• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Trebaju mi neke fotografije vezane za knjige

Started by IM, 29-03-2008, 15:46:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

IM

Gledam ponekad ove vaše fotke - lepo, nema šta.

Pravim jednu prezentaciju za ponedeljak o žilavosti srpske knjige i književnosti i tržišnom proterivanju knjižara iz mnogih srpskih gradova. Imam lepu priču i nešto slika koje treba da je ilustruju, ali nisam baš zadovoljan.

Svašta slikate, pa možda imate i ove fotografije:

1) trgovačkog putnika sa kombijem punim knjiga, knjige na haubi automobila ili nešto slično. Namera: prikazati da tržište za knjigu u Srbiji postoji i da je neuništivo, iako skoro neisplativo.

2) uličnih (pre)prodavaca knjiga. Namera: kao i pod 1), uz to što se potcrtava da postoji glad za mnogim knjigama kojih više nema u redovnoj prodaji.

3) sajma knjiga - nešto što bi prikazalo spektakularnost istog. Ipak je to drugi sajam po veličini u Evropi. Namera: skromno se busati u grudi i prikazati Srbe kao kulturan i knjigoljubiv narod.

4) sliku nekog lokala pre i posle proterivanja knjižare iz njega. Namera: ilustrovati efekte tranzicije na srpsku knjigu.

Prezentaciju ću prikazati malom, ali vrlo internacionalnom krugu ljudi na Haškom Univerzitetu. Želim da im pokažem da u principu i nije uvek i svud baš tako lako i lagodno biti intelektualac.

Ako neko ima tražene fotke i voljan je da mi ih pozajmi, kopirajt informaciju izgovaram javno, a i www ili e-mail adresa na slici je poželjna.

Takođe, ako zante neki zgodan link koji bi mi pružio neki interesantan podatak ili željenu fotografiju - dajte. I svaka ideja se ceni - postujte bez pardona.

Jedini limit mi je vreme. Sutra uveče treba sve da bude gotovo :(

JasonBezArgonauta

Čini mi se da ovaj zid izgleda drugačije. Bendžamine, da li su Sedam zapovesti iste kao što su bile ranije?

JasonBezArgonauta

Čini mi se da ovaj zid izgleda drugačije. Bendžamine, da li su Sedam zapovesti iste kao što su bile ranije?