• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Bosanske plačipičke i srpski mazohisti

Started by Ghoul, 16-02-2008, 13:31:03

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Skalar

Nightflier је у праву. Отишло у офтопик сасвим.
Пиво и ћевапи спајају људе.

lilit

Džone, smešno da ne može biti smešnije. Još ćeš me i rasplakati. :lol: :lol: :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Meho Krljic

To je sad problem: Lomljavine nema kad je najpotrebniji.

Butt seriously, svakom je njegova muka najteža ali mislim da je ipak prilično babožabasto porediti nas iz Beograda koji smo tokom devedesetih, istina, lošije živeli nego što smo navikli, sa ljudima koji su zaista iskusili ratovanje u ozbiljnom obimu. Mislim, mi smo gledali Prodidži u Beogradu i Badi Kaunt ili Pablik Enemi u Mađarskoj, išli u šoping u Segedin i Peštu (ne ja lično, ali dosta mojih prijatelja), patili pod sankcijama ali uredno dobijali knjige i magazine iz inostranstva, imali nestašice ali ne i gladovali. Sve to ipak teško da može da se meri sa bilo kojim mestom na kome se ratovalo, odvodilo u zarobljeništvo, logoralo itd. Utoliko, nije baš zgodno kad se sad keserimo u smislu "Hahaha, Anđelina Džoli, njen film je smešan i stereotipan, sa lošom, jednostranom pričom i karakterizacijama." ne samo zato što ga nismo ni gledali nego i zato što koliko god taj film bio loš, neki ljudi u njemu vide ono što im se zaista dešavalo. U kom obimu, to ne umem da kažem, ali nije baš pokazatelj ukusa kada ne napravimo pauzu da razmislimo da je neko stvarno bio ozbiljna žrtva nekakvog ratovanja na prostorima bivše Jugoslavije i odmah krećemo da ismevamo.

Hoću reći, evo da apstrahujem muslimane i Hrvate, opet nije nekako okej da se mi iz Beograda sa svojih 78 dana NATO agresije utrpavamo da drugima objašnjavamo kakav je rat u Ex-YU bio kada su ti drugi pogubili kuće, imovine, porodice, morali da se presele u druge krajeve itd. Nije baš pošteno. Da, bilo nam je teško više nego što bi voleli, ali to je kao kad bi sad neki stanovnik Londona ili Berlina (ili čak okupiranog Pariza) počeo nekom iz Staljingrada ili Varšave ili Kragujevca da objašnjava kako ne znaju oni ništa i kako je njima za vreme Drugog Svetskog rata bilo zajebano.

Father Jape

Neko drugi bi umesto dva razložna i razborita pasusa samo okačio Stiva Bušemija iz Pasa.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Tu praviš očigledno pogrešnu pretpostavku da sam ja taj film gledao i da znam o čemu pričaš.

SIMERIJANAC

Вечерас у Утиску: Лечић,Дуда Лакић,Арсић и онај из Томине странке што је писао Рођака са села.
Видећемо дал ће после емисије да крене кампања на У92 за изградњу сигурне куће за српске глумце који су глумили у Ђаволининој крвавој бајци. 

Alex

Na kraju ovog Andžinog filma, kažu, ima neki broj silovanih Bosanki. Sad ona priča, kao nisu to samo Muslimanke, nego i Srpkinje i Hrvatice.

Jedan deo rasprave je i oko toga - da li je brojka autentična i koga obuhvata.

Ama baš NIKO ne govori o jedino važnoj stvari vezanoj za to pitanje - ako je bilo XX hiljada silovanih žena, šta je sa "XX hiljada" silovatelja? Da li su svi (koji su preživeli) identifikovani i osuđeni? Da li se iko bavi time i pokušava to da uradi, na svim stranama, u raznim državama?

Koliko znam - silovanje spada u ratni zločin i ne može se opravdati nikako (naređenje, nisam video, vojna taktika...) - i šta bi sa tim, na kraju, do sada??
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Plut

Da li je neko od vas gledao ovaj film?

scallop

Meho, ako su se meni Slovenci predstavljali kao žrtve, onda nema malih i malo manjih žrtava.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

lilit

QuoteMi ćemo sutra gledati Jolie u Zagrebu i skupa s njom liti gorke suze nad silovanim Bosancima i s užitkom u sebi jebati mater "Srbima". U sebi jer je glasno jebanje "Srba" u Hrvatskoj u međuvremenu postalo politički nekorektno.
Koju i kakvu je ulogu u klanju u našoj bivšoj zemlji igrala i igra domovina Suzane Jolie nikad nećemo saznati. A i koga briga. Ako budemo dobri Angelina će usvojiti neko Bosanče bez ruku i nogu da svijet podsjeti na divljake sa Balkanu.

A ovi kojima je Rudan postala ljubimica :lol: (mrzi me da tražim šta je pisano o njoj od strane istih osoba a vezano za neke druge teme :lol: ), kako vam je promaklo ono što promiče svim stručnjacima koji se bave marketingom Srbije?
Stvar jeste terminološke prirode, al kako da očekujemo od Amera s Divljeg Zapada ili od stanovnika Zimbabvea da razumeju suštinu rata u Bosni kad nama samima ne zapara oči činjenica da Rudanka stanovnike Bosne muslimanske veroispovesti ne zove Muslimanima ili Bošnjacima već Bosancima.
A od Bosanaca do Bosne...nema previše koraka. Mislim, očekujemo od drugih da razlikuju, a nama samima to ne smeta.

Meho Krljic

Quote from: scallop on 19-02-2012, 17:44:44
Meho, ako su se meni Slovenci predstavljali kao žrtve, onda nema malih i malo manjih žrtava.
Pa ja opet velim, svakom je svoja muka najveća, ali fala Alahu, u stanju smo da se izdignemo iznad ove solipsističke ideje i da prihvatimo da nije isto recimo nemati mogućnost da putuješ po Europi samo sa sa ličnom kartom i nemati krov od crepa nad glavom. Jer da je isto, ja i Romi koji žive ispod mostova bili bismo jednaki, a nismo, samo smo ravnopravni.

scallop

Ustvari, jednaki smo, ali, nekako, nismo ravnopravni. :lol:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Ugly MF

Veceras u "Utisku nedelje" , gosti palamude o Andjinom filmu. Jei!

Anomander Rejk

Kaže Anđa jako je razočarana stavom Kine i Rusije o Siriji...
Tajno pišem zbirke po kućama...

Tex Murphy

А оно зна нешто и о Сирији?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Mark

Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Anomander Rejk

Pa Sirija joj je mnogo isplatnija, ta zemlja je sad u žiži  pažnje sveta, potencijalno ima mnogo veći medijski značaj nego nešto što zanima ljude u Federaciji BIH, Hrvatskoj, i ponekog u ostalim delovima Balkana.
Tajno pišem zbirke po kućama...

varvarin

http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/307711/Vedrana-Rudan-Zasto-Andzelina-ne-snimi-film-o-ljubavi-Libijke-i-Amerikanca-koji-joj-je-zatro-porodicu

Vedrana Rudan: Zašto Andželina ne snimi film o ljubavi Libijke i Amerikanca koji joj je zatro porodicu?

Meni će ova Rudanova da postane ljubimče.
a pojedini diskutanti mogli bi da pročitaju i ovo:

http://www.politika.rs/rubrike/Pogledi-sa-strane/Teologija-mrznje.lt.html

Obrad Kesić: Teologija mržnje

"...Logika je vrlo jasna, RS mora moralno da se osuđuje i njeno postojanje mora da se dovodi u pitanje, jer ako njeno osnivanje ostane neupitno, onda se u nekom čudnom moralnom kontekstu opravdavaju svi zločini i sva nedela počinjena od strane srpskih političara i od strane srpskih vojnih i paravojnih formacija. Da bi ovi borci za moralno pravo bili ispravni onda Republika Srpska mora biti nelegitimna; da bi oni bili čisti svi mi ostali moramo biti prljavi; da bi se oni osećali veliki, Srbija mora biti još manja. Ova teologija mržnje i bahate moralne superiornosti jeste perverzna, ali objašnjava zašto je za neke u Srbiji rasprava o Republici Srpskoj ključno pitanje ne samo u vezi sa našom bliskom prošlošću, nego i sa sadašnjošću, pa i budućnošću."

Agota

Julian and Dan looking for Nathan | 9x07 One Tree Hill

jos jedna suptilna propaganda.

poslednja emitovana epizoda    teen serije  OTH ,
glavni lik je otisao po igrace kosarke u jednu evropsku zemlju  i vidite koje su posledice 
ne pominje se ni jednog trenutka iz koje su zemlje kidnaperi pokusajte da otkrijete sami
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Son of Man

Alo rajani, ko piše rivju U ZEMLJI KRVI i SPERME (šteta što Anđa ne dade takav naslov, mnogo bolje paše)?

Tex Murphy

Ghoul се подметнуо, колко се сјећам.
Genetski četnik

Ghoul

ma ja ću svakako, prvom prilikom, ali dok sam bio u bg, termin u tucku mi nije odgovarao, kao ni lokacija+termini delta sitija, pa ne odoh.

ko je u bg i kome se ide u bioskop, neka plati kartu, pogleda i piše.
ja ću tek kad procuri na net.
https://ljudska_splacina.com/

Son of Man

Tex Murphy

Ексклузивност нам никад није била јача страна, али квалитет јесте!  :!:
Genetski četnik

Son of Man

A posle Ghoulove kritike, ako SIMKE bude raspolozen, mogo bi da napravi nesto na foru DNEVNIKOVOG DODATKA sa onim skrinšotovima gde glumci izreknu dosta toga što nisu imali prilike da kažu u filmu zbog strogog Anđinog scenarija, pa da nam otvore dušu, ali onako baš u potpunosti  :lol:

Joj majko draga, kakav bi to bio VR' - samo takav! xrofl

Ghoul

kako oćete, al ja bih radije da mene ne čekate ako neko za ovo govno da pare i odgleda ga u bioskopima dok se još uvek u istima -krišom, oko ponoći, il u rano popodne - prikazuje; znači, čim/ako neko drugi ovo odgleda, pišite i kačite rivju, a ja ću čim mi u njedra upadne.

Josephine

Bolja reklama od vas Anđelini i ne treba.

SIMERIJANAC

Гул нек напише критику кад погледа, а ја ћу као што већ рекох, после тога један осврт који ће се између осталог бавити политичком позадином која стоји иза Ђаволининих квази хуманитарних мотива за прављење овог смећа,(са ексклузивним фоткама које ће опет да нам мазну из Преса и Курира), а богами и оствареним резултатима филма и пријемом у региону(већ у марту требало да иде на ДВД).Биће и зајебантских кадрова са Умрлим и Ђуричком, наравно.

SIMERIJANAC

Quote from: Agota on 26-02-2012, 00:08:18

glavni lik je otisao po igrace kosarke u jednu evropsku zemlju  i vidite koje su posledice 
ne pominje se ni jednog trenutka iz koje su zemlje kidnaperi pokusajte da otkrijete sami

Еј,Агота спасиба за дојаву,јел си гледала целу епизоду,јел има ту још материјала или је ово све?
Питам да се не малтретирам са гледањем јер је и ово довољно генијално да иде уз пар пропратних реченица на блог.

Tex Murphy

Quote from: D. on 27-02-2012, 04:18:40
Bolja reklama od vas Anđelini i ne treba.

Супер, можда нам удијели и који динар!
Genetski četnik

Josephine

Quote from: Харвестер on 27-02-2012, 10:52:31
Супер, можда нам удијели и који динар!

Pošto ste se upecali, udeliće vam nešto drugo. Svakom po jedan.  :lol:

Tex Murphy

Genetski četnik

Josephine

angel011

We're all mad here.

Josephine

Pa da, udarila bi ga struja, ili bi se ispekao, ili bi mu pegla pala na nogu, ili pi se daskom opalio po tikvi.

angel011

Ne zaboravi na mogućnost saplitanja o kabl i svih komplikacija do kojih bi to moglo da dovede.
We're all mad here.

Josephine

U svakom slučaju, najverovatnije bi mu prva stradala tikva.

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Josephine

QuoteAnd if you don't share this article, remember: I am a Serb, and I will find you and kill you.

:lol:

Agota

Quote from: SIMERIJANAC on 27-02-2012, 10:26:12
Quote from: Agota on 26-02-2012, 00:08:18

Еј,Агота спасиба за дојаву,јел си гледала целу епизоду,јел има ту још материјала или је ово све?
Питам да се не малтретирам са гледањем јер је и ово довољно генијално да иде уз пар пропратних реченица на блог.

vidi,pa ima jos nekog kraceg materijala ,a u predhodnoj epizodi ima scena gde ''mafijas'' objasnjava da dolazi iz zemlje droge,prostitucije i kosarke!
najbolje da pogledas vezano tu 6 i 7 epizodu devete sezone.
serija je uzasno popularna i gledana. zlo.
bilo je toga i ranije po tim foksovim serijama,al ovo je zesci debilizam a ameri se nalozili ,samo da vidis te komentare i  navijanje  :cry:

p.s. zanimljiv detalj je da stalno citira sekspira,ne bih znala sto?

jedina nasa rec koju izgovara je'' budala'' -TO MORAS DA VIDIS I CUJES!
ma plemena su mila majka da nam vidis akcenat- mesavina nas, rusa i tute bugarina!

sto i ne cudi sta sve saljemo u svet doduse mozda im je i Goga Sekulic bila uzor  ona ge tek speak!
Marija Kilibarda govori tarzansko-engleski
polako al sigurno izbacujemo ruse sa prvog mesta a da je covek poslusao andju ne bi ga kidnapovali
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Alexdelarge

Sudanski kolumnista savetuje zemljake: "Ne budimo kao Srbi"

"Srbi su narod poznat po ksenofobiji i mržnji prema strancima", reči su kojima počinje kolumna komentatora Omara Bakrija Abuharaza za sudanski list na engleskom jeziku "Sudan vižn" ("Sudan vision daily"). Abuharaz poziva zemljake da "ne slede srpski mentalitet" i da se okrenu dijalogu sa dominantno hriščanskim Južnim Sudanom, koji se prošle godine otcepio od Sudana...

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/309305/Sudanski-kolumnista-savetuje-zemljake-Ne-budimo-kao-Srbi
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Ghoul

Quote from: Alexdelarge on 28-02-2012, 08:19:18
Sudanski kolumnista:
"Srbi su narod poznat po ksenofobiji i mržnji ..."

pih.
krivo mu što smo poznati.

po čemu je jebeni sudan jebeno poznat?
i gde je ta rupa uopšte?

ginger toxiqo 2 gafotas

"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

lilit

oooo fala dzindz!
bojim se da ce moji danasnji radni planovi biti pomereni. :lol:

Tex Murphy

Quote from: Ghoul on 28-02-2012, 08:38:56
Quote from: Alexdelarge on 28-02-2012, 08:19:18
Sudanski kolumnista:
"Srbi su narod poznat po ksenofobiji i mržnji ..."

pih.
krivo mu što smo poznati.

po čemu je jebeni sudan jebeno poznat?

По филму ДАРФУР Увеа Бола!
Genetski četnik

mac

U Jugoslaviji je poznat i po skandalu sa filmom Kartum, kada je projekcija na TV prekinuta u pola filma. Čovek je bio otpušten zbog toga.

pokojni Steva

Nije na pola, neg su preko poslednjih 5-10min bile nasnimljene reklame. Sutra-preksutra je emitovan i taj falični kraj, al sa neke drndave bioskopske kopije. Mislim da je Zelenović tad nafasovao.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Son of Man

Tooooo džiki, brate moj, sad ima se valjamo u zemlji prljavoj od krvi i sperme do mile volje  :!:

Ghoul

Quote from: lilit_depp on 28-02-2012, 10:34:41
bojim se da ce moji danasnji radni planovi biti pomereni. :lol:

i moji!

rivju stiže u narednih 12-18 časova od ovog časa.  :!: