• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Novi strip magazini

Started by gargamel, 11-04-2008, 19:37:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

gargamel

Danas sam se prijatno iznenadi kada sam kupio kod mog stalnog snabdevaca stripovima dva nova magazina a oba iz BiH ili iz iH pošto su izdanja Print Medije iz Širokog Brijega. U pitanju su Metal Hurlant i Plavi Vjesnik. Metal Hurlant je neka vrsta domaceg izdanja bivšeg fracuskog magazina kod nas verovatno poznatijeg po svom američkom bratu Heavy Metal. Doduše, manje strana(52), lošiji papir ali u boji. Stripovi Invazija Baranko/Jodorowsky, Sjeme ljubavi Cruz/Riou, Utvrda bez izlaza Gir i 20 protiv 1 Corentin/Le Barre, takodje i tekst o Jodorowskom. Cijena, prava sitnica 250,00 dinara. Plavi Vjesnik pak na 40 strana 8 u boji od čega jedna naslovna i jedna (zadnja) reklama. Stripovi su stari poznati i već vidjeni davno, Triganski imperij Dona Lawrenca, Karl Viking od istog autora, Čelična Kandža Jesusa Blasca i Garth Martina Asburya. cijena 150,00 dinara. Šta vi kažete na ova izdanja? O Strip Magazinu istog izdavača već postoji tema ali i ovde dajte svoja mišljenja. Mnogo izdanja ili malo, na duge staze ili kratkog daha? :?:
Kako se vesla po drvenom moru?

jeremiah

Quote from: "gargamel"Šta vi kažete na ova izdanja? O Strip Magazinu istog izdavača već postoji tema ali i ovde dajte svoja mišljenja. Mnogo izdanja ili malo, na duge staze ili kratkog daha? :?:

Prelistao, nisam kupio, bar ne još (kupio kolega sa posla).

Plavi Vjesnik je apsolutno bespredmetan ako ovako nastavi, mislim sa ovakvim sadržajem pre svega, pa i štampom.

Metal Hurlant ima sadržaj baš po mom ukusu i mogao bi da prodje pod uslovom da povećanjem broja strana i tiraža smanji cenu.
Evo i primera - obzirom da sam bajker, godinama ne propuštam ni jedan broj Moto Pulsa, izuzetan kvalitet sadržaja, i štampe, i uvek je cena
zaista prava sitnica, trenutno 150 dinara za 164 full color strane + obavezna Joe Bar epizoda :wink:

Da, zaista se ne mogu porediti korisničke baze za ova dva izdanja, ali malo više  sličnog tršišnog ponašanja MH ne bi donelo ništa loše, naprotiv !
:: orange is faster color ::

Alex

Quote from: "jeremiah"
Plavi Vjesnik je apsolutno bespredmetan ako ovako nastavi, mislim sa ovakvim sadržajem pre svega, pa i štampom.

Zašto? Zašto ne bi postojala revija sa starim, nekada vrlo popularnim stripovima - danas klasicima? Nisam ga još kupio, samo prelistao, ali to su provereni naslovi koji bi mogli da odgovaraju profilu starije publike, koju novotarije slabo zanimaju, a i mlađi mogu da vide šta se nekeda kod nas čitalo i objavljivalo.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

jeremiah

Quote from: "Alex"
a i mlađi mogu da vide šta se nekeda kod nas čitalo i objavljivalo.

Nama "starijima" kojima je to sve prežvakavano mnogo puta još od kraja šezdesetih nije previše interesantna reciklaža,
a mlade zanima samo live action i adrenalin, sad i odmah, nema tu vremena za sedenje i čitanje bilo čega, što je
u krajnjoj liniji žalosno - mislim a i vidim da se ne čita ama baš ništa, samo minimum za prelazak u narednu godinu studija ili škole.
Moj klinac ima 21 godinu, puna nam je kuća raznih generacija, od 12 do 50. Pitam ja šta se sluša, pitam i šta se gleda,
podmećem knjige i naročito stripove, i nema tu interesovanja ni za prelistavanje. Nažalost.
Reče jedan moj drugar - došao đavo po svoje, ubrzao vreme.
Možda čovek ima pravo.
Koliko se ti uopšte družiš sa mlađima (mladima) ?
:: orange is faster color ::

Alex

a mlade zanima samo live action i adrenalin, sad i odmah, nema tu vremena za sedenje i čitanje bilo čega, što je
u krajnjoj liniji žalosno - mislim a i vidim da se ne čita ama baš ništa, samo minimum za prelazak u narednu godinu studija ili škole.

Koliko se ti uopšte družiš sa mlađima (mladima) ?

Znam. (Vidi topik o bioskopima na kulturi)

Mislio sam da je u načelu ispravna ideja pokretanja časopisa sa starim stripovima edukativno - podsetno - nostalgičarskog karaktera.

Da li će biti interesovanja, videće se. Teško da će se čitati i kupovati i mnogo komercijalnije stvari. Neću da se bavim prognozama, jer ispadam pesimista, mada uvek postoje minimalne šanse za iznenađenja.

Kad sam pominjao mlađe, mislio sam na retke nove ljubitelje stripa u mlađim generacijama, nikako na masovnu publiku.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

gargamel

ponovo prelistavajuci Strip magazin broj 3 naidjoh na podatak da je u impresumu upisan broj 2. Greska ili sta vec? U uvodniku kaze da je treci broj. Ima li neko prva dva i gde se mogu nabaviti? Darkwood mozda?

gargamel

kad smo kod stripova Dona Lawrenca, Karl Viking mi je bio omiljen jos dok sam ga citao u staroj Panorami a Trigan mi je bio uvek samo lepo naslikan ali su price bile blago receno slabe. Kada je poceo da radi Storma price su se malo popravile ali je tek sa Martinom Lodewijkom Storm dosao na svoje. Prava stvar je pocela od devete epizode kada startuju Pandarvijanske Hronike u kojima je i crtez dobio na kvalitetu i ostrini. Nadam se da ce neko (Beli Put mozda?) razmotriti objavljivanje ovog serijala. Naravno u boji jer je sve drugo van pameti

DušMan

Dobro je pogledati ovaj topic sa vremenske distance od par meseci, pošto je očigledno da je g. Milićević nastavio staru dobru tradiciju. Nema nama dobrog strip magazina, pa nema.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.