• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SIRIUS RULZ!

Started by azzazello, 27-05-2008, 22:41:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tomat

Quote from: Petronije on 13-08-2015, 18:23:14
Postoje SIRIUSI u mobi formatu, imam ih 50 -ak. Ako ti treba mogu da ih spakujem i okacim.

ajde molim te, ako ti nije teško. imam ih u .doc formatu, ali će mi ovo uštedeti vremena :)

Quote from: Nightflier on 13-08-2015, 18:39:43
U pdf-u ih ima, a ima i Alefa.

može li neki link ka tim alefima?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Petronije

Okacicu popodne.
Arm the Homeless

Nightflier

Skinuću ih sa IRCa, pa ću ti aploudovati.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Petronije

Evo ga, nije mobi nego epub ali to je u principu isto, svi mobi readeri ih čitaju i prikazuju isto, koliko znam.

https://onedrive.live.com/redir?resid=1897C731F87A2ABD!528&authkey=!AK-1_LGYmmTBELQ&ithint=file%2crar
Arm the Homeless

Nightflier

Tomate, imaš pm.
First 666

Truba

na 70. sam broju
jupiii
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

tomat

hvala Petronije, hvala Najtflajeru!!!
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Nightflier

De nada

Sent from my GT-I9082 using Tapatalk

First 666

Truba

moram priznati da su često domaće priče zapravo prepričani vicevi ili neke ideje
često nisu kvalitetne i što bi se reklo na nivou
sad čitam broj 72

jel ovo "naš" nešić :D ovo je izuzetno naivno i već napisano na desetine sličnih načina...ukratko: odron

Zoran Petrović – Ivan Nešić: 
AH, TI LOPOVI

Noć je bila vedra, hladna i tiha. Smrznuta šuma sjala je kao posuta biserom i dragim kamenjem. Poljane i putevi pružali su se unedogled pokriveni svetlucavim snegom.
Dole, u senci velike, blistave planine, sakrivene u dubini oštrih i negostoljubivih litica ležale su raštrkane kućice. Treperava svetla lagano su zamirala, dok je selo tonulo u dubok san.
Plameni trag rasporio je nebo i nestao, poput udara groma. Nedra Zemlje otvoriše se da prime neočekivanog gosta.
— o o o —
Stranac se kretao polako, oprezno ispitujući teren. Zastajao je na trenutke, činilo se kao da punim plućima udiše oštar planinski vazduh. Nosio je srebrni skafandar, sa prozirnim vizirom, o pojasu su mu visili instrumenti. Bio je nadomak prvoj kući. Teški olovnosivi oblaci zakloniše Mesec i neznančevo lice ostade u tami.
Trošnim drvenim stepenicama popeo se do ulaza u kuću. Odlučni trenutak se bližio. Prvi put će razumnom biću s drugog planeta uputiti znakove mira i prijateljstva. Povukao je kratko polugu nadole i vrata zaškripaše. Oprezno je kročio unutra. Bio je potpun mrak. Rukom je potražio svetiljku, okačenu za opasač, ali nije dospeo da je zapali.
Udarac je bio neočekivan i vrlo efikasan. Ogromna motka pogodila je skafander tačno po sredini, razlegao se prasak, kao pucanj iz velikokalibarske puške.
—   Aha, lopove! Najzad si dolijao! — čovek je izlazio iz zasede, čvrsto stežući svoje oružje u rukama. — Nećeš ti više krasti od poštenih ljudi.
Skinup je petrolejsku lampu sa zida i upalio je. Škiljava svetlost osvetli »čoveka« na podu. Bio je na izdisaju. Veštačka atmosfera iz njegovog skafandra nepovratno je oticala.
—   Ali... pa ti nisi... — Čovek je zabezeknuto buljio u priliku koja se grčila na podu. — Ko si, do vraga, ti?
Niko mu ne odgovori.
Seljaka obuze strah. Bio je siguran da je napokon uhvatio lopova, ali sada se najednom pojavio ovaj...
—   Gospode, pa on umire...
Zagledao ga je bolje. Nikada ga ranije nije video. I to čudno odelo...
Spasonosna ideja isplivala mu je negde iz podsvesti. Uzeo je lopatu iz ostave. Još jednom je udario stvorenje na podu, a zatim ga odvukao iza kuće, u dvorište. Posao je završio pre zore.
Ujutro, gomila pospanih i radoznalih seljaka sakupila se oko blistave metalne kugle što je lebdela stotinak metara iza Bartwartove staje. I niko od njih nije ni slutio šta bi to moglo biti...

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Mica Milovanovic

Pa, to je uglavnom bila uređivačka politika "SIRIUSA". Prilično objektivan opis uredničke politike imaš u Antologiji hrvatske znanstvenofantastične novele 1976-2006. Šakić i Žiljka.

Nažalost, u to vreme domaće priče kasnile su jedno petnastak-dvadeset godina za svetom. Dugo se insistiralo na panč-lajnu, gotovo neprestano se insistiralo na "tvrdoj" naučnoj fantastici.

Sve to je doprinosilo da su ljudi pisali priče koje su mogle biti objavljivane. Urednik je ključna osoba koja kreira politiku jednog časopisa, a SIRIUS je dugo bio vođen od ljudi koji
su bili prilično konzeravativni u svom shvatanju književnosti.

Jako se često stvara začarani krug. Urednik objavljuje nešto što misli da čitaoci vole, a čitaoci kupuju ono što im se servira, pa niko ne želi da mrdne i pokrene se iz tog začaranog
kruga.

Zato je bilo jako važno da se pojavio Boban sa Alefom, i Znakom sagite, i Monolitom, i najednom su čitaoci i domaći pisci videli da ima i nečeg drugačijeg, nečeg boljeg.

A bilo je u kasnijim brojevima Siruisa i boljih domaćih priča. Videćeš... Ne mnogo, ali bilo je.

Mada, ako ćemo pravo, bilo je i pre: Jesi li zapazio, na primer, u broju 13 odličnu priču Milosava Trbovića "Čovek koji nije postojao"?
Mica

Truba

sad ovako ne sjecam se...morao bih se podsjetiti...
inace prva prica koju nisam mogao procitati je domaca...belan...tiranosaurus tako nekako

bilo je nekoliko besmislenih francuskih priča... koje sam preskocio...
zene su obicno fantazirale cak i u okvirima fantaziranja
tu je i famozna mamaparizer, samooplodjavanje bez spermija

zaista je bilo sjajnih prica kao stzo je nemam usta a moram vristati do odrona...citaj francuzi barem jedan od njih je kirval

Truba

krletka...broj 73
beton broj...sve price u nizu sjajne...i dolazi zena...zensko ime
seksi prica 50 nijansi vampira
dobro telo seksi vampir
pa znaju li zene i o cemu drugo pisati
ovo je sramota
zgadi mi perfektan broj
urednik je ocito imao peoblema nekih sa zenama jos to ne mogu dokuciti

Truba

:-| xrofl čitam uvodnik za broj 74
boban je pravio pomutnje i 1982  :-o :shock: :-? :!:

zakk

Boban? Nemoguće!
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Stipan

Truba

ništa mi držae do čitati uvodnike iz nekih prošlih vremena gledajući poluraspadnute zgrade iz socijalizma i rata i nove turbokapitalističke rugobe od kompleksa naselja dok čekam da tramvaj propadne kroz šine posljednji put rađene u radnoj akciji 1965

dok Boban vadi mast zagrepčanima istim stilom i pričom kao i ovdje na ZS hahahahahahah

Truba

ja ne znam koja je fora bila sa objavljivanjem ženskih sf priča tojest priča koje su napisale žene iz YU... nebitno jesu li tinejdzerke ili ozbiljne žene
je li uredništvo željelo sex, je li to tada bilo popularno u jugi ili zagrebu šta ja znam
pokušavam shvatiti u čemu je fora... priče su vicevi ispričani na loš sf način - ženski način...nakon pročitane 3 stranice od 4 i dalje se nema pojma o čemu je riječ
stil očaj

nisu me naljutile neke priče tinejdzerica bile su mi cool ona neka priča što je izazvala bijes jer se otvoreno promiče mržnja prema muškarcima i njihova suvišnost...također cool

ali brate forsirati neke priče žena koje apsolutno nisu dobre mi je izvan svake pameti

Meho Krljic

Pa, Borivoj Jurković je u jednoj fazi prilično ohrabrivao erotski sadržaj u pričama domaćih autora (ili je to bilo kada ga je zamenio Prćić? ne mogu sad da se setim.), a Vjesnik je generalno bila firma koja je ozbiljno gurala erotske magazinske sadržaje u Jugoslaviji, valjda shvatajući da to može da bude dobra komercijalna orijentacija.

Truba

nemam ništa protiv erotike u SFu dapače guranju je kraj spada u fenomenalne priče... kao i dnevnik cure iz 25 stoljeća
u kojoj se ono priči lik zaljubljuje u usisivač?

problem su žene koje pišu gluposti a neko to objavljuje
ne vidim tu kvaku
je li to kao danas gejevi i parade?
bio neki trend?

Аксентије Новаковић

Сећам се једне огавне женске приче у Сиријусу, звала се "Партеногенеза", и представљала је просипање  левичарског феминизма до те мере да се у причи баљезгало како ће се жене саме оплођавати без мушкарца.

Углавном, постоје и у правом животу надобудне жентураче инфициране феминизмом које заиста мисле да партеногенезом могу да добију дете.

Што се охрабривања тиче, охрабрујте жене да науче да месе славски колач а не да пишу глупости.
T2 irritazioni risuscitare dai morti.

http://www.istrebljivac.com/blog-Unistavanje-pacova.html

ALEKSIJE D.

T2 odakle si ti doplovio? Ako je neka vremenska mašina, daj kaži sećaš li se gde si je parkirao? Možda je potražimo ako ne možeš da je nađeš i učinimo te srećnim.

Meho Krljic

Quote from: T2 on 27-05-2016, 12:26:50

Што се охрабривања тиче, охрабрујте жене да науче да месе славски колач а не да пишу глупости.

A posle se trgne kad mu pomenu mizoginiju  :lol: :lol: :lol:

Аксентије Новаковић

Шта теби Алекса Жунићу није у мом посту јасно?

У праву је Црни Лабуд кад каже да су се жене гурале трендашки, исто као данас што се трендашки гурају педери. лезбејке и транџе.
Левичари су онда гурали жене у све и свашта јер су жене биле наводно неравноправне, данас левичари гурају педере, лезбејке и транџе, наводно да и њима помогну.
Проблем је следећи - што су се некада жене, а данас педери, лезбејке и транџе, увек насилно убацивали у већ оформљено и постојеће друштво и тиме су га изједали изнутра (овде не говорим о сф друштвима).
Какви су трендови, не би ме уопште чудило да ускоро видим конкурсе за педерске, лезбејске и "трансродне" хорор/сф приче, тако да ће и нормални писци ускоро бити на маргинама, скрајцнути од "модерних" које су морали по директиви да приме у своје друштво.

Мехо, па није мизогинија охрабривати жену да научи да спрема ручак.
Прави женомрсци су мушкарци попут тебе, који од жене оће да праве оно што она није никада била.
Е то је права мизогинија мој Крљо, ти ниси ни свестан колики си женомрзац у ствари, нити си свестан колико су идеје којима си напумпан у ствари женомрзачке.

Meho Krljic

Šta li ja to želim da napravim od žene??? Ja samo načelno promovišem ravnopravnost. Šta je tu ženomrzački?

Truba

Quote from: T2 on 27-05-2016, 12:26:50
Сећам се једне огавне женске приче у Сиријусу, звала се "Партеногенеза", и представљала је просипање  левичарског феминизма до те мере да се у причи баљезгало како ће се жене саме оплођавати без мушкарца.

Углавном, постоје и у правом животу надобудне жентураче инфициране феминизмом које заиста мисле да партеногенезом могу да добију дете.

eh to je ta priča, iskreno mene se nije dojmila ali je ne bih pljuvao kao ostale kolege muškarčine
a iskonski ne volim tu ljevičarsko-liberalnu demagogiju
zašto?
pa zato što je priča dobro napisana...
pa meni je Ursula Legvin vrhunac SF-a i ona je ljevičar ali nemam problema s time dok god neko dobro piše
slično je i na forumu... sve je puno onih s kojima se politički ne slažem ali ako dobro pišu podržat ću i pročitat svako izdanje
sve dokle dobro pišu i imaju dobar stil

Mme Chauchat

Quote from: T2 on 27-05-2016, 12:50:50

Проблем је следећи - што су се некада жене, а данас педери, лезбејке и транџе, увек насилно убацивали у већ оформљено и постојеће друштво и тиме су га изједали изнутра (овде не говорим о сф друштвима).

Јао, па колико је ово дивно, Т2 ми је отворио очи. До данас појма нисам имала да сам насилно, са стране, убачена у људско друштво састављено од све самих мужевних мушкараца како бих га изнутра изједала. <3 Није ми јасно само како се то људско друштво репродуковало без жена, али свакако је и то могло док нису дошле мрачне левичарске силе!

...A sad me izvinite, idem malo da čitam Džoanu Ras :lol: :lol: :lol:

Аксентије Новаковић

Зато никад нисам ни читао Легвинову, у ствари јесам, неки роман или шта ли је већ о неким анархистима протераним са матичне планете...
Реално, што је већ неко рекао да у сф има гомила ђубрета, а у најгрознији део сф ђубрета припадају сви они који су утопистичке идеје плански убацивали у књиге и тако левичарску идеологију наметали и најмлађим читаоцима.

Сад замисли неку феминисткињу која живи партеногезу јер је убеђена да тако треба и да ће тако добити дете...и године пролазе, биолошки сат откуцава, нема детета јер деца се не праве партеногенезом...и таква жена је промашила живот јер није успела да се оствари као мајка иако је за то имала жељу...пала је јер је веровала дебилним левичарско-феминистичким баљезгаријама које су и смишљене да би направиле раздор у свету мушко-женских односа.

Мехо, какву ти равноправност промовишеш?
Причаш оно што си научио на курсу код Сташе Зајовић, бавиш се тривијалним стварима, упиреш прстом и вичеш мизогинија, мизогинија...
Промовиши породичне вредности и витешке врлине, па онда промовиши жене-мајке и жене-борце попут Милунке Савић.
У противном обуци - сукњицу па тупи даље то што тупиш.  xrofl

Јевтра...иди боље скувај један ручак, обрадуј оног до кога ти је заиста стало.... xrofl
Требало би да ти буде јасно...Он брани, она рађа..и никако она нити оне да доносе било какве одлуке везане за судбину друштва јер такво друштво је осуђено на пропаст...
Видимо данашњу Европу, видимо гомилу левичарско настројених политичарки, и шта имамо: ИМАМО РАСПАД СИСТЕМА!!!

džin tonik

nemam nikakvih problema ni sa kakvom ideologijom, tek kad se gura na pogresnom mjestu. pod gura ne mislim tek da se ugradi kao pojava, da imamo geja, feministkinju u prici, vec obrada problematike preuzme radnju/teziste potpuno strane price.

evo primjer, sf, trazim zabavni sf-strip, spejs-operu, znaci, zanimaju me tripovi o univerzumu, warp-putovanjima, nepoznatim oblicima zivota...

i onda nedavno procitam leov opus. ciklusi aldebarana, kenyu, namibiju.
i sad, djelo je vrhunski zabavno i kreativno u pogledu sf-a, na vizualnoj razini, ali, autor sve to stavlja u drugi plan, te 80% radnje, dijaloga, svodi na prodaju svojih pogleda na drustveno-socijalno.

alo, leo, jbmliga, shvatio sam, sve pet, ali ti si covjece strip-autor. scenarista, crtac, ne smaraj me svojim osobnim/privatnim pogledima na stvari za koje nisi ni vise ni manje kompetentan od mene kad mi prodas sf, naglasavam, prodas sf.

ako mi prodas sf, pricu o kolonijalizaciji udaljenih planeta, posjeti vanzemaljaca, ocekujem pricu o kolonijalizaciji udaljenih planeta, posjeti vanzemaljaca. ocekujem zabavu, ocekujem rezultat scenaristickog/crtackog talenta u obradi sf-a, ne drustveno-socijalnih problema, ne radnju koja teziste ima na tvojim pogledima drustveno-socijalnog, vec ejlijenima!

ili jednostavno napravis strip o drustveno-socijalnim problemima. i onda u startu znam sta citam, te ako me zanima citam. onda mi ne smetaju dijalozi dvije zene o pms-problematici, obrada fenomena seksualnosti kroz fokus hipi komune, dok me ovako maltretiras u iscekivanju stupanja na scenu cudovista sa tri glave, koje ce pojesti bar pola aktera. a to nikako.

Dybuk

Meho, kako se usudjujes da ubacujes zenama u glave opasne ideje o ravnopravnosti????

Zene, naravno, ne znaju sta zele i gde im je mesto, pa im treba pomoci da to mesto i svoju svrhu, jelte, nadju.

Mme Chauchat

Quote from: T2 on 27-05-2016, 13:58:30
Јевтра...иди боље скувај један ручак, обрадуј оног до кога ти је заиста стало...

Ja mislila sveža trolovska krv, a ono iskusan član foruma sa novim identitetom, eh, pa to je nepravedna prednost, nećemo se tako igrati. Pozdrav.

Truba

napisao sam klasično podulji smisleni post ali ga je pojelo jer je nešto isteklo

uglavnom da skratim

žene pisci da... žene pisci zato što su žene NE ( u kontekstu ovoga siriusa jer su loše)

dajbuk je klasični dio problema jer je napad na slovima tri žene pisca u jednom broju okarakterizirala kao napad na sve žene

OKTAVIJA BATLER da jer je dobar pisac OKTAVIJA BATLER ne ako je samo zato što je OKTAVIJA

Truba

Quote from: zosko on 27-05-2016, 13:59:16
ako mi prodas sf, pricu o kolonijalizaciji udaljenih planeta, posjeti vanzemaljaca, ocekujem pricu o kolonijalizaciji udaljenih planeta, posjeti vanzemaljaca. ocekujem zabavu, ocekujem rezultat scenaristickog/crtackog talenta u obradi sf-a, ne drustveno-socijalnih problema, ne radnju koja teziste ima na tvojim pogledima drustveno-socijalnog, vec ejlijenima!
joj ovo sam mislim čitao... ono kad se stvara desničarska diktatura na udaljenoj planeti gdje žene moraju odraditi posao rađanjem...

mislim da je nemaštovitost autora scenarija i crteža pokušana biti kompenzirana sa idološkim razračunavanjem s desničarkim diktaturama... što je ok naravno... al nas to ne zanima u ovom kontekstu i služi kao PODVALA

Dybuk

Quote from: Black Swandajbuk je klasični dio problema jer je napad na slovima tri žene pisca u jednom broju okarakterizirala kao napad na sve žene

Huh? Ko, kad sta?

Ova diskusija je prevazisla kritiku 3 (slovima tri) zenska pisca u broju, te presla na polozaj zene u drustvu i pre nego sam se ukljucila sa komentarom; ja se pricama nisam ni bavila.

Dibuk.

Аксентије Новаковић

Quote from: zosko on 27-05-2016, 13:59:16
alo, leo, jbmliga, shvatio sam, sve pet, ali ti si covjece strip-autor. scenarista, crtac, ne smaraj me svojim osobnim/privatnim pogledima na stvari za koje nisi ni vise ni manje kompetentan od mene kad mi prodas sf, naglasavam, prodas sf.

Лоцирао си проблем.
Под термином СФ се продаје свакаква комуњарско-анархистичко-левичарско-утопистичка баљезгарија, и на тај начин се накарадна идеологија упакована у сф продаје и најмлађима.
Ти Зоско си одрастао човек, па знаш шта оћеш и шта нећеш и теби се не могу продају муда за бубреге, али деци се свашта уваљује јер жене и деца су увек на удару идеологија више него мушкарци.

Како уништити једну расу?
Пробано је војничким путем, редукован је број, али нису успели.
Други начин је залудети жене и децу левичарским идејама након чега ће та деца почети да мењају улоге (мушка ће носити сукњице, а женска панталоне).

Мислим, кад залуђеници говоре о идејама левице они се толико заносе па говоре да су то хуманистичке идеје.
Међутим, левицу треба прогонити и уништити једном за свагда јер идеје које она заступа су све само не хуманистичке, што се показало и на делу свуда где су левичари имали било какав облик власти.

Дајбучице, ако сте ви жене спале да вас бране овакви као Мехо, онда сте обрале бостан... xrofl

Truba

Quote from: Dybuk on 27-05-2016, 14:16:12
Quote from: Black Swandajbuk je klasični dio problema jer je napad na slovima tri žene pisca u jednom broju okarakterizirala kao napad na sve žene

Huh? Ko, kad sta?

Ova diskusija je prevazisla kritiku 3 (slovima tri) zenska pisca u broju, te presla na polozaj zene u drustvu i pre nego sam se ukljucila sa komentarom; ja se pricama nisam ni bavila.

Dibuk.
moja je kapisla bila inicijalna
nije to prvi put da žene pišu gluposti u siriusu... ima toga još... mene samo zanima zašto je to prolazilo
kasnije su se ljudi nadodali s opravdanjem
nećemo čitati žene samo zato što su žene
čitat ćemo samo ako im valjaju priče (i knjige)

pa moji najgori pisci su muškarci...onaj što je napisao prašumu mislim brajan oldis, onda belan branko je znao zasrati tu ima još velikih seratora dok Legvinova na tronu... priču o njezinoj stolici bih čitao iz njezinog pera... ako je dobra naravno

Oni koji odlaze iz omelasa je klasičan primjer... priče koje žele naše spisateljice pisati ali im ne ide... užasno loše pišu...

Meho Krljic

Причаш оно што си научио на курсу код Сташе Зајовић, бавиш се тривијалним стварима, упиреш прстом и вичеш мизогинија, мизогинија...
Промовиши породичне вредности и витешке врлине, па онда промовиши жене-мајке и жене-борце попут Милунке Савић.

Ravnopravnost, dakle jednaka prava u koje spada pravo da se bira karijera, socijalna uključenost itd. A ne da se prihvata neka "tradicionalna", "prirodna" ili mentalitetom nametnuta socijalna ili porodična uloga. Nema to veze sa SZ ili feminizmom već sa pukom socijalnom pravdom.

Tu svakako i dolazi ideja da žene ne moraju da budu ni majke ni borci i da niko (pa ni žene) ne mora da se uklapa u predodređenu socijalnu ulogu ako to ne želi. Dakle, može da bude porodično orijentisan a ne mora itd.

Аксентије Новаковић

[
Huh? Ko, kad sta?

Dibuk.

Уопште ниси у праву,.
Али уопште.
Реч је била прво о три приче, а онда сам навео четврту причу, тотално феминистичку под именом Партеногенеза.
О свим женама нико није говорио, јер не могу се у исти кош трпати жене- хероји попут Милунке Савић са женама испраних мозгова које желе да рађају путем партеногенезе.
Према томе, поштујем жене, али у свету равноправних -   поштовање се заслужује!!!

džin tonik

Quote from: Black swan on 27-05-2016, 14:14:33
joj ovo sam mislim čitao... ono kad se stvara desničarska diktatura na udaljenoj planeti gdje žene moraju odraditi posao rađanjem...

mislim da je nemaštovitost autora scenarija i crteža pokušana biti kompenzirana sa idološkim razračunavanjem s desničarkim diktaturama... što je ok naravno... al nas to ne zanima u ovom kontekstu i služi kao PODVALA

da, to, plus, u jednoj varijanti, petoj reciklazi unutar opusa, moraju nositi odijela na napuhavanje da sakriju obline (zgodna inspiracija za is). :lol:

ali i to je ok, zasto ne, sve to jos ulazi u sf, tako se razvila dislocirana kolonija.

problem nastaje kad potpuno zanemari radnju, drustveno-socijalnu kritiku ne svodi na odgovarajuci postotak price, vec akteri kroz pet nastavaka uglavnom palamude o svojim osobnim svjetonazorima i problemcicima u medjusobnoj interakciji. znaci, zbrzano, na dvije table, najsazetije, dobijemo sf, krutu radnju, te slijedi deset tabli palamuda o pms-u, neobaveznom seksu, formiranju seksualnog identiteta, odrastanju i onda se mozda opet sjeti ugraditi tablu-dvije radnje. a pri ciklusu betelgeuse se skroz pogubio.

kao crtac je odlican, dok kao scenarista potpuno izgubio fokus, t.j. fokus mu je na drustveno-socijalnoj kritici, ne sf-u. ne razumijem zasto jednostavno ne radi odgovarajuce stripove, t.j. djela firmira kao takva.

Аксентије Новаковић

Quote from: Meho Krljic on 27-05-2016, 14:25:46

Tu svakako i dolazi ideja da žene ne moraju da budu ni majke ni borci i da niko (pa ni žene) ne mora da se uklapa u predodređenu socijalnu ulogu ako to ne želi. Dakle, može da bude porodično orijentisan a ne mora itd.

Онда пустите жене да саме изаберу шта ће да буду, а не да им ви левичари натурате шта би требале да буду а шта не би требало да буду, и шта је то за њих боље а шта није!!!!
Склоните се од жена и од деце, а вашу идеологију сачувајте за себе јер све чега су се левичари дотакли - то је пропало!!!

Dybuk

Quote from: T2 on 27-05-2016, 14:31:05
[
Huh? Ko, kad sta?

Dibuk.

Уопште ниси у праву,.
Али уопште.
Реч је била прво о три приче, а онда сам навео четврту причу, тотално феминистичку под именом Партеногенеза.
О свим женама нико није говорио, јер не могу се у исти кош трпати жене- хероји попут Милунке Савић са женама испраних мозгова које желе да рађају путем партеногенезе.
Према томе, поштујем жене, али у свету равноправних -   поштовање се заслужује!!!

Pa si nastavio tiradu o zenama, gejevima i ostalima koji se ne uklapaju u tvoje vidjenje drustva. Jevtra je lepo locirala jednu od tvojih problematicnih izjava/generalizacija i odgovorila na nju gde si ti pribegao nemastovitom, primitivno - mizoginom odgovoru - idi kuvaj rucak.
Ti si bio inicijator ovog oftopika gde se sa knjizevnog plana prelazi na siri, drustveni.

Ali, slazem se, postovanje se zasluzuje, jasta.

Truba

Quote from: zosko on 27-05-2016, 14:31:41
Quote from: Black swan on 27-05-2016, 14:14:33

da, to, plus, u jednoj varijanti, petoj reciklazi unutar opusa, moraju nositi odijela na napuhavanje da sakriju obline (zgodna inspiracija za is). :lol:

ali i to je ok, zasto ne, sve to jos ulazi u sf, tako se razvila dislocirana kolonija.

problem nastaje kad potpuno zanemari radnju, drustveno-socijalnu kritiku ne svodi na odgovarajuci postotak price, vec akteri kroz pet nastavaka uglavnom palamude o svojim osobnim svjetonazorima i problemcicima u medjusobnoj interakciji. znaci, zbrzano, na dvije table, najsazetije, dobijemo sf, krutu radnju, te slijedi deset tabli palamuda o pms-u, neobaveznom seksu, formiranju seksualnog identiteta, odrastanju i onda se mozda opet sjeti ugraditi tablu-dvije radnje. a pri ciklusu betelgeuse se skroz pogubio.

kao crtac je odlican, dok kao scenarista potpuno izgubio fokus, t.j. fokus mu je na drustveno-socijalnoj kritici, ne sf-u. ne razumijem zasto jednostavno ne radi odgovarajuce stripove, t.j. djela firmira kao takva.

ukratko... ne postoji u fantastici ako nije postojalo u iskustvu... zato su im i vanzemaljci zebre s bodljama i tome slično... dakle klasična nemaštovitost...

mac

Сад замисли неку феминисткињу која живи партеногезу јер је убеђена да тако треба и да ће тако добити дете...и године пролазе, биолошки сат откуцава, нема детета јер деца се не праве партеногенезом...и таква жена је промашила живот јер није успела да се оствари као мајка иако је за то имала жељу...пала је јер је веровала дебилним левичарско-феминистичким баљезгаријама које су и смишљене да би направиле раздор у свету мушко-женских односа.

http://www.smbc-comics.com/index.php?id=1479

Truba

može li mi neko navesti, ko je slao priče u sirius, šta mu je obrazloženo u rubrici NIJE ZA
znali su biti brutalni

i koliko je žena iz siriusa kasnije nastavilo spisateljsku karijeru???

Аксентије Новаковић

Quote from: Dybuk on 27-05-2016, 14:39:17
Quote from: T2 on 27-05-2016, 14:31:05
[
Huh? Ko, kad sta?

Dibuk.

Уопште ниси у праву,.
Али уопште.

Pa si nastavio tiradu o zenama, gejevima i ostalima koji se ne uklapaju u tvoje vidjenje drustva. Jevtra je lepo locirala jednu od tvojih problematicnih izjava/generalizacija i odgovorila na nju gde si ti pribegao nemastovitom, primitivno - mizoginom odgovoru - idi kuvaj rucak.
Ti si bio inicijator ovog oftopika gde se sa knjizevnog plana prelazi na siri, drustveni.

Ali, slazem se, postovanje se zasluzuje, jasta.

Наставио сам јер је дошла дежурна Жена у црном са форума Знака Сагите да би ми по други пут спочитавала своје левичарско виђење термина женомржње.
До тада сам се држао теме.

Види Дај,  пробај ти мене да демантујеш ако можеш, а не да ми и ти спочитаваш некакве тираде о педерима и лезбачама.
Значи демантуј ме , реци свима да се СИСТЕМ НЕ РАСПАДА, демантуј оно моје да се систем распада.
Изволи.
Ја сам навео зашто се систем распада и иза тога стојим, јер женама није место у доношењу битних државних одлука.
Но ево, имамо нове хероине Европе луду бабу Меркел и ону жабаркицу Могерини која плаче пред камерама након терористичког напада уместо да нареди противакцију.
Ето два конкретна примера, мисли мало о томе.
Од овога су изузете жене у Израелу, јер су тактички и борбено на нивоу мушкараца.

džin tonik

Quote from: Black swan on 27-05-2016, 14:45:12
ukratko... ne postoji u fantastici ako nije postojalo u iskustvu... zato su im i vanzemaljci zebre s bodljama i tome slično... dakle klasična nemaštovitost...

ne znam, mislim da ima i mnoge kreativne ideje, prije svega fantasticno vizualizirane, pa i odlicne varijacije, ideje oko potencijalnog razvoja postojeceg. naravno, daleko od, primjerice, storma, no ideje su svakako prisutne. iako ima i teskih gafova.
ali to ga sve skupa ocigledno jednostavno ne zanima, ne razradjuje, tek sazima koliko god moguce, tek privlaci paznju i onda u beskraj maltretira drustveno-socijalnom kritikom, u ovom slucaju pogledom na svijet iz ugla hipi-komune.

Meho Krljic

Quote from: T2 on 27-05-2016, 15:01:37

женама није место у доношењу битних државних одлука.

(...)

Од овога су изузете жене у Израелу, јер су тактички и борбено на нивоу мушкараца.

U kom svemiru ovo nije mizoginija? Žene ne treba da učestvuju u vođenju društva i poštuju se samo one koje su "na nivou muškarca" u ratnim veštinama. Ne treba biti žena u crnom da bi se ovo prepoznalo kao suprematizam.

Agota

SIRIUS JE ČASOPIS?!

GROZNO IZGLEDA.

RADIJE BIRAM TV NOVELE...

TAMO SU BAR SVI PLASTIČNI I FANTASTIČNI.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Dybuk

@Agota  xremyb  (zemstven smajli)

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Truba

agota ko vanzemaljac
šta ti nije jasno?