• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

zašto ću glasati za tomu nikolića?

Started by Ghoul, 19-01-2008, 14:51:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Truman

Kult ličnosti...hm, pa ako je tako onda barem da bude neka normalna ličnost...Pobeda SNS-a je logična posledica slabe konkurencije...nevezano za sklonost srpskog mentaliteta ka gorespomenutoj kategoriji.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Джон Рейнольдс

Нормалне личности од себе не граде култ, али коме објашњавати...
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

-_-

Quote from: Дадара on 16-03-2014, 22:45:53
druga stvar, ovo je i velika odgovornost, hajde sad da vidimo Vučića da nešto zajebe

Nema sanse.

Da bi izbegao kompletnu odgovornost, formirace sto siru koaliciju + nestranacke licnosti,
pa ce pred sledece izbore, krivicu za lose stanje prebaciti na njih.

Quote from: Red John on 16-03-2014, 22:53:30
građani su podržali pre svega Vućića zbog borbe protiv korupcije i priče oko investicija.

Da, to je to.

To mi deluje sasvim razumno i ne vidim bolju alternativu.

To sto neko za bolju alternativu nije cuo, takodje je pokazatelj dosta stvari.
Vezano za medije i tako to.

Tako da mislim da građani nisu ( barem ne zbog toga ) imbecili...

Ajde onda da se 'nadjemo' ovde, na ovom forumu, pred sledece izbore, pa da pricamo o tome.
Ja cenim da ce sve biti losije nego sto je sad.
A kako bih drugacije okarakterisao gradjane koji na ivici provalije snazno koraknu napred...?

Albedo 0

Quote from: Boris on 16-03-2014, 23:04:41
druga stvar, ovo je i velika odgovornost, hajde sad da vidimo Vučića da nešto zajebe

Nema sanse.

Da bi izbegao kompletnu odgovornost, formirace sto siru koaliciju + nestranacke licnosti,
pa ce pred sledece izbore, krivicu za lose stanje prebaciti na njih.

kao što je Tadić prebacio prošli put

Truman

Svaki političar teži ka tome da se predstavi u najboljem svetlu ( spasavanje dece iz smetova isl. ) za šta koristi medijsku mašineriju. Ja opet tvrdim - vi jednostavno previše očekujete od njih. Inače, smatram da nakon formiranja nove vlade prema SNS-u treba biti kritičniji nego ikad ali im i odati priznanje ako/kad nešto dobro urade.

p.s. ovaj komentar sam napisao pre nego što su poslednjih par obljavjeni ( Borisov i Batin ).

Джон Рейнольдс

hajde sad da vidimo Vučića da nešto zajebe, objesiće ga na Terazijama

Осим ако одмах не формира своју Преторијанску гарду, па од вешања нема ништа.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

-_-

Quote from: Red John on 16-03-2014, 23:09:00
Svaki političar teži ka tome da se predstavi u najboljem svetlu ( spasavanje dece iz smetova isl. ) za šta koristi medijsku mašineriju.

Ciljao sam na (auto)cenzuru koja postoji i za koju smatram da nije dobra, ali ako je vecina za to, onda ok.

Quote from: Red John on 16-03-2014, 23:09:00
Ja opet tvrdim - vi jednostavno previše očekujete od njih.

Ja sam, izgleda, previse ocekivao od gradjana Srbije.

Truman

Pa hajde onda izjasni se - za koga je trebalo da glasaju? LDP? Radulovića? DSS? Nemoj da kružiš kao kiša oko Kragujevca.:) Za koga god narod većinski da glasa uvek će se naći neko ko će reći da je to katastrofa, da hrlimo u provaliju isl. A stvar je logički posmatrano vrlo prosta - u Srbiji ne postoji kvalitetna opcija pa samim tim za koga god da glasaš nećeš se mnogo usrećiti.

-_-

Po mom misljenju, jedino je Radulovic imao politiku koja bi zemlju izvukla iz stanja u kojem je.
Posto vecina misli potpuno suprotno, ok, nadam se da ja gresim. Videcemo vec.

A kolika je varovatnoca da gresim, najbolje pokazuje cinjenica da mi je danas drugi put da sam dobio kladeci se na izborima  :)
Kladio sam se na preproslim izborima, dobio sam.
Danas mi je jedan tiket prosao, cekam rezultate za jos jedan.  :lol:

Ne bih vise pisao u ovoj temi, ne znam koliko ce biti pametno iskazivati misljenje suprotno vecini, u predstojecem periodu.

Truman

Vidi stvarno, napravićemo ti mi besni sadikaši sačekušu :)
Elem, dosta ljudi po mom mišljenju nema ništa protiv Radulovića ali je stvar u tome da ne može neko ko je juče osnovao stranku i ne zna se ni ko su mu saradnici ni kakav mu je program po gomili pitanja, a pri tome nema ni sredstva za kampanju, da prođe cenzus a kamoli da pobedi. Ne ide to tako ni u jednoj zemlji pa ni u Srbiji. Ja sam često imam običaj da omalovažam srpski narod, ali ne mislim da su ovde ''krivi'' što nisu glasali za njega jer to tako u političkom životu ne ide.

DeHickok

Quote from: Boris on 16-03-2014, 23:58:07

Ne bih vise pisao u ovoj temi, ne znam koliko ce biti pametno iskazivati misljenje suprotno vecini, u predstojecem periodu.

Pa dobro, ne verujem da ces bas dotle ici...

p.s. neko mi zvoni na vratima... u ovo doba ? Idem da otvorim...
Kako je Biograf razotkrio samog sebe i ostale 'vinjarije...

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Karl Rosman

Quote from: Red John on 17-03-2014, 00:02:27
ali je stvar u tome da ne može neko ko je juče osnovao stranku i ne zna se ni ko su mu saradnici ni kakav mu je program po gomili pitanja, a pri tome nema ni sredstva za kampanju, da prođe cenzus a kamoli da pobedi. Ne ide to tako ni u jednoj zemlji pa ni u Srbiji.

Kako onda objasnjavas rezultat SNS-a lebac ti zagoreli?  :!: :!: :!:
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Ugly MF

Quote from: Karl Rosman on 17-03-2014, 10:06:42
Quote from: Red John on 17-03-2014, 00:02:27
ali je stvar u tome da ne može neko ko je juče osnovao stranku i ne zna se ni ko su mu saradnici ni kakav mu je program po gomili pitanja, a pri tome nema ni sredstva za kampanju, da prođe cenzus a kamoli da pobedi. Ne ide to tako ni u jednoj zemlji pa ni u Srbiji.

Kako onda objasnjavas rezultat SNS-a lebac ti zagoreli?  :!: :!: :!:

Iluminati, Masoni, Jezuiti , namestaljke, lovaaaaaaaaa.... SVE moze!

ALEKSIJE D.

Odakle ideja kako je bitno da li je pobedilo ovaj ili onaj? Dokle god se slede saveti Svetske banke i MMF-a, tanca po ritmu nečakih harmonikaša iz EU, na vlasti može stajati i direk sa nacrtanim smajilijem. Bilo ko da se ustoliči, postupaće na isti nači kao što bi to činio i onaj koji je izgubio.
Zato, samo mirno. Kupite pecaljke, izaberite jezero ili reku, kupite dozvolu, dok nije poskupela i kad sve dosadi, kamen oko vrata i - buć. Rešenje uvek postoji.

Karl Rosman

"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Ugly MF

Paaaazi ono pederisanje na broju 10!
Ili zezanje na broju 13...
ili kaaaaarikatuuuuru na broju 14. ,,, kaaaakva mizerija , eeeeeej, ima ih ko pleve, eeeeee breeeee...
Sad mi tek drago sto nisam izaso i sto nikad necu....

Ghoul

https://ljudska_splacina.com/

Tex Murphy

Quotena vlasti može stajati i direk sa nacrtanim smajilijem

Труман? :evil:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ghoul

Quote from: Harvester on 17-03-2014, 18:16:26
Quotena vlasti može stajati i direk sa nacrtanim smajilijem

Труман? :evil:

xrofl xcheers

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Ghoul

SNS ZLO I DALJE HARA:

Nove pretnje uredniku Južnih vesti

Autor B.G.
Izvor Južne vesti | NIŠ

Pozivajući se na visoke funkcionere SNS jedan od članova te stranke uputio je ozbiljne pretnje novinaru i uredniku Južnih vesti Predragu Blagojeviću.

Bojan Marinković zvani Bojzi (36), vlasnik lokalnog fudbalskog kluba i ugostiteljskog objekta, pozvao je telefonom Blagojevića u petak popodne i "upozorio ga" da više ne piše o direktoru Vodovoda Dejanu Andrejeviću i njegovim saradnicima.

- Nemoj slučajno da ti je više palo na pamet da napišeš nešto o Andrejeviću, inače ćeš da imaš posla sa mnom. Skrati jezik da posle ne bi bilo kasno - čuje se, između ostalog, na snimku telefonskog razgovora.
U telefonskom razgovoru, čiji je snimak na zahtev Osnovnog tužilaštva predat policiji, Marinković se pozivao na svoje političke veze u Srpskoj naprednoj stranci i pomenuo da mu je brat jedan od ministara.

Pretpostavka je da je reč o ministru za lokalnu samoupravu i funkcioneru SNS Igoru Miroviću, čiju fotografiju ima kao "profilnu" na svom Fejsbuku i sa kojim ima čitav niz fotografija iz predizborne kampanje, a gde ga obeležava kao brata.
O pretnjama je obaveštena policija, a kako Južne vesti saznaju policija je još sinoć obavila razgovor sa Marinkovićem.

Podsetimo, ovo je već 2. put za manje od godinu dana da su Blagojeviću pretili visoki funkcioneri SNS iz Niša, koji su takođe bili nezadovoljni zbog izveštavanja Južnih vesti o zloupotrebama kadrova te stranke.
Tužilaštvo je zbog tih pretnji podiglo optužnicu protiv direktora Toplane i još dve osobe. Do sada su održana 2 suđenja, a naredno je zakazano za 3. april.

Predrag Blagojević je glavni i odgovorni urednik Južnih vesti i poverenik Nezavisnog udruženja novinara Srbije za Niš. Dobitnik je nagrade za etiku i hrabrost "Dušan Bogavac" za 2013. godinu.

Bulatović se ograđuje

Darko Bulatović, visoki funkcioner niškog SNS na čije se ime pozvao Bojan Marinković, potvrđuje da je reč o njihovom članu, ali da ni on, ni stranka ne stoje iza ovakvih postupaka.

- Znam ko je on i nije prvi put da se poziva na moje ime, ali ja nemam baš nikakve veze sa njim - kaže Bulatović.

http://www.juznevesti.com/Istrazujemo/Nove-pretnje-uredniku-Juznih-vesti.sr.html

Джон Рейнольдс

Што си на крај срца? Само мало прети неким тамо безвезним новинарчићима, али ће можда запослити Трумана! :) Само да ЊКВ изда налог и - оп!

#Τζούτσε

Meho Krljic

Čujte, nije da ovi pre njih nisu pretili novinarima... Dok se ne sredi pravosuđe u ovoj zemlji, ovako će da se nastavi bez obzira ko je na vlasti trenutno.

Ugly MF

Srediti pravosudje ? :)
Meho, ja mislim da ce ipak to da se desi kad dodje svemironski brod sa Vulkancima...tad cemo ziveti dugo i prosperitetno.

Ghoul

Quote from: Meho Krljic on 23-03-2014, 10:45:56Čujte, nije da ovi pre njih nisu pretili novinarima...

samo ti relativizuj, meho, samo ti ublažavaj, brani ih, ako... baš si ljigav!

scallop

Što bi bilo ko sređivao pravosudni sistem kad se njime tako lako barata? Lakše nego sa novinarima, a fajda veća.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

Quote from: Ghoul on 23-03-2014, 11:12:22
Quote from: Meho Krljic on 23-03-2014, 10:45:56Čujte, nije da ovi pre njih nisu pretili novinarima...

samo ti relativizuj, meho, samo ti ublažavaj, brani ih, ako... baš si ljigav!

Najveća ljiga Sagite, zna se.

Quote from: scallop on 23-03-2014, 11:14:45
Što bi bilo ko sređivao pravosudni sistem kad se njime tako lako barata? Lakše nego sa novinarima, a fajda veća.

Pa, "bilo ko" mogu da budu i građani, jelte, ne samo otuđena administrativna vlast.  :lol:

scallop

Ti to o revoluciji? Zapamti, građani glasaju, a kad pozovu u pomoć one koji znaju da se biju, onda najebu još gore. Evo, petnaest godina ne možemo ništa da sredimo.

Meho Krljic

Daleko bilo, nisam ja revoluciju nikad prizivo, ali veću inicijativu građana, proaktivan stav ka problemima zajednice, to da.

scallop

Proaktivan ko jogurt? Jogurt revolucija? Mnogo te ubio u pojam taj Crveni krst. Agresivan si kao kao Društvo vezilja iz Sirogojna.

Meho Krljic

Ja čak ni ne znam šta sad ti meni prebacuješ i gde sam ja pričao o jogurtu. Proaktivno delanje u cilju opštedruštvene koristi ima mnogo potencijalnih vektora, od podizanja opšte svesti kroz publicistiku, agitovanje, promotivne kampanje, preko osnivanja udruženja građana sa lobističkim ili edukativnim namerama, pa do širokog direktnog angažovanja na zahtevu za promenu zakona ili prakse kroz ono što garantuju pedesetšesti ili stoosmi član ustava Srbije...

scallop

Quote from: Meho Krljic on 23-03-2014, 13:50:26
Ja čak ni ne znam šta sad ti meni prebacuješ i gde sam ja pričao o jogurtu. Proaktivno delanje u cilju opštedruštvene koristi ima mnogo potencijalnih vektora, od podizanja opšte svesti kroz publicistiku, agitovanje, promotivne kampanje, preko osnivanja udruženja građana sa lobističkim ili edukativnim namerama, pa do širokog direktnog angažovanja na zahtevu za promenu zakona ili prakse kroz ono što garantuju pedesetšesti ili stoosmi član ustava Srbije...

Prebacujem ti što svesno ili nesvesno obmanjuješ i sebe i okolinu praznim i nefukcionalnim rečenicama. Obrne mi se u stomaku kad pomislim da možda veruješ u boldovane besmislene rečenice od koji imamo koristi kao i kad nam banke nude svoje proizvode. Svaki od tih proaktivnih tipova je najbolje pripremljen kako da ono što je prihvatio da zastupa teslimi nekom drugom sličnom "nadležnom" sve dok pojedinac ne odustane.

Meho Krljic

Svakako nesvesno.

A ovo ostalo - mislim da je razvoj grašanskog društva u dobroj meri rezultat toga što sam pomenuo.

scallop

Građansko društvo u Srbiji nikada nije bilo urnisanije i ako je to rezultat koji pominješ možeš s njim da se slikaš. N ezadovoljstvo i apatija su toliko rasprostranjeni da iGor Brakus veruje da bi bilo potrebno 500 građanskih udruženje na nivou SVEjeDNO da bi postojao neki efekat na nivou Beograda. I ima pravo, jer takvih udruženja nema. Nemoj, majke ti, i Zosko nam se s pravom podsmeva.

Meho Krljic

Sve je Dno je bila satirična zajebancija i to je samo jedan od oblika angažovanja građana. A građansko drštvo u svojoj urnisanosti svakako nije posledica proaktivnih inicijativa građana već najpre nedostatka dovoljno takvih inicijativa i previše poverenja u etatističko rešavanje problema, sa kojim smo tu gde jesmo sada.

Albedo 0

imaš građanska udruženja navijača 8)

šalu na stranu, mislim da se mnogo griješi u tome što se navijačke grupe ne integrišu u društvo, već stalno predstavljaju kao da su sve huliganske i ekstremističke

ima u tom navijanju i nečeg pozitivnog, prvo socijalizacija a onda i razvijanje političke svijesti

Meho Krljic

Ameri imaju precednički avion a mi sad više nemamo precedničkog džipa   :cry: :cry: :cry: :cry: Specijalni rat protiv Srbije se nastavlja.

EKSKLUZIVNO: Evo kako izgleda Tomin razlupani mercedes od 1.000.000 evra! (FOTO)       

Dzimi Gitara

Uh, sudeći prema slikama, autobusu nije ništa. Onda on (iako ne košta) vredi bar dva miliona.

Možda bi naš predsednik mogao da poklanja šeicima i drugim predsednicima po jedan autobus. Još sad ima i ove sa Merdžanovim znakom.
Kamenje iz džepova http://kamenje.blogspot.com/

Anomander Rejk

Quote from: Meho Krljic on 23-03-2014, 13:50:26
Baš pokušavam da se setim koliko je uopšte puta, na zahtev birača,raspisivan referendum, u smisli tog čl.108.
Ono što ti govoriš negde ima smisla teoretski, ali praksa je opet drugo. Bojim se da su termini građanstvo, civilni sektor, nevladine organizacije i sl, jednako zgađeni ljudima kao i politika i političke partije. Prva asocijacija svakome na te termine,nisu rešavanje problema, briga o siromašnima, briga o deci, zaštita životinja, već pojedinci i pojedinke koji su taj ,,sektor'' prigrabili za sebe, napravili od njega svojevrsnu mini industriju. Njih slušamo i gledamo skoro dvadeset godina, sa potpuno istim pričama koje vrte, i uopšte nije čudno da dobar deo ljudi pri pomenu građanskog aktivizma stavlja dva prsta u usta i sprema se izručiti doručak. E pitam se zašto recimo država-mediji, ovima koje sam pomenuo pruža toliku medijsku pažnju ? Zašto na televiziji ne bude više emisija o recimo, delatnostima Crvenog krsta, ili neke organizacije koja pomaže bolesnoj deci ? Ili možda organizacije koja se bavi pravima i zaštitom potrošača? Da je njih više u javnosti, možda ljudima ne bi na pomen građanskog aktivizma prve asocijacije bile Biserko, Kandićka i ostale.
Kao ljubitelj teorija zavere, imam osećaj da se i to planski radilo.
Znam, ti ćeš sad reći ,,ali ko sprečava druge da se udružuju i rade''...ali mislim da to nije argument.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Meho Krljic

Pa to jeste argument u načelu. Naravno, složeno je to polje - interesovanja, finansije, PR, sve se to prepliće. No, bitno je da li postoji ili ne postoji opcija da se to radi. Ako postoji opcija onda je sistem u načelu prihvatljiv.

Ghoul

kad je flaširao svoju tomovaču, precednik je najzad presudio: NAROD JE KRIV!

na neki način i jeste u pravu, kriva je TA STOKA LJUCKA KOJA JE OVE BICMANE DOVELA NA VLAST!

s druge strane, čak i mene oguglalog (?) na sve (?!) ova izjava je uvredila i zgrozila:

Nikolić: Poplava nije opomena za državu i vladu, već za građane!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas u Obrenovcu da su poplave koje su pogodile Srbiju primer "kako su se država i građani ujedinili u jednoj situaciji", da je država dobro reagovala, ali da mora da se pripremi za eventualne buduće situacije.

"Veliki nauk, veliko iskustvo, na žalost, stečeno na svom primeru. Opomena za budućnost da ovo može da se desi. Ne toliko opomena državi - država se izvanredno snašla, vlada je besprekorno obavila svoj posao, posebno ovi ljudi koji su bili ovde na terenu", rekao je Nikolić RTS-u.

Predsednik je dodao da je "za građane velika opomena".

"Ako smo ih svi molili, upućivali apele preko svih medija da se evakuišu i da poslušaju - danas su valjda shvatili da bismo da je samo bilo malo više saradnje, izbegli ljudske žrtve", rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, materijalne žrtve ne mogu da se izbegnu, ali mogu da se poprave, ali ljudske žrtve mogu da se izbegnu, ali ne mogu da se poprave.

"I u tome je sva razlika i sva nauka posle ove poplave", rekao je Nikolić.

Predsednik Srbije je obišao Obrenovac, koji je najviše stradao u katastrofalnim poplavama, i dopremio 15 vozila sa konzerviranom hranom, hranom za bebe, pelenama i vodom, naveo je RTS.

http://www.pressonline.rs/info/politika/312805/nikolic-poplava-nije-opomena-za-drzavu-i-vladu-vec-za-gradjane.html

Alexdelarge

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Truman

Toma je toliko primitivan da ni ne shvata šta je rekao. Al to ne čudi pošto je prosečan predstavnik svog naroda.

Ghoul

kopiraću ovaj odličan text ovde, za slučaj da ga bagra opet obriše, ukloni sajt ili nešto slično, ali dok je to onlajn, bolje bacite pogled na donji link, jer ima i slika.

KOMENTAR NA IZJAVU PREDSEDNIKA SRBIJE
TOMISLAVE, DA LI SI NORMALAN?
Akter | nedelja, 25.05.2014. | 19:33

Mislili smo da Predsednik Srbije ima više moralnih skrupula od gradonačelnika Beograda Siniše Malog. Njegova izjava govori da su ista sorta. Žalosna po Srbiju

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je juče prilikom obilaska Obrenovca da su poplave koje su pogodile Srbiju, citiramo ga:" Veliki nauk, veliko iskustvo, na žalost, stečeno na svom primeru. Opomena za budućnost da ovo može da se desi. Ne toliko opomena državi - država se izvanredno snašla, vlada je besprekorno obavila svoj posao" rekao je između ostalog Tomislav Nikolić za RTS i naveo:" Ako smo ih svi molili, upućivali apele preko svih medija da se evakuišu i da poslušaju - danas su valjda shvatili da bismo da je samo bilo malo više saradnje, izbegli ljudske žrtve".

Dakle, po Tomislavu Nikoliću, za razmere ove nacionalne, a posebno Obrenovačke tragedije, nije odgovorna vlast, već je kriv narod Srbije i građani koji nisu slušali vlast, koja se izvanredno snašla i besprekorno obavila svoj posao.

Ova beskrupulozna izjava predsednika Srbije, kojom se Tomislav Nikolić upisao zlatnim slovima u knjigu političkih mizerija, nalaže novinarski komentar redakcije Aktera.

A)   Od čoveka privrženog selu, ličnosti skromnog obrazovanja, osobe koja gaji imidž narodnog političara i Predsednika svih njenih građana, kako to akcentuje sam Tomislav Nikolić od prvog dana svog mandata, ovakva izjava je neočekivana, a pre svega uvredljiva i ponižavajuća za građane Srbije.

B)   Konstatacija Tomislava Nikolića da se država izvanredno snašla, a Vlada besprekorno obavila svoj posao, odraz je ili njegove apsolutne neupućenosti ili jalov pokušaj Predsednika Srbije da u javnosti "amnestira" sve one kojima je bila zakonska obaveza da spreče gubitak ljudskih života i  preduprede ovakve razmere materijalne štete koje su proistekle iz ove nacionalne katastrofe izazvane bujičnim poplavama.

C)   Da li je za Predsednika Srbije izvanredno snalaženje države i to kad je ministar policije, nadređeni Sektoru za vanredne situacije MUP Srbije, toliko nekompetentan, da ne razlikuje terminološki, vanredno stanje od vanredne situacije. Ako je Predsednik Srbije neobavešten, da ga obavestimo ovom prilikom da je ministar Stefanović 15. maja izdao naredbu  01 broj: 4860/14 iz koje se jasno vidi da nalaže odmah prekid godišnjih odmora svim pripadnicima MUP Srbije usled proglašenja vanrednog stanja, što je proizvelo pometnju jer nije reč o vanrednom stanju, nego vanrednoj situaciji.

Ministar Stefanović se tek sutradan 16. maja u novoj depeši 01 broj: 4860/14-2 pozvao na "tehničku grešku" koja je izazvala pometnju u policiji, ali i pored toga, prekršio je sopstvenu naredbu, tako što je odobrio putovanje u inostranstvo kompletnom komandnom sastavu Uprave pogranične policije na čelu sa generalom Banovićem i to u trenutku, kad su svi granični prelazi prema BiH bili ugroženi poplavama što je i dovelo do zatvaranja graničnih prelaza prema BiH.

D)   Da li je Predsedniku Srbije poznato ko je rođen 14. maja i kome je tog dana veća preokupacija bila vlastiti rođendan, od pravovremene evakuacije građana Obrenovca, s obzirom na to da je reka Kolubara već tada ozbiljno ugrozila Valjevo, a da se Obrenovac nalazi nizvodno od Valjeva. Gospodine Predsedniče, ako niste znali, 14 maja je rođen Predrag Marić, šef Sektora za vanredne situacije MUP Srbije koji se sa svojom zamenicom, bavio više rođendanskom zabavom, nego evakuacijom građana Obrenovca.

E)  Da li je besprekorno obavljen posao i kad Vlada i nadležna ministarstva, prose, moljakaju, apeluju za pomoć u vidu džakova za pesak, čamaca, hrane i vode, smeštaja za spasioce i mnogih drugih stvari ili je takav pristup doprineo neefikasnosti reakcije i uvećao nesposobnost vlasti, jer ta vlast, očigledno je, nije znala ni šta piše u Zakonu o vanrednim situacijama. Predsednik izgleda ne zna, u Članu 20. Zakona o vanrednim situacijama jasno se navodi da država komanduje i naređuje, a u tom članu se jasno propisuju i obaveze za građane i za kompanije, nema nigde u zakonu prošenja, moljakanja, apelovanja, već isključivo država preduzima mere, radnje i aktivnosti u cilju zaštite lica i imovine isključivo komandovanjem i naređivanjem, državnom silom u skladu sa zakonom, kako bi odbrana od poplava, usled vanredne situacije, bila efikasna.

F)  Zna li Predsednik Srbije kako to da voda nije razorila Valjevo poput Obrenovca? Zna li šta o akumulaciji i brani STUBO-ROVNI  koja se nalazi 15 kilometara uzvodno od Valjeva?Ako ne zna nek pita Vučićevu desnu ruku Aleksu Jokića, on je Valjevac, pa nek mu objasni kako je Valjevo izbeglo najgori scenario, a kako je Kolubara prošla kroz  vodoobrambene bedeme u Obrenovcu razorivši taj grad, u kojem su stradali mnogi građani i u kojem je ozbiljan broj nestalih lica, o kojima Predsednik Srbije ćuti. Koliki je broj nestalih lica na današnji dan u Obrenovcu, zna li gospodin Tomislav Nikolić?

G) Predsednik Srbije, u danu, kad je Obrenovac morao biti evakuisan, dakle 15. maja,  ličnim primerom najbolje islustruje sopstvenu izjavu o izvanrednom snalaženju države i  besprekorno obavljenom poslu. On je tog dana otvarao sa ambasadorom Čepurinom fabrički pogon u Majdanpeku. Alal vera Predsedniče.

Mislili smo da imate  bar više moralnih skrupula od gradonačelnika Beograda Siniše Malog, koji je 16. maja pozvao Obrenovčane da ostanu u svojim kućama.

Vaša izjava govori da ste ista sorta.

Žalosna po Srbiju.

http://www.akter.co.rs/25-politika/90129-tomislave-da-li-si-normalan.html?

Tex Murphy

Quoteda je ministar Stefanović 15. maja izdao naredbu 

Слина?
Genetski četnik

Josephine

O, vidim - ja opet postovala nesto vec postavljeno. Gul ce da poludi :D

Ghoul

POLEMIKA
PREDSEDNIK TOMISLAV NIKOLIĆ OPET NAPAO ,,BLIC"

Opasne izjave šefa države

UREDNIŠTVO ,,Blica"    | 11. 06. 2014.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ponovo je napao ,,Blic" i našu kompaniju. Zbog toga smo ponovo prinuđeni na polemiku sa predsednikom.

NIKOLIĆ: Neki listovi kojima se ne sviđa što sam predsednik i kojima se ne sviđa što sam ovakav predsednik... neki listovi koji uopšte ne znaju šta je to novinarstvo i koji dozvoljavaju da sve o meni napišu, koji misle da je to slabost, a onog časa kad bih im odgovorio, rekli bi da sam postao diktator, koji misle da je sloboda medija ugroziti tuđe dostojanstvo, tuđ život, sniziti vrednost čoveku lažima samo zato što možeš u Srbiji da napišeš šta god hoćeš i da zato ne odgovaraš. Dakle, tim medijima ja neću nikad da valjam... Ja imam 35 naslovnih stranica novina ,,Blic" u kampanji koje su protiv mene. I dolazio je švajcarski ambasador sa predstavnicima kompanije koju su kupili i ja sam im pokazao i rekao, izvinite, ako je to moguće kod vas, moguće je i kod nas... samo nisam video da se u Švajcarskoj i Nemačkoj vaše novine na ovaj način bave ljudima koji vode državu...

BLIC: Da se pre nego što je izneo ovakve paušalne ocene predsednik Nikolić malo raspitao, saznao bi da su upravo novine iz naše kompanije pišući o korupcionaškoj aferi nemačkog predsednika Kristijana Vulfa dovele do njegove smene. Naime, nakon što je ,,Bild" saznao da je Vulf, kao guverner Donje Saksonije uzeo zajam od supruge bogatog prijatelja, nemački predsednik je pokušao da stopira objavljivanje vesti tako što je ostavio poruku na telefonskoj sekretarici glavnog urednika ovih novina. Vest je objavljena i predsednik Vulf je bio prinuđen da podnese ostavku!

U državi gde je Nikolić predsednik moguće je da njegov savetnik pritiska direktorku Agencije za privatizaciju iz ličnih interesa, a da pisanje o tome Nikolić predstavi kao ,,ispad medija" i ,,kontinuirano narušavanje ugleda institucije predsednika države." Napominjući ,,da iako on može sve da izdrži", ovaj put je rešio da odgovori. A evo i zašto?

NIKOLIĆ: ... Oni su krenuli na Srbiju... Čini se da su krenuli mnogo ozbiljnije nego do sada i da, u stvari, oni urušavaju sistem. Ako neko proglasi Srbiju za diktatorsku
Blic Oduvek za red

Nikolić: Ovde mi se čini da su mnogo ozbiljnije stvari u pitanju a pošto imam više iskustva nego neki tamo koji se usuđuju da pišu o meni godina, onda ja predosećam gde se to valja i šta se to dešava. Kome bi odgovarao haos u Srbiji?
Blic: Nikome, i mi se već 18 godina, koliko naše novine postoje, u domenu svog posla upravo borimo za uvođenje reda i odgovornosti, čega se predsednik Nikolić dosetio tek pre neku godinu.
zemlju, šta je u pitanju? To što im je odgovorio Aleksandar Vučić? A šta, ja nemam hrabrosti da odgovorim? Krijem nešto, imam putera na glavi? Hajde sad ću i ja da im odgovorim, hajde da meni neko kaže da sam diktator, da vidim čime će to da dokažu. Znate, predsedniku vlade kad god u vanrednoj situaciji naredi, mogu da kažu evo ga naređuje, diktator. Sve mogu da urade, ali ako krenu i na predsednika države i na predsednika vlade, o čemu se tu radi? Struktura vlasništva, jeste, pomenuo sam je, pa su mi rekli ti si protiv stranih investitora... Au, al' je napravljena fabrika sa hiljadu radnika u toj privatizaciji. Kako nikom ne pade na pamet da napravi takvu fabriku!

BLIC: Veliki je problem to što je predsednik u zameni teza izneo opasnu tvrdnju o tome da je neko ,,krenuo na Srbiju" i da se radi o ,,urušavanju sistema". Poistovećujući sebe sa državom i sistemom Nikolić ponavlja grešku svojih prethodnika, a jedini koji je bio i država i sistem zvao se Josip Broz Tito. Znamo kako je završila i ta država i njen sistem! Predsedništvo je samo jedna od institucija države, predsednik je promenljiva figura i kritičko pisanje o njima ne može biti napad na državu, već pre može pomoći da se ona stabilizuje.

Država treba da se brani u dečjim bolnicama gde fale pedijatri, u klinikama gde su zbog korupcije svi ginekolozi u zatvoru, na drumovima gde nam točkovi uskaču u udarne rupe, na utvrdama reka koje popuštaju od jače kiše, u vojsci koja će ostati bez rezervnog sastava, na nebu gde fale borbeni avioni koji po međunarodnoj obavezi moraju da ga kontrolišu, u fabrikama lekova gde je pronevereno desetine miliona evra, u malinjacima čiji plod seljaci izručuju po asfaltu, na praznim protivgradnim stanicama...

A što se tiče maliciozne opservacije o fabrici - fabrika nismo, ali smo medijska kuća koja upošljava 700 ljudi, redovno uplaćuje plate radnicima i ispunjava sve obaveze prema državi!

NIKOLIĆ: To što ću da budem na naslovnoj strani jednih novina, baš me briga. Ako hoće da ih pustim u kupatilo, neka sede tamo i nek čekaju šta li radim u kupatilu.

BLIC: Zahvaljujemo se na ponudi predsedniku, ali mi nismo vodoinstalateri, a još manje voajeri. Što ne znači da nećemo pratiti šta on radi van kupatila i sličnih prostorija, jer to nam je profesionalna obaveza. Naročito, ako se stvari koje su rezervisane za toalet prenose u javni diskurs.

NIKOLIĆ: Ja imam negativno mišljenje o tome kako ljudi vode medije. Nisu tu krivi novinari... Ima li novinarstva u Srbiji, ima li analize?

... Ja kad bih uređivao novine, kad bih bio novinar, ja bih dao samo da mi ukaže na gramatičke greške, to je u redu, nek lektorišu. Da mi neko vrši cenzuru? Da ja izdajem novine u 100.000 primeraka, da ih prodam, zaradim novac, da mi se reklamiraju državna i javna preduzeća i da se žalim na cenzuru, e pa malo je to previše. Kakva je to vrsta cenzure? Što ne kažu kakva cenzura?

BLIC: Umesto što se uživljava u ulogu novinara i teoretiše o novinarskoj hrabrosti, bilo bi mnogo celishodnije da predsednik radi na atmosferi u kojoj za naš posao neće biti potrebna samo hrabrost, a sad nam je to jedini adut. I samo što je održao predavanje šta bi bilo da je on novinar, Nikolić je nesvesno priznao da se javna i državna preduzeća mogu oglašavati samo u medijima lojalnim vlastima.

Agencija: Nikolić odgovoran za savetnika

Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je postupak protiv Predraga Mikića, savetnika za privredu predsednika Srbije Tomislava Nikolića, jer je bio obavezan da, po stupanju na funkciju, Agenciji prijavi mogući sukob interesa, a to nije učinio.
U istom saopštenju, Agencija za borbu protiv korupcije nalaže predsedniku Nikoliću da joj u roku od osam dana dostavi pisani dokument da ga je Mikić o istoj ovoj stvari obavestio (ako jeste), jer po zakonu i predsednik onda odgovara za isti prekršaj.
Poslednjih nedelja savetnik Mikić je u žiži javnosti zbog optužbi v.d. direktorke Agencije za privatizaciju Vide Uzelac da je na nju vršio pritisak da po ubrzanom postupku proda "Radničko prihvatilište" njegovom sinu Žarku. Zato je Uzelčeva Mikića prijavila, između ostalih, Agenciji za borbu protiv korupcije zbopg nedozvoljenog uticaja od strane javnog funkcionera. U skladu sa zakonom, Agencija je od predsednika Nikolića zatražila da ispita slučaj, da li u pitanju njegovog savetnika postoji osnov za pokretanje disciplinskog, prekršajnog ili krivičnog postupka. Nikolić je stao na stranu savetnika i Agenciju obavestio da ne postoji osnov za bilo kakav postupak..
Predsednik Nikolić je dodatno Agenciju upozorio da je uključivanje javnosti u ovoj slučaj povreda zakona koji reguliše zaštitu podataka o ličnosti, a posebno podataka o funkcioneru i sa njim povezanim licima, na šta je Agencija za borbu protiv korupcije odogovorila da ne postoji povreda zakona.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/472541/Opasne--izjave-sefa-drzave

Tex Murphy

Дно од предсједника, дно од новина.
Genetski četnik