• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Vreme je da se socijalistima vrati Nova demokratija

Started by Boban, 13-05-2008, 17:07:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

Ako se sećate, pre desetak godina, na nekim izborima, demokratska opozicija je imala većinu u Supštini ali nisu uspeli da formiraju vladu jer su Socijalisti potkupili nekoliko članova Nove demokratije i navukli 127 mesta.
E, sada njima treba uraditi isto, napraviti dil sa Jagodincem Palmom  da dovede svoja tri delegata i onda samo kupiti još jednog iz redova DSS-a i to je to.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Cornelius

Quote from: "Boban"dovede svoja tri delegata i onda samo kupiti još jednog (...) i to je to.

Ma, to je bilo to jos u anticko doba. U osnovi politike je trgovina.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Boban

Ja sam u to vreme popizdeo jer su DS, DSS i SPO praktično imali 127 i nijednog trenutka, nikome od njih nije palo na pamet, nisu tu opciju ni pomenuli da oni treba da formiraju vladu.
Jednostavno nisam mogao da verujem da celo veče niko nigde da pomene mogućnost da oni koji imaju 51% završe posao sami...

A ovo za Socijaliste, pa treba ih jebati na kvarno, kao što su oni radili.
Nije fora da propadnu i da nemaju glasove, fora je upravo uzeti im odbornike, a to ne bi trebalo da bude teško.
Kupovina Velje Ilića je valjda još lakša, a on ima 4 odbornika i potpuno je dovoljan za ono što treba.

Alex

Quote from: "Boban"Ja sam u to vreme popizdeo jer su DS, DSS i SPO praktično imali 127 i nijednog trenutka, nikome od njih nije palo na pamet, nisu tu opciju ni pomenuli da oni treba da formiraju vladu.
Jednostavno nisam mogao da verujem da celo veče niko nigde da pomene mogućnost da oni koji imaju 51% završe posao sami...

A ovo za Socijaliste, pa treba ih jebati na kvarno, kao što su oni radili.
Nije fora da propadnu i da nemaju glasove, fora je upravo uzeti im odbornike, a to ne bi trebalo da bude teško.
Kupovina Velje Ilića je valjda još lakša, a on ima 4 odbornika i potpuno je dovoljan za ono što treba.

Bobane, nisi u toku, priča se da će SPS sa DS.

CELA Nova Demokratija je prešla uz Miloševića (sa sve Mihajlovićem) i nekoliko članova - poslanika ostalih stranaka - DS-a, valjda onaj iz C-marketa je tad izašao iz DS da bi postao ministar.

127 je imala opozicija cela, kao Depos ili tako nešto sa sve ND, rekao bih.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Son of Man

Eh to su bila vremena...

Nego Tadic neshto reche da ce biti ozbiljnih promena i u medijima, jel to znachi da ako prodje koalicija DS-SPS ili kako vec da se konachno volina Tijanic da se skine sa RTS-a ?
Mene verujte mi samo to zanima...samo da volina ode...dacedragibog valjda a ?  :(

Prezir prema Tijanicu since 1990.  8)

P.S. E da, i valjda se sete konachno da poshalju ovu dvojcu iz mog potpisa u zatvor, ako to ne urade jbesh Evropu jbesh sve... :x

Nightflier

Hehe. ja sam na republickim glasao za DS, a na lokalnim za SPS. Zlatno-crvena koalicija, kako to lepo zvuci! Ma, sve same pravoslavne boje. Samo jos plava fali. Doduse, imaju demokrate i plavu. Znaci, ultrapravoslavno-socijalisticka vlada. Jel' se puno nerviras, Bobane? Zajebanciju na stranu, to bi bila dobra stvar. Lakse ce onaj mitiljavi Tadic izaci na kraj sa Dacicem i Mrkonjicem, nego sa Tomom Andertejkerom, a videli smo kako je izlazio na kraj sa Kostunjavim (koga moja keva od miloste zove "Kokoska-Kolera"). Valjda su svi videli priblizavanje SPS-a i DS-a kad su se Djilas i Obradovic onako ljubakali kod Olje Beckovic? Sem toga, sto rece onaj jahac popova (svaka mu se dala, i onako matorom), njihovi programi su veoma slicni. Sto se grehova iz proslosti tice, tja.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Alexdelarge

Srbija umnogome sada zavisi od tri kreature Dacica, Markovica i Krkobabica koji su nedorasli da se bave iole ozbiljnijim drzavnim poslovima. Polozaj u kome se Srbija nalazila svih ovih godina je potpuno zasluzen i nimalo slucajan. Bozja pravda. :(
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Nightflier

U, a svi ovi resto su dorasli u vrazju mater, kad im Kostunica kroji kapu. Nije nego.
First 666

Boban

Zaboravljate da svaka dobra vlast temeljito eliminiše potencijalne protivnike, a tu su komunisti bili velemajstori. Uspešno su zatrli dve generacije političkih protivnika i onemogućili Srbiju da glatko prebrode ove probleme.
Komunizam je bio i u Mađarskoj i u Poljskoj i u Češkoj, ali nametnut i nadgledan spolja i nikada nije uhvatio ovakvog korena kao u Srbiji koja nije imala Ruse kao nadzornike ali je zagazila dublje nego iko. Bilo je i tamo progona, ali ne ovakvih temeljitih čistki kao kod nas. Ne treba zaboraviti koliko je samo dece pobijeno 45-e jer su im očevi bili četnici, da se soj zatre...

Srbija je istrošena zemlja iz koje je otišlo mnogo toga što vredi i u kojoj je pobijeno još više potencijalno vrednih ljudi, Srbija ima 3 miliona ratnih i poratnih žrtava u XX veku, to je više nego cela Amerika, nije lako ako je uopšte i moguće posle takvih pogroma stati na noge.

Alexdelarge

Kostunica je temeljno i predano, vec od 6. oktobra radio na tome da SPS i SRS postanu sistemske stranke (svako malo je insistirao na vladi nacionalnog jedinstva, koja bi naravno ukljucivala i stranke starog rezima). Covek se pravi blesav i izjednacava odgovornost sa revansizmom, iako zna da su to sasvim razliciti pojmovi. Iza njegovog legalizma i duboke zakopcanosti u sebe,krije se podmuklost i potuljenost orijentalnih satrapa. Ali pre ili kasnije maske padnu i covek pokaze svoje pravo lice.

Nightflier

Quote from: "Boban"Zaboravljate da svaka dobra vlast temeljito eliminiše potencijalne protivnike, a tu su komunisti bili velemajstori. Uspešno su zatrli dve generacije političkih protivnika i onemogućili Srbiju da glatko prebrode ove probleme.
Komunizam je bio i u Mađarskoj i u Poljskoj i u Češkoj, ali nametnut i nadgledan spolja i nikada nije uhvatio ovakvog korena kao u Srbiji koja nije imala Ruse kao nadzornike ali je zagazila dublje nego iko. Bilo je i tamo progona, ali ne ovakvih temeljitih čistki kao kod nas. Ne treba zaboraviti koliko je samo dece pobijeno 45-e jer su im očevi bili četnici, da se soj zatre...

Srbija je istrošena zemlja iz koje je otišlo mnogo toga što vredi i u kojoj je pobijeno još više potencijalno vrednih ljudi, Srbija ima 3 miliona ratnih i poratnih žrtava u XX veku, to je više nego cela Amerika, nije lako ako je uopšte i moguće posle takvih pogroma stati na noge.

And your point is...? Ja znam za primere cetnickih komandanata koji su aktivno sluzili Nemcima, a posle rata postali partijski komesari. Takodje znam predsednike SKOJ-a i partijske prvoborce, kojima su komunisti sve napravili i izvukli ih iz bede, a sada su barjaktari demokratije. Takodje pamtim pretnje vajnih demokrata nakon 5. oktobra obicnim ljudima, koji su samo radili u ustanovama i firmama kojima je direktor bio socijalista ili julovac.  Demokratija je u Srbiji izgubila pravo zalbe sa kriznim stabovima. Jedino sto priznajem, a na sta se od prvog dana srpske drzave trebalo pozivati jeste realpolitik. Treba uciti od Nemaca.
First 666

Nightflier

Quote from: "Alexdelarge"Kostunica je temeljno i predano, vec od 6. oktobra radio na tome da SPS i SRS postanu sistemske stranke (svako malo je insistirao na vladi nacionalnog jedinstva, koja bi naravno ukljucivala i stranke starog rezima). Covek se pravi blesav i izjednacava odgovornost sa revansizmom, iako zna da su to sasvim razliciti pojmovi. Iza njegovog legalizma i duboke zakopcanosti u sebe,krije se podmuklost i potuljenost orijentalnih satrapa. Ali pre ili kasnije maske padnu i covek pokaze svoje pravo lice.

Aman, slusaj, SRS i SPS jesu sistemske stranke. Rec je o parlamentarnim stranakama, koje su neometano i nezabranjeno ucestvovale u politickom radu zemlje. Ne mozes da zabranjujes politicki rad kako ti se digne, ili nista nisi bolji od onih protiv kojih se boris. Zar vi ljudi nista ne nauciste iz stripova?
First 666

Alexdelarge

Nisam za zabranu rada stranaka, a narocito ne osam godina post festum. Ali lustracija i pozivanje makar na moralnu odgovornost je nesto sto je moralo biti ucinjeno. Zato se sad vrtimo u krug. Ovo su igre bez granica.

Naprave li DSS, SRS i SPS vlast u trajanju od 4 godine imacemo paradoksalnu situaciju da stranka koja se najvise zalaze za evropske integracije (misli se na DS) bude samo 3-4 godine u vlasti od 12 godina tranzicije.

ginger toxiqo 2 gafotas

" ...potuljenost orijentalnih satrapa" - kako to naprednjački i tolerantno, I-O-P peščanički, a nadasve demokratično zvuči...

...imaš li ti barem jedan stav koji je zbilja tvoj, barem jednu sintagmu koja nije copypastovana iz usta očiglednih uzora???

...trebalo bi da imaš, jer sa godina koliko kažeš da imaš, ipak nisi "dječarac", kako si ti neki ovde izvoleli spočitati.. šteta
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Son of Man

Quote from: "nightflier"Sem toga, sto rece onaj jahac popova (svaka mu se dala, i onako matorom), njihovi programi su veoma slicni. Sto se grehova iz proslosti tice, tja.
I smeshno i tuzno, a cenio sam tog Micuna, al poshto vidim da je i on pao na te grane da se kurva ovih poslednjih par dana i uvlachi ovima to znachi da je zeshca frkica DS-ovcama... :(

A zaista sam ga poshtovo...

Alexdelarge

Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"" ...potuljenost orijentalnih satrapa" - kako to naprednjački i tolerantno, I-O-P peščanički, a nadasve demokratično zvuči...

...imaš li ti barem jedan stav koji je zbilja tvoj, barem jednu sintagmu koja nije copypastovana iz usta očiglednih uzora???

...trebalo bi da imaš, jer sa godina koliko kažeš da imaš, ipak nisi "dječarac", kako si ti neki ovde izvoleli spočitati.. šteta

A cija je to sintagma ? Od koga sam je "pozajmio" ? Cak i da jeste necija ,svesno je nisam uzeo, a evo ukucao sam je u google-u i nema je.Ako vec nesto insinuiras, onda bar reci do kraja.

Ne razumem zasto kad vam se ne dopada moj politicki stav, napadate mene LICNO.

drf

Sa Peščanika B52Č
Perspektiva, pak, Koštunice i njegovih satrapa svodi se na beskonačno produžavanje kosovske agonije, na permanentnu psihotizaciju javnosti i na prećutnu podršku najopskurnijem ekstremizmu. Kao strateg odavno izgubljene bitke, Koštunica se na (apsolutističkoj) vlasti održava orijentalnim manipulisanjem svakovrsnim odsustvima, negativitetima i gubicima. Ne ulazi li on u visoku politiku kao prinudna zamena za kandidata kojega DOS nema; ne počinje li njegov tričavi uspon maršem preko leša Zorana Đinđića; ne gradi li on svoju halucinantnu politiku na apsolutizaciji Kosova, jednog u suštini literarnog mitologema?
Svetislav Basara, pisac, Danas, 07.02.08.

Inače, čisto da te pecnem, pre desetak dana bio sam sa Basom u Bg. Slučajan i dirljiv susret posle nekoliko godina.

drf

ADL, nije problem različit stav, već šablon.

De mi mur?

sinoc na RTSu Bajatovic SPS, zarasto u bradu od 3 dana sav moderan, Pajtic DS koji je zmirkao sat i po i tesko dolazio do rechi, plus i kad je dolazio do reci nije bogzna sta reko, te Mircic SRS, dementna verzija pokojnog Steva Dragisica, ali ni izbliza tako macho. Naravno Dule ispao najveci car, najveci smeker i najozbiljniji lik

Nightflier

Nimalo mi nisu jasne te "orijentalne" floskule. Bolje da kazu "vizantijski" - to bi vec imalo smisla. Taj "orijent" i nije poznat po komplikovanom politickom zivotu.
First 666

Meho Krljic

Ma, ne treba Basaru shvatati baš skroz ozbiljno kada priča o politici. Ima tu dosta poetskih sloboda, internih šala, svesnog zamazivanja jasnoće poruke itd. Tu spada i njegov krstaški rat protiv Azije koga vodi već najmanje deceniju....

ginger toxiqo 2 gafotas

...eto, što ne može google, može drf... Na to sam i mislio, ali hteo sam da ukažem da je čest slučaj da naprednjaci kada žele da diskvalifikuju kao krucijalnu uvredu prilepe atribut "orijentalni" (eventualno, "azijatski"), što ne samo da nije u duhu tolerancije, uvažavanja drugosti i različitosti, te i političke korektnosti koja je, barem na verbalnom i drugim, površinskim  manje bitnim nivoima, postala civilizacijska tekovina i integralni deo ponašanja političko mislećih zapadnjaka (čijem društvu, kao naprednjaci, težimo i sa kojoma smo saborni jer smo im toliko nalik, zar ne?), već je sama po sebi uvredljiva i besprizorna u zemlji koja ima brojnu manjinu, čijeg je identiteta to "orijentalno" sastavni deo...

ginger toxiqo 2 gafotas

...ali kada nekada veličanstvena Vesna Pešić može sebi da dopusti da Kusturicu proziva kao "pokrštenog Nemanju", može i ovde neko... to je za tolerisati jer se govornik na početku disputa deklarisao i etiketirao kao napredno misleći, evropejski, hourglass-loving intelektualac...

Alexdelarge

Quote from: "drf"Sa Peščanika B52Č
Perspektiva, pak, Koštunice i njegovih satrapa svodi se na beskonačno produžavanje kosovske agonije, na permanentnu psihotizaciju javnosti i na prećutnu podršku najopskurnijem ekstremizmu. Kao strateg odavno izgubljene bitke, Koštunica se na (apsolutističkoj) vlasti održava orijentalnim manipulisanjem svakovrsnim odsustvima, negativitetima i gubicima. Ne ulazi li on u visoku politiku kao prinudna zamena za kandidata kojega DOS nema; ne počinje li njegov tričavi uspon maršem preko leša Zorana Đinđića; ne gradi li on svoju halucinantnu politiku na apsolutizaciji Kosova, jednog u suštini literarnog mitologema?
Svetislav Basara, pisac, Danas, 07.02.08.

Inače, čisto da te pecnem, pre desetak dana bio sam sa Basom u Bg. Slučajan i dirljiv susret posle nekoliko godina.

1.Ako sam dobro shvatio, Ginger je govorio o sintagmi. Mogu samo da preporucim  Cas Anatomije od Kisa

2. Na ovom forumu su ljudi koji su procitali boga oca i bave se prezvakavanjem tudjih ideja. I jos se pisanjem bave poluprofesionalno ili profesionalno.

3. Ja rekao 10.3.2008

Ja kad zelim da saznam sopstveno misljenje o necemu, npr. o filmu, ja odem na net nadjem najbolji/najduhovitiji tekst, malo ga preradim i predstavim kao svoj. Na taj nacin stvaram privid strucnosti u stvarima filmskim.Je l' da, da sam djubre?

4. Ja ni ne krijem da mi je Basara uz Kisa i Pekica najomiljeniji pisaci da je njegov uticaj na mene vise nego ocigledan. Priznajem, ja nisam pametniji od njih.

5. Kad ces bre da me upoznas sa Basarom?

drf

Hoću kad bude prilike, obnovili smo kontakt. Baš dugo nismo se vidjali.

Ne znam koliko si me razumeo; nije osnovni greh tudjim rečima kazati šta te muči, već biti deo hora koji protivnika diskvalifikuje proverenim mantrama. Ima toga u svakoj političkoj opciji.

Stari trik za proveru predrasuda jeste kad zameniš uloge. Recimo, u govorima nekih drugosrba umesto reči Srbin ubaciš Jevrej. U "mi smo takvi i takvi" ubaciš Romi, Arbanasi...

Ne postoji pravoveran stav, niti ima ko nadležan da to potvrdi. Moj je drugačiji od tvog najverovatnije iz klasnih razlika; naime, ja za glavne protivnike napretka Srbije smatram dvojac Dinkić-Djelić (sa G17 satelitima) i sve vlade koje su im omogućile to pogubno ekonomsko delovanje. Ipak, ne koristim arsenal prilepaka za koje znam.

drf

Da se doreknem (izraz samo za Ghoula!):

Nisi jedini koji koriste te neprikladne reči za tehničkog premijera Srbije. Čuo i pročitao na forumima.
Nema potrebe za demantijem u toliko tačaka, uglavnom nevezanih za Slučaj; dovoljno je bilo da kažeš "Jesam, jeo sam g..." i izvineš se Gingeru što te je tukao.

Alexdelarge

A tebe na dan bezbednosti ako se sete, sete se ...

Umesto izvinjenja, odlucio sam da se povucem u karantin kao i Milosh, posto vidim da sam u poslednje vreme postao smetalo, pa eto prilike da odahnete do daljnjeg. :wink:

pozz

Ghoul

miloš se povukao da bi više i neometenije PISAO: to isto želim i tebi, ako već kukavički bežiš.

(ja bih ti savetovao da se, ako baš moraš, kloniš POLITIĆKIH tema, a ne svih)
https://ljudska_splacina.com/

drf

Da sam se ja po vukao kad su se na meni vežbali... Više bih pisao?

mac

Znači odavde se neko nekad povuče jer ima i pametnija posla? Ohrabrujuće.

drf

Kad sam govorio da neću politiku u ovu butigu, niste slušali.
Sad se svi ućutali, slušaju ložnjavu mediokriteta za koje su glasali i boje se da ne ispadnu glupi.
Nećete ispasti glupi, mada je dramatično shvatanje izbora veoma blizu tom opisu.
Opustite se. Probudite se. Nasmejte se.

zstefanovic

Quote from: "drf"Opustite se. Probudite se. Nasmejte se.

Јесу били добри док смо ми били у кући 1000 мачака, вучји брате? (Иначе, добро се тамо хране, мезетећи...)

А и Управа је била добра, домаћинска.
Свест је екран. Време је тачка. Рат је наслеђен. [,,Веригаши"]

Ghoul

Quote from: "zstefanovic"Јесу били добри док смо ми били у кући 1000 мачака, вучји брате? (Иначе, добро се тамо хране, мезетећи...)

što ovi ćiriličari vole da govore u epskim i mitskim zagonetkama i frazama, te aluzijama nedostojnih bednih smrtnika... :roll:

zstefanovic

Quote from: "Ghoul"što ovi ćiriličari vole da govore u epskim i mitskim zagonetkama i frazama, te aluzijama nedostojnih bednih smrtnika... :roll:

Требало је заједно да једемо егзотичног хлеба синоћ, код Сивке. (Ми који смо идеолошки слични и слободарски оријентисани на васколику и ничим изазвану имагинацију.)

Ghoul

Quote from: "zstefanovic"Требало је заједно да једемо егзотичног хлеба синоћ, код Сивке.

ako taj hleb izaziva momentalno bacanje u mitske magnitude i ezoterične predele nedostižne smrtnicima, vrlo rado.
ako me pozovete.

u Bg sam idućeg vikenda (23-25.05.)

zstefanovic

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "zstefanovic"Требало је заједно да једемо егзотичног хлеба синоћ, код Сивке.

ako taj hleb izaziva momentalno bacanje u mitske magnitude i ezoterične predele nedostižne smrtnicima, vrlo rado.
ako me pozovete.

u Bg sam idućeg vikenda (23-25.05.)

Елизабета диригује, а њен викенд је четвртком. Јави се да пијемо неке кафе.