• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

V.Alen i D.Kronenberg reditelji u Losanđeleskoj operi

Started by Alexdelarge, 08-01-2008, 14:34:17

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Alexdelarge

U Losanđeleskoj operi tokom naredne sezone kao reditelji gostovaće sineasti Vudi Alen, Dejvid Kronenberg i Vilijam Fridkin, saopštio je generalni direktor opere Plasido Domingo.

Alen, kome će to biti operski debi, režiraće delo "Đani Skiki", deo "Triptiha" Đakoma Pučinija.
"Đani Skiki", jedna od tri opere-jednočinke, događa se u srednjevekovnoj Firenci i jedina je Pučinijeva komična opera.

Druge dve opere radiće Vilijam Fridkin, režiser filmova "Isterivač đavola" i "Francuska veza".
"Izuzetno sam uzbuđen pred sezonu 2008/2009. jer je puna avantura", naveo je Domingo u saopštenju.

Nova sezona, koja traje od 6. septembra do 21. juna 2009, imaće 67 izvođenja devet produkcija, od kojih su sedam nove.

Vudi Alen je u junu, kad je saopštio da je prihvatio poziv, govoreći o svom neiskustvu sa operama, priznao da "nema pojma šta radi".
"Ipak, nekompetentnost me nikada nije sprečila da (u poduhvat) uskočim s entuzijazmom", rekao je tada.

Kronenberg će režirati američku premijeru "Muve" Hauarda Šora.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Kastor

:!:
Za V.Alena me ne čudi, ali ova dvojica su Iznenađenje!
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Ghoul

zapravo, alen je meni jedini nov u ovoj priči, kronenberg odavno najavljuje tu muvatorsku operu, a i fridkin je nagoveštavao...
https://ljudska_splacina.com/

Kastor

Nisam to znao... Što se tiče V.Alena, nisam ni ja znao za nekakve najave, ali su njegovi filmovi i proza (i biografija) toliko podvučeni operom da je bilo samo pitanje kada će zloupotrebiti ljuvbav unuke upravnika opere... :lol:
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."