• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

B92

Started by Alex, 10-04-2008, 23:28:15

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Alex

Prvo reč, dve o meni:

- Ja mislim da B 92 ima najbolji informativni program u Srbiji, jer je efikasan, savremen i pokreće mnoga pitanja koja drugi zanemaruju.
- Nemam ništa protiv homoseksualaca, svako ima pravo slobodnog izbora, iako ne smatram da je to baš normalno i društveno poželjno ponašanje.
- Nemam veze sa SRS/DSS i ekstremnijim organizacijama, ja sam na suprotnoj strani.

Činjenica o B92:

B92 je medijska kuća u većinskom vlasništvu stranih nevladinih organizacija.

To je zvaničan podatak, iako se ni za jednu kuću ne zna tačan akcionarski udeo, pa tako ni za B92 - koji su to strani vlasnici i u kom procentu (Soroš,Aamerikanci... neko peti)?

E sad zapažanja:

Na tv B92 se opet reprizira Sex i grad. Dokle bre više? Pa bilo je već 4-5 emitovanja, svi znaju sve epizode napamet. Nekad su svi ismejavali TV Pink jer stalno reprizira serije u krug.

Ali B92 ne reprizira sve serije, nego selektivno samo neke. Koje?

Pa Sex i grad. I nisu baš seriju gledali svi. Nisu nove generacije, stasale zadnjih godinu dve.

Pa zar HBO ima samo taj Sex i grad? Što ne otkupe RIM? Vreme je za nešto novo, pa nek to repriziraju 5-6 puta.

Radi se o tome da B92 pušta Sex i grad kao obrazovni program. On treba da pokaže Srbima kakav je život u civilizovanom NY, da im pomogne da se oslobode predrasuda i zaostalih konzervativnih stavova. Da im pokaže sve vidove seksualno slobodnog ponašanja, uključujući homoseksualizam (prijatelj glavne junakinje je gej), da se Srbi izleče od primitivizma jednog D.M. Palme ("neću da me homoseksualci vode u Evrupu") i postanu svecki ljudi.

Ne reprizira se samo Sex i grad. Po broju repriza možda prednjače Vil i Grejs. Razlog - očigledan. Uobražavam? Što nisu Dadilju reprizirali 10 puta? Ima još humorističkih serija.

Primer: u jednom trenutku je na B92, pored S & City i V & G išla i neka Italijanska serija. Nije bila o (homo)seksualnim slobodoma, nego o trefikingu, o trgovini ljudima (ženama). Baš je ta tema bila aktuelna tih dana.
Reći ćete - baš korisno, treba mlade devojke upozoriti na sve opasnosti. Deluje - obrazovno.

Zaključak bi bio:

Ne smeta mi previše kad neki medij propagira određene ideje, način ponašanja, stil života. Ako se to radi javno, jasno i glasno, a ne prikriveno i perfidno, negirajući da se to radi.

Iako bi svako sa B92 moja zapažanja nazvao besmislenom paranojom i iskrivljavanjem činjenica - više je nego jasno:

- strani vlasnici koriste B92 kao sredstvo propagande sa ciljem edukacije Srba, njihovog preoblikovanja i dovođenja u evropske - svetske standarde i norme koje su propisali, tj za "civilizovanje".

U tom smisli B92 nije ništa bolji od ostalih medija koji se bave propagandom u interesu svojih vlasnika. Da li to još uvek neko ne vidi?

Informativni program (i pored kvaliteta), tj neke stvari koje se kroz njega provlače ne bih da pominjem (ima na drugim temama).
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Cornelius

Opšte je poznata stvar da je B92 peta kolona i da radi protiv Srba i Srbije. Cilj im je da popeglaju svima mozak, pa da mašemo zastavicama kada dodju kolonizatori i da im budemo marva.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

slavkod

Nije problem u sadašnjem statusu B92 nego kako omladinski radio koji je imao jednu montažnu jedinicu i dve kamere postala televizijska stanica sa pravom emitovanja na nacionalnoj frekvenciji.U revolucinarnom zanosu Oktobarske demokratske revolucije B92 je počeo sa emitovanjem televizijskog programa ali to je zapravo verifikovano tek odlukama agencije ,dakle,posle hladjenja od zanosa i gledanja kroz prste nelgalnostima.
Ako političke organizacije nemaju prava na sopstvene telvizije kako se dobija nacionalna frekvencija za vrlo jasno profilisanu političku i ideološku programsku politiku,što jasno pokazuju ove analize programa.

Son of Man

Mene kod B92 nervira to licemerje jer npr. da je kojim sluchajem PINK dobio da emituje Velikog Brata, ja mislim da bi ih ovi sa'ranjivali na svakom mestu a ovako chak i gistro-urbana emisija Dizanje, znachi chak i ovi sa radija jedino shto rade je da non-stop drkaju na Velikog Brata. Zamisilite samo da je drugachija situacija kako bi ga opeglali, i ne samo oni.

Rile

Quote from: "Alex"Prvo reč, dve o meni:

- Nemam ništa protiv homoseksualaca.

Nemam ni ja , bar ne dovoljno efikasno.

A da se nabavi pumparica ili nešto jače - recimo karabin kalibra 375
:evil:  :evil:  :evil:

Meho Krljic

Nemojmo ovaj topik srozavati u blato blentave homofobije, molim.

Tex Murphy

Quote from: "Rile"
Quote from: "Alex"Prvo reč, dve o meni:

- Nemam ništa protiv homoseksualaca.

Nemam ni ja , bar ne dovoljno efikasno.

A da se nabavi pumparica ili nešto jače - recimo karabin kalibra 375
:evil:  :evil:  :evil:

Misliš da su oni vrijedni trošenja tolike municije?  :evil:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Boban

Ma B92 dok se borio za svoje mesto glumio je građanski intelektualizam, sada, kada je komunizam pao u Srbiji i kada su oni izgubili prvobitni smisao pokušavaju da igraju tržišnu igru, a to je Pink koncept. Nema tu mnogo matematike.
Svi pljuju Pink a svi bi da budu Pink.
Mislite da Enter televizija ne mašta da bude Pink mašinerija za pravljenje para?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Cornelius

Quote from: "Boban"

To je tacno, medjutim B92 koristi ideologiju da bi zaradila pare. Na njihovom sajtu sve je toliko kontrolisano i usmereno ka lizanju dupeta Natoa pakta i sirenja debilne propagandne slike da su Srbi genocidari i da im je zelja da porobe vasionu. Oni koji finansiraju B92 iz inostranstva, moraju da imaju dovoljno za svoje pare. Potom, B92 moze da se zajebava sa drugim stvarima. Njihova propaganda je prozirna, ali sve funkcionise vrlo dobro. Njihov sajt je jedan od najposecenijih na srpskom jeziku, tako da je njihov domet planetaran. Pomazu ih kojekakve NVO, ali oni ne vrte pinkovske pare. mada bi voleli.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

BladeRunner

Pošto se donekle osjećam odgovornim za ovaj topik (iako ne bi trebalo), idem malo da budem đavolov advokat.

QuoteRadi se o tome da B92 pušta Sex i grad kao obrazovni program. On treba da pokaže Srbima kakav je život u civilizovanom NY, da im pomogne da se oslobode predrasuda i zaostalih konzervativnih stavova. Da im pokaže sve vidove seksualno slobodnog ponašanja, uključujući homoseksualizam (prijatelj glavne junakinje je gej), da se Srbi izleče od primitivizma jednog D.M. Palme ("neću da me homoseksualci vode u Evrupu") i postanu svecki ljudi.

Ne reprizira se samo Sex i grad. Po broju repriza možda prednjače Vil i Grejs. Razlog - očigledan. Uobražavam? Što nisu Dadilju reprizirali 10 puta? Ima još humorističkih serija.

De de. Ako serije djeluju obrazovno, onda je B92 najbolja televizija. Da nije možda bolji RTS koji pokušava da kreira našminkanu istoriju Srbije u izbljuvcima tipa 'Ono naše što nekad bejaše'? Ukoliko televizija ima toliki uticaj, onda RTS pravi mnogo više štete time što ispravlja nacionalnu istoriju iz koje se perfidno brišu sve neprijatne epizode, koje normalni narodi koriste kako bi učili na svojim greškama. B92 pokušava nešto da nakalemi (i to nešto što je pozitivno - toleranciju, nego da se ne rasplinjavam), dok RTS daje lažni 'Bili smo kulturni ratnici' identitet. Jedini realan i nekalkulisan snimak na RTS-u u poslednje 4 godine je bila ona emisija '48h svadba' gdje Srbenda ošamari mladu prije svadbe. To je Srbija kakvu bi ja volio da gledam na nacionalnoj televiziji, koja osuđuje ono što Srbija jeste, a ne da ga gura ispod tepiha. Da li ćete u 'Selo gori, a baba se češlja' da vidite kako čovjek šamara ženu? Serija o selu koju potpisuju Beograđani iz Medveđe. To je luđe nego da neko iz Donje Babušnice snimi dokumentarac o disko sceni Beograda.

Meni djeluje da RTS-u selo i Srbija, onakvi kakvi jesu, smrde. To im je zajedničko sa B92. Dragi su njima opanci i frula, ali su im neprijatni porodično nasilje i zavist. Zbog toga kreiraju neku pročišćenu verziju Srbije, ispeglanu kao 'Amelija Pulen', gdje Srbija prije Jugoslavije ima status neke patrijahalne utopije, a zaboravlja se da je novinar Pera Todorović (začetnik 'Skandal' novinarstva u 'Ogledalu') bio javni peder i hašišar, još na prelazu između dva vijeka. Isto kao i B92, RTS daje totalno lažnu sliku o čistom Srbinu, nevinom kao proljetnja ruža, koji je simpatično tvrdoglav, patrijahalno fin, dopadljivo grubijalan, pametan i glavat - baš kao što im je i šef Tijanić, koji tu i tamo ošamari nekog klinca, a da ne pokazuje ni zrno elementarne sramote zbog toga. 'I napravi on televiziju po liku svom...' - RTS Postanje 1:27.

Treba li da komentarišem Pink? To je televizija koja je veoma uspješno ubila narodnu muziku, odnosno postigla da se pod njenim imenom prodaje nešto što blage veze nema sa tim. Najviše zbog njih to, odnosno narodna muzika, više ne postoji. Preselilo se u etno, zajedno sa onim likovima što duvaju u neke tikve, kravlje glave, ne znam ni sam. O serijskom programu televizije Pink ne bi, jer od svake domaće serije koju daju, maksimum tolerancije mi je tri minuta.

Da li B92 namjerno daje ovakve serije kao što su 'Seks i grad' ili 'Vil i Grejs'? Daje. Da li ih daju da bi Srbi bili malo tolerantiji prema pederima? Možda, mada mislim da je to prije da bi održali imidž 'urbane' televizije, jer su se 'Velikim bratom' poseljačili više nego da su Pink. Djeluje mi da B92 osjeća grižu savjesti što se iznenađujuće veliki broj 'urbane' omladine poistovjetio sa ortodoksnim seljačinama tipa Milić Vukašinović i Era Ojdanić, pa hoće da se iskupe. Takođe, uživo se pokazalo da su ti 'urbani' likovi deset puta veći kompleksaši od autentičnih čobana, što može da bude loše u procesu stvaranja nadčovjeka. Čudi me da nakon finalne emisije, koja je imala nenormalno visoku gledanost, nisu pustili 'Shortbus' kako bi dokazali da su i dalje urbani.

Zaključak: sve su televizije jadne. Meni je B92 drag zbog toga što daje 'Vil i Grejs' i 'Seks i grad' (upravo ono što Alexu smeta), ali mi je mrzak zato što je totalno nekritički u prikazu neke evropske utopije, koja nikada nije postojala čak ni u bajci. Veoma su netolerantni ako kritikujete to što nema alternativu (Evropa za neupućene), i ne mogu da izdrže, a da im sledeće pitanje ne bude o Srebrenici, čisto kako bi se vidjelo da li pripadate redu B92 flagelanata, ekstremne srednjovjekovne sekte koja se neprekidno bičevala. Za RTS važi sve što i za B92, samo obratno. Oni promovišu utopiju patrijahalne i lažne seoske Srbije, a to vam je nešto od čega bi Dragoslav Mihajlović povraćao u kupatilu. Konzervativan Srbin mrzi pedere jer mu ih je mrzio otac, iako nema ništa protiv njih. Jedino mišljenje koje ne mijenja nikad je svoje. Slava mu je da se narolja, Božić mu je da puca iz pištolja ili baca petarde, a Badnji dan mu je da, dok bere badnjak, nareže sebi i par metara nečijih tuđih drva - ali takvi smo mi, simpatično ludi (i lopovi). Takođe, konzervativnom RTS Srbinu, peder na ulici smeta više od pedofila u mantiji.

Ono što objedinjava ove tri televizije je to što za sve njih Srbija počinje i završava se Beogradom, kao što su i svi problemi Srbije problemi Beograda. Čak i raspala Crna Gora ima emisije posvećene Nikšiću, Bijelom Polju... itd., ali B92, Pink i RTS imaju emisije posvećene samo i isključivo Beogradu, kao da je čitava Srbija taj nesretni Beograd. Ostale gradove možete da vidite samo kad je neki specijal o životinjama ili kad je neki politički govor, i uglavnom su tu kao daleke turističke destinacije, nešto što se treba obići kad se izađe iz tog velegrada - Beograda, ako se ima vremena, da se čovjek nadiše vazduha i tome slično. Stvaran život u Bečeju, Požegi i Zaječaru? Ma hajte, molim vas.

Resume: Pederi na B92 - ne smeta, čak pozdravljam. (Axelov citat) 'strani vlasnici koriste B92 kao sredstvo propagande sa ciljem edukacije Srba, njihovog preoblikovanja i dovođenja u evropske - svetske standarde i norme koje su propisali, tj za "civilizovanje" ' - ne smeta, čak pozdravljam. Etiketiranje neistomišljenika, potpuno odsustvo političke tolerancije, nesposobnost javnog i objektivnog preispitivanja onoga što se promoviše - veoma smeta. Pozdrav.

P.S. Riječ peder ne koristim pogrdno. Gej mi nije OK, a homoseksualac je predugo. Čisto ako sam nekoga uvrijedio.
All those moments will be lost in time like tears in rain.

Milosh

@BladeRunner
Svaka čast za ovaj post!
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

EKSTREMISTA

QuoteAlex Poslao: 10, April, 08. 21:28    Naslov: B92

- strani vlasnici koriste B92 kao sredstvo propagande sa ciljem edukacije Srba, njihovog preoblikovanja i dovođenja u evropske - svetske standarde i norme koje su propisali, tj za "civilizovanje".

Šta bre ima dalje da polemišemo kad je tv B52 21.februara bila najčuvanija zgrada u Beogradu.
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Ghoul

Quote from: "Milosh"@BladeRunner
Svaka čast za ovaj post!

takođe: all respect, i potpisujem svaki red!
https://ljudska_splacina.com/

angel011

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "Milosh"@BladeRunner
Svaka čast za ovaj post!

takođe: all respect, i potpisujem svaki red!

Same here!  :lol:
We're all mad here.

Kler_Vojant

Quote from: "BladeRunner"

B92, Pink i RTS imaju emisije posvećene samo i isključivo Beogradu, kao da je čitava Srbija taj nesretni Beograd. Ostale gradove možete da vidite samo kad je neki specijal o životinjama ili kad je neki politički govor, i uglavnom su tu kao daleke turističke destinacije, nešto što se treba obići kad se izađe iz tog velegrada - Beograda, ako se ima vremena, da se čovjek nadiše vazduha i tome slično.

Chisto da prekinemo niz, i izigravamo malo picajzle, b92 su nedavno imali (odlican) dokumentarac o nezenjama po Kursumliji i uvozenju mladi iz ruralnih delova Albanije.
Osim toga,spot on.
Sto se tice decentralizacije, nema nichega dok mi lokalci ne mrdnemo (necenjene) guzice.

Alex

@ Blade Runner

tebi je izgleda promaklo sledeće:

QuoteNe smeta mi previše kad neki medij propagira određene ideje, način ponašanja, stil života. Ako se to radi javno, jasno i glasno, a ne prikriveno i perfidno, negirajući da se to radi.

Ne bi meni smetalo, kad ne bi bilo licemerja, kritike drugih zbog istog, javnog nepriznavanja i prikrivanja sopstvenog delovanja.

Ako se radi u tajnosti i ne priznaje, asocira na nečasne radnje. Zna se da su zabranili umetanje reklamnih frejmova u igrane programe tj reklamu na podsvesnom nivou. Zato jer je nemoralno tako uticati na ljude, a ako znaju da je reklama na programu, to je ok.

I zar igrani programi svim normalnim televizijama ne služe zbog gledanosti i ostvarenja profita, a gledaocima zbog zabave i umetničkog doživljaja. Poruke su u redu (tolerancija, mir, ljubav...), ali za autore-stvaraoce, a ne za tajanstvene vlasnike medija i njihove interese.

BR:

QuoteResume: Pederi na B92 - ne smeta, čak pozdravljam. (Axelov citat) 'strani vlasnici koriste B92 kao sredstvo propagande sa ciljem edukacije Srba, njihovog preoblikovanja i dovođenja u evropske - svetske standarde i norme koje su propisali, tj za "civilizovanje" ' - ne smeta, čak pozdravljam. Etiketiranje neistomišljenika, potpuno odsustvo političke tolerancije, nesposobnost javnog i objektivnog preispitivanja onoga što se promoviše - veoma smeta.

O tome se radi. zar nisi uočuo korelaciju tj da to nisu dve, već ista stvar.
Ko smeta ostvarenju postavljenih ciljeva treba ga zabraniti, cenzurisati, ignorisati, kritikovati, oljagati, uništiti...
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Loengrin

Quote from: "Kler_Vojant"
Chisto da prekinemo niz, i izigravamo malo picajzle, b92 su nedavno imali (odlican) dokumentarac o nezenjama po Kursumliji i uvozenju mladi iz ruralnih delova Albanije.
Osim toga,spot on.
Sto se tice decentralizacije, nema nichega dok mi lokalci ne mrdnemo (necenjene) guzice.

To su objavili da ne bi morali da pricaju o uvozu devojaka iz Moldavije, Ukrajine, Rusije i njihovoj udaji za te iste neženje.

Ah, da!
Nastavljam niz potpisa za BRa.
(ako nastavimo ovako skupice dovoljno glasova za izbore :lol: )
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Alex

Izgleda da propaganda B92 i nije baš tako prozirna (svima) kao što tvrdi Cornelius.

Onda samo ostaje da ljudi potpisiju Blade-ov post, a njemu samom da se iščuđava zašto mu te dobre demokrate brišu postove.

Alexdelarge

Evo ja cu malo da unesem zivosti u raspravu ,tako sto cu osporavati neke BladeRunner-ove tvrdnje & ostalih.

QuoteDa li ćete u 'Selo gori, a baba se češlja' da vidite kako čovjek šamara ženu?
Ne.Niti treba.U pitanju je humuristicka serija (je l'?) a ne dokumentarac ili emisija koja se bavi nasiljem nad zenama. O nasilju nad zenama i inim drustveno-angazovanima temama gledaj Kljuc N.Miljkovic,koja se time bavila u vise navrata.

QuoteTreba li da komentarišem Pink? To je televizija koja je veoma uspješno ubila narodnu muziku, odnosno postigla da se pod njenim imenom prodaje nešto što blage veze nema sa tim. Najviše zbog njih to, odnosno narodna muzika, više ne postoji. Preselilo se u etno, zajedno sa onim likovima što duvaju u neke tikve, kravlje glave, ne znam ni sam

Turbo folk je postojao mnogo pre nego sto je Pink i osnovan.Pink ima u tome svog udela, ali pitanje odumiranja narodne muzike ipak kompleksnije.

QuoteEtiketiranje neistomišljenika, potpuno odsustvo političke tolerancije, nesposobnost javnog i objektivnog preispitivanja onoga što se promoviše - veoma smeta.

Gde si ti  video, da njihovi novinari etiketiraju neistomisljenike i ostalo sto si naveo?Treba praviti razliku izmedju izjave npr.Natase Kandic koja je emitovana na B92 i samog B92.

QuoteOpšte je poznata stvar da je B92 peta kolona i da radi protiv Srba i Srbije. Cilj im je da popeglaju svima mozak, pa da mašemo zastavicama kada dodju kolonizatori i da im budemo marva.
U ovoj ubogoj drzavi mahalo se svim mogucim zastavicama i ostalim insignijama i ne vidim zasto bi se taj period ogranicio od 2000. godine kad je b92 osnovan pa naovamo.

QuoteMa B92 dok se borio za svoje mesto glumio je građanski intelektualizam, sada, kada je komunizam pao u Srbiji i kada su oni izgubili prvobitni smisao pokušavaju da igraju tržišnu igru, a to je Pink koncept. Nema tu mnogo matematike.
Mislite da Enter televizija ne mašta da bude Pink mašinerija za pravljenje para?

Naravno.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Alex

Evo ga, dok ovo pišem Sex & The City.

U popodnevnim časovima, a nema čak ni znaka "ne preporučuje se mlađima od...".

Da li je u bilo kojoj zapadnoj zemlji ova serija išla u 5 popodne na nacionalnoj TV?

Kasni večernji termin je nešto što što se podrazumeva!

Lepo se vidi da su ciljna grupa B92 deca (kao i kod VB).

Ren i Stimpi su polu-andergraund crtać sa (često) odvratnim humorom koji je na MTV-u išao posle ponoći, a B92 ga je tretirao kao Sunđer Boba.

angel011

Evo nečeg zanimljivog sa B92 sajta: http://blog.b92.net/text/2759/Fantastika%20u%20Briselu/

Da li je neko od naših slao nešto na taj festival, i ima li takvih planova?
We're all mad here.

Ghoul

Quote from: "Alex"Da li je u bilo kojoj zapadnoj zemlji ova serija išla u 5 popodne na nacionalnoj TV?
Kasni večernji termin je nešto što što se podrazumeva!

posle DNEVNIKOVOG DODATKA – sve ostalo je: patka.

posle masakriranih leševa – obučenih i golih – nešto malo crtića i lascivnih šala nije ništa...
https://ljudska_splacina.com/

BladeRunner

Ne znam šta'b reko. B92 nikome nije nejasna televizija, bilo da je ljudi vole ili ne vole. Samo kratko:

QuoteGde si ti video, da njihovi novinari etiketiraju neistomisljenike i ostalo sto si naveo?

Pa čitava priča je i počela oko toga da ti ne dozvole komentar, jer te, ako se ne slažeš sa njima, u glavi odma zamisle kao čovjeka čije grudi krasi tetovaža Ratka Mladića (in Edward Norton style). Prosto postoje oni (B92) i zatucana rulja (sve što nije B92). Baci pogled na sajt, program i forum i kašće ti se samo. Konkretno: izvještavanje sa demonstracija u Beogradu oko Kosova. CNN je imao, da kažem, objektivniji prilog od B92.

@Alex - Znači, tebi bi sve bilo u redu kad bi se prije emitovanja ovih serija pojavio spiker i rekao:'Dragi gledaoci, sada repriziramo seriju 'Vil i Grejs' po dvanaesti put, kako bi pokušali da utičemo na toleranciju prema homoseksualcima. Hvala što gledate B92.' Ne znam kome je perfidno ili tajno emitovanje baš ovakvih sadržaja na B92 - pa to je potpuno otvoreno, isto kao što emisiju tipa 'Žikina šarenica' očekuješ na RTS-u, a nikada na B92. Djeluje mi da ti propuštaš prostu činjenicu da svaka televizija na kugli zemaljskoj propagira (citiram te) 'određene ideje, način ponašanja, stil života'. I svaka to radi veoma javno, samim svojim programom, koga valjda ne treba da objašnjava - dovoljno je što ga emituje. A što se tiče boldovanog, za mene to nisu iste stvari. Vrijednosni, politički i svaki drugi identitet nema veze sa nesposobnošću da se čuje kritika. Recimo, može da se napravi televizija, čiji bi ja bio urednik, koja bi odražavala sve ono što meni odgovara, a ne bi bila otvorena za kritiku. Ako se umnožim u deset primjeraka, bio bi to najbolji kanal za preostalu devetoricu. Na tom principu funkcioniše i B92, i RTS. Jedini regulator su finansije, ali RTS se finansira haračem, a B92 (ti kažeš, ja vjerujem) od stranih donacija, čime se o promjeni uređivačke politike reklo sve što se moglo. Prosto: tu se ne može ništa.

P.S. Hvala za podršku, mada je i kritika super. B92 za precednika!

Alexdelarge

Pa čitava priča je i počela oko toga da ti ne dozvole komentar, jer te, ako se ne slažeš sa njima, u glavi odma zamisle kao čovjeka čije grudi krasi tetovaža Ratka Mladića (in Edward Norton style). Prosto postoje oni (B92) i zatucana rulja (sve što nije B92). Baci pogled na sajt, program i forum i kašće ti se samo. Konkretno: izvještavanje sa demonstracija u Beogradu oko Kosova. CNN je imao, da kažem, objektivniji prilog od B92.

cek,cek,samo polako.Sajt i forum su sasvim nesto drugo od televizije B92 i  novinara.Na njihovom sajtu i blogu sam i sam imao problema,a za to treba ISKLJUCIVO kriviti MODERATORE.

Mene zanima sta ti zameras njihovim novinarima, npr.Jugoslavu Cosicu,Brankici Stankovic, Beckovicevoj koja tu gostuje i drugima?

Jos jednom ponavljam, pravite razliku izmedju izjava koje daju Kandiceva , Ceda, Teofil Pancic i dr. (koje vam se ocito ne dopadaju) i televizije B92 koja to prenese.

Na b92 nema novinara kao ranije na RTS-u poput Stefana Grubaca,Sime Gajina, Spomenke Jovic i ostalih spodoba koje huskaju, klevecu, manipulisu itd.

scallop

Quote from: "Alexdelarge"Mene zanima sta ti zameras njihovim novinarima, npr.Jugoslavu Cosicu,Brankici Stankovic, Beckovicevoj koja tu gostuje i drugima?

Jel' mogu ja?

Jugoslav Ćosić je osoba koja nije u stanju da prikrije svoj privatan stav. Nikada nisam video da je Leri King jednog sagovornika poštovao, a drugog omalovažavao. Ćosić to jednostavno ne ume. Ista je i ona ženska osoba koja to radi na radiju B92 (ne znam kako se zove). Riha malo posrće kad pokušava da se ponaša na isti način. Bećkovićka je jednostavno - zlobna, to joj je manir. To nije dostojno novinarstvo.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

BladeRunner

QuoteMene zanima sta ti zameras njihovim novinarima, npr.Jugoslavu Cosicu,Brankici Stankovic, Beckovicevoj koja tu gostuje i drugima?

Već sam ti rekao: ne znam koji novinar je izvještavao o demonstracijama u Beogradu povodom Kosova. To je bilo etiketiranje stepena da se stotine hiljada ljudi poistovjete sa dvije ćurke koje su slomile izlog da bi ukrale patike. Čitavo izvještavanje je bilo sramno i paranoično. I huškanje, i klevete, i laži, u trajanju od nekoliko sati vanrednog programa. Šta hoćeš više?

Dalje: selektivnost. Kažeš: pravite razliku između izjava Kandićke... koje vam se ne dopadaju, i ovih drugih koje vam se dopadaju. Promiče li ti da je izbor tih izjava koje ćeš objaviti manipulacija? Pretpostavljam da i Nacionalni front nije nacistički sajt - oni samo prenose izjave pojedinaca. Doduše, kod njih to nisu Kandićka i Pančić, već je... kogod.

Što se tiče novinara, Jugoslav Ćosić mi je antipatičan do bola. Stepen neprijatnosti pitanja mu varira od ličnog nedopadanja gosta - pogledaj transkript emisija na sajtu. Čedu se nije usudio da pita odakle mu novac za stan i telohranitelje (još se ovaj i brecnuo na njega kad mu je spomenuo kako odbija od sebe DS, na šta se Jugoslav odmah izvinio), dok takve kočnice nema kad intervjuiše njemu manje drage osobe. Poenta nije da ove, manje drage, treba da štedi, nego da NIKOGA ne treba da štedi. Ako preneseš informaciju, ne znači da si objektivan i otvoren. I CNN je prenosio informacije o, recimo, zapaljenoj džamiji u Nišu, ali je zaboravio da spomene da je istog dana protjerano 25000 Srba sa Kosova. Tehnički, nisu slagali ništa. Baš kao i B92. I RTS, da ne bude zabune (nego, sad sam se pretvorio u napadača objektivnosti B92, pa da ne kvarim).

edit: Ignoriši post, tek sad vidio da je scallop odgovorio  :(. Izvinjavam se za upad.

Alex

Quote from: "Alexdelarge"

cek,cek,samo polako.Sajt i forum su sasvim nesto drugo od televizije B92 i  novinara.Na njihovom sajtu i blogu sam i sam imao problema,a za to treba ISKLJUCIVO kriviti MODERATORE.

Mene zanima sta ti zameras njihovim novinarima, npr.Jugoslavu Cosicu,Brankici Stankovic, Beckovicevoj koja tu gostuje i drugima?

Jos jednom ponavljam, pravite razliku izmedju izjava koje daju Kandiceva , Ceda, Teofil Pancic i dr. (koje vam se ocito ne dopadaju) i televizije B92 koja to prenese.

Na b92 nema novinara kao ranije na RTS-u poput Stefana Grubaca,Sime Gajina, Spomenke Jovic i ostalih spodoba koje huskaju, klevecu, manipulisu itd.

B92 već godinama vodi otvoren rat (malo je reći kampanju) protiv SRS. Stvarno nije jednostavno bez ozbiljnih analiza sada obrazložiti ovo, ali nema potrebe jer je očigledno.

Moram reći da sam u početku uživao u tome i opravdavao ih. Radikali su u našoj politici izmislili sve najprljavije metode blaćenja, podmetanja, huškanja, lažnog optuživanja i bila je pravda da osete isti takav tretman prema sebi, a da im istovremeno pristup na B92 bude jedno vreme zabranjen.

Kad već pominješ Jugoslava vrhunac neprofesionalne antiradikalske kampanje je kad je on optužio Nikolića da je vlasnik nekih stanova u svojoj emisiji - nadmeno i drsko.

Kad se ispostavilo da je to neki drugi Nikolić izjavio je - ne digujem mu izvinjenje.  :shock:

Danas: radikali na B92. Jeste plaćeni termin, ali nekada nije moglo ni tako. Ima ih i u ostalim emisijama predizborne kampanje.

Dosta su im vratili, pa nema više potrebe da im se svete? Ili računaju da ako radikali ovaj put dođu na vlast nije loše da poboljšaju malo odnose?

Svaka čast Brankici s jedne strane, za pokretanje i istraživanje. Ali totalna pristrasnost joj samo smeta u objektivnijem sagledavanju. Ko se informiše samo iz Insajdera - Beba i Čeda mu dođu kao sveci.

Olja je OK, ali njena emisija je autorska. Sad je na B92, sutra možda na drugoj TV.

slavkod

Ako zanemarimo da su sva takozvana istraživanja u sasvim drugoj programskoj funkciji od one koja naizgled pokreće je metod rada.Takvo itraživanje je po metodu identično sa INFORMATIVNIM RAZGOVORIMA  u policiji ,kako u vreme Tita ,tako i danas.Osnovno je da se sagovorniku utuvi u glavu sledeće:Mi sve znamo ,priznaj i biće bolje.Nepristojnost i netrpeljivost u razgovorima sa ljudima koji im ne odgovaraju su najveća prepreka da se proguta i ono što dobro  krenu da urade.

Boban

Što se tiče Radikala na B92 (i Enteru i drugim urbanim stanicama) to rade po savetu svog američkog advertajzinga za izbore, naime, rečeno im je da ne treba da ulažu u promociju u sredinama gde već imaju prednost, nego tamo gde nemaju. I oni su to shvatili doslovno, te plaćaju ogromne pare da se šepure televizijama gde do juče nisu mogli ni da privire.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Cornelius

Sajt i forum su sasvim nesto drugo od televizije B92 i  novinara.Na njihovom sajtu i blogu sam i sam imao problema,a za to treba ISKLJUCIVO kriviti MODERATORE.

Znaci, za bombardovanje Srbije 1999. godine iskljucivo su krivi piloti americkih aviona?

Alexdelarge

Quote from: "Cornelius"

Znaci, za bombardovanje Srbije 1999. godine iskljucivo su krivi piloti americkih aviona?

Sofizam, koji ne bi prosao ni kod osnovaca...dajte ljudi malo ozbiljnosti,ko vas pita da li vam se svidjaju osobine ili boje ociju novinara,  govorimo o tome kako ko radi svoj posao.

QuoteKad već pominješ Jugoslava vrhunac neprofesionalne antiradikalske kampanje je kad je on optužio Nikolića da je vlasnik nekih stanova u svojoj emisiji - nadmeno i drsko.

Vrlo dobro se secam te emisije. Nije ga optuzio nego pitao.Dakle, nista nije tvrdio.

QuoteSvaka čast Brankici s jedne strane, za pokretanje i istraživanje. Ali totalna pristrasnost joj samo smeta u objektivnijem sagledavanju. Ko se informiše samo iz Insajdera - Beba i Čeda mu dođu kao sveci.

Koliko puta je zvala Jocica i Dr.Vojislava pa nisu hteli da dodju.

Uz sve nedostatke, B92 i dalje ima najbolji informativni program.

angel011

Quote from: "Cornelius"

Sofizam, koji ne bi prosao ni kod osnovaca...dajte ljudi malo ozbiljnosti,ko vas pita da li vam se svidjaju osobine ili boje ociju novinara,  govorimo o tome kako ko radi svoj posao.

Promašio si poentu. Ne mogu da budu krivi ISKLJUČIVO moderatori, već su krivi i oni koji im naređuju kako da rade svoj posao. Moderatori rade prema određenim - nečijim - uputstvima.
We're all mad here.

scallop

Quote from: "Alexdelarge"Koliko puta je zvala Jocica i Dr.Vojislava pa nisu hteli da dodju.

Momak, kad god ti padne napamet da se mašiš dr Vojislava seti se da ti to nisi. Ta "Čanak demonstracija" je bedna po definiciji.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Alexdelarge

Quote from: "angel011"

Promašio si poentu. Ne mogu da budu krivi ISKLJUČIVO moderatori, već su krivi i oni koji im naređuju kako da rade svoj posao. Moderatori rade prema određenim - nečijim - uputstvima.

Ma jok bre. Ako se moderatoru ne svidja tvoj odgovor cak i kad nema veze sa politikom, vec sa sportom, stopirace ga. Veruj mi ,imam sa njima dugogodisnje  iskustvo.

angel011

Da, ali nije kriv samo moderator, već i onaj ko ga pušta da se tako ponaša. Njegov poslodavac. Njegova firma.
We're all mad here.

dmitras

I to, da. I ovo:

''Jos jednom ponavljam, pravite razliku izmedju izjava koje daju Kandiceva , Ceda, Teofil Pancic i dr. (koje vam se ocito ne dopadaju) i televizije B92 koja to prenese.''

Svi mi umemo da napravimo tu razliku. Ali, možda je pravo pitanje: čiju će izjavu pustiti u etar, a čiju ne? (Odnosno, KAKVU izjavu?)

Propaganda se u velikoj meri sprovodi tiho, a ne galameći...
Izbacite pornografiju iz fantastike!!!

Cornelius

B92 vlasnička struktura

B92 Trust
35,319%
MDLF Inc .
38,782%
Dexy co
9,057%
Salink ltd
9,348%
Mali akcionari
7,494%

MDLF

Media Development Loan Fund (MDLF Inc.) je međunarodna neprofitna organizacija koja podržava nezavisne informativne medije u demokratijama u razvoju. Aktivan je u Africi, Aziji, Južnoj Americi, Rusiji i zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza, kao i u jugoistočnoj Evropi, gde podržava izgradnju stabilnih i jakih nezavisnih medija. Kroz kapital pod povoljnim uslovima, obuku i dugoročnu pomoć, MDLF pomaže informativnim organizacijama koje su posvećene profesionalnom novinarstvu da učvrste svoj rad i postanu komercijalno održive. Detaljnije o MDLF-u na www.mdlf.org.

(ovo je lova Džordža Sorosa)

Vladimir

Quote from: "Alex"Evo ga, dok ovo pišem Sex & The City.

U popodnevnim časovima, a nema čak ni znaka "ne preporučuje se mlađima od...".

Da li je u bilo kojoj zapadnoj zemlji ova serija išla u 5 popodne na nacionalnoj TV?
U SAD, ali su izostavljene scene seksa i psovke.

Loengrin

Seks i grad bez seha... kanda gubi poantu, mada ga i ovako nešto nema previše. Mora da je prečišćena verzija ličila na vic bez kraja.
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

slavkod

Isto kao i prečišćena verzija filma Kabare koja je u Nemačkoj prikazivana bez svih scena koje se odnose na nacizam!

Loengrin

:?  :cry:  :x   :cry:  :x  čovek svakoga dana nauči nešto novo  :cry:

Alexdelarge

hhaahhahahaha

Rile

Nije smešno, čovek vodi sportski program, a tamo su akteri odeveni uglavnom tako - ili nose ponekad i suknjice...

Gaće skidaju tek kad se pojavi čika S. (ranijepominjani), a dokle smo mi stigli kao zemlja i svi ostali ćemo  uskoro pratiti njihov svetli primer.

Alex

Mene zanima kad će na onim kaironima na B 92 da nauče da iza tačke, zareza itd stave prazno mesto,a ne kao ovo ispred.

Da slovo Đ pišu Đ , a ne u istom redu po nekoliko puta i DJ i Đ.

Da na teletekstu promene naziv države koji više nije SCG itd.

Son of Man

Evo slusho sam sad vesti, prva vest naravno ovaj nesretni kamerman ce morati chak 7 dana da ostane u bolnici, jadan on... :(  :cry:
Jbte svuda u svetu se kamermani prebijaju shto je i normalno, jer ko josh voli da bude uslikan u vrshenju krivichnog dela, a ovi nashi digli halabuku, pa shta su ochekivali da ce da ga maze, da ce da ga popnu na krkache da bi imo bolji pregled ?!  :P  :evil:

Meho Krljic

Quote from: "Son of Man"Evo slusho sam sad vesti, prva vest naravno ovaj nesretni kamerman ce morati chak 7 dana da ostane u bolnici, jadan on... :(  :cry:
Jbte svuda u svetu se kamermani prebijaju shto je i normalno, jer ko josh voli da bude uslikan u vrshenju krivichnog dela, a ovi nashi digli halabuku, pa shta su ochekivali da ce da ga maze, da ce da ga popnu na krkache da bi imo bolji pregled ?!  :P  :evil:

Pa, ne, ali ako imaš silnu količinu policije u punoj opremi za razbijanje demonstracija i relativno malo učesnika protesta od kojih je samo delić nasilan, onda očekuješ da civili budu zaštićeni.

Son of Man

Eh sad jbga, Dacic je ministar pa mora malo da se opere za onu sramotu, al to mu nece pomoci , kasno je sad. A za mene novinari nisu civili jer ako me snima dok vrshim krivichno delo da bi me namestio on tako postaje saradnik policije i realno je da bih ga shutno.

Albedo 0

Jugoslav Ćosić je kreten.... već je Blade runner pomenuo da lik ništa nije pitao Čedu za stan, a obrukao se kad mu je Nikolić bio gost... A i Bećkovićka je sve gluplja...

Ali radikali se glupiraju samo kritikujući B92 umjesto da su prigrlili Košavu ili Avalu i napravili sopstveni program... Tako se to radi, nema nigdje objetivnog novinarstva već naklonjenog ili nenaklonjenog... možda ne mogu da dođu do elektronskih medija zbog ''demokratskih'' pritisaka, pa imaju samo štampu, i to žutu.

Moraće da se uozbilje ako misle da osvoje vlast...

akhnaton

Quote from: "Albedo 0"Jugoslav Ćosić je kreten.... već je Blade runner pomenuo da lik ništa nije pitao Čedu za stan, a obrukao se kad mu je Nikolić bio gost... A i Bećkovićka je sve gluplja...

Ali radikali se glupiraju samo kritikujući B92 umjesto da su prigrlili Košavu ili Avalu i napravili sopstveni program... Tako se to radi, nema nigdje objetivnog novinarstva već naklonjenog ili nenaklonjenog... možda ne mogu da dođu do elektronskih medija zbog ''demokratskih'' pritisaka, pa imaju samo štampu, i to žutu.

Moraće da se uozbilje ako misle da osvoje vlast...

A Ti si najpametniji!? Sušta inteligencija, koeficijent IQ-a 10000. Dolaziš sa druge planete, kakve planete? Iz drugog univerzuma.
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Albedo 0

Nisam najpametniji i ne dolazim sa druge planete.

I najveća gluperda može da primijeti da je Ćosić neobjektivan... kao uostalom i ostatak B92...

Sa Sorošom imaju i Ameri problema...
http://www.youtube.com/watch?v=iA3KE7naoSA&feature=related