• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Bosanske plačipičke i srpski mazohisti

Started by Ghoul, 16-02-2008, 13:31:03

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

lilit

Vidim ja da bi bilo bolje da smo ostali jos 700 godina pod Turcima. :lol:

I daleko je od cinizama...ustvari se salim malo. Volim ja i desnicu, al samo na Sagiti.  :lol:  xremyb
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Джон Рейнольдс

Skoro pa kao da nisu ni odlazili. Evo, Demokratska stranka u koaliciji sa strankom Malog Slobe uz tihu podršku mafijaškog projekta zvanog LDP pušta Turke na velika vrata kad je EU pala u vodu. A Rusija, naravno, nema alternativu dolazi u obzir.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

scallop

Što reče Meho, nije pomenuo ni njega, ni mene. Sve ostale izgleda da jeste. :o
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

Samo da ne bude zabune. Kusturicu niko nije oterao iz žirija. Sam se povukao nakon što je jedan od učesnika festivala dao izjavu da neće da učestvuje na festivalu jer Kusturicu, člana žirija, doživljava kao politički nekorektnog govornika koji veliča počinioce genocida.

PTY

Quote from: lilit_depp on 20-10-2010, 21:30:46
Vidim ja da bi bilo bolje da smo ostali jos 700 godina pod Turcima. :lol:

Volim ja i desnicu, al samo na Sagiti.  :lol:  xremyb

oh ju, grupi girl...  :mrgreen:

lilit

Quote from: Amanda Robin on 20-10-2010, 22:43:53
oh ju, grupi girl...  :mrgreen:

ma vidi, ja ko pjur left-wing girl :lol:, ponekad toliko budem zatecena nedostatkom argumentacije (nidje veze, sto bi rekli kod mene ubosni) desnjaka na sagiti, da mi to na kraju postane negde i simpaticno. :lol:

Alexdelarge

Quote from: John Reynolds on 20-10-2010, 21:34:50
Skoro pa kao da nisu ni odlazili. Evo, Demokratska stranka u koaliciji sa strankom Malog Slobe uz tihu podršku mafijaškog projekta zvanog LDP pušta Turke na velika vrata kad je EU pala u vodu. A Rusija, naravno, nema alternativu dolazi u obzir.

Šeherezada zaludela Srbe!
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Albedo 0

Quote from: Meho Krljic on 20-10-2010, 22:27:13
Samo da ne bude zabune. Kusturicu niko nije oterao iz žirija. Sam se povukao nakon što je jedan od učesnika festivala dao izjavu da neće da učestvuje na festivalu jer Kusturicu, člana žirija, doživljava kao politički nekorektnog govornika koji veliča počinioce genocida.

a gdje su nama ti ''učesnici festivala''?

Na stranu i to da Kusturica nije izrekao ni približno odvratnu stvar kao Hadžihafizbegović na onom snimku, ni filmovi mu nisu nešto pretjerano ''prosrpski'', no hajde da se zapitamo odakle ovo JEDNOUMLJE gdje nijedan učesnik festivala ne može otvoreno da kaže nešto protiv Hadžihafizbegovića?

valjda znamo kako je npr Bjelogrlić prolazio po raznim bosanskim i hrvatskim televizijama, samo zato što je snimilo Lepa sela.

Meho Krljic

Pa, zar ne može??? Ja uopšte ne kažem da Hadžihafizbegovića treba slaviti kao heroja nekakvog čovekoljublja ili, šta ja znam, Srpstva. Samo kažem da čovek, očigledno, ne mrzi Srbiju jer inače ne bi došao da primi nagradu.

SIMERIJANAC

Jel zna neko dal uz tu nagradu idu i neki novci?

Tex Murphy

Quote from: Meho Krljic on 21-10-2010, 13:37:21
Samo kažem da čovek, očigledno, ne mrzi Srbiju jer inače ne bi došao da primi nagradu.

Ili to ili je pogani licemjer koji je obećao da neće halalit, pa onda halalio. Take your pick.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Meho Krljic

Pa, da, baš je logično da čovek koji uzgaja strastvenu mržnju prema Srbima i Srbiji posle dođe da primi nagradu od Srba u toj istoj srbiji. To je sve deo njegove srbomrzačke agende...  :roll:

Tex Murphy

Ne vidim šta tu ima kontradiktorno. I Stojković mrzi Partizan, pa je prešao u njega da bi spasio karijeru.
Genetski četnik

Lord Kufer

Uopšte mi nije jasno šta je tu uzrok mržnji? Je li ona urođena? Zadata? Koja je to podla zavera da se ljudi tako vaspitavaju? To je čisto uslovljavanje za stvaranje zločinaca, koji se kasnije upotrebe da rade prljave poslove, kako bi Srbija dobila potreban imidž na političkoj sceni.

lilit

Quote from: Meho Krljic on 21-10-2010, 14:16:21
Pa, da, baš je logično da čovek koji uzgaja strastvenu mržnju prema Srbima i Srbiji posle dođe da primi nagradu od Srba u toj istoj srbiji. To je sve deo njegove srbomrzačke agende...  :roll:

Ma ne razumes. Nije on primio nagradu zato sto je pocastvovan vec da je ne bi primio neki Srbin (sa ili bez agende).  Oteo! :lol: :lol: :lol:

Meho Krljic

Aaa, oteo, pa što odmah ne kažete!!!

Quote from: Harvester on 21-10-2010, 14:25:27
Ne vidim šta tu ima kontradiktorno. I Stojković mrzi Partizan, pa je prešao u njega da bi spasio karijeru.

Dakle primanje nagrade od Srba u Srbiji je potez kojim se spasava karijera čoveka koji je tu karijeru velikim delom izgradio na mržnji prema Srbima i Srbiji? Ovo postaje sve jasnije!!!

Albedo 0

Quote from: Meho Krljic on 21-10-2010, 14:16:21
Pa, da, baš je logično da čovek koji uzgaja strastvenu mržnju prema Srbima i Srbiji posle dođe da primi nagradu od Srba u toj istoj srbiji. To je sve deo njegove srbomrzačke agende...  :roll:

naravno da jeste.

Jel treba da mrzi sve Srbe da bi bio srbomrzac?

Srbomrzac je onaj koji mrzi Srbe, ''ne sve'' kako on sam kaže, već ''one koji kolju'' (a ''kolju'' svi oni koji su se usprotivili sarajevskoj džamahiriji i kršenju Ustava BiH), dakle on bi da propisuje sistem vrijednosti srpske nacije (pretvarajući je u srbijansku naciju kao što to čine Vesna Pešić i kompanija), da odlučuje kakvi mu Srbi odgovaraju a kakvi ne. Pretpostavljam da oni ''do Drine'' valjaju. To je definicija srbomrstva.

A ako bi mrzio baš sve to je već genocidalno ponašanje.

Hajde da čujem od Hadžihafizbegovića da je odgovor Srba u Bosni bio legitiman. Može on da priča o Škorpionima, nemam ja namjeru da branim nekoga ko je činio zločine, ali zna se dobro šta Emir misli o srpskom odgovoru 1992. godine.

Eto ti primjera Igora Mandića, čovjek tvrdi da je srpska reakcija bila legitimna, i zna da je izdvoji od zločina koji su se desili. Emir kao i svaki srbomrzac ne zna. On to izjednačava, pokušavajući legitimnu reakciju da proglasi zločinom, iako je zločin protiv mira počinio njegov Izetbegović.

Meho Krljic

Pošteno, ali to ja ne vidim kao Srbomržnju, nego kao opoziciju jednoj (ideološkoj?) frakciji u Srba. To meni nije isto.

Lord Kufer

Ljudi imaju svoje projekcije i to isteruju. Zar je njima do dijaloga i otkrivanja činjeničnog stanja? Zadojeno rakijom morfijumskom... Pa, pola čovečanstva je posednuto zlim dusima. To sve treba po kratkom postupku!

Meho Krljic

Pa... dobro, ali nemamo dovoljno municije...

Lord Kufer

Ma jok... samo ih okreneš jedne protiv drugih ;)
Ovi su zeleni a ovi su crveni...

lilit

Evo bori se covek i za Andjina prava u Bosni  :lol:

Film Anđeline Džoli "Bezimena ljubavna priča", po svemu sudeći, bit će sniman na području Federacije BiH iako je Gavrilo Grahovac, federalni ministar kulture, prekjuče zabranio da ekipa filma radi u ovom dijelu BiH.
Grahovac, inače kadar Stranke za BiH, u srijedu je, iz "proceduralnih" razloga, poništio ranije izdato rješenje da Džolijeva dio filma snima na području Sarajevskog i Zeničko-dobojskog kantona, ali juče su reagovali resorni ministri ova dva kantona.

Ministar kulture i sporta KS Emir Hadžihafizbegović (SDA) i resorna ministrica iz ZE-DO kantona Zdenka Merdžan (SBiH) najavili su da će ekipi rediteljskog prvenca Anđeline Džoli izdati odobrenje da snimaju na njihovom teritoriju.
"Ako Grahovac ne odobri snimanje Anđelini Džoli, ja ću to učiniti na području Kantona Sarajevo, pa nek onda ministar policiju pošalje meni", kazao je Hadžihafizbegović, koji je ogorčen potezom ministra Grahovca prema Džolijevoj, koja je u svom filmu angažovala mnogo bh. glumaca i čije snimanje je počelo krajem septembra u Budimpešti, a nastavak je planiran u FBiH.

Grahovčevom potezu prethodio je protest i negodovanje Udruženja "Žene - žrtve rata" na čelu s Bakirom Hasečić, koje se usprotivilo namjeri Džolijeve da u BiH snima kadrove filma u kojem se "silovana Bošnjakinja zaljubljuje u svog silovatelja"
Zdenka Merdžan, ministrica kulture, obrazovanja i sporta ZE-DO kantona, kaže da je nakon zabrane federalnog ministra spremna na razgovore i da će učiniti sve ono što je na dobrobit građana i Bosne i Hercegovine.
Upitana da kaže da li će podržati kolegu Hadžihafizbegovića, odgovorila je da će svakako biti na njegovoj strani i da podržava njegove stvove.

http://www.nezavisne.com/umjetost-zabava/film/Andjelini-zeleno-svjetlo-daju-kantonalni-ministri-70165.html

Meho Krljic

Wait, silovana Bošnjakinja se zaljubljuje u svog silovatelja??? Nisam... ni znao za ovaj... momenat. Nadam se da silovatelj nije Đuričko, ne bi bilo uverljivo.

lilit

Quote from: Meho Krljic on 21-10-2010, 15:26:15
Wait, silovana Bošnjakinja se zaljubljuje u svog silovatelja??? Nisam... ni znao za ovaj... momenat. Nadam se da silovatelj nije Đuričko, ne bi bilo uverljivo.

Ma to je onaj film kom je Zeljko Mitrovic rekao odlucno NE.  :lol:

Meho Krljic

Znam, znam, nego nisam bio svestan da je u pitanju poslastica za žene, ljubitelje BDSM-a.

Loni

Iz svih njegovih intervjua, ja nisa mskapirao da on mrzi Srbe već mrzi...

1) velikosrpski nacionalizam
2) turbo folk, koga je Srbija preko kanala Punk BiH izvezla u BiH
3) Kusturicu i Neleta Karajlića jer su Bosanci, koji ne vole Bosnu već samo Srbiju...

Ja iz ovog ne vdim mržnju recimo prema meni. Nit sam velikosrpski nacionalista, nit turbo folker nit sam protiv multinacionalnih država kao što je BiH.
On je u stvari nije protiv srpstva već samo protiv onoga, što su neki odavde sami sebi dali za pravo da definišu kao srpstvo.
Šta im ja tu mogu?

lilit

Mozes konacno da priznas da si ti Emir Hadzihafizbegovic.  :lol:

Loni

Ali zar ja nisam onaj mali Pocesta? trep trep. :-)

Meho Krljic

Što glupa, pa ima onaj Noćni portir sa sličnom temom....

Da se takođe razumemo, Emir Hadžihafizbegović je sasvim izvesno bošnjački nacionalista, što i dalje ne znači da mrzi sve što je srpsko i da mu ne treba davati nagrade. Mislim, i Kusturica je srpski nacionalista pa ne mislim da ne treba da dobija nagrade u Turskoj ili Bosni ako ih zasluži  :lol:

lilit

Quote from: Meho Krljic on 21-10-2010, 15:41:36
Što glupa, pa ima onaj Noćni portir sa sličnom temom....

Ima, ima...moj omiljeni.  :lol: :lol: Bojim ce da ce ovo Andjino biti besramni rip-off.  :cry:

Lord Kufer

Nema šanse da dosegnu onaj nivo. Dirk Bogert je umro, a Šarlota je omatorela...
Angelina samo fura socijalno-emotivne teme, koje imaju veze jedino s Farmom i sličnim spektaklima za gladne i obespravljene mase...

scallop

Ovde se svesno zamenjuju teze. Bosanac (pogledao sam taj isečak) mrzi druge, a nacionalizam podrazumeva "voleti svoje". Takođe, nisam primetio da se u svojoj mržnji ogradio (dobro, nije pomenuo ni Lomljavinu). Još jednom ću da ponovim da je u čovekoljubnoj Bosni porušen i spomenik Ivi Andriću. Ne vidim razlog da se traži bilo kakva abolicija za čoveka koji je javno izrekao to što je izrekao. Ni opravdanje. Posebno mi smeta što se pokušava izjednačiti sa Kusturicom. To, jednostavno, nije ni slično.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

Pa nije slično, Kusturica verovatno ne bi otišao u Bosnu da primi nagradu.  :lol:

lilit

Meho, u dobrom maniru srpskog patriote, hoce da kaze  da  RS nije Bosna. :lol:

Meho Krljic

:lol: :lol: :lol: Čitaš mi misli, kao i obično, čak i pre nego što ih pomislim.

Quote from: Lord Kufer on 21-10-2010, 15:57:26
Tijanić bi otišo...

Ali Tijanić i Kusturica nisu ista osoba... or are they?

SIMERIJANAC

Kao što rekoh,ne čudi me što mu je DOSovo Ministarstvo kulture na čelu sa Bradićem dodelilo nagradu, a još manje me čudi što je Emir oduševljeno doleteo po nju.Ako mu je deda prodo veru za večeru,što ne bi Emir za milju eura.

QuoteTakođer, Emir Hadžihafizbegović dobio je i nagradu Zoranov brk kao glumac večeri, a glavnu festivalsku nagradu Nagradu ,,Zoran Radmilović", prati i novčani iznos od 1.000 eura.

Quote from: Meho Krljic on 21-10-2010, 15:26:15

Ma zna Anđa zašto ga je odabrala,da lakše proda ljubavnu priču.
Gledaoci,pogotovo muslimanski, će na Đurička da gledaju sa sažaljenjem a ne na mržnjom:-Ma gđe je on mogo silovati,vidi ga kaki je, mučenik navukli ga ćetnićki generali.

Mene raduje što u postavi vidim i Jasnu Beri. Javlja mi se da ćemo u srpskom logoru imati prilike da vidimo interesantne scene sa njom u glavnoj ulozi. :lol:

Lord Kufer

Quote from: Meho Krljic on 21-10-2010, 16:00:06
:lol: :lol: :lol: Čitaš mi misli, kao i obično, čak i pre nego što ih pomislim.

Quote from: Lord Kufer on 21-10-2010, 15:57:26
Tijanić bi otišo...

Ali Tijanić i Kusturica nisu ista osoba... or are they?

They are jok bre ;)

Meho Krljic

Ja sam noćas sanjao Anđelinu Džoli (in a non-sexual way), a sad vidim i zašto  :lol:

scallop

SIMERIJANAC

Lord Kufer je očigledno video fotku Jasne Beri.

Tex Murphy

QuoteTakođer, Emir Hadžihafizbegović dobio je i nagradu Zoranov brk kao glumac večeri, a glavnu festivalsku nagradu Nagradu ,,Zoran Radmilović", prati i novčani iznos od 1.000 eura.

Stvar objašnjena, I rest my case.
Genetski četnik

DeHickok

Quote from: SIMERIJANAC on 21-10-2010, 16:09:15
Ma zna Anđa zašto ga je odabrala,da lakše proda ljubavnu priču.
Gledaoci,pogotovo muslimanski, će na Đurička da gledaju sa sažaljenjem a ne na mržnjom:-Ma gđe je on mogo silovati,vidi ga kaki je, mučenik navukli ga ćetnićki generali.
Ako je tacna informacija Blica glavnog junaka tumaci Goran Kostic. Ako ne znate ko je on setite se The Hunting Party i lika sa tetovazama... verujem da ce se sa njim publika lako indentifikovati...jos da smisli neku tetovazu na celu tipa "Rape Man" :)
Kako je Biograf razotkrio samog sebe i ostale 'vinjarije...

Albedo 0

Loni

Nego, zašto se kaže plačipička, a ne plačipizda?

Albedo 0