• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Antimatrix

Started by Vasa, 18-05-2003, 02:57:41

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Vasa

Nakon sto sam, silom prilika, veceras ponovo pogledao originalni film, morao sam da pokrenem ovaj topic, pa sta bude da bude.

Naime, ja zaista ne vidim sta ljudi vole u tom filmu.

Nije da nisam pokusao da mi se dopadne. Trudio sam se da ignorisem Keanu-ovu glumu. Mislio sam da ce viski da pomogne sa premisom (hmmm... stavis ljude u pac i oni proizvode energiju). I drugi filmovi imaju nategnutu pricu pa nemam osecaj da ih moj cir dvanaestopalacnog shvata na daleko intimnijem nivou nego sto to obicno biva.

Ali toliko nonsensa... Agenti provode 75% filma sumanuto jureci glavne likove, da bi se na kraju dosetili da koriste ceo grad kao CCTV i uzmu da skakucu iz tela u telo bez problema? Misteriozno Prorociste koje nikada ne biva razjasnjeno. Telefoni? I kakav je to kraj? Sta ce sada nas Isus/Buda da ucini? Da pregovara sa masinama? Okrugli sto?

Koliko sam procitao na Netu, u drugom delu se ni ne muce previse sa pricom, a i Neo naprasno zaboravlja kako da leti (radilo za Supermena, dva puta za redom). Can only help.

Nego, hajde sad, je'l jos neko smatra da je Matrix samo pristojna akcija sa lepim efektima, ili se Second Coming zaista odigrao a ja promasio voz?

Gorane, znam da ti je trenutno oko 10% prometa Matrix, tako da se osecaj slobodnim da ignorises ovaj post  :evil:

Truba

akcija mi ništa ne predstavlja niti volim kao neki ko tele buljiti u šarena vrata

u matrixu ima dosta filozofije što mi se sviđa

a na greške i nelogičnosti se ne obazirem

osim toga telesa(ženska naravno) su odlična kao i odjeća 8)

da li je sve ovo što radimo zaista stvarno ili je san
kako možemo razlikovati stvarnost od mašte :roll:

to je to :D
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Lurd

Matrix je akcija u SF oblandi. Naravno, dobroj oblandi. Problem ti je sto si ga posmatrao kroz prizmu SF-a (ako jesi). To za drugi deo nije tacno.
My trees...They have withered and died just like me.