari Sendmen

A ti i Truba nekakvi srbi polutani i šta sad.  :(

Meho Krljic

Quote from: džin tonik on 04-03-2025, 19:05:57
ne smije ici srbin na srbina

Eh, Brnabićka je Hrvatica pa smo ti to actually rešili. (Edit: evo ovde vidimo kako baca srpsku zastavu na pod)

Enivej, ovo je bio jedini smislen odgovor na pokušaj vlasti da progura kroz parlament MASU zakona u trenutku kada je jedini ispravan čin da se konstatuje ostavka premijera i započne odbrojavanje trideset dana do pojavljivanja novog mandatara ili raspisivanja novih izbora. Ne znam da li je to i jedino legalno, neka me pravnici isprave ako ima neki preživeo na forumu, ali usvajati predloge zakona koje podnosi vlada koja je u ostavci je prilično jasan potez očajnika koji po svaku cenu moraju da pljačku koja se zove Expo umotaju u bar nekakav smokvin list legalizma. Ovo je dakle bilo puko gašenje požara.

Aco Popara Zver

Quote from: Meho Krljic on 04-03-2025, 18:26:08

Enivej, zna se da nisam za nasilje pa čak ni za cirkuse, ali pošto smo doslovo došli u poziciju da parlament pokušava da usvoji predloge zakona koje je podnela vlada nakon ostavke premijera, ovo je opravdan i pravilan način otpora samovolji klike na vlasti.

po kojem zakonu je to zabranjeno?

Onaj stari Sendmen

Diktatura je zabranjena nekim zakonom?!??

Aco Popara Zver

Quote from: Meho Krljic on 04-03-2025, 19:55:52
usvajati predloge zakona koje podnosi vlada koja je u ostavci je prilično jasan potez očajnika koji po svaku cenu moraju da pljačku koja se zove Expo umotaju u bar nekakav smokvin list legalizma. Ovo je dakle bilo puko gašenje požara.

bukvalno ih 10 godina slikaju kao nasilnike, prvi put studenti uspiju da obrnu narativ i da Vučić ne može protivnike da zove huliganima, i oni naprave bakljadu ludih navijača u skupštini, taman na penal Vučiću da dođu sad na Dnevnik 2

Meho, mislim da si se napržio previše i ne razmišljaš trezveno. Ovo danas je opet preokretanje narativa da su protivnici SNS nasilnici. Bukvalno da se zaboravi da je neko gazio studente pre neki mjesec.

Dali su za pravo da Vučić opet odigra Niksonovu priču da je tiha i mirna većina na njegovoj strani, a na drugoj strani su snage haosa i bezumlja. Realno, opozicionare može i da procesuira i to da opravda pred javnošću.

Po meni još jedna epizoda tresla se opozicija... Oni misle ovo će da vidi EU pa će da im pomogne. Ne znam jel to znači da su i EU zaglupavili.

Petronije

U svakom drugom slučaju bi bio u pravu, ali sada nisi, jer Vučić može da predstavlja nekog kao nasilnika svojoj i mojoj babi samo. Nikoga više ne zanima šta će radikali da prikažu na njihovom dnevniku, svi se spremaju za taj 15.03. da im se najebu majke i da ih najure govnjivom motkom.

Arm the Homeless

Aco Popara Zver

pa Vučić jedva čeka da neko krene da sa ulice ruši vlast...

Meho Krljic

Quote from: Krsta Klatić Klaja on 04-03-2025, 20:07:09
Quote from: Meho Krljic on 04-03-2025, 18:26:08

po kojem zakonu je to zabranjeno?

U narednom obraćanju sam istakao da ne znam da li se radi o kršenju zakona ali da se očigledno radi o zloupotrebi institucije radi, jelte, ciljeva za koje nam je svima jasno da nisu legitimni. Dakle, tehnički legalan način da se obezbedi buduće ilegalno bogaćenje klike na vlasti ulaganjem javnog novca u projekat koji ga zatim pretače u privatnme džepove.

Moja briga je što ipak ovo malo poslanika opozicije možda neće biti u stanju da zaista zaustavi usvajanje zakona koji su veoma verovatno veoma štetni po nas. Moramo da budemo svesni da su institucije, uključujući parlament u službi vladajuće klike i da je ovo jedan možda ne poptuno efektan ali delimično efektan način da se one postepeno privedu svojoj funkciji.

Onaj stari Sendmen

Cenim vašu miroljubivost, ali bukvalno se svaka logika protivi da će radikali sići mirno sa vlasti.

Štaviše, tu je i legacy prethodne vlasti, spsa. Koji nije bio mnogo manje zajeban, i otišao je pratkično na ulici.

Imamo i ubistvo demokratskog premijera.

I vi mislite da će sve to neki studenti da reše za vas mirnim putem, tako što neće ići na fakultete?

Truman

A Dejan Tomašević vikao "ustaše, ustaše". Isuse, stvarno ih treba polupati.

Truba

Nema punise racica a nema ni hrvata da ih ubija
Mozda 1?
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Onaj stari Sendmen

Kesić objasnio:

Vlast želi dijalog, a narod JAJALOG!

https://www.youtube.com/watch?v=AJWwUXmWtP8

Dakle, reč je da građani ispunjavanju zahteve Vlasti, a ne o nekakvim nezapamćenim akcijama. Svašta, pa vlast je sama tražila i htela da bolje čuje, da shvati šta treba da se menja.

Slučnom analogijom, vidimo da je i opozicija počela da ispunjava zahtev vlasti za dijalogom, kroz petardolog.

Očekujemo da uskoro i vlast konačno shvati šta treba da se menja.

Meho Krljic

Sofija Mandić o poetskoj pravdi na transverzali Tramp-USAID-srpski civilni sektor-srpska državna administracija:

https://pescanik.net/i-sta-cemo-sad/

Truman

https://www.danas.rs/vesti/ekonomija/komazec-umesto-skoka-u-buducnost-skok-u-bankrot/

Tekst o zaduživanju u Srbiji, ukupan dug prešao 100% BDP-a ako je verovati Komazecu. Vlast tvrdi da je javni dugo oko 48% ali to nije ceo dug.

Onaj stari Sendmen

Vučićeva kontrarevolucija protiv naroda, peti oktobar u martu i apolitični Terza

https://www.youtube.com/watch?v=MQM3V3iIP-Y

džin tonik

Vučić s vojskom Srbije ide k Putinu u Moskvu

QuoteRuski predsjednik Vladimir Putin održao je telefonski razgovor s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Vučić se na Instagramu pohvalio uspješnim razgovorom s Putinom o svim važnim pitanjima bilateralne suradnje te o susretu 9. svibnja u Moskvi. "Paradna postrojba oružanih snaga Srbije stići će u Moskvu na proslavu Dana pobjede 9. svibnja", izvijestili su iz Kremlja.

"Aleksandar Vučić potvrdio je da će doći u Moskvu na proslavu 80. obljetnice pobjede u Velikom domovinskom ratu [1941.-1945.] te da će također poslati jedinicu srpskih oružanih snaga za sudjelovanje u paradi 9. svibnja", stoji u priopćenju.

Meho Krljic

Napadnut ministar Nikola Selaković 

Ministar kulture Nikola Selaković večeras je fizički napadnut na ulici u Beogradu, saopštio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.     "Želim da vas pozovem da sačuvamo mir, jer pristojnu Srbiju ne mogu da pobede. Napali su večeras i ministra Selakovića. Misle da su time rešili neki problem. Nisu. Samo su pokazali još jednom šta stvarno misle o demokratiji u zemlji i kako bi se odnosili prema ljudima koji drugačije razmišljaju od njih", naveo je Vučić na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

Napad na Selakovića večeras je osudila i ministarka prave Maja Popović.
"Oštro osuđujem napad na ministra kulture Nikolu Selakovića, zgranuta sam što je član Vlade Srbije pretučen na sred ulice u centru Beograda. Verujem da će odgovorni za taj napad biti ubrzo otkriveni i procesuirani. Fizički napad na funkcionera zasigurno je posledica atmosfere linča i nasilja koju opozicioni političari sprovode prema onima koji drugačije misle", navela je Popović u pisanoj izjavi koju prenosi FoNet.

(Naravno, narod priča da je dobio šamar zbog svađe oko parking mesta ali narod uvek voli da priča čak i kad nije istina)

Aco Popara Zver

narod priča i da je malo samo polomljen nos haha

ali ajd da vidimo šta će biti

Meho Krljic

Očigledno premalo jer, evo ministra iz pale vlade na Javnom servisu a na nosu ni flastera. Nema ni masnicu. Dakle, te teške telesne povrede koje je Informer javio su izgleda teške telesne povrede ega:

Nadam se, uzgred, da je jasno da se ja ne zalažem za random nasilje na ulici, ni protiv Selakovića ni protiv bilo kog drugog. Ako treba da se kažnjavaju to treba da radi slobodni sud posle prevrata,

Petronije

Quote from: Meho Krljic on 08-03-2025, 15:35:33
... ja ne zalažem za random nasilje na ulici ...  posle prevrata,

Koji će se desiti tako što ćemo ih gađati karanfilima. :mrgreen:

Zaeban ovaj Meho [emoji14]

Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

Meho, promaklo ti je da uvek kad naprednjaci kukaju kako im je neko slomio nos, to u prevodu znači da su oni nekome polomili nos, ako ne i nešto gore.

Aco Popara Zver

Meho je protiv nasilja, a poslije će im oprostiti!

Onaj stari Sendmen

Vučić uhapsio Šarovića nakon što su ga Vučićevi studenti polili kafom.

Onaj stari Sendmen

Hahahahahaha... nemaju čak ni prave studente, nego neke što bi da kupe diplomu, a ne mogu ako godina propadne, provalio ih Šarović na keca:

Алекса
pre 1 sat

Odgovori
Кретен, тражио им индексе, питао их што немају оцене и кад су последњи пут били на факултету... И студенти му лепо кажу да су мало паузирали, годину - две, и да би сад желели да уче, а он им се подсмева...ако су га хапсили.

Aco Popara Zver

Petronije

Imbecili teški, kao sede tamo i čitaju neke knjige. Cirkus.

Arm the Homeless

Meho Krljic

Quote from: Petronije on 08-03-2025, 16:34:00

Quote from: Meho Krljic on 08-03-2025, 15:35:33
... ja ne zalažem za random nasilje na ulici ...  posle prevrata,

Koji će se desiti tako što ćemo ih gađati karanfilima. :mrgreen:

Zaeban ovaj Meho [emoji14]

Šta je nejasno u mom vrlo jasnom korišćenju stare srpske reči "rendom"???  Ja ne mislim da su nasilni prevrati po definiciji neefikasni niti da su po definiciji neetički. Ali rendom nasilje ne dovodi do prevrata.

Aco Popara Zver

Meho pronašao Trockog u sebi.

džin tonik

UŽIVO Mladi koji žele da diluju drogu održali konferenciju: "Kvazi novinar" je hteo da nas isprovocira

QuoteMladi koji žele da diluju drogu nalaze se drugi dan u Pionirskom parku i tamo će ostati dok im se ne ispune zahtevi.

Mladi koji žele da diluju drogu od četvrtka uveče kampuju u šatorima u Pionirskom parku u Beogradu tražeći da se okončaju blokade fakulteta kako bi se vratile mušterije.

Oni su istakli transparent "Vutra, braćo moja, vutra a ne plenumi i praporci".