• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Uskrs

Started by drf, 27-04-2008, 01:10:50

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

drf

Svim vernicima koji slave po starom kalendaru, Hristos vaskrse.

zstefanovic

Ваистину Васкрсе. И тачка.  8)
Свест је екран. Време је тачка. Рат је наслеђен. [,,Веригаши"]

Meho Krljic

Kako to rekoh malopre jednoj osobi: da je zaista vaskrsao, sigurno bi to pisalo i u Kur'anu.

No, da ne kvarimo, srećno svima i vernicima i nevernicima, nek se sete da je vaskrsenje pre svega matafora za duhovnu transformaciju individue. :lol:

Kler_Vojant

...i obnovu vegetacije.

Boban

Običaji su bili neophodni da se narod održi u srednjem veku, danas su samo balast.
Sve se menja, idemo dalje; kao što je Emitor na početku rađen na geštetneru, pa pisaćom mašinom i letrasetom, pa kompozerima i fotokopiranjem, pa kompjuterima i fotokopiranjem, te onda polako prelazi na pravu i digitalnu štampu, pa eto sad se neki zalažu da istovremeno izlazi višejezično a na kraju će svakako preći u elektronski oblik; eto, isto tako i društvo treba da ide dalje i napred a ne da igra dodole za prizivanje kiše i ostale paganske običaje jer su naši.
Nije slučajno da se isti ljudi zalažu na povratak ka ćirilici i povratak ka vrednostima relevantnim pre 1500 godina.

Hoću da budem Srbin BEZ praznoverica i običaja ustanovljenih u praistoriji primerenih tadašnjim potrebama i okruženju. Hoću svoje pravo da se ne ponašam kao ovca u stadu, da razmišljam svojom glavom i da biram sam svoj put, da mi niko ne govori šta treba i šta mora da se radi.
Srbija NISU samo Srbi pravoslavci-ćiriličari, zbog takvih zaostalih stavova i proterivanja svih koji ne misle isto, napunili smo okolne prostore svojim narodom i jezikom i kulturom i umesto da danas Srbija bude moćna država maltene u granicama nekadašnje Jugoslavije, polako tapkamo ka najjadnijem mestu u Evropi i svetu, bićemo skladište za ruski niklearni otpad i svakako bezbedni od okoline jer nas niko neće hteti.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

blasphemer

Hail Satan! khm...pardon... Boban!  :evil:
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." AL:I,40

drf

Kume, ne kvari praznik.

Ja tebi ne diram Dan zaljubljenih i cocacolin praznik.

Naravno, sve što si napisao je netačno. Autošovinizam se ne smiruje u potrazi za još "argumenata".

Ali, u mom domu je danas najradosniji praznik i poštuj to.

Meho Krljic

Evo da vaskrsne i ovaj topik. Kad neće (hrišćanski) breg Mehmetu, moraće Mehmet da mu prilepi par šamara i pripreti prstom:

Barbarin

Lepo si ofarbao jaja Meho. :)
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Mileva

Bravo Meho :). Evo i ja cu uskoro da ofarbam jaja. U cemu si farbao ova sto su ispala jako tamna, gotovo crna?

Ghoul

a ova nisi teo da otkriješ?

https://ljudska_splacina.com/

Meho Krljic

Quote from: Barbarin on 11-04-2015, 00:11:30
Lepo si ofarbao jaja Meho. :)

Žena farbala. Ja sam samo obezbedio jaja i farbu i nisam je tukao dok je farbala.

Quote from: Mileva on 11-04-2015, 00:19:36
U cemu si farbao ova sto su ispala jako tamna, gotovo crna?

Ma, inače naša jaja budu lepša ali ove godine imamo određene porodične obaveze koje nisu dopustile mnogo zezanja oko jaja. Inače, sva su jaja farbana istim bojama, koje sam kupio od prijatnog mladog Roma ispred ulaza u našu pijacu, ali su jaja očigledno drugačije primala boju. Ova bledunjavija kojih na slici ima više su ova jaja od prirodno gajenih kokošaka. Ona druga, gde je boja tamna i jaka su jaja kokošaka gajenih u neljudskim uslovima u nekom kombinatu. Kod njih se boja iz nekog zastrašujućeg razloga boje prima.

Джон Рейнольдс

Quote from: Meho Krljic on 11-04-2015, 08:14:14
Ona druga, gde je boja tamna i jaka su jaja kokošaka gajenih u neljudskim uslovima u nekom kombinatu. Kod njih se boja iz nekog zastrašujućeg razloga boje prima.

Порознија љуска.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

mac

Verovatno boja i prođe kroz ljusku, i primi se i na belancetu. Istorija Budućnost će pokazati.