• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Promocija TORGALA u Francuskom kulturnom centru

Started by Boban, 25-02-2008, 12:53:17

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

Sad u petak... dodatne informacije slede.

Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

No Dice

Mnogo bolja naslovnica od onih koje su ranije prezentovane... Iako je, moram da primetim, uvek prilicno riskantan potez izostavljanje glavnog junaka stripa (cije ime i nosi serijal) sa naslovne strane...

Man Of Steel

When ever you need hard center i will be there

Nightflier

Pretpostavljam da ce se Torgal pojaviti na naslovnicama tomova koji prethode ovom. Koje su ovo epizode 15-20?
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

markos

Puno, puno bolje.
A sad ono najvaznije... Kad ce prve dvije knjige? (s obzirom da je ovo treca?)

Alex

3x5 epizoda u prva tri? Biće to debeli integral(i). To je dobro.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Axle Munshine

Tooo...ipak je prevladao razum...ovu naslovnu sam ja predlozio(Aaricia),najlepsa je od albuma koji su u ovoj knjizi...malo su nezgrapni oni Drakari,lepsi su u originalu,ali ajde nek bude...ovo je u odnosu na one predloge od ranije ko nebo i zemlja,eto...jedva cekam da ovo nabavim...i nadam se da ce uskoro i druga knjiga... :lol:  :lol:  :lol:
...Du hast mich...ich hasse dich...sagt Rammstein...

Boban

Bice ove godine prva cetiri albuma, dakle, do epizode 20. Torgal ce ici na prve dve naslovnice, a na trecoj i cetrtoj ne; treba stvari posmatrati dugorocno, kada sve izadje i u vremenima koje dolaze knjige ce postojati na gomili, 6 debelih integrala, bilo bi smorno da na svima bude glavni lik, a bilo bi glupo da na prvom ne bude.

Axle Munshine

Quote from: "Boban"Bice ove godine prva cetiri albuma, dakle, do epizode 20. Torgal ce ici na prve dve naslovnice, a na trecoj i cetrtoj ne; treba stvari posmatrati dugorocno, kada sve izadje i u vremenima koje dolaze knjige ce postojati na gomili, 6 debelih integrala, bilo bi smorno da na svima bude glavni lik, a bilo bi glupo da na prvom ne bude.

Slazem se...a kako to mislis cetiri albuma!?!,mislis prve cetiri knjige... :lol:  :lol:  :lol:
Ako budu cetiri ove godine bice to praznik za sve...

Axle Munshine

@Boban
Ako mozes postavi i riknu od ove knjige...i koja je sledeca,16-20?

Boban

Današnja informacija iz štamparije je da knjige stižu ipak u ponedeljak, a u petak verovatno neće biti ni ogledni primerak.
Eto, tako stvari stoje, idemo dalje.

Axle Munshine

Cekali smo toliko dugo,sta je to za nas strpljive jos koji dan... :lol:  :lol:  :lol:
A kako to mislis knjige!?!Mslis na kontingent prve knjige ili na vise tomova?

darth-vader

kako sad ova naslovnica kad se ovdje danima objašnjavalo da se ne želi izdvojiti naslovnica jednog od albuma nego da će ići "kalendarske" kompilacije ?

To je razum nadvladao, ili smo postali nesigurni u svoju toliko branjenu ideju ?

Boban

Ponela nas je ideja metabarona koji su i inače imali uniformne naslovne pa je bilo lako i logično izvući srodne delove za kompilaciju.
Kod Torgala to jednostavno nije profunkcionisalo; probali smo 5-6 verzija, svaku okačili na zid i gledali neko vreme i na kraju zaključili da to nije dovoljno dobro i da je verzija sa jednom naslovnom bolja u ovom slučaju.
Ne vidim šta je loše u tome što smo fleksibilni.

darth-vader

ta fleksibilnost je super... Super je ispalo.
Govorim o odgovorima na naše primjedbe. U tome si bio jako čvrst. Na kraju, sve je to nebitno.

Boban

pa da nisam bio čvrst kako bih izvukao ono najbolje iz vas.

Axle Munshine

Opasna ti taktika,nema sta... :lol:  :lol:  :wink: ...a znao sam da ce na kraju ipak biti ok naslovne... :lol:

darth-vader

Boban

Zvaničan poziv Belog Puta u vezi sa sutrašnjom tribinom:

Poštovani predstavnici medija,
Izdavačka kuća Beli Put i Francuski kulturni centar Vas pozivaju na tradicionalnu tribinu posvećenu francuskom stripu koja će se održati u petak, 29. februara od 18 sati u prostorijama Francuskog kulturnog centra (Knez Mihajlova 31).
Biće to prilika i da se najavi novi strip Belog Puta ,,Torgal", autora Rosinskog i Van Hama, koji će se u knjižarama pojaviti za nekoliko dana.
Učestvuju: Boban Knežević, Vuk Marković, Zoran Stefanović i Vladimir Roganović.
Vaš, Beli Put

taurus-jor

Veliki pozdrav za ovo izdanje. Konacno cu moci da citam Torgala kako on treba da se cita.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Boban

Iz sredine pa prekoreda prema početku i onda kraj.

EKSTREMISTA

Sjajna vest.Posebno mi je drago što su uvažene naše sugestije za naslovnice.
Bobane,ne reče ništa o ceni.
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Boban

Cena standardna: puna sa porezima 1880 dinara.

Axle Munshine

Svaka cast i za cenu...ipak je to pet albuma...samo tako nastavite na radost svih nas... :lol:

Axle Munshine

Ajmo info za nas koji nismo mogli da budemo u FKC-u...pozeljno je postaviti i koji JPG...a moze i BMP... :lol:  :lol:  :lol:  :wink:

Grimazo

Na stranu to što se pravi promocija za izdanje koje nije izašlo, kakva logika stoji iza toga da se prvo objave epizode 15 - 20?
Torgal bi trebao da sam sebe prodaje imenom, koje je u Srbiji već poznato, i jedno ovakvo, luksuzno izdanje ne bi smelo sebi da dopusti ovakav redosled.
Ja ću čekati da se objavi i prvih 10 epizoda, a nadam se da neću dugo čekati.

Boban

hm... 15-20.
Mislim da je prvo 11-15 pa posle 16-20.
Ima logike pošto se upravo u epizodi 11 razrešavaju neke stvari iz Torgalovog postanka, pa je to praktično, redosledom gotovo prva epizoda.

Duh_koji_hoda

.. ovih dana pun k.... ljudi koji prosto padaju sa kruske...

Grimazo

Izvinjavam se na pogrešnom brojanju (pomenuo sam broj koji sam video ovde na temi, pa nisam previše razmišljao, što mi ne služi na čast), ali ne možete me ubediti da je jedanaesta epizoda "gotovo prva epizoda". Zapravo, u sedmoj epizodi se govori o Torgalovoj mladosti, ako se ne varam, ali to opet ne znači da nju treba proglasiti za prvu. Serijal teče onako kako su ga autori stvarali, i to što su oni odlučili da se dodirnu početaka glovnog junaka na sred serijala, nikako ne znači da su na tom mestu "restartovali" ediciju.

Boban

Grimazo

Ja sam došljak ovde, pa ne poznajem ljude sa slike, ali moram da primetim da izgledaju prilično sumorno. Mislim na publiku. Očigledno je na raspoloženje uticalo to što se epizode ne objavljuju redom.
Plakati za Torgala izgledaju moćno. Da li ih je moguće negde kupiti?

Loengrin

There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Boban

on je došao posle u kafić i utrpao se na svečanu večeru sa učesnicima. kao prava velika zvezda, ej, nije to malo, uradio je jedan strip-emitor u 20 primeraka.

Loengrin

A DD spec.? Ne budi tol'ko surov  :cry:

Negoo, ono tvoje "Naselje Sunca" bi bio sjajan strip, ili čak i film... već čujem Morikonea...  :?:
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

DušMan

Meni je bitno da sam ja lepo jeo i pio.
Krivo mi što sam propustio neke šatro avangardne rasprave.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

DušMan

Quote from: "Loengrin"Hmmm, nema DušManina.
Uvek mi je toplo oko srca kad vidim da se moji fanovi brinu što me nema.  :lol:

Axle Munshine

Meho Krljic

DušManin je u toku promocije bio sa mnom, jeo Japanski Vetar i klimao glavom na moje iščuđavanje što se sa Torgalom kreće iz sredine, te podržavao moju odluku da sve kupim na gomili kad izađe.

DušMan

Šta da vam kažem... bio sam opijen tim vetrom.

Meho Krljic

Bio si opijen još pre nego što si i kušao vetar. Dobro se sećam da si za piće tražio  - bozu!!!! Aj min, rili???
Doduše, sutradan sam se susreo sa Nightflierom kojije u drugom jednom lokalu tražio i zaista dobio bozu... samo da bi otkrio da mu se uopšte ne dopada. Srećom, preko razglasa je išla Ceca a posle nje Aca Lukas tako da je makar atmosfera bila vesela.

DušMan

Eto! Njega vodiš na bolja mesto nego mene! Nije fer.

Nego, gde to toče bozu u ovo doba MekDonaldizacije?

Meho Krljic

On je mene vodio, nisam ja njega. U onu poslastičarnicu na Zelenom vencu, nešto pre stanice šesnaje prema NBG-u. Nahvalio mi je kolače do neba a ja na kraju jeo sladoled. Ništa lepše od sladoleda za doručak.

DušMan

Išli ste zajedno na doručak? Mmmm... osećam da je neka sočna priča iza svega toga.

Nego, jel Torgal otišao u knjižare?

Nightflier

Kovali smo planove da zamenimo Crnogorce na celu nase drzave Turcima i Vlasima. Samo se nismo dogovorili ko ce od nas dvojice biti predsednik a ko premijer.
First 666

DušMan

Ili se ipak nista odlučili ko će u toj vašoj maloj seksualnoj fantaziji biti Turčin, a ko Vlah?  :wink:

Nightflier

Pa, ja sam Vlah po etnickoj pripadnosti (zaista), a opste je poznato da su ovi nasi Bosnjaci zapravo Turci in diskajz.
First 666

Meho Krljic

DušManu je samo krivo što je taj dan morao da ide u pozorište kao neka pička, umesto da gleda ulazak u kuću Velikog brata kao svaki pošten Srbin. Još kad je čuo da su neki doručkovali sladoled uz Cecu i Acu Lukasa...

Nego, offtopic: jel se pojavio Torgal?

Nightflier

Dzebeliga. I ja cu cekati prva dva toma (ili koliko vec ide pre ovoga).
First 666

Axle Munshine

...'bem ti stampariju...ovamo se hvale sa 500.000 tvrdih primeraka mesecno(?!?),a ovog vikinga nikako da izbace...samo zavlace stripsku sirotinju raju...

Alex

Quote from: "Axle Munshine"...'bem ti stampariju...ovamo se hvale sa 500.000 tvrdih primeraka mesecno(?!?),a ovog vikinga nikako da izbace...samo zavlace stripsku sirotinju raju...

U međuvremenu pevaj Moj Torgaalee (na melodiju: moj galebe) :D
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture