• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Narativno latinično-ćirilično preganjanje

Started by Boban, 04-04-2008, 13:11:56

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

vizuelni izgled tvog pisanija počenje da liči na zstefovo...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Mica Milovanovic

Mica

Boban

Loengrin

'el ti to jope' o ćilirici? :P
Grešiš sine Nebojša, silno grešiš! :evil:
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

PTY

Quote from: "Loengrin"'el ti to jope' o ćilirici? :P
Grešiš sine Nebojša, silno grešiš! :evil:

Jes' vala!

Evo, pa ni ja – notorni polupismeni latiničar – ne mislim da čoveku ovde kenjam o ćirilici.
Jebala vas ćirilica.
Postali ste ko ABN, kad onomad za Sagitu nije imao ništa da kaže sem – "još jedan broj na latinici".

Bolje pogledajmo šta je sve objavljeno i šta je u planu. Dok tu ne skrpite kakve primedbe, biće vam ZStef doživotni precednik, mark my word!

Sve sa ćirilicom pride.

Jebala vas ćirilica.

xtwak

Loengrin

Ovaj topik obilato prokišnjava, te će vatra koju ovde neko bude krenuo da pali dati više dima neg plamena. Dakle, nastao bi opšti uguš. :lol:

Btw. program Naratifne je skinut sa LK sajta i stoga je u sirilik.
Nadam se da je ovaj odgovor zadovoljio sve nezadovoljene :evil:
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Ghoul

Quote from: "Đehouva"biće vam ZStef doživotni precednik, mark my word!
Jebala vas ćirilica.

potpisujem!
https://ljudska_splacina.com/

Loengrin

:?  i kako sad detetu da pokažem ovaj topik  :cry:

xwink2

zstefanovic

Либе, хвала на гласу разума пред подивљалим председницима.

Ништа им не ваља...

Само треба додати и следеће:

Quote from: "Đehouva"biće vam ZStef doživotni precednik, mark my word!

Ако заслуже Зстефа као таквог.

Quote from: "Đehouva"Jebala vas ćirilica.

Па они су још неповерљиви и напети. Али биће ћирилица нежна и пуна разумевања и према таквима.  :)

Све ће то бити у реду.

Quote from: "Ghoul"
potpisujem!

Ти ћеш, сине, у новој влади бити министар за страву, ужас и Бобана после 11. маја.
Свест је екран. Време је тачка. Рат је наслеђен. [,,Веригаши"]

Alex

Quote from: "zstefanovic"
Ти ћеш, сине, у новој влади бити министар за страву, ужас и Бобана после 11. маја.

Dobar predlog za trio fantastikus Voja/Toma/Velja - ministarstvo straha! :idea:
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Boban

Quote from: "zstefanovic"Али биће ћирилица нежна и пуна разумевања и према таквима.  :)

E, super... razlog više da latinica ne bude bolećiva prema ćirilici i da joj ne ustupa mesto tamo gde ne mora.
Sem toga, mislim da je red da se povede akcija o istrebljenju ćirilice iz srpskog okruženja.

Loengrin

@Alex
xrofl  xrofl  xrofl  xrofl  xrofl

@Boban
Kaži makar 'dobar dan' pre nego što ubiješ nekog, bez razloga... makar to bio i topik sa mesečnim programom.

I daj nas prosvetli... tvoji dvostruki aršini postoje bozg radi čega?
Čije šta time ispada veće (bolje, lepše, pravilnije)? xwink2

Boban

70% Srba ne koristi ćirilicu.
Insistiranjem na ćirlici otuđujemo sve Srbe u Crnoj Gori, Bosni i Hrvatskoj i praktično ih teramo da njihova kulturna savremenost pređe u nasleđe drugih.
Ćirilica je najveće srpsko zlo u XXI veku i njen konačni grob.
Nada da će Rusija zavladati planetom i rublja i ćirilica postati dominantne je nešto što radije ne bih komentarisao...

Rile

Quote from: "Boban"
Sem toga, mislim da je red da se povede akcija o istrebljenju ćirilice iz srpskog okruženja.

Još bolje - istrebimo Srbe iz Srbije, pošto je u okruženju to već završena stvar!

scallop

Quote from: "Boban"70% Srba ne koristi ćirilicu.
Insistiranjem na ćirlici otuđujemo sve Srbe u Crnoj Gori, Bosni i Hrvatskoj i praktično ih teramo da njihova kulturna savremenost pređe u nasleđe drugih.
Nada da će Rusija zavladati planetom i rublja i ćirilica postati dominantne je nešto što radije ne bih komentarisao...

Не стојим иза Бобановог лупетања. Ne stojim ni iza ćiriličnih lupetanja.

Jedan je zakon tolerancije i sve isključivosti su zlo. :x  :x  :x
Један је закон толеранције и све искључивости су зло. :x  :x  :x

Јер, како ћу бранити сопствено право на ћирилицу, ako ne branim sopstveno pravo na latinicu?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

scallop

Quote from: "Alex"Dobar predlog za trio fantastikus Voja/Toma/Velja - ministarstvo straha! :idea:

Не стојим ни иза политикантских лупетања којима је склон аутор наведеног текста. :evil:  :evil:  :evil:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Loengrin

Znala sam... da ćeš eskivirati odgovor.

taurus-jor

Не дирајте Бобана!
Živela ćirilica!
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Loengrin

Quote from: "taurus-jor"Не дирајте Бобана!
Preciziraj?

angel011

Quote from: "taurus-jor"Не дирајте Бобана!

Ni ne prilazimo mu.  :lol:

Bilo bi lepo da sjašete više sa ćirilično-latiničnim smaranjem.
We're all mad here.

PTY

..

Ja imam malko drugačiju teoriju, ali – o tom potom.  :evil:

Nego, da mi jednu stvar raščistimo; čovek je izabran na funkciju pre dva meseca. Ispada da sam bila skoro jedina protiv tog izbora (zapravo, sad kad je Milan AWOL - definitivno sam jedina) baš zbog tog njegovg ćiriličarstva. I nemam ja ništa lično protiv ZStefa, fin je on čovek i sve tako, ali štrecam se na ćiriličarski frejm-of-majnd, (bar u fandomu) i sve ga gledam ko geto-unutar-geta.  

No eto, glasali ste i jednoglasno ga izglasali. I ja sam to ispoštovala. Ali ako su neki već onda planirali sva ova naknadna oranja principijelnih drumova – bajo, zeznuli su se malko.   :evil:

ZStef nije ovakav od juče. Znali ste kakav je, (svi ga vi i "uživo" znate) znali ste šta planira da uradi (lepo vam je rekao pre no što ste za njega glasali) i sad ZStef to i radi, pa ga lepo i pustite da odradi. Kapiram ja da neki od vas danas bolni žaluju za lepim vremenima dokonih spletkarenja i generalnih svađa među ljudima, ali – to vam je, što vam je. Nađite sebi oduška negde drugde.

ZStef je namerio da klutiviše klub i po pitanju teorije i po pitanju prakse jednako. Ima više vremena, volje i strpljenja nego bilo koji od prethodnih predsednika. Ako mislite da ono što je uradio ne valja – nema problema, raspravićemo sve to.

Ali, do tada – ako vam fali jebena latinica, uzmite taj prelom koji ZStef nudi i štampajte latiničnu varijantu za svako ćirilično izdanje. A ako nećete - nema problema, niko vam neće tu lenjost uzme za zlo, samo pustite čoveka na radi u miru.

A za tvoj info, Bobane: Srbima nije doakala ćirilica - daleko bilo, Srbi bi bili to što jesu sve da i hijeroglifima piskaraju - Srbima je, bre, doakala zloba. Zloba, zavist i duboka duševna potreba da svakog boljeg od sebe opljunu, zajebu, nabiju i sapletu istovremeno.

I zato, narode, nemoj da ste srbljaneri.  
:evil:

angel011

Može li neki vrli admin da ćirilično-latiničnu raspravu prebaci negde drugde, da ne zagađuje topik o programu?
We're all mad here.

angel011

We're all mad here.

zstefanovic

Нек остане где је било као историјски документ. Ово је цензура. :)

Boban

Cenzura će da bidne kada jednog dana ukinem ćirilicu na forumu.
Ionako mi se previše ljudi već žali da ne mogu da čitaju forum zbog previše ćirilice a desetak meni dragih ljudi više ne dolazi zbog maltretmana s ćirilicom.

PTY

Quote from: "zstefanovic"Нек остане где је било као историјски документ. Ово је цензура. :)

Well... istoriju po pravilu i pišu cenzori.

zstefanovic

Због овога хоћу да сачувам:

Quote from: "Đehouva"I zato, narode, nemoj da ste srbljaneri.  

:D

angel011

Quote from: "zstefanovic"Нек остане где је било као историјски документ. Ово је цензура. :)

Na topiku o programu Narativne? Pa da neki slučajni prolaznik, koji bi možda bio zainteresovan za Narativnu, vidi raspravu i pomisli "koji su ovo pacijenti" i odustane od dolaska?

Budi džentlmen prema Loengrin i njenom topiku. :)
We're all mad here.

marlowe

Moj prilog raspravi neka budu podaci sa popisa iz 1921.

Sastav stanovništva na popisu iz 1921. (baziran na govornom jeziku)
srpsko-hrvatski: 8.911.509 (74,36%)
Srbi: 44,57%
Hrvati: 23,50%
Muslimani: 6,29%
slovenački: 1.019.997 (8,51%)
češki: 115.532 (0,96%)
rusinski: 25.615 (0,21%)
poljski: 14.764 (0,12%)
ruski: 20.568 (0,17%)
mađarski: 467.658 (3,90%)
nemački: 505.790 (4,22%)
arnautski [1]: 439.657 (3,67%)
turski: 150.322 (1,26%)
rumunski: 231.068 (1,93%)
italijanski: 12.553 (0,11%)
ostali: 69.878 (0,58%)

Struktura stanovništva po veroispovesti prema popisu iz 1921. godine
pravoslavna: 5.593.057 (46,67%)
rimokatolička: 4.708.657 (39,29%)
grkokatolička: 40.338 (0,34%)
evangelistička: 229.517 (1,91%)
muslimanska: 1.345.271 (11,22%)
jevrejska: 64.746 (0,54%)
ostale: 1.944 (0,02%)
bez konfesije: 1.381 (0,01%)
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Cornelius

A, zašto mi ne bi uveli ćirilo-latinsku azbecedu iliti ćirilatinku - jedno slovo na kirilici, a drugo na latinici. Tako Zstef sit i sve ovce na broju. Inače, će svi izginemo.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Loengrin

Zahvaljujem angel na razumevanju i inicijativi, zahvaljujem adminu na premeštanju topika :lol:

Quote from: "marlowe"Moj prilog raspravi neka budu podaci sa popisa iz 1921.
Ti to o popisu u Kraljevini SHS? Pa dobro, te stvari su se učile u školi koliko se sećam. Bar smo mi morali, do u sitna crevca. Meni se vala plače zbog sveg onog što nismo učili, a mogli smo.

Nego zna li neko otkad datira izraz 'srpsko-hrvatski'? (ne želim raspravu, čisto me zanima)

džin tonik

svasta. jedan narod..................... a dva pisma! :lol: eh, ti "bugari".

marlowe

Sasvim normalno. Bogat narod.
Mene zbunjuju oni "narodi" bez ijednog pisma, bez jezika, kulture, istorije i bilo kakvih elemenata drzavnosti tokom vremena. No, bar je zabavno promatrati ih.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Boban

Evo i Crnogorci imaju dva pisma, a valjda i jedna bivša sovjetska federacija; takođe i Eskimi operišu sa dva pisma.

http://www.znaksagite.com/diskusije/viewtopic.php?p=139998#139998

scallop

Бобане, јел' можеш да пустиш фотографије наших новчаница? Da vidim koje je pismo važeće u zemlji Srbiji.

Ghoul

Quote from: "scallop"Бобане, јел' можеш да пустиш фотографије наших новчаница? Da vidim koje je pismo važeće u zemlji Srbiji.

e, moj skalope - zar ti novčanice još jedino na slikama gledaš?
https://ljudska_splacina.com/

Meho Krljic

Meni juče devojčica na kasi u samoposluzi nije htela da primi desetodinarsku novčanicu zato što na njoj piše Jugoslavija a ne Srbija. Odmah sam znao kako se Boban oseća.

Smrt Ćirilici i Smrt Srbiji.  :lol:

džin tonik

Quote from: "marlowe"Sasvim normalno. Bogat narod.
Mene zbunjuju oni "narodi" bez ijednog pisma, bez jezika, kulture, istorije i bilo kakvih elemenata drzavnosti tokom vremena. No, bar je zabavno promatrati ih.
da, da, mora da us-amerikancima to promatranje mnogo puno laska. :lol: [/offtopic]

vratimo se temi, kojim pismom ovaj prica?
http://www.youtube.com/watch?v=tY2K_cfaKsU