• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

OTIMAČI IZGUBLJENOG KOSOVA

Started by Ghoul, 15-02-2008, 23:26:18

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tex Murphy

http://uk.youtube.com/watch?v=laYJ5RzNiyg&feature=related

Evo i kompletnog snimka, sa govorom. Ne razumijem bugarski, ali nije teško prepoznati etničko čišćenje, pravoslavne hramove, suverenitet Srbije i sl.  :D
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

ginger toxiqo 2 gafotas

Server: Priznanje Kosova biće uslov za prijem Srbije u EU

Direktor Balkanske inicijative u američkom Institutu za mir Danijel Server smatra da će Brisel vrlo verovatno usloviti prijem Srbije u EU priznanjem Kosova, a da će budući predsednik SAD, ma ko bio, podržati takav stav.

"EU neće primiti Srbiju u svoje redove dok se ne reši problem priznanja kosovske nezavisnosti. Ona je to jednom učinila sa Kiprom, što je bila strašna greška i svi u Briselu su svesni te greške. Činjenica što EU u ovom trenutku ne kaže Srbiji jasno i glasno da će priznanje Kosova biti uslov za članstvo u EU ne znači da to nije tačno", rekao je Server u razgovoru za Radio Slobodna Evropa (RFE).

Na konstataciju da je nekoliko visokih zvaničnika EU poslednjih dana tvrdilo da to neće biti uslov Srbiji za članstvo, Server je rekao da "svaki iole objektivni analitičar shvata da će od 27 EU članica, bar jedna reći 'Ne' članstvu Srbije u EU, dok ne normalizuje svoje odnose sa Kosovom".
Time što sada ne žele to otvoreno da kažu Evropljani, po Serverovom mišljenju, "žele da učine sve da se u Srbiji učvrsti proevropsko opredeljenje i da stvore utisak da put u Evropu neće biti tako težak".
"Mislim, međutim, da ta skrivalica Srbiji nije od pomoći, s obzirom da je jasno kao dan da Beograd mora da reši pitanje Kosova pre učlanjenja u EU. Nije, naime, uopšte zamislivo da bi EU pristala da taj nerešeni problem nasledi. Pored ostalog i zato sto će Srbija, kad jednom postane članica Unije, steći pravo veta na prijem Kosova u članstvo EU", dodao je on.

Server je rekao i da bi u "definisanju zahteva Beogradu" trebalo zauzeti mekši stav.
"Mislim da bi umesto insistiranja na direktnom, bilateralnom priznanju bilo racionalno i dovoljno da Srbija prihvatanje kosovske nezavisnosti pokaže neprotivljenjem članstvu Kosova u UN", rekao je Server. Po oceni Servera "to bi bio razuman zahtev" jer "vlast u Beogradu zna da Srbija nije u stanju da povrati suverenitet nad Kosovom".
"Vreme je da se stavi tačka na tu igru privida. Umesto toga treba sesti za pregovarački sto sa Prištinom i početi rešavanje praktičnih problema, a kasnije tokom tog procesa otvoriti i krupnija politička pitanja", rekao je Server dodajući da će "narednih pet-šest godina biti dovoljno da se pronađe formula koja ne bi nanela previše štete ni Beogradu ni Prištini".

Američki analitičar izrazio je uverenje da će buduća administracija SAD, ko god je bude predvodio, imati takvu politiku prema Kosovu, odnosno, Srbiji. "Da, siguran sam da hoće, bilo da za predsednika bude izabran (Džon) Mekejn ili (Barak) Obama", rekao je on.
"Mekejn već ima iza sebe istoriju u smislu podrške kosovske nezavisnosti i vojne intervencije na Kosovu, a Obama je jasno rekao da će Holbruk biti jedan od njegovoh ključnih savetnika. Možete, dakle, očekivati da će budući američki predsednik podržavati nezavisnost Kosova i članstvo Srbije u Evropskoj uniji, pod uslovom da Beograd prihvati realnosti i prizna nezavisnost Kosova", dodao je Server za RFE.
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Tex Murphy

Niko se više od mene neće radovati propasti Amerike, čak ni neki prosječni mržnjom zadojeni musliman iz Afganistana ili sl. Nadajmo se samo da će to da se desi za mog života.
Genetski četnik

Tex Murphy

Genetski četnik

Ghoul

zanimljivo:

Prihvaćena rezolucije Srbije

8. oktobar 2008. | 00:08 -> 17:36 | Izvor: B92, FoNet, Beta, Tanjug
Njujork, Brisel --
Rezolucija Srbije kojom se traži mišljenje Međunarodnog suda pravde o nezavisnosti Kosova usvojena je većinom glasova u Generalnoj skupštini UN.

Za rezoluciju Srbije glasalo je 77 prisutnih država, protiv je bilo šest, dok su 74 bile uzdržane.
https://ljudska_splacina.com/

Father Jape

A ovaj... to misljenje, cemu ono sluzi?
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Alexdelarge

Gulp...nece valjda sad da nam vrate Kosovo?
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

lou benny

Quote from: "Alexdelarge"Gulp...nece valjda sad da nam vrate Kosovo?
:D
put duha sa sekirom je zaobilazni put

zakk

vidi štaga uzdržanih  :shock:
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

ginger toxiqo 2 gafotas

Biserko: Crna Gora treba da prizna Kosovo

Predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava Srbije Sonja Biserko ocenila je da Crna Gora, i pored protivljenja Beograda, treba da prizna nezavisnost Kosova, piše današnja podgorička Republika.

"Mislim da Crna Gora treba da prizna nezavisnost Kosova. Ne samo ona, već sve zemlje u regionu, jer je to preduslov za stabilnost regiona", rekla je Biserko. Ona je ocenila da Srbija sa inicijativom koju sada vodi u UN smo gubi vreme, zbog toga što je kosovska nezavisnost realnost koju su priznale najveće i najmoćnije zemlje sveta, kao i zemlje koje su organizovane u EU, ka kojoj teži i Srbija.
Biserko je rekla da Srbija, u slučaju da ''kazni'' Crnu Goru za eventualno priznanje nezavisnosti Kosova, na raspolaganju ima veliki broj sankcija, počev od ekonomskih, zabrane ulaska u državu nekim političarima iz Crne Gore i brojne druge.
"Mislim da to, prosto, nije realno. Ekonomske veze su dosta intenzivne i mislim da država u tom slučaju neće mnogo profitirati, a neke od tih ekonomskih veza se, ionako odvijaju drugim kanalima. To je, prosto, jedna emocija, koja u ovom momentu dominira našom političkom scenom i jednim delom elite, tako da u tome ne vidim neki veći problem po Crnu Goru", rekla je Biserko.
Ona je rekla da Crna Gora ne treba previše da obraća pažnju na reakciju Beograda, čija sadašnja akcija ide uporedo sa inicijativom pred UN, pa se vrši pritisak i na Makedoniju i na Crnu Goru, ali i Bosnu, koja se još nije izjašnjavala oko priznanja nezavisnosti Kosova.
"Smatram da je to jedan nepotreban i pogrešan korak prema susedima koji Srbija u ovom momentu koristi. To je nešto na šta će Srbija morati pristati i ona mora da odustane od državnog koncepta koji je de facto poražen i da se okrene svojim unutrašnjim problemima, koji su brojni, ali isto tako i normalizaciji svojih odnosa sa svim susedima, pa i Kosovom", tvrdi predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava.

Danas priznanje Kosova?
Vlada Crne Gore najverovatnije će na današnjoj sjednici doneti odluku o
priznanju nezavisnosti Kosova, potvrdilo je juče Vijestima više izvora bliskih državnom vrhu.
Sagovornici podgoričkog lista dozvolili su mogućnost da eventualno iz proceduralnih razloga odluka bude nakratko odložena, ali su napomenuli da je gotovo sve spremno da Đukanovićev kabinet danas i zvanično obelodani nameru da uspostavi pune diplomatske odnose sa Prištinom.
Da više nema nikakve dileme da će Crna Gora priznati Kosovo, konstatuju Vijesti, najavili su prošlog petka u parlamentu premijer Milo Đukanović i šef diplomatije Milan Roćen, a prekjuče i šef države Filip Vujanović.

ginger toxiqo 2 gafotas

Crna Gora je priznala nezavisnost Kosova.

To je u četvrtak novinarima, posle šestočasovne sednice Vlade, saopštio Milan Roćen, ministar inostranih poslova, uz obrazloženje da je takva odluka "u skladu sa Rezolucijom usvojenom nedavno u Skupštini Crne Gore".
Po toj rezoluciji, Crna Gora "uvažava realnost", a prilikom njenog usvajanja premijer Milo Đukanović je izjavio da je priznavanje nezavisnosti u interesu crnogorske države, jer će tako brže ići u evroatlantske integracije i doprineti stabilnosti celog regiona.
- Ova odluka nije iznenađenje za širu javnost - izjavio je Roćen. - Nadamo se da će građani razumeti da je to u njihovom interesu, kao i da će Srbija shvatiti da ovakva odluka nije protiv njenih interesa.
Sednica crnogorske Vlade, za koju je naknadno u dnevni red uvrštena tačka o zvaničnom priznavanju nezavisnosti Kosova, počela je sa sat zakašnjenja. Novinari u holu satima su "lovili" ministre koji su povremeno izlazili i od kojih se, najpre (oko 15 časova), moglo čuti da je odluka već donesena.
Istovremeno, dramatično je bilo i u zgradi Skupštine, gde je, nekako u isto vreme, počelo redovno zasedanje. U sali, po kuloarima, u prostorijama stranaka i skupštinskom restoranu prosto je u vazduhu visilo iščekivanje, a nelagodnost i neuobičajena zbunjenost videli su se i po ponašanju i izgledu poslanika. Čak i predstavnika DPS i SDP. Rasprava o izveštaju državnog tužioca protiče pod teškom senkom najavljene odluke Vlade.
Rutinsko zasedanje, koje je RTV Crne Gore direktno prenosila, prvi put je prekinuto u 14.30, kada je Predrag Danilović, poslanik Srpske liste, predložio pauzu - upravo zbog očekivanih zbivanja u zgradi Vlade, udaljenoj samo par stotina metara. I pored insistiranja poslanika DPS da se nastavi sa radom, jer se, kako je rekao Predrag Sekulić, "skupština ne može mešati u rad Vlade, i svak treba da radi svoj posao", određena je pauza od pola sata.
Usledio je zahtev opozicionih stranaka da im Ranko Krivokapić, predsednik parlamenta, omogući susret sa premijerom Milom Đukanovićem, i to samo pre eventualne odluke o priznanju Kosova. Naredni sat protekao je, opet, u iščekivanju, dok su iz Vlade stizale kontroverzne vesti - čas da je odluka donesena i da je pitanje minuta kada će biti obelodanjena, čas da "još nije". Ali, kako vreme odmiče, postaje jasno da će se to sigurno desiti.
- Treba ih pustiti da rade šta hoće - zabeležili smo u hodniku mišljenje Predraga Popovića, predsednika Narodne stranke.
Svesni da neće promeniti tok događaja, opozicioni lideri mogući susret sa moćnim premijerom pravdaju, jedino, željom da još jednom pokažu Srbiji i svetu da svi u Crnoj Gori ne misle kao vlast.
U holu, Andrija Mandić, Predrag Danilović i Dobrilo Dedeić (Srpska lista) "većaju" šta da se radi.
- Crn dan za Crnu Goru - kažu, ne krijući da nemaju ideju šta bi u poslednji čas moglo da se preduzme.
I u Pokretu za promene, čiji lider Nebojša Medojević u vreme ovih "pregovora" nije bio u parlamentu, mišljenja su da Kosovo ne treba priznati. Ali, kako to sprečiti?
Nešto pre 15.30 Krivokapić je otišao u Vladu.
- Susret opozicionih prvaka zakazan je za 16.30 - obavestio je poslanike po povratku.
U 16.30 Milo Đukanović je objavio pauzu na sednici kabineta. Petorica lidera opozicije - Srđan Milić (SNP), Predrag Popović (Narodna stranka), Nebojša Medojević (PZP), Andrija Mandić (Srpska lista) i dr Ranko Kadić (DSS) ušli su u zgradu.
Izašli su oko 18 časova - neobavljena posla.
- Đukanović nije uvažio naše zahteve - obavestio je novinare Andrija Mandić.
Predrag Popović je objasnio da su "pokušali da ubede" premijera da promeni odluku, a da je on to odbio, ne iznoseći ubedljive razloge:
- Ovim činom brutalno se narušavaju odnosi sa Srbijom, a više neće biti ni unutrašnje ni regionalne stabilnosti.
Ranko Kadić kaže da je opozicija ponudila Đukanoviću podršku "da se odupre pritiscima i naređenjima sa strane". Uzalud.
- Ovo nije doprinos integracijama - izjavio je Nebojša Medojević. - Plašim se da to što Crna Gora, prvi put, donosi odluku na štetu Srbije neće ostati bez posledica. Čini mi se da ovog puta Đukanović nije dobro procenio...
Za Srđana Milića
sastanak sa premijerom nije doneo odgovor na prosto pitanje: kako priznavanje Kosova ubrzava put Crne Gore u EU?
Opozicioni lideri najavili su da će se narednih dana dogovoriti kakve će mere preduzeti povodom odluke Vlade.

VUK JEREMIĆ: ANKA NEPOŽELJNA
Srbija će uskratiti gostoprimstvo ambasadoru Crne Gore u Beogradu nakon odluke ove zemlje da prizna jednostranu nezavisnost Kosova i Metohije. Vlada Srbije je donela odluku da obavesti Podgoricu da prisustvo njenog zvaničnog predstavnika u Beogradu više nije poželjno. Ovo je korak predviđen Akcionim planom Vlade Srbije. Mi smatramo da ovaj potez predstavlja adekvatnu meru s obzirom na to da zemlje regiona imaju posebnu odgovornost za očuvanje mira i stabilnosti na Balkanu.
Odluka Crne Gore da prizna jednostranu nezavisnost Kosova teža je utoliko što je u GS UN usvojena rezolucija Srbije. Ova odluka je doneta pod pritiskom onih čije su ideje i gledanje na kosovski problem poražene prilikom glasanja na Generalnoj skupštini. Pošto su ti pritisci odneli prevagu pri odlučivanju Vlade Crne Gore, mi smo se odlučili na ovakav korak. Moramo pokazati čvrstinu i odlučnost u odbrani našeg teritorijalnog integriteta i suvereniteta i nakon glasanja u Generalnoj skupštini UN naša reakcija na svako ugrožavanje našeg teritorijalnog integriteta biće odlučna - rekao je Vuk Jeremić, šef diplomatije.

KONUZIN: UCENE I PRITISCI
RUSKI ambasador u Beogradu Aleksandar Konuzin izjavio je da su Crna Gora i Makedonija pod najsnažnijim spoljnim pritiskom da priznaju jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.
- Taj pristisak ima za cilj da te dve zemlje budu primorane da priznaju takozvanu nezavisnost Kosova. One su ucenjivane od određenih država koje su zapretile da će im praviti probleme u procesima evropskih integracija - naveo je ambasador.

O PRIZNANJU KOSOVA U ČETVRTAK SE RASPRAVLJALO I U MAKEDONSKOM SOBRANJU
I MAKEDONIJA ODMAH PRIZNAJE

Makedonski parlament započeo je u četvrtak raspravu o priznavanju nezavisnosti Kosova i Metohije.
Najveća vladajuća stranka VMRO-DPMNE premijera Nikole Grujevskog, saopštila je da će podržati rezoluciju iza koje stoje tri parlamentarne stranke Albanaca - Demokratska unija za integraciju, Demokratska partija Albanaca i Nova demokratija.
Bivši premijer, sada poslanik opozicionih socijademokrata Vlado Bučkovski je optužio Grujevskog da se u slučaju Kosova -"sramno krije iza parlamenta", a da se po pitanju presudnog rešenja spora sa Grčkom, oko imena "prikriva iza - naroda".
Poslanik Demokratske partije Srba u Makedoniji Ivan Stoiljković pitao je koalicione partnere u vlasti da li Makedoniji treba priznavanje pod ustavnim imenom, od nekoga koji nije član nijedne međunarodne organizacije i za čiju bezbednost se brine 16.000 stranih vojnika.
Prema najavama, nakon sednice Skupštine, trebalo bi da bude održana sednica makedonske vlade na kojoj bi bila doneta odluka o priznavanju nezavisnosti Kosova.

REAGOVANJA

PREDSEDNIK TADIĆ:
LOŠ POTEZ

PREDSEDNIK Srbije Boris Tadić ocenio da je najava da će neke zemlje regiona priznati nezavisnost Kosova deo strategije da se smanji efekat rezolucije izglasane u UN.
- Za žaljenje je što postoje zemlje u susedstvu koje su prihvatile takvu ulogu. To je loš znak. Srbija će pažljivo razmotriti kako će reagovati, razmatrajući dugoročnu stabilnost u regionu i bilateralne odnose, misleći iznad svega o svojim dugoročnim interesima - izjavio je Tadić.

VOJISLAV KOŠTUNICA (DSS)
TREBA TUŽITI

OGROMNA je šteta što nova vlast nije imala snage da tuži pred Međunarodnim sudom pravde države koje su priznale protivpravnu nezavisnost Kosova. Očigledno je da traženje mišljenja od Suda nije zaustavilo nova priznanja, a to se jasno vidi iz hitnog priznanja Kosova od strane Crne Gore.
Pokazuje se da da su samo tužbe pravi, najbolji i najjači potez koji Srbija može da povuče u svrhu zaustavljanja novih protivpravnih priznavanja Kosova. Posle ovog protivpravnog akta, Srbija mora i ovu državu da stavi u red država protiv kojih treba pokrenuti tužbu pred MSP. To bi bio adekvatan odgovor i upozorenje ostalim državama da se ne upuštaju u protivpravno priznanje Kosova.

TOMISLAV NIKOLIĆ (SNS)
NAJTEŽI UDARAC

Obezbedite da dođu ministar spoljnih poslova i predsednik Vlade i da nam donesu usvojeni paket mera, da nas izveste šta su preduzeli i šta će se preduzeti. Ako je Crna Gora ušla u priču o priznavanju nezavisnosti, to znači samo jedno: da ona zna šta će biti na MSP, i time će se opravdati. Moramo da odlučimo kako ćemo dalje sa Crnom Gorom.

MIROSLAV MARKIĆEVIĆ (NS)
NISU DOBRODOŠLI

Mogao je ceo svet da prizna i ne bi nam tako bilo teško kao ovo. Ali, mi čvrsto verujemo da to nije uradila Crna Gora već nenarodna vlada koju predvodi jedan čovek koji je ucenjen. Što se tiče Nove Srbije i naših birača, poručujem da svi članovi Vlade Crne Gore od ovog trenutka nisu bezbedni ni na tlu, ni na nebu zemlje Srbije.

Ghoul

Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"Crna Gora je priznala nezavisnost Kosova.

ko izda – pizda.

eh, pizde i čojstvo...
:roll:

stvarno bruka za nekad ponosan narod.

Alexdelarge

QuoteVUK JEREMIĆ: ANKA NEPOŽELJNA

anka, anka, kotoranka, biser boke crne gore... :D
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

mafija_x

Hoce li biti daljih reprekusija?
Izdadose rodjena braca.
izgubili smo se u sirini ideje

lou benny

Quote from: "Ghoul"

ko izda – pizda.

eh, pizde i čojstvo...

aj sad i ti. otpisa čitav narod (barem se takav utisak stiče). mislim, jesam poreklom iz crne gore i smatram tu odluku sramotnom i mislim da bi crnogorce, nezavisno od političkih grupa kojima pripadaju, trebalo kritikovati i to za opštije stvari (ova odluka je, može se reći, posledica opštijih problema), ali kao da se sad oserem po celom narodu to je malo bezveze.

raindelay

PA EVO JA CU DA SE POSEREM PO CELOM "NARODU".
SEREM VAM SE U CRNU GORU.
I WAS ANTI-OBAMA BEFORE IT WAS COOL

morbius

Quote from: "raindelay"PA EVO JA CU DA SE POSEREM PO CELOM "NARODU".
SEREM VAM SE U CRNU GORU.

Nemoj.

Bar trecina Crnogoraca se slaze da je ovo za njih bruka nad brukama. Vec su ko popisani, samo im trebas jos ti da ih poseres.
Why me?

Ghoul

Quote from: "lou benny"

ko izda – pizda.

eh, pizde i čojstvo...

aj sad i ti. otpisa čitav narod (barem se takav utisak stiče).

pogrešan si utisak steko: pizda je onaj ko je izdao - milo i njegova krimi-svita, a time su naneli bruku celom narodu, to da, ali bez potpune i 100% krivice tog naroda koji ga i nije 100% glasao.

oću reći, da sam CG bilo bi me sramota zbog ovoga, isto kao što me je sramota kad 'ovi naši' izedu neka govna iako nisam ja lično i direktno na njih uticao.

inače, baš ovih dana dogovorih sa dragim CG prijateljem objavljivanje jednog mog texta u jednom novom CG listu, a drugome isto ovih dana ode u CG primerak STUDIJE STRAVE, znači, ponavljam, nisi najbolje razumeo moj haiku gore.

Albedo 0

Ko izda-pizda je haiku?  :lol:

čiatav ta Crna Gora mi je odavno sumnjiva.

30% Srba, ok, ali ta njihova opozicija je toliko glupa da mi njena glupost izgleda lažno, kao da samo glumataju tu neku opoziciju a u stvari ništa ne bi promijenili. Evo, sad imaju priliku da protestuju, vidjećemo na šta će izaći, biće ih 15 000 u vrh glave.

lou benny

pa 15000 je u crnoj gori ko ovde milion  :evil: ne mislim (samo) zbog veličine nego i zbog represije.

a inače je problem sa crnogorskim narodom uopšte uzev to što se u 100 godina prešlo iz feudalizma u komunizam u kapitalizam i sve u prilično čistim oblicima tih uređenja a ljudi nisu ni stigli da se adaptiraju mentalno - možda tek u poslednjih 15 godina i to iz onog epskog-agonalnog duha u neki sitnosopstvenički - dakle skroz radikalno. jedino što su i danas sačuvali to je kult ličnosti pa su tako i pozicija i opozicija što se toga tiče - ista meta isto odstojanje.

ginger toxiqo 2 gafotas

Црногорски медији о признању Косова

Сви подгорички дневници су опширно и на ударним местима у данашњим издањима известили о одлуци Црне Горе да призна једнострано проглашену незавиност Косова и Метохије.

Листови широко преносе изјаву шефа црногорске дипломатије Милана Роћена дату синоћ по доношењу одлуке о признању самопроглашене независности Косова, заједничку изјаву влада Црне Горе и Македоније о истовременом признању косовске независности, као и вест да је "Београд проћерао црногорског амбасадора", као што пише "Република".

Уз вест о непожељности Војводићеве цитирана је Роћенова изјава да Црна Гора неће применити исту меру према српском амбасадору у Подгорици Зорану Лутовцу.

"Вијести" преносе да је Роћен, након седмочасовне седнице владе и обраћања новинарима, отишао у свој кабинет да би, како се наводи, о одлуци Владе Црне Горе обавестио председника и премијера Косова Фатмира Сејдијуа и Хашима Тачија.

Заједничка изјава двеју влада, која је најављена као акт "о истовременом признавању Косова", објављена је касно синоћ на сајту црногорске владе, након одлуке да је и Македонија признала Косово.

"Побједа" преноси и Роћенову изјаву да "Црна Гора ништа није урадила иза леђа Србије" и да "очекује да ће Србија разумети да је ова одлука мотивисана властитим интересима Црне Горе...".

Значајна пажња у црногорским писаним, али и електронским медијима, даје се одлуци српског Министарства иностраних послова о ускраћивању гостопримства амбасадорки Црне Горе Анки Војводић, као и њеној изјави да "није сигурна да је то добар политички потез Београда".

Медији бележе и безуспешан покушај представника пет црногорских парламентарних странака да премијера Мила Ђукановића одговоре од доношења одлуке о признању независног Косова.

Опозиција је, наиме, у тренутку када је до њих дошао глас да је на дневни ред редовне седнице владе "по хитном поступку" стављена и одлука о признању независности Косова, затражили паузу у парламенту и разговор са премијером Ђукановићем.

"Ово није одлучила Црна Гора"

"Вијести" пишу и да полиција синоћ није подизала степен безбедности у Црној Гори, као и информацију о мањем окупљању око 22 сата у Котору где су присталице, како се наводи, просрпских партија и православне омладине, као и избеглице с Косова, уз звуке црквених звона, поручиле "ово није одлучила Црна Гора. Брука ове власти ће остати да живи довека".

Медији се, на мање или више простора, баве реаговањима која је одлука о признању независности Косова изазвала у Србији, па тако "Република" на ту тему објављује посебан текст под насловом "Прокључала мржња".

Телевизије у Црној Гори су вест о проглашењу косовске независности објавили као прву у ударним терминима редовних информативних емисија.

ginger toxiqo 2 gafotas

DAN POSLE ODLUKE VLADE DA PRIZNA NEZAVISNOST KOSOVA, VLAST PRIZNAJE DA JE BILO PRITISAKA I DA JE TEŠKO PRELOMILA
NAROD SE ODRIČE ODLUKE VLASTI

VLADA nije Crna Gora, priznanje Kosova nije volja naroda, odluka Đukanovićevog kabineta je mrlja na licu crnogorske istorije - najčešće se u petak moglo čuti u Crnoj Gori, dan posle proglašenja nezavisnosti Kosova.
A na pitanje - šta sada može da se preduzme - odgovor su u petak pokušavali da nađu lideri opozicionih partija, oni isti koji su u četvrtak, uzalud, pokušali da ubede crnogorskog premijera Mila Đukanovića da odloži ovu odluku i ponudili da, po prvi put, svi stanu iza Vlade i zajednički se odupru pritiscima.
- Priznanje nezavisnosti Kosova je za Crnu Goru teška odluka, doneta posle gotovo osam meseci od proglašenja nezavisnog Kosova. Doneli smo je da izbegnemo rizike štete u svojim strateškim integracionim ciljevima, suočeni sa jasnim i upornim očekivanjima svojih partnera u evropskim i evroatlantskim integracijama - rekao je u petak crnogorski predsednik Filip Vujanović, ne krijući da je pritisaka bilo.
Vlada, izgleda, nije vodila računa o "detalju" da je više od 80 odsto crnogorskih građana, ne samo srpske nacionalnosti, protiv priznavanja na krvi stvorene "države Kosovo". Na to stalno podseća opozicija u kojoj su se u petak dogovarali da se izađe na ulične proteste. Najavljeno je, takođe, da će se opozicija dogovoriti "o adekvatnom odgovoru na sramnu odluku Vlade". Socijalistička narodna partija zakupila je video-bim na glavnom gradskom trgu na kojem se vrte mučni prizori srpskih stradanja na Kosovu.
- Odluka crnogorske Vlade o priznavanju Kosova ne važi za Srbe u Crnoj Gori - poručio je Momčilo Vuksanović, predsednik Upravnog odbora Srpskog narodnog vijeća. - Sramnu odluku o prizavanju Kosova donela je grupacija potkupljenih i ucenjenih predstavnika Vlade Crne Gore, samo u svoje ime.
Lider NS Predrag Popović najavio je da će, nakon konsultacija sa SNP i SNS, predložiti mere kao odgovor na crnogorsko priznavanje nezavisnosti Kosova.
- Sramna odluka crnogorske Vlade je, uprkos najavama, šokirala Crnu Goru. Presudio je zajam, zreo za vraćanje, vođama separatističkog pokreta na Kosovu i Metohiji, za usluge koje su im pružali tokom referenduma i razbijanja zajedničke otadžbine sa Srbijom - kaže Popović.
Srđan Milić, lider SNP, najavio je da će sa ostalim opozicionim partijama dogovoriti mirne proteste koji će omogućiti crnogorskim građanima da izraze svoje nezadovoljstvo.
- Tražićemo od Vlade Crne Gore da poništi ovu besmislenu odluku, za čije donošenje ne postoji nijedno razumno opravdanje - osim možda u obavezi premijera Đukanovića prema moćnim pojedincima i lobijima.
Upravo pitanje - zašto se Đukanoviću žurilo da pre, recimo, Grčke ili Rumunije, stavi na znanje Srbiji da nije uz nju, u petak je ostalo bez odgovora. Cela priča deluje još mučnije ako se zna da su samo dan ranije crnogorske diplomate glasale za rezoluciju Srbije u UN.
Narod na sve reaguje - emotivno i sa mnogo gorčine. Teško je, može se proveriti u praksi, pronaći nekoga ko misli da je stvarni interes Crne Gore da prizna Kosovo i naruši odnose sa Srbijom. Izuzev pristalica DPS i SDP koji, privatno, ne mogu ni sami da objasne o čemu je reč, a "za novine" papagajski ponavljaju Đukanovićeve floskule o "bržem putu u Evropu" i slično.
Kako je, uopšte, neprijatna atmosfera u "običnom svetu" pokazuje reagovanje Nenada Bućina, političara koji je bio uz Mila Đukanovića i Momira Bulatovića u vreme kada su dolazili na vlast, pre gotovo dve decenije. On se, prosto, odrekao crnogorskog državljanstva!
- Tog, jedinog državljanstva odričem se privremeno, zbog antisrpskog i anticrnogorskog čina - kaže Bućin u pismu ministru crnogorske policije. - Odrekao bih ga se i trajno, da nije nade da će vaša sramna bratija, koja je političkim obmanama, krađom izbora, pljačkom narodnih dobara, tolerisanjem premlaćivanja, političkih i drugih ubistava neposlušnika i neistomišljenika uništila državu SCG. Bez trunke poštovanja za vas i još manje, za vaše nadređene, a sa mnogo gađenja za vaše dresere i stipenditore iz beloga sveta, ostajem na drugoj obali na kojoj je i većina poštenih i rodoljubivih građana Crne Gore.
Baš tako, nekako, oseća i većina građana Crne Gore: za ljude "na drugoj obali" Vlada, očito, nije imala sluha za istoriju, emocije, bratstvo. Kao ni za budućnost odnosa sa Srbijom.

PROTESTI

Opozicija je najavila mirne proteste koji će građanima omogućiti da izraze nezadovoljstvo. Prvi skup biće održan u ponedeljak u 18 časova pred zgradom Skupštine Crne Gore.

KALAMPEROVIĆ: DVOJNO - NORMALNO
MINISTAR unutrašnjih poslova Crne Gore Jusuf Kalamperović rekao je "Novostima" da očekuje da će se zapožeti progovori o dvojnom državljanstvu sa Srbijom "normalno nastaviti". Treća runda ovih dogovora, inače, zakazana je za sredu u Beogradu.
- Ukoliko ne dobijemo neku negativnu poruku iz Beograda, naša delegacija će biti tamo u sredu.

Ghoul

baš su šašavi ovi b92 queerovi!

Opet smo pobedili ceo svet

Muška diplomatska reprezentacija Srbije odnela je danas još jednu ubedljivu pobedu nad reprezentacijom celog sveta na UN igrama, rezultatom 77:6. Najzaslužniji za pobedu bio je kapiten naše reprezentacije, Vuk Jeremić, koji je svom timu doneo najveći broj poena.

"Nismo se libili da igramo grubo, da se bijemo sa svima, rezultat naših napora je ova velika pobeda na UN igrama", rekao je Jeremić.

"Ali, ne treba imati bilo kakvu sumnju, najteži deo posla je i dalje ispred nas", dodao je Jeremić.

Zlobnici pokušavaju da smanje sjaj ove najsjajnije od svih sjajnih pobeda naše diplomatske reprezentacije pričama kako su sudije bile na strani Srbije, jer su poništili 74 pogotka reprezentacije celog sveta. Takođe, diplomatska reprezentacija Srbije je optužena da je koristila nedozvoljena doping sredstva. Svoje mišljenje o ovim optužbama daće na kraju Međunarodni sud sportske pravde.

Jeremić veruje da će se Međunarodni sud sportske pravde izjasniti u korist Srbije, što bi trebalo da skine svaku sumnju sa ove sjajne najsjajnije pobede svih vremena.

Komentarišući pobedu striptizeta Branka Black Rose je istakla da sada očekuje da će se smanjiti sportske tenzije i da će sportska dešavanja ubuduće proticati u daleko mirnijoj atmosferi.

Njena koleginica Sanja Tigrica kaže da rezultati naše pobede na UN igrama jačaju rejting naše zemlje jer pokazuje da se Srbija bori isključivo čistim sportskim duhom.

Tarotolog Milan Radonjić je rekao da je ovo velika pobeda srpske sportske diplomatije, ali i upozorio da su naredni potezi odlučujući za Srbiju.

,,U periodu dok se čeka odluka Međunarodnog suda sportske pravde, treba uložiti sve napore da se zaleče sportske povrede, da se reprezentacija ne opusti, već da spremno dočeka nove sportske poduhvate. Tek tako onda mogu da prihvatim da je ovo značajan uspeh", rekao je naš vrsni tarotolog.
Vidovita Branka kaže da se ne može umanjiti uspeh Srbije, ali da bi efikasnije rešenje bilo baciti kletvu na sve zlobnike koji plasiraju lažne priče o dopingu.

Vlada Republike Srbije je danas donela rešenje o dodeli novčanih nagrada članovima diplomatske reprezentacije. Svakom članu reprezentacije biće isplaćeno po sto hiljada evra u dinarskoj protivvrednosti.

Povratak naše diplomatske reprezentacije očekuje se u subotu, u popodnevnim časovima. Skupština grada Beograda, Narodna skupština Republike Srbije i Srpska akademija nauka i umetnosti najavljuju najveličanstveniji od svih veličanstvenih dočeka naših sportista. Očekuje se da će hiljade Beograđana, uz usklike oduševljenja, dočekati najuspešniju diplomatsku reprezentaciju na svetu, koja u domovinu donosi najsjajniju od svih sjajnih pobeda. Spremljen je specijalni kulturno-umetnički program na kome će pevati učesnici ,,Operacije trijumf", praćeni kamenim horom ,,Grand zvezda".

Na dočeku će biti pročitana i Poslanica svetog mučenika Slobodana Miloševića:

,,Mi smo izdržali i odbranili zemlju, a problem smo izneli na vrhu vlasti svetske piramide, dakle UN, i ostavili smo da se reši pod pokroviteljstvom UN i u saglasnosti s Poveljom UN. Pod pokroviteljstvom UN biće i međunarodne snage koje se raspoređuju na Kosovu, sa zadatkom da podjednako brinu za bezbednost svih građana. Takođe, pod pokroviteljstvom UN odvijaće se politički proces zasnovan na principima suvereniteta i teritorijalnog integriteta država..."

Predrag M. Azdejković
-pas koji laje i ujeda-

http://blog.b92.net/text/4864/Opet%20smo%20pobedili%20ceo%20svet/

ginger toxiqo 2 gafotas

... kako zbori podrepa (iako bez pasoša)...

Kuda ide Crna Gora?
Miting opozicije u Podgorici okončan neredima
Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  Miting opozicije u Podgorici okončan neredima

Crna Gora posle mitinga protiv odluke vlade o priznavanju nezavisnosti Kosova. Ko je dobio, a ko izgubio? Da li će biti prihvaćeni zahtevi opozicije? I šta se može dalje očekivati...

Posle sinoćnjeg protesnog okupljanja opozicije u Podgorici samo je jedna stvar izvesna. U Crnoj Gori se stvari više neće rešavati na ulici. Zato su posledice mitinga po Crnu Goru pozitivne, kaže za Dojče vele komentator nezavisnog nedeljnika ,,Monitor" Andrej Nikolaidis.

,,Uprkos svemu, rezultati će biti pozitivni prosto zato što je Crna Gora umorna od ovakvih uznemiravajućih događaja. Mislim da su sada svi svesni da ovo ne vodi ničemu. Jednostavno, ovo je bio jedan ventil gde su strasti ispuštene i mislim da će sada, ipak, doći do smirivanja."

Izbora će biti, ali kad bude odgovaralo vlastima

Opozicija zahteva povlačenje odluke o priznavanju Kosova ili vanredne izboreBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  Opozicija zahteva povlačenje odluke o priznavanju Kosova ili vanredne izbore

Nikolaidis smatra da vlast neće prihvatiti zahteve opozicije: opoziv odluke da prizna nezavisnost Kosova, organizovanje referenduma o tom pitanju ili raspisivanje prevremenih parlamentarnih izbora do kraja ove godine.

,,Moguće da će izbori biti prevremeni, ali to se svakako neće desiti zato što to zahteva opozicija nego zato što će vlast proceniti da se opozicija dovoljno iskompromitovala i da će, u trenutku koji oni nađu za shodno, organizovati izbore i lako ih dobiti."

Nikolaidis je uveren da je ovo bio zadnji veliki pokušaj homogenizacije prosrpskog biračkog tela u Crnoj Gori.

,,Patriotska retorika podignuta je na najviši nivo, bila je upaljena crvena lampica. Čak i sa takvom retorikom, sa mobilizacijom svih raspoloživih resursa, na mitingu se okupilo, po konzervativnim procenama, osam do deset hiljada ljudi. Dakle, očigledno je da se više u Crnoj Gori stvari neće rešavati na ulici i mislim da je to važna pouka koji svi treba da izvuku."

Ulazak u NATO sledeći korak

,,Mislim da Vlada i Skupština Crne Gore sada mogu da vuku mnogo energičnije poteze, jer ako je prošao, a prošao je potez priznavanja Kosova, ulazak u NATO pakt je posle toga samo formalnost. To je ono prvo što dolazi. Uostalom, sama ova nestabilnost koja se desila najbolji je dokaz zašto je Crnoj Gori potrebno da uđe u Severnoatlantsku alijansu, jer bi Crna Gora ove demonstracije dočekala mnogo relaksiranije", rekao je Nikolaidis.

,,Ovo će svakako ubrzati ulazak u NATO pakt, a hoće li ubrzati ulazak i u Evropsku uniju, to ćemo videti. To, pre svega, zavisi od volje političke elite, ali takođe valja konstatovati da je ponašanje opozicije suštinski antievropsko. Naime, radi se o verbalnom prihvatanju Evrope, ali o suštinskom odbijanju svega onoga što predstavljaju evropske vrednosti."

,,I u toj priči, sa naročitim žaljenjem, moram konstatovati da se našao i 'Pokret za promjene', koji je bio prepoznat kao proevropska partija. Međutim, oni sada, sa svojim političkim partnerima, čvrsto stoje na setu antievropskih ne samo vrednosti, nego i mera koje se preduzimaju", rekao je za Dojče vele Andrej Nikolaidis.

Tex Murphy

Eh taj šašavi Nikolaidis!  :!:  Očigledno po blesavosti pokušava da dostigne svog sarajevskog sugrađanina i sunarodnika i ideološkog (toplog) brata Marka Vešovića, ali moraće još da se potrudi.
Genetski četnik

ginger toxiqo 2 gafotas

Obraz važniji od hleba

NIJE mi potreban publicitet. Niko ne treba da se brine od čega će da živi moja porodica. Iza ovog čina ne stoji ni opozicija, ni neka tajna služba, ni nezadovoljstvo pozicijom u MUP.
Mileta Knežević, školovani policajac sa titulom "samostalni inspektor MUP", u ponedeljak je bio jedan od junaka dana. Zbog čina uoči velikog mitinga u Podgorici protiv odluke Vlade Crne Gore da prizna nezavisnost Kosova. Njegov doprinos opštenarodnom protestu bio je jednostavan i hrabar: ispred zgrade hrvatske ambasade, gde je bio na dužnosti, javno je vratio značku, pištolj i uniformu MUP Crne Gore!
ObrazloŽenje je smestio u malo reči:
- Od ovog momenta nisam više starešina u crnogorskoj policiji - kazao je Knežević. - Najmanje što mogu da učinim za bratsku Srbiju jeste da skinem ovu uniformu i predam je "moralnijim ljudima"...
I to je sve.
"Novosti" su u utorak bile jedine novine koje su došle do čoveka koji je svojim gestom pokazao da mu je obraz preči od egzistencije porodice, privilegija i brige za budućnost trojice maloletnih sinova. Njih je Mileta dosad izdržavao samo od policijske plate.
- Neću ništa da govorim za novine - kaže on. - Odluku da napustim MUP doneo sam još prošlog četvrtka, kada je crnogorska vlada priznala nezavisno Kosovo. Prosto, neću da obrukam pretke i zastidim potomke. I, to je sve. Ova priča je za mene završena, tiče se samo mene i nikoga drugog...
U ponedeljak oko ponoći, saznajemo nezvanično, desio se završni čin ovog "slučaja", kada je Knežević pozvan u Upravu policije, gde su njegove starešine, ogorčene što se sve desilo pred kamerama nekih redakcija, tražile objašnjenje. I, to je završeno brzo: Mileta je samo potpisao rešenje o prestanku radnog odnosa,
a sa zamenikom direktora policije Miljanom Perovićem rastao se prijateljski.
Kuda će sada, šta će da radi, od čega će da živi njegova familija, da li je bilo baš "pametno" da, ponesen emocijama, napusti sigurnu "državnu službu"?
- Nisam ovo uradio da bi neko brinuo o meni - kaže Mileta, bežeći od poslenika "sedme sile". - Priznavanje samostalnosti Kosova bio je trenutak da odem iz službe. Čist i mirne savesti. Ničega drugog nema u pozadini.
Knežević ne želi da komentariše ni da li u policiji ima još mnogo njegovih istomišljenika, koji zbog egzistenicije, partijske ili činovničke discipline, ne mogu da se odluče na javni protest.
- Nadam se da će moji potomci živeti u srećnijim vremenima razumnih ljudi - zaključuje Mileta Knežević, uveren da nije ni žrtva a ni junak dramatičnih zbivanja u Podgorici.
Ništa jednostavnije: Mileta Knežević, diplomac više policijske škole, više nije mogao da izdrži da radi u važnoj službi zemlje koja je, priznavajući nepostojeću državu u srcu Srbije, pogazila istoriju i svojim građanima ponudila podele i neizvesnu budućnost.

"ODGOVORNOST"
U REAGOVANJU Uprave policije povodom Kneževićevog čina stoji i "detalj" da mu je "tokom dosadašnjeg radnog angažovanja izrečena disciplinska mera povrede radne dužnosti". Za javnost, izgleda da se Mileta negde teško ogrešio kao policajac. A, istina je jednostavna: disciplinski je odgovarao, jer mu se desilo da lopovi obiju njegov automobil i odnesu sva lična dokumenta, ali i službenu značku, oružne listove... Svi koji poznaju Kneževića kažu da je to jedino što mu se od "nečasnih radnji", uopšte u životu, može staviti na teret.

ginger toxiqo 2 gafotas

Ahtisari: Srbija treba da snosi posledice

Bivši specijalni izaslanik Ujedinjenih nacija u rešavanju kosovskog problema Marti Ahtisari optužio je danas Srbiju da je odbila da pošteno razmotri istoriju kosovskog konflikta i da zbog toga treba da snosi konsekvence.

U intervjuu nemačkom listu ''Tagesspigel'' Ahtisari je rekao da je pogrešno označavati Slobodana Miloševića i Ratka Mladića kao jedine krivce za događanja na prostoru bivše Jugoslavije.
''Potpuno pogrešno je reći da su Milošević i Mladić bili jedini krivci. Ako jedno društvo tako postupa, kao što je srpsko učinilo, onda ono mora snositi posledice. Rešenje za Kosovo deluje zbog toga, u najboljem slučaju, preventivno'', rekao je Ahtisari, ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade za mir. To rešenje za Kosovo, prema Ahtisariju, šalje jasnu poruku.
''Ako jedan diktator u bilo kojoj zemlji počne da se loše ponaša prema svojim građanima, onda to ima konsekvence. Tada međunarodna zajednica ima odgovornost da interveniše. U ovom slučaju, to znači nezavisnost Kosova'', rekao je Ahtisari, odgovarajući na pitanje zašto nije bilo moguće kompromisno rešenje, s kojim bi se mogla složiti i Srbija.
Naglašavajući da je ''Srbija odbila da istoriju tog konflikta pošteno razmotri'', Ahtisariji je precizirao da je to generalni problem s kojim se konfrontira današnji svet.
''Nemačka je jedina zemlja koja se zaista sa svojom prošlošću suočila i pred tim se klanjam. Niko to, inače, nije učinio'', rekao je Ahtisari.
Ahtisari je, odgovarajući na pitanje šta odlikuje dobrog posrednika, rekao da je to, pre svega, poverenje svih učesnika i da je on doživeo da ljudi žele da budu ljubazni.
''Ja to ne želim. Ja želim da rešim problem. Mora se biti vrlo pragmatičan kao što smo mi bili 1999. godine u kosovskom konfliktu'', rekao je Ahtisari.

ginger toxiqo 2 gafotas

S. Biserko: Nezavisnost Kosova realnost regiona

Predsednica Helsinškog odbora u Srbiji Sonja Biserko izjavila je danas u Prištini da je nezavisnost Kosova realnost u regionu.

"Kosovska nezavisnost je realnost regiona, međutim kako će izgledati ta nezavisnost i šta će biti sadržaj te nezavisnosti nešto je što tek treba da definiše kako kosovska država, odnosno vlada, međunarodna zajednica, koja ovde ima ogromnu ulogu i naravno kako će se ponašati Beograd", rekla je Sonja Biserko na međunarodnoj konferenciji o Kosovu.

Konferenciju je organizovala Evropska incijativa iz Prištine.

Sonja Biserko je rekla da postoje određeni problemi čije će rešenje zavisiti od ova tri faktora.

"U ovom momentu, faktor Beograd je, ja mislim, najnegativniji s obzirom da sprečava integraciju Srba u kosovske institucije", rekla je ona i dodala da i među srpskom populacijom na Kosovu ima različitih ocena i stavova o nezavisnosti Kosova.

"Srbi u enklavama su na neki način prihvatili tu realnost nakon nezavisnosti. Imaju veće primedbe na Beograd i Kosovsku Mitrovicu nego li na Prištinu. To treba iskoristiti u otvaranju pozitivnog prostora u toj međusobnoj saradnji (između vlasti u Prištini i Srba)", rekla ona.

Prema njenim rečima, Vlada Kosova treba da iskoristi politiku Beograda koja je Srbe južno od Ibra "ostavila da polako izumiru".

"Beograd u stvari kroz svoju politiku prema Srbima u enklavama je na neki način njih prepustio polakom odumiranju, zato što mladi ljudi odlaze sa Kosova, studiraju ili uče školu u Srbiji i tamo ostaju, a oni koji ostaju u enklavama su prosto ostavljeni nekom biološkom izumiranju", rekla je ona.

Ovakvu politiku Beograda treba da iskoristi zvanična Priština koja treba mnogo kvalitetnije da se okrene ovdašnjim Srbima i da bude više prisutna među njima konkretnim projektima, jer je u njihovom interesu da Kosovo ostane multietničko društvo, kazala je Sonja Biserko.

Albedo 0

Светлана Васовић-Мекина
Брисел или Стразбур?

Смех је, кажу, пола здравља. Од организација за заштиту људских права не очекујемо да здрављу околине доприноси лансирањем гротескних тврдњи, а управо то је, захваљујући годишњем извештају који је требало да наведе кршење људских права у земљи, успело Хелсиншком одбору за људска права у Србији (ХОС).

Штиво под насловом ,,Самоизолација – реалност или циљ", врви чињеничким грешкама, уз дисквалификацију бројних личности из јавног живота Србије, све у напору да својим меценама докаже како је Србија лабилна, пуна опасних националиста. Тако се ХОС под фирмом ,,бриге за људска права" латио политичарења и сејања увреда, уместо да се бави основним позивом.

Да аутори ,,извештаја" не хају за факте, нити схватају подручје којим би да се баве, показује, рецимо, закључак да су ,,избрисани" Словеније ,,уложили тужбу у Брисел (или Стразбур?)". Баш тако – са Стразбуром у загради и знаком питања иза!

Каква је то организација којој у опису посла стоји борбаза људска права, а њено вођство нема појма да у Бриселу не постоји суд коме би упутили тужбе против кршитеља тих права? Штавише, лидери ХОС-а нису сигурни ни да је седиште Европског суда за људска права у Стразбуру, а приликом бављења Словенијом (?!), били су лењи да провере податке о којима пишу – код тамошњег одбора.

Неки од ,,бисера" из последњег ,,извештаја" ХОС-а намећу питање колико вреде остале оцене те организације ако њени прваци нису савладали основна знања из сопственог делокруга, а приде су толико арогантни да своје незнање, без трунке срама, сервирају српској и широј јавности?

У Словенији, коју ХОС представља као ,,недостижан сан", позната је Прешернова изрека да ,,ле чевље соди нај Копитар" (Нека о ципелама суди копитар – осим презимена, копитар у словеначком језику значи и обућар). Прешерн је двосмислену жаоку одапео пут слависте Јернеја Копитара, поручивши му да не трпа нос у ствари које не разуме, већ нека суди о оном о чему ишта зна. Занимљиво је да се и Хелсиншки одбор Словеније почетком деведесетих прошлог века бавио политичарењем уместо да штити људска права маргиналних група, због чега је избачен из Међународне хелсиншке федерације (ИХФ).

ИХФ се, међутим, после 2007, када је због злоупотреба похапшен сам врх организације, а она се због финансијског скандала нашла пред банкротом – распао на ,,покрет", без компаса. Расуло ИХФ-а објашњава зашто се српска филијала хистерично бацила у политику ,,анализирајући", између осталог, односе Србије ,,са суседима", уз жал због проблема које у Србији имају словеначки капиталисти и осуде ,,подругљивог, циничног и увредљивог писања о словеначким државним функционерима" у ,,Политици". ХО Србије туторише, поименце, Димитрија Рупела и Јанеза Јаншу – политичаре који су и због цензуре словеначких медија, а уз заједљиве новинарске коментаре код куће, управо збачени с власти.

Док лево и десно лепи етикете ,,националистима", ХОС нема слуха за конкретне тегобе сународника. Радије сецира медије, попут разоткривања депеше словеначког министарства спољних послова, из које се видело да је Вашингтон Словенији, уочи председавања ЕУ, дао инструкције како да спроведе осамостаљење Косова и Метохије. С обзиром на то да ,,Политикино" откриће назива ,,денунцирањем словеначких државних органа", сва је срећа да Хелсиншки одбор Србије није писао извештаје у време афере ,,Вотергејт", иначе би и новинаре Вудварда и Бернстина осудио као денунцијанте.

Светлана Васовић-Мекина
[објављено: 23/09/2008]

lou benny

Quote from: "url=http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=10&dd=22&nav_id=324678]b92[/url]"]Helena Ranta pod pritiskom o Račku

22. oktobar 2008. | 01:13 | Izvor: Politika, Tanjug

Beograd -- Helena Ranta u svojoj biografiji navodi da je izveštaj o događajima u Račku pisala pod pritiskom tadašnjeg šefa misije OEBS-a na Kosovu Vilijama Vokera.

Ona navodi da je bilo pritisaka i od Ministarstva spoljnih poslova Finske. Finski stomatolog forenzičar bila je član međunarodne istražne komisije za događaje u selu Račak, koji su bili povod NATO-u da bombarduje SR Jugoslaviju 1999.

U knjizi predstavljenoj prošle sedmice u Helsinkiju, Helena Ranta je rekla da je Voker, koji je bio načelnik misije OEBS-a u zimu 1999, tražio od nje da u izveštaju ubedljivije govori o navodnim srpskim zločinima u Račku i da su trojica civilnih službenika finskog ministarstva tražili "dublje zaključke" u izveštaju.

U selu Račak, u januaru 1999. godine, ubijeno je 40 ljudi. Kao žrtve Vokerova misija označila je albanske civile, a kao počinioce zločina srpske snage.

Kako stoji u knjizi finske forenzičarke, Voker je prelomio drvenu olovku napola i gađao njenim delovima Rantu, jer nije bio zadovoljan njenim navodima u kojima ona nije koristila "dovoljno ubedljiv jezik" kada je reč o srpskim zločinima, prenosi Politika.

Kada je reč o pritiscima iz finskog Ministarstva spoljnih poslova, Helena Ranta tvrdi da su joj trojica civilnih službenika putem i-mejlova, koje još čuva, tražili "dublje zaključke".

Helena Ranta je ranije već nagovestila da će reći istinu o dogadajima u Račku – prošle godine u dokumentarnom filmu "Kraj - osuđeni na progonstvo". Ruskim autorima Jevgeniju Baranovu i Aleksandru Zamislovu ispričala je da je "Voker bio užasnut rezultatima naše istrage".

"Bila sam zbunjena i nisam bila spremna da mu odgovorim. Ta tela su pripadala teroristima, srpskim vojnicima i stanovnicima sela. Ovaj izveštaj koji vam sada pokazujem nikada nije objavljen, a njegov sadržaj malo ko zna. Sada sam spremna da javno govorim o rezultatima istrage", kazala je Ranta u tom filmu, pokazujući originalni izveštaj pred kamerom.

Međutim, 1999. godine finska forenzičarka izjavila je pred novinarima da je događaj u Račku "zločin protiv čovečnosti".

Helena Ranta je u leto 2000. godine predala izveštaj Tribunalu za ratne zločine u Hagu, a sažetak izveštaja prosledila je državama članicama EU.

U autobiografskoj knjizi ona navodi da je šef u političkom odeljenju MSP-a Finske Perti Torstila, koji je danas državni sekretar, tražio od nje da iz izveštaja izbaci jedan komentar u kojem je kritikovala administraciju Ministarstva spoljnih poslova.

Zvaničnici MSP-a takođe su se nadali da će Helena Ranta povući rezultate istraživanja o broju ispaljenih metaka i podatak koliko je tih metaka zaista bilo smrtonosno.

I finski novinar Ari Rusila, ekspert za Balkan, navodi u autorskom članku povodom knjige Helene Rante da se ona tokom istrage usredsredila na forenzičko istraživanje, ne zauzimajući stav u korist jednih ili drugih, i da je pokušala da se ogradi od političkog uticaja, ali da je od početka radila pod pritiskom.

Prema rečima finskog novinara, postoji rašireno mišljenje da je Vokerova uloga u Račku bila da pomogne Oslobodilačkoj vojsci Kosova (OVK) u kreiranju masakra koji bi bio pripisan srpskim snagama i da se na taj način pronađe izgovor za vojnu intervenciju.

OVK je sakupila svoje poginule posle borbe, obukla ih u civilnu odeću, a zatim pozvala posmatrače, navodi Ari Rusila.

Helena Ranta je bila jedan od svedoka na suđenju pred Haškim tribunalom bivšem jugoslovenskom predsednikom Slobodanu Miloševiću 2003. godine.

Ona je, u intervjuu za nemački list "Berliner cajtung" 2004, između ostalog, izjavila da je negativno to što se deo optužnice protiv Miloševića koji se odnosi na slučaj Račak zasniva prevashodno na verziju o tom događaju koju je dao Voker.

Ghoul

piso mi voja koštunica!

dođem ja domu svom, zateknem pismo.

nema adrese pošiljaoca, žiga, belega, ničega: beo koverat, samo moja adresa napisana jasnim ćiriličnim slovima.
rukopis neke odlikašice (verovatno podmladak DSSa)

kad otvorim, a ono mi se voja lično obraća!

evo šta kaže:

pitam se: da li je video ovaj moj topik, i začuo mi 'guslanje' nad kosovom, te me se setio i poslao ovo? :idea:

David

pitam se: da li je video ovaj moj topik, i začuo mi 'guslanje' nad kosovom, te me se setio i poslao ovo? :idea:

Pitaj Filipa Visnjica, sa vrha pozivnice, prije nego sto ode na spavanje: on zna sve o guslanju (nije figurativno, nego fakticko)... :lol:
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

lou benny

Quote from: "Ghoul"piso mi voja koštunica!

dođem ja domu svom, zateknem pismo.

nema adrese pošiljaoca, žiga, belega, ničega: beo koverat, samo moja adresa napisana jasnim ćiriličnim slovima.
rukopis neke odlikašice (verovatno podmladak DSSa)

kad otvorim, a ono mi se voja lično obraća!

evo šta kaže:

boli te kurac u dupe... meni niko ne piše  :(

Dry-Na-Nord

Quote from: "lou benny"
boli te kurac u dupe... meni niko ne piše  :(

Čak ti ni Boris Tadić nije slao SMS da izađeš na izbore proletos?

Ghoul

Quote from: "Dry-Na-Nord"Čak ti ni Boris Tadić nije slao SMS da izađeš na izbore proletos?

prestao je da mi se javlja otkako sam počeo da guslam nad sudbinom kosova.
kaže mi on u poslednjem javljanju: 'ja moram da glumim da me je briga za tu jebenu selendru zbog birača, ali ne razumem šta se petljaš ti, mlad, kulturan, fin čovek, pisac, šta će tebi ta nedođija, ajmo u evropu!'

od tada nit ja zovem njega, nit on mene.

a eto, koštunica me se setio. 8)

Albedo 0

ZIDANjE SKADRA
Princip i posljedice

I nekadšnji vođa opozicije Miloševićevom režimu, iznio je odlučan i zanimljiv stav o Kosovu i Metohiji. Drašković tvrdi da će Srbija u članstvo Evropske Unije stupiti bez Kosova u svom sastavu. Ovu tvrdnju on obrazlaže tačnim argumentom prema kome je suverenitet Beograda nad Prištinom formalan, dok Srbije na Kosovu nema. Takođe, Drašković je podsjetio da su pregovori o SSP-u započeti u vrijeme njegovog mandata, prepoznali Srbiju i Kosovo kao odvojene države.

Draškovićeva izjava podstakla me je da pomislim o principu na koji naše vlasti tokom protekle dvije decenije rješavaju najvažnija politička i privredna pitanja. Nažalost, rekao bih da strategija i manir za sve ove godine nijesu značajno evoluirali. Dakle, vlasti u Srbiji prvo kažu: ,,Mi nemamo problem...Ć Takav slučaj je bio sa Srpskom Krajinom (prije 1990), sa inflacijom (prije 1992), sa Kosovom (prije 1998), sa javnom potrošnjom (poslije 2000), očuvanjem zajedničke države (poslije 2001), suverenitetom (poslije neuspjeha Ahtisarijevog plana 2007). Sljedeći korak je radikalizacija. Vlast i partije koje u njoj učestvuju, posredstvom lojalnih medija i naklonjenih javnih ličnosti sve čine da dokažu javnosti kako Srbija ne samo da će nadvladati teškoće, već će trijumfovati uz inat svim okolnostima i svakom, koliko god snažnom, protivniku. I to nije dosta, krize i teškoće uskoro postanu nešto kao preporuka za one koji ih navodno uspješno rješavaju. Svi koji misle drugačije, postanu onda medijski i politički marginalizovani, dok je posebna poslastica upotreba opozicionara i ,,načelnihĆ protivnika koji se za ,,dobro državeĆ pojave u javnosti spremni da podrže izvjesnog ministra u njegovim velikim i pravednim naporima. Vlasti će uskoro dođi u lijepu priliku da svakog onog ko posumnja u njihovu strategiju predstave kao čudaka i mračnjaka koji se u stvari ne raduje narodnom dobru; koji dakle ne želi da narod lijepo živi, a Kosovo, taj srpski sion, ostane u sastavu otadžbine. Premijeri i ministri, međutim, nikad ne iznose oštre ocjene, ni kad je riječ o krizi za koju tvrde da je uporno rješavaju, niti o kritičarima. To čine drugi...

Konačno, kad se javnost umori od velikih riječi i suoči sa posljedicama, onda vlasti počnu da puštaju probne balone: javljaju se analitičari, nezvanične informacije i posredna kampanja u prilog krajnje negativna rješenja. Isti onaj narod koji je do prije neki dan hrabren kako će sve sve proći odlično i po cijeni koja je neosjetna, sada biva sistematski prestravljivan kako ne samo da neće dobiti ništa, već će uzalud mnogo toga žrtvovati. Opozicija tada, u svom neznanju zaviče kako se Srbija ne smije predati ili povući, i kako je vlast dovela državu u nezavidan položaj. Tako, međutim, samo radi u korist vlasti koja analitičare i medije, koji se ne kandiduju pa ne mogu ni trpjeti štetu, odmah demobiliše i ostavi protivnike na čistini da prihvate potpunu odgovornost. Tek tada država uloži malo novca u potrošnju (stabilizuje dinar, poveća penzije od novca stečenog prodajom telefonije, ili podjeli budžetski novac uz garancije stranih kreditora da nas neće ostaviti na cjedilu) i tada počne postepeno da popušta. Što je problem teži, to je proces sporiji. Demokratska javnost kuva se na tihoj vatri kao ona žaba koja je sposobna da se prilagođava vreloj vodi sve dok se u nesreći svog instikta u njoj i ne skuva.

Jedna od posebno bolnih tačaka ove ,,strategije političke drestrukcijeĆ jeste pitanje mogućnosti kompromisa. Naime, ponekad je mnogo jednostavnije objasniti poraz za koji su drugi krivi, nego opravdati gorak sporazum za koji je političar lično odgovoran. Upravo iz ovog razloga nijesmo upravo mi Srbi zatražili raspuštanje jugoslovenske federacije, koja je bila duboko štetna po naše nacionalne i državne interese. Zato smo socijalnu državu branili inflacijom i švercom. Baš iz ovih razloga naše su vlasti smatrale da je ,,OlujaĆ bolje rješenje za srpski narod iz Hrvatske nego li autonomija. Eto razloga zašto da sada nismo podjelili Kosovo. Zbog toga smo prvo dijelili novac od privatizacije, a tek smo ga potom ulagali...

Kosovo i Metohija, alfa i omega velike krize koja traje već dvije decenije, predstavljaju jasan dokaz prethodnih tvrdnji. Vlasti nijesu znale šta će sa njima, niti su bile spremne da preuzmu odgovornost za bilo kakvo rješenje. Tako su do 1981. korumpirale Albance, a poslije 1989. to isto čine sa znatno malobrojnijim kosovskim Srbima. Milošević je Kosovo koristio da pobjedi opoziciju, a demokratske vlasti ga upotrebljavaju kako bi se obračunale među sobom. Sada kad su konačno završili, dolazi vrijeme da i ova tema bude zatvorena. Umjesto podjele, zaštite naroda u enklavama, naših svetinja i velikih ekonomskih ulaganja, jednostavnije je prosto ne otvarati sve ove bolne teme. Bolje je izgubiti sve. Onda prebogato vođstvo Srba i preplaćeni budžetski korisnici neće smjeti da se bune. Možda će biti potrebno da i kada budemo priznali Kosovo ulažemo po 800 miliona dolara godišnje kako bismo ih izdržavali, dok za sirotinju u pokrajini narodne kuhinje gradimo dobrovoljnim prilozima! Ako naši vrli prijtelji iz Vašingtona i Brisela budu htjeli da nam ostave tri opštine na sjeveru to će nam, razumije se, marketinški genijalci iz vlasti predstaviti kao maksimum mogućnosti i veliku pobjedu.

Ako se narod na nekog bude i ljutio, biće to vjerovatno Vuk Drašković. Zar nije upravo on 1999. ušao u Miloševićevu vladu kako bi odbranio Kosovo? Isti Drašković je početkom ove godine sebe vidio u koaliciji sa Koštunicom i Ilićem. Sfinge sa Andrićevog venca ili Nemanjine ulice tapšaće Draškovića po ramenu ako proces bude ubrzan ili će se od njega ograđivati ako im najave da će možda potrajati još koju godinicu.
Tako je to kod nas. Uspješni političari i neuspješan narod. Kakav divan par.

Piše: Čedomir Antić

akhnaton

Quote from: "Albedo 0"ZIDANjE SKADRA
Princip i posljedice

I nekadšnji vođa opozicije Miloševićevom režimu, iznio je odlučan i zanimljiv stav o Kosovu i Metohiji. Drašković tvrdi da će Srbija u članstvo Evropske Unije stupiti bez Kosova u svom sastavu. Ovu tvrdnju on obrazlaže tačnim argumentom prema kome je suverenitet Beograda nad Prištinom formalan, dok Srbije na Kosovu nema. Takođe, Drašković je podsjetio da su pregovori o SSP-u započeti u vrijeme njegovog mandata, prepoznali Srbiju i Kosovo kao odvojene države.

Draškovićeva izjava podstakla me je da pomislim o principu na koji naše vlasti tokom protekle dvije decenije rješavaju najvažnija politička i privredna pitanja. Nažalost, rekao bih da strategija i manir za sve ove godine nijesu značajno evoluirali. Dakle, vlasti u Srbiji prvo kažu: ,,Mi nemamo problem...Ć Takav slučaj je bio sa Srpskom Krajinom (prije 1990), sa inflacijom (prije 1992), sa Kosovom (prije 1998), sa javnom potrošnjom (poslije 2000), očuvanjem zajedničke države (poslije 2001), suverenitetom (poslije neuspjeha Ahtisarijevog plana 2007). Sljedeći korak je radikalizacija. Vlast i partije koje u njoj učestvuju, posredstvom lojalnih medija i naklonjenih javnih ličnosti sve čine da dokažu javnosti kako Srbija ne samo da će nadvladati teškoće, već će trijumfovati uz inat svim okolnostima i svakom, koliko god snažnom, protivniku. I to nije dosta, krize i teškoće uskoro postanu nešto kao preporuka za one koji ih navodno uspješno rješavaju. Svi koji misle drugačije, postanu onda medijski i politički marginalizovani, dok je posebna poslastica upotreba opozicionara i ,,načelnihĆ protivnika koji se za ,,dobro državeĆ pojave u javnosti spremni da podrže izvjesnog ministra u njegovim velikim i pravednim naporima. Vlasti će uskoro dođi u lijepu priliku da svakog onog ko posumnja u njihovu strategiju predstave kao čudaka i mračnjaka koji se u stvari ne raduje narodnom dobru; koji dakle ne želi da narod lijepo živi, a Kosovo, taj srpski sion, ostane u sastavu otadžbine. Premijeri i ministri, međutim, nikad ne iznose oštre ocjene, ni kad je riječ o krizi za koju tvrde da je uporno rješavaju, niti o kritičarima. To čine drugi...

Konačno, kad se javnost umori od velikih riječi i suoči sa posljedicama, onda vlasti počnu da puštaju probne balone: javljaju se analitičari, nezvanične informacije i posredna kampanja u prilog krajnje negativna rješenja. Isti onaj narod koji je do prije neki dan hrabren kako će sve sve proći odlično i po cijeni koja je neosjetna, sada biva sistematski prestravljivan kako ne samo da neće dobiti ništa, već će uzalud mnogo toga žrtvovati. Opozicija tada, u svom neznanju zaviče kako se Srbija ne smije predati ili povući, i kako je vlast dovela državu u nezavidan položaj. Tako, međutim, samo radi u korist vlasti koja analitičare i medije, koji se ne kandiduju pa ne mogu ni trpjeti štetu, odmah demobiliše i ostavi protivnike na čistini da prihvate potpunu odgovornost. Tek tada država uloži malo novca u potrošnju (stabilizuje dinar, poveća penzije od novca stečenog prodajom telefonije, ili podjeli budžetski novac uz garancije stranih kreditora da nas neće ostaviti na cjedilu) i tada počne postepeno da popušta. Što je problem teži, to je proces sporiji. Demokratska javnost kuva se na tihoj vatri kao ona žaba koja je sposobna da se prilagođava vreloj vodi sve dok se u nesreći svog instikta u njoj i ne skuva.

Jedna od posebno bolnih tačaka ove ,,strategije političke drestrukcijeĆ jeste pitanje mogućnosti kompromisa. Naime, ponekad je mnogo jednostavnije objasniti poraz za koji su drugi krivi, nego opravdati gorak sporazum za koji je političar lično odgovoran. Upravo iz ovog razloga nijesmo upravo mi Srbi zatražili raspuštanje jugoslovenske federacije, koja je bila duboko štetna po naše nacionalne i državne interese. Zato smo socijalnu državu branili inflacijom i švercom. Baš iz ovih razloga naše su vlasti smatrale da je ,,OlujaĆ bolje rješenje za srpski narod iz Hrvatske nego li autonomija. Eto razloga zašto da sada nismo podjelili Kosovo. Zbog toga smo prvo dijelili novac od privatizacije, a tek smo ga potom ulagali...

Kosovo i Metohija, alfa i omega velike krize koja traje već dvije decenije, predstavljaju jasan dokaz prethodnih tvrdnji. Vlasti nijesu znale šta će sa njima, niti su bile spremne da preuzmu odgovornost za bilo kakvo rješenje. Tako su do 1981. korumpirale Albance, a poslije 1989. to isto čine sa znatno malobrojnijim kosovskim Srbima. Milošević je Kosovo koristio da pobjedi opoziciju, a demokratske vlasti ga upotrebljavaju kako bi se obračunale među sobom. Sada kad su konačno završili, dolazi vrijeme da i ova tema bude zatvorena. Umjesto podjele, zaštite naroda u enklavama, naših svetinja i velikih ekonomskih ulaganja, jednostavnije je prosto ne otvarati sve ove bolne teme. Bolje je izgubiti sve. Onda prebogato vođstvo Srba i preplaćeni budžetski korisnici neće smjeti da se bune. Možda će biti potrebno da i kada budemo priznali Kosovo ulažemo po 800 miliona dolara godišnje kako bismo ih izdržavali, dok za sirotinju u pokrajini narodne kuhinje gradimo dobrovoljnim prilozima! Ako naši vrli prijtelji iz Vašingtona i Brisela budu htjeli da nam ostave tri opštine na sjeveru to će nam, razumije se, marketinški genijalci iz vlasti predstaviti kao maksimum mogućnosti i veliku pobjedu.

Ako se narod na nekog bude i ljutio, biće to vjerovatno Vuk Drašković. Zar nije upravo on 1999. ušao u Miloševićevu vladu kako bi odbranio Kosovo? Isti Drašković je početkom ove godine sebe vidio u koaliciji sa Koštunicom i Ilićem. Sfinge sa Andrićevog venca ili Nemanjine ulice tapšaće Draškovića po ramenu ako proces bude ubrzan ili će se od njega ograđivati ako im najave da će možda potrajati još koju godinicu.
Tako je to kod nas. Uspješni političari i neuspješan narod. Kakav divan par.

Piše: Čedomir Antić

Svaka čast Gospodine Antiću.
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

akhnaton

Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Ghoul

"Trgovina organima izmišljotina"

Navode o trgovini organima 300 nestalih, uglavnom Srba i Roma, posle dolaska međunarodnih snaga Tači odbacuje, nazivajući ih izmišljotinama Karle del Ponte i Beograda kako bi se narušio ugled Kosova.

B92: Zar mislite da je Beograd u stanju da instruiše Karlu del Ponte i Hjuman rajts voč da lažu?

Tači: Ne bih rekao da ne može. Ja ne patim od paranoje, ali može se i to desiti.

B92: Ali niste spremni da istražujete ovaj slučaj?

Tači: Ovaj slučaj se istražuje.

B92: Vaše sudstvo radi na tome?

Tači: Domaći i međunarodni organi na tome rade.

B92: Dokle se stiglo u istrazi? Da li kao premijer znate?

Tači: Nisam istražitelj i tužilac, ja sam predsednik Vlade Kosova.

B92: Pitam da li ste se možda interesovali?

Tači: Jesam. I vi možete da dobijete te informacije od domaćih i međunarodnih organa. Sve je to čista izmišljotina.

Premijer Kosova je pozvao Srbe da se vrate u svoje domove, a one koji su im zauzeli stanove da ih oslobode, navodeći da za ekstremiste, bez obzira na nacionalnost, neće biti mesta na Kosovu.
:roll:  :x  :P

Son of Man

Joj Ghoule ti ne znas kakve ja poruke dobijam od Boshnjaka fino situiranih u USA, znachi ja tolko mrznje nisam prema Srbima nisam vido do sad, znachi mene umerenog uznemiravaju, definitivno bi bilo gotivno da ta amerika konacno propadne i da ta nasa vojaska bila kakva bila pokaze vredi li sta, znachi ako ne vredi da se zakopamo u misije rupe i da cutimo...jer ovo vise nema smisla ovo izvivljavanje sviju, ko ona stara poslovica "nas nije jebo samo onaj ko nije hteo"  :x

Ghoul

Quote from: "Son of Man"Joj Ghoule ti ne znas kakve ja poruke dobijam od Boshnjaka fino situiranih u USA, znachi ja tolko mrznje nisam prema Srbima nisam vido do sad,

jel te to na blogu smaraju?
jel ih brišeš il čuvaš? ako su još tu, daj da vidim, šta vele američki bosančerosi!

nemoj samo fatvu na vrat da ti bace, sam oti još to fali! mada, za samoubicu koji nema ni muda ni sposobnosti da se samoubije, možda to i nije loš metod: isprovociraš tamo neke manite muslije da te pogube, i gotova stvar, alahu akbar!
:idea:

Son of Man

Uostalom evo u sta veruju ti Bosnjaci (mi smo Bosanci a oni nek zadrze to ime jer je smesno) na zapadu a sve je pocela kao prica oko Zabranjenog Pusenja i naravno njihovog vecitog pljuvanja po Neletu :

QuoteHvala ti na velikoj poruci, sto si nasao vremena da mi objasnis neke stvari o neletu, drago mi je sto kustu nevole znam kako se pravi, zivi u nekom svom svjetu, on nema karaktera a zena ga jebe kako ona hoce........
A sto se tice istorije ma ja sam iz Tuzle, trenutno zivim u americi, u Sarajevu raja i ne prica o ratu kao da ga nikad nije ni bilo, vecina naroda ne prica ali ti kazes proslo je 12, 13 godina, pogledaj cetnike zive kao da je 1560, friske su ovo rane druze moj, mozemo oprostiti ali zaboraviti nikada zasto nezaboraviti pa da se ne ponovi.......
Da ti kazem moj tata je radio po cijeloj Jugoslaviji, stalno je putovao, jednom prilikom 1984 poveo je mog tetka i dok je tata bio na biznis sastanku tetak je otisao da proseta gradom kada mu se kosa digla na glavi, na desetine hiljada cetnika u centru grada imaju miting, govore idemo da koljemo balije, muslimani mali mravi nema tita da vas brani, ta mrznja se gaji kod vas u Srbiji druze moj, sta je uradila srpska televizija sve sto su cetnici nama radili govorila je da mi to srbima radimo, goloruki srpski narod........
Sarajevo pod opsadom ni vode ni struje 4 godine kada odes na samo dva mjesta u gradu gdje se moglo nasuti vode snajperi rade dan i noc, tako isto ispred par pekara kada bi dosao hljeb, ovo je najveci genocid poslije hitlera u evropi, tetka su mi zaklali cetnici u zvorniku, prijatelju ubili oca na pragu majku odveli silovali i ubili njega i brata mucili u manjaci, brat mu je tu poludio od mucenja, i tako je lako reci ljudima kao ti ma hajde zaboravite, kao da je to bila jedna fudbalska utakmica pa hajde sad druze zaboravi....
Moja porodica se selila tri puta od cetnickih zlocina, pra baka, baka, pa sada ja i mama, nadam se da vise nece biti ratova......
To su druze nasi zivoti, nase stvarnosti, ja nikoga ne mrzim.......
Slusam i dalje neleta i volim one pjesme prije rata, poslusaj sarajevsko pusenje poslije neleta i uporedi kvalitetu muzike, pjesme o nasoj stvarnosti, poezija o bosni poslije neleta, moj san je da jednom opet svi zajedno naprave koncert u sarajevu kao i bijelo dugme i da se okrene stranica i krene naprijed, laganica i dobrila kako kazu u sarajevu, zivot je jedan pa da ga sto ljepse prozivimo, posalji nekih dobrih stvari ako imas, cuvaj se i ostanimo u kontaktu, hvala ti............

I naravno nikad ti niko iz BIH nece reci ovako vec upravo ti bilmezi sto zive preko i shto ih bas briga, al su zadojeni tom mrznjom i dzaba sve...

Son of Man

Quote from: "Ghoul"jel te to na blogu smaraju?
jel ih brišeš il čuvaš? ako su još tu, daj da vidim, šta vele američki bosančerosi!

nemoj samo fatvu na vrat da ti bace, sam oti još to fali! mada, za samoubicu koji nema ni muda ni sposobnosti da se samoubije, možda to i nije loš metod: isprovociraš tamo neke manite muslije da te pogube, i gotova stvar, alahu akbar!
:idea:
ma nije ovo sa bloga ovo je sa youtube-a, ali dobra ideja, al nema ko da je sprovede kamo srece da ima tih zaista zajebanih mislimana pa da me rijeshe  :lol:

Son of Man

Evo poldajte ovaj klip pa da onda pricamo o tom ratnohushkackom fazonu, znachi ej bre 12-13 godina je proslo od rata a vidju njih :

http://www.youtube.com/watch?v=GSH8-oUFErY&feature=related

:x

Son of Man

I sad kao njima pripada Bosna i oni su Boshjaci, ma nek se nose u tri lepe pizde materine, nek naprave svoju drzavu Bosnjacku a mi Bosanci ma koje vjere bili ostajemo u Bosni...znachi logichno zar ne ?

Bosanci u Bosni
Boshnjaci i Boshnji - e bas da vidim gde ce tu drzavu da nakaleme, mozda na one piramide tu bi negde potaman legla...

...muka mi bre vise od te patetike, ja svaki dan dobijam ta pisma, znachi uvatili se mog mejla jer imam nalog na youtube i salju mi ta sranja, te jadni mi, te mi zrtve, more nosite se u pizdu materinu, ako ste kukali zbog para pa valjda ste te pare uzeli do sad pobogu, a ako kukate jer vam tako draze onda kukajte po amerikama a mojne nama ovde, mi ovde znamo da se folirate...i sve u qrac... :lol:

Albedo 0

ma koje, Šešelj je mala maca za te ljude...

QuoteDa ti kazem moj tata je radio po cijeloj Jugoslaviji, stalno je putovao, jednom prilikom 1984 poveo je mog tetka i dok je tata bio na biznis sastanku tetak je otisao da proseta gradom kada mu se kosa digla na glavi, na desetine hiljada cetnika u centru grada imaju miting, govore idemo da koljemo balije, muslimani mali mravi nema tita da vas brani, ta mrznja se gaji kod vas u Srbiji druze moj, sta je uradila srpska televizija sve sto su cetnici nama radili govorila je da mi to srbima radimo, goloruki srpski narod........

sve je rekao samo ne gdje je ovo bilo.

Son of Man

pa zato jer ni on ne zna sta su ga slagali...ej '84 - olimpijske igre - bratstvo i jedinstvo u FULLu, i kao ovo, i on klinac verovatno poveruje u to shta mu tetak ispricho, sto tad tetak nije prico o tome nego naravno iskonstruiso pricu posle rata, da se dolije ulje, da se mrznja prema Srbima shiri...sto bi reko pokojni Zoran Djindjic : "Mogu da nam pushe"...

EKSTREMISTA

It's time to end Serb-bashing

The Serbs have been demonised because they have consistently got in the way of the west's hegemonic ambitions in the region

Neil Clark Guardian.co.uk

On Cif last week Anna di Lellio, who was a political adviser to the former Kosovan prime minister and one-time Kosovan Liberation Army chief of staff, Agim Çeku, claimed that "Serbian nationalism briefly subdued after the fall of Milosevic" is back in full force with its "old tactics". Di Lellio offers very little evidence to back up her assertion, except a declaration from the Serbian parliament that - horror of horrors - the country is determined to defend its territorial integrity in compliance with international law.
What is undoubtedly "back in force" with all its "old tactics" is Serb-bashing, of which Di Lellio is only one of many culprits in the western media (including, it must sadly be said, Cif). The Serbs have been demonised not because they were the party most responsible for the wars of secession in the 1990s - they were not - but because they have consistently got in the way of the west's hegemonic ambitions in the region.
The west wanted Yugoslavia destroyed, with one militarily strong, independent state replaced by several weak and divided Nato/IMF/EU protectorates. "In post-cold war Europe no place remained for a large, independent-minded socialist state that resisted globalisation," admitted George Kenney, former Yugoslavia desk officer of the US state department.
The Serbs' great "crime" was not reading the script. Out of all the groups in the former Yugoslavia, the Serbs, whose population was spread across the country, had most to lose from the country's disintegration. At a meeting at The Hague in October 1991, the leaders of the six constituent republics were presented with a paper entitled "The End of Yugoslavia from the International Scene" by European Community "arbitrators". Only one of them - the Serb leader Slobodan Milosevic - refused to sign his country's death certificate. "Yugoslavia was not created by the consensus of six men and cannot be dissolved by the consensus of six men," he declared.
For his pro-Yugoslav stance, Milosevic was rewarded with over a decade of demonisation in the west's media. Despite his regular election victories in a country where 21 political parties freely operated, Milosevic was (and is) routinely labelled a "dictator", a description which even his consistently hostile biographer Adam LeBor concedes is "incorrect". Some of the attempts to incriminate Milosevic for events he played no part in have been ludicrous: in a Guardian article in 2006 Timothy Garton Ash, a professor of European studies, wrote of Slovenes "trying to break away from Slobodan Milosevic's Yugoslavia in 1991", even though the leader of Yugoslavia at the time was the Croat Ante Markovic (a correction to the claim was published).
In the standard western rewrite of history, Slobo and the Serbs were also to blame for the break-out of war in Bosnia. Yet the man who lit the blue touch paper for that brutal conflict war was not Milosevic, nor the Bosnian-Serb leaders, but the US ambassador Warren Zimmerman, who persuaded Bosnian separatist Alija Izetbegovic to renege on his signing of the 1992 Lisbon agreement, which had provided for the peaceful division of the republic.
Even after the 1995 Dayton agreement brought an end to a totally unnecessary conflict, there was to be no let up in the west's Serbophobia. In Kosovo, the west's strategic objectives meant them siding with the hardliners of the Kosovo Liberation Army, a group, officially classified as a terrorist organisation by the US state department.
No one, certainly no Serb of my acquaintance, denies that Serb forces committed atrocities in the Balkan wars and that those responsible should be held accountable in a court of law (though not one financed by the powers who illegally bombed their country less than 10 years ago). But what makes Serbs so incensed is that whereas Serbian atrocities have received the full glare of the western media spotlight, atrocities committed by other parties in the conflict are all but ignored.While massive media attention focused on the relatively low-scale tit-for-tat hostilities between Yugoslav forces and the KLA in 1998/9, Operation Storm - where an estimated 200,000 Serbs were driven out of Croatia in an operation which received logistical and technical support from the US - is hardly mentioned. No publicity, either, for massacres such as the slaughter, on Orthodox Christmas Day 1993, of 49 Serbs in the village of Kravice, near Srebrenica. The town recently held a commemorative service to mark the 15th anniversary of the atrocity: no members of "the international community" were present.
Now, with Kosovo again in the headlines, the Serb-bashers are once more out in force. Once again, the dispute is being portrayed in Manichean terms. While much is made of the treatment of Kosovan Albanians by Yugoslav forces in 1998/9, little is said about the KLA's campaign of intimidation which led to an exodus of an estimated 200,000 Serbs, Roma, Bosnians, Jews and other minorities from the province after "the international community" moved in.
"Nowhere in Europe is there such segregation as Kosovo ... Nowhere else are there so many 'ethnically pure' towns and villages scattered across such a small province. Nowhere is there such a level of fear for so many minorities that they will be harassed simply for who they are. For the Serbs and 'other minorities', who suffer from expulsion from their homes, discrimination and restrictions on speaking their own language, the pattern of violence they have endured for so long may be about to be entrenched as law in the new Kosovo, as the future status talks continue.",
So concludes the Minority Rights Group report on "liberated" Kosovo - but hey, let's brush that one under the carpet because it doesn't blame Serbs.
The double standards imposed where Serbs are concerned are breathtaking. Independence for Kosovo is a simple issue of self-determination, we are repeatedly told. Yet the same principle does not apply to Bosnian Serbs who wish to join up with Serbia.
Instead of championing Kosovan secessionism in contravention of international law, Britain and the west should, in fact, be reconsidering its policy towards Serbia. It's too late to undo past crimes - such as the barbarous 1999 Nato bombing campaign - but changing its policy on Kosovo would at least be a start on redressing the injustices of the last 20 years.
It's high time we gave the Serbs a break.
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

EKSTREMISTA

Zagrebački Dinamo igra u Prištini 17. februara
Zagrebački Dinamo prihvatio je poziv predsednika Fudbalskog saveza Kosova Fadilja Vokrija da 17. februara, na prvu godišnjicu jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, u Prištini odigrao prijateljsku utakmicu sa klubom Trepča 89.

"Prihvatili smo poziv Kosovskog fudbalskog saveza, to nam se uklapa u plan i program rada. Trener Marijan Vlak je tražio još jednu utakmicu u to vrijeme pre derbija, tako da nam je došlo kao naručeno", rekao je portparol Dinama Siniša Jagodić hrvatskom internet portalu Index.hr.

"To će biti naša mirovna misija, već neko vrijeme radimo na tom planu. Saradnja Hrvatske i Kosova postoji već neko vrijeme, a Hrvatska sada tamo ima i ambasadora, tako da je ovo samo nastavak dobrih odnosa", rekao je Jagodić.
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Son of Man

Awesome, bice to lep spektakl, jos da odu BBB da se zbratime sa tamoshnjim "navijachima" to bi bio vr'.
Koji su to kompleksi, uradice bukvalno bilo sta samo da nama kao uteraju.