• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Novo u knjizarskim izlozima

Started by Alexdelarge, 06-04-2008, 21:07:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ghoul

Quote[/url]

ovo mora da je nastavak (ili prikvel) knjige o ŠARANIMA? :idea:
https://ljudska_splacina.com/

tragac

I ne samo o ŠARANIMA...

Alexdelarge

Ovih dana Dereta objavljuje novi Basarin roman "Vec vidjeno" kao i najkompletniji izbor njegovih priča ,,Izgubljen u samoposluzi"
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Alexdelarge

Nova izdanja Paideje na Sajmu

Izdavačka kuća "Paideia" iz Beograda predstaviće na predstojećem beogradskom sajmu knjiga više novih izdanja dela ruske književnosti, među kojima je i novi prevod "Mrtvih duša" Nikolaja Gogolja.
Izdanje koje je prevela Mira Lalić sadrži prvi i drugi, nedovršeni deo jednog od najvažnijih dela klasične ruske i svetske književnosti, uz napomene prevodioca o delovima teksta koji nedostaju, saopšteno je iz "Paideje".

Ta izdavačka kuća nedavno je objavila i prvi tom sabranih dela zaboravljenog ruskog klasika Konstantina Leontjeva (1831-1891), koji sadrži romane "Podlipke", "Drugi brak" i "U zavičaju".

Među novim izdanjima dela savremenih ruskih autora izdvaja se roman Andreja Kurkova "Poslednja predsednikova ljubav", čiji junak svojim srcem, i u prenesenom i u doslovnom značenju, plaća da bi postao predsednik države.

Povodom 90. godišnjice pogubljenja ruske carske porodice Romanov "Paideia" je pripremila naučno-popularnu monografiju "Poslednji ruski car, dinastija Romanov i Srbi" Predraga Pejčića.

Opisujući život ruskog vladara i njegove porodice, autor istovremeno ukazuje na veliku sličnost koja je postojala između Nikolaja Drugog Romanova i kralja Srbije Milana Obrenovića.

Za predstojeći sajam "Paideia" priprema i novi roman francuske književnice Ane Gavalde "Utešna partija", knjigu "Kosmokomike, stare i nove" jednog od najznačajnijih italijanskih pisaca 20. veka Itala Kalvina, kao i roman "Rekvijem" njegovog zemljaka Antonija Tabukija, koji predstavlja svojevrsni omaž Portugalu.

Na sajmu će biti predstavljeni i "Knjiga o izmišljenim bićima" i "Nova istraživanja" Horhea Luisa Borhesa, kao i zbirka poezije renesansnog genija Mikelanđela Buonarotija, pod nazivom "Uživam u snu, u kamenu više".

Edicija "Džepne knjige" biće proširena delima "Caca u metrou", "Stilske vežbe" i "Moj prijatelj Pjero" Remona Kenoa, dramskim ostvarenjima Ežena Joneska, "Razmišljanjima o jevrejskom pitanju" Žan-Pola Sartra i drugim naslovima.

"Paideia" je nedavno objavila novi roman nobelovca Džona Maksvela Kucija "Dnevnik loše godine", a za Sajam knjiga najavljena su još dva dela tog Južnoafrikanca - "Majstor iz Petrograda" i "U srcu zemlje".

Alexdelarge

Plato na sajmu u znaku Umberta Eka

Izdavačka kuća "Plato" izlazi na ovogodišnji Sajam knjiga sa pet romana italijanskog pisca i filozofa Umberta Eka.
"Plato" je dobio ekskluzivna prava za objavljivanje Ekovih romana i oni će se pojaviti u posebnoj ediciji u tvrdom povezu, a korišćeni su postojeći prevodi za: "Ime ruže" (Milena Piletić), "Ostrvo dana pređašnjeg" (Elizabet Vasiljević), "Fukoovo klatno", "Baldolino" i "Tajanstveni plamen kraljice Loane" (Aleksandar Levi i Mirela Radosavljević).

Na sajmu će se pojaviti dugo najavljivani "Leksikon savremene kulture" koji je preveden sa nemačkog (izdanju kuće "Mecler"). Leksikon ima oko 600 odrednica i obuhvaćene su sve ključne reči savremene kulture, iz domena likovnih umetnosti, književnosti, muzike, kulture svakodnevice i kulture novih medija.

Mnoge odrednice predstavljaju analitičke članke o fenomenima koji određuju savremeni život i savremenu kulturu.

Poznati projekat "Platoa", "Istorija filozofije" u deset tomova nastavlja se objavljivanjem petog toma koji obuhvata britansku filozofiju 17. veka.

U novoj ediciji "Beskrajni plavi krug", u kojoj su prošle godine objavljene Euripidove tragedije i poezija Vilijama Blejka, ove godine biće obogaćena sa dva nova naslova.

To su zbirka pesama Volta Vitmena "Vlati trave" i Kornejeve tragedije "Sid" i "Cina".

U ediciji "Savremena proza" biće objavljeni novi romani pisaca koje "Plato" objavljuje godinama. To su Bernhard Šlink sa romanom "Vikend", Luj de Bernijer "Partizanova kći" i Džoana Haris "Licidarske cipele".

"Plato" je za posetioce Sajma pripremio iznenađenje otkrivajući im novo književno ime Stef Peni, dobitnicu književne nagrade "Kosta Buk" za roman "Nežnost vukova".

Kunac

Bacite pogled na izbor knjiga u Beopolisu... Možda nađete nešto interesantno...

"zombi je mali žuti cvet"

angel011

Bukovski, Barouz, Bardžis, Nabokov... Ima tu svašta interesantno.
We're all mad here.

DušMan

Mene naravno najviše intrigira knjiga koja je (očigledno namerno) smešena u centar fotografije.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

angel011

We're all mad here.

Alexdelarge

Dnevnik Marte Koen
okultna pozadina komunističkog pokreta u Jugoslaviji 1928-1988
Autor: Basara Svetislav;

u prodaji, 288 strana, 20 cm, latinica
Tiraž: 2000
UDK: 821.163.41-31
Beograd 2008.
1. izdanje
ISBN 978-86-7346-691-0
Izdavac: Dereta

Dim sa istorijskih zgarišta ideologija, bivših utopija "po meri čoveka" očigledno nije posledica potrošenosti, već uzrok novog pogleda na "konačne" istorijske istine. Krajem osmedesetih godina dvadesetog veka u Beogradu umire izvesna Marta Koen i sve bi ostalo kao slika bulevarski prepoznatljive stvarnosti, u psihološkom okviru socijalističkog malograđanstva, da se na sahrani ne pojavljuje krem tadašnjeg partijskog i državnog rukovodstva. Ko je zaista misteriozna gospođa? Ko je monah Nikodim koji je optužen za podmetanje požara u Martinom stanu? Da li novinar dnevnog lista "Borba" Pavlović može od svega toga da napravi novinsku priču, koja u isto vreme neće biti i priča njegovog života - prečica do azila za umobolne. Partizanski komandanti, disidenti, spiritisti, Sigmund Frojd, iluzionisti i ezoteristi, pa čak i Josip Broz, opsednut strahom od tramvaja, samo su neki od likova ove pikarske avanture kroz zaumno i okultnu pozadinu, komunističkog pokreta u Jugoslaviji.

Previše pitanja na početku priče o arhivolšebnici, umetnici i kabalistkinji, poslednjoj dami bell epoque i prvosveštenici boljševizma. Svet apsurda Basarine proze sa prezirom prema običnoj ljudskog i istorijskoj logici, obrušava se na ovu epizodu šireći njen uticaj u svim poznatim i nepoznatim pravcima, otkrivajući lica i naličja života i teško dostupne istine.

:!:

Kastor

Izdavačka kuća Vega koja je objavljivala ona džepna izdanja Dojlovog Šerlok Holmsa, objavila je "u novom ruhu" ceo komplet. Tvrd povez, omotnica, 12 knjiga, kompletan Holms - 3890,00!!!

Šteta je što ovo nisam primetio pre nego što mi je Nova godina usisala sve parice.

http://www.vegamedia.co.yu/2008/11/06/serlok-holms-u-novom-ruhu/
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Джон Рейнольдс

Quote from: "Kastor"Izdavačka kuća Vega koja je objavljivala ona džepna izdanja Dojlovog Šerlok Holmsa, objavila je "u novom ruhu" ceo komplet. Tvrd povez, omotnica, 12 knjiga, kompletan Holms - 3890,00!!!

Za ovo sam se raspitivao u nekim knjižarama po kraju i gledali su me bledo. Ako neko negde primeti u BG, plz, neka javi.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Kastor

Stubovi kulture su navedeni kao njihov distributer pa pretpostavljam da je Beoizlog prvo mesto na koje treba svratiti.

Knjige se koliko vidim mogu naručiti i na sajtu uz 10% web popusta, a isporuka je post expressom (na račun kupca)
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Alexdelarge

Quote from: "Kastor"Stubovi kulture su navedeni kao njihov distributer pa pretpostavljam da je Beoizlog prvo mesto na koje treba svratiti.

Jasta. Tu ima sigurno, posto sam listao te knjige.

Alexdelarge

...kad vec pominjemo tu knjizaru nedavno sam kod njih pazario Cosicevu knjigu Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji; u pitanju je neki hr izdavac , cijena je oko 500-550 din. Navalite. :!:

Event Horizon

Quote from: "Alexdelarge"...kad vec pominjemo tu knjizaru nedavno sam kod njih pazario Cosicevu knjigu Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji; u pitanju je neki hr izdavac , cijena je oko 500-550 din. Navalite. :!:
"alonzanfandelapatri"  :D
trenutno postoji samo u tom HR izdanju. kupih je na sajmu za upoklon (kod izdavaca bilo za samo 50 din manje nego u stubovima kulture), ali onda odlucih da je zadrzim.
"Hipokrizija Trejd - svemirski ugođaj za svemirskog čoveka"

Kastor

Nik Kejv za kraj 2009:

Evro - Giunti objavljuje novi roman Nika Kejva
Tragična sudbina Banija Munroa

Beogradska izdavačka kuća Evro–Giunti uspela je da nakon dramatične aukcije dobije prava na objavljivanje novog romana Nika Kejva, legendarnog i harizmatičnog muzičara. Roman ,,Smrt Banija Munroa", čije je simultano objavljivanje širom sveta planirano za septembar ove godine, već je prodat u više od trideset zemalja, što ga nesumnjivo svrstava među velike književne događaje 2009. godine.

Nik Kejv, prvenstveno poznat kao muzičar i tekstopisac, objavio je svoj debi roman ,,I magarica ugleda anđela" pre pune dve decenije.
S kraja osamdesetih prvi put je posetio Beograd i održao koncert u SKC-u, dok je prošlogodišnji nastup u Beogradskoj areni ostavio bez daha petnaestak hiljada prisutnih. Izdavačka kuća Evro–Giunti je u kontaktu s Kejvovim agentima oko eventualnog promotivnog dolaska na Beogradski sajam knjiga 2009. godine.
Slavni Irvin Velš (,,Trejnspoting") je među prvima pročitao rukopis: ,,Ukoliko su orgazmi minijaturne smrti, lako ćemo saznati putanju tragične sudbine glavnog junaka. Stavimo zajedno Kormaka Makartija, Franca Kafku i Benija Hila u brajtonsku krčmu, i oni bi mogli da iskrsnu s Banijem Munroom. Uprkos tome međutim, ovaj roman je sasvim razumljivo delo jednog od najvećih i žanrovski najraznovrsnijih poeta našeg doba. Kompulzivno štivo poseduje sva obeležja Kejvovskog horora i humanosti, često tek ovlaš prikrivenih pomahnitalim, razigranim džumbusom."

Alexdelarge

Nova Stradija
po motivima pripovedaka R. Domanovića
Autor: Basara Svetislav;

u prodaji, 120 strana, 20 cm, latinica
Tiraž: 1000
UDK: 821.163.41
Beograd 2008.
Edicija: Savremena srpska književnost
1. izdanje
ISBN 978-86-7346-703-0

Na početku dvadesetog veka umro je najbolji srpski satiričar Radoje Domanović pisac antologijske Stradije. Čitav jedan vek posle iz «belog sveta» u Stradiju («milu nam i napaćenu majku Srbiju») stiže praunuk velikog pisca Tihon Bardak prepunjen patriotskim osećanjima i željom da napiše knjigu o «zemlji predaka». Autentične, aktuelne i ubojite, ironične žaoke Basarine proze prelile su se u Novu Stradiju, u amalgam satire i alegorije, gradeći niz neobičnih i humornih situacija između suza i smeha. Nova Stradija nije samo novovekovna replika istoimenog Domanovićevog dela već pravi omaž najvećem srpskom satiričaru, budući da je Basara uspeo da dramaturškim i intertekstualnim vezama poveže sve Domanovićeve satire. Vreme se više ne meri hronometrima već književnim delima, između dve Stradije protekao je čitav jedan vek, zemlja i ljudi, prilike i karakteri nisu postali bolji, naprotiv.

ginger toxiqo 2 gafotas

ULOGA MOJE PORODICE (srpsko izdanje)... se može nabaviti u sedištu LOMA za manje od 400 dinara, a tokom Božićnog sajma knjiga u holu Doma sindikata za 350 dinara. STUBOVI KULTURE su oduvek gajili taj imidž knjižare sa višim cenama i osobljem sklonim ignorisanju kupaca.

... a NOVA STRADIJA uskoro i na sceni prestoničkog Narodnog pozorišta u postavci Kokana Mladenovića, ja sam skeptičan glede Basare, budući da je on svoje najbolje napisao još pre 15 godina, uz povremene trzaje poput Kratkodnevice...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

ginger toxiqo 2 gafotas

...u narečenom sedištu LOMa možete dosta, dosta povoljnije no drugde pazariti i Selinovo Putovanje na kraj noćI, izuzetno troknjižje Džona Fantea (Čekaj do proleća, Bandini, Na putu za L.A., Upitaj prah), oba odlična romana Vladimira Kecmanovića (Feliks i Topj je bio vreo), sjajan knjižuljak Kako sam ušao u Evropu Damira Karakaša, potom Nema Boga u Susedgradu Roberta Perišića, Omon Ra Viktora Pelevina, Niko i ništa u Parizu i Londonu Džordža Orvela, dva romana Ante Tomića (Što je muškarac bez brkova i Ništa nas ne smije iznenaditi), Kakav svet Roberta Kramba...

Kunac

Kuda ide ovaj svet?

Posle Dnevnika hamburške droljice, evo novog štiva sličnog profila:::

:!:  :!:  :!:
"zombi je mali žuti cvet"

Melkor

Clio reklamira

Alfonso M. di Nola ĐAVO

prevod s italijanskog: Vesna Marinković

Oblici, istorija, zgode i nezgode Satane i opšta kobna predstava o njemu kod svih

naroda od davnina do današnjih dana

Ova knjiga u glavnim crtama daje opštu istoriju predstava o Satani i demonskim silama koje su se kao plod kolektivne mašte utkale u istoriju i duhovnost čoveka. Na stranicama ovog istraživanja pratimo istoriju zla, užasa, tajnih strahova, u brojnim ljudskim kulturama, od plemenskog nivoa preko starog Irana, civilizacija Maja i Acteka, do tajanstvenih događaja u evropskim manastirima. Pomoću prikaza brojnih legendi uviđamo kako je Satana, gospodar ljudskog vremena, svuda izgradio opasno sredstvo kolektivnog oslobađanja od odgovornosti. Zlo koje se pripisuje prirodi i istoriji uvek ostaje van racionalnog objašnjenja. Zato je čovek mnogo puta odustajao od nastojanja da pobedi zlo, a izmišljanje Satane poslužilo je za umirivanje lažne savesti. Ali Đavo ne pripada samo sahranjenim mitološkim svetovima i legendama. On se i danas opasno doziva u pamćenje, te rizikujemo da ponovo odbacimo stečeno iskustvo iz istorije.

Đavo se čita poput romana zbog živosti kojom pripoveda o oblicima, istoriji i doživljajima Satane.

Corriere della Sera

Alfonso M. di Nola (1926−1997), jedan od najuglednijih proučavalaca istorije religija i dugogodišnji profesor na Orijentalnom institutu Univerziteta u Napulju.

tvrdi povez, latinica, F 21x14, S 464, puna cena 1.404 dinara, cena za članove Foruma 982,80 dinara
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Kastor

Izdavačka kuća ,,Tema" nedavno je objavila serijal od osam knjiga posvećenih ovom čuvenom detektivu. ,,Crvena nit", ,,Znak četvorice", ,,Baskervilski pas", ,,Dolina straha" jesu klasični detektivski romani, dok su knjige ,,Avanture Šerloka Holmsa", ,,Memoari Šerloka Holmsa", ,,Povratak Šerloka Holmsa", ,,Poslednji naklon" i ,,Arhiva Šerloka Holmsa"

Čini mi se, bar po naslovima, da se ovaj izdavač, za razliku od Vege, držao originalnog rasporeda priča po knjigama.

http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=57597&sectionId=70

Alexdelarge

Petparačke priče - Zlikovci

u prodaji, tvrd povez, 567 strana, 23 cm, latinica
Tiraž: 1500
UDK: 821.111(73)
Beograd 2009.
1. izdanje
ISBN 978-86-7274-324-1

prevodilac Jovanović Ivan; Tomić-Maksimović Ivana;
urednik Penzler Oto;

Ovaj naslov možete nabaviti:
Izdavac: IPS Media ; Internet: knjizara.com

Upoznajte neke od najtvrdokornijih kriminalaca u literaturi – prevaranti, desperadosi i grubijani provejavaju stranicama ovih 16 napetih i mišicavih prica (Žena-macka, Nevidljivi milioner, Setni Srbin, Prica o Kidu Detu, Savršen zlocin, Zlocini u Ricmond Sitiju...) majstora Pulp Fiction žanra kao što su Dašiel Hamet, Lesli Carteris, Rejmond Cendler, Erl Stenli Gardner, Frederik Nebel drugi.
,,Ovaj književni pravac je takode dom raznolikim lupežima, a citaoci se mogu poistovecivati i sa njima. Ovi karakteri su, moramo priznati, lopovi, ali ne standardni, stereotipni razbojnici."

Cena: 1299.00 din.

Kastor

yup, nightflier je pomenuo Zlikovce na onom drugom topiku, danas sam je prelistavao, ali mi se nije davalo toliko srebrnjaka dok mi je neko ne preporuči i garantuje životom da vredi.  :lol:
ADL čekam...  :lol:

Alexdelarge

Quote from: "Kastor"yup, nightflier je pomenuo Zlikovce na onom drugom topiku, danas sam je prelistavao, ali mi se nije davalo toliko srebrnjaka dok mi je neko ne preporuči i garantuje životom da vredi.  :lol:

Videcu da je sledece sedmice pazarim. Danaske sam kupio Basarinu Novi Stradiju (malocas sam je zavrsio :evil:  umereno je zabavna, ali ne vredi davati 620 kinti.; to je cena sa popustom u Dereti).

Nego, nesto bih drugo da pitam: zapazio sam danas u knjizari knjigu FILM I NASILJE od stanovitog Ljubomira  Masirevica. Vredi li to cemu? Ghoule, sta kaze tvoje sesto culo?

Kastor

Quote from: "Alexdelarge"Danaske sam kupio Basarinu Novi Stradiju (malocas sam je zavrsio :evil:  umereno je zabavna, ali ne vredi davati 620 kinti.; to je cena sa popustom u Dereti).

Tako mi je njuh i govorio...dobro je da si mi potvrdio, ionako sam zaređao 4 knjige za redom, dosta mi je Basare za narednih pet godina... (lažem, naravno, nastaviću posle kratke pauze od recimooo 2 dana? :))

angel011

Quote from: "Kastor"yup, nightflier je pomenuo Zlikovce na onom drugom topiku, danas sam je prelistavao, ali mi se nije davalo toliko srebrnjaka dok mi je neko ne preporuči i garantuje životom da vredi.  :lol:

Ja je prelistavala pre dva dana, ni meni se nije davalo toliko...
We're all mad here.

Ghoul2

Quote from: "Alexdelarge"Nego, nesto bih drugo da pitam: zapazio sam danas u knjizari knjigu FILM I NASILJE od stanovitog Ljubomira  Masirevica. Vredi li to cemu? Ghoule, sta kaze tvoje sesto culo?

strogo na osnovu 6. chula o tome sta Ghoul predoseca, jer knjigu nisam imao u svojim rukama, bojim se da to nije bogzna sta.

sve zavisi od cene koju traze za to.
do 400ak din valjda vredi.

Alexdelarge

raindelay

Quote from: "Alexdelarge"Petparačke priče - Zlikovci

u prodaji, tvrd povez, 567 strana, 23 cm, latinica
UDK: 821.111(73)
Beograd 2009.
1. izdanje
ISBN 978-86-7274-324-1

prevodilac Jovanović Ivan; Tomić-Maksimović Ivana;
urednik Penzler Oto;

Ovaj naslov možete nabaviti:
Izdavac: IPS Media ; Internet: knjizara.com

Upoznajte neke od najtvrdokornijih kriminalaca u literaturi – prevaranti, desperadosi i grubijani provejavaju stranicama ovih 16 napetih i mišicavih prica (Žena-macka, Nevidljivi milioner, Setni Srbin, Prica o Kidu Detu, Savršen zlocin, Zlocini u Ricmond Sitiju...) majstora Pulp Fiction žanra kao što su Dašiel Hamet, Lesli Carteris, Rejmond Cendler, Erl Stenli Gardner, Frederik Nebel drugi.
,,Ovaj književni pravac je takode dom raznolikim lupežima, a citaoci se mogu poistovecivati i sa njima. Ovi karakteri su, moramo priznati, lopovi, ali ne standardni, stereotipni razbojnici."

Cena: 1299.00 din.

A je'l izasla prva knjiga iz serije Pulp Fiction - " The Crimefighters" ili su poceli od druge i da li se dobijaju i cd-i koji idu uz knjige ?

Uz " The Crimefighters" originalno dobijala se i muzika :
http://rapidshare.com/files/11201745/PULP_a.rar
http://rapidshare.com/files/11202815/PULP_b.rar
A uz  "The Villains":
http://rapidshare.com/files/80445473/RR_-_PULP_II.rar
I WAS ANTI-OBAMA BEFORE IT WAS COOL

Alexdelarge

Naučna fantastika, spoznaja, sloboda
Autor: Suvin Darko;

Cena: 1242.00 din.

u prodaji, 394 strana, 19 cm, latinica
Tiraž: 500
UDK: 821.09
Beograd 2009.
1. izdanje
ISBN 978-86-87807-00-6

Izdavac: SlovoSlavia

Ghoul

već izašla, je li?
držao si je u rukama?

uh, al su zasolili cenu - mada je to teško levičarsko sranje i totalno budalast pristup, ipak to treba imati.

sadržaj je ovaj:

Sadržaj:
-Mjesečevo zrcalo čovjeku, ili pouke selenografije;
-Utržak 1969: naučno-fantastički roman i "nova ljevica";
-Naučna fantastika i Mitteleuropa. Otvorene parabole Stanisława Lema i Solaris;
-Naučna fantastika: funkcije, standardi, oblici, sociologija +  Dodatak: Zbogom ekstrapolacijo!;
-Naučno-fantastički roman kao epsko pripovijedanje: za stapanje "formalne" i "sociološke" analize;
-Naučna fantastika i novum;
-Pripovjedna logika, ideološka dominacija i po-robljenje književnosti;
-Teze o poetici naučne fantastike;
-Gdje smo? Kako smo ovamo dospjeli? Ima li odavde ikakvog izlaza?: ili, Vijesti iz novuma;
-Utopizam od orijentacije do akcije: što je nama intelektualcima činiti u eri Post-Fordizma?;
-Što li preostaje od Zamjatinovog Mi nakon smjene Levijatana: mora li kolektivizam biti protiv naroda?;
-O žarištima za razumijevanje naučne fantastike: korist, korpus, povijest, izgledi u poređenju s Fantasy;
-Naučno-fantastične parabole mutacije i kloniranja i/kao spoznaja;
-Prilike i neprilike: pogled unazad;
-Sjećati se Stanisława Lema;
-Spoznaja, sloboda, Razvlašteni kao klasik.

imaš li neki kontakt izdavača - na netu ga nema, osim što kaže da ga bukbridž distibuiše.

ginger toxiqo 2 gafotas

U Bookbridge su zbilja predusretljivi, a na molbu  knjige prodaju i civilima, i to mahom bez rabata

Bookbridge

Dubljanska 47

tel: 011/344-9966,344-9967

www.bookbridge.rs
email: bookbridge@beotel.yu

***Dubljanska je jedna od uličica koje vode od Pejtona ka Hramu Svetoga Save i obratno...

Alexdelarge

Quote from: "Ghoul"već izašla, je li?
držao si je u rukama?

uh, al su zasolili cenu - mada je to teško levičarsko sranje i totalno budalast pristup, ipak to treba imati.

nisam je jos kupio, a ni drzao u rukama, cifra jeste jaca, ali novci se na nesto moraju trositi.

Alexdelarge

Priča o AC/DC

Cena: 929.00 din.

u prodaji, broširani povez, 239 strana, 23 cm, latinica
UDK: 929
Beograd 2009.
Edicija: Backstage
1. izdanje
ISBN 978-86-87649-14-9

Celovita priča o AC/DC i njihovom usponu do vrhova rokenrol stratosfere. Pročitajte kako je ova grupa australijskih momaka postala jedan od istinski legendarnih bendova.
Suzan Masino istražuje korene benda, od njihovih početaka u Sidneju u Australiji ranih sedamdesetih preko blistavih staza američkog mejnstrima do poražavajuće smrti pevača Bon Skota 1980. Posle te tragedije, bend se sakupio i sa novim pevačem, Brajanom Džonsonom, i presudnim albumom Back in Black, odskočio do vrhova top listi. Kroz sve to, AC/DC i dalje osvaja legije novih fanova u 21. veku.
Otkrijte uzbudljivu priču o AC/DC kroz intervjue koje je Suzan radila s članovima benda, tokom 30 godina, kao i kroz svedočanstva iz prve ruke, njihovih saradnika, prijatelja i drugih muzičara.
Svetski bestseler u žanru muzičkih biografija. Ilustrovano sa do sada neobjavljenim fotosima.

mac

Isto to, samo se vidi ceo tekst (bar se nadam):

Quote from: Alexdelarge on 27-05-2009, 10:23:10
Priča o AC/DC

Cena: 929.00 din.

u prodaji, broširani povez, 239 strana, 23 cm, latinica
UDK: 929
Beograd 2009.
Edicija: Backstage
1. izdanje
ISBN 978-86-87649-14-9

Celovita priča o AC/DC i njihovom usponu do vrhova rokenrol stratosfere. Pročitajte kako je ova grupa australijskih momaka postala
jedan od istinski legendarnih bendova. Suzan Masino istražuje korene benda, od njihovih početaka u Sidneju u Australiji ranih
sedamdesetih preko blistavih staza američkog mejnstrima do poražavajuće smrti pevača Bon Skota 1980. Posle te tragedije,
bend se sakupio i sa novim pevačem, Brajanom Džonsonom, i presudnim albumom Back in Black, odskočio do vrhova top listi. Kroz
sve to, AC/DC i dalje osvaja legije novih fanova u 21. veku. Otkrijte uzbudljivu priču o AC/DC kroz intervjue koje je Suzan radila s
članovima benda, tokom 30 godina, kao i kroz svedočanstva iz prve ruke, njihovih saradnika, prijatelja i drugih muzičara. Svetski
bestseler u žanru muzičkih biografija. Ilustrovano sa do sada neobjavljenim fotosima.

Alexdelarge

Na reci kod 'Dve ptice'
O'Brajen Flen
Cena: 864.00 din.
u prodaji, tvrd povez, 274 strana, 21 cm, latinica
Tiraž: 1000
UDK: 821.111(...)
Zrenjanin 2009.
Edicija: Agora
1. izdanje
ISBN 978-86-84599-99-7

Flen O'Brajen, genije jedinstva sna i jave

Čudesan roman irskog pisca Flena O'Brajena, Na reci kod Dve ptice, predstavlja praktično prvi postmodernistički roman, koji je napisan još davne 1939.godine. Zbog specifičnog stila bio je izuzetno zahtevan za prevođenje, tako da je njegov konačni transfer na srpski jezik, svakako događaj - koji je priredila izdavačka kuća Agora iz Zrenjanina.

Ovaj ,,intertekstualni lonac za topljenje, sa ukusom vrcavog humora" preveo je sa engleskog Predrag Šaponja, a zapravo se radi o realističnoj priči o lenjom dablinskom studentu koji beži sa predavanja, podaje se čarima piva i noćnog života, a u slobodno vreme, kada ne pati od mamurluka, piše eksperimentalni roman o izmišljenom piscu Dermotu Trelisu, čiji junaci reše da se pobune protiv maltretiranja svoga autora.

Flen O'Brajen slobodno pozajmljuje junake iz irske mitologije i drugih žanrova i presađuje ih u milje Dablina iz tridesetih godina XX veka. Poigravanje citatima i žanrovima glavno je obeležje ovog romana, a Grejamu Grinu je knjiga bila u mislima od prvog čitanja, i smatrao ju je jednom od stotinu najboljih knjiga napisanih u prošlom veku. Ni Entoni Bardžis nije odoleo da O'Brajena uporedi sa Džojsom i smatrao je da je ,,njegovo delo, poput Džojsovog, toliko višeslojno da podseća na Dantea... Džojs i O'Brajen napadaju um čitaoca rečima i stilom, magijom i ludilom, beskrajnom stvaralačkom dovitljivošću". Na kraju, oglasio se i sam Džojs i rekao za O'Brajena da je ,,pravi pisac, istinski komičnog duha".

Prevodilac romana otkriva nam u svojoj belešci brojne detalje o autoru, kao i gotovo tragičnu sudbinu knjige. Flen O'Brajen napisao je ukupno pet romana i nosilac je bronzanog odličja na podijumu irske književnosti prošlog veka. Naravo, zlato pripada Džojsu, a srebrom je ovenčan Beket. I dok prva dvojica nose oreol izgnaništva i umetničke samosvesti, po rečima Predraga Šaponje, Brajana O'Nolana (1911-1966) – što je pravo ime pisca - pratila je legenda o ,,rano ispoljenom eruprivnom talentu koji je ubrzo potonuo u alkoholizam".

Ta legenda je prerasla u dablinsku verziju biblijske parabole o bludnom sinu, ali sa tužnim završetkom. Ona govori o piscu rođenom u porodici u kojoj se govorilo irski, koji upisuje Univerzitetski koledž u Dablinu i, sledeći stope Džejmsa Džojsa, stiče izvanredan ugled u njegovom književnom i istorijskom društvu. Te 1939. objavljuje roman Na reci kod Dve ptice. koji se prodaje u svega 250 primeraka, dok ostatak tiraža strada u nemačkom bombardovanju Londona. Dve godine kasnije ne može da nađe izdavača za roman Treći policajac, kao ni za roman napisan na irskom, Sirota usta, zbog čega diže ruke od književnosti. Zapošljava se u državnoj službi, dok se pod pseudonimom Majls na Gopalin posvećuje humorističkom i satiričarskom radu u dnevnom listu, izašavši iz spisateljske blokade tek dve decenije kasnije komedijom Težak život i zabavnom satirom Arhiv iz Dalkija. Upravo kada je počeo da stiče širi krug poštovalaca, u koje su se ubrajali V. S. Pričet, Filip Tojnbi i Entoni Bardžis, umire od karcinoma pankreasa, i to na dan šale, 1. aprila 1966. godine.

Roman Na reci kod Dve ptice u naslovu ima doslovni prevod keltskog toponima, odnosno mesta na reci Šenon koje, po legendi, posećuje poludeli kralj Svini, a objavljen je po preporuci Longmanovog recenzenta Grejama Grina. Prevratnički karakter knjige Grin je opisao kao ?neprestano uzbuđenje, zadovoljstvo i ushićenje, kao kada se na pozornici odjednom razbije porcelan». Metaprozni nivo romana se razgranava u briljantne pastiše irskih mitova, vestern romana, biblijskih i pedagoških propovedi iz jezuitskih enciklopedija, parodije stare irske poezije i Džojsovog Portreta umetnika u mladosti, protkane prevodima Katula i legende o ludilu kralja Svinija, kao i drugim tekstualnim digresijama koje student, glavni junak, uvršćuje u svoje književno delo. Horhe Luis Borhes, kao jedan od prvih prikazivača ovog dela, navodi Šopenahuerovo gledište da su stanja snevanja i budnosti stranice iste knjige koju čitamo da bismo živeli i ukazuje da knjige koje se granaju u druge knjige, poput prvog romana Flena O?Brajena, «pomažu da osetimo to jedinstvo».

Napisan ironično-komičnim tonom, razarajući aksiomatske koncepte o čitanju i pisanju, prvenac je autora kog su saplitali alkoholizam i nedostatak samopouzdanja, sumnjičavog u sopstveni umetnički talenat – a danas se smatra jednim od tri najcenjenija irska pisca prve polovine XX veka.

danas.rs

ginger toxiqo 2 gafotas

..sjajna knjiga, katastrofalan prevod, mada su jetzičke vratolomije FOBa često gotoco neprevodljive... u Kralja Petra preko puta bivših Toplica, pokraj SBBa i skejterskog špajza se nedavno dalo kupiti englesko izdanje za 260 dinara, meke korice, doduše...

Alexdelarge

zar je toliko rdjav prevod? nesto se mislim, kako cu ja, sa svojim oskudnim poznavanjem engleskog da knjigu citam u originalu, ukoliko se ni prevodilac, koji se time bavi u vidu zanata, nije najbolje snasao. :(

Alexdelarge

Darvinov ,,Postanak vrsta" i drugo izdanje Sioranove ,,Istorije i utopije"

Izdavačka kuća ,,Akademska knjiga" iz Novog Sada uradila je ono što nijedan naš izdavač nije, iako je za to bilo vremena: u jubilarnoj godini Čarlsa Darvina objavila je njegovo kapitalno delo ,,Postanak vrsta".

Njime je ,,Akademska knjiga" (za izdavača Bora Babić) otvorila i novu biblioteku, ,,Physis", u kojoj će se naći knjige od zaista prvorazredne važnosti. Između ostalog, uz Darvina, stajaće i ,,Fizika čestica i inflatorna kosmologija" A. Linde, ,,Ontologija prirode" Mirka Aćimovića, a u najavi su i Njutnovi ,,Matematički principi prirodne filozofije", Laplasov ,,Sistem sveta", Kantova ,,Metafizika prirode" i Čerčlandova ,,Neurofilozofija".

Darvinov ,,Postanak vrsta putem prirodnog odabiranja ili očuvanja povlašćenih rasa u borbi za život" u prevodu Nedeljka Divca (urednik Mirko Aćimović) nosi s razlogom oznaku jubilarno izdanje: 2009. je godina tokom koje se obeležava 200 godina od rođenja Čarlsa Darvina i 150 godina od objavljivanja ove njegove knjige koja je, slobodno se može reći, promenila svet, postavivši temelje evolucije.

Već je poznato da je Darvin na svom čuvenom prvom putovanju jedrenjakom ,,Bigl" došao na ideju o postanku vrsta, toj – kako u kratkom uvodu i sam parafrazira misao jednog filozofa – tajni nad tajnama. Upornim zastupanjem te ideje i skupljanjem argumenata za nju došao je do nepobitnog dokaza da vrste nisu nepromenjive i da je prirodno odabiranje bilo najznačajnije, iako ne jedino, sredstvo u menjanju vrsta.

Ova knjiga koja je, kako kaže Darvin, jedan dugi argument, ima 15 glava: Varijacija pripitomljavanjem, Varijacija u prirodi, Borba za opstanak, Prirodno odabiranje ili opstanak najsposobnijeg, Zakoni variranja, Teškoće teorije, Razne zamerke teoriji prirodnog odabiranja, Instinkt, Hibridizam, O nepotpunosti geoloških podataka, O geološkoj sukcesiji organskih bića, Geografska rasprostranjenost – nastavak, Uzajamna srodnost živih bića – morfologija–embriologija – rudimentarni organi, i Pregled i zaključak. Treba li reći da je naša savremena kultura konačno dobila ovu knjigu?

U biblioteci ,,Alef" izdavačke kuće ,,Gradac" iz Čačka, u kojoj izlaze probrana dela najvažnijih svetskih autora, objavljeno je ovih dana drugo izdanje čuvene knjige Emila M. Siorana ,,Istorija i utopija" (prevod sa francuskog Branko Jelić, urednik Branko Kukić).

Ova knjiga u kojoj se nalaze eseji: O dva tipa društva – Pismo dalekom prijatelju, Rusija i virus slobode, Tirani kao učitelji, Odiseja zlopamćenja, Mehanizam utopije, i Zlatno doba, predstavlja nam jednog od najznačajnijih umova 20. veka čije su ideje imale veliki odjek.

Potekao iz Rumunije, živeći na Zapadu, Sioran kao kritički mislilac i sam pojam, odnosno definiciju slobode stavlja pod lupu jer shvata svu njenu ograničenost; on ne podleže apodiktičkom slavljenju Zapada već smatra da mu, naprotiv, kao nekom koji ga je želeo pripada čak i veće pravo da ukaže na dekadenciju i pogrešne puteve kojima demokratska Evropa ide. Jer, na taj način ona izdaje i samu Istoriju, i slobodu, čiju nepatvorenu čistotu čovek jednom mora da dosegne. Izvitoperujući ih, zahvaljujući svojim slabostima, on živi lažni život u kojem najviše šansi za opstanak ima Zlo (,,Mi smo potpuno ogrezli u zlu", mišljenja je Sioran); Utopija je tek nešto što je nedosežno.

Ono što daje posebnost Sioranovom delu su cinizam i sarkazam: neophodni začini da se sve dovede u sumnju kako bi bilo postavljeno na zdrave temelje.

politika.rs

Kastor

Otvoreni su Delfi u SKC, ali po našem dobrom običaju izgleda da je mnogo lakše srediti 350 m2 i napuniti knjigama nego napraviti web-sajt. Ipak evo i linka: http://www.delfi.rs/

Ghoul

i? šta ima tamo što nema drugde?
ima li knjiga na englenskom, i kake su cene?

Kastor

Obišao sam na brzinu, prostor jeste veliki, koliko sam uspeo da primetim cene kniga su prosečne, ima ih i na engleskom, ali još je to daleko od "objedinjene ponude" (hvala svevišnjem).

Alexdelarge

Sabrana dela - Lotreamon
Maldororova pevanja / Poezije / Pisma

prevodilac Kiš Danilo; Miočinović Mirjana;

u prodaji, 240 strana, 21 cm, latinica
UDK: 821.133.1.09
2009.
1. izdanje
ISBN 978-86-87929-00-5
Izdavac: Utopia

Cena: 800.00 din.

Alexdelarge

Autor: Fulkaneli

Alhemijska boravišta i hermetička simbolika u Svetoj umetnosti i ezoteriji Veledela - Tom 1
Alhemijska boravišta i hermetička simbolika u Svetoj umetnosti i ezoteriji Veledela - Tom 2

prevodilac Mančić Aleksandra
Izdavac: JP Službeni glasnik
Beograd 2009.

Ghoul

dobro je da je UTOPIA ponovila SVE od lotreamona iz onog prastarog izdanja edicije 'među javom i međ snom', umesto samo 'maldorora', kako je to uradio flavio rigonat u zadugo jedinom dostupnom izdanju.
iako jedino maldoror zaista tu vredi, za potpuniju sliku treba videti i ovo ostalo.
inače, odličnu koricu za novo izdanje uradio je nikola vitković (NEKRONOMIKON) - šteta što nije bilo para da uradi i unutrašnje ilustracije, nego je bilo jeftinije reprizirati (davno pokojnog i dalekog) gistava dorea.

a ovaj fulkaneli je must have, video sam najavu pre nekog vremena - dakle, to je IZAŠLO? ima u knjižarama?

Alexdelarge

Quote from: Ghoul on 05-09-2009, 17:19:23
a ovaj fulkaneli je must have, video sam najavu pre nekog vremena - dakle, to je IZAŠLO? ima u knjižarama?

ima. video sam u izlogu, al' ne znam cijenu.

Alexdelarge

Knjiga o groblju
Autor: Gejmen Nil;

prevodilac Roganović Draško;
ilustrator Ridl Kris;

u prodaji, 256 strana, 20 cm, latinica
UDK: 821.111
Beograd 2009.
1. izdanje
ISBN 978-86-521-0206-8

Cena: 530.00 din.

http://www.laguna.rs/index.php?m=naslov&id=1119

Alexdelarge

samo da napomenem, da u knjizari narodne knjige u kralja milana do 30.9. traje popust od 50% (moze biti da je ginger o ovome vec pisao, al' ne secam se vise). ako se ne varam popust se samo odnosi na ediciju antologija svetske knjizevnosti . ja sam danaske pazario nabokovljevu BLEDU VATRU (knjige su tvrdokoricene) i majrinkovog GOLEMA. ukupno 704 dingera. :!: