• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Krenuo je Dilan!

Started by SuperGoof, 14-02-2008, 12:20:37

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bilja

Poslednja epizoda Dilana "VEliki San"  najpre me je jako obradovla, kad sam videla da je crtao Stano, a potom grdno razocarala. Prica je katastrofa, zaista nisu morali da potezu Stana za ovu glupost.
Bilja
----------------------------------------@

buruchaga

ma krsh krsheva!
razmisljam se da jedan dan lepo uzmem u wordu da sortiram dilan dogove po scenaristima i po crtachima..i onda kad mi se chita dilan, samo potrazim najsupelije scenariste i/ili crtache:)

da ne otvaram posebnu temu...evo svako ko dodje ovde, neka da svoj sud- tim snova za vecinu hardcore DD fanova su naravno sclavi i stano...a rezervna varijanta? meni je to paola barbato i brindisi...

ps. u izdanju VC treba da krene bred baron, tito faracijev lik...nadam se da VC zna sta radi i da to lici na nesto, jer ove DD epizode sa faracijem kao scenaristom su blagi ochaj...jos nisma imao prilike nigde da citam bred barona, ako je neko citao, neka podeli utiske...

DušMan

Najbolji Dilan Dog koga sam ja čitao u zadnjih par godina je Dilan Dog: Emitor.  

8)
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

DušMan

Quote from: "buruchaga"ps. u izdanju VC treba da krene bred baron, tito faracijev lik...nadam se da VC zna sta radi i da to lici na nesto, jer ove DD epizode sa faracijem kao scenaristom su blagi ochaj...jos nisma imao prilike nigde da citam bred barona, ako je neko citao, neka podeli utiske...
Čitao ja. Tjah... Vanzemaljci okupiraju Zemlju 50ih, a profesor doktor Bata Životinja (Bred Beron, je li) ide Menhetnom sa šmajserom i koka te mrske elijene.

buruchaga

aaaaaaaaaaaaaa znaci da nista ne ocekujemo od toga, a?

btw, ja sve cekam piratski 250 al nikakod a naletim na njega makar skeniranog  8)

DušMan

Ja sam čovek koji je rakrstio sa Bonelijem, tako da moje komentare ipak treba gledati sa stanovišta Boneli hejtera. Verujem da je Beron bolji od Zagora (u krajnjem slučaju, zato što je profesor:).

Piratima eno mora, neka se manu stripova.

Alex

Ja nikada nisam bio ljubitelj Bonelija, ali...

Na uzorku sa domaćih kioska Marvela (USM/XM, Marvel avanture) i Bonelija (Magični vetar, Dilan Dog, Dampir, Marti Misterija), zaključuje se da je Boneli primetno bolji, inovativniji i ozbiljniji.

Ipak, mislim da se samo radi o vrlo lošoj selekciji Marvelovih stripova, za koju je izdavač Bookglobe "zaslužan".
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

DušMan

kresha

Jel pazario neko novog Dilana, ,,Nelojalna konkurencija".Do malopre sam stajao pred trafikom i razmisljao dal da kupim njega ili novog Zagora.I na kraju nista nisam kupio.Zato sad pitam strucnjake.
Skromnost je grah prema sebi.

Kunac

Meni je novi Dylan prijao pre svega zbog prekrasnog Casertanovog crteža. Priča o Dylanovoj konkurentkinji Debbie Doyle je bila potencijalno interesantna ali je Ruju pokvario stvari izuzetno glupim krajem. Scenario je trashy & campy - ovoga puta namerno - a Grouchove šale su me (na vlastito iznenađenje) par puta zasmejale. Od prošle dve epizode Nelojalna konkurencija je svakako bolja - ako to može da posluži kao neki parametar. Meni nije bilo žao što sam je kupio, prekratila mi je vožnju trolom.

"zombi je mali žuti cvet"

mick_rider

Dovljno je pogledati naslovnicu pa zakljuciti da su autori zeleli da naprave jednu duhovitu epizodu. Obdarena zenska osoba sa revolverom i u odeci ala Dog docekuje junaka i sve to sa naslovom "Nelojalna konkurencija". Fantasticno. Takva vrsta humora je bila specificna za Sclavija pa me zacudilo to da on nije scenarista ove epizode.

kresha

Znaci necu pogresiti!

mikoza

Procitao novi Dylan Dog SB2 (Gruco), i mogu samo reci.."God bless you, Djole" :shock: . Ako si ti zasluzan za prevod i adaptaciju, svaka ti cast i kapa dole 8) . Uzivao sam u bukvalno svakoj strani stripa, iako sam u pocetku bio sumnjicav po pitanju toga koliko jos originalnosti i dobrog humora ima u Grucovim salama i igrama reci, ali si me razuverio na najbolji moguci nacin. Eto koliko dobar prevod i adaptacija istog doprinose kvalitetu samog stripa.
Steta sto vise nisi u "Veselom C."...mislim da bi mu od sada vise odgovarao naziv "Tuzni C." :cry:  :wink:  :lol: .
Usput, ako ovo procitas, mozes li reci se trenutno desava sa "Geom"? Znam da si i nju "poceo" da prevodis :oops: .

Djole

:oops:

Zahvaljujem. Ali k'o što rekoh na drugom forumu, naći će se već adekvatna zamena, niko nije nezamenljiv. A meni ostaju lavirintarije, bar za sada.

A za Geu, ne znam šta će biti sad kad nema Slobe da gura nova manje konvencionalna (i komercijalna) izdanja. Ako je budu radili, super, žao mi je što neću biti deo toga, ali važno je da izađe. A ako ne, naći ćemo već neki modus da to neko drugi objavi pre ili kasnije (verovatno kasnije).
"THAT is why they call me The Decorator."

SuperGoof

Evo broja 14. Sta da kazem. Zaplet prilicno predictable sa celom tom zamenom telesa, sto puta prezvakanom. Pomalo ga vadi to sto se ponovo javljaju stari dobri likovi iz pakla. Crtez pristojan.

Sve u svemu, zabavno, na momente. Cekamo prvi objavljeni broj u koloru na podrucju bivse Jug.
We ain't getting any younger, you know!

patareni

Kupi pataren DVA LICA DRIMA i baci pare, Ruju je ponovo zasrao sve sto je mogao, da pogresno ne budem shvacen ja obozavam dvolicnog i birokratski prikaz pakla, al' ovaj broj ide rame uz reame sa Nelojalnom Konkurencijom, vise detektivska natprirodna prica nego li Dylan Dog, ma smecarija bez nekih filozofija, cak mi je Mudrost Mtvih i pored zbrzanog kraja remek-delo (i ako nije nista posebno) u poredjenju sa ovim, preporuka - ne kupujte!

salempa

Ljudi ajde neka me neko posavetuje koje epizode Dilana da kupim. Poceo sam  redovno da ga kupujem od 14. epizode i kupio sam sve superbukove. Sta se isplati kupiti od prethodnih epizoda???:::

Kunac

Quote from: "salempa"Ljudi ajde neka me neko posavetuje koje epizode Dilana da kupim. Poceo sam  redovno da ga kupujem od 14. epizode i kupio sam sve superbukove. Sta se isplati kupiti od prethodnih epizoda???:::
Moji favoriti su: MANILA, BUNAR PREVARA i VELIKI SAN (ovaj poslednji samo zbog Stanovog crteža). DVA ŽIVOTA DRIM su mi isto bila okej, ali, eto patareni je napljuvao taj broj, čak mu i ime modifikovao, tako da to ostavljam tebi da presudiš.

salempa

Jos neka sugestija?????

BurnYak

Djavolov Dodir i Necropolis...

kresha

Na talasima secanja i Carobni frulas.Mada ni Prokleta knjiga nije losa.

salempa

Kako ste krenuli ima sve da nabrojite. :) To ustvari pokazuje kako je '' dobro '' subjektivno...

salempa

Ajde ako je neko citao epizodu Nesanica neka kaze kakva je.?

zoskoz

ah, ko i sve. nist posebno. bljedunjava i zbrzan kraj.

kresha

Ali zato uskoro imamo Barbatovu u "Preko praga" i Stana u "Nebo moze da ceka

zoskoz

pih, barbatova je zena. samo mi jos zensko naklapanje/moraliziranje treba u zivotu. bolje da radi nesto korisno; kuva, pere ili se *ebe za novce.

Bilja

Dilan propao skroz, kupujem ga skoro samo iz navike. VEcina epizoda je katastrofa. To moralisanje smara li smara, pogotovo od strane nekog ko ni sam nije cvece, kao sto je Dilan, i smaraju sve te dosadno kreirane, uvek iste, povrsne i bezvezne klijentkinje... Vecina novih epizoda vise cak ne spada ni u horor zanr.
Bilja
----------------------------------------@

kresha

Ali uskoro krecu od prvog broja,a one su barem 14 puta bolje od ovih :!:

zoskoz

kazu da u najnovijim epizodama dylan ima kucnog ljubimca. neku zabu iz amazonske prasume ciji muzjak mnogo puno majcinski nosi jaja t.j. mladj na ledjima.

Kunac

Quote from: "zosko"kazu da u najnovijim epizodama dylan ima kucnog ljubimca. neku zabu iz amazonske prasume ciji muzjak mnogo puno majcinski nosi jaja t.j. mladj na ledjima.
To se šališ... Ili ozbiljno?

cutter

A mužjak je isto tu ili? Dylan has petted the frog?
Quotesmaraju sve te dosadno kreirane, uvek iste, povrsne i bezvezne klijentkinje...
Istina, sad ne mogu da se setim da li je nekad bio sa nekom debelom npr... ali tu je i edipov kompleks a Morgana je ipak bila uzorno građena.

salempa

A krecho otkud ti to da će krenu od prve kada jos nisu ni ovaj serijal završili.Ima još ovoliko epizoda, cini mi se...Znači još više od godinu dana čekanja...

Kunac

Quote from: "cutter"i je nekad bio sa nekom debelom npr... ali tu je i edipov kompleks a Morgana je ipak bila uzorno građena.
Bio je sa nekom debelom crnkinjom, big mamom, u jednoj od epizoda, to znam sigurno, a tu i tamo mu zapadne poneka cvikerašica koja, doduše, kada skine đozluke i raspusti kosu izgleda kao najrasnija seks bomba.

cutter

Quote from: "Kunac"u jednoj od epizoda
Orrore nero?  :idea:

EKSTREMISTA

Quote from: "Kunac"a tu i tamo mu zapadne poneka cvikerašica koja, doduše, kada skine đozluke i raspusti kosu izgleda kao najrasnija seks bomba.

Kako se zvaše ona plavuša iz epizode ,,Medju nama"?
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

mick_rider

Quote from: "Bilja"To moralisanje smara li smara, pogotovo od strane nekog ko ni sam nije cvece, kao sto je Dilan

Sjajno, zar ne? Kritika licemerja modernog drustva gde moralne pridike najvise drze oni koji su najmanje pozvani da to cine. Doga ipak treba citati izmedju redova. Na kraju krajeva, Dilan i jeste koncipiran kao neka vrsta antiheroja sa tipicno ljudskim osobinama.
Problem novih epizoda lezi na drugom mestu, tamo gde se vecina autora danas cesto saplice a to je hiperprodukcija i pokusaj pariranja video igrama sa eksplicitnim scenama nasilja i forsiranjem usiljene dinamike. Jednostavno, ako je za neku kompleksniju pricu potrebno dve sveske, neka tako bude. Ovako se stice utisak navrat-nanos raspleta epizoda sa plitkom zavrsnicom. Zapravo, najcesce je upravo tako.

Kunac

Quote from: "cutter"
Quote from: "Kunac"u jednoj od epizoda
Orrore nero?  :idea:
Ova ti je dobra. Bila je to jedna od epizoda sa vanzemlajskom tematikom. Čitao sam je u izdanju Hrvata. Imam je sigurno negde, ako treba potražiću.
Quote from: "EKSTREMISTA"Kako se zvaše ona plavuša iz epizode ,,Medju nama"?
Ne znam, ali se dobro sećam da je zbog Dilana izgubila glavu. Bukvalno.

cutter

Ja to zbog Bilje pitam, ako ima encountera sa atipičnim klijentkinjama u digitalnom obliku ne bi bilo zgoreg da se postuje...

DušMan

Bilo bi zanimljivo videti Dilana sa dogom.

xtwak  xrepuke

cutter

Valjda sa frogom, odakle inače njenom mužjaku jaja na leđima? xtwinkle

Kunac

Quote from: "cutter"Valjda sa frogom, odakle inače njenom mužjaku jaja na leđima? xtwinkle
xukliam  xukliam  xukliam  xukliam  xukliam  xukliam

zoskoz

Quote from: "Kunac"To se šališ... Ili ozbiljno?
ma pokusavam ga pribliziti razocaranim fanicama, budjenje majcinskog osjecaja i sl. :wink:  :roll:

salempa

Kakav je ovaj novi superbook????

zoskoz

ah, ko i sve. nist posebno. bljedunjav i zbrzan kraj.

salempa

Ae neka mi neko kaže da li su početne epizode Dilana ovako loše kao ove sad od veselog četvrtka. Čitao sam nekoliko starih ali baš odavno pa ne mogu da se setim...One koje je pisao Sclavi npr....

zoskoz

u biti nisu ako imas 14 godina, adipozitas i govornu manu.

andrej

pocetne epizode su bolje.  :) jel uzeo neko kolekcionarskog dd? kakvi su utisci?

kresha

Uzo ja.Po meni super odradjen,naslovne mi bolje crno-bele nego u boji.Uvez takodje odlican,stampa i prevod takodje super.Sve u svemu za 1100 dinara se itekako isplati :!:

Kunac

Prve tri epizode su tvrdo ukoričene i nikada nisu bolje izgledale (ovo se posebno odnosi na Stanov crtež pošto je tak sada, na odličnoj štampi, došla do izražaja siva boja koju je izdašno koristio u D.D. debiju).

Novu naslovnicu je naslikao Roi inspirisan prvim brojem.

Pridodati su i tekstovi o Sklaviju (Šelićev uvod + prevedeni intervju) i pravom Gruču Marksu by mr Roganović (ukupno na 8 strana) + par ne ppreterano interesantnih/potrebnih crteža.