• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Srpski huligani

Started by Kunac, 21-02-2008, 21:56:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jake Chambers

Pa i ako su pucali u nekoga, imali su pravo na to...  :roll:
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

...

Ovo za svadju za patike ne mogu da verujem....
per-SONAAAAAAAAAAAAAA !!!

taurus-jor

I sta je doticna zrtva trazila na eksteritorijalnom podrucju? Zao mi budale, ali sta mogu kad je budala.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

taurus-jor

Quote from: "..."Ovo za svadju za patike ne mogu da verujem....

Ako do sada nisi pogledao fenomenalni YouTube hit o sponzorusama koje kradu nike-patike tokom demonstracija u BG, idi na susedni topik ili na naslovnu stranu sajta B92. Tada ce ti postati vrlo verovatno, da ne kazem plauzibilno. :cry: Dovoljno je da u pricu ubacis zaplet - svadju spoznorusa oko plena. :lol:

TomCat

Quote from: "angel011"Mislim (ali nisam sigurna  :x ) da sam u nekom trenutku sinoć na CNN-ovom sajtu pročitala da su marinci bili u ambasadi.
Nikako mi ne ulazi u glavu kako su ameri uopste dosli na ideju da ostavljaju marince u ambasadama koje evakuisu. Gde ti ljudi uopste budu, na krovu, u podrumu ?  Sta ako se rulja probije do njih, linc ? ili pucaju u masu  :?

scallop

Quote from: "taurus-jor"I sta je doticna zrtva trazila na eksteritorijalnom podrucju? Zao mi budale, ali sta mogu kad je budala.
Jore, Jore... Ti se pitaš, a ja ne mogu da se odlučim, koliki je izbor :?
Spremam temu za narativnu radionicu: Skice za triler (ugljenisan leš u Američkoj Ambasadi). Mislim da Ghoul već razvija tematsku sliku za horor verziju.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Loengrin

Quote from: "David"Sho to " :shock:", Loengrin??
Zar se toliko u gornjem postu osjeti, da ne kazem "cuje"  :lol: , onih 5-6-...-10-ak vopija koje sam maznjavao prije, ali i u toku pisanja ovog gore?
Nisam ovo sa vopijem spomenuo da bi me to, eventualno, "opravdalo" zbog  pisanja gornjeg posta, sve sto gore pise jos uvijek stoji, izuzev sto je moglo biti sredjenije, manje logoreicno.

P.S. Danas sam ipak uzeo bolovanje, boli me otok...  :lol:

:shock:   xrofl
Ma neee, ovo je moja reakcija na neki tamo prethodni pos' ...
... naime, krenula sam da ga kucam, a potom je nestalo struje i ja ga nisam ni dovršila... ni ne sećam da sam pritisla 'pošalji', a kao što vidiš prošao je samo smajli  :P sve u svemu velika misterija. Dešava se to meni povremeno s tekniku.   :?:
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Loengrin

Quote from: "scallop"
Quote from: "taurus-jor"I sta je doticna zrtva trazila na eksteritorijalnom podrucju? Zao mi budale, ali sta mogu kad je budala.
Jore, Jore... Ti se pitaš, a ja ne mogu da se odlučim, koliki je izbor :?
Spremam temu za narativnu radionicu: Skice za triler (ugljenisan leš u Američkoj Ambasadi). Mislim da Ghoul već razvija tematsku sliku za horor verziju.
:cry: ja ga nisam videla, pa ću da ćutim... najzad  :!:
A u ponedeonik ni nemamo narativnu nego književnu od 18-19h. Remember? Šalji mi priče pliz, da i' pročitam.

--------------------

Da se vratim na temu...
... kad se sva ova huliganština sumira, editira, skrati sve suvišno (kao po receptu Saleta Markovića) dobija se rečenica koja objašnjava sve:

Vlasti su svima dale opravdani i pozvale na demolisanje glavnog grada.

Poruka ostalim gradovima i selima:
Radujte se što ga razbijaju, Beograd vam je ionako kriv za sve pa čak i za gubitak Kosova  xfrog

Amerima:
"Glupi ste ako ste mislili da ste nas ukapirali, mi smo jebeni rebus i sebi samima."

Poštenom građanstvu:
Uskoro će doneti nova stakla i popraviti centar, pa ćete moći da se ponovo mirno šetate i pravite da ste u nekom drugom, boljem vremenu, kad smo bili, ako ne celi, onda barem 'celiji' nego sad. POD

Nama na forumu:
Ko nas bre šiša?
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Usul

Quote from: "Loengrin"Nama na forumu:
Ko nas bre šiša?

Hmm, ovo je komplikovano... frizer?  :D  :D
God created Arrakis to train the faithful.

DušMan

Ja se čak ni ne šišam!!!
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Ghoul

Quote from: "scallop"Spremam temu za narativnu radionicu: Skice za triler (ugljenisan leš u Američkoj Ambasadi). Mislim da Ghoul već razvija tematsku sliku za horor verziju.

samo se vi zajebavajte, druže skalope, ali ja već imam jednu finu idejicu za elaboraciju s tim lešom, a to što ga nisu identifikovali, niti će –kako izgleda- to mi je ko kec na desetku!
https://ljudska_splacina.com/

vrana

Ja se sam sisam  :evil:

Usul

Quote from: "vrana"Ja se sam sisam  :evil:

Odrzimo neki nivo komunikacije na ovom forumu  :!:  :!:
God created Arrakis to train the faithful.

marlowe

Quote from: scallop
Quote from: "taurus-jor"Spremam temu za narativnu radionicu: Skice za triler (ugljenisan leš u Američkoj Ambasadi).

Ja sam bas sinoc o tome razmisljao. Ja bih povezao i cinjenicu da je ministar policije onesposobljen (gumi defekt?), da je predsednik drzave bio odsutan, iako se nije ocekivalo, pozar i ugljeni9sana tela u novom sadu par dana ranije (priprema javnosti?), savec klasicnim obrascima o policiojskoj taktici, time response-u, opstem kontekstu, itd. Instant conspiracy theory.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

zstefanovic

Quote from: "David"Kao prvo, cini mi se da je prethodno u javnosti stvorena atmosfera opste socijane akceptiranosti nasilja koje je posebno usmjereno prema USA, sto se, uostalom, i moglo kroz odobravanje javno cuti od strane jednog od chimbenika unutar establishmenta, gosn. druga ministra Ljaksea Ilica.

A kao konkretan odgovor na tvoje gornje pitanje, i ja mogu samo da ga naslutim:
ista ekipa koja je svo vrijeme (i prije, ali i poslije njega) pruzala logisticku podrsku ubicama Z. Djindjica, ista ona ekipa koja ne zeli da izruci Mladica, jedna te ista ekipa koja zeli da prekine diplomatske odnose sa svim zemljama koje su priznale Kosovo (turbo-radikalan, ama suicidan gest za bilo koju zemlju, a ne za nekog ciji je bagazh poput Srbijinog; btw, i Svedska ce priznati Kosovo iza 4.3., kazu ovdasnje novine), identicna ekipa koja... - dakle, radi se o trenutacno vladajucoj, smrdljivoj nacionalistickoj moleblan-desnici, cija je glavna stetocina od tzv. 'premijera' veceras (vidio preko BBC-a) oratorski-ekstaticno i u notornom slobomilosevicevskom maniru, sa smjeskom (onog tipa: boli ga, za sve ono o ekipi gornje pobrojano, njegov jedino na St. Vlast naostreni ratzq) zaurlao u obracanju ovcama od tzv. 'demonstranata' par puta 'Cije je Kosovo??' (i iako je, kao nastavak iznudjivanja 'final solution'-odgovora od publikuma, ovaj put izostalo ono famozno 'Ne cujem dobro?!', ipak osjecalo se kako zlokobno :lol:  i deja vu-isano treperi   :lol: u vazduhu), dakle (da ga vise kratim!) ta ista ekipa koju cine... heh, znate vec na koga SVE mislim.

Не. Не знамо на кога мислиш, јер си поменуо четири контрадикторне ствари.

Али ајмо редом.

Те ЦИА-флоскуле о Слоби можеш продавати на форуму Б92, а не и мени који сам 2000. преживео атентат Слобиних  само захваљујући чуду и хирурзима.

Флоскуле о Ђинђићу такође можеш продавати Б92 (која га је делимично и сахранила), јер ето, неки од нас, бивших Ђинђићевих сарадника верујемо да га је Британија убила кад је покушао да спречи одвајање Косова те године у фебруару.

Што се тиче расположења према САД, сваког дана се емитује бар 50 америчких филмова на нашим телевизијама и врло лепо сарађујемо и волимо се као и увек.

Међутим, допусти ми да се у пар демократских речи осврнем на америчку владу.

Клинтонова администрација је систематски бомбардовала и окупирала своје некадашње савезнике Србе у Хрватској, БиХ, Црној Гори и Србији. Друге савезнике (попут Македонаца који су такође антифашисти) сад и буквално истребљују. (Ни други Југовићи исто нису нешто боље прошли, али нека им то блиска будућност покаже.)

Бушова администрација је на жалост наставила читаву причу Клинтонових нацистичких наказа. (Наказе су у моралном смислу, а нацисти су јер цртају Хитлерове границе по Европи.)

Дакле, грађани Србије су изабрали Тадића "свим срцем" а добили су заузврат поруку да ни ове границе у екс-СФРЈ више не важе.

Сад је паљењем амбасаде Стејт дипартмент лагано добио по п***и. То мало паљења је рутинска геополитичка порука пласирана преко медија да нисмо нешто специјално заинтересовани да нас даље поцепају.

Уосталом, САД напуштају Балкан и немају војске ни за ову ситуацију а камоли за нешто веће. Нити ће имати војске док год су у Ираку и Авганистану што ће трајати бар пола генерације. Немој да се чудиш ако Обама затражи да следеће године Српска војска замени Амере кад се буду повлачили са КиМ.

Што се мене тиче, остајем верни пријатељ америчког народа и цивилизације, као и борац за заједничке културне вредности у коју спадају и борба против фашизма, тероризма,  моралних наказа, као и идиота у Аристотеловом смислу.

Има ли неки део да ти није јасан?

Ај, попиј нешто и у моје име док сам овако болестан.
Свест је екран. Време је тачка. Рат је наслеђен. [,,Веригаши"]

Izitpajn

Jesam li ja jedini kojemu se čini da gornji odgovor nema apsolutno nikakve veze - ni logičke ni sadržajne - s tekstom na koji, kao, odgovara? (osim dijela  s Đinđićem koji mi više spada u X-filese, ali dobro, ipak je ovo SF forum...)

Cornelius

Quote from: "zstefanovic"
Уосталом, САД напуштају Балкан и немају војске ни за ову ситуацију а камоли за нешто веће. Нити ће имати војске док год су у Ираку и Авганистану што ће трајати бар пола генерације. Немој да се чудиш ако Обама затражи да следеће године Српска војска замени Амере кад се буду повлачили са КиМ.

Potpuno tacno. USA ce na Balkanu zadrzati minimum da bi imala prisustvo i da bi pokvarila bilo kakvu energetsku, privrednu, intelektualnu i duhovnu saradnju izmedju prirodnih saveznika - Rusije i Zapadne Evrope.

Medjutim, glavni interes se nalazi u Iraku i Iranu. Agresija na Irak je do danas kostala Ameriku preko hiljadu milijardi dolara. To je ogromna investicija koja mora debelo da se isplati, zato ce oni tamo ostati do poslednje kapi nafte i krvi (arapske i svake tudje krvi, mada ne zale ni krv siromasnih Amerikanaca - sirotinja je i onako stoka, nezavisno od zemlje). Naravno, nikada nece napustiti san o porobljavanju Rusije, te ce se vrzmati oko granica. Prirodno, za dzaba, jer Rusija stvara nove paktove sa svojim nekadasnjim neprijateljem, Kinom.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

zstefanovic

Quote from: "Izitpajn"Jesam li ja jedini kojemu se čini da gornji odgovor nema apsolutno nikakve veze - ni logičke ni sadržajne - s tekstom na koji, kao, odgovara? (osim dijela  s Đinđićem koji mi više spada u X-filese, ali dobro, ipak je ovo SF forum...)

Pa, vidiš, malo smo se u Beogradu umorili od slušanja teofilskopančićevske hiperpridevske zapenušanosti o "Miloševićevim ovcama". Ali se za to u Švedskoj kao evropskoj periferiji izgleda još nije čulo.

Uzeo sam slobodu da odgovorim poštovanom Davidu onako kako jeste, a ne da pričamo virtuelnim novogovorom B92.

Izitpajn

Gle, bez uvrede, ali zbilja bez uvrede, moje je skromno mišljenje da tebi treba stručna pomoć. Dobro, možda sam ja zbilja totalno nesvjestan stanja u svjetskoj politici, odnosa snaga i slično, ali sve - okej, 90% toga - što iznosiš mi djeluje kao paranoidno bulažnjenje nastalo na tragu kasnoosamdesetaških i ranodevedesetaških miloševićevih ratnih huškanja.

Naravno, ukoliko se moja zabluda ne proteže na činjenicu da zapravo Milošević nije rekao ništa novo, nego da takve teorije vibriraju među Srbima još od prije toga. To bi tek bilo tragično.

zstefanovic

Quote from: "Izitpajn"Gle, bez uvrede, ali zbilja bez uvrede,

Nisam se uvredio. Naprotiv, simpatično mi je koliko si principijelan u svojoj kuli od slonovače. Zato se i nemoj obazirati na faktičko stanje, uzroke i moguće posledice.

Jedino što je meni malo teže soliti pamet u ovom slučaju.

Bio sam po svim terenima koji se ovde pominju, znao sam dosta ključnih lokalnih igrača, nisam nikad učestvovao u ratovima niti pozivao na iste, vatreni antimiloševićevac i Evropejac, dokazani prijatelj i albanske kulture i islamske civilizacije, američki stipendista (zamalo i njihov postidplomac globalizacije), kao i neko ko iz političke penzije stalno prati širu sliku iz lične zabrinutosti.

Ali za razliku od ove dece ovde, ja znam dobro istorijski kontekst i sve bitne izvore, pa je mene malo teže šibicariti.

Zato etikete "miloševićeva ratna huškanja" shvatam kao vic.

Apdejtuj tu paradigmu, nije ovo isto stoleće.

Videćeš jednog dana da moje ogorčenje prema OVK i retardiranoj (nema druge reči) politici američke administracije nije protiv nijednog naroda Balkana ili Zapada. Naprotiv.

slavkod

Najblaže rečeno čudno kako B92 i dalje priča priču o programiranoj ili neprogramiranoj neefikasnosti policije a sinoć,samo da su provirili kroy svoje proyore videli bi da im je oko kuće raspoređeno:dva velika autobusa,dva manja od po 30 sedišta,pet kombija,po nekoliko džipova i manjih policijskih kola i niko nije bacio ni zgužvani papirić prema njima.Doduše ovi sa garderobom nisu baš ni imali previše volje,a drugih nije ni bilo za neku akciju.

scallop

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "scallop"Spremam temu za narativnu radionicu: Skice za triler (ugljenisan leš u Američkoj Ambasadi). Mislim da Ghoul već razvija tematsku sliku za horor verziju.

samo se vi zajebavajte, druže skalope, ali ja već imam jednu finu idejicu za elaboraciju s tim lešom, a to što ga nisu identifikovali, niti će –kako izgleda- to mi je ko kec na desetku!
Ma, ne zajebavam se. Sve sa dužnim poštovanjem. Ako ja imam, verujem, dobru ideju za SF, to znači da je i ti moraš imati za horor.
Ustanovili su da je u pitanju "mlađi muškarac". Mladić, zapravo. Neko koga se trebalo otarasiti pod cenu da okolnosti nadmaše suštinu. 8)  8)  8)
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

scallop

Quote from: "marlowe"Ja sam bas sinoc o tome razmisljao. Ja bih povezao i cinjenicu da je ministar policije onesposobljen (gumi defekt?), da je predsednik drzave bio odsutan, iako se nije ocekivalo, pozar i ugljenisana tela u Novom Sadu par dana ranije (priprema javnosti?), sa već klasicnim obrascima o policiojskoj taktici, time response-u, opstem kontekstu, itd. Instant conspiracy theory.
Na dobrom si pravcu.
Hoćeš na narativnu radionicu? :D  :D  :D

Alexdelarge

Quote from: "marlowe"Ja sam bas sinoc o tome razmisljao. Ja bih povezao i cinjenicu da je ministar policije onesposobljen (gumi defekt?), da je predsednik drzave bio odsutan, iako se nije ocekivalo, pozar i ugljenisana tela u Novom Sadu par dana ranije (priprema javnosti?), sa već klasicnim obrascima o policiojskoj taktici, time response-u, opstem kontekstu, itd. Instant conspiracy theory.
Na dobrom si pravcu.

STUDENT NIJE ZAPALIO ZITO.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

scallop

Rođače Izitpajn, imam jedno pitanje: Da li postoji rizik da zbog toga što sam frtalj Hrvat obolim od tvoje bolesti ili to nije genski nasledno?
I još nešto: Drndaju li i Srbi po hrvatskim sajtovima tako bespoštedno kao ti po ovom ili imaju neke mere?

scallop

Quote from: "Alexdelarge"STUDENT NIJE ZAPALIO ZITO.
Nemoj da odaješ kraj! :x  :x  :x

Cornelius

Quote from: "scallop"Rođače Izitpajn, imam jedno pitanje: Da li postoji rizik da zbog toga što sam frtalj Hrvat obolim od tvoje bolesti ili to nije genski nasledno?
I još nešto: Drndaju li i Srbi po hrvatskim sajtovima tako bespoštedno kao ti po ovom ili imaju neke mere?

Izi nije Hrvat, on je naš rimokatolik, srpska peta kolona koja podriva u Lijepoj našoj, ali zato mora zvanično da nas kara, da ga ne bi tamo provalili. Čovek pravi samo alibi, te zato svaku svoju pomnoži sa četiri. Good boy, good boy...
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Izitpajn

Quote from: "zstefanovic"Bio sam po svim terenima koji se ovde pominju, znao sam dosta ključnih lokalnih igrača, nisam nikad učestvovao u ratovima niti pozivao na iste, vatreni antimiloševićevac i Evropejac, dokazani prijatelj i albanske kulture i islamske civilizacije, američki stipendista (zamalo i njihov postidplomac globalizacije), kao i neko ko iz političke penzije stalno prati širu sliku iz lične zabrinutosti.
Gle, ni u jednom trenutku nisam pomislio da si u svom životu vidio premalo. Naprotiv. Imam osjećaj da si vidio... previše.

Kunac

QuoteI've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain.
"zombi je mali žuti cvet"

Izitpajn

Quote from: "scallop"Rođače Izitpajn, imam jedno pitanje: Da li postoji rizik da zbog toga što sam frtalj Hrvat obolim od tvoje bolesti ili to nije genski nasledno?
Okej, evo, vidim da je počelo, pa ću se lijepo zahvaliti na nekoliko dana pažnje, sad bih baš i mogao početi trošiti vrijeme na nešto pametnije, znam, imate vi svojih problema, ali imam i ja svojih i idem ih rješavati. Hvala na upozorenju, zaista sam potrošio previše vremena ovdje. Nije me bilo jako dugo pa me netko povukao za jezik pa izašla cijela rola, evo, ispričavam se što sam vam pokvario unisono kukumavčenje, ostanite mi zdravo, vidimo se u sljedećem ratu. Bog zna da će ih biti. 'Đenja.

Ghoul

Quote from: "Izitpajn"Imam osjećaj da si vidio... previše.

...i zato sada moraš umrijeti!!!

taurus-jor

O Scallope! O partibrejkeru!

Ova žurka neće biti ista bez Izija.

zstefanovic

Quote from: "Izitpajn"Gle, ni u jednom trenutku nisam pomislio da si u svom životu vidio premalo. Naprotiv. Imam osjećaj da si vidio... previše.

:) Dobra ti je fora. Duhovita.

Ali mislim da je i tebi sad jasno da ne odgovaram onom fotorobotu "Slobin Srbin". A valjda će ti jednom biti jasno i da govorim manje-više tehničkim, neideološkim jezikom.

Nađi mi bilo koju razliku između mojih stavova i ovih ovde (Voice of America, glasilo vlade SAD):

http://www.voanews.com/serbian/2008-02-18-voa15.cfm

Glas Amerike: Šta mislite, koliko će vremena proći pre nego što Albanci u Albaniji i Albanci na Kosovu shvate da su jedna nacija i da bi stoga trebalo da postanu jedna država?

Slecinger: Mislim da se to već odavno dogodilo. Kada sam krajem 70-tih godina počeo da radim u američkoj vladi i Kongresu, predstavnici albanske zajednice davali su mi dokumenta sa mapama na kojima je Ilirija obuhvatala Kosovo, pola Makedonije, dobar deo Crne Gore i naravno Albaniju. Mislim da su Albanci u tome bili vrlo pametni i na kraju, sasvim je prirodno za njih da svi žele da budu u jednoj državi, kao što svi Srbi žele da budu u jednoj državi, ili Hrvati. Ali mi smo to sprečili. Ne vidim zašto bismo omogućavali stvaranje velike Albanije, koja ne bi bila ništa stabilnija ili moralnija od velike Srbije. U stvari, bila bi to još manje, jer bi nastala razbijanjem drugih zemalja. Mislim da je to proces koji traje već godinama. To nije ništa novo. Nije tačno da je, kako predstavnici SAD kažu, do otcepljenja Kosova došlo zbog siledžijstva u vreme Miloševićeve vladavine i ubijanja 10 hiljada ljudi tokom rata - što je preterivanje. To je totalni nonsens. Zategnutost između Srba i kosovskih Albanaca oko te teritorije traje već sto godina. Dakle, to je proces, i mislim da je sasvim prirodan, sada već iz političkih razloga. Rukovodstvo u Tirani i ljudi u Makedoniji to sada ne govore, ali mislim da će neizbežno doći do približavanja. Bilo bi lepo ako se to dogodi preko UN, ali kada se to bude dogodilo moći ćemo da se oprostimo od Makedonije. To je sigurno. A to je samo početak.

Glas Amerike: Dakle vi mislite da će definitivno doći do prekrajanja mape Balkana?

Slecinger: Da. SAD i takozvana međunarodna zajednica izjavljuju da je to jedna od tri ili četiri crvene linije koje se ne smeju preći - kao što neće biti podele Kosova, tako neće biti ni pridruživanja Kosova drugoj državi. Ali mi ne možemo to da zaustavimo. To jest, možemo da zaustavimo, ako hoćemo. Da li hoćemo - to ne znam, ali će svakako biti inicijativa u tom smislu. Za Albaniji bi objedinjavanje Kosova i delova Makedonije stvorilo unutrašnje političke i etničke probleme, jer bi došlo do pomeranja centara moći, ali mislim da će osećanje da se bude Albanac u Albaniji prevladati i da će to biti nešto sa čime će svet morati da se suoči - ne sada, ne kroz šest meseci, već možda kroz šest, sedam ili više godina. To je sigurno. Ovo je samo prvi korak u novoj fazi onoga što će se dešavati na Balkanu. Takozvano priznavanje nezavisnosti Kosova nije rešilo ništa. Samo je otvorilo čitav niz novih pitanja i problema sa kojima ćemo morati da se suočimo.

Opet, bezveze mi je da sad ispada neki sukob nas dvojice, a reč je o razmeni mišljenja u situaciji zbog koje ćemo obojica trpeti a da je nismo lično  pravili.

Aj, budi mi dobar. Idem sad da potražim stručnu pomoć. Masersku.

zstefanovic

Quote from: "Izitpajn"Okej, evo, vidim da je počelo, pa ću se lijepo zahvaliti na nekoliko dana pažnje, sad bih baš i mogao početi trošiti vrijeme na nešto pametnije, znam, imate vi svojih problema, ali imam i ja svojih i idem ih rješavati. Hvala na upozorenju, zaista sam potrošio previše vremena ovdje. Nije me bilo jako dugo pa me netko povukao za jezik pa izašla cijela rola, evo, ispričavam se što sam vam pokvario unisono kukumavčenje, ostanite mi zdravo, vidimo se u sljedećem ratu. Bog zna da će ih biti. 'Đenja.

Ako odeš, onda nisi Srbin već... :) (Šalim se)

Znam da ti je sad iskušenje da padneš u onu "šutnju", ali je svaki oponirajući glas na ovom forum zlatan, te te molimo da ne shvataš naše zajebancije drugačije nego kao zajebancije.

zstefanovic

Quote from: "Kunac"
QuoteI've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain.

Bingo!

("Jeste android!?")

slavkod

Mislim da su sva ova strahovanja i rasprave kakvu su navjači,huligani i ostali slično identifikovani poslali svetu,čitaj Amerikancima i Eurajhovcima veliko preuveličavanje.Da li neko može da se seti neke zemlje u kojoj njihova ambasada i ostala zvanična predstavništva nisu bila predmet napada,razbijanja i paljenja.U onoj Jugoslaviji se to dešavalo više puta.Posle demonsttracija u kojima su porazbijana stakla na američkoj čitaonici u Knez Mihajlovoj konjica je jurila demonstrante do kalemegdana i po parku.Nixon sa kukastim krstom je ispisivan po ulicama ,a povod je bila solidarnost sa demonstrantima u Americi kada su ubijena četiri studenta u Kentu.Niko se nije baš posebno naljutio u američkoj administraciji na Tita ,a ovdašnja narodna milicija je lepo redom sve hapsila preventivno pre posete njihovih zvaničnika.
Hoću da kašem da onda nije sazivan Savet bezbednosti,mada su Amerikanci odustali od čitaonice u Knez Mihajlovoj ulici.Isto bi bilo i da ništa nije razbijeno,samo bi se retorika malo promenila.

Izitpajn

Quote from: "zstefanovic"Ali mislim da je i tebi sad jasno da ne odgovaram onom fotorobotu "Slobin Srbin". A valjda će ti jednom biti jasno i da govorim manje-više tehničkim, neideološkim jezikom.
Ne, ja ne mislim da si ti "Slobin Srbin", ali mislim da je između sloboida i nekoliko vrsti antisloboida mala razlika. Da, krvavo ste se borili protiv Slobe, ali to ne znači automatski da ste mu bili alternativa. Dobar dio vas mu je bio samo konkurencija. Ovdje ne mislim nužno na tebe. Kad sam spomenuo Slobu, htio sam reći da me sve što ti pišeš intuitivno jako podsjeća na stvari koje su izašle iz Njegove tvornice propagande. Neke stvari su gotovo prepisane. Ono što zaista ne znam je je li on te stavove proizveo i usadio u sve koji su imali kontakta s njim, makar i kroz sukob, ili su to stvari koje se u Srbiji provlače oduvijek, samo su sada izašle na površinu, a Slobino desetljeće je bilo samo desetljeće njihove konačne materijalizacije.

QuoteNađi mi bilo koju razliku između mojih stavova i ovih ovde (Voice of America, glasilo vlade SAD):
Gle, jasno je meni to s Albancima, njihovom natalitetnom politikom i sve ostalo, ali jebiga, protiv toga se ne može. Imaju ogromnu većinu na Kosovu - ogromnu - i to Kosovo je sada njihovo, bez obzira bilo to SAP, AP, republika, Nezavisna Država Kosovo ili američki protektorat, bez obzira čija tamo bila zastava i ime. Oni tamo žive. Točka. Whatchya gonna do about it? Jedino što možeš - ništa.

A tvoji stavovi za koje mislim da su nebulozni se ne tiču toliko Albanaca, koliko svega ostalog, kompletne teorije zavjere u koju si utkao cijeli svijet i ne prihvaćaš da je išta u njemu možda posljedica slučajnosti, kaosa, volje nekoga tko nije jedan od glavnih igrača, ali se u pravom trenutku našao na pravom mjestu. Po tebi, sve je predodređeno i nitko ni za što nije kriv jer Veliki povlače sve poteze. Ja mislim da to nije samo činjenično pogrešno - a mislim da je pogrešno, i to vrlo - nego lijeno, štetno i neodgovorno. Prije svega prema samom sebi, ali još više prema okolini, jer ljudi onda usvajaju taj način mišljenja. Jedan fatalista više-manje i nikom ništa. Grupa fatalista je problem.

QuoteOpet, bezveze mi je da sad ispada neki sukob nas dvojice, a reč je o razmeni mišljenja u situaciji zbog koje ćemo obojica trpeti a da je nismo lično  pravili.
Nije ovo sukob. Moje mišljenje o tebi je više analitičko nego aktivno i nije da nešto želim postići u raspravi s tobom. Između ostalog i zato jer stvari koje ti iznosiš ne mogu uhvatiti ni za glavu ni za rep, čine mi se besmislene, ali ulaze u područje stavova, a ne činjenica koje se mogu ispraviti ili opovrći, pogotovo što ti činjenice uopće ne iznosiš, nego samo tvrdnje. Ne znam je lit o namjerno, meni liči na majstorstvo manipulacije, ali ne poznajem te dovoljno, a i nije me previše briga jer sam od ovog foruma digao ruke još prije određenog vremena. Kao što rekoh, samo me netko povukao za jezik i ispala cijela rola, ali sad se polako spremam na povratak u hibernaciju, imam život (i život je zbilja zakon, ma što vi mislili o tome), a na ovo sam već potrošio zbilja previše vremena.

scallop

Quote from: "taurus-jor"O Scallope! O partibrejkeru!

Ova žurka neće biti ista bez Izija.

Izvinjavam se, ali ja to nisam zbog njega već zbog sebe. Osetio sam simptom potrebe da mu "objasnim", a to bi još više pokvarilo žuraju. Ti znaš koliko sam ja dosadan kad me "pođe". Gori sam od ZStefa. :cry:  :cry:  :cry:

angel011

Izi, šteta bi bila da odeš.
We're all mad here.

Tex Murphy

Pustićemo izija da ode ako nam se zosko vrati  :!:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

...

Neko je lepo rekao, da su u USA prvo od svog (prosechnog) sveta napravili rulju koja radi 12 sati, nema socijalno i od toga shto zaradi sve skoro ode za kiriju i hranu. Prosechan Amer zna da radi, koja mu je himna i da plati porez. Prosechan Amer pije antidepresive koji se skidaju sa police ali ne mozhe da dobije penicilin ako nema health program.

Natprosechan Ameri mozhe da shkoluje decu na ok shkolama, i to narochito ako dobije na stock market.
per-SONAAAAAAAAAAAAAA !!!

Ghoul

Quote from: "Harvester"Pustićemo izija da ode ako nam se zosko vrati  :!:

ili barem zagoratustra-triput-najveći-patuljak-među-pingvinima!  :!:

Loengrin

Quote from: "Alexdelarge"
Na dobrom si pravcu.

STUDENT NIJE ZAPALIO ZITO.
Nemoj da odaješ kraj! :x  :x  :x
Ako ubacimo i Jorove protestante dobijamo
Fukoovo klatno II  :!:
:evil:

EKSTREMISTA

Moje ime je Huligan

Devedeset i devet posto ljudi na Zemlji su 'huligani' koje, ako imaju sreće, od bankrota dijeli jedna plaća. Oni drugi nesretnici žive u nadi da će ih jednom jedna plaća dijeliti od propasti. Ostalo su robovlasnici koji se ne ukazuju i analitičari koji objašnjavaju

Bila sam u Beogradu u nedjelju kad je Kosovo proglašeno državom. Na ekranu svog televizora u hotelskoj sobi gledali smo što "huligani" rade Beogradu. Dijelila nas je jedna ulica. U ponoć je portir zamolio moga muža da skine tablice s automobila. Odustali su od toga jer su neki ljudi svojim automobilima sakrili naš. Smak svijeta na televiziji izgledao nam je veći nego onaj u našoj neposrednoj blizini. U ponedjeljak nam se osoblje hotela ispričavalo kao da su oni palili kontejnere i razbijali izloge. Izišli smo iz hotela i šetali Beogradom. Na ulicama nije bilo "huligana", samo specijalci u punoj ratnoj spremi. Šljemovi, palice, štitovi... Policija na svakom uglu. Uvečer smo otišli u Jugoslovensko dramsko pozorište gledati "Fedrinu ljubav" Sarah Kane. Pokrovitelji, Raiffeisen banka i Max Factor. Fedru je igrala Mirjana Karanović, Hipolita sarajevski glumac Ermin Bravo. Znam da ste zaboravili priču o Fedri. Fedra je žena koja se zaljubljuje u Hipolita sina svoga muža, on joj ljubav ne uzvraća, Fedra ga optuži za silovanje pa se ubije, rulja njega raskomada na sitne parčiće. Ne bih vam govorila o sirotoj Fedri da fenomenalna Mirjana Karanović nije imala svoj šou unutar predstave. Kad je na pozornici pokazala gole grudi, fotići su krenuli škljocati. Mirjana je zaprijetila prekidom premijere ako ne napuste gledalište. Dok su drkadžije odlazili, mi smo pljeskali. Mirjana carica. Nakon predstave otišli smo na koktel. Naši prijatelji, i ne samo oni, bili su žalosni zbog "huligana" koji su razvalili centar Beograda. Jedan nam je gospodin rekao, mi smo jedini narod koji bježi pred vlastitim demonstrantima.

Volim Beograd, možda zato što je glavni grad države u kojoj ljudi žive gore nego kod nas. Plaće su nam više, naši Nikolići ne urlaju, naši "huligani" pale gradove samo nakon utakmice, naše granice su fiksirane, naša manjina miruje jer je zahvaljujući Amerima svedena na pravu mjeru, samo rijetke zemlje od Hrvata traže vizu, kava u Zagrebu košta sedam kuna, u Beogradu deset. Da Zagreb od Beograda ne dijeli samo dva i pol sata vožnje automobilom, Srbija bi bila obećana zemlja za naše ljude koji vole uzbuđenja a Irak im je predaleko. Ovako... Ne bismo smjeli biti mirni dok Beograd gori ni požar koji hara Srbijom nazivati "huliganskim ispadima". Svi danas s visoka govore o Srbiji zato što je na koljenima. Srpski novinari, takozvani "lijevi", bešćutno se rugaju demonstrantima koji su razbijali izloge, krali Nike tenisice, parfeme, "čak i čarape", a onda s "kesama" punim ukradene robe šetali centrom Beograda kao da je to "normalno". Što u tome činu nije "normalno"? Mladi Srbi danas, kao i Hrvati, do skupih tenisica "poštenim" radom nikad ne bi mogli doći, a reklame našoj djeci jasno poručuju što moraš nositi na sebi da bi ti život imao smisla. Takozvani razumni ljudi, ugledni srpski ekonomisti, na takozvanoj lijevoj televiziji apeliraju na takozvani razum i objašnjavaju "huliganima" da strane banke nisu "strane" nego "domaće", da u njima mladi Srbi zarađuju svoj "hleb", nitko ne spominje koliko se "hleba" može kupiti radeći u stranoj banci koja je zapravo domaća. Mojoj prijateljici, uglednoj novinarki, ponuđen je posao za 250 eura mjesečno, najam omanjeg stana u Beogradu košta 300 eura mjesečno, kava u Beogradu stoji euro i pol, jedna od njihovih banaka preko koje Srbi mogu kupiti auto reklamira se sloganom "rata = plata". Zaboravila sam reći, ta "njihova" banka i "naša" je banka.

Kakva budućnost stoji pred mladim Srbima? Oni mogu čitav život robijati u nekom marketu koji jest strani ali i njihov i nikad na stopala navući skupe tenisice, ili zapaliti Beograd pa se Knez Mihailovom prošetati obuveni i namirisani kao sretni ljudi iz reklama. Specijalci im neće razbiti srpske glave. Vidjela sam ih iz velike blizine, i oni su gotovo djeca, i oni vole tenisice, ni oni za njih ne mogu zaraditi "pošteno" lomeći mlada srpska rebra. Zašto ovako govorim? Zato što sam umorna od dvadestogodišnjeg slušanja kako na ovim prostorima žive "divljaci". Kao da "huligana" nema u predgrađima Pariza, Londona, New Yorka, Bagdada... Devedeset i devet posto ljudi na kugli zemaljskoj "huligani" su koje, ako imaju sreće, od bankrota dijeli jedna plaća. Oni drugi nesretnici žive u nadi da će ih jednom jedna plaća dijeliti od propasti. Ostalo su robovlasnici koji se ne ukazuju i analitičari koji objašnjavaju. Žao mi je što mi ovi drugi nisu rekli zašto je Kosovo postalo Amerika?

Kome treba raskomadana BiH? Makedonija u agoniji? Hrvatska u NATO-u, Srbija u plamenu? Danas na području bivše Jugoslavije živi dvadesetak milijuna porobljenih nesretnika, nekoliko tisuća bogataša koji su sve svoje stekli derući njihovu kožu i stotine ratnih zločinaca koji, ili drže govore na mitinzima, ili sjede u Saboru, ili se, poput Karadžića i Mladića, "kriju" iako ih nitko ne traži. Love se samo razulareni "huligani". Kako stvari stoje, klinci na ovim prostorima neće dugo "divljati". Amerika će svima nama vrlo brzo pokazati tko nam je pravi neprijatelj. Pa će mladi Hrvati, Srbi, Albanci, Slovenci, Makedonci opet postati braća koja će ognjem i mačem širiti američku demokraciju u nekom od mnogobrojnih Iraka. Ne, Putin neće poludjeti, dogovorit će se. Ništa od velikog plamena. Nažalost. Pogledajmo svoj život. Dovijeka ćemo otplaćivati bijednu gajbu u koju ulazimo noći o ponoći prebijeni od "poštenog" rada, naši potomci neće moći platiti školovanje, ni zubara, ni ocu kupiti lijek, majci cvijeće za rođendan, bebi cipelice broj veće. Kako živimo, možda bi svima nama huliganima veliki plamen bio spas. Jebeš život kada svijetom možeš hodati u Nike tenisicama samo ako razvališ izlog.

Vedrana Rudan
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

mac

Mnogo lupa ta Vedrana... Ali bar mi se više sviđa od onog Zvonimira

scallop

Quote from: "mac"Mnogo lupa ta Vedrana... Ali bar mi se više sviđa od onog Zvonimira

Mac, Mac... Ti mnogo БЛЛЛЛ!

Teško je bilo s kim sasvim se složiti, ali prija kad neko ima sopstveni stav. Meni poznati ljudi najčešće iznose stavove meni nepoznatih ljudi. Ja od toga БЛЛЛЛ!

Son of Man

Odbijam da uchestvujem u bilo kakvom vidu ulichnog nasilja u Srbiji dok se ono ne digne na vishi nivo, znachi kokteli i ostalo, ko u Grchkoj fino, a ovo je sve vec vidjeno i prevazidjeno josh 90-ih...ovo su neka pijana deca palila i lupala...nikakva organizacija, nishta, jad i beda...

Son of Man

Tek sad sam uspeo ceo topik da prochitam pa bi dodao josh par rechi. Vidim da su svi vinovnici ovih deshavanja u gradu strpani u isti kosh i nazvani "huligani". Ja tvrdim da to nije tako, evo razmislite sami - dal je huligan onaj klinac koji jednom u 4 godine dodje u Beograd da divlja, dal je to definicija huligana ? Po tom principu su onda i oni ljudi koji su razbijali prodavnice i krali iz supermarketa tamo u L.A. kad su bili oni rasni neredi takodje huligani, a ono bre obichan svet koji je u datom trenutku iskoristio novonastalu situaciju . A pravi huligan nece nikad razbiti izlog da bi krao nego da bi ga razbio a ovde smo imali gomilu pijane dechurlije koja je razbijala izloge iskljuchivo i samo da bi krala. I pravom huliganu prva meta je policija a ne zgradurine, a shta su ovi uradili kad je naishla murija, povukli se ?! Nelogichno.
Aj za jedan deo onih koji su palili ambasadu moze da se kaze eventualno da su huligani mada i oni su se folirali jer shta imash koji qrac sat vremena da stojish pored zapaljene zgrade, to se lepo bace dva-tri koktela, polupa malo prozora i aj dalje, na sledeci objekat, nema zadrzavanja, zato mi je to ispalo smeshno i jadno. Znachi molim lepo, zna se shta su legitimne mete, drzavne zgradurine, ambasade, skupstine pa chak i mekdonaldsi i banke ali ovo lupanje i kradja po buticima to bre nema veze s' vezom. Zato vas molim kada koristite rech huligan da se ne povodite medijskom frkom koja je dignuta da bi sve bilo svaljeno na "huligane". Ne kazem za sebe da sam huligan jer nisam uchestvovo u "performansima" jako dugo tako da ovde ne branim sebe nego prave huligane, jer je to po meni jedan vid umetnosti. :evil:

Antonius

Ajd' brutalno...

džin tonik

Quote from: "Cornelius"

Izi nije Hrvat, on je naš rimokatolik, srpska peta kolona koja podriva u Lijepoj našoj, ali zato mora zvanično da nas kara, da ga ne bi tamo provalili. Čovek pravi samo alibi, te zato svaku svoju pomnoži sa četiri. Good boy, good boy...
daj nadjite drugog. ovaj je socijalno inkompetentan.

ili neka se bar proba prema vama odnositi kao ravnopravno bice. ne da se stalno ulizuje. prelako ga se skuzi. :)