Author Topic: Конкурс: Велес, Македонија  (Read 11715 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zstefanovic

 • 4
 • 3
 • Posts: 2.413
Конкурс: Велес, Македонија
« on: 30-04-2008, 12:52:26 »
Јавен конкурс за 6-тиот Салон на стрип „Велес 2008“
14, 15. и 16. ноември 2008.

Пропозиции:

Право на учество имаат сите стрип автори од сите земји во светот;

Должината на стрипот може да бие до 6 табли и да се испрати во квалитетна копија форма А4

Темата на стрип-делото е слободна

Текстот на стрипот може да биде на: македонски јазик (за авторите од Македонија), на јазиците на екс-југословенските републики (за нив) или на англиски јазик

Секој автор може да учествува само со по еден стрип

На еден стрип може да работат повеќе автори

Секој учсник да испрати :лична фотографија, кратка биографија со адреса,телефон, емаил како и година кога е стрипот направен

Сите пристигнати стрипови ќе бидат претставени на заедничка изложба на Салонот, и

Сите пристигнати стрипови ќе бидат прегледани и оценети од 3 члена киомисија која ќе додели следните Награди:
Прва награда „Златен стрип“
Втора и трета награда
Награда за сценарио
Награда за најдобар млад автор до 18 г.(плакета)

Напомена: Доколку се обезбедат парични награди)

Краен рок за пријавување е 1.ноември 2008. г, а стрипот треба да биде испратен на адреса:

СТРИП ЦЕНТАР НА МАКЕДОНИЈА
Ул. Васил Горгов бр 78,
1400 Велес, Р. Македонија
(со назнака :за Конкурсот)

http://www.rastko.org.yu/rastko/delo/12560
Свест је екран. Време је тачка. Рат је наслеђен. [„Веригаши“]

zstefanovic

 • 4
 • 3
 • Posts: 2.413
Конкурс: Велес, Македонија
« Reply #1 on: 30-04-2008, 15:53:37 »
Public call for 6th Comic Competition, Veles, Macedonia, 2008.
November 14th, 15th, & 16th 2008

Propositions:

All comic authors from the country and the worldwide are eligible to participate.

Maximum length of the work should be up to 6 pages. Please, send good quality copies in A4 format.

The subject of the comic is free.

The text for the comic can be on Macedonian language (for the Macedonian authors), in English, or Ex-Yu languages (for the authors from these countries).  

Each author may participate with just one work.  

Single comic can be work of more than one authors

Each participant should include as following: personal photography, short biography with address of residence, telephone, e-mail address as well as the year when the comic is made.

All accepted comic will be exhibited on main exhibition.

Comics will be graded by three member jury which will announce these prizes:

    * 1st prize: The Golden Comic
    * 2nd prize and 3rd prize
    * Prize for best subject (screenplay)
    * Prize for the youngest author (up to 18 years) – a placket

The application deadline is November 1st, 2008. Please, send your works to:

„COMIC CENTRE FOR MACEDONIA“.
For the “Comic competition“
Vasil Gjorgov street, no. 78
1400 Veles
R. Macedonia

Or through e-mail: comicmk@yahoo.com


http://www.rastko.org.yu/rastko/delo/12559
Свест је екран. Време је тачка. Рат је наслеђен. [„Веригаши“]

zstefanovic

 • 4
 • 3
 • Posts: 2.413
Конкурс: Велес, Македонија
« Reply #2 on: 30-04-2008, 15:55:12 »
Ево и енглески за оне који су лењи за ћирилицу.

(Сад видим да македонска верзија има словних грешака...)
Свест је екран. Време је тачка. Рат је наслеђен. [„Веригаши“]

Vladimir

 • 4
 • 2
 • Posts: 99
Конкурс: Велес, Македонија
« Reply #3 on: 30-04-2008, 18:43:26 »
Quote from: "zstefanovic"
Ево и енглески за оне који су лењи за ћирилицу.

(Сад видим да македонска верзија има словних грешака...)
A tek engleska...  :?:

Zanimljivo da nisu preveli "napomenu". Kako sad to da shvatim...?  :twisted: