• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Crkva Djedaja

Started by WARLOCK, 24-01-2008, 23:29:03

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

WARLOCK

Hahaa! da li to da verujem svojim ocima,oce li se to stvarno desiti ili se zezaju.. nova sekta Dzedaja :?

Osniva se Crkva Džedaja u Engleskoj
Blic - Pre sat i 41 minut

Najpoznatiji od svih Džedaja:

Luk Skajvoker Dvojica ljubitelja serijala "Zvezdani ratovi" planiraju da uspostave Crkvu Džedaja blizu svog doma u Endzelsiju, Engleska.

Braca Barni (26) i Denijel Džons (21), tj. Master Jonba i Morda Hehol, biće poglavari Crkve Džedaja, u čast filmskim dobročiniteljima, javio je BBC.

Za veru Džedaja su postali zainteresovani posto je oko 390.000 fanova "Zvezdanih ratova" širom Engleske proglasilo to za svoju religiju na internet glasanju 2001. godine.

Njihove službe će sadržati propovedi o "Sili", trening sa svetlosnim mačevima i tehnike meditacije.

Braća kazu da su još kao deca imali dobro razumevanje "vere", da su dobro upućeni u Jodina učenja, a znanje o borilačkim veštinama su stekli od svog oca koji je majstor karatea.

Na službama planiraju da nose džedajske tamno-braon odore, dok će vernici biti obučeni u crno.

Svako ko bude pokazao sklonost ka tamnoj strani, kao Dart Vejder u filmu, moze biti izbačen sa skupa zbog narušavanja Sile.

Trenutno nema ženskih članova, ali su dobrodošli, jer kako Barni navodi "Princeza Leja im je mnogo pomogla"

DušMan

Podseti me to na onu neku crkvu ili kakav drugi verski hram, gde se na jednom od stubova dichi glava Darta Vejdera.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

cutter

Sa ili bez maske?

DušMan

Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

cutter

E pa onda ispod maske-slema glave nema!
Naime, kako se Vejder raspilavio na kraju, i ukupno uzev njegovu istoriju, sonje sa svetle strane nemaju snage da ga mrze, dok ga mracnjaci sigurno ne vole.
Pre ce biti da je to crnacka crkva i da maska sluzi kao totem.
Crncima je cin skidanja maske bio antiklimaks - do tada je
tinjala nada da je zaveo i osemenio neku arijevku jebi mind trickom, kad ono mlohavi belac.
Dzejms Earl Dzons jos ima zivu glavu, ali nije iskljuceno da je clanovi tog kulta potrazuju da bi maska imala vecu moc...
Ili je izvor njegove harizme tajnovitiji no sto znamo; Setimo se uloge Tulse Duma i transformacije u ogromnu zmiju. Slucajnost? Mozda.
A mozda vizija Dambale Vejdera nije tako pomucena kako se na prvi pogled cini...

mac

Hm, i ja volim da pričam naizgled nepovezano, ali ovo sad nisam shvatio. Jel može prevod za nas pavi.. padavane?

Kunac

Zvuči groovie!  :!:
Baš me zanima da li će da slave slavu.
"zombi je mali žuti cvet"

Ugly MF

Jel će da može mene da nauče da bacam one struje iz ruke,
malo se plasim restrikcije,a i nerviraju me oni punjači za mobilne...
a i oni trikovi da zažmurim pa da pomeram stvari....
dobro bi mi došlo kad ubacujem ugalj... :shock: