• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Dobar izvor novih stripova na Netu

Started by Vasa, 10-05-2003, 12:25:56

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Vasa

U poslednjih mesec dana, usled uspeha bittorrent P2P tehnologije, piratovanje stripova na Netu je naraslo do impresivnih dimenzija. Dobri sajtovi za skidanje torrenta su

http://torrentse.cx
http://www.sketchyorigins.com/comics/

Ovaj drugi je discussion board na kojem fanovi postuju svoje scanove. 99% stripova su u .cbz ili .cbr formatu (zip i rar pod drugim imenom) i mogu se direktno citati iz CDisplay programa.

Primera radi, preksinoc sam skinuo League Of Extraordinary Gentlemen Vol. 2 Issue 5 koji je u USA izasao tog jutra :-D

Znam da su u Jugoslaviji uglavnom modemske veze, ali za pojedinacne sveske, fajl od 10 MB bi trebalo biti moguce skinuti bez vecih problema.

SANdMAN

a sta je to toliko specificno za bittorrent? priznajem malo sam out sa p2p tehnologijom. do kojih par meseci skinuo sam sa ortacima skoro sve zanimljivo sto se dalo skinuti sa dc++ i mirca, stripove moorea, gaiman, straczinskog, granta.

hvala za info da je nova ligu najzad dostupna. ko je poginuo?

nemoj da mi kazes, salio sam se...  :D

Vasa

Iskljucivo lakoca koriscenja. Mozes odmah da vidis koji su fajlovi seed-ovani i nema svih onih zezancija koje krase DC (minimum share ili DC++, pa hubovi koji ne prihvataju DC++ ...)

Inace, ako si citao putopise, znas tacno ko ce poginuti tokom Marsovske invazije ;-)

Djole

Imajte malo milosti prema nama koji cekamo da LOEG Vol. 2 nabavimo u papiru... :cry:
"THAT is why they call me The Decorator."

SANdMAN

sreca pa nisam citao..  :wink:

mucim se sa tim bit torrentom. moze pomoc u par koraka za windouz instalaciju?

XIII

da
pomoc bi dobro dosla
ja sam pre par nedelja na nekom forumu cuo za ovaj sajt
i otisao tamo ali prvo sto mi se nije svidelo je to sto su
fajlovi ogromni.
kako to uopste radi

SANdMAN

ako sam dobro skapirao ti ogromni fajlovi su Linux instalacije.. treba da instaliram Linux da bi imao malo bolji p2p program?  :lol:

Vasa

OK, cela stvar je prilicno jednostavna nakon prvog koraka, koji se sastoji u instalaciji bittorrent klijenta, koji se moze skinuti na:

http://osdn.dl.sourceforge.net/bittorrent/bittorrent-3.2.1.exe

Klijent se integrise u Internet Explorer i postaje registrovana aplikacija za otvaranje .torrent fajlova. Sada, nakon sto skines neki .torrent sa Neta i otvoris ga, klijent ce automatski poceti download/upload. Mozes prekinuti kada god hoces i nastaviti kasnije sa istog mesta gde si stao.

SANdMAN

instalirao sam to.. mogli su da napisu da radi iz browsera...  :x

XIII

Quote from: "Vasa"OK, cela stvar je prilicno jednostavna nakon prvog koraka, koji se sastoji u instalaciji bittorrent klijenta, koji se moze skinuti na:

http://osdn.dl.sourceforge.net/bittorrent/bittorrent-3.2.1.exe

Klijent se integrise u Internet Explorer i postaje registrovana aplikacija za otvaranje .torrent fajlova. Sada, nakon sto skines neki .torrent sa Neta i otvoris ga, klijent ce automatski poceti download/upload. Mozes prekinuti kada god hoces i nastaviti kasnije sa istog mesta gde si stao.

ok.
da li trebam da trazim crack ili je freewere
i drugo, nisam bas razumeo ono nakon sto skines neki.torrent sa neta i otvoris ga, klijent ce poceti da downloaduje.
Mislim sta da downloaduje ako je skinuto sa neta :roll:

Vasa

Freeware koliko free jedan ware moze da bude.

.torrent file-ovi su izmedju 3K i 40K velicine i predstavljaju informaciju o centralnom serveru, koji zatim salje klijentu informacije odakle da se skidaju delovi fajla. Sve to je potpuno nevidljivo korisniku. On(a) skine .torrent i double-clickne na njega da ga pokrene i to je to. Takodje, fajl moze da se pokrene iz browser-a (click!).

Today's pick of the litter: Neil Gaiman-ova prica o Green Lanternu i Supermanu :-)

SANdMAN

Quote from: "Vasa"Today's pick of the litter: Neil Gaiman-ova prica o Green Lanternu i Supermanu :-)

he, pravo da ti kazem ne bih ni znao da postoji, da nisam slucajno naleteo na DC++ kucajuci "gaiman". nije los stripic, samo radjen previse pod mooreovim uticajem

mozda tripujem ali uvodna scena ima za mene neku prikrivenu simboliku. nacisti (odmah pomislis na germansku mitologiju), kosur sa gas maskom (odmah pomislis na golden age sandmana), perje (from wings of an angel? odmah pomislis na prizivanje demona iz gaimanovog sandman), pescani sat (onaj iz seasons of the mist, mozda? asocijacija koja povezuje prve tri, gaimanovog sandman, golden age sandmana i ragnarok, odina)... naknadno ubaceni eastern za fanove?

SANdMAN

o uzasa, iskenirali su ligu v2 #5 u malim (660x1000) skenovima!  :?  :(

Gand

More bit da sam ja n00b, ali nakon isntalacije ne vidim u IE-u integriran taj softver!
:(

Vasa

Software se registruje u Windowsu za otvaranje .torrent fajlova tako da iz Internet Explorera automatski otvara linkove uz pomoc istog.

Glede LOEG v2#5 - I very much sympathize, mada sam ga u subotu kupio u papirnoj varijanti :-D

Nego, LOEG v2#6 izlazi 6. jula :!:

SANdMAN

Quote from: "Vasa"
Glede LOEG v2#5 - I very much sympathize, mada sam ga u subotu kupio u papirnoj varijanti :-D

Boy of London, ne staj mi na muku!  :x