• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

mac

Quote from: Truman on 31-03-2026, 20:15:52https://www.danas.rs/vesti/politika/...i-izbori-2026/

Jaka Ružićeva izjava iako je SPS-ovac.

Nema šanse da ovaj link radi. Prosto nema teorije.

Truman

U pravu si, sad ni meni ne radi.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

zoskoz

Pojačane kontrole saobraćaja u Srbiji od 3. do 7. aprila

QuoteNa putevima u Srbiji očekuju se značajne gužve u periodu od 3. do 7. aprila, uoči i za vreme proslave katoličkog Uskrsa. Zbog toga, policija će sprovoditi sveobuhvatnu kontrolu saobraćaja.

Upozoravaju se vozači da obezbede prikladne apoene novčanica.

zoskoz

...po 2k dinara, do 10k. oni bezveze i u nekom krsu po 10k, dok terenci iznad 2 tone, crni audi, bmw... reda radi 2k, da se ispostuje zakon, ljudi smo.
a na granici krece ozbiljna liga, bar po 500 eura...

Srbin platio paprenu kaznu na hrvatskoj granici

QuoteTokom kontrole, službeni pas za otkrivanje novca pozitivno je reagovao na sadržaj ličnog ranca. Na osnovu indikacije psa, službenici Mobilne jedinice Osijek su u prisustvu vozača pregledali ranac i pronašli 15.350 evra u gotovini.

Zbog počinjenog prekršaja iz člana 41. Zakona o deviznom poslovanju, počiniocu je izdat prekršajni nalog sa novčanom kaznom od 6.000 evra i troškovima postupka od 30 evra.

Truman

Prema svedočenjima, pop Milorad Vukojčić je bio egzekutor četničke crne trojke koja je klala i ubijala civile u Pljevljima, često žene i decu, porodice partizanskih boraca. Noću, između 6. i 7. aprila 1944, u vreme nemačkog garnizona u Pljevljima, Vukojčićeva "crna trojka" je krenula u hapšenje žena partizana i simpatizera pokreta otpora.

Srpska pravoslavna crkva ga je proglasila za sveca 2005. godine u manastiru Žitomislić u Hercegovini, uprkos protestima žitelja Pljevalja koji su tvrdili da je ratni zločinac.
https://mondo.rs/Zabava/Zvezde-i-tracevi/a2209799/ispovest-mise-janketica-o-popu-koji-mu-je-zaklao-majku-a-spc-ga-proglasila-za-sveca.html

Jbt, koljača proglasili za sveca. Ovo nisam ni znao.

Meho Krljic

Meho Krljic

Truman

Neka mu je laka zemlja. Video sam danas jednog kineskog radnika u fluorescentnom prsluku blizu Ada Malla.

zoskoz

Kreće najžešća ucena Vučića; EU pod velom "demokratije" traži odricanje od majke Rusije

QuoteKako pišu mediji, slede najteži do sada pritisci na predsednika Srbije Aleksandra Vučića da uvede sankcije Rusiji, protera ruske medije i da se odrekne jeftinog ruskog gasa.

Kako se navodi dalje, zapadni mediji su objavili da bi Srbija mogla da izgubi oko 1,5 milijardi evra iz EU fondova, namenjenih zemljama kandidatima za članstvo u toj uniji.

jbs 1,5 milijardi koje ne mozes posteno pretociti u privatni dzep. sve neka dosadna pravila, nadzor, kontrole.

zoskoz

Minula godišnjica Novosadske racije

QuoteNa minulom obeležavanju godišnjice Novosadske racije, koju su sproveli mađarski fašisti, poručeno je da je neprihvatljivo da su pojedini krivci i dalje na slobodi u Mađarovoj Mađarskoj koja se nije suočila sa zločinima.

Mađarska je u nedelju pokazala da se vratila izvornim fašističkim vrednostima, pišu mediji.

Novosadska racija trajala je od 21. do 23. januara 1942 godine. U ta tri dana Srbi, Jevreji, Romi i drugi Novosađani odvođeni su iz svojih domova, ubijani su po ulicama grada, u tadašnjim kasarnama i na obali Dunava nakon čega su njihova tela bacana pod led.

Tokom racije su ubijani i stari, nemoćni, žene pa i 1650 dece.

"Zločin bez presedana"

Direktor centra Simon Vizental Efraim Zurof podsetio je da jedan od učesnika racije Šandor Kepiro i dalje živi u Budimpešti, a da nikada nije služio kaznu za svoja nedela nad Srbima.

Smetaju im Srbi

"U centru Budimpešte odjekuju mađarske pesme i slavi se najgore zlo u istoriji srpskog naroda. Mađarova policija nije reagovala, ministar kaže da se radi o pojedinačnim slučajevima, to zvuči teško i bolno. Kada u srcu Budimpešte odjekuju fašistički pozdravi, to me duboko uznemirilo. Dobila sam pretnje na privatni broj. Nije me uplašilo, ali me je šokiralo. To je bilo nezamislivo do pre koji dan", komentarisala je u strahu žena koja je želela da ostane anonimna.

Truman

mac

Ja već postavio originalni 60 Minutes video na drugoj temi, pošto se sve to dešava u Americi, a ne jel'te u Srbiji.

Quote from: mac on 13-04-2026, 14:29:16Trucking fleets shed old identities in scheme to evade federal enforcement | 60 Minutes

Truman

Da, sećam se toga. Valja se podsetiti. Inače sam u nekom kratkom perioud (6m) radio u toj industriji pa znam obično kako se namešta i mulja. A za tu firmu Super Ego se priča da iza stoji Vučić.

mac

Naravno, Vučić i muljanje idu ruku pod ruku. Gde ima muljanja tu je Vučić. Gde je Vučić, tu se i mulja. Zapravo, bilo bi neobično da Vučić NIJE iskočio i iz ovog frižidera. Tipično mafijaško poslovanje, sitni mafijaši plaćaju danak svom gazdi, koji plaća danak onom na vrhu, capo di tutti capi.

Meho Krljic

Brnabić iznenada sazvala sednicu Skupštine sa jednom tačkom dnevnog reda, razrešenje vlade

QuotePredsednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić, sazvala je Prvu sednicu Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Srbije u 2026. godini za sredu, 15. aprila sa početkom u 11 časova.

Na dnevnom redu je jedna tačka i to predlog za glasanje o nepoverenju Vladi, koji su podnela 62 narodna poslanika, navedeno je ja sajtu Skupštine.

Inicijativu za nepoverenje Vladi Đura Macuta podnela su 62 opoziciona narodna poslanika, zbog slučaja skidanja zaštite sa kompleksa Generalštaba i krivičnog postupka koji se vodi protiv ministra kulture Nikole Selakovića.

Predlog je Skupštini dostavljen 13. februara, a potpisali su ga poslanici Narodnog pokreta Srbije, Stranke slobode i pravde, Zeleno-levog fronta, Srbija centra, Mi snaga naroda, Ekološkog ustanka, Pokreta slobodnih građana i drugi.

Prolećno zasedanje Skupštine, prema Poslovniku parlamenta, počinje prvog radnog utorka u martu, ali sednice od tada nisu bile zakazane.

Opozicioni poslanici ocenili su da one nisu bile zakazane, jer vlastima nije odgovaralo da se čuje opozicioni glas u Skupštini uoči redovnih lokalnih izbora koji su 29. marta održani u 10 gradova i opština.

Sednica će biti održana u velikoj sali Doma Narodne skupštine, Trg Nikole Pašića 13.

Pretpostavka Ivana Živkova je sledeća:

Brnabićka rasformira vladu putem skupštinskog glasanja. Vučić podnese ostavku na mesto predsednika republike. Brnabićka onda rekonstruiše vladu (kao v.d. predsednika republike i predsednica skupštine) gde Vučić bude premijer. Ta vlada ima mandat do 2028. godine.

Pa da vidimo.

Meho Krljic

Gde mi živimo....

Tenzije nakon izbora za Studentski parlament: Policija razbila prozor i upala u Dekanat Medicinskog fakulteta

Dakle, režim namešta izbore i za studentski parlament, uspe da ih i tako izgubi, komsiija poništi da se ne bi poraz priznao, studenti se okupe da protestuju i onda policija dođe i razbije prozore na zgradi Dekanata kako bi ušla i evakuisala komisiju... Malo nas je Hitler ubijao kakva smo govna ispali...