• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Pala Vlada!

Started by crippled_avenger, 08-03-2008, 17:24:53

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

crippled_avenger

Izbori su zakazani za 11. maj.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

DušMan

Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Usul

God created Arrakis to train the faithful.

Alexdelarge

Ziveli. xcheers

Mislim da se Kostunicin najveci koalicioni potencijal (citaj: Kurvanje)umnogome smanjio.Kucnuo je cas da napravi vladu sa SRS i SPS ; sto je svih ovih godina i prizeljkivao u potaji.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Tex Murphy

Sjajno! Nadam se da će naša Vlada RS da followuje suit!  :evil:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

DušMan

A zamislite lakrdiju, ako se kojim slučajem posle izbora ponovi ista koalicija.

Alexdelarge

Quote from: "DušMan"A zamislite lakrdiju, ako se kojim slučajem posle izbora ponovi ista koalicija.

Malo verovatno.Ili ce vladu formirati crveno-crna koalicija + DSS ili DS,G17,LDP i nacionalne manjine.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

DušMan

To svi očekujemo, ali šta ako nas sjebu i kažu: 'and now for something completely different - same old, same old'?

drf

Iznenadio me Voja: hrabro i riskantno.

Očajnički su ga gurali ka radikalima, ne shvatajući da prave veliku komediju i sebi i svima; nije se primio. A veliki trud!

Antonius

Premijer nema 100 glasova u Srbiji...  :roll:

David

Na sta je pala, na glavu?
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

Truba

:lol:  eto vam još jedna prilika da ne izađete na izbore  :evil:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Boban

Zbog smaranja naroda ja bih uveo pravilo da lider stranke koja dobije najmanje glasova automatski ide godinu dana na robiju. A svi čije partije ne pređu 2% glasova po tri meseca.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Rile

Quote from: "Boban"Zbog smaranja naroda ja bih uveo pravilo da lider stranke koja dobije najmanje glasova automatski ide godinu dana na robiju. A svi čije partije ne pređu 2% glasova po tri meseca.
Nešto si omekšao, očekivao sam žešći predlog!

Boban

verujem da streljanje ne bi bilo dočekano sa odobravanjem u Evropi u XXI veku.

Truba

svaka stranka treba položiti recimo 1 mil eura
ako ne predje izborni prag novce neće dobiti natrag...
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

DušMan

Quote from: "Boban"Zbog smaranja naroda ja bih uveo pravilo da lider stranke koja dobije najmanje glasova automatski ide godinu dana na robiju.
Au, pa to bi u današnjoj situaciji bio Čeda, zar ne?

marlowe

Zar Che nije u zatvoru?
:evil:
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Truba

jel to onaj što može mnogo pričati  :evil:

crippled_avenger

DSS neće praviti vladu sa radikalima. Nažalost. Čini mi se da u DSSu misle da bi to bi kraj te stranke. Mislim da je Voja povukao hrabar potez i da je iznenadio ove iz DS kojima je grčevito držanje za vlast bilo važnije od bilo kog principa, uključujući i ulazak u EU i Kosovo.

Šteta je što je pala Vlada u ovom trenutku  za borbu za Kosovo ali sa druge strane, kao što je svet podeljen oko tog pitanja tako je evidentno i Srbija podeljena oko tog pitanja.

DušMan

Quote from: "crippled_avenger"Mislim da je Voja povukao hrabar potez i da je iznenadio ove iz DS kojima je grčevito držanje za vlast bilo važnije od bilo kog principa, uključujući i ulazak u EU i Kosovo.
Nije li upravo tom Voji pre pola godina grčevito držanje za vlast bilo bitnije od bilo kog principa?

David

Quote from: "crippled_avenger"
Šteta je što je pala Vlada u ovom trenutku  za borbu za Kosovo ali sa druge strane, kao što je svet podeljen oko tog pitanja tako je evidentno i Srbija podeljena oko tog pitanja.

Ej, ajd´, zivota ti, da vise ne koristis ovu imbecilno-mantrajucu floskulu "borba za Kosovo", jer nikakve "borbe" u zadnje vrijeme niko, ni u S(v)rbiji ni na tlu Kosova, vidio tu nije (ne podrazumijevas valjda pijano mintigovanje Kusturice, statiranje Matije The Sherloka, nemustu "retoriku" VK Majstora ili, pak, borbu protiv izloga prodavnica - precizno-navodjenje i ona koja to nije - BG-djecurlije nekakvom "borbom??!!): cisto zbog toga sto te smatram inteligentnijim i inventivnijim od osoba koje je (zlo)upotrebljavaju.
Jel' to OK?
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

Cornelius

Quote from: "Boban"Zbog smaranja naroda ja bih uveo pravilo da lider stranke koja dobije najmanje glasova automatski ide godinu dana na robiju. A svi čije partije ne pređu 2% glasova po tri meseca.

Ja bih dodao da lider stranke koja dobije najviše glasova, zbog varanja naroda, odma ode na dest godina robije.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

lilit

Ma nek su oni nama poslali Jocica na oporavak u Svajcarsku, zemlju koja je, usput budi receno, medju prvima priznala Kosovo, i jos su ga, slucajno, poslali dan pred objavu pada vlade.
Mislim, povukli smo ambasadora iz Svajcarske, a pored ostalog sta taj potez moze da nosi sa sobom i obican narod ce imati dosta problema [npr. problem sa izdavanjem pasosa zbog "ogranicenog rada konzulata"..da, da, to je periferno u ovoj teskoj situaciji] , no nek je nama Jocic ziv i zdrav.
Jest da zvucim zlobno, al ne podnosim licemere.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

crippled_avenger

Davide, mala je ovo zemlja koliki si ti izdajnik... :D

Cornelius

Povukli su i druge ambasadore. To je potez koji ima diplomatski izgled, medjutim, u pitanju je mazanje govnima srpskih glasača. Srpski političari nemaju nikakav izbor, pa onda pred narodom licemerno izigravaju borbu do poslednjeg daha. Sve će se završiti na istom mestu gde je i počelo. Kosovo će ostati nezavisna država, a Srbi će lagano biti proterani. Srpske svetinje na KiMu biće uništene, osim najvećih. Za to vreme će srpski političari, u dogovoru sa Zapadom, da urliču ko besne zveri i da čekaju da se narod izduva i smiri. Razradjen scenario.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

marlowe

Quote from: "lilit_depp"

Samo mi nije jasno gde ti vidis licemerje u sasvim logicnom diplomatskom gestu povlacenja ambasadora iz zemlje koja postupa suprotno Ustavu zemlje ambasadora, i u logicnom gestu lecenja obolelog, odnosno obezbedjivanju najbolje nege za obolelog ministra.
Nema zemlje na svetu koja bi drugacije postupila u oba slucaja. Cak i propala Imperija.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

BladeRunner

QuoteSamo mi nije jasno gde ti vidis licemerje u sasvim logicnom diplomatskom gestu povlacenja ambasadora iz zemlje koja postupa suprotno Ustavu zemlje ambasadora, i u logicnom gestu lecenja obolelog, odnosno obezbedjivanju najbolje nege za obolelog ministra.

Pa jeste, stvarno. Svaka zemlja želi da da maksimalnu zaštitu svojim ministrima, a za građane kako bude. Imali smo i mi u CG jednog što je skrivio sudar, ubio ženu koja je pješačila pored puta, i nastavio da bude ministar (i dalje je). Što se mene tiče, taj novac su trebali da daju da operišu neko dijete kome je život u opasnosti (a u dnevnim novinama redovno idu tekstovi o prikljupanju pomoći za operacije šestogodišnjaka), nego da ga daju za oporavak ministra Jočića. Ili ti misliš da život Jočića vrijedi više od života jednog djeteta jer je dotični ministar? Ako to nije licemjerno, ne znam šta je.

Na stranu što je to ministar koji je SAM SEBI skrivio nesreću, jer je džip vožen brzinom bliskoj brzini zvuka, pretumbao se na drugu stranu, i pukom srećom nije ubio nikoga, osim jednog psa. Naravno, ne bi odgovarao i da je ubio ikoga. U svakoj normalnoj zemlji, nakon Švajcarske bi se Jočić ili njegov vozač oporavljali u okružnom zatvoru zbog vožnje. Ja zaboravim da uključim svjetlo, pa mi policajac uzme 20 eura, a Jočić prekrši svaki mogući saobraćajni propis, pa ga pošalju na liječenje u Švajcarsku. 'bem ti društvo u kome je moralnije biti prostitutka, nego ministar.
All those moments will be lost in time like tears in rain.

marlowe

Ne treba brkati stvari. Saobracajni prekrsaj prekomerne brzine na autoputu, ako je toga uopste bilo, jeste nesto za sta mora da odgovara profesionalni vozac.
Ministar, u svakoj zemlji, dobio bi najbolji moguci tretman prilikom povrede, kako na radnom mestu, tako i privatno.
Tvrdis li suprotno?
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

BladeRunner

Marlowe
QuoteMinistar, u svakoj zemlji, dobio bi najbolji moguci tretman prilikom povrede, kako na radnom mestu, tako i privatno.
Tvrdis li suprotno?

Nedostaje ti dio: u okviru zdrastvenog sistema SVOJE drzave. Bez tog dijela: da, tvrdim suprotno. Ministar je gradjanin kao i svaki drugi. Medjunarodno (i nacionalno) pravo, u koji se ovih dana svi kunu i za sta smo svi strucnjaci, ne poznaje ustavnu superkategoriju ministar, koji je nesto vise od obicnog gradjanina. Drugacije receno: ministar je gradjanin pokriven zdrastvenim osiguranjem (ako je osiguran), isto kao sto je neko stolar i pokriven zdrastvenim osiguranjem. To znaci da ministar treba da uziva zdrastvenu zastitu u drzavi U KOJOJ ZIVI, a ukoliko ta drzava ne moze da mu pruzi pomoc - on treba da plati iz svog dzepa, ili treba da pokrene humanitarnu akciju medju svojim kolegama (ili u okviru stranke), kako bi otisao u inostranstvo. Novac poreskih obveznika ne sluzi za lijecenje ministara jer tako nije definisano zakonom. Ako ne uspije da skupi novac - ministar umire, kao sto umiru djeca koja ne mogu da obezbjede novac za svoje lijecenje, sto se u ovom drustvu desava cesce nego sto ljudi zele da vide.

Ukoliko, sa druge strane, za ministre vazi da ce vlada da im organizuje lijecenje u inostranstvu u slucaju povreda, onda treba uvesti poseban zakon koji ce definisati kategoriju ministar pored kategorije gradjanin. To ce posljedicno dovesti do formiranja fonda u koji ce se skupljati sredstva za lijecenje ministara u inostranstvu, od poreza gradjana. Dakle, ako su ministri povlasceni (a Jocic jeste), onda treba formalizovati tu povlascenost, i tada zaista necu imati nikakvih primjedbi na bilo cije lijecenje. Medjutim, kad formalizujes da je zivot ministra bitniji od tvog zivota ili zivota nekog djeteta, to pomalo lici na fasizam, zar ne? Prema ministrima osjecam isti stepen empatije kao i prema bilo kom drugom ljudskom bicu. Vazi i za premijera, i za ministra, i za cistacicu na ulici, i za klosara pored kontejnera.

Sto se tice brzine na autoputu, stvarno, dokle se stiglo? Da li je iko pokrenuo istragu? Kojom brzinom su vozili? Gdje mogu da nadjem takve podatke, i ako ne mogu, zasto? Inace, volio bi da vidim auto koje nakon udarca u psa preskoci zastitnu bankinu, napravi salto u vazduhu i istumba se na traku u kojoj nailaze vozila iz suprotnog pravca. Po mojoj procjeni, taj se dzip ispod 120 nije vozio. Moja logika je jednostavna: zamislim da je moje auto (ili auto nekoga ko mi je drag) bilo u suprotnoj traci i onda se zapitam sta zaista osjecam prema covjeku koji ga vozi. Pozdrav.

marlowe

Zaboravljas prostu cinjenicu da za odredjene medicinske zahvate zdravstveni sistem drzave ima protokole saradnje sa inostranim ustanovama, kao sto ima i fondove i sistem pomoci za odredjen broj pacijenata i odredjenu vrstu medicinskih tegoba koja, se u okviru zdravstvenog sistema drzave i odgovarajuceg budzetskog davanja, sprovodi u inostranim medicinskim ustanovama.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Boban

vozio je 150... pozivanje na ustav je glupost, jer po ustavu Jugoslavije koji je važio pre 8 godina niko nema pravo da potpiše kapitulaciju države pa je to ipak urađeno u Kumanovu. Sve je u moći; Tajvan neće nikada dobiti stolicu u UN, a Kosovo hoće i to brzo. Srbija ne sme ni struju da zatvori Kosovu, a kamoli saobraćaj.

Ghoul

Quote from: "crippled_avenger"Davide, mala je ovo zemlja koliki si ti izdajnik... :D

nešto si pomešao, jer ako se ne varam, david nije iz 'ove zemlje' pa stoga ne može ni biti (naš) izdajnik.
ako se ne varam, on je napustio bosnu da bi živeo u šveckoj: e, sad, da li je time izdao neku zemlju, i koja je zemlja tim činom na gubitku, to je već, štono reko naš narod, debatable!
https://ljudska_splacina.com/

drf

Ako sam dobro čuo, ministru lečenje plaća DSS. Te je opravdani gnev bespredmetan.

Antonius

Quote from: "marlowe"
Quote from: "lilit_depp"

Samo mi nije jasno gde ti vidis licemerje u sasvim logicnom diplomatskom gestu povlacenja ambasadora iz zemlje koja postupa suprotno Ustavu zemlje ambasadora, i u logicnom gestu lecenja obolelog, odnosno obezbedjivanju najbolje nege za obolelog ministra.
Nema zemlje na svetu koja bi drugacije postupila u oba slucaja. Cak i propala Imperija.
Kako se kaže... "Koga je moliti nije ga ljutiti."

Činjenica je da srpska ekonomija nema nikakvih izgleda bez stranih investicija i "akcija". Povlačenje ambasadora vodi u specifičnu izolaciju i taj potez jeste vrlo rigidan i radikalski. Mora se što pre zaboraviti noćna mora zvana Kosovo i Metohija, Crna Gora i sl.

Okrenuti se svetu i Evropi. Na Kosovu živi 4% Srba. Sada je kasno za bilo šta...

Ghoul

Quote from: "Antonius"Okrenuti se svetu i Evropi. Na Kosovu živi 4% Srba. Sada je kasno za bilo šta...

Na svetu živi... koliko % Srba? Sada je kasno za bilo šta...

pošto ovaj narod ionako nema budućnost, ja sam radije za to da umremo na nogama, odjednom, muški, u jednom poslednjem jurišu, kao DIVLJA HORDA, nego da sramno skapavamo generacijama kao NATOvi čauši (što nam je sudbina u 'integracijama' koje, kako nam se stalno ponavlja, 'nemaju alternativu').

"Okrenuti se svetu i Evropi?"
da, sa mitraljezima u rukama!

LET'S GO!
https://ljudska_splacina.com/

Antonius

Cenim da si dovoljno star da si se mogao prijaviti kao dobrovoljac za Kosovo i Metohiju devedesetih.  :wink:

Imali smo mitraljeze u rukama tih devedesetih i ništa dobro se za ovu zemlju nije desilo. Pod vladavinom pokojnog Slobodana Miloševića ova zemlja je izgubila sve što se moglo izgubiti. Počevši od teritorija, ogromnog broja mladih i visoko obrazovanih ljudi, i totalnog razaranja ekonomskog sistema.

Dakle, ne mislim da je pametno opet uzimati mitraljeze. Čak i sa ovom patetičnom Vojskom...

Ghoule, znam, želiš ti da živiš... ;)

angel011

Quote from: "Ghoul"
pošto ovaj narod ionako nema budućnost, ja sam radije za to da umremo na nogama, odjednom, muški, u jednom poslednjem jurišu, kao DIVLJA HORDA, nego da sramno skapavamo generacijama kao NATOvi čauši (što nam je sudbina u 'integracijama' koje, kako nam se stalno ponavlja, 'nemaju alternativu').

Ja sam radije za to da se ne umire uopšte.

Ko hoće da 'vata mitraljez i ide na Kosovo, neka ide. Samo bez onog "mi", molim.
We're all mad here.

drf

I ja sam da se ne umire. A opet, umire se od stida.
Pa, kad se krene u juriš "živeti kao sav normalan svet", bez "mi", molim vas.

angel011

Heh, "živeti kao sav normalan svet" nećeš čuti od mene. Ja ni ne znam šta to znači.
We're all mad here.

BladeRunner

QuoteAko sam dobro čuo, ministru lečenje plaća DSS. Te je opravdani gnev bespredmetan.

... a ja se, posljedično, izvinjavam.

Što se tiče 'Divlje horde', mislim da će to više da liči na Fargo smrt i to na onu scenu kad ženi vežu ruke, stave joj kesu preko glave i puste je da trči po snijegu u krugovima, dok joj se smiju sa deset metara razdaljine. Još kad bi epilog bio kao u 'Fargu'... eh, sudbo kleta!

drf

Quote from: "angel011"Heh, "živeti kao sav normalan svet" nećeš čuti od mene. Ja ni ne znam šta to znači.

Izvini; imam ružnu naviku da jednim postom odgovaram na dva.

Ništa se nije desilo preko noći. Ništa se neće rešiti preko noći, ni ove godine; zato spustiti malo loptu nije loše. Dugo je putovanje u Jevropu, imaćemo prilika da se izjašnjavamo.
Malo me žacne pozivanje na fondove; više cenim rad od prosjačenja. A ovde niko nije pomišljao na to rešenje.

Kao čovek seljak, uvek volim da podržim najdonji zahtev: Srbija se mora boriti za kosovske energetske resurse. Bez njih nam budućnosti nema.

lilit

Quote from: "BladeRunner"
QuoteAko sam dobro čuo, ministru lečenje plaća DSS. Te je opravdani gnev bespredmetan.

... a ja se, posljedično, izvinjavam.

A ja se ne izvinjavam. :lol:
Posto moja poenta nije na tome da li DSS, ja ili srpski poreski obveznici placaju oporavak.
Radi se o tome da mi je muka od toga sto se nesto sve kao kurcimo, povlacimo ambasadore, necemo da komuniciramo sa zlim i prljavim svetom, zajebavamo svoje gradjane u dijaspori, palimo narod u Srbiji da ce biti nesto od Kosova [a ubili smo se poslednjih 9 godina da nesto konkretno uradimo po tom pitanju], arlaucemo na sav glas, a onda...a onda posaljemo Jocica u Svajcarsku jer, zaboga, nigde do tamo nema takve uslove za lecenje. Ama stvarno?
Pa zar mi nemamo sve najbolje? A Rusija? Pa zar dadosmo NIS bez tendera da bi Jocica sad slali u Svajcarsku?
Lepo, naravno, nek se on nama sto pre oporavi. Jedino ne znam
da li bi "obicni gradjanin" mozda u nekoj reziji bio proglasen izdajnikom kad bi umesto oporavka u Rusiji odabrao oporavak u Svici.
Karikiram malo, naravno.

drf

Lilit, pobrkala si finte. Nažalost, na tragu načina mišljenja recimo, Ratka Božovića, koji je likovao što je napadač na slovenačku ambasadu nosio Ožujsko pivo i tumačio košmar u glavi. Nema košmara. Može se nositi Levis i voleti bluz i napadati USA ambasada.

Pogrešno je usmerena povika evropejaca; ovo oko Kosova nije razlog što nismo na tom putu. Ni Mladić. Razlog je pogubna ekonomska misao kurtona izniklih iz G17, koja sprečava razvoj, ulaganja, perspektivu. Sve ostalo će u zgodnom momentu, možda, biti razlog, sad nije. Toliko smo nisko bili (i ostali) da je eksplozivan rast proizvodnje bio neminovnost; umesto procvata, imamo agoniju, natezanje i diskriminaciju velikog sloja sitnih privatnika.

Je li zauzetost oko Kosmeta razlog za strvolj i zagađene vodotokove, što je neprejebiv uslov za EU? Njihove procene su da nam za taj posao valja odvojiti par decenija teškog i skupog rada...

Rekoh, stvarno nema razloga za budženje napetosti. Sve su to dugi, bolni procesi i mnogo puta će biti premišljanja.

Ova deoba u vladi je potpuno veštačka, iskonstruisana. Da je bilo dobre volje u Eu i u vladi Srbije, bilo koji brižljivo sročen dokumet bi prošao. I kod Voje. Diplomatija bar zna kako da se ne izuje pre potoka.

Zastoj  i neizvesnost koju stvaraju gospodari novčanih tokova su posebna priča. Negde, tamo daleko, vukli bi bukagije zbog toga.

drf

Inače, nezavisno Kosovo onemogućava ulazak Srbije u EU.

Bilo ko da uđe prvi (važi i za okolinu!), staviće veto na ulazak neprijatelja.

Rešenje je da uđu svi zajedno, što je, ako se ne varam, i izričito rečeno u Solunskoj deklaraciji. (Negde jeste) Zbog tog i nazor ekonomsko povezivanje. Sad evo kvake 22: ako svi ulazimo zajedno, i od sutra izaberemo dobrotu, poslušnost i političku korektnost, KO ĆE NORMALAN PRIMITI KOSOVO U OVOM VEKU?

lilit

Vidi drf,
Ja uopste ne bih da ulazim u price oko "nepravednog gubljenja Kosova" i toga da se "moze nositi Levi's i paliti USA ambasade".
Jedino dobro sto vidim u paljevini je to sto smo u ocima obicnog zapadnog sveta svrstani tamo gde su Sirija, Iran i slicne zemlje.
S druge strane, isti ti ljudi [s kojima komuniciram] su itekako svesni da je to "strasna povreda medjunarodnog prava", a cini mi se da su Italijani nekako najvise uplaseni. No, uzorak mi je premali da izvlacim generalne zakljucke.

Kao sto ne mislim da Mladic, Kosovo, al ni zagadjeni vodotokovi imaju veze s neulaskom u EU [Mico, help, da li je ijedna EU zemlja u okruzenju zadovoljila zahteve postavljene prosle godine?] posto mi se cini da su, ako niko drugi, a ono Bugarska i Rumunija prilicno daleko od cistih vodotokova, a opet u EU. Hm, da se razumemo, nisam ni sigurna da je ulazak u EU nesto sto bi Srbiji u ovom momentu odgovaralo.

Takodje, u poslednje vreme mi prilicno smeta pozivanje na "gospodare novcanih tokova" posto ne videh da se u poslednjih 9 godina ista uradilo da im se stane na kraj. Hm, da, velika je to lova i da, isto to bi radili i na Zapadu (ili Istoku), otvorili neki Delta City, ubijali monopolom i imali vise cene u Delta marketu nego u najskupljoj samoposluzi u Becu. Mora da nam je i  za to kriv Zapad iako volimo bluz. A i mene zabole kako bi se nesto resavalo negde drugo.

I da, slazem se da nema mesta za budzenje napetosti, al je ocito da to svim politickim strukturama trenutno odgovara i kad oni budze, onda ce i narod da se budzi, a meni, eto, s trenutne fizicke distance, prosto ide na zivce sto ce se opet prodavati muda za bubrege.

Nego, hvala sto me podseti na Ratka Bozovica. :lol: On mi je vazda bio idol. Samo sto je on bio ozbiljan, a ja se trudim  da ne budem bas toliko. :)

drf

OK, da ne šiljimo, Žao mi je zbog Ratka, znam ga, predavao mi je. Bio je duhovit i malo šupalj, sad je kvisko za komentare iz momenta i zvoni.

Samo da pojasnim: nisam mislio na tajkune kad sam gospodare pomenuo. Mislim na crvene prinčeve koji potpuno samovoljno preusmeravaju, dodeljuju i koče enormne cifre. Cifre od čijeg blagog zastajkivanja regioni zamiru.

Sad slušam ekonomiste na b52.Kažu, čuvajte novčanije, biće kriza. Hoće. U dirigovanoj ekonomiji dirigije se i krizom.

Rile

Quote from: "Cornelius"

Ja bih dodao da lider stranke koja dobije najviše glasova, zbog varanja naroda, odma ode na dest godina robije.

U nekoj normalnijoj zemlji bi otišao na takav zasluženi odmor NAKON isteka mandata, sasve ministrima i podpredsednicima, samo to su puste želje...

Boban

Quote from: "Ghoul"pošto ovaj narod ionako nema budućnost, ja sam radije za to da umremo na nogama, odjednom, muški, u jednom poslednjem jurišu, kao DIVLJA HORDA, nego da sramno skapavamo generacijama kao NATOvi čauši (što nam je sudbina u 'integracijama' koje, kako nam se stalno ponavlja, 'nemaju alternativu').

nikada nije kasno za umiranje... ja bih radije da probamo nešto drugo pre toga.

slavkod

Bravo Bobane!
Zašto da ne probamo taj univerzalni lek koji nam već petnaestak godina svi preporučuju i da se suočimo sa prošlošću,ali ne tom od ore 15 godina nego onom kad smo pali pod oslobođenje i kada su Srbi dobili za sledećih 60 godina režim koji se nikako ne bi zapatio ovde bez strane pomoći,čitaj Sovjetske armije i blagoslova međunarodne zajednice.Samo da ne bude opet da deca uče u školi da su komunisti hrabro poveli narod da se odupre potpisivanju pakta sa tadašnjom ujedinjenom Evropom u vidu Trećeg Reicha a onda se ispostavi da su se samo očešali o jednu od akcija MI 5.
možda će mo tada shvatiti da povremeno političari moraju da se bave i politikom a to nije rasprodavanje svega po kući,jurenje donacija i zaljubljenost u tudje političke sisteme,pošto oveEvropejce,uglavnom ništa ne vezuje ni za jednu od evropskih zemalja.