Author Topic: Da li postoji dokumentovana natprirodna pojava?  (Read 20550 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

...

• 4
  • 3
Da li postoji dokumentovana natprirodna pojava?
« on: 05-05-2008, 00:08:25 »
Jedino shto sam ja video tog tipa je video snimak iz Crkve Svetog Groba , onaj plamen definitivno ne pali i ne povredjuje , shto mi je svedochio jedan drug koji je bio na hadziluku. Da li je u pitanju ipak prirodni fenomen?

Shta je sa yogi levitacijama , teleportacijama (o kojima sam slusao od ljudi sa doktoratom) i tim stvarima???

E da, jednom sam video kako vojnik kineske vojske vodom iz usta unistava pola cigle...jel to bese chi ???
per-SONAAAAAAAAAAAAAA !!!

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #1 on: 05-05-2008, 00:15:11 »
heh, da je DOKUMENTOVANA, onda više ne bi bila 'NATPRIRODNA'!

drf

• 5
  • 3
« Reply #2 on: 05-05-2008, 00:59:29 »
Svašta sam video. Jedino blizu dokumentovanja bilo je kad je tip viskom, pred svedocima, imao skor 10 od 10 na šibicama. Ja sam bio (privremeno) šibicar. Da je snimljeno, bilo bi vrlo zgodno.
list-rujanski.com

Loengrin

• 4
  • 3
« Reply #3 on: 05-05-2008, 12:32:56 »
Natprirodno je svakako pogrešna reč.

Svojevremeno je jedan moj ortak išao da snimi reportažu o svevidećem klincu. Isprva nije hteo da je radi jer otkad ga znam večito je vikao kako su to sve gluposti i prevare. Elem, reportažu je ipak uradio. Sad se više ne sećam u kom mestu/selu je dečko živeo s majkom. Sećam se samo da je bio bolešljiv i u priličnoj nemaštini.
Dakle, ortak i njegov kolega su snimili sve šta dečko ume, vidi, može. E sad, nesreća nije što veselnici nisu napravili sebi nijednu kopiju snimka, a ja nisam sigurna da li je uopšte i bio prikazan na TVu. Tuga je što u našoj zemlji nisu znali šta pametno da rade s tim dečakom, tako da bi on i njegova majka i dalje sastavljali kraj s krajem da se jednog dana nisu pojavili Rusi s velikodušnom ponudom i odveli ih sa sobom.

Rusi se odavno bave "natprirodnim" pojavama, paranormalnim sposobnostima i sl., imaju institute za istraživanje istih, čak sam gledala i neku dokumentarnu emisiju o školi u kojoj okupljaju male telepate, telekinetičare i ostale telespokove i telemandrake i čuvaju ih samo za sebe.
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

angel011

• PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • meow
    • Hronika mačjeg škrabala
« Reply #4 on: 05-05-2008, 13:51:05 »
Quote from: "Loengrin"
Svojevremeno je jedan moj ortak išao da snimi reportažu o svevidećem klincu.

Svevidećem?
We're all mad here.

Loengrin

• 4
  • 3
« Reply #5 on: 05-05-2008, 14:37:32 »
Колико се сећам клинац је видовит, телепата, али има и онај дар, како се оно зове, да проналази предмете и људе и сл. Клинац је видео да му мој друг не верује па га је замолио да изађе из собе, напише нешто на папиру, сакрије папир и дође поново код њега. Ортак је изашао, нажврљо неку реч кријући папир јакном, узео прву књигу с полице, отворио је насумице, убацио папир, књигу вратио у полицу, али не тачно између књига код којих је претходно стајала.

Кад се вратио, дечко је већ био написао ту реч, потом је рекао не само у којој се књизи папир налази него и између којих страна је убачен (што чак ни ортак није запамтио), као и то да  је овај пореметио распоред по ком су књиге биле поређане. Чак и да га је неко кришом снимао, није све ово могао да види.
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

...

• 4
  • 3
« Reply #6 on: 05-05-2008, 17:05:41 »
I ja sam cuo za nekog Rusa  koji je mogao da pomeri tk sposobnoshchu sibicu tipa pola metra, ali je posle toga na vagi bio laksi par kila. Konverzija materije u energiju...zna se i ime i prezime. Ovo za nadarene i koloniju tk i telepata i vidovitih u Rusiji prvi put cujem...ali sto da ne, kad III svetski zakuca na vrata zasto da ne koriste sva oruzja koja imaju.
per-SONAAAAAAAAAAAAAA !!!

scallop

• 5
  • 3
« Reply #7 on: 05-05-2008, 17:55:59 »
dokumentovano natprirodno = oksimoron.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #8 on: 05-05-2008, 17:57:32 »
Quote from: "Ghoul"

druže precedniče Ghoul fan-kluba, drago mi je da se (i dalje) slažete sa mnom!  8)

scallop

• 5
  • 3
« Reply #9 on: 05-05-2008, 21:18:02 »
druže precedniče Ghoul fan-kluba, drago mi je da se (i dalje) slažete sa mnom!  8)

Istina je nenadjebiva, tako da se uvek slazemo kad je ona u pitanju.

Druga je stvar oko "novuma" gde si ti morao da reagujes tamo gde se oni koji su za taj termin culi prvi put od Suvina cude da postoji i misljenje koje "novum" vezuje za izvorno znacenje.

Odgovoricu ja i na to iako me mrzi da obrazujem one koji to ne zele. Naravno, tamo gde je crkavanje domaceg SF-a i najavljeno.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Tex Murphy

• 4
  • 3
    • Radioaktivna aleja
Hm...
« Reply #10 on: 02-09-2008, 00:04:56 »

Ne razumijem zašto. Ako neko kamerom snimi čovjeka koji se pretvara u vukodlaka, to je dokumentovano, a u svakom slučaju i natprirodno.

asja

• 4
  • 2
Re: Da li postoji dokumentovana natprirodna pojava?
« Reply #11 on: 06-03-2010, 19:10:07 »
dokumentovane ili ne - ne postoje natprirodne pojave, vec samo nemogucnost zapazanja i pojimanja istih, koje su neraskidivi deo prirode i nase celokupne stvarnosti i svesti.  pogresno je ogranicavati sve TO na "pale blue dot" nivo kao i na mogucnosti koju danas pruza najizvrsnija kamera.
svaka nova tehnologija, nepoznata coveku - granici se sa magijom. 

hellookitty

• 2
« Reply #12 on: 22-04-2010, 00:21:05 »
mislim da su sve te pojave stvarne....ali nepoznate ljudima mnogi se plase ali nema razloga
postoji dokumentacija o duhovima....

Todorovic

• 1
    • Vremenska prognoza
« Reply #13 on: 09-06-2011, 11:22:25 »
Zanimljiva je cinjenica da postoji fond nekada slavnog madjionicara, koji je sada u penziji i nagrada od milion evra, za bilo kog ko pokaze nesto ajde da kazem natprirodno.

Ideja je u tome, da ljudi koji za sebe veruju da poseduju nesto vise, opisu sta je, a fizicari osmisle eksperimnet u kome ce se to proveriti.

Posle puno godina, nagradu niko nije pokupio, a stotine njih koji su verovali da imaju posebne moci se razocaralo ...

mac

• 3
    • http://www.facebook.com/mihajlo.cvetanovic

Skalar

• 3
« Reply #15 on: 11-02-2012, 23:46:44 »
Не знам да ли је зез, али као идеја да је истина мени лепо звучи.

http://youtu.be/uLfE6aCu4Yg
Пиво и ћевапи спајају људе.

Chgr

• 2
« Reply #16 on: 31-12-2012, 23:09:02 »
o školi u kojoj okupljaju male telepate, telekinetičare i ostale telespokove i telemandrake i čuvaju ih samo za sebe.

Šta je to telespok, i telemandrak?
Ne bojte se, dobro biti neće.

mac

• 3
    • http://www.facebook.com/mihajlo.cvetanovic
« Reply #17 on: 31-12-2012, 23:30:23 »
Mr. Spok i Mandrak na steroidima.

Džek

• 4
  • 3
  • Instalater raznih šejtanluka.
« Reply #18 on: 01-01-2013, 00:32:49 »
Ne bih znao da kažem da li je to tako ili ne, al' sigurno znam šta je telekineza.
Elem, kada kinez ima tele, onda je to tele kineza.

Negde vele da je tele skračenica od televizor, pa iz toga možemo da proširimo zaključak. Dakle, kada kinez ima tele, i-ili televizor. Idući dalje, dolazimo do telepatije. Značenje pojma se samo nameće. Kada kinez ima tele a ono pati, onda dobijemo telepatiju!

Bravo za kineza a i za Sagitu. Uvek me fasciniraju ovako kompleksne tematike koje samo na ovom forumu osviću.
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Biki

• 4
  • 3
« Reply #19 on: 23-02-2013, 01:26:13 »
Dokumentovana natprirodna pojava?
 Trio D, Loni i Bata !
 xrofl

Albedo 0

• Guest
« Reply #20 on: 23-02-2013, 02:37:08 »
Quote from: Ghoul

Ne razumijem zašto. Ako neko kamerom snimi čovjeka koji se pretvara u vukodlaka, to je dokumentovano, a u svakom slučaju i natprirodno.

i šta bi, nije se Gul javio evo peta godina

Аксентије Новаковић

• 3
  • Homo Superior
« Reply #21 on: 15-11-2017, 20:10:23 »
Vampirsko ludilo natjeralo UN da povuče osoblje iz Malawija

UN je objavio da je povukao svoje osoblje iz dvije pokrajine u južnom Malawiju nakon izbijanja vampirskog ludila koje je rezultiralo smrću pet osoba.

Malawi je jedna od najsiromašnijih zemalja, a vračanje i vjerovanje u natprirodno su poprilično prisutni.

Iz UN-a su objavili da se sigurnosna situacija u tom području znatno pogoršala nakon širenja priča o prisutnosti krvoločnih vampira, nakon čega je lokalna rulja krenula u potragu za vampirima, te dotični optužuju sve u koga sumnjaju, obustavljaju promet na cestama, pa čak i linčuju ljude. U proteklih mjesec dana barem petero ljudi je ubijeno pod optužbom da su vampiri.

http://tribun.hr/vampirsko-ludilo-natjeralo-un-da-povuce-osoblje-iz-malawija/