• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Goran Bregović pao sa trešnje visoke 4 metra

Started by Kunac, 12-06-2008, 17:27:01

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kunac

Upravo su javili na TV-u... Bizarno... TEŠKO JE POVREĐEN.
"zombi je mali žuti cvet"

Tex Murphy

Dođavola, kad sam pročitao naslov topika pomislio sam da se našalim, a sad izgleda da je gadno?!  :(  Nadajmo se da će se oporaviti.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Alexdelarge

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Tex Murphy

Nema zezanja dok se ne uvjerimo da je čovjek dobro!
Genetski četnik

Ghoul

ŠOKANTNO!

SENZACIONALNO!

BLIC demantuje KUNCA: brega nije pao sa trešnje, već sa višnje!!!

Bregović pao sa merdevina, zbrinut u Urgentnom centru
Autor: Tanjug, E. B. | Foto: Beta | 12.06.2008 - 17:06

Poznati muzičar Goran Bregović zbrinut je danas u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije posle preloma jednog kičmenog pršljena, a njegovo stanje je stabilno, bez neuroloških ispada, rekao je Tanjugu profesor dr Vladimir Đukić.

Dr Đukić očekuje brzu stabilizaciju pacijenta, koji će, zbog eventualnih posledica, ostati na kliničkoj opservaciji najmanje dva-tri dana. Lekari

Bregović je oko 13 časova pao na leđa sa visine od četiri metra dok je brao višnje u bašti svoje kuće na Senjaku.

http://www.blic.co.yu/hronika.php?id=45304
https://ljudska_splacina.com/

Tex Murphy

Pa šta mu bi tako matorom da se pentra po višnji?  :?
Genetski četnik

Alexdelarge

Quote from: "Harvester"Pa šta mu bi tako matorom da se pentra po višnji?  :?

Zar ne vidis Harvi da i u nesreci pati od nedostatka originalnosti? Vazda krade tudje ideje. Prosle godine je Richards pao sa drveta, nakon cega su Stonsi imali veoma lukrativnu turneju; sad i  Brega tako nesto zeli da ponovi sa svojim Orkestrom za svadbe i sahrane.

mizantrop

Quote from: "Alexdelarge"Imitira Keith-a Richards-a. :evil:

Još samo da ušmrka rahmetli babu  :evil:

cutter

ocigledno je da nije pao ni sa tresnje, ni sa visnje, vec sa merdevina.
od kog drveta su iste nacinjene, drugo je pitanje :idea:  :P

Son of Man

Kunac

Danas sam video naslov Bregović opersian, sestre uzdisale: Jao, Bože, koliki mu je! na GAZETI kada sam sišao da kupim mleko, a evo teksta i na netu:
http://gazetaredakcija.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1045&Itemid=70
"zombi je mali žuti cvet"

Truba

koji je taj goran šupak

bombarduju mu grad gdje je živio i rodio se 1000+ dana ni AAAA nije rekao

bombarduju mu zemlju u koju je otišao 72 dana i odmah koncerte pravi i buni se protiv bombardovanja  :idea: apelira...ne lomite mi bagrem
crkni  :x
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Albedo 0

Quote from: "Truba"koji je taj goran šupak

bombarduju mu zemlju u koju je otišao 72 dana i odmah koncerte pravi i buni se protiv bombardovanja  :idea: apelira...ne lomite mi bagrem

i ja sam primijetio da Srbi koji su upoznali sarajevske muslimane više ne žele ništa sa njima....

Tex Murphy

Eh, Komi, Komi, opet si počeo sa propagandom... Da propaganda, što većina kažu, da o ovome... nije istina.  :!:
Genetski četnik

zoskoz

"nače, veče pred operaciju, Bregović je trpeo jake, nesnosne bolove u predelu kičme, ali se nije žalio lekarima, te je sve to stoički podneo. U međuvremenu su ga kontaktirali najrenomiraniji pariski lekari, koji su mu ponudili svoje usluge, odnosno da tamo bude operisan, međutim Bregović je odlučio da svoje zdravlje poveri najboljim domaćim stručnjacima, predvođenim hirurgom Branislavom Pešićem."
http://gazetaredakcija.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1045&Itemid=1

Alexdelarge

Goran Bregović: Nema više penjanja na višnje!

Muzičar Goran Bregović u drugoj nedelji jula namerava da nastavi sa zakazanim nastupima iako je nedavno lakše povredio kičmu padom sa drveta.

Na sajtu bivšeg frontmena "Bijelog dugmeta" navodi se da će prvi put posle povrede, sa svojim "Orkestrom venčanja i sahrana", nastupiti 8. i 9. jula na koncertu u njujorškom "Linkoln centru".

"Goranova legendarna sreća zaštitila ga je ponovo i u neko doba druge nedelje jula trebalo bi da opet bude na pozornici. Izvinjavamo se publici zbog otkazanih koncerata između 20. juna i 7. jula", piše na sajtu.

Bregović je polovinom juna povredio lumbalni pršljen i slomio ruku pri padu sa višnje u svom dvorištu u Beogradu. Bregović je nekoliko dana posle operacije poslat na kućno lečenje.

Na muzičarevom sajtu navodi se da je Bregović "čvrsto obećao da se više neće penjati na stabla višnje".

Posle Njujorka Bregović nastavlja da svira 12. jula na "Dunavfestu" u nemačkom Ulmu, 14. jula u francuskom Senartu i 16. jula u Lionu, a zatim 17. jula u Arlu, 18. jula u Veneciji i još nekoliko gradovca Italije.

(Beta/MONDO)

Rakeeya

Quote from: "Truba"koji je taj goran šupak

Ma o čemu ti pričaš, brale?

Albedo 0

Quote from: "Alexdelarge"Goran Bregović: Nema više penjanja na višnje!

Muzičar Goran Bregović u drugoj nedelji jula namerava da nastavi sa zakazanim nastupima iako je nedavno lakše povredio kičmu padom sa drveta.

Na sajtu bivšeg frontmena "Bijelog dugmeta" navodi se da će prvi put posle povrede, sa svojim "Orkestrom venčanja i sahrana", nastupiti 8. i 9. jula na koncertu u njujorškom "Linkoln centru".

"Goranova legendarna sreća zaštitila ga je ponovo i u neko doba druge nedelje jula trebalo bi da opet bude na pozornici. Izvinjavamo se publici zbog otkazanih koncerata između 20. juna i 7. jula", piše na sajtu.

Bregović je polovinom juna povredio lumbalni pršljen i slomio ruku pri padu sa višnje u svom dvorištu u Beogradu. Bregović je nekoliko dana posle operacije poslat na kućno lečenje.

Na muzičarevom sajtu navodi se da je Bregović "čvrsto obećao da se više neće penjati na stabla višnje".

Posle Njujorka Bregović nastavlja da svira 12. jula na "Dunavfestu" u nemačkom Ulmu, 14. jula u francuskom Senartu i 16. jula u Lionu, a zatim 17. jula u Arlu, 18. jula u Veneciji i još nekoliko gradovca Italije.

(Beta/MONDO)

prerano smo se ponadali....

Son of Man

Priznajem volio sam Bijelo Dugme kad sam bio mali, sve albume znam napamet, volim i danas da chujem te neke pesme jbga, mislim znao sam ja iz pricha da je Bregovic djubre ko chovek ovako ali posle one bruke na Hipodromu konachno sam ga se odreko jednom za svagda... CRKO DABOGDA !!!

Tex Murphy

Koje bruke na hipodromu?
Genetski četnik

Son of Man

pa ispale za koncert, jbte cheko sam taj koncert, ono da vidim bar jednom, da chujem to uzivo...a ono DNO, jedva sam ziv izasho sa hipodroma (jedno sat vremena kroz guzvu pa josh pola sata do kola koja su bila skroz na Brdu uzas) plus nishta nisam chuo...mada kakav je bio koncert kako sam posle chuo, nisam mnogo propustio, mrtvi Tifa nije ni pevo nego recitovo preko qrca , Bebek onako, jedino Alen se chovek potrudio ljucki, a i svirali MILICIJA TRENIRA STROGOCU pa hteo sam da ubijem nekog, Ghoula npr. iskrenog jubitelja murije :evil:

Albedo 0

da, ozvučenje je bilo očajno, mada mislim da Tifa nije bio toliko loš, barem od onog što se moglo čuti....

a izlazak sa hipodroma je bio očaj živi....

Son of Man

pa od onog shto se moglo chiti (skoro nichega) zaista nije bio losh  :lol:

Albedo 0

ja sam bio negdje na sredini, tako da kad sam ja slabo čuo .... žalim one iza mene. Ali mislim da Tifa i nije bio toliko loš koliko inače može da zasere, on je pukao sa glasom izgleda

Son of Man

Nije puko sa glasom nego chim je uzo pare za taj poslednji koncert poshto ne podnosi Gorana nije hteo da peva ljucki nego recitovo, ima snimak jbga, poslushaj...a meni inache taj album gde je on pevo jedan od najboljih (Lazes, Da te bogdo, Jer kad ostarish...ma sve hitovi i sve pokido kako je otpevo). Chak je i Goran reko da je to najbolje otpevan album Dugmeta.

Albedo 0

ma jeste pukao, slušao sam ga ja kasnije ponovo, bio je još gori nego na hipodromu

a ''Lažeš'' je dobro otpjevao, konkretno se te pjesme sjećam da se bolje čula od ostalih

morbius

Tifi ni u mladosti glas nije trajao dugo. Stvarno je fantastično zvučao na albumu, ali kad izađe na scenu otpeva jednu pesmu super, drugu već slabije i gotovo, pukne mu glas sasvim, ostatak koncerta otpeva očajno, kao da ne može da dođe do daha.
Why me?

Tex Murphy

Bijelo dugme je vazda imalo vrhunske pjevače, nešto kao Korni grupa. Ali čak i u danima najveće slave bili su slabi na koncertima. Ova posljednja tri su čisto dno dna. Nisu ni pjevači kiksali toliko koliko sam Bregović, koji nije znao tri note da sastavi a da ne pogriješi. Uporediti npr. fantastičan solo iz pjesme Jer kad ostariš sa onim što je svirao na koncertima. Nebo i zemlja.

Što se koncerta u BG-u tiče, to nisam gledao, ali problem sa Tifom je možda uzrokovan prethodnim koncertom u Sarajevu. Tamo je glas malo počeo da ga izdaje pred kraj, pa je uletio Bebek da mu malo pomogne, na što se ovaj razbjesnio (a uvijek je i bio smrad, da se razumijemo), pustio publiku da otpjeva Lipe cvatu i zdimio u bekstejdž. Ako se dobro sjećam.
Genetski četnik

Ghoul

ja sam ZGROŽEN vašim poznavanjem opusa bijelog dijugmeta i udubljenošću u sve finese i faze i razvojni put istog, o prisustvu koncertima da i ne govorim!
:P  :oops:  :x  :cry:  :x

Albedo 0

ma daj Ghoul, nemoguće da ne slušaš Dugme?   :evil:

Lažeš zlato, lažeš dušo, lažeš vještice,Lažeš tvojim slatkim jezikom kurve svetice.  xjump

ne, ima par dobrih pjesama, moraš da priznaš, a vi Srbijanci to drugačije primate...

Ghoul

ajde da ne ispadnem neki dosadni uštogljeni što kvari zabavu, priznaću da sam u nekoj pradavnoj praistoriji voleo LIPE CVATU... :oops:  pa čak i onaj pompezni SVE ĆE TO POKRITI OVO ONO I ŠAŠ

Albedo 0

pepeo, brate, pepeo!

dobro, Pušenje je bolje, da se ne lažemo...

Son of Man

Quote from: "Harvester"Što se koncerta u BG-u tiče, to nisam gledao, ali problem sa Tifom je možda uzrokovan prethodnim koncertom u Sarajevu. Tamo je glas malo počeo da ga izdaje pred kraj, pa je uletio Bebek da mu malo pomogne, na što se ovaj razbjesnio (a uvijek je i bio smrad, da se razumijemo), pustio publiku da otpjeva Lipe cvatu i zdimio u bekstejdž. Ako se dobro sjećam.
E sad sam se i ja toga setio, jes vala tako bilo. A secam se intervjua nekog sa pocetka 90-ih gde Goran otvoreno Pljuje po Tifi kako se ovaj od malena drogiro loshom drogom pa je zato puko brzo ko pevach, tako da kontam da ga Tifa nije bash voleo posle toga.

A ti Ghoule - nemoguce da ne volish i pesmu : Shta bi dao da si na mom ?!  :?
Nemojmo se lagati jbga, slusho si ti i onu vashu lokalnu iz 80-e : "Grad Nish, losh dan moj mladi brate, ovde kishi do neba, ostacemo sami ti i ja u svijetu kome rod i ne treba, pritishce san, ljepljiv i jak, spi li SMRT u ovaj mahnit sat ?" :evil:

A i Brega je kolko ja znam zaradio triper bash u Nishu dok je bio tad u vojsci...koincidenca ili sta li je ?  :P

Son of Man

Quote from: "Albedo 0"dobro, Pušenje je bolje, da se ne lažemo...
Meni je ZABRANJENO pushenje uvek bilo na prvom mestu, pa onda Elvis, pa Dugme...ipak je Nele BOG, i Minka, Sejo i ekipa...
Od malena sam hteo da napravim bend de bi svirali samo pank obrade elvisa i pushenja al nikako da nadjem istomisljenike...uh zamisli samo "Lutku" u pankrok vezriji, uh, uh...ili "kazu mi da novog frajera imash" ili gej himnu "Javi mi" - to su sve HITCHINE !!!  :wink:

zakk

Quote from: "Ghoul"ja sam ZGROŽEN vašim poznavanjem opusa bijelog dijugmeta i udubljenošću u sve finese i faze i razvojni put istog, o prisustvu koncertima da i ne govorim!
:P  :oops:  :x  :cry:  :x

Imam sad flešbek od pre koju godinu kad smo JB, ja i valjda Oto zgražavali Spajdera istim ovim stvarima... Mi smo, doduše, čak i pjevali :)

U međuvremenu sam kupio i knjižicu o Bijelom dugmetu, to moraš da iščitaš, potpuno je priceless...
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Son of Man

zakk dal ti to mislish na knjizicu Dushka Pavlovica iz 80-e ili je neka novija u pitanju ?  :)

Ghoul

Quote from: "zakk"Imam sad flešbek od pre koju godinu kad smo JB, ja i valjda Oto zgražavali Spajdera istim ovim stvarima... Mi smo, doduše, čak i pjevali :)

U međuvremenu sam kupio i knjižicu o Bijelom dugmetu, to moraš da iščitaš, potpuno je priceless...

ja imam flešbek na pre 5 godina kad sam na ZABAVI... ili MUZICI itd. pokrenuo topik OMILJENA PJESMA B. DUGMETA, iz zajebavanja, a onda svet koji sam doatd smatrao civilizovanim i urbanim počeo mrtav ozbiljan i bez ironije da navodi svoje omiljene shitove BD-a! :x

EVO GA OVDE:
http://znaksagite.com/diskusije/viewtopic.php?t=674&highlight=bijelog+dugmeta

Son of Man

Nemoj tako Bobane, ovaj , Dejane... :
mada odlichna je ideja , mislim da ce to biti HIT topik  :wink:
Moze i omiljena pesma Pushenja... :)

Milosh

Quote from: "zakk"Imam sad flešbek od pre koju godinu kad smo JB, ja i valjda Oto zgražavali Spajdera istim ovim stvarima... Mi smo, doduše, čak i pjevali :)

Ček, ček... je l' to bilo ono ispred DžKC-a? (sada nepostojećeg), Pošto se sećam tako neke situacije od pre par godina...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Milosh

"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

zakk

@Son of Man
Mislim ne, ovo je neka post-reunion kolekcija članaka o njima koja jako bedno izgleda, al je jaaako zabavno. Knjižičica. Kupio na tezgi preko puta Sava centra za 100 din.

@Miloš
Jes, DžKC :)
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.