• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Budući odnosi sa Srba sa EUREICH-om

Started by slavkod, 17-02-2008, 02:29:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

slavkod

BOSTONSKA ČAJANKA

Da li se još neko seća termina Bostonska čajanka i da li je to bila suština poruke današnjih demonstracija ispred Slovenačke ambasade?
Može li se to očekivati i ispred ambasada ostalih članica EUREICHA ili su Euroatlanskotranzicioni Srbi za tako nešto nesposobni.
Interesantna i instruktivna je i kvalifikacija organizatora demonstracija.RTS kaže da su to nevladine organizacije i patriotska udruženja a B92 kaže da su to ultra desničarske grupe!

TomCat

A kakva ja opet pa korist od tih protesta ?  Po meni je to besmisleno. Mozda bi bilo ok da se organizuje jedan protesni skup kojim bismo pokazali neku solidarnost, ali to sa ambasadama je glupost. Kao da ce nekoga biti briga. Jedino cemo u toj guzvi praviti stetu sami sebi.

Alexdelarge

Ako bude protesta ispred americke ambasade, ja cu sigurno ici.Ne toliko zbog gubitka Kosova,  vec zato sto je to jedinstvena prilika da se zgrada kamenuje, a da se prodje nekaznjeno.Posmatrati prozorsko staklo na zgradi ambasade USA kako se lomi u paramparcad izaziva  katarzicno dejstvo koje se nicim ne moze platiti.To je terapija koju cesce treba upraznjavati, umesto borilackih vestina i inih kojestarija.Ja se ionako zalazem za atrofiju misica.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

cutter

bogami, ja sam cuo da oni imaju neka specijalna stakla koja se ne plase kamenja   :x

Ghoul

Quote from: "cutter"bogami, ja sam cuo da oni imaju neka specijalna stakla koja se ne plase kamenja   :x

pa nisu oni naivni, znaju kolko su voljeni u svetu........
https://ljudska_splacina.com/

slavkod

Nema to veze sa nasiljem .Bostonska čajanka je primer iz Američkog rata za nezavisnost sa Engleskom,kada su tovari čaja iz Engleske tretirani morskom vodom u luci.Ako ste primetili na ovom protestu je akcenat bio bačen na Slovenačke firme a nisu bacane kamenice.
Bojkot se smatra politički korektnim načinom protesta,čak i u Eureich-u.

Son of Man

Nisam bio jer su organizatori protesta zna se ko a i kad izlazim na ulicu nije mi do shetnje i galame, al' evo par fotki jer nije lepo prikazano po medijima :

Meho Krljic

:lol:  :lol:  :lol:

Sinoć na RTS-u ovo opisano kao 'protest nevladinih organizacija i udruženja građana' a na B92 kao 'skup ultradesničarskih organizacija'. Uistinu, Srbi su najjedinstveniji kada je najpotrebnije.

Dry-Na-Nord

Važeći zakon po kome se tretiraju NGO je Zakon o udruživanju građana u udruženja, društvene organizacije i političke organizacije i objavljen je još u Službenom listu SFRJ br. 42/90! U tom zakonu se sve tretira kao udruženje građana tako da naš pravni sistem ne poznaje kategoriju nevladina organizacija.

Elem, na isto pitanje - da li su to ultradesničarske grupe? - i B92 i sami navijači/obrazovci bi dali isti odgovor to jesu/mi jesmo ultradesničarske grupe i udruženja građana, s tim što bi ovi drugi dodali da su oni i patrioti...

A kako se oni međusobno slažu da su to ultradesničari i kako nema razlike između nevladine organizacije i udruženja građana, onda smo došli do toga da su se RTS i B92 složili u izveštaju. To je mali korak za čovečanstvo, ali veliki za Srpstvo!

:D

Rile

Опет сами себи правимо проблеме и штету - олупани Мекдоналдси и слично.

Залажем се за суптилније методе, рецимо отићи у Меркатор-Мек-културни центар неке од тих земаља и извести акцију "ГОВНИМА НА ГОВНА" штоћерећи исрати се на сред, па ко воли од наших да ту борави нека му буде. Ако се не може одрадити на лицу места, може се понети АДЕКВАТАН САДРЖАЈ и од куће у кеси која би пукла када се баци, са колатералним ефектом на околину и присутне у виду расипања садржаја по присутнима. НИКАКВЕ ЕКСПЛОЗИЈЕ БОМБЕ ИЛИ СЛИЧНО, ДОСТА ЈЕ БИЛО ТОГА...

scallop

Imam objavljenu priču na tu temu:
SVA VUČJA DECA
Iz prošlog milenijuma.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Alexdelarge

Quote from: "Rile"Опет сами себи правимо проблеме и штету - олупани Мекдоналдси и слично.

Залажем се за суптилније методе, рецимо отићи у Меркатор-Мек-културни центар неке од тих земаља и извести акцију "ГОВНИМА НА ГОВНА" штоћерећи исрати се на сред, па ко воли од наших да ту борави нека му буде. Ако се не може одрадити на лицу места, може се понети АДЕКВАТАН САДРЖАЈ и од куће у кеси која би пукла када се баци, са колатералним ефектом на околину и присутне у виду расипања садржаја по присутнима. НИКАКВЕ ЕКСПЛОЗИЈЕ БОМБЕ ИЛИ СЛИЧНО, ДОСТА ЈЕ БИЛО ТОГА...

Ima smisla razbijati Mekove iz protesta, sve dok se ne otvori Burger King, a kako sam nacuo uskoro ce i to da se desi u shopping mall-u koji se gradi kod poslovnog centra Usce.Cenim da je double whopper mnogo ukusniji od big maca i da su hemikalije koje se u njega turaju aromaticnije

Usul

Pa sad ukusniji manje vishe, al da je veci - jeste i to poprilichno.
God created Arrakis to train the faithful.

Meho Krljic

Mekdnoladse bi trebalo razbijati svakog dana, a ne čekati samo nekakav svečaniji povod...

DušMan

Quote from: "Alexdelarge"Cenim da je double whopper mnogo ukusniji od big maca i da su hemikalije koje se u njega turaju aromaticnije
Onaj turski Whopper ima čak neku toliko dobro smišljenu hemikaliju da za sekund čovek pomisli da jede pravo meso sa pravog roštilja. Verovatno su natrljali to sojino meso barbikju sosom i komadom ugljena.
Jel sigurna vest za Burger King?
Možda bi i MC Donald trebao da razmisli i da se povuče u tržne centre. Ovako, javno, više ne ide.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Ghoul

Quote from: "Meho Krljic"Mekdnoladse bi trebalo razbijati svakog dana, a ne čekati samo nekakav svečaniji povod...

ti se ne računaš!
kao prvo, zato što si vegan,
kao drugo, baš bi ti trebalo da ceniš njihovo meso bez mesa! :lol:

Loengrin

Quote from: "Meho Krljic"Mekdnoladse bi trebalo razbijati svakog dana, a ne čekati samo nekakav svečaniji povod...
:|
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Loengrin

Roditelji od sad mogu decu da vode u neku pečenjaru ako im je do mesa.

Inače, svaki put se naježim kada čujem nekog da vodi svoje dete u
Mek zato što ono neće ništa drugo da jede sem 'krompirića', a da ne
pominjem sve one sterilne rođendane ili porodične izlaske  :x  :x  :x
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Meho Krljic

Quote from: "Ghoul"

ti se ne računaš!
kao prvo, zato što si vegan,
kao drugo, baš bi ti trebalo da ceniš njihovo meso bez mesa! :lol:

Ja vegan??? Otkad??? Jedem sir i jaja, povremeno popijem i jogurt (uglavnom kad Sunčica ode na put pa ostanu njeni u frižideru pa ja popijem da se ne bace... a ponekad ih i bacim) i jedem mlečnu čokoladu i sladolede, tako da nisam vegan ni po kojoj definiciji te reči. Čak ni onoj definiciji koja veli da je vegan= gej!!1!1!1!

A, sad bez šale, moj otac je lično učestvovao u analiziranju mesa kada je Mekdonalds otvarao prve restorane u Beogradu, da bi dobili licencu itd. i izvijestio me je da je meso u njihovm burgerima vrlo dobrog kvaliteta. Naravno, jeste problem u tome što ga oni u hamburgere nanose u mikroskopskom sloju. No, mene Mekdonalds više boli na globalnom nivou (uništenje prašuma južne Amerike i svi ostali klišei) nego što me zabole za kvalitet njihove hrane koju ne jedem.

Ghoul

Quote from: "Meho Krljic"Ja vegan??? Otkad??? Jedem sir i jaja, povremeno popijem i jogurt

izvini, meho, ako sam nešto pogrešno reko, al ja sam rasista i meni su svi ti što ne jedu meso isti.
možda sam napravio neku manju grešku u finijem razlučivanju tih biljojeda, ako sam koga uvredio onda...
:roll:

Meho Krljic

Ne, ja to samo da bi tebi bila jasna razlika između vegetarijanaca i vegana. Vegetarijanci ne jedu meso. Vegani ne jedu nikakve životinjske proizvode (mleko, sir, jaja itd., u nekim slučajevima čak ni med.) Vegetarijanac čovek postaje iz mnogo razloga, a vegan skoro uvek iz ideoloških. To, da znaš kad izađeš u čaršiju, da se ne izblamiraš.

angel011

Samo da dodam, u vezi sa veganima, da oni često ni ne koriste bilo šta što je životinjskog porekla (ne nose cipele od prave kože, svilu, ne koriste kozmetiku koja u sebi ima nešto životinjskog porekla, itd, itd).
We're all mad here.

Ghoul

Quote from: "Meho Krljic"To, da znaš kad izađeš u čaršiju, da se ne izblamiraš.

hvala, meho, siguran sam da će mi to saznanje biti od koristi:
baš juče dok sam prolazio kraj kordona ispred MEKdonaldsa, jedan pajkan me mrko gleda i pita: 'je li, da nisi ti vegetarijanac?!'
a ja njemu: 'ko, jel ja? ha ha ha ha haaa! upravo se vraćam sa teleće glave!'
a on će meni: 'hm, ne verujem. duni.'
ja dunem, a on će: 'gospodine, pa vi ste i pili!'
kažem mu: 'kako, brate, da ne pijem na svu ovu muku! jel vidite šta nam dušmani uradeše?! danas sam sav okrnjen, nepotpun, odsečen, faličan...'
on se nasmeši, pa reče: 'potpuno vas razumem. produžite dalje.'
'doviđenja iduće godine na kosovu,' rekoh, i odoh ka bus stanici...

Meho Krljic

Predivna priča iz života.

However, da li ikog brine ideja da će sve ovo Radikalima na dolazećim lokalnim izborima dati ozbiljan vetar u leđa?

scallop

Jok. Ako su teorije zavere funkcionalne, onda je i to planirano. Ako nisu, onda mogu da ga duvaju. Mislim, vetar. :!:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Alexdelarge

Quote from: "DušMan"

Jel sigurna vest za Burger King?

Ova sekta urbanista i arhitekata obicno ne gresi.
http://www.beobuild.net/discussion/viewtopic.php?id=560

DušMan

Quote from: "Meho Krljic"However, da li ikog brine ideja da će sve ovo Radikalima na dolazećim lokalnim izborima dati ozbiljan vetar u leđa?
Zar je njima poteban dodatni vetar? Duvaju, pa oduvaju.

ginger toxiqo 2 gafotas

Mlada Bosna preti slovenačkoj privredi u Srbiji

Slovenačka Pop televizija objavila je danas da je odgovornost za bombaški napad na beogradski Merkator, koji se desio 8.februara, preuzela organizacija "Mlada Bosna", koja je preuzela i odgovornost za jučerašnju eksploziju u Kosovskoj Mitrovici

Pop televizija je elektronskom poštom dobila pismo, koje je upućeno i beogradskoj novinskoj agenciji Fonet, u kojoj organizacija poziva srpske vlasti da od država, koje su priznale nezavisnost Kosova, zahtevaju odštetu za Srbe u pokrajini, integraciju severnog dela Kosova, i bojkotuju strana preduzeća, trgovine i proizvode tih država.

U pismi je organizacija zapretila novim napadima, koji neće ugroziti ljudske živote, i čiji cilj je izazivanje štete državama, koje su priznale Kosovo.

Kako piše u pismi, Mlada Bosna udružuje srpsku omladinu iz celog sveta, a ime organizacije je izabrano kako bi upozorili na opasnost kakva je bila u prošlosti aneksija, odnosno nasilno pripojenje Bosne i Hercegovine Austro-Ugarskoj, čime je počeo Prvi svetski rat.

Pop televizija je u današnjoj emisiji informisala javnost da je pozvala ambasadu Srbije, tražeći informaciju da li je Srbija odgovorila na jučerašnji zahtev za izvinjenje i naknadu štete Sloveniji zbog štete pričinjene ambasadi te zemlje u Beogradu na dan proglašenja nezavisnosti Kosova, koje je uputio predsednik Danilo Tirk.

Pop televiziju je, takođe, interesovalo da li će ambasador Srbije biti povučen iz Slovenije.

Neimenovani predstavnik ambasade je odgovorio da iz Beograda još nisu dobili nikakvo uputstvo, navodi Pop televizija, koja još nije dobila reagovanja slovenačke politike i privrede na pretnje Mlade Bosne.
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

slavkod

Sasvim prirodno i opravdano je neverovati štampi i ostalim sredstvima javnih dezimformacija.
Dve trećine proizvoda koji se prodaju u Merkatoru pripadaju Srpskim firmama,a o osoblju koje je zaposleno da i ne govorimo.JUče sam otišao do Merkatora koji je bio poluprazan.Pitanje koje se nameće je da li je to izraz bojkota ili pukog straha naših sugradjana.
Interesantno je da se akcenat baca na Slovenačke firme i Mek(što sa stanovišta zdrave hrane nije loše)a niko ništa i ne spomenje o američkim,nemačkim i drugim proizvodima ovde.
Dok sam živeo u Holandiji objavljena je vest da jedna od kompanija koja izvozi banane koristi decu za branje i pakovanje.Država nije ,naravno,preduzela ništa,ali su prodavnice počele da gomilaju zalihe tih banana i sve se završilo prpunim kontejnerima trulih banana.Holandjani nisu prestali da jedu banane,ali niko više nije kupovao banane ove firme.Zlobnici su kasnije tvrdili da je čitava priča plasirana od konkurentskih firmi,a opravdano se može da sumnja i na ostale izvoznike iz tih krajeva da takodje koriste dečiji rad.
Stvari nisu baš sasvim jednostavne i crno-bele.
Nisam video nijedan razbijen Krajsler,Dodž ili Mercedes.

DušMan

Juče sam bio ispred Merkatora i u društvu u kom sam bio neko je u polu-zajebanciji rekao kako danas bojkotuje Slovenački tržni centar. Zatim nam se priključila i gospođa, koja je stajala na autobuskoj stanici, sa pričom: "Pa naravno da ćemo da ih bojkotujemo! Dajemo im pare, a oni nam uzimaju Kosovo! Pa nismo mi budale!".

Da nije tužno, bilo bi smešno.

slavkod

:oops:
Bojim se da takve izjave ne mogu nipošto da budu relevantne.Sličnih verbalnih izliva je bilo i previše u poslednjoj deceniji i odnosili su se na sudbinske stvari,pa je činjenično stanje potpuno različito od ovih izjava.
Bojkot,kao i pomoć, ima smisla samo ako se sprovodi na neodredjeno dugi period ,odnosno dok ne pokaže rezultate.Zato sam i dao primer sa bananama u roku manjem od mesec dana su uvežene količine istrulile i bile bačene i ta kompanija je stvarno pretrpela ozbiljnu finansijsku štetu.

David

Srbija se ponasa kao uvrijedjeno deriste, kome su svi vise krivi sto je doslo do ovoga, nego sto je ona sama najvise uradila da do toga dodje.
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

Alexdelarge

Quote from: "David"Srbija se ponasa kao uvrijedjeno deriste, kome su svi vise krivi sto je doslo do ovoga, nego sto je ona sama najvise uradila da do toga dodje.

To je odlicna taktika; enfant terrible na kraju dobije igracku koju zeli samo da bi ga ucutkali. Nadam se da cemo ovog puta biti pametni i prihvatiti kintu i brzu integraciju u EU.Ukoliko odbijemo ,prihvaticemo to isto kasnije samo pod losijim uslovima.