• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Eksperiment

Started by Tex Murphy, 10-05-2008, 18:21:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tex Murphy

Uradite sljedeće:

1. Uočite svoju tastaturu
2. Podignite je na visinu od otprilike trideset centimetara iznad stola na kome počiva
3. Divljački je protresite dok joj se život ne smuči
4. Postavite ovde rezultate eksperimenta

U mom slučaju na stolu se našlo mnoštvo raznoraznih mrva (dovoljno da se nahrani omanje jato golubova), a nije manjkalo ni grudvica nekakvih dlaka. All in all, bio je to jedan užas.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Shozo Hirono

A sta ako neko ima lap top ???

Tex Murphy

Nevertheless!
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Shozo Hirono

Quote from: "Harvester"Uradite sljedeće:

1. Uočite svoju tastaturu
2. Podignite je na visinu od otprilike trideset centimetara iznad stola na kome počiva
3. Divljački je TRESNITE dok joj se život ne smuči
4. Postavite ovde rezultate eksperimenta
.

Alexdelarge

Prljave tastature kompjutera mogu da kriju opasne bakterije

Tastature kompjutera mogu da imaju više opasnih bakterije od daske WC šolje nekog javnog toaleta, saopštili su danas britanski naučnici u najnovijoj studiji.

Britanski časopis "Vič? Kompjutin" (Whić? Computing) zatražio je od britanskih biologa da mikroskopom analiziraju više od 30 tastatura kompjutera jedne ugledne firme u Londonu, kako bi se utvrdilo da li zaposleni mogu da dobiju neku bolest od toga.

Od 30 ispitanih tastatura, četiri su bile opasne po zdravlje zaposlenih, a naučnici su čak zatražili da jedna od tastatura bude odmah uklonjena, pošto je bila "pet puta prljavija od daske WC šolje nekog javnog toaleta", naveo je britanski časopis.

"Bakterije pronađene na tastaturama mogu da izazovu simptome trovanja hranom", navodi se u studiji. "Glavni uzrok prljanja tastature je činjenica da zaposleni često doručkuju u kancelariji, a ostaci hrane utiče na razvoj miliona bakterija.

Uzrok može da bude i loša lična higijena, kao što je zaboravljanje da se operu ruke posle odlaska u toalet", dodaje se u istraživanju. Svaka deseta ispitana osoba je priznala da nikada ne čisti tastaturu svog kompjutera, a 20 odsto je priznalo da nikada nije očistilo miša na kompjuteru, naveo je britanski časopis koji je ispitao više od 4.000 ljudi. Polovina ispitanih je rekla da čisti tastaturu jednom mesečno.

"Većina ljudi ne razmišlja o nagomilavanju prljavštine na kompjuteru. Ako ne čistite delove kompjutera, to je isto kao da jedete sa daske WC šolje", piše britanski časopis.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Truba

pih... a ja znam ždrat i tipkat  :roll:  :roll:  :roll:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...