• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Filmovi s NAJVEĆIM (ili barem impresivnim) BODY COUNTOM

Started by taurus-jor, 06-02-2008, 11:35:15

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

taurus-jor

Stručnjaci su izbrojali čak 256 ubistva u filmu Rambo 4.
Miloš i ja smo se svojevremeno bavili serijalom Petak 13, na čijem sajtu postoji poseban odeljak za body count.

Dajte da ustanovimo kriterijume (da li se važe i pretpostavljene, off-screen smrti tipa uništena-cela-stanica-u-Jason-X-dodaje-par-hiljada-mrtvih) i makar pokušamo da pronađemo šampiona.

Možemo da nađemo i serijal sa najvišim prosečnim brojem žrtava po "epizodi".
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Shozo Hirono

Tu moras odmah da odstranis filmove katastrofe,koji u naletu meteora,zemljotresa ili druge nepogode,ni sami ne mogu prebrojati zrtve....

crippled_avenger

Jako je bitno imati u vidu i filmove sa bodycountom u odnosu na broj likova. Dakle, koliko procentualno pogine junaka.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

cutter

QuoteJako je bitno imati u vidu i filmove sa bodycountom u odnosu na broj likova. Dakle, koliko procentualno pogine junaka.
Sa te strane je The Descent, kao i kvazi-docu-snuff-explo flickovi tipa Cannibal Holocaust, Vestica iz Blera.
A pri masakriranju statista...
Recimo Azumi.
Uma Turman je imala simpatican body count versus Crazy 88  :!:

Shozo Hirono

Po ovoj listi,ako izbacimo LOtR i 300,jer se tamo nije znalo ko pije ko placa,i Grindhouse(ako izuzmemo celinu,Planet Terror sam ima preko 200 !!!),VODI NEVEROVATNI JOHN WOO sa Hard Boiled sa 307 !!!!!!!! :D ....sto je opet vise od Ramba..... :evil:

taurus-jor

Uh, malo mi umivena ta lista. Najkrvaviji ispade Return Of The King - kao da su ubrajali i ubijanje onih slonova, to jest "olifanta", samo da bi dobili sto vecu cifru.

Ja bih se bavio filmovima u kojima body count iskljucivo obuhvata ljude. Znaci, ne kada neko ubije zombija, orka, ili pregazi macku na ulici, vec kad ubije zivog coveka.

cutter

Generalno bez veze lista, ali eto...
Divlja horda za umjetnicki dojam.
Zora mrtvaka...s tim sto kod Zore valja odrediti racunaju li se zombiji automatski u body count ili tek kad ih razmozgaju

cutter

Ja ne bih diskriminisao olifante, zombije, robote...

Shozo Hirono

Quote from: "cutter"Generalno bez veze lista, ali eto...
Divlja horda za umjetnicki dojam.
Zora mrtvaka...s tim sto kod Zore valja odrediti racunaju li se zombiji automatski u body count ili tek kad ih razmozgaju
Wild Bunch je EPSKO ostvarenje !!!!A zombiji su valjda vec mrtvi,mada opet zasto ih zovu onda zivi "mrtvaci "?! :evil:
Onda ono orke iz LOtR......300 je istorijski zapis,opet je u konkurenciji Hard Boiled i Planet Terror izgleda > :evil:  :!:

Shozo Hirono

cutter

QuoteA zombiji su valjda vec mrtvi,mada opet zasto ih zovu onda zivi "mrtvaci "?! Evil or Very Mad
Mala digresija:
Kod Romera (edit:i Rusoa) bi to mogla biti vise metafora nego odrednica za zombije...koji doduse imaju odredjenu zivost u sebi.
Ruso je mnogo vise koristio taj termin, a i sama fiziologija ili biologija, mentalne funkcije zombija se razlikuju.
Living dead je ipak Rusoova odrednica, uz naglaseni spletstik u poredjenju s Romerom.
Evo solidne analize

Ghoul

ja sam uvek bio pobornik kvaliteta a ne kvantiteta. ili kako već rekoh na topiku o RAMBU:
"umesto 100ine bezličnih statista pokošenih rafalnom paljbom mom rafiniranom krvoločnom instinktu ipak daleko više prija tuce ili dva žrtava koje dobijaju specijalni set-pis tretman sa polaganijim i stilizovanijim zaginućima. "

drugim rečima, milije su mi one pogibije u haute tension, makar ih bilo 'samo' 5-6, nego li stotine bezličnih nabrzinskih rafalnih rambovih košenja.
https://ljudska_splacina.com/

Alexdelarge

Medjunarodni sud U Hagu bi mogao da trazi od Holivuda ekstradiciju Ramba s obzirom koliko je ljudi pobio.

Treba proveriti koliko je Bata Zivotinja pobio Nemaca.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Tex Murphy

Koliko ja znam, najkrvaviji film je Hot Shots part deux.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

taurus-jor

Tex Murphy

Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ugly MF