• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

OTIMAČI IZGUBLJENOG KOSOVA

Started by Ghoul, 15-02-2008, 23:26:18

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

angel011

Quote from: "Usul"Evo i originala

http://212.77.1.245/news_services/bulletin/news/21687.php?index=21687&lang=en

Hvala na ovome.

Nije stvarno iznenađujuće, ali... Eek.
We're all mad here.

zstefanovic

Quote from: "Cornelius"Vrline javne, pororoci tajni. Leva ruka ne zna šta mi radi desna. Posmatraj mi ruke dok ti ga stavljam u guzu... Šta ste očekivali? Da papa izadje i kaže, more Turci, napite se srpske krvi! Prirodno je da osudi, a šta je radio da do ovoga dodje i kako će nastaviti da radi protiv pravoslavlja, to vam neće reći sa balkona papa Benedikt XVI (bivši kardinal Racinger, bivši član Hitlerove omladine).

Ја ти кажем да је ово огромна политичка промена, јер им добро знам деловање на КиМ.

Но има ту једна много већа и дугорочнија бомба, скривена између редова у петом пасусу. Али ако то сад започнемо нећемо никад завршити.
Свест је екран. Време је тачка. Рат је наслеђен. [,,Веригаши"]

angel011

Quote from: "zstefanovic"Но има ту једна много већа и дугорочнија бомба, скривена између редова у петом пасусу.

:evil:  :twisted:
We're all mad here.

zstefanovic

Quote from: "angel011"
Quote from: "zstefanovic"Но има ту једна много већа и дугорочнија бомба, скривена између редова у петом пасусу.

:evil:  :twisted:

Чоколадна бомба, ако мене питаш. И није виђена од 1850. у овим крајевима. Али пустимо то деценијама које долазе.

angel011

We're all mad here.

Izitpajn

Vi ste retardirani, majke mi  :x  :x  :x  :x  :x

Ne zato jer ste povjerovali nečemu što piše u "Politici", nego zato što ste dobili JEBENI DIREKTNI LINK i nitko se nije potrudio pročitati sve skupa, nego i dalje vjerujete onome što vam serviraju Miloševićevi klonovi, između ostalog i na ovom forumu.

Sinoć, kad sam pročitao da je "papa osudio" pomislio sam, u jebote, stvari se zakuhavaju. Onda sam cijelu večer brljao po teletekstu da vidim tko će što javiti. Nigdje ništa, ni HTV, ni RTL, ni Nova, a bogami ni CNN ni Euronews. A da je vijest bomba, bomba je. Onda je, budala ja, moja prva pomisao bila, u jebote, vidi medijske blokade, pa nisu ni blesavi ovi Srbi.

Onda došlo jutro, i na vijestima još uvijek ništa. Onda otišao ja na taj link da vidim, i ono fakat, ima neki tekst, preletio, vidio riječ "Kosovo", nisam se ni potrudio pročitati detaljno, i prva sljedeća stvar koja je, meni budali, proletjela kroz glavu, da je to falsifikat koji je "Politika" popušila, ili čak i isfabricirala. Pa sam išao čačkati po netu, otišao na glavni vatikanski sajt i s njega došao do tog biltena. I dalje mi ništa nije bilo jasno. Onda sam konačno išao pročitati tekst.

I shvatio da sam i ja ispao retardiran skupa s vam  :x  :x  :x  :x  :x

Koja "osuda Washingtona i Bruxellesa"? Kakvi "direktni pregovori između Beograda i Prištine"? Alo?

Ljudi moji, to što ste izgubili komad teritorija na kojemu ionako nitko od vas nije živio vam je očito najmanji problem. Glavni problem vam se nalazi u glavi. Pogledajte malo oko sebe, pogledajte tko vas direktno laže, kome je najviše u interesu sve što se trenutno događa i vidjet ćete onoga tko je jedini kriv što "ste" izgubili Kosovo i tko je kriv što ga nikad neće"te" dobiti nazad. I obratite pažnju na navodnike u prethodnoj rečenici.

Nije poanta u tome da ste glupi, jer tko je glup, uvijek se može opametiti, nego je poanta u tome da se upitate: što su nam JOŠ slagali?

Evo, da ne ostane sve u negativnom tonu, link originalne vatikanske izjave imate, tko mi prvi nađe iz kojeg dijela teksta je izvučen prijevod
QuoteСвета столица се одвајкада залагала за принцип да је недопустиво, било коме, било шта силом наметати. Алтернатива је да се (и даље) подстичу директни преговори између Београда и Приштине, да се очекивања и жеље свих укључених поштују...
i gdje se točno nalazi da je "papa osudio...", pošaljem mu najveći paket bajadera koji pronađem, minimalno 200 grama, na kućnu adresu  :roll:

angel011

QuoteПоглавар Римокатоличке цркве папа Бенедикт XVI ,,оштро је осудио Вашингтон и Брисел" поводом признавања у Приштини прокламоване независности покрајине Косово. Сажето, ово је суштина појашњења ватиканског портпарола, патера Федерика Ломбардинија, издатог поводом пријема амбасадора Србије при Светој столици Владете Јанковића и предаје акредитива.

Патер Ломбардини је истакао, како извештава аустријска апостолска агенција Римокатоличке цркве ,,Катпрес": ,,Света столица се одвајкада залагала за принцип да је недопустиво, било коме, било шта силом наметати. Алтернатива је да се (и даље) подстичу директни преговори између Београда и Приштине, да се очекивања и жеље свих укључених поштују..."

Nije u originalnoj izjavi, nego je, prema "Politici", tako stvari objasnio Lombardini.

Nemam pojma da li je to Lombardini zaista rekao. S obzirom na to šta piše u originalnoj izjavi, nije čak ni bitno.
We're all mad here.

zstefanovic

Quote from: "Izitpajn"Vi ste retardirani, majke mi  :x  :x  :x  :x  :x

:lol: Perkoviću, to što te cure u društvu gledaju i smejulje se, nije ti zbog nove frizure.

Politika je citirala autentično Lombardijevo pojašnjenje (oni ga zovu "Lombardini") Papinog pisma. Primećuješ da je reč o dve stvari?

I pišu ti izvori

http://www.kathpress.co.at
http://kurier.at/

Quote from: "Izitpajn"i gdje se točno nalazi da je "papa osudio...", pošaljem mu najveći paket bajadera koji pronađem, minimalno 200 grama, na kućnu adresu  :roll:

http://kurier.at/nachrichten/133153.php

Benedikt XVI. fällt ein hartes Urteil über die Vorgangsweise Washingtons und Brüssels bei der Unabhängigkeitserklärung des Kosovo.

Dogovorićemo se o primopredaji bajadera... (Mogu li ledene kocke?)

mac

Pa dobro sad, papa se zalaže za dogovor između Beograda i Prištine. Lako je njemu kad mu u opisu posla stoji da veruje u čuda. I voleo bih da znam šta mu znači ono "realistično rešenje". To meni i dalje liči na "stanje na terenu".

Izitpajn

Okej, evo, gutam govno.

:P

U vlastitu obranu: je li to objavio itko osim "Kurira"? I tamo, čini mi se kažu da je to "objavio Kathpress", ali na Kathpressu ne nalazim ništa takvo. Jel Kurir nešto respektabilno ili neka žuta štampa?

Pravno izvlačenje: napisao sam da bajadere dobije tko u tekstu s linka (vatikanskom originalu) pronađe... Ali jebiga, (m)oralno sam i dalje odgovoran. Zbog olakšavajućih okolnosti možda dobijete ispod 200 grama. Imaš obavezu da podijeliš svima koji su na 13. stranici ove diskusije. Šalji adresu.

Meho Krljic

Kurir je teška žutina, naravno (ja se ovde javljam samo da mi ime bude na trinaestoj strani topika).

Izitpajn

Mislio sam na austrijski "Kurier" gdje je ovo objavljeno...

angel011

Meho, ne znam da li Izi misli na naš Kurir ili na Kurier (a ne znam ni kakav je Kurier).

edit: Izi me pretekao.
We're all mad here.

Meho Krljic

Ja samo zbog bajadera, zaista.

Izitpajn

Ili ledenih kocki... Dogovorite se...

angel011

zstefanovic je dobio, on odlučuje.  :D
We're all mad here.

scallop

Kao Dinkićeve akcije!
Svi na trinaestu!
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Ghoul

Quote from: "Meho Krljic"Ja samo zbog bajadera, zaista.

ne bih ja te izitpajnove, ko zna šta bi on u nji stavio! :idea:  :P
https://ljudska_splacina.com/

angel011

Ali svejedno ne propuštaš da se oglasiš.  :lol:
We're all mad here.

Izitpajn

Quote from: "Ghoul"ne bih ja te izitpajnove, ko zna šta bi on u nji stavio! :idea:  :P
Slobinu sliku :lol:

Usul

Evo jos linkova:

SERBIA: CHRISTIAN ROOTS OFFER VALUES FOR RECONCILIATION
VATICAN CITY, 21 FEB 2008 (VIS)
http://212.77.1.245/news_services/press/vis/dinamiche/c0_en.htm

Istragom na internetu nasao sam da se portparol Vatikana zove otac Federico Lombardi koji je inache jezuita ( a ne Lombardini ). Komentar je objavljen u nedeljniku koji izdaje sveta stolica "L'OSSERVATORE ROMANO".

L'OSSERVATORE ROMANO - homepage
http://www.vatican.va/news_services/or/home_eng.html

Evo nekih mesta gde je pomenuta vest:
http://www.radiovaticana.org/en1/Articolo.asp?c=188083
http://www.catholicnewsagency.com/new.php?n=11835
http://www.zenit.org/article-21800?l=english
http://www.the-boondocks.org/forum/index.php?t=msg&goto=57515&
God created Arrakis to train the faithful.

zstefanovic

У сусрет Песми Евровизије.

ЦЕНА НАФТЕ И ДАЉЕ ИСТОРИЈСКИ ДИВЉА

ЗАМИЛЕ, НИЈЕ НИШТА ЛИЧНО

QuoteAmerički ambasador u Ujedinjenim nacijama Zalmaj Halilzad prethodno je zatražio od Saveta bezbednosti UN da jednoglasno osudi napade na diplomatska predstavništva u Beogradu.

"Besan sam zbog napada rulje na ambasadu u Beogradu. Ambasada je suverena teritorija Amerike. Vlada Srbije ima odgovornost, po međunarodnom zakonu, da zaštiti sve diplomatske zgrade, posebno ambasade. Tražiću od Saveta bezbednosti da se o ovome izjasni. Preneću svoje nezadovoljstvo i osudiću napade. Podsećam srpsku vladu da mora da zaštiti diplomatske objekte", rekao je Zamil Halilzad.

Na izjavu Halizada sinoć je reagovao portparol Demokratske stranke Srbije Branislav Ristivojević. On je ocenio da "Sjedinjene Američke Države, a ne Srbija, brutalno krše međunarodno pravo".

СОЛАНА: СРПСКЕ ВЛАСТИ СУ ОК МОМЦИ

QuoteHavijer Solana ocenjuje da će se situacija u Srbiji vremenom sve više smirivati.

,,U kontaktu sam sa predsednikom Tadićem i nadam se da će se situacija smirivati i postajati konstruktivna", rekao je Solana.

Na Brdu kod Kranja održava se dvodnevni, neformalni susret ministara odbrane država članica EU, na kome je jedna od glavih tema Kosovo, odnosno misija EU na Kosovu - EULEX. Nakon prvog dela sastanka ministara EU, održana je konferencija za novinare, na kojoj je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku Havijer Solana ocenio da je situacija u Srbiji mirna.

,,Mirnije je no ranije. Kako bude prolazilo vreme, smirivaće se. U Beogradu su danas demonstracije, ali to je oblik protesta, koji je priznat", rekao je Solana i naveo da nema nikakvih razloga da kritikuje srpske vlasti.

Na novinarsko pitanje da li bi proglašavanje nezavisnosti Kosova moglo da utiče na celovitost BiH, Solana je odgovorio da njegove informacije govore da je situacija u BiH pod kontrolom, da zna da su danas bile demonstracije, ali nije se desilo ništa što bi moglo da utiče na stabilnost BiH.

Ovom prilikom Solana je ponovio da je jedan od najvažnijih zadataka EU, po pitanju Kosova, da ostane jedinstvena.

(иначе, састали су се у словеначком дворцу Карађорђевића, па је после био блам кад им се ваљда појавио Александар Павла Карађорђевић са питањем кад ће му ЕУ вратити имовину.)

ЏОКЕР 1999?

Quoteзаменик председника Савета Федерације Александар Торшин у интервјуу листу Парламентскаја газета : ,,Безусловно, ми треба да подржавамо најтешње економске и политичке контакте са Србијом. Између осталог у перспективи се може водити разговор о ставању нечег попут савезне државе. Али то је веома далека перспектива, а за сада треба укинути визни режим са Србијом, увећати обим ваздушног саобраћаја, успоставити економске везе".

ПА КО ТО НАМА ОДЛАЗИ? (АЛИ НЕ КУЋИ)

Ја рекох да су се Амери војно развукли преко свих могућности, али ово је већ непријатно. На крају ћемо их ми званично заменити на КиМ у августу 2009.

QuoteU.S. pins Kosovo force on NATO's Afghan commitment

reuters.com ^ | Oct 21, 2007 | Kristin Roberts

Posted on 10/21/2007 1:12:52 PM PDT by Tailgunner Joe

KIEV (Reuters) - U.S. Defense Secretary Robert Gates will consider shifting U.S. troops from Kosovo to Afghanistan next year if NATO allies do not fulfill their commitments, U.S. government officials said.

Gates, in Ukraine on Sunday to ask eastern European countries for help in the war, had first considered laying the threat before NATO defense ministers this week at a meeting in the Netherlands, senior U.S. officials said.
But upon the advice of senior military officers, the Pentagon chief has extended the U.S. commitment to Kosovo to summer 2008. If NATO allies have not sent more troops, trainers and equipment to Afghanistan by then, Washington will consider pulling its 1,600 troops out of NATO's Kosovo force KFOR.
"The secretary had wrestled with the idea of moving our forces in Kosovo to Afghanistan but decided late this week to extend our KFOR presence until next summer," Pentagon press secretary Geoff Morrell said.
"But beyond that is very much up in the air. The secretary is disappointed in NATO's inability to live up to its commitments and if that doesn't change before then, he's prepared to go to the secretary of state and to the president to discuss yanking our troops out of Kosovo," Morrell said.
Gates has grown increasingly frustrated by the failure of NATO allies to fulfill promises they made more than a year ago to provide troops and equipment to the war in Afghanistan.
The secretary is particularly worried about a shortfall of more than 3,000 trainers for Afghan forces, but commanders also need more combat forces, helicopters and other equipment.
By pinning the U.S. commitment in Kosovo to Europe's commitment in Afghanistan, Gates wants to signal that Europe will be left alone to deal with a still unsteady situation in its own backyard if it does not help the United States in Afghanistan, said officials familiar with the discussions.
NATO took responsibility last year for operations throughout Afghanistan. The United States contributes the most troops in the coalition -- or about 15,000 of a NATO force totaling just under 40,000. Washington also added combat troops and a helicopter force last year after other allies did not respond to a call for help from commanders.
Despite six years of war in Afghanistan, a fight overshadowed in the United States by Iraq, violence has soared in 2007. Taliban suicide bombings are up 50 percent from a year ago and military officers say the group is trying to import the deadly roadside bomb technology that has been used in Iraq.
In Kiev, Gates will ask Ukraine and other members of the Southeast Europe Defense Ministerial to send troops to Afghanistan to help cover that shortfall in trainers, another U.S. defense official said.
The 11-member group sent a 100-troop brigade, called Southeast Europe Brigade or SEEBRIG, to the war zone in 2006.
"It's to have a discussion about SEEBRIG and how SEEBRIG can potentially help in Afghanistan again possibly by undertaking a training mission," the official said when asked about Gates's priorities in Kiev.
Ukraine, which received $11.7 million in U.S. military assistance this year, is considered a strong U.S. partner in Iraq and the Pentagon thinks Kiev might send troops to Afghanistan as well.

ЈЕДАН СМО РОД (КАНАДА 1)

QuoteUS Supports Terror State
Bush Adminstration Unites with Al Qaeda in Kosovo
(...)
BIN LADEN IN THE BALKANS
To aid in the struggle for independence, the ethnic Albanians turned to Osama bin Laden and the mujahadeen. Muslim warriors from Chechnya, Egypt, and Saudi Arabia traveled in droves to Kosovo. By 1995, more than sixty thousand holy warriors, including members of al Qaeda, had made their way to the Balkans to prepare for the struggle against Milosevic and the Christian Serbs.
Bin Laden visited the area three times between 1994 and 1996. In the wake of these visits, al Qaeda training camps popped up in Zenica in Bosnia and Malisevo and Mitrovica in Kosovo; elaborate command and control centers were set up in Croatia, Macedonia, and Bulgaria; and a central headquarters for the mujahadeen was established in Tropje, Albania, on the property of Sali Betisha, the former Albanian premier.
In addition, Bin Laden provided seven hundred million dollars to establish the Kosovo Liberation Army (KLA). The purpose of the KLA was to drive Christian Serbs from Kosovo, to topple the government of Milosevic, to undermine the peace initiatives of Ibrahim Rugova, and to unite the Muslims of Kosovo, Macedonia, and Albania into the Islamic Republic of Greater Albania.
(...)
http://canadafreepress.com/index.php/article/1962

САД ЋЕ САВЕЗНИЦИ ДА ИМ ОБЈАСНЕ КО СУ ЛОШИ МОМЦИ (КАНАДА 2)
Canada And Kosovo
James Bissett served as Canadian ambassador to Yugoslavia. Прочитати обавезно.
http://www.freerepublic.com/focus/f-news/1973117/posts

ТУРСКА ПОЧЕЛА ОФАНЗИВУ НА СЕВЕРНИ ИРАК (ПОЛИТИЧКИ КОРЕКТНО: ЈУЖНИ КУРДИСТАН)

RUSSIA: PUTIN REJECTED MEETING WITH TURKEY'S FM?

МАЛА ЈЕ КЛЕКЛА   

Ukraine, Russia are going to establish free trade zone-Timoshenko

22.02.2008, 14.24   

http://www.itar-tass.com/eng/level2.html?NewsID=12404120&PageNum=0

И НОРВЕШКА ЈЕ КЛЕКЛА

Gazprom, Total, StatoilHydro sign Shtokman deal
21.02.2008, 17.38
http://www.itar-tass.com/eng/level2.html?NewsID=12400652&PageNum=0

,,РИЧАРДЕ, РЕЦИ ХИЛАРИ ДА ОБРИШЕ УСТА КАД НАМ СЕ ОБРАЋА ПРЕКО ТЕБЕ"

Quote"Rusija bi mogla primeniti silu"
22. februar 2008. | 14:39 -> 15:23 | Izvor: FoNet, Tanjug Moskva –
Dmitrij Rogozin upozorio da bi Rusija mogla da primeni silu ako NATO i Evropska unija budu "izazivali" UN u vezi s Kosovom.

"Ako EU prihvati jedinstven stav i NATO prekorači svoj mandat na Kosovu, to će izazvati UN, pa ćemo i mi onda poći od činjenice da treba primenjivati grubu silu, koja se zove oružana sila, da bi nas poštovali", izjavio je ruski predstavnik u NATO-u na konferenciji u Briselu.

Inače, Rusija je danas odbacila kao netačne spekulacije da stoji iza sinoćnih nereda u Beogradu, posle demonstracija zbog proglašenja nezavisnosti Kosova.

Stalni predstavnik Rusije pri NATO-u Dmitrij Rogozin odbacio je kao "čistu laž" izjavu bivšeg američkog izaslanika za Balkan Ričarda Holbruka da Rusija ima veze sa sinoćnim neredima u Beogradu, kada je zapaljena ambasada SAD.

Solana: Nećemo prekoračiti ovčlašćenja
Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana izjavio je danas, komentarišući izjavu predstavnika Rusije u NATO,da EU i NATO na Kosovu neće izaći iz mandata koji im daje Rezolucija 1244.

"To je čista laž. To je pokušaj da se na Rusiju stavi odgovornost za očigledno spontanu reakciju srpskog društva", rekao je Rogozin u uključenju u program ruske televizije iz Brisela.

Ruski predstavnik u NATO-u primetio je da je tako Moskvi moguće pripisati i "odgovornost za uragane u američkim državama ili pad američkog satelita na Poljsku".

"Kada iz zemlje otkidaju srce, ona neće mirno posmatrati kako joj iz tela teče krv. Ne bismo ni mi mirno gledali kada bi od nas otkidali Vladimirsku oblast. Kosovo je zemlja na kojoj se rađala srpska pravoslavna civilizacija", naveo je Rogozin.

"Više puta su nam nagoveštavali da treba da izmenimo poziciju o 'kosovskom pitanju', ali je pritisak na nas beskoristan. Na našoj strani je istina i ona nam omogućava da zauzmemo jasnu poziciju", kazao je ruski ambasador pri NATO-u.

Holbrukove tvrdnje jasno su odbacili i predstavnik ruskog Ministarstva spoljnih poslova Mihail Kaminjin i predsednik gornjeg doma ruskog parlamenta Sergej Mironov.

"Ove izjave smatramo neprimerenim. Njima se pokušava svaliti krivica na drugoga. Ljudi koji su se zalagali za proglašenje nezavisnosti Kosova trebalo je da predvide posledice ovog koraka. A Ričard Holbruk, koji je dosta učestvovao u balkanskim zbivanjima, morao je to da zna", naveo je Kaminjin.

Mironov je kazao da Rusija nije nikog i nikada podsticala na estremističke akcije.

"Mislimo da je nedopustivo uništavati i paliti, čak i ako se rukovodite svetim motivima", kazao je on.

Rusija za nezavisnost severa?

Ruska državna agencija Itar-Tas prenela je danas izjavu neimenovanog "visoko rangiranog" ruskog diplomate u Moskvi da je Rusija spremna da podrži težnju kosovskih Srba ka nezavisnosti.

"Mi ćemo podržati Srbe na Kosovu koji ne žele da žive u nezavisnoj Pokrajini", rekao je sagovornik ruske državne agencije, precizirajući da se "radi o Kosovskoj Mitrovici".

Prema istom izvoru, "Moskva neće dopustiti puno međunarodno priznanje Kosova".

"Mi ćemo blokirati sve slične predloge u Savetu bezbednosti UN i sarađivati sa zemljama koje su protiv kosovske nezavisnosti", rekao je taj diplomata, dodajući da je o tome bilo reči prilikom "poslednjih razgovora predsednika Rusije i Srbije".

Izvor ruske agencije je rekao i da se "ne razgovara o uvođenju ruske vojske na teritoriju Kosova".

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=02&dd=22&nav_id=286004

ПАПА ОШТРО ОСУДИО САД И ЕУ

Каже између редова: Косово неће никад бити независно. Срби су добри момци и наши партнери, од њих сад зависи уједињење цркава.

zstefanovic

Скандал на руској ТВ синоћ, дечко се кретенски занео и прекопавао Ђинђићеве кости. (А Ђинђић и Слоба страдали из истог разлога.)

QuoteSkandal zbog izveštaja TV Rusije o Beogradu
Skandal zbog izveštaja TV Rusije o Beogradu
Petak, 22. februar 2008. 16:52

Izveštaj državne televizije Rusija o protestu i neredima u Beogradu izazvao je skandal, zbog kojeg su diplomate Ambasade Srbije u Moskvi prinuđene da negoduju, javljaju ruski elektronski mediji i internet portali.

,,Danas su se građani Beograda verovatno setili drugih mitinga. Setili su se kako je besnela rulja koja je svrgavala starog Miloševića. Isti ti, fudbalski navijači. Kako je zemlja koja je poludela od liberalnih obećanja sprovodila na onaj svet plačem zapadnu marionetu Zorana Đinđića - čoveka koji je rasturio legendarnu srpsku armiju i specijalne službe, koji je predao Hagu heroje srpskog otpora za apstraktnu ekonomsku pomoć i koji je za to dobio zaslužen metak", navela je TV Rusija u izveštaju, emitovanom kasno sinoć.

Ceo video izveštaj bio je postavljen na portalu YouTube, ali je skinut.

,,Srpske diplomate su duboko revoltirane izjavom novinara državnog kanala 'Rusija' Konstantina Sjomina, koji je u direktnom programu odobrio ubistvo premijera zorana Đinđića pre nekoliko godina", navodi portal Newsru.com. Taj portal, kao i drugi, navodi da je Ambasada Srbije u Moskvi već zatražila od te televizije stenogram komentara koji se čuo sinoć.

Kako saznaje agencija Beta, Ambasada u Moskvi priprema pismo koje će uputiti generalnom direktoru ruske državne televizije.

Mediji citiraju glavnog urednika lista ,,Novo rusko slovo" i bivšeg dopisnika RIA Novosti iz Beograda Sergeja Grizunova, koji je ocenio da komentar predstavlja ,,poziv na ubistvo sadasnjeg predsednika Borisa Tadića, nekada Đinđićevog zamenika u rukovodstvu Demokratske stranke". ,,To je i poziv na preispitivanje dobrih odnosa Rusije i Srbije", ocenio je Grizunov, dodajući da je ruska državna televizija pružila ,,neprocenjivu uslugu kosovskim teroristima, koji sada imaju razvezane ruke".

(Beta)

Cornelius

Quote from: "zstefanovic"
Quote from: "Cornelius"Vrline javne, pororoci tajni. Leva ruka ne zna šta mi radi desna. Posmatraj mi ruke dok ti ga stavljam u guzu... Šta ste očekivali? Da papa izadje i kaže, more Turci, napite se srpske krvi! Prirodno je da osudi, a šta je radio da do ovoga dodje i kako će nastaviti da radi protiv pravoslavlja, to vam neće reći sa balkona papa Benedikt XVI (bivši kardinal Racinger, bivši član Hitlerove omladine).

Ја ти кажем да је ово огромна политичка промена, јер им добро знам деловање на КиМ.

Но има ту једна много већа и дугорочнија бомба, скривена између редова у петом пасусу. Али ако то сад започнемо нећемо никад завршити.

Otidoh da procitam to iz petog pasusa, kad tamo... tekst ima nadnaslov, naslov, podnaslov i cetiri pasusa. Peti pasus mu dodje kao trece poluvreme. Najvaznije stvari se desavaju daleko od ociju, iza zatvorenih vrata, tzv "peti pasus".
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

zstefanovic

Quote from: "Cornelius"Otidoh da procitam to iz petog pasusa, kad tamo... tekst ima nadnaslov, naslov, podnaslov i cetiri pasusa. Peti pasus mu dodje kao trece poluvreme. Najvaznije stvari se desavaju daleko od ociju, iza zatvorenih vrata, tzv "peti pasus".

Почиње пасус са "Serbia's geographical location". Део о исламу је кључни, али не због самог ислама, већ због имплицитне етничке атрибуције нашег мухамеданског становништва.

Изитпајн је у праву да је ово писмо вишеструка бомба, дај Боже само да им је то политика за овај век.

Izitpajn

Quote from: "zstefanovic"Изитпајн је у праву да је ово писмо вишеструка бомба
To sam mislio prije nego što sam ga pročitao  :roll:

zstefanovic

Quote from: "Izitpajn"
Quote from: "zstefanovic"Изитпајн је у праву да је ово писмо вишеструка бомба
To sam mislio prije nego što sam ga pročitao  :roll:

То те само хвата она блага католичка сумња, али ће те вера твоја спасти :)

Cornelius

Почиње пасус са "Serbia's geographical location". Део о исламу је кључни, али не због самог ислама, већ због имплицитне етничке атрибуције нашег мухамеданског становништва.

Izvini, ja sam citao pogresan tekst.

Serbia's geographical location on the border between Eastern and Western Christianity gives her a unique opportunity to promote ecumenical dialogue, while her familiarity with Islam, both through her encounter with the Ottoman Empire and through the presence of many Muslims in the region today, opens up rich possibilities for progress in inter-religious dialogue. Both of these processes are of the utmost importance in establishing greater mutual understanding and respect between peoples and nations in the modern world. Be assured that the Catholic Church in Serbia is eager to build further on its good relations with the Holy Synod and to play its part in joint initiatives designed to foster Christian unity and a genuine rapprochement between the adherents of different religions, contributing in this way to the building of peace and harmony within and between nations.

Mislim da je ovo samoreklamirajuci deo, gde se ukazuje u kojoj meri su Srbi sposobni da zive sa drugima. Ja smatram da je to istina. Medjutim, smatram da rimokatolici ne daju dve pare na to. Njih zanima ekumenizam da bi prozdrali pravoslavlje. Islam im nije tako strasan, jer je tako razlicit. Oni hoce nas da roknu, posto smo previse blizu i tako da preuzmu biznis. Kasnije ce se konfrontirati sa Zelenima na drugi nacin. Tako, svaka nasa poruka da umemo i sa levima i sa desnima, njih ne potresa. Oni hoce da nas progutaju, kao sto veliko preduzece hoce da prozdere manje i tako da prisvoji spiskove klijenata, prodajna mesta, razlicitu tehnologiju, itd. Brate, ne verujem ja rimokatolicima ni kad spavaju.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Izitpajn

Neću se sad pokušavati iskoprcati iz floskula jer znam da je uzalud. Tako je Ken McLeod pričao da su ga jednom upitali "Jeste li vi katolik ili protestant?" Odgovorio je "Ja sam ateist." Pa su rekli "Da, da, dobro, ali jeste li katolički ili protestantski ateist?"

taurus-jor

Kad smo kod protestanata.

Gledam izveštaj TV Panonija o onim prvim neredima ispred američke ambasade (17. februara).

A mlađani spiker govori:

"Protestanti su kamenicama zasuli zgradu"
"Policija je na protestante bacila suzavac".
"Protestanti su se ponovo okupili na raskrsnici sa Nemanjinom".
"Protestanti su se razbežali po okolnim ulicama".

A šta rade rimokatolici i pravoslavci?
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Ghoul

čekaj da im naiđu adventisti!

ček da počnu da se krste kad dođu baptisti!

bog mi je svedok, biće svašta kad dođu jehovini svedoci!

Dry-Na-Nord

Quote from: "Ghoul"

Zamislite 144 hiljada Jehovinih svedoka kako jurišaju na američku ambasadu samo...

akhnaton

Quote from: "Cornelius"

Brate, ne verujem ja rimokatolicima ni kad spavaju.[/quote]

Ne verujem ja ni pravoslavcima,  adventistima, protestantima.... ne verujem nikome!!!!
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

PTY

Quotečekaj da im naiđu adventisti!

ček da počnu da se krste kad dođu baptisti!

Tako mi divajn providenc, ovde skoro više nema ko da se divi al-alimu proceduralnog znanja u ovako monoteističkom plasiranju logičkog argumenta.
:D

Ghoul

BBC:
Serbs in the north-west say they have nothing against UNMIK continuing its work there - provided it does nothing to nurture or protect Kosovan institutions.
A united Serb front, made up of hard-line Serb leaders, is trying to dictate policy to the UN.
As in Croatia and Bosnia in the 1990s, the UN is caught on the horns of a dilemma - whether or not to stand up to radical Serb nationalism. The precedents are not good.

What is different about Serb nationalism today, compared with the 1990s, is that for the moment its enemy is not the other nations of the Balkans.
The enemy is instead those countries which recognise an independent Kosovo.

The attacks on foreign embassies in Belgrade and on UN property in Kosovo confirm this.
There are several thousand ethnic Albanians and other minorities living among about 40,000 Serbs in northern Kosovo.

...
Northern Kosovo is a haven for organised crime, with no number plates on cars, and major smuggling operations.

...

If independence is undermined, a violent Albanian response would become more likely.
This may also be the Belgrade government's hope, as this would discredit Pristina's position in the eyes of the international community.

...

The symbolism of Kosovo as a heartland of Serb nationalism was very carefully nurtured and inflamed by Slobodan Milosevic. He may be dead, but the idea is not.

...

Serbia's President Boris Tadic likes to suggest that it can pursue two contradictory policies at the same time.
"Serbia will never recognize Kosovo, it wants to preserve its territorial integrity," he said this week. "But neither will it renounce its future membership of the European Union."
Those positions are irreconcilable. Serbia certainly does not have to recognize Kosovo as a precondition for entering years of tortuous negotiation with the EU about eventual membership.
But it is almost impossible to imagine the end of that process - Serbia as a full member of the European Union - as long as it refuses to accept the fact that it has lost Kosovo as part of a new order in the former Yugoslavia.

...

ECONOMIST
After Mr Milosevic fell in 2000 some hoped that Mr Kostunica would concede that Kosovo was lost. He did not believe it. In 2003 Zoran Djindjic, the then prime minister who was contemplating trying to deal with Kosovo in a realistic fashion, was assassinated. For the past couple of years Serbian leaders have repeated that Kosovo would never be independent. No wonder ordinary Serbs are angry and confused.
Much of the recent violence has been ascribed to Serbia's "lost generation", young people who grew up in the 1990s, dark years of war and sanctions. But there is widespread dismay. Some observers talk of a "Trianon syndrome", referring to the treaty signed after the first world war in which traditional Hungarian lands, or areas with large numbers of Hungarians, such as Vojvodina and Transylvania, were given to new states such as Yugoslavia and an enlarged Romania, leaving Hungary embittered, irredentist and an easy prey for fascism.
Are Serbia's leaders likely to take their country in this direction? If so, honeyed words from the mouths of European leaders about needing and wanting Serbia will count for naught and a strategy of containment will come to the fore. Yet that would be a tragedy for Serbs. Mr Tadic's strategy of engaging the EU is evidently the better one for his people, even if it is a difficult one to promote at the moment.

...

CNN
The U.S. Ambassador to NATO said Washington was "very disappointed" by Russia's position on Kosovo, The Associated Press reported.
"We've been very disappointed by Russia's reaction and we've been concerned about any efforts, whether they are Serb or from elsewhere, to incite violence at this delicate time," said Victoria Nuland.

Tex Murphy

Evo Nataša Smradić kod Senada Hadžifejzovića objašnjava svoje prisustvo u šiptarskom parlamentu. Groovy!
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Rile

Quote from: "Harvester"Evo Nataša Smradić kod Senada Hadžifejzovića objašnjava svoje prisustvo u šiptarskom parlamentu. Groovy!

Jel' pravilnije "Smradić" ili "Smrdić"?

(kad kažeš smradić to deluje kao mali smrad, a ova kandiše do neba)

Loengrin

Quote from: "taurus-jor"Kad smo kod protestanata.

Gledam izveštaj TV Panonija o onim prvim neredima ispred američke ambasade (17. februara).

A mlađani spiker govori:

"Protestanti su kamenicama zasuli zgradu"
"Policija je na protestante bacila suzavac".
"Protestanti su se ponovo okupili na raskrsnici sa Nemanjinom".
"Protestanti su se razbežali po okolnim ulicama".

A šta rade rimokatolici i pravoslavci?

:? Paj stvarno!  :evil:
Šta misliš liče li ovi tebi na Kalviniste ili Anglikance? :D
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Cornelius

Da li i ovo ima veze sa protestantima? Da li su neke od kamenica stigle tamo gde treba? Da li su Srbi upotrebili protiv Amerike tajno Teslino oružje?

B-2 Crashes at Andersen AFB

Story Tools
Printable story   E-mail story  

Release Number: 080222

2/22/2008 - HICKAM AIR FORCE BASE, Hawaii  -- For more information contact PACAF Public Affairs at 808-206-0513 or email pacaf.paops@hickam.af.mil. For information on the B-2 aircraft or the B-2 program, contact Air Combat Command Public Affairs at (757) 764-5007.

NOTE: Guam is across the International Date Line. The accident occurred Friday evening EST.

An Air Force B-2 bomber crashed on Andersen AFB Saturday morning local Guam time.

Two pilots from the 509th Bomb Wing were on board and ejected. They have been evaluated by medical authorities and are in good condition.

The B-2 was deployed to Andersen AFB from Whiteman AFB, MO.

Emergency responders are on scene. A board of officers will investigate the accident. More information will be released as soon as it becomes available.

--30--

For more information contact PACAF Public Affairs at 808-206-0513 or email pacaf.paops@hickam.af.mil. For information on the B-2 aircraft or the B-2 program, contact Air Combat Command Public Affairs at (757) 764-5007.

NOTE: Guam is across the International Date Line. The accident occurred Friday evening EST.

Izitpajn

Još samo da odradim jedan dug.

Dakle, braćo Srbi, ništa od bajadera. Ili ledenih kocki.

Ipak se laže.

Ne razumijem njemački, ali imam prijatelje koji razumiju, pa sam ih zamolio da prevedu vijest u kojoj se spominju Papa i njegova "osuda Washingtona i Bruxellesa". I prijevod glasi:
Quotevatikanski glasnogovornik otac federico lombardi već je prije naglasio kako je sveta stolica uvijek bila protiv toga da se nekome nešto "nameće", nego je podržavala direktne pregovore između beograda i prištine, kako bi se došlo do "realističnog rješenja", kojim bi "očekivanja svih učesnika bila ispoštovana". kathpress piše kako diplomatski analitičari ukazuju na to da je ovim, svojim diplomatskim riječnikom, sveta stolica oštro osudila dosadašnje djelovanje Washingtona i Brisela.
Nije papa ništa osudio. Nije Lombardini pojasnio da je papa osudio. "Kathpress piše kako diplomatski analitičari ukazuju da je..." Dakle:

Kurier prenosi

da agencija kaže

da diplomatski analitičari (koji? čiji?)

ukazuju...

Nema kolijevke. Nema mace.

Ono što mi je najproblematičnije u svemu ovome je što je, kad sam tražio gdje to piše da je "papa osudio", Zoran Stefanović poturio ovaj link. Na žalost, tu ne piše da je "papa osudio",  piše da je netko prenio da je netko procijenio da je "papa osudio Washington i Bruxelles". Zapetljano? Jebiga, tako je to kad krene manipulacija, što manipulator zapetlja, sto poštenih ne može raspetljati.

Jedino opravdanje koje mi pada na pamet je da Zoran Stefanović ne zna njemački. Onda bi zaista, kao i ja, mogao pomisliti da je u austrijskim novinama zaista pisalo to što je "Politika" "prenijela". Ako ne zna njemački, onda je i on popušio manipulaciju, kao i svi mi. Međutim, ako ne zna njemački, zašto je onda nudio link kao dokaz, odakle mu uopće taj link?

Možda se ovo čini kao besmisleno cjepidlačenje oko jedne relativno nebitne vijesti, ali meni se čini kao savršeni pokazni primjer manipulacije kojoj se vjeruje. Ako se ovo na kraju pokazalo kao laž samo zato jer je netko izvana bio dovoljno idiotski tvrdoglav da istjera stvar do kraja, što je još laž u okruženju u kojemu se nalazite, a da je neusporedivo bitnije, i tko od ljudi kojeosobno poznajete oko sebe raspoređuje informacije kao pouzdane, a koje su samo smišljena rekla-kazala s točno određenim ciljem?

Dakle, da rezimiram, kraj onoga što sam napisao u postu koji počinje s "Vi ste retardirani, majke mi" i dalje stojim, osim da ste retardirani. Niste. Ovakva majstorija može zavarati i pametne, protiv nje je pošten čovjek nemoćan. Sve dok slučajem, upornošću, tvrdoglavošću, ne otkrije gdje joj je izvor. Ja sam otkrio. I mičem se od njega dok i mene ne zagadi.

Zorane, izgleda da mi se djevojke, ako se smiju, ipak smiju (samo) zbog frizure. Ono što će tek trebati utvrditi je kome se ti sve smiješ i zašto.

Ako je na kraju ipak istina da si i ti popušio manipulaciju, onda ti se duboko, najdublje ispričavam. Samo, nisam siguran koliko je vjerojatno da će se tako nešto dogoditi nekome tko je "bio po svim terenima koji se ovde pominju, i znao dosta ključnih lokalnih igrača" itd. Sada mi svo ovo tvoje iskustvo ima nekako drugačiju boju.

Pozdrav.

marlowe

Quote from: "Izitpajn"Okej, evo, gutam govno.

:P

Kasno je sad Izit. Nema nazad.
:D
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Boban

Tako je, Izi, svi smo lažovi, lopovi i koljači, samo su Hrvati svoju državu istkali na pravdi, poštenju i iskrenoj ljubavi...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Izitpajn

E sad si mi satro sve argumente...

Ugly MF

Quote from: "Boban"Tako je, Izi, svi smo lažovi, lopovi i koljači, samo su Hrvati svoju državu istkali na pravdi, poštenju i iskrenoj ljubavi...

Ne dirajte mi u Hrvate!
Oni imaju Severinu ,a dok je nje...

...kad joj damo nase drzavljanstvo,onda moze!

Ghoul

COMMENTARY
 February 23, 2008

Kosovo

Readers with exceptionally tenacious memories will recall that this
pundit  was opposed to the NATO intervention in Kosovo, nine years ago.
This may  come as a surprise to readers without tenacious memories, since it
is  widely believed that I never saw a war I didn't like. Yet believe
it or  not, I was opposed not only to the wanton bombing of Serbia, but
also to  the whole "inevitable" project of carving a new European Muslim
stateout  of the flesh of that Orthodox Christian country.

I was not without sympathy for the "plight of the Kosovars,"
however.Like  virtually all journalists at that time, not of Serbian ethnicity, I
fell  for a great deal of typically Balkan propagandist rubbish that has
since  been quietly withdrawn.

My rule of thumb, on wars, is to fight them with your enemies, when
 absolutely necessary; but never with your friends, and in
particular,  never in order to create new enemies. True, as we all know from
personal  experience, sometimes your friends are more irritating than your
enemies,  and the temptation to bomb them is always there. It is a temptation
that  must be resisted, however.

This temptation was surely in play with the Serbians, under the
late  Slobodan Milosevic, who seemed determined to inspire loathing and
 distrust, when not pointed suspicion that he was doing in Kosovo
precisely  what his nationalist allies had done in Bosnia: i.e. "ethnic
cleansing,"  also known as the massacre of innocents.  Although not nearly as
monstrous  as, say, Saddam Hussein, nor anything like Saddam's threat to the
West,  Milosevic missed as many opportunities to come clean with his
diplomatic  interrogators. The Serbs who allowed this vicious old Communist,
turned  chauvinist demagogue, to remain in power, showed very poor judgement.

But the fact that Kosovo had a significant ethnic majority of
Albanian  Muslims over Serbian Christians was not, in itself, sufficient
argument to  detach it from Serbia by main force. For if that is the argument,
the  state system which provides the only international order the planet
 currently enjoys will tend to disintegrate.

Strange to say, I am with Vladimir Putin on this one, and against
George  W. Bush. Mr Putin's remarks on the inspiration Kosovo's
independence has  given to violent separatists in Chechnya, Abkhazia, South Ossetia,
and  elsewhere, are entirely to the point.

Verily, driving the Serbian government and people into the
protective  embrace of ex-Soviet Russia, and ultimately her ex-KGB strongman,
was  among several counter-productive dimensions in the war that
Madeleine  Albright organized, along with other ruinous Clinton interventions
in  areas of peripheral interest to the U.S. (Haiti, Somalia, Bosnia, etc.)

The NATO action in Kosovo brought Mr Putin -- the hammer of the
 Chechens -- to power, by demonstrating that force and force alone
will  decide secession struggles, East or West. It restored
anti-Americanism to  its place in the Russian national security consensus, indirectly
bringing  an end to the Yeltsin reform era.

It was an incredibly stupid war to wage, and the product was on
display in  Brussels, yesterday, where the Russian ambassador to NATO, Dmitry
Rogovin,  actually threatened the use of force to prevent Kosovo's
declaration of  independence from going any farther.

President Bush, who was prompt to recognize the self-declared
Kosovar  state (together with most European powers), feels obliged to accept
the  fait accompli he inherited from the preceding administration. He, or his
 successor, will then try to resist the next stage of demands, for a
 Greater Albania in which Albania and Kosovo attempt to merge, and
 insurrections begin in the adjoining Muslim-majority districts of
Serbia,  Montenegro, Macedonia, and Greece, as each asserts its "right" to
join  them. By recognizing Kosovo, Bush et al. have validated exactly
that: a  deadly new round of Balkan troubles, ripe for Islamicization.

We could not afford to validate the principle of armed
insurrection,  whether in Kosovo or Chechnya or Palestine or Kashmir or northern
Sri  Lanka or southern Thailand or the southern Philippines, or in any
of the  many other places where terrorism seeks to be rewarded with an
independent  state.

Nor could we afford to feed the Islamist triumphalism, that has
received  each report of Kosovo's advance as another victory for Islam over
the  infidels of the West. For this is exactly how the story is reported
in  media across the Muslim world: as a victory for Jihad.

And within Europe, a couple thousand EU policemen -- about to be
installed  without United Nations cover, and in defiance of agreements with
Serbia --   cannot guarantee order in a territory that is already a European
refuge  for radical Islamist cells, and threatens to become Europe's
terrorist  safe house. (There were organizational and supply links to Kosovo
in the  huge terror attacks on both Madrid and London.)

There is a deeper history here, for the understanding of which we
would  have to review the legacy of Ottoman imperialism in the Balkans.
But that  is, alas, something the Serbs understand a lot better than we do.
We  refuse to even think about the history.

David Warren

© Ottawa Citizen

For an archive of David Warren's newspaper columns, see:
 http://www.davidwarrenonline.com

taurus-jor

Ovo je članak iz Tajma (trenutno na glavnoj strani Yahoo-a)

http://news.yahoo.com/s/time/enoughwiththenewcountries;_ylt=AkAaZzAm4UGgf39HfL.bTxRvaA8F

Enough With the New Countries

By JEFFREY KLUGER
Mon Feb 25, 2:40 AM ET

So let me get this straight: Serbia and Montenegro were all that remained of Yugoslovia after Slovenia, Croatia, Macedonia and Bosnia-Herzegovina seceded during the Balkan Wars of the '90s. Then Montenegro declared independence in 2006. Kosovo seceded from Serbia last Sunday, and now the northern region of Kosovo wants to secede and rejoin Serbia. I don't have a dog in this latest fight - or even understand it much - but if someone wants to quit the firm, it seems to me you ought to let him go. The tension arises, of course, because the ones eyeing the door usually want to take a pile of the firm's assets along with them. And you do have to question where this will end. Will some family named Knezevic decide it's time to secede from northern Kosovo? Will Bob, the Kenezvics' 17-year-old son who doesn't really talk to anyone at holiday dinners anymore, decide he wants to secede from the family? At some point you hit what scientists call the terminal unit - the smallest reducible component of any system - and this feels like it may be it.

Secession can often be a good idea. We'd all be eating Marmite and bangers for lunch if the United States hadn't opted out of the British Empire in 1776. But just as often it doesn't work, and with 192 current members of the United Nations and limited space for new flagpoles out front, I'd suggest it's time to close the books.

Consider Quebec: Separatists north of the border still agitate for a split from Canada, evidently believing that that now would be a great time to establish a Little France right next door to the United States, since Americans always react so happily to all things French - and what better tonic for a struggling global economy than another country that spends three-quarters of its work week threatening to go on strike and the remaining part walking off the job in a huff?

The mini-republics that the U.S.S.R. released like so many Tootsie Rolls from a piñata in the 1990s have not exactly turbocharged the Central Asian economy. And while Pakistan may have seemed like a nifty idea around the time they cut the ribbon, it's been plagued by troubles pretty much ever since - including the, uh, secession of Bangladesh in 1971.

Countries aren't the only geographical entities that try to secede, of course. Staten Island has made noises over the years about quitting New York City, an idea generally scuttled when residents realized that a lot of Manhattanites didn't know it was part of the club to begin with, and at least a few were confusing it with the little triangular island also named Staten at the southernmost tail of Argentina - which would at least explain why the ferry takes so long. Hollywood and the San Fernando Valley have similarly talked of seceding from greater Los Angeles, but the deal has repeatedly gotten hung up over merchandising rights.

Even new countries that do manage to get started face a load of problems, not the least being their flags. Consider how hard it is for the NFL to come up with a helmet logo for a new team that doesn't look like the trademark of the Altria Group or a symbol on a super hero's cape - and they've got only 32 franchises to worry about. The tricolor flag has been done to death. When you get to the point that Luxembourg and the Netherlands are both a horizontal red, white and blue, with the only difference being that Luxembourg's blue is lighter - a Pantone 299c pigment to be precise - you know you're running out of ideas. The Kosovars, being mostly Albanians whose desire is less for independence as much as to be part of a greater Albanian entity, wanted their flag to be double-headed black eagles on a red flag - the same as Albania. But mindful of multiculturalism and hoping to assuage the Serb minority, the West wouldn't allow it. Kosovo's new flag is thus a focus-group mishmash: a yellow Rorschach splot (the country's shape on the map, at least as long as the northern part sticks around) on a blue EU style flag with a few yellow stars. Want to guess which one the Kosovars will wave when their soccer team scores?

The danger in all this is not just what so much cartographic flux does to our maps, but what it does to our language. Must we live in a world with both a DMV and a DMZ? Did a globe with one Congo have to confuse things with two? And after I worked so hard when I was a kid remembering to call Russia the Soviet Union, was it really sporting to wait till I reached adulthood to tell me to forget it?

Some time ago, I ran across a grocery store on the east side of Manhattan that had that odd New York habit of including several names on the same awning, as if they could never quite figure out what to call the place. One of the names - I'm not kidding - was East Cheese. For the rest of the afternoon I worried that deep in the little store's past there had been a bloody war of secession from the autocratic West Cheese. Somewhere in the neighborhood, I feared, some disgruntled Curds might still lurk.

View this article on Time.com

Related articles on Time.com:

Serbs Rage at U.S. Over Kosovo
Kosovo After the Deadline
"Independence is a Done Deal"

Ghoul

najsmešnija u ovom članku je pretpostavka da će šiptarski fuzbalski tim nekada –ikada!- biti u stanju nekoga da pobedi, a da to ne bude tim sastavljen od zaostalih srpskih baba i invalida koje drže u zarobljeništvu.

Cornelius

Quote from: "Ghoul"najsmešnija u ovom članku je pretpostavka da će šiptarski fuzbalski tim nekada –ikada!- biti u stanju nekoga da pobedi, a da to ne bude tim sastavljen od zaostalih srpskih baba i invalida koje drže u zarobljeništvu.

Ghoule, često imam utisak da je srpska nogometna reprezentacija sačinjena upravo od baba i invalida, tako da ih može da pobedi bilo ko, pa i kilavi šiptarski tim. Imaćemo prilike da igramo sa Šipcima, pošto će uskoro da stvore reprezentaciju. Bomo vidli.

taurus-jor

A Partizan je svojevremeno puk'o od Fljamurtarija.