• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Predrag Urošević

Started by zakk, 08-06-2008, 14:25:05

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zakk

Sem da je napisao romane
  • Tihana iz Erga, Prosveta (edicija Plava ptica), 1984.
  • Kaniga, Sfairos, 1990.
i da je prevodio, ne znam ništa više o Predragu Uroševiću.

Da li neko zna nešto više o njemu?
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Mixitron M. Storm

Zapao mi je na oko reunion.com, tamo ima profil nekog P.U-a koji ima 73 godine. Može li to da bude on? (Koji drugi P.U. iz Bg ima 73 godine i koristi računar?)

http://www.reunion.com/anastojanovic0001

zakk

http://www.evro-giunti.com/Evro%20giunti%20sajt3/tihana.html

Reizdata Tihana u ediciji "Savremena srpska proza"   :roll:
To je izdato prvi put 1984  :x  :x

Naslovnica je mikro, al ne dopada mi se.

Format: 13x20 cm, oko 350 strana, tvrdi povez, latinica.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Mme Chauchat

Ima i zum ispod mikro verzije. I da, baš je očaj. Vilinsko biće golih grudi koje je očigledno davno prošišalo pubertet... Zašto ilustratori ne čitaju ono što ilustruju? Tihana (više) nema krila a (još) nema ni grudi (to, ako pretpostavimo da Paele imaju grudi iako, ovaj, nisu sisari).
Ko je ono nedavno ponovo objavio Madlen Lengl, Kapije vremena? I tu i ostale knjige iz njenog Vremenskog kvarteta snabdeli su koricama koje vuku na, ne znam ni ja, knjige za decu po ukusu Jehovinih svedoka.
A inače, lepo što su se setili. Sad još i Kanigu (mada dosta slabije delo) pa da je u opticaju sabrani Predrag Urošević.  :(

angel011

Ilustratori stavljaju ono što bi prodalo knjigu.

Pogledaj ilustraciju "Muškarci koji mrze žene", za junakinju je jasno rečeno da su joj grudi još malo pa nepostojeće i da ima izrazito kratku kosu, a nacrtali su je sa kosom srednje dužine i grudima normalne veličine.

U Hrvatskoj su na istoj naslovnici za tetovažu zmaja koja je na junakinjinim leđima (po knjizi, preko celih leđa) stavili da je malecka, pokriva deo plećke.

Sve zavisi od toga za šta ko proceni da će prodati knjigu.
We're all mad here.

Mme Chauchat

Ma znam, još je dobro što nisu repati žutooki Štrumpfovi  :lol: al šta mogu, razmazila me u detinjstvu Plava ptica. Ili ti se omotnica sviđa, ili skineš omot i diviš se zlatnim slovima. A šta danas da radim, sem da umotavam knjige u pak-papir...

zakk

Ladno nisam skontao ZUM dugme, samo sam bezuspešno kliktao na sliku.

Dakle: fail.

angel011

Sve da Tihana i dalje ima krila, da li bi krila evoluirane pčele tako izgledala?
We're all mad here.

Mme Chauchat

U, tek to... Fale samo baletanke i štapić sa zvezdicom.
Doduše: Uroševićeve originalne ilustracije prikazuju krila kao stroge trouglove koji jednim vrhom dodiruju telo. Eh, slatke osamdesete i geometrijske šare (ali bar je kao stilizacija simpatično).

scallop

Quote from: angel011 on 28-06-2010, 11:02:42
Sve da Tihana i dalje ima krila, da li bi krila evoluirane pčele tako izgledala?

Lakše nego što bi prednja strana izgledala... onako kako izgleda.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.