• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Novi izavac, nova iznenadjenja...

Started by Man Of Steel, 13-06-2008, 21:46:07

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Man Of Steel

Evo konacno krenuo i dugonajavljivan drugi izdavac bonelijevih stripova u Serbiji! :)
Izdavac Sfera, kvalitet iznad ocekivanja, cena "tričavih" 190 dinarosa, diraz simbolican...
Evo i slicice, a za dalje informacije pričekajte... :lol:

When ever you need hard center i will be there

Axle Munshine

A gde si ti Celicni nabavio ovaj strip pa znas da je kvalitet iznad ocekivanja?Ovo,koliko ja znam,jos nije osvanulo na kioscima...
...Du hast mich...ich hasse dich...sagt Rammstein...

kupujemstripove

Man Of Steel

Quote from: "Axle Munshine"A gde si ti Celicni nabavio ovaj strip pa znas da je kvalitet iznad ocekivanja?Ovo,koliko ja znam,jos nije osvanulo na kioscima...
Vele ljudi koji su imali prilike da ga vide.
When ever you need hard center i will be there

kupujemstripove

A vidim za aukcije vec ima primeraka .. za licitiranje a za kioske nema.. bezobrazluk.

mick_rider

Da li me to oci varaju ili je cena Bonelijevih stripova premasila cenu u susednoj nam Hrvatskoj gde su plate duplo vece? Pa nije valjda Mishkovic krenuo da prodaje i stripove? Trgovacki koncerni nam uzese i crno ispod nokata. Ne bi me cudilo da Delta kupi licencu za Dzakstapoz magazin. :lol:

Remak

Quote from: "Man Of Steel"cena "tričavih" 190 dinarosa, diraz simbolican...

Zanci strasno, je gde ide ova zemlja, da strip sa crno belim stranicama, (jedino korice u boji) i datumomom orginala ne mladjim od 15 godina placam 190 din :?  :? , pa ljudi molim vas! Cudim se ja zasto nema starih dobrih izdanja, kao na primer talicni tom ili asterix, pa koliko ti onda taj jedan strip u punom koloru trebao da kosta 500 dinara  :x ?!! Da ne pricamo o marvelovim stripovima za koje iskreno mislim da nikada nece neko od nasih dobiti da stampa jer na njihovu cenu ne smem ni da pomislim...

Inace svaka podrska svakom novom izdavacu stripa, jel vec dugi niz godina nema kvalitetnog stripa za kupiti kod nas!
:D

Duh_koji_hoda

... i evo ih... biseri su  poceli... weeeee... :x  :x  :x

Remak

Quote from: "Duh_koji_hoda"... i evo ih... biseri su  poceli... weeeee... :x  :x  :x

Hoces da kazes da je cena od 190 din,za takav strip realna cena  ?????????

Duh_koji_hoda

... nope, hocu da kazem da nije realna, te da bi trebala da bude veca, te da ovom cenom izdavac mora da proda 420 od 500 priomeraka, koliko je stampano, da bi pokrio troskove...

kupujemstripove

Uuuu mnogo skupo. Ovakav strip treba da kosta 150. A to sto svi deru na stripovima to je druga prica.

Uzmes one debele novine po 200 strana full color masan papir a kosta recimo 100 dinara.

A ovaj isprdak 190.

:lol:

PS Kontra duhu

Duh_koji_hoda

aha... ali one debele masne novine se stampaju u 50000, a prodaju u 40000 primeraka...pa tako omogucavaju nisku cenu...

p.s. slaba ti kontra

Remak

Quote from: "Duh_koji_hoda"... nope, hocu da kazem da nije realna, te da bi trebala da bude veca, te da ovom cenom izdavac mora da proda 420 od 500 priomeraka, koliko je stampano, da bi pokrio troskove...
Da, da sigurno si u pravu-ali za malo, sa tom cenom nece ni 100 primeraka da prodaju, u ovoj zemlji gde je prosecna plata 300 evra, a vise od 30% stanovnistva je siromasno!

marlowe

Ne znam ja gde ti zivis, ali prosecna plata je 400 evra, a broj siromasnih je prepolovljen u poslednjih 5 godina.
190 dinara je nista, to je malo vise od kutije cigareta ili jednog pica, a toga se ovde trosi nenormalno.
Sto se tice stripa - broj strip izdanja, izdavaca i prosecni tirazi u poslednjih nekoliko godina su vise stotina procenata povecani.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Alex

Quote from: "marlowe"Ne znam ja gde ti zivis, ali prosecna plata je 400 evra, a broj siromasnih je prepolovljen u poslednjih 5 godina.
190 dinara je nista, to je malo vise od kutije cigareta ili jednog pica, a toga se ovde trosi nenormalno.
Sto se tice stripa - broj strip izdanja, izdavaca i prosecni tirazi u poslednjih nekoliko godina su vise stotina procenata povecani.

Ti si marlowe malo lost in Vojvodina. To što se tiče tvog poznavanja ekonomske situacije i verovanja medijima i statistici koja se zloupotrebljava.

Inače, cena od 190, nije previsoka, ako poverujemo u malotiražnost izdanja. S druge strane, VČ jeste skup.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Remak

Quote from: "marlowe"Ne znam ja gde ti zivis, ali prosecna plata je 400 evra, a broj siromasnih je prepolovljen u poslednjih 5 godina.
Mozda je tako u Novom Sadu i Beogradu, ali u Nisu i juznoj srbiji sigurno NE!

Alex

Quote from: "Remak"
Mozda je tako u Novom Sadu i Beogradu, ali u Nisu i juznoj srbiji sigurno NE!

Najveći deo mladih ljudi u Srbiji, bez Beograda i Vojvodine radi za 6000 - 15000 mesečno. U stvari najveći deo mladih ima 0 prihoda - nezaposleni su, a pomenuto se odnosi i na nešto starije.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

kupujemstripove

E pa ako nije i tamo tako onda cemo mi da se odvojimo :D

A sto se tice Veselog preskup je.

A sto se tice vetra ko zna koliki je tiraz...

A sto se tice cene od 190 dinara nije skupo.

A sto se tice duha te novine izlaze i toliko su sranje da to niko ne kupuje... ko ona jefimija za feministkinje kojih ima 5 komada u Srbiji.

marlowe

Ja sam nedavno bio na krajnjem jugu i stanje je identicno kao u NSadu. Cene mesa u restoranu su nesto nize, plate u mojoj struci identicne, a u kaficima gomile mladih na svakih nekoliko minuta ispiju po jednog Magicnog vetra bez ikakvog problema kao i ovde.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Duh_koji_hoda

Quote from: "kupujemstripove"E pa ako nije i tamo tako onda cemo mi da se odvojimo :D

A sto se tice Veselog preskup je.

A sto se tice vetra ko zna koliki je tiraz...

A sto se tice cene od 190 dinara nije skupo.

A sto se tice duha te novine izlaze i toliko su sranje da to niko ne kupuje... ko ona jefimija za feministkinje kojih ima 5 komada u Srbiji.

nisi svestan koliko se to, nazalost, dobro prodaje...

Duh_koji_hoda

Quote from: "Remak"
Quote from: "Duh_koji_hoda"... nope, hocu da kazem da nije realna, te da bi trebala da bude veca, te da ovom cenom izdavac mora da proda 420 od 500 priomeraka, koliko je stampano, da bi pokrio troskove...
Da, da sigurno si u pravu-ali za malo, sa tom cenom nece ni 100 primeraka da prodaju, u ovoj zemlji gde je prosecna plata 300 evra, a vise od 30% stanovnistva je siromasno!

pa nisam ja ni rekao da ce to da se rasproda... ja sam samo pricao o realnosti cene...

No Dice

.

Nazalost, moram se sloziti s Alexom. Prosecna plata ovde na jugu je daleko od 400 eura. Na svakog asistenta na fakultetu koji ima tu iznadprosecnu platu dodje gomila nas koji imamo platu ispod proseka (a neki su bas, bas debelo ispod proseka) Vuce... Ovde se broj siromasnih udvostrucio, a tih par dana provedenih u Nisu tesko da moze da ti da sigurnost koju ispoljavas u svojim tvrdnjama oko standarda...

marlowe

Kolika je tvoja plata u osnovnoj skoli u Leskovcu? 400 evra? 500?
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

No Dice

Quote from: "marlowe"Kolika je tvoja plata u osnovnoj skoli u Leskovcu? 400 evra? 500?

I wish! :roll:

Ali cak ida jeste, cale mi je tehnoloski visak, keva radi u firmi pod stecajem za 4000 mesecno, brat studira u Beogradu a zena mi nije uopste zaposlena iako ima diplomu uciteljice... Pa ti racunaj.  :x

marlowe

Quote from: "No Dice"
Quote from: "marlowe"Kolika je tvoja plata u osnovnoj skoli u Leskovcu? 400 evra? 500?

Ako imas normalan fond casova i nemas tih 32000 dinara mesecno predlazem da odes u finansijsku sluzbu u skoli i vidis ko uzima tvoju lovu.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

No Dice

Quote from: "marlowe"

Ako imas normalan fond casova i nemas tih 32000 dinara mesecno predlazem da odes u finansijsku sluzbu u skoli i vidis ko uzima tvoju lovu.

Imam tih 32 iljadarke, nemam 40 ni izdaleka. Ljudi oko mene imaju mnogo manje, ii nemaju uopste... Pa se prosek jako snizi. Matematika je jasna, ne?

marlowe

Dakle, izmedju 400 i 500 evra. Kao sto sam i rekao.
U Leskovcu.
Zgodan grad, usput.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

No Dice

Quote from: "marlowe"Dakle, izmedju 400 i 500 evra. Kao sto sam i rekao.
U Leskovcu.
Zgodan grad, usput.

Grad je zgodan kad ides onako usput, to je tacno.

Kad zivis u njemu, malcice je drugacije. Lepo ti rekoh da sam sa svojih 400 eura negde trista eura bolji od svoje majke, oca, zene (svi s fakultetskim diplomama) i brata zajedno. Kako se u tvom racunanju svede na prosek od 400 eura, to samo ti i Bog znate... :?

Alex

Quote from: "marlowe"Dakle, izmedju 400 i 500 evra. Kao sto sam i rekao.
U Leskovcu.
Zgodan grad, usput.

Ma, kod budžetlija nema velikih varijacija. A privreda i zaposleni (i otpušteni) u nekadašnjim velikim sistemima, koji su među najbrojnijima?

Omladina puni kafiće? Tačno. A gde sve i koja omladina, koji deo nje, da li svi i svuda?

Postoje mnoga mesta gde klinci ne ulaze u kafiće ili retko, nego šetaju po ulicama i obleću okolo ili sede po kućama jer nemaju love. Opet, u tim istim sredinama ima pojedinaca koji ispijaju po 200 dinara na svakih par minuta (npr. deca privatnika koji žive izrabljujući druge), ali neki slojevi dobrostojećih ne regrutuju baš ljubitelje kulture.

Nije sve tako crno, ali ni ružičasto.

Uostalom, obavesti se sam, ako te zanima, svaka oblast se može istražiti dublje i sveobuhvatnije.

Giovanni Larsson

Quote from: "marlowe"broj siromasnih je prepolovljen u poslednjih 5 godina.

Možda je druga polovina već odapela.

Franz Xaver von Baader

dozvolite da i ja kažem koju...

prvo, ima već ohoho godina od mog polemičkog spisa "Malleus Maleficarum - Malj protiv Kolekcionara"... znači, već tada, kada bijah još 'zelen', nanjušio sam kužni dah strip-zajednice. Danas, u punoj životnoj snazi, ne trebam ni trošiti riječi o kakvim anomalijama se tu radi, i da sam prozreo sve njihove trikove...

In media res, cijena bilo kojeg proizvoda je, načelno, pretjerana.

Pređimo sa apstraktne općosti na konkretno. Cijena MV od 190 din je pretjerana. Ovo je toliko očevidna istina, da nija jasna jedino slijepcima - tu spadaju uglavnom svi unutar grupe, tj. stripaši. Oni nisu vjerodostojni kao donositelji sudova, jer pate od manjih ili većih nelagodnosti u duševnom životu. Tako jedan ogledni primjerak neurotičara (Duh koji hoda, op.a) pravda cijenu (te štoviše,zahtijeva još višu), u čemu mu se priključuje školski primjer već patološkog karaktera, neugodnosti u poodmakloj dobi kada se rapidno gubi kontakt sa stvarnošću (marlowe, op.a).
Dakako, posljednje utočište ovakvih likova je nabacivanje razlozima: te mali tiraž, te prava, te troškovi lektora, te tisak i t d... Prostodušan narod im prihvaća te spike, premda, jasno, ne vjeruje: dijalektikom se ne može uvjeriti nikoga!. Svatko osjeća da ono što treba dokazivati, malo vrijedi.

Ovdje želim pomoći tom, dragom mi narodu, tima mojima malima, te ih uputiti na daljnji korak, tj. oružje protiv izdavačke buržoazije i njihovih poltrona - umjesto zamaranja sa podastrijetim razlozima (kojih uvijek ima za sve i bilo šta; i cijenu od 100 kuna za kiosk-izdanje je moguće opravdati, kao i tipa koji jede fetuse itd) treba jednostavno napraviti negaciju nebuloznog antecendensa, što će reći, zanemariti razloge (kukanje izdavača), reći mu da si ih okači mačku o rep i slično

Jedina prava, istinska metoda za određivanje realne cijene je intuitivno saznanje, što će reći: narodski zdrav razum; u slučaju stripa na kiosku, intuicija govori da je ta cijena tu oko 10 kn (100 din) i nešto niže.

Dakle, ljudi moji, uvijek se rukovodite osjećajem iz Kičme Naroda, a racionalizaciju pustite šarlatanima.

(ovdje moram reći da sam više očekivao od alexa, koji se još kolko-tolko drži u tom nezdravom miljeu)

...

još bih samo spomenuo, da je cijela strip zajednica skup neurotičara, pa čak i jedan Ja, hrvatski ubermensch, Veliki Magisterium, gen kameni, klisurina i Elvis Presley, stružem po površini neurozi već samim čitanjem Zagora i ovih nekoliko Bonelli junaka, tj. jedino što vrijedi u svijetu stripa.

Općenito se pogrešno analizira ili raspravlja, vrijedi li ovo ili ono, taj i taj strip je kakti kvalitetan, nositelj nagrade itd, dok je jedino meni poznato (i možda Freudu) da je funkcija stripa ekvivalentna ulozi žrtve: strip treba jamčiti minimalnu konzistentnost stvarnosti: iz ovoga razloga prolazi Komandant Mark ili Veliki Blek, dok bi strip kojega je napisao sam Vrhunski Autor, propao ko njemačka tehnologija pod udarcima čekića naših seljaka. Da pojasnim - strip je produkt za srednju klasu, tj. one koji su živjeli 70-tih i 80-tih, i njihovim izumiranjem, nestat će i stripa. Kada su ovi živjeli, to je bila stvarnost, to je bilo ONO... danas se gube sve spone, užurbani tempo života i mahniti kovitlac kapitalizma pritišće, i direktan link u stvarnost je , npr. strip. Ali ne bilo koji strip, nego onaj koji im je poznat: od AF do Bleka. Uzimanje toga i takvoga stripa na kiosku je održavanje rituala, ritala koji jamči da stvarnost još postoji. a za sam strip i njegov sadržaj, koga je još briga.

Eto, da bi ljudima omogućili da nesmetano žive u stvarnosti, dragi moji, dajte im stripove po 10kn...
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

Duh_koji_hoda

... bah... kako god... ne dajem cak ni 2 pare na tu petparacku pseudofilozofiju... a sto se tice Magicnog nikog ja ne pravdam, ja cak to i ne kupujem... ali najlakse je sedeti u fotelji za kompom i kenjati kako je nesto skupu te da bi trebalo biti jeftinije... ne vidim zbog cega se vi gospodo koji ste tako sigurni u svoje tvrdnje ne bi ste upustili u avanturu zvanu izdavanje stripova, te ih izdavali po gore poomenutoj ceni od 100 din, tj. 10 kn....

kupujemstripove

ma lupa bre... ako je profa i ima pun fond razbija preko 40 000 sad.. a ako je sa visom to je vec licni problem nedovoljnog obrazovanja.

U Srbiji ko god je iole sposoban danas (iole !) ima 500 eur platu.

mick_rider

@kupujemstripove: Ljudi ne zavrsavaju fakultete da bi bili "sposobni" vec da bi stekli znanje i za to znanje sutra bili placeni a od te plate mogli da zive. Najamni rad, najkrace receno. Tuzno ali istinito.
Ta kapitalisticka floskula: "Za sve sto ti fali mozes samo sebe da optuzis" je najnehumanija, najotrovnija i najnerealnija konstatacija koju je (ne)covek mogao da izmisli.
Sit gladnome ne veruje. Onaj koji svakodnevno putem interneta pazari stripove od 30 evra se sigurno ne nalazi pred dilemom kafic ili strip. On ima i za strip i za kafic pa mu debata oko "tricavih" 190 dinara izgleda krajnje fiktivna i smesna.

Franz Xaver von Baader

ajde dobro da još, tu i tamo, u tom grotlu neukusa (strip-sceni, op.a), ispliva poneki čovjek; da, mick rider liči na čovjeka, u okruženju ovih tipova sumnjivog morala, tipa -kupujemstripove- (kojeg li ozloglašenog nicka)

da, oni koji se još zovu ljudi prepoznaju otuđeni karakter rada i ni u kom slučaju ne mogu izvaljivati floskule o "iole sposobnim od 500 eura slugama novoga svjetskoga poretka"
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

kupujemstripove

Niche Rajderu... a ko je kriv ako nismo mi sami i individualno i kolektivno kao drustvo, a ono se opet sastoji od pojedinaca.

kolektivno biramo (uvek lose jer dobrog nema)

individualno se nadogradjujemo kako bi bili vredniji i kako bi se sto bolje prodali, bolje zaradjivali i vise kupovali i trosili.

To je susta istina. Covekov rad je roba. Svaka roba ima svoju cenu. Sto si vestiji i obrazovaniji... to ti je lakse da se dobro plasiras.

I iskreno da ne mogu da se snadjem ovde gledao bih da odem preko.

ALI AVAJ.. uvek imamo i onih koji nisu obrazovani, ne mogu da odu preko, ne mogu ni ovde da nadju dobar posao... a sta sa njima.. a oni bi kupovali stripove za 30 eur dnevno... pa sta cemo sad... moze neki soc program...

E NE MOZE !  :evil:

No Dice

Quote from: "kupujemstripove"

ma lupa bre... ako je profa i ima pun fond razbija preko 40 000 sad.. a ako je sa visom to je vec licni problem nedovoljnog obrazovanja.

Biraj reci, posto lupas TI. Imam fakultet, pun fond casova, nemam puno radnog staza niti razredno staresinstvo i NI U LUDILU NEMAM 500 eura za platu. Sidji malo juznije od Beograda pre nego sto krenes da mi drzis lekcije o tome kako zivim ovde gde zivim i koliko je to merilo mojih sposbnosti...

kupujemstripove

Ma ne lupetaj prosveta je republicki organ? Pa sta radis tamo kao spremacica??? AKo si servirka onda mozda.. a kao profa s punim fondom nema sanse da imas ispod 40 000. Moja zena radi kao profa srpskog i dobro znam plate. Pitam je ko kod vas sa faxom i punim fondom ima 32 000 a ona kaze "niko, mora da ima vise".

Alex

Da odmah bude jasno - ne znam da li si iole sposoban, da li se smatraš takvim i da li te drugi smatraju takvim, ali jedno je sasvim sigurno - ti si ekstremno glup!!

Pogledaj (bilo je u novinama, Blicu i sl) kartu sa razvijenim, srednjim i nerazvijenim opštinama. Mnogo je nerazvijenih i među njima se nalaze ne samo one koje su tradicionalno razvijene nego nekada razvijena privredna mesta (koja su uništili političari na vlasti raznih epoha).

Postoje gradovi - fabrike, gde najveći broj zaposlenih radi u jednom velikom preduzeću.
U takvim, propalim, a još neprivatizovanim i neobnovljenim preduzećima fakultetski obrazovani ljudi rade za 200 - 300 evra.

Tu postoje i sitni privatnici, ali oni nude nešto veće plate (recimo 300 - 400) za mnogo teži posao sa 10-časovnim radnim vremenom i radnim subotama.

Ljudi se odlučuju - radiće u velikoj ex-društvenoj firmi za male pare (pokušavajući da nešto dodatno zarade drugim poslom u slobodno vreme) ili će im pucati kičma kod privatnika za malo veće pare i bez slobodnog vremena.

Postoji rešenje - napuštanje matičnog grada i preseljenje u razvijenije krajeve (to je u 90% slučajeva i više Beograd).

Ali to nije pravo rešenje i nije moguće za svakog.

Prvi problem - iako nađeš bolje/dobro plaćen posao ( a ne uspe svako jer treba vremena) moraš da stanuješ privatno, pa kad odbiješ na visoku kiriju i veće troškove velikog grada i pored bolje plate standard ti ostaje isti - nizak.

Stari stan nemaš kome da izdaš, jedino da ga prodaš i kupiš novi, ali u BG je mnogo skuplje, treba da prodaš još nešto - očevinu/dedovinu (nema svako), da bi se dokopao bedne garsonjere.

Ali to nije rešenje za sve, ljudi ne mogu da napuštaju svoje nerazvijeno mesto tek tako - kako iz luksuznog stana ili kuće preći u garsonjeru, šta sa starim roditeljima o kojima mora da se brine, hoće li i ostali članovi porodice nači posao u novoj sredini i kada ... itd itd

kupujemstripove

Quote from: "Alex"

Da odmah bude jasno - ne znam da li si iole sposoban, da li se smatraš takvim i da li te drugi smatraju takvim, ali jedno je sasvim sigurno - ti si ekstremno glup!!

Pogledaj (bilo je u novinama, Blicu i sl) kartu sa razvijenim, srednjim i nerazvijenim opštinama. Mnogo je nerazvijenih i među njima se nalaze ne samo one koje su tradicionalno razvijene nego nekada razvijena privredna mesta (koja su uništili političari na vlasti raznih epoha).

Postoje gradovi - fabrike, gde najveći broj zaposlenih radi u jednom velikom preduzeću.
U takvim, propalim, a još neprivatizovanim i neobnovljenim preduzećima fakultetski obrazovani ljudi rade za 200 - 300 evra.

Tu postoje i sitni privatnici, ali oni nude nešto veće plate (recimo 300 - 400) za mnogo teži posao sa 10-časovnim radnim vremenom i radnim subotama.

Ljudi se odlučuju - radiće u velikoj ex-društvenoj firmi za male pare (pokušavajući da nešto dodatno zarade drugim poslom u slobodno vreme) ili će im pucati kičma kod privatnika za malo veće pare i bez slobodnog vremena.

Postoji rešenje - napuštanje matičnog grada i preseljenje u razvijenije krajeve (to je u 90% slučajeva i više Beograd).

Ali to nije pravo rešenje i nije moguće za svakog.

Prvi problem - iako nađeš bolje/dobro plaćen posao ( a ne uspe svako jer treba vremena) moraš da stanuješ privatno, pa kad odbiješ na visoku kiriju i veće troškove velikog grada i pored bolje plate standard ti ostaje isti - nizak.

Stari stan nemaš kome da izdaš, jedino da ga prodaš i kupiš novi, ali u BG je mnogo skuplje, treba da prodaš još nešto - očevinu/dedovinu (nema svako), da bi se dokopao bedne garsonjere.

Ali to nije rešenje za sve, ljudi ne mogu da napuštaju svoje nerazvijeno mesto tek tako - kako iz luksuznog stana ili kuće preći u garsonjeru, šta sa starim roditeljima o kojima mora da se brine, hoće li i ostali članovi porodice nači posao u novoj sredini i kada ... itd itd

Nisam ja brale glup nego si ti imbecil, ako ne shvatas da je proslo vreme emocija. Ja sma radio godinu dana u inostranstvu i u 4 grada u Srbiji da bih se skrasio u gradu u kojem nisam ni mastao da cu da zivim. Jureci za poslom i menjajuci navike, odricuci se emocija bla bla.

A ti meni pricas kako je nekom trsko da menja mesto itd... pa naravno da si imbecil. Ti razmisljas socijalno... levicarski... jadan je onaj koji ne moze, pa ajde da uzmemo od onog koji moze...

Sve su to nesposobnjakovici. I ne treba da imaju. A ta uvreda ti je bas imbecilna.

Kazes nije resenje za sve... pa ako nije resenje neka nadje neko resenje.. oces ja da im ga trazim mozda???

Cornelius

Quote from: "kupujemstripove"pa naravno da si imbecil. Ti razmisljas socijalno... levicarski...

Zar stvarno misliš da su imbecili oni koji su levičari, a da su desničari najveći sinovi svojih naroda i narodnosti?
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Alex

Sve su to nesposobnjakovici. I ne treba da imaju. A ta uvreda ti je bas imbecilna.

Kazes nije resenje za sve... pa ako nije resenje neka nadje neko resenje.. oces ja da im ga trazim mozda???

"GDE BRE DA IDEM OD MOJE?"
moj kolega Đole

Uvreda nije imbecilna - ti sam svojim rečima i stavovima stvaraš sliku o sebi, kod nekog da si glup, kod nekog da si sumnjivog morala itd.

Ne treba da im ti tražiš rešenje, ti si ga za sebe našao i ono odgovara tebi, problem je što nipodaštavaš druge koje tvoj koncept rešenje ne zanima i ne odgovara im.

Tako podsećaš na "novokomponovane" koji nekakvim muljanjem - trange - frange (a što reče Pingvin i nick ti je takav) dođu do neke love, pa umisle i da su mnogo pametni (a pamet se ne kupuje).

mick_rider

@PingvinPatuljak: Ko zna koliko sam zivaca i vremena izgubio savetujuci mnogim stripofilima da nakon citanja stripova sednu pet minuta i razmisle o onome sto su procitali. Narocito ako se radi o nesto "pretencioznijem" stivu tipa grafickih novela Nila Gejmana i njemu slicnih. O underground stripu da i ne govorimo. Daleko bilo!
Ni kod ljubitelja knjizevnosti nije bolja situacija. Veliki broj njih cita da bi bili pametniji. Oh Yeah...
U jednom je kupujemstripove bio delimicno u pravu. Na pojedincu je odluka da li ce da se osvestiti ili ce se u potpunosti utopiti u svet kapitalistickih zombija. Izbor nije iluzija!

No Dice

Quote from: "kupujemstripove"Ma ne lupetaj prosveta je republicki organ? Pa sta radis tamo kao spremacica??? AKo si servirka onda mozda.. a kao profa s punim fondom nema sanse da imas ispod 40 000. Moja zena radi kao profa srpskog i dobro znam plate. Pitam je ko kod vas sa faxom i punim fondom ima 32 000 a ona kaze "niko, mora da ima vise".

Posto nisi birao reci, konju, necu ni ja. Imam ispod 40, moje kolege imaju ispod 40, u stvari, ne znam nikoga u celoj mojoj skoli, sa stazom i razrednim staresinstvom koji ima 40. Utuvi sebi u glavu da plate u prosveti u provinciji u prestonici nisu iste i prestani d ame ucis kolika mi je plata... :x

Boban

pa jeste, ali ja kada sednem u svoju omiljenu kafanu u Vranju i treba da platim račun stalno mislim da fali jedna nula.
Tako je u svakoj zemlji.
U Italiji rad u Napulju i Milanu plaćen je i do 2.5x razlike, ali uglavnom 1.5x.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

No Dice

Quote from: "Boban"pa jeste, ali ja kada sednem u svoju omiljenu kafanu u Vranju i treba da platim račun stalno mislim da fali jedna nula.
Tako je u svakoj zemlji.
U Italiji rad u Napulju i Milanu plaćen je i do 2.5x razlike, ali uglavnom 1.5x.

Cini ti se da je razlika u ceni tolika. Sem toga, struja, voda, telefon, grejanje, gradsko zemljiste, komunalno, onda cene namernica i lekova, to je isto za celu zemlju... A plate nisu. Pa ti sad vidi... :roll:

masni

predlazem temu da se izbrise zbog upotrebe ne primerenih reci u dialogu.  8)

Djole

Razlika u cenama u kafani između Beograda i Zaječara je oko 30%. Tu pričamo o običnim, nasumičnim kafićima, a ne u razlici u ceni između Skadarlije, recimo, i Hajduk Veljkovog konaka, koji bi bio njen ekvavilent u Zaječaru - tu je razlika mnogo, mnogo veća.

Jeste da životne namirnice u Maxiju na Vračaru i u Zaječaru iste cene, ali zato je razlika između zaječarske i Kalenićeve pijace drastična (a i plate u Maxiju u Zaječaru i na Vračaru su opet jednake - jednako mizerne, to jest). Telefon i struja su svuda konstantni, ali kod ostalih dažbina i opština ima udeo u formiranju cene, ako se ne varam, tako da ne moraju da budu. Održavanje automobila u Zaječaru te ne košta bezmalo ništa, a u Beogradu košta boga oca, etc. O iznajmljivanju, ili ne daj bože, kupovini stana da i ne govorimo, cene su i 100 puta manje u Zaječaru.

Ono što hoću da kažem je da sve ima svoje pro et contra. Nit' u Beogradu cvetaju ruže, nit' je u provinciji sve džabaka. Neki omer između plata i cena postoji, jer da ne posotoji, svi bi van Beograda i Vojvodine pocrkali od gladi. Plate jesu veće u Beogradu, ali i troškovi, osim ako čovek neće da se zaključa u kuću i kupa se u svojim parama kao Baja Patak.

Tako da je to prepucavanje Beograd-provincija besmisleno. Nikome nije lako.

Quote from: "Alex"Tu postoje i sitni privatnici, ali oni nude nešto veće plate (recimo 300 - 400) za mnogo teži posao sa 10-časovnim radnim vremenom i radnim subotama.

Čekaj, ti misliš da u Beogradu ne puca kičma kod privatnika? Misliš da ovde neko ima slobodno vreme? 90% ljudi koji rade nemaju ni slobodnu nedelju, a kamo li subotu. I to važi i za mnoge državne institucije, ne samo za privatnike. Jel' rade za veće pare? Zavisi od struke, neki i ne. Ali niko ne poštuje radno vreme od 8 sati i 6 slobodnih dana mesečno - nije ni čudo što mnogi neće u EU koja ima veoma regulisane sankcije za izrabljivanje radnika.

Isti je đavo, mora da se radi, i to jezivo puno, gde god da si.
"THAT is why they call me The Decorator."

Alex

Quote from: "Djole"

Čekaj, ti misliš da u Beogradu ne puca kičma kod privatnika? Misliš da ovde neko ima slobodno vreme? 90% ljudi koji rade nemaju ni slobodnu nedelju, a kamo li subotu. I to važi i za mnoge državne institucije, ne samo za privatnike. Jel' rade za veće pare? Zavisi od struke, neki i ne. Ali niko ne poštuje radno vreme od 8 sati i 6 slobodnih dana mesečno - nije ni čudo što mnogi neće u EU koja ima veoma regulisane sankcije za izrabljivanje radnika.

Isti je đavo, mora da se radi, i to jezivo puno, gde god da si.

Naravno da ne mislim i nisam to ni rekao.

Samo sam rekao (a ne znam zašto ti ponavljam, valjda čitaš postove) da tamo gde je većina u jednom velikom sistemu gde su male plate, tu i privatnici ne daju mnogo više (čitaj: nema konkurencije, ponude, tržišta rada ... "ako ti se ne sviđa kod mene idi u Zastavu/14-i/Magnohrom/Petoletku, oni plaćaju još manje"), pa zato ljudi odu u BG, ne zato što je lakši posao, nego ima firmi uspešnih, veća ponuda/potražnja/konkurencija i niko neće da radi za siću.

Sankcije i mere protiv izrabljivanja radnika (nema godišnjeg, nema vikenda, nema 8 sati, nema penzionog i socijalnog...) trebalo je davno da se uvedu i da se (bar pokuša da) zavede red; to je jedan od promašaja dosadašnje vlasti i jedan od razloga što ljudi glasaju za radikale (a ne zato što misle da su Šešelj, Toma i Vučić cool).

kupujemstripove

Quote from: "kupujemstripove"Ma ne lupetaj prosveta je republicki organ? Pa sta radis tamo kao spremacica??? AKo si servirka onda mozda.. a kao profa s punim fondom nema sanse da imas ispod 40 000. Moja zena radi kao profa srpskog i dobro znam plate. Pitam je ko kod vas sa faxom i punim fondom ima 32 000 a ona kaze "niko, mora da ima vise".

Posto nisi birao reci, konju, necu ni ja. Imam ispod 40, moje kolege imaju ispod 40, u stvari, ne znam nikoga u celoj mojoj skoli, sa stazom i razrednim staresinstvom koji ima 40. Utuvi sebi u glavu da plate u prosveti u provinciji u prestonici nisu iste i prestani d ame ucis kolika mi je plata... :x

A vidim za internet cash imas? Ako ti je toliko lose odakle ti za internet. Dalje... plate prosvetara su iste u celoj srbiji.. proverite vi malo direktora i obracun izgleda da vam maznjavaju koju hiljadarku svaki mesec.