• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

VEK STRIPA U LAZARU KOMARČIĆU

Started by DušMan, 01-02-2008, 20:21:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

DušMan

25. februar
ZDRAVKO ZUPAN: VEK STRIPA U SRBIJI
Izlazak ove monografije je jedan od najbitnijih događaja vezanih za strip u 2007. godini. Zahvaljujući dugogodišnjem radu Zdravka Zupana i podršci Kulturnog centra Pančeva, Festivala GRRR i Saše Rakezića, pred nama je opširan i iscrpan pregled istorije strip-stvaralaštva u Srbiji.
Učestvuju: Zdravko Zupan, Slobodan Ivkov, Saša Rakezić, Vasa Pavković, Vuk Marković i Dušan Mladenović

Društvo ljubitelja fantastike "Lazar Komarčić" održava tribine i diskusije svakog ponedeljka od 19h u Domu Omladine u Beogradu, ulaz iz Makedonske ulice, prvi sprat, tribinska sala.
Pozivamo sve ljubitelje stripa da prisustvuju beogradskoj promociji knjige Zdravka Zupana i da uživaju kroz diskusiju sa zanimljivim sagovornicima.
Knjigu će biti moguće kupiti na licu mesta.

http://www.lazarkomarcic.org.yu/
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

zstefanovic

Момци, ово вам је богоугодан и хвале вредан потез.

За неупућене: ово је прва београдска промоција књиге, тако да је велика част што је баш на Лазу пало.

Мислим да би требало и медије обавестити саопштењем. Савет: чујте се са Зографом и Здравком да вам ураде нацрт тога.
Свест је екран. Време је тачка. Рат је наслеђен. [,,Веригаши"]

mick_rider

Da li ste pripremili tuce primeraka koje ćete podeliti najlakoprstijim posetiocima? To je ustaljena praksa na promocijama.

zstefanovic

Quote from: "mick_rider"Da li ste pripremili tuce primeraka koje ćete podeliti najlakoprstijim posetiocima? To je ustaljena praksa na promocijama.

Немам појма, Душман је шеф промоције, а издавач одлучује о гратис примерцима. Биће речено пред промоцију, ваљда?

Ја сам се сад чуо са Здравком, па смо и питање промоције претресли.

DušMan

Quote from: "mick_rider"Da li ste pripremili tuce primeraka koje ćete podeliti najlakoprstijim posetiocima? To je ustaljena praksa na promocijama.
Ne znam na kojim si ti promocijama bio, ali koliko ja znam na svim pravim promocijama samo novinari i prijatelji dobijaju promo primerke, dok posten svet mora to da placa.

DušMan

Quote from: "zstefanovic"чујте се са Зографом и Здравком да вам ураде нацрт тога.
Ma jok... sušta improvizacija, a ako to ne upali, ja se penjem na sto i u ritmu muzike skidam delove odeće.

zstefanovic

Quote from: "DušMan"ja se penjem na sto i u ritmu muzike skidam delove odeće.

то време је иза нас. заборави.

Cornelius

Quote from: "zstefanovic"

Nova vremena su vremena akcije, zato ćeš ti, DušMane, već da budeš go kad ljudi dodju. O tvojoj sudbini će odlučiti oni koji nisu uspeli da dobiju besplatan primerak knjige.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Loengrin

C-bree!  :mrgreen:
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

zstefanovic

Quote from: "Loengrin"

Па није ц-бре, него ваљда треба да се цифра поштује, ако треба неко да се скида. Ко је овде први по годинама: Zdravko Zupan, Slobodan Ivkov, Saša Rakezić, Vasa Pavković, Vuk Marković i Dušan Mladenović?

Друго, за мога мандата само ће даме одлучивати о скидању господе у службеном контексту. Не господа сама.

Loengrin

Pravo zboriš, pravda, red, rad i disciplina :)
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

marlowe

Nije li Pavkovic stariji od Zografa?
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

zstefanovic

Quote from: "marlowe"Nije li Pavkovic stariji od Zografa?

Само сам цитирао Душмана, не прејудицирам истрагу :)

Boban

Pavković pet godina stariji i od Ivkova.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Loengrin

Sad možemo da postavimo strip jednačinu sa nekoliko nepoznatih:
Ako gee P 5 godina stariji od I, a strip slavi svojih 100 godina u Srbiji, koliko besplatnih primeraka je predviđeno za podelu prisutnim damama, kako bi shvatile da su na promociji monografije o stripu, a ne o strip-tizu.

Dušmane trolu nijedan :wink: ti si kriv za ovoliko skretanje s teme.

U svakom slučaju, promociju "Vek stripa u Srbiji" nikako ne treba propustiti, te ja dolazimo bavezno.

DušMan

Quote from: "Loengrin"Dušmane trolu nijedan :wink: ti si kriv za ovoliko skretanje s teme.
A vama teško skrenuti...

mick_rider

Quote from: "DušMan"
Ne znam na kojim si ti promocijama bio, ali koliko ja znam na svim pravim promocijama samo novinari i prijatelji dobijaju promo primerke, dok posten svet mora to da placa.

Ja sam i prijatelj i novinar, dakle ne gine mi jedan primerak. Pala ruka. :)

DušMan

Predstavljanje monografije "Vek stripa u Srbiji"
Autor: Beta | 22.02.2008 - 18:12

Monografija "Vek stripa u Srbiji" koja obuhvata tekstove istoričara stripa Zdravka Zupana, biće predstavljena u ponedeljak u Domu omladine Beograda, u sklopu tribine društva ljubitelja fantastike "Lazar Komarčić".

Izlazak ove monografije, koju je objavio Kulturni centar Pančeva, "jedan je od najbitnijih događaja vezanih za (srpski) strip u 2007. godini", ocenio je Dom omladine u današnjem saopštenju.
Kako se dodaje, radi se o opširnom i iscrpnom pregledu istorije strip-stvaralaštva u Srbiji koji je nastao zahvaljujući dugogodišnjem Zupanovom radu, podršci Kulturnog centra Pančeva, Festivala GRRR i Saše Rakezića, poznatijeg kao Aleksandar Zograf.
Uz Zografa i Zupana, na tribini će učestvovati Slobodan Ivkov, Saša Rakezić, Vasa Pavković, Vuk Marković i Dušan Mladenović. Ona će biti održana u tribinskoj sali Doma omladine, s početkom u 19 sati.
Monografija je nastala kao produžetak izložbe "Vek stripa u Srbiji" koja je priređena u septembru prošle godine u Galeriji savremene umetnosti u Pančevu.
Ta reprezentativna izložba originalnih crteža i izdanja obuhvatila je period od protostripova devetnaestog veka do savremene strip produkcije, koja obeležava razdoblje od 1935. godine do danas.
Pored radova gotovo svih značajnih autora koji su kreirali stripove u Srbiji, zastupljen je bio i pregled časopisne produkcije i fotografija koje je tokom godina prikupio Zdravko Zupan.
Postavka je bila zaokruženje serije Zupanovih izložbi u sklopu Međunarodnog festivala autorskog stripa GRRR od 2002. do 2006. godine. Saša Rakezić, koordinator izložbe "Vek stripa u Srbiji" bio je dugogodišnji umetnički direktor tog festivala.

scallop

Quote from: "Loengrin"

Па није ц-бре, него ваљда треба да се цифра поштује, ако треба неко да се скида. Ко је овде први по годинама: Zdravko Zupan, Slobodan Ivkov, Saša Rakezić, Vasa Pavković, Vuk Marković i Dušan Mladenović?

Друго, за мога мандата само ће даме одлучивати о скидању господе у службеном контексту. Не господа сама.

Ja, onda, ne dolazim.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

DušMan

Tako je! Scallop će da dođe samo ako se ja skidam, jer bih jedino tako mogao da mu nadoknadim onaj dejt za koji sam ga ispalio.

scallop

Quote from: "DušMan"Tako je! Scallop će da dođe samo ako se ja skidam, jer bih jedino tako mogao da mu nadoknadim onaj dejt za koji sam ga ispalio.

Ma, jok. Pomislio sam kako je Zupan bio zgodan klinac kad sam ga pre 45 godina vodio u ZOO-vrt. :D  :D  :D
Ti si mi se skinuo kad si me ispalio. WTF, life's bitch. :cry:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

marlowe

Quote from: "scallop"Ma, jok. Pomislio sam kako je Zupan bio zgodan klinac kad sam ga pre 45 godina vodio u ZOO-vrt. :D  :D  :D

:!:  xbbat
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

DušMan

Mica Milovanovic

Dok se Boban ne smiluje, evo izveštaja Nevidljivog...

http://www.sfpogled.net/Vesti.html
Mica

Mica Milovanovic

Marlowe, vidiš li šta se dešava kad ne sarađuješ?
Obrisan sa licima mesta.... Skrajnut u zapećak istorije...
Poput Sofronija Leghorna, ja bih se ozbiljno zapitao da li uopšte postojim?
Mica

DušMan

Quote from: "DušMan"Daj slike, Bobane.
Hajde, Bobane, kad ti se umili izvuci koju sliku iz arhive. Traze ljudi.

Boban

Vidiš, na ovo sam potpuno zaboravio... ima i tu koja stotina fotki, ali me mrzi da ih sređujem. Ubi nas ova digitalija, evo, ja imam aparat jedva godinu dana i već probio 30000 snimaka. To da se pregleda, samo da se prelista, 2-3 sekunde po fotki, treba 24 sata.

Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

DušMan

Quote from: "Boban"Vidiš, na ovo sam potpuno zaboravio... ima i tu koja stotina fotki, ali me mrzi da ih sređujem. Ubi nas ova digitalija, evo, ja imam aparat jedva godinu dana i već probio 30000 snimaka. To da se pregleda, samo da se prelista, 2-3 sekunde po fotki, treba 24 sata.
Globalizacija sa svim svojim vrlinama i manama. Mozda sam zapravo srecan sto nemam fotoaparat?
Da li bih mogao da dobijem tu koju stotinu na cedeu/devedeu? Zupan mi trazio, a i ja bih vol'o da ih imam.

strip

strip

Pa dobro, če neko javiti kde se može to kupiti ili je več rasprodato?

zakk

Pitaj u Darkwoodu ili Alanu Fordu.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.