• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

OTIMAČI IZGUBLJENOG KOSOVA

Started by Ghoul, 15-02-2008, 23:26:18

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Meho Krljic

I mislim, jasno je da imamo posla sa političkom korektnošću na delu. Koja smatra da bi bilo OK da imaš majicu na kojoj piše 'Mir u svetu SADA', recimo, ali ne i 'Kosovo je Srbija'. Bilo bi zanimljivo šta bi bilo da je recimo imao majicu na kojoj piše 'Stop the Killing in Darfur'.

Ghoul

Quote from: "Meho Krljic"Bilo bi zanimljivo šta bi bilo da je recimo imao majicu na kojoj piše 'Stop the Killing in Darfur'.
ili - kad bi u nekom alternativnom univerzumu šiptari imali pomena vredne i uspešne sportiste, pa da je neki od njih pre 10 godina javno poneo majicu 'stop the killing of innocent sheep-loving kosovars!'
https://ljudska_splacina.com/

Ghoul

"...Odluka važi samo za ovo takmičenje. Nisu mu oduzeli ni rekord ni medalju, jer je odluka doneta posle trke. Ono što me zbunjuje je da u pravilniku piše da je prva sankcija opomena. Bilo bi dovoljno da su to učinili. Očito da je neko imao neku drugu viziju i potrebu da to učini", rekao je Popović za B92.

Meho Krljic

Tex Murphy

Pretpostavljam da su i "narandža je voće" i "Sava se uliva u Dunav" takođe političke poruke.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

drf

Mogao je da stavi sliku Dalam Laje i svi bi ga voleli.

Loengrin

Tužno je što će posle izgledati da se nekulturni Srbin naučio redu posle ozbiljne packe, u stilu 'vidite da s njima treba oštro'. Jbg. ma šta god radili ispadamo teški balvani i to nasamareni. :(

Lično poštujem taj Čavićev čin xjap , ali takođe želim da na budućim takmičenjima svima pokaže ko je najbolji, bez obzira koju majicu nosio.
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Tex Murphy

Čekamo da Novak osvoji Indijan Vels, pa da pronosa istu majicu.
Genetski četnik

Alexdelarge

Zasto se cudite sto je Cavic suspendovan i odbijate u to da poverujete? Nije li to Zoran Nostradamus Stefanovic  predvideo? Lepo vam covek kaze, citajte,  razmisljajte. :roll:
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

EKSTREMISTA

Your reactions.  
Written by Milorad Cavic    
Sunday, 23 March 2008  
A few days have gone by since LEN has released it's disciplinary decision on my actions, and I have to admit that I am completely blown away with all of the support I've been getting. I've been doing my best to respond to all emails sent to me, along with all the Facebook messages I have received... and although it may take more time, I am trying my best to respond to as many as I possibly can! The support has given me a new strength and motive to be the greatest swimmer and man that I can be.

Your reactions are exactly what I've been talking about and this is the way we need to be. Be positive and unite when we are weak! Only together are we strong, and only strong can we move forward. My t-shirt at the European Championships has been spoken of as scandalous and misplaced, but if you understood my actions in this way, I regret to inform you that this isn't about war, or to provoke violence. "KOSOVO IS SERBIA" is what I feel. It is in our history and a part of who we are. The Serbian government has fallen apart, and is in the process of re-election and being re-assembled. My point is that we have to take what we have in common, and work together in rebuilding our country... but this time, whatever the people decide we should do, we should do it together!

It was my personal duty as an ambassador of Serbia to express myself and to express my support for my people. This isn't about the rest of the world. If I cared to upset you, my shirt would have been in English. If you're looking for an apology, then you should probably write an email to someone who has committed a real crime. There are evils in this world which really threaten our safety and security, and really deserve more attention than they're already getting... I leave it to you to decide which battles you choose. My battle is with pain and misery in Serbia. What's yours?

Remember, there is no such thing as bad people, only bad leaders. I dont care where you're from - EVERYONE WANTS JUST TO BE HAPPY... what are you doing to ensure this? I hope I did my part to uplift my people... and I will never regret this action.

Thank you all once again for your support!

- Milorad Cavic

Last Updated ( Sunday, 23 March 2008
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Loengrin

Divim se ovom čoveku, njegovoj zrelosti, volji i patriotizmu.
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Ghoul

Quote from: "Loengrin"Divim se ovom čoveku, njegovoj zrelosti, volji i patriotizmu.

isto.

moj potpuni rispekt! (a inače imam prilično nisko mišljenje o sportistima; no ovaj baja je zaista 1st class specimen u svakom smislu reči, da nisam žgoljavi cvikeraš i 'intelektualac' voleo bih da sam ovakav jedan supermen....
8)

Alexdelarge

O Čaviću i Ivaniševiću
Danas sam potražio tekst ,,Ivaniševićeva borba za Hrvatsku" od 22.2.1993. u arhivi ,,Njujork tajmsa". Nema ga. Izostavljen

Godina 1993, teška za Hrvatsku. Oni tada imaju nekoliko svetski uspešnih sportista i među njima najviđenijeg tenisera Gorana Ivaniševića. Strane novine pišu o raspadu i ratu u Jugoslaviji, pa povremeno objavljuju i intervjue sa hrvatskim sportistima. Krajem februara ,,Njujork tajms" objavljuje veliki tekst ,,Ivaniševićeva borba za Hrvatsku", sa boldovanim naglaskom ,,beng, beng". U tom tekstu teniser opisuje kako on u stvari ratuje reketom, kako je bio u Hrvatskoj i kako su ga hrvatski ratnici vodili da mu pokažu kako se puca. Opis izgleda ovako:

,,Pokazali su mi kako se puca, onako, radi zabave. Dali su mi da pucam iz mitraljeza. Bilo ga je teško kontrolisati, ali, oh, tako je bio lep osećaj – ti meci koji izlaze. Zamišljao sam kako bi bilo lepo da neki Srbi stoje ispred mene".

Sutradan sam poslao tekst ,,Njujork tajmsu". Pitao sam ih da li to spada u sportsku ili medicinsku rubriku. Uporedio sam tu vrstu izjava sa Nemačkom iz tridesetih godina i napisao da je upravo takav govor razlog što se kod nas vodi rat. Naravno, moj tekst nije objavljen, iako sam molio za pomoć razumnog i dobronamernog urednika Dejvida Bajndera.

Ipak, posle nekoliko dana objavili su pismo našeg jedinog oskarovca Stiva Tešića, u kome on kaže:

,,...Ovde je ključna reč NEKI. Ne jedan određeni Srbin, nego neki. Mlad ili star, bolestan ili zdrav, muškarac ili žena, nevin ili kriv, izgleda da to Ivaniševiću nije važno. Zar ne čujemo, tako nehuman poziv na ubijanje sada sveden na rekreativno ubijanje u streljani?... Kada se bilo ko od nas svede na bezvrednu žrtvu, koju svako ima pravo da ubije, onda svi postajemo ,neki' u nečijim očima. To što ovakvo osećanje jednog tenisera može da se pojavi u ,Njujork tajmsu' predstavlja jeziv, raspamećujući primer propasti merila u našem vremenu. Bez potrage za istinom ne može da bude merila i pozivi na ubijanje postaju sportska priča".

Na kraju, uredništvo potpisuje Tešića kao scenaristu i pisca koji je rođen i živeo u Beogradu do 14. godine. Da neko slučajno ne pomisli kako bi mogao biti nepristrastan.

Danas sam potražio tekst ,,Ivaniševićeva borba za Hrvatsku" od 22.2.1993. u arhivi ,,Njujork tajmsa". Nema ga. Izostavljen.

Ivanišević je bez smetnji nastavio karijeru, Stiv Tešić je preminuo, a ja se sećam tog, za mene ključnog, morbidnog Ivaniševićevog uzdaha OH, koji do nas stiže sa Zapada već dve decenije. Setim ga se prečesto ovih dana kada lokalni mudraci savetuju naše sportiste kako da se raduju. Nekako im ne izgleda zgodno što nose srpsku zastavu i znaju reči srpske himne. Oh!

reditelj

Aleksandar Mandić

Boban

Uvek bilo i biće: ili imaš moćne zaštitnike ili nemaš.
To je ono što Srbi nikako da shvate, mali ne mogu da se kurče ako ne sede u krilu nekog velikog.
A za svet Srbi su zločinci već 20 godina.
To je nasleđe koje ostavljamo svojoj deci.

Kao u košarkaškoj utakmici, finale takmičenja, sedma utakmica, u trećem nastavku jedan tim pobedi za pola koša... od tog momenta razlika je sve veća, jedan je pobednik, drugi gubitnik i kako vreme prolazi jaz je sve dublji, jednog dana gubitnika se niko više ne seća, a pobednik nosi sve.

Srbi moraju da shvate da su zbog nekoliko naoko sitnih Miloševićevih gafova tipa okretanje leđa američkom ambasadoru... za pola koša ispali iz igre 1992. godine.

Ja bih zaista voleo da vidim da mi neko objasni kako će Srbija da funkcioniše ako nas Evropa izloluje i potpuno zatvori granicu, te prekine npr. saobraćajne i poslovne veze. To je bre moglo da uspe u XII veku da se zemlja zatvori i da je boli kurac za sve. OK, nećemo pomreti od gladi i šta s tim... mladiće grebati noktima i zubima da odu napolje i ovo će uskoro postati jadna zemlja napuštenih staraca bez perspektive koju će iz milosrdnih razloga jednog dana susedi preuzeti i izdeliti...
Šut s rogatim ne može, uvek bilo i biće.
Zašto svaka generacija nanovo mora da to uči?
Pre 100 godina Srba je bilo 10x više nego Hrvata, danas ih ima svega 2x više... a za 100 godina?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

slavkod

Ma biće ih ,ali u dijaspori gde će se priključiti Jermenima i ostalim narodima kojima je takodje uzeta država.Iseljavanje ne da nije zaustavljeno posle političkih promena nego se neobuzdano nastavlja.To je najbolji primer da se ni jedna politička grupacija nije pozabavila vodjenjem stvarno državotvorno korisne i pametne politike.

Jedina sreća je da današnji klinci imaju sasvim drugačiji odnos prema tim pitanjima,bilo da su u rasejanju ili ovde.Oni se ne stide što su uprkos svim svojim politčarima postali gradjani Srbije i ne osećaju to kao hendikep.

Alexdelarge

Quote from: "Boban"Uvek bilo i biće: ili imaš moćne zaštitnike ili nemaš.
To je ono što Srbi nikako da shvate, mali ne mogu da se kurče ako ne sede u krilu nekog velikog.
A za svet Srbi su zločinci već 20 godina.
To je nasleđe koje ostavljamo svojoj deci.

Kao u košarkaškoj utakmici, finale takmičenja, sedma utakmica, u trećem nastavku jedan tim pobedi za pola koša... od tog momenta razlika je sve veća, jedan je pobednik, drugi gubitnik i kako vreme prolazi jaz je sve dublji, jednog dana gubitnika se niko više ne seća, a pobednik nosi sve.

Srbi moraju da shvate da su zbog nekoliko naoko sitnih Miloševićevih gafova tipa okretanje leđa američkom ambasadoru... za pola koša ispali iz igre 1992. godine.

Ja bih zaista voleo da vidim da mi neko objasni kako će Srbija da funkcioniše ako nas Evropa izloluje i potpuno zatvori granicu, te prekine npr. saobraćajne i poslovne veze. To je bre moglo da uspe u XII veku da se zemlja zatvori i da je boli kurac za sve. OK, nećemo pomreti od gladi i šta s tim... mladiće grebati noktima i zubima da odu napolje i ovo će uskoro postati jadna zemlja napuštenih staraca bez perspektive koju će iz milosrdnih razloga jednog dana susedi preuzeti i izdeliti...
Šut s rogatim ne može, uvek bilo i biće.
Zašto svaka generacija nanovo mora da to uči?
Pre 100 godina Srba je bilo 10x više nego Hrvata, danas ih ima svega 2x više... a za 100 godina?

cek,cek da primenim nesto sto sam naucio:
What the man said.

zstefanovic

Quote from: "Alexdelarge"Zasto se cudite sto je Cavic suspendovan i odbijate u to da poverujete? Nije li to Zoran Nostradamus Stefanovic  predvideo? Lepo vam covek kaze, citajte,  razmisljajte. :roll:

Ако примениш пола свог савета на своју сопствену информативну стварност бићу пресрећан. То би значило да нисам потпуно изгубио време овде.

Пунолетан човек (ако није плаћени агент) не сме да реагује из идеологије, јер ће га то лако одвести у оно што је Ана Фројд звала "идентификација са агресором" (негде то зову "Штокхолмски синдром") или у злочин. Или у обоје, али је то онда злочин над ближњим ради туђинског интереса.

Можете ви цвилети "Нисам ја крив, ја вас волим, немојте нас поново дирати", али сад видимо да ако некоме  затреба ваш орган -- онда цвиљење не помаже.

Пошто су ОВК фарме српских органа о којима Карла дел Понте пише, направљене уз дозволу и логистичку помоћ НАТО-а и свих држава које су учествовале у томе (Ко су били посебно обучени хирурзи? Како су обезбеђени специјални услови транспорта на тиранском и виљнуском /?/ аеродрому?), онда нам ти мудро реци шта да урадимо да се исто не дешава у Београду? И да ли се можда и овде већ дешава с обзиром на степен корупције, експлоатације и полтронства у Београду?

Ја кажем: култура која има менталитет овце ("све ће бити у реду ако слушам овчарске псе") или свиње ("дај да добро једем и уживам неко време") таква култура/народ нема будућност, она је краткотрајна али и увредљива за оно "сапиенс" у ознаци наше врсте. А Србљин вук јест'....

Успут, писмо Вили Вимера јесте аутентично.

Па га сад прочитајте поново.

(Ово је био и одговор Бобану)
Свест је екран. Време је тачка. Рат је наслеђен. [,,Веригаши"]

lilit

QQ und lele.  :D

Nego, da li bi mi neko objasnio [podsetio me zstef] sta se to desilo pa je Karla del Ponte od najvece neznalice i zene koja nema pojma o cemu prica, postala sasvim legitiman i vrlo "citantan" izvor?
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Boban

Ma karla je tražila od NATO da ponovo bombarduje Srbiju do izručenja Mladića, a kada su ovi odbili sad je krenula da im se sveti plasirajući jednu ovakvu priču. Kao da Amerima trebaju naši organi, nemaju 15 miliona ilegalaca u svakom trenutku na svojoj teritoriji koji svi mogu nestati a da nikoga ne zasvrbi.
Budalaštine.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

zstefanovic

Quote from: "Boban"Ma karla je tražila od NATO da ponovo bombarduje Srbiju do izručenja Mladića, a kada su ovi odbili sad je krenula da im se sveti plasirajući jednu ovakvu priču. Kao da Amerima trebaju naši organi, nemaju 15 miliona ilegalaca u svakom trenutku na svojoj teritoriji koji svi mogu nestati a da nikoga ne zasvrbi.
Budalaštine.

Ти у ствари то ниси читао?

Ghoul

Haški tribunal izrekao je oslobađajuću presudu bivšem komandantu OVK i bivšem kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju.

Prema presudi koju je saopštio predsedavajući sudija Alfons Ori, tužioci tokom suđenja nisu dokazali da su Haradinaj, Baljaj i Brahimaj bili učesnici u zajedničkom zločinačkom poduhvatu čiji je cilj bilo uklanjanje srpskog stanovništva i drugih nealbanaca sa područja oko Dečana kako bi na njemu bila učvršćena kontrola OVK.

Sudija Ori naznačio je da je veće imalo problema sa obezbeđivanjem iskaza velikog broja svedoka koji su kao opravdanje navodili "strah".

Predsednik sudskog veća obrazložio je ovu presudu navodeći da Haradinaj nije kriv ni po jednoj tački optužnice za progone na političkoj, verskoj i rasnoj osnovi, uništavanje imovine, okrutno postupanje, silovanja i ubistva:

"Uzimajući u obzir sve razloge i dokaze, i argumente učesnika u ovom procesu, sudsko veće smatra da vi, gospodine Haradinaj, niste krivi i zato vas oslobađa svih ....... molim vas mir u sudnici, oslobađa vas svih stavki optužnice. Sud nalaže da odmah budete pušteni iz pritvorske jedinice UN čim obavite neophodnu proceduru".

Haški tribunal, takođe, oslobodio je Idriza Baljaja, bivšeg komandanta OVK, koji je bio na istoj optužnici kao i Ramuš Haradinaj.

Treći komandant OVK koji se nalazi na ovoj optužnici Lahij Brahimaj osuđen je na 6 godina zatvora.

Prema optužnici, oni su delovali u Metohiji u opštinama Peć, Đakovica, Klina, Dečani – oblasti Dukađini, i tu su počinili zločine kao što su mučenje, ubistvo, silovanje i deportacija.

U završnoj reči, Tužilaštvo je ocenilo da je u toku postupka dokazana njihova odgovornost za smrt najmanje 40 kosovskih Srba, Albanaca i Roma, čija su tela pronađena u septembru 1998. godine u kanalu Radonjičkog jezera.

Prema rečima tužioca, svi zločini u tzv. "zoni Dukađin" tokom 1998. godine, kojom je vojno rukovodio Haradinaj, dogodili su se zbog zajedničke zločinačke namere.

...

Mediji su tokom istrage, ali i posle podizanja optužnice, mnogo puta pisali o ubistvima potencijalnih svedoka u slučaju Haradinaj.

Portparolka haškog tužilaštva Olga Kavran za B92 rekla je da je Tužilaštvo izvelo više od 80 svedoka, ali i da se dva ključna svedoka na ovom suđenju nisu pojavila.

"Postoji i postupak za nepoštovanje suda, koji se vodi u tom smislu. Tako da je Tužilaštvo uspelo da izvede 81 svedoka, ali dva jako važna svedoka se nisu pojavila na sudu. Bilo je problema sa zastrašivanjem svedoka, sa činjenicom da se jako puno svedoka pojavilo pod zaštitnim merama i da je čak 18 obavezujućih poziva, dakle naloga suda za pojavljivanje, moralo da se izda pre nego što bi se svedoci pojavili da svedoče", navela je ona.

Karla del Ponte u svojoj knjizi pominje ubistvo Tahira Zemaja, koji je trebalo da bude svedok u slučaju protiv Ramuša Haradinaja.

Ona piše da su kasnije ubijena i dvojica policajaca koji su istraživali smrt Zemaja, a kada je Tribunal zatražio od Unmika informacije o ubistvu svedoka, dobili su dokument u kojem su najvažniji podaci bili zatamnjeni.

...

Haradinaj je u junu 2005. pušten na privremenu slobodu do početka suđenja i jedini je haški optuženik kome je bilo dozvoljeno da se bavi politikom i da javno nastupa.

...šta reći?
to što nisam iznenađen ne znači da nisam zgrožen.

Tex Murphy

QuoteHaški tribunal izrekao je oslobađajuću presudu bivšem komandantu OVK i bivšem kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju.

Now, there comes a surprise  :roll:

Quote...šta reći?
to što nisam iznenađen ne znači da nisam zgrožen.

Potpisujem. I dodajem: NE DAMO RATKA!!!
Genetski četnik

corto_maltese

šta li su ono Jevreji radili Hitlerovim nacistima, koje nije stigla ruka pravde tokom rata ???
o, da stigla ih je njihova ruka xqqd
"Žalosno je kada čovek ne zna šta hoće, a katastrofalno kada ne zna koliko može!"
Jovan Dučić

Ghoul

Quote from: "corto_maltese"šta li su ono Jevreji radili Hitlerovim nacistima, koje nije stigla ruka pravde tokom rata ???

ne bih da ti kvarim wishful thinking, ali bojim se da je trenutno veća verovatnoća da ramoš od srba dobije besplatan emitor nego li zasluženi metak!

ginger toxiqo 2 gafotas

...a, evo u zabatu B92 komentatora - cestitara - I-O-P dzankija, rearing their ugly minds...

mora da kazem da sam malo iznenadjen ovim reakcijama jer nitko ne postavlja pitanje zasto mi srbi uvek gledamo i trazimo krivicu kod drugih a nikako kod nas samih ? ako su na sudu doneli odluku da haradinaj nije kriv onda nije jer nemaju dokaza za to. postavljam i pitanje da li je nasa vlada imala ikakvih dokaza ? izgleda nikakvih ali su njeni predstavnici uvek tvrdili da su ti albanci krivi. a da smo mi i nase drustvo te albance godinama tretirali kao robove o tome nitko nema snage da pise....
(a nasa krivica ?, 3. april 2008 20:19)
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Tex Murphy

Ja bih najljubaznije zamolio gingera i Ghoula da se, ako je moguće, uzdrže od kopiranja moronskih komentara morona sa moronskog B92.
Genetski četnik

Ghoul

Quote from: "Harvester"Ja bih najljubaznije zamolio gingera i Ghoula da se, ako je moguće, uzdrže od kopiranja moronskih komentara morona sa moronskog B92.

a boli, a? boli ta tolika imbecilnost?

ok, slažem se, niej prijatno - ali ono što te ne ubije čini te jačim!

Tex Murphy

Quotea boli, a? boli ta tolika imbecilnost?

Ma nije to, nego mom primitivnom zatucanom ultranacionalističkom miloševićevskom propagandom zatrovanom mozgu nikako ne prija drukčije, progresivnije mišljenje, kakvo se demonstrira na oličenju realnosti i demokratije, B92.
Genetski četnik

Alexdelarge

Pazite ovaj podatak:

On je imao jednu od najskupljih odbrana u istoriji Haškog tribunala, branila ga je engleska kancelarija Čeri Bler, supruge Tonija Blera.

Ova misao u mom potpisu (treba li napomenuti da je u pitanju Tomas Bernhard) je vise nego indikativna.

drf

Ramuš je bio saveznik NATO pakta, u stalnoj komunikaciji i koordinaciji. Da je osuđena pešadija, avijaciji ne bi bilo pravo.

ginger toxiqo 2 gafotas

Kandić: Tužilaštvo nije bilo dovoljno angažovano

Direktorka Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić izjavila je večeras da su oslobađajućoj presudi bivšem vođi OVK Ramušu Haradinaju doprinele loše napisana optužnica i činjenica da tužilaštvo nije bilo angažovano na slučaju

Kandićeva je ageniji Beta rekla da je svakome ko je pratio suđenje bilo jasno da se haško tužilaštvo nije trudilo da pribavi relevatne dokaze protiv Hardinaja i ostale dvojice optuženih za zločine.

Drugi razlog koji je doveo do izricanja oslobadajuje presude je, prema njenim rečima, činjenica da je veliki broj svedoka u tom slučaju bio zastrašen, kao i to da ima indicija da su dva svedoka izgubila život u vezi svedočenja u slučaju Hardinaj.

"Treći razlog jeste to što je država Srbija pokazala interesovanje za suđenje Haradinaju na političkom nivou a nikada se nije potrudila da najjače dokaze preda tužilaštvu u vezi zločinima nad Srbima", kazala je Nataša Kandić.

Ona je istakla da je njeno uverenje da su srpska vlada, policija i vojska, u čijem posedu se nalazi dokumenta i dokazi, te dokaze čuvali iz političkih razloga, a da im je bilo manje važno da ih iskoriste u istraživanju zločina nad Srbima.

Kandićeva je naglasila i da je Haradinajeva odbrana bila veoma jaka i da se u tom slučaju prvi put dogodilo da odbrana nije iskoristila pravo da pobija završnu reč tužilaštva i zatraži dodatno vreme.

Haški tribunal oslobodio je danas bivšeg vođu OVK Ramuša Haradinaja i saoptuženog Idriza Baljaja krivice za ratne zločine nad Srbima, Romima i Albancima u okolini Dečana 1998. godine.

Trećeoptuženi Ljah Brahimaj osuđen je na šest godina zatvora zbog okrutnog postupanja i mučenja dvojice zatvorenika.

slavkod

Ništa se nije desilo ni Naseru Oriću,Čeku se šeta slobodno ,pa će i Haradinaj.Nije to zato što je NATO svemoguć ,nego što se pristaje na slabost kao odličan izgovor ,kao i u ostalim pitanjima.

Tex Murphy

Neobično da Kandićka iznosi tu nekakva mišljenja (izvinjavam se zbog stavljanja riječi "Kandićka" i "mišljenje" u istu rečenicu) umjesto da se raduje što je pravda zadovoljena i što je još jedan nepravedno osumnjičeni freedom fighter pušten na slobodu.
Genetski četnik

David

Quote from: "slavkod"Ništa se nije desilo ni Naseru Oriću,Čeku se šeta slobodno ,pa će i Haradinaj.

Oric je, ako se ne varam, bio osudjen na dvije god. (ne bih da ulazim u polemiku da li je 'malo' ili ne, samo zelim da stavim do znanja da ga kazna, kakva-takva, ipak nije zaobisla), tako da ne stoji bas da mu se 'nista nije desilo', tako??
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

Meho Krljic

Da, Orić je dobio dve godine, što se zgodo poklopilo sa vremenom koje je proveo u istražnom pritvoru, pa je odmah posle suđenja oslobođen, što su naravno mnogi videli kao prilično cinično rešenje...

Što se tiče Haradinaja i ovoga što kaže N. Kandić, sinoć sam na RTSovom dnevniku 2 gledao kako Maja Žeželj postavlja našem tužiocu za ratne zločine upravo pitanje o tome je li naša država učinila sve da haški tribunal dobije sve relevantne dokaze u slučaju Haradinaj, na šta je on odgovorio VRLO zaobilazno objašnjavajući da smo mi ovde, u našem sudu dokazali krivicu jednog od ljudi koji su (tvrdimo mi) bili direktno podređeni Haradinaju, pa da to po definiciji povlači i Haradinajevu komandnu odgovornost. Što bi rekli mangupi: ovako se ne piše reč 'da'.

Cornelius

Da li je iko verovao da bi Haradinaj mogao da bude osudjen na bilo sta posle proglasavanja nezavisnosti Kosova? Da su USA i EU to uradili, ponistili bi svoj stav o Kosovu i dali Srbima za pravo. Tako, sasvim je logicno da je Haradinaj oslobodjen od svih pocinjenih zlocina.

USA i EU ce da organizuju i proterivanje Srba sa KiMa, ne bi li tako imali cistiju situaciju. Za sada, neophodno im je srpsko prisustvo koje opravdava njihovo vece vojno mesanje, izigravanje demokratije pred glasacima iz sopstvenih zemalja i pritisak na Srbiju. Kada dodju do svojih ciljeva, onda ce se dogovoriti sa srpskim vlastima (bilo kojim, tacnije onima koji ce biti tada na vlasti), pa ce da organizuju seobu Srbalja sa KiMa. Postoji pitanje da li ce organizovati i otimanje Srpskih manastira na KiMu od srpske prvoslavne crkve. Ja imam utisak da moze i do toga da dodje, ako im zatreba da izvrse jos veci pritisak na Srbe.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Alexdelarge

Quote from: "David"
Quote from: "slavkod"Ništa se nije desilo ni Naseru Oriću,Čeku se šeta slobodno ,pa će i Haradinaj.

Oric je, ako se ne varam, bio osudjen na dvije god. (ne bih da ulazim u polemiku da li je 'malo' ili ne, samo zelim da stavim do znanja da ga kazna, kakva-takva, ipak nije zaobisla), tako da ne stoji bas da mu se 'nista nije desilo', tako??

Dve godine dobija ova olos kod mene u blokovima sto obijaju kola i stanove. A i te dve godine proveo je u pritvoru.

ginger toxiqo 2 gafotas

...glede Nasera Orica, istina je da je dobio dve godine, a kako je u pritvoru proveo tri godine, nakon zalbe mu je isplacena i odsteta, a u Bosni (bosnjackom delu, naravno) je jos za mlada zivota dobio dva spomenika zahvalnosti... kad vec cepidlacimo.

ginger toxiqo 2 gafotas

... to each his own...

LDP: Šokantna vest

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da je oslobađanje Ramuša Haradinaja "šokantna vest za mnoge ljude i da ishod takvog suđenja uvek asocira i na moralni aspekt koji je u tim presudama daleko po strani, što je loše".

On je u naveo da je "Srbiji potrebna politika koja na tim poražavajućim i nemoralnim istinama, ne gradi svoje pozicije već razmišlja o odgovornosti".

"Srbija, tumačeći ishod suđenja Ramušu Haradinaju, treba da razmišlja o sebi i onima koji su je doveli do sukoba, tragedija i do života u kome su ličnosti poput Haradinaja dobile prostor koji ne zaslužuju i ne smeju da imaju", kazao je lider LDP-a.

"Tu mislim na zločine i ono što se dešavalo na Kosovu, a sa druge strane mislim da je važno razmišljati o tome kao o ceni za politiku sukoba, inata i konstantnih nesporazuma sa svetom koji onda gubi strpljenje za Srbiju i njene građane", rekao je Jovanović.

Alexdelarge

,,Ubijao sam srpske policajce, ubijao sam srpske civile, likvidirao sam neposlušne Albance", napisao je Ramuš Haradinaj u predgovoru svoje knjige ,,Priče o ratu i slobodi". ,,Još kao dete postao sam svestan da je rešenje albanskog i kosovskog pitanja moguće samo silom. Od malih nogu spremao sam se za obračun sa Srbima, a u OVK sam stupio 1994. godine, kada sam, do zuba naoružan, sa svojim istomišljenicima, preko Albanije, stigao na Kosovo i Metohiju, iz Švajcarske", napisao je Haradinaj.

politika.co.yu

Ghoul

Quote from: "Alexdelarge"a u OVK sam stupio 1994. godine

eto, a meni neki 'znalci' svojevremeno zamerali što u NAŽIVO (dešava se avgusta 1995.) pominjem OVK! kao, tad se za njih nije znalo (tj. lik iz prištine, albanac poreklom, ne bi znao za OVK tada!)

Ghoul

Incident u Ljubljani     
četvrtak, 10 april 2008 00:13
Incident u Ljubljani

U ranim jutarnjim časovima u subotu 15. marta, dva gej muškarca sa Kosova, koji traže azil u Sloveniji, suočili su se sa nasilnim tretmanom policije i obezbeđenja Centra za azil u Ljubljani. Oni su maltretirani i pretučeni, konstantno vređani da su ,,jebeni Albanci" i ,,jebeni pederi".
Incident je započet u Centru za azil gde ih je najpre u sobi maltretirala policija, nakon čega su im stavljene lisice i prebačeni su u policijsku stanicu Vic u Ljubljani u donjem vešu, u odvojenim policijskim kombijima. Tamo su ih držali u odvojenim ćelijama 12 sati bez medicinske pomoći i hrane. Takođe im je uskraćena mogućnost da stupe u kontakt sa advokatom. Oslobođeni su oko 6 popodne, a u ponedeljak su potražili pomoć od organizacije Škuc-LL, nakon čega su odvedeni na lekarski pregled i primljeni u kancelariju Ombudsmana. Obaveštene su i druge organizacije za zaštitu ljudskih prava i podnete su prijave policiji i Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Nightflier

Sukob Slovenije i Srbije nastao je delimicno i zbog Kosova. Kada su slovenacki policajci silom suzbili demonstracije kosovskih Albanaca (bili su na Kosovu na poziv SR Srbije, da bi pruzili podrsku srbijanskom MUP - u), nas drzavni vrh snazno ih je osudio. Onda su se ljudi zapitali: "A sto mi da saljemo nasu decu da tamo ginu, kad glupi Srbi ne umeju da pogaze govna i gotova stvar, nego jos nama seru?" - Rankovic bi trebalo da dobije bar jednu zgradu, ako ne icelu ulicu, is all I'm saying...
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

zstefanovic

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "corto_maltese"šta li su ono Jevreji radili Hitlerovim nacistima, koje nije stigla ruka pravde tokom rata ???

ne bih da ti kvarim wishful thinking, ali bojim se da je trenutno veća verovatnoća da ramoš od srba dobije besplatan emitor nego li zasluženi metak!

Није бег циција, може и једно и друго. (Емитор чисто да би се причало о томе)

Мислим да Корто правилно види средњорочне стазе будућности у целом њеном богатству. Кудос.

mac

Takvo razmišljanje godi i mom egu, ali mi nismo Jevreji. Niti imamo uticajne i bogate Srbe, niti smo bili desetkovani, niti iko zapravo ima simpatija za našu stvar. Ne možemo (nekažnjeno) da radimo to što je Mosad radio. A pride nije ni etički, što nije važno u poslovima države, ali jeste u pitanjima naroda.

Trebalo bi da se preusmerimo sa ideje teritorijalno jake Srbije (koju srbofobi zovu idejom Velike Srbije) na ekonomsko-politički jaku Srbiju. Ali svi moraju da doprinesu. A to je jeb. teško sa ovakvim političarima.

Nightflier

Pazi, mi imamo jake i bogate Srbe, samo smo picke dodvoricke od naroda. Imas li predstavu koliko srpska zajednica ima uticaja na ekonomije Austrije i Svajcarske, recimo? Mnogo. Ali ove zemlje stale su na albansku stranu, jer su svesne da im Srbi nece praviti problema, a Albanci hoce.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

morbius

Bolje reci jer im Srbi neće praviti probleme, ali USA hoće.
Why me?

EKSTREMISTA

Ruski fudbalski klub ,,Zenit" platio je Uefi 10.000 švajcarskih franaka kazne zbog toga što su njegovi navijači u martu na utakmici Kupa Uefe sa ,,Olimpikom" u Marseju istakli transparente ,,Kosovo je srce Srbije" i ,,Ne damo Kosovo". Kako je juče saopštio klub iz Sankt Peterburga, osim ove kazne, plaćeno je još 8.000 franaka zbog paljenja pirotehničkih sredstava na utakmici sa španskim ,,Viljarealom". Na uzvratnoj utakmici u Španiji, navijači ,,Zenita" takođe su raširili transparent podrške Srbiji s natpisom ,,Ne damo Kosovo", ali zbog toga nisu bili kažnjeni.

Disciplinska komisija Unije evropskih fudbalskih saveza obrazložila je kaznu na sledeći način: pitanje Kosova je vrlo osetljiva tema na Balkanu i u celoj Evropi, ruski navijači nisu hteli da slede uputstva francuskih policajaca i da ih puste da skinu transparente, a Uefa neće dozvoliti da se fudbalske utakmice pod njenim nadzorom pretvore u političke forume.

Fotografija transparenta
http://www.naslovi.net/rd/644347

Ovde dole se vidi kako Sarkozijevi psi batinaju braću Ruse zbog transparenta.

http://www.youtube.com/watch?v=6b_XJIBPQvY
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Loengrin

Quote from: "nightflier"Sukob Slovenije i Srbije nastao je delimicno i zbog Kosova. Kada su slovenacki policajci silom suzbili demonstracije kosovskih Albanaca (bili su na Kosovu na poziv SR Srbije, da bi pruzili podrsku srbijanskom MUP - u), nas drzavni vrh snazno ih je osudio. Onda su se ljudi zapitali: "A sto mi da saljemo nasu decu da tamo ginu, kad glupi Srbi ne umeju da pogaze govna i gotova stvar, nego jos nama seru?" - Rankovic bi trebalo da dobije bar jednu zgradu, ako ne icelu ulicu, is all I'm saying...
... kao da nam je neko dao uputstvo po imenu 'sve što ne bi trebalo da radimo, ako želimo da nas poštuju', ali je prvo izbrisao ono 'ne'.

Alexdelarge

Quote from: "EKSTREMISTA"Ruski fudbalski klub ,,Zenit" platio je Uefi 10.000 švajcarskih franaka kazne zbog toga što su njegovi navijači u martu na utakmici Kupa Uefe sa ,,Olimpikom" u Marseju istakli transparente ,,Kosovo je srce Srbije" i ,,Ne damo Kosovo". Kako je juče saopštio klub iz Sankt Peterburga, osim ove kazne, plaćeno je još 8.000 franaka zbog paljenja pirotehničkih sredstava na utakmici sa španskim ,,Viljarealom". Na uzvratnoj utakmici u Španiji, navijači ,,Zenita" takođe su raširili transparent podrške Srbiji s natpisom ,,Ne damo Kosovo", ali zbog toga nisu bili kažnjeni.

Disciplinska komisija Unije evropskih fudbalskih saveza obrazložila je kaznu na sledeći način: pitanje Kosova je vrlo osetljiva tema na Balkanu i u celoj Evropi, ruski navijači nisu hteli da slede uputstva francuskih policajaca i da ih puste da skinu transparente, a Uefa neće dozvoliti da se fudbalske utakmice pod njenim nadzorom pretvore u političke forume.

Fotografija transparenta
http://www.naslovi.net/rd/644347

Ovde dole se vidi kako Sarkozijevi psi batinaju braću Ruse zbog transparenta.

http://www.youtube.com/watch?v=6b_XJIBPQvY

Isticanje tih parola u inostranstvu je stvar mondenosti, a ucinak se sastoji u sablaznjavanju zapadnjackih dekadenata, pedera i slabica.