• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Dadose Rusi k vragu Holandeze

Started by Alexdelarge, 22-06-2008, 00:19:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Alexdelarge

Dakle, dadose Rusi k vragu Holandeze. Kod mene u komsiluku ljudi slave i pucaju. To je valjda zbog toga sto je nas i Rusa 300 miliona. Sad ce Kostunjavi da salje depesu za Moskvu.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Truba

isto sranje i kod vas očito...

:roll:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Boban

Pa ponovo se ispostavlja da dva pravila važe na ovakvim takmičenjima:

1. Ekipa koja krene furiozno NIKADA ne uzima titulu jer je očigledno tempirala formu prerano.

2. Ekipa koja odmara igrače nije u prednosti nad ekipom koja igra non-stop... I Hrvati i Holanđani su gotovo sa celim timom imali ČETIRI DANA duži odmor od svojih protivnika i umesto da budu svežiji, ispostavilo se da su izgubili ritam.

Još sutra da Italija odvali Španiju i ovo pravilo će u potpunosti važiti i za ovaj šampionat.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Son of Man

Truba

definitivno više nikad neću gledati fudbal poslije odrona od igre hrvatske i turske... i ove pobjede rusije...
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Cornelius

Quote from: "Truba"definitivno više nikad neću gledati fudbal poslije odrona od igre hrvatske i turske... i ove pobjede rusije...

...i poraza Francuske...
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Boban

Finale Nemačka-Italija... Španci su se usrali u gaće od Italijana jer nikada nisu uspeli da ih prođu.

Ja bih uveo drugačiji sistem razigravanja. Reprezentacije imaju rejting i od osam koje su prošle dalje odabrao da igra onaj sa najboljim rejtingom sa onim ko ima najgori, pa drugi sa pretposlednjim... tako bi se eliminisala česta i glupa situacija da s jedne strane igraju dva bezveznjaka poput Hrvatske i Turske a s druge da udaraju portugalija na nemačku ili Italija na Španiju u preranoj fazi.

Realno, mene boli kurac da gledam Tursku u bilo kojoj varijanti i hoću da među četiri ostanu samo najbolji timovi. Isto, možda i više važi za svetsko prvenstvo gde zaista gomila nekih bezveznjaka ode dalje.

Shozo Hirono

Prva greska je napravljena u zrebovanju,pa su spojili Holandiju,Italiju i Francusku,i ono sto me posebno iznerviralo je zasto sada naprasno pobednici cetvrtfinala A1-B2 i B1-A2(odnosno C1-D2 i D1-C2),igraju odmah u polufinalu,sto znaci da se 2 tima mogu sastati u nedelju dana 2 puta !!!!!! :x

Cornelius

Quote from: "Boban"Finale Nemačka-Italija...

Verovatno. Nemci su vrlo efikasni, a Italijani su stare lisice, pa kad ih vec otpises, oni izadju iz govana, zli i iskusni, i pojebu protivnika na neki od nacina.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Truba

možda bi bilo najpravednije da bude kakav sistem kao u južnoj americi

da budu neke lige... recimo pošto je u europi 50+ država što je previše za jednu ligu... recimo 3 lige... i da je pobjednik onaj koji na kraju ima najviše bodova... najlošiji ispada u drugu ligu a najbolji iz druge ulazi u prvu  :twisted:
uostalom ne zanima me više...
8)

Alexdelarge

Travnička hronika

Fatih Terim, najbolji učenik Abdulaha Gegića, pobedio je Slavena Bilića, najtalentovanijeg trenera iz slavne ergele Ćirinih lipicanera. Ma koliko se trudio da svoju ljutnju sakrije u domoljubni patos, Miroslav Blažević, rodom iz vezirskog grada, sedeći negde na Pantovčaku, onkraj predsedničkih dvora, razumeo je smisao Bilićeve greške: najpre, ako kaniš pobjediti – ne smiješ izgubiti, kako su to znali Grunf i Nenad Brixy - to jest, moraš igrati žustro i hitro, a ne samo odgovorno; potom, ako si trener, onda to i jesi, i ne možeš učestvovati u utakmici kao ortak sa klupe, ne možeš biti blag u svlačionici, i ne možeš dizati palac posle apsolutne, a promašene, prilike (Ćiro: prigode) za davanje gola u najvažnijoj utakmici jedne generacije.

Ovim se neće reći kako Bilić, Slaven, dobar katolik iz Splita, nije talentovan. Dapače! Njemu samo nedostaje ono što manje talentovanog, ali izrazito mudrog psihologa iz Travnika jeste jednom učinilo velikim trenerom, iako to on, budimo realni, što bi rekao Kazo, nikada nije bio. Osim jednom. Kad je trebalo. Bilić je taj koji je izgubio utakmicu, a ne njegov tim.

A izgubio je od Terima, teatralnog ložača, ali i istinskog trenera. Tijekom tekme, dotični je ostao bez kravate, sakoa i spuštenih rukava bele – dabome! – košulje, ali je u časovima kada je valjalo doneti odluke bio miran kao veliki vezir na Topkapiju koji zna da ga kroz onaj slavni šuber promatra sultanovo oko. Terim je, onomad, prerano otišao, ni manje, ni više, nego u Milan, i to je bila sasvim pogrešna odluka. Ali, najvažniju odluku, onu koja ga je odvela u polufinale, na crtu Nemcima, doneo je pre utakmice sa Hrvatskom. Centralni blok od devet igrača oteo je u važnijim delovima utakmice – na samom početku i tokom produžetaka – Hrvatima sredinu, i Luka je Modrić ostao u okruženju, posve sam, onako mali i mršav. Kada je mogao, taj je momak uradio sve ono što će ga odvesti u velike evropske timove, kad-tad; da je poslednjih šezdeset sekundi na klupi bio neki iskuliraniji trener, koji bi Kovaču, kapitenu, viknuo samo jednu reč, Rečber bi ostao u Hrvata zapamćen kao Augentaler kod Srba, ali bi
Modrićeva genijalna srčanost bila zapamćena, a činjenica da on, kao i Srna i Ćorluka, ključni Bilićevi saradnici, nije bio dovoljno u utakmici ne bi imala veću važnost. Hrvatska jeste izgubila u poslednjem trenutku, baš kao što bi, da je pobedila, to bilo u poslednji čas. Tući Engleze na Vembliju, kad ti ne treba, to je lepo. Ali beznačajno.
Terim, nadalje, ima kafedžiju (Nihat Kahveči), zlatni top (Altintop) i sekiru (Balta, Hakan). Potonja dvojica, kao i, uostalom, svi ostali, sa manje znakovitim prezimenima, radili su taj rudarski posao visoke odbrane u dva ili tri reda, a domaćin ugostiteljskog imena pekao je kahve hrvatskoj narodnoj obrani, u kojoj jedan Australijanac i jedan Nemac, uprkos svojoj gorostasnosti, ili baš zbog nje, nisu predstavljali to predziđe Kristovo, koje su im namenili u Mostaru, Stocu i Posušju. Turci su osvojili Beč, onako kako su grobari osvojili Istanbul, samo u jednoj drugoj delatnosti sa loptom. Terimove su izmene bile savršeno tačne, kao što to reče Ćiro – on je savršeno vodio utakmicu, on je, i to je Bilićev poraz, bio scenarista i reditelj – a Splića se, da opet citiramo travničkog konzula – zajeb'o. Klasnić jeste dao gol, ali Petrić je u igru ušao zbog toga što vascijela Kroacija mrzi dežmekastog Cicinog malog, i on, zbilja, predstavlja luksuz i za bolji tim; Niko Kranjčar je talentovano lenjo dupe, a Petrić samo vredan lučki radnik. U ključnim utakmicama, to može imati ključni značaj. Plašeći se Nikove (hrvatski: Nikine) greške, Slaven je popustio pritisku javnosti. A Olić nije smeo izići iz tog meča, sve da je trajao još koji sat. Jer, samo je Olić bio ono što je Bilić hteo, i ono što mu je trebalo, hitar, žustar, srčan momak, ne zatravljen činjenicom da igra utakmicu u kojoj njegov tim igra ulogu favorita. Igra ulogu, ali to zapravo nije.
I sada Terim ide na Nemce. Bio sam, pre deset godina, u Istanbulu, u času kada je, prvi put u svojoj istoriji Turska pobedila Nemačku. Bilo je jedan-nula, u godini Ataturkove godišnjice. Tada još nisam imao iskustvo bombardovanja, ono će doći tek pola godine kasnije, a nisam bio ni u Vukovaru, ni u Sarajevu, ma koliko se ondašnja srpska televizija trudila da mi dočara lepote granatiranja, ali to kako je Carigrad izgledao u času postizanja istorijskog gola, jeste najbliže ratnim iskustvima. Posle utakmice, za izvesno vreme, prestala je da postoji cestovna veza između Evrope i Azije, na Bešiktašu, tom čvorištu kontinenata, bilo je stotine hiljada ljudi.
Hoću reći, Turci su u stanju da pobede Nemce.
A reći ću i to da Švajnštajger, polako, ali sigurno, postaje ono što se od njega, možda prerano, očekivalo pre dve godine. Baš kao što ondašnji nemački tim nije imao dovoljno ,,kula", tako ga nije imao ni hrvatski, u sudaru na Prateru. Turci su na krilima, a Švajni, grdan kao Efenberg, i jednako ljut, igra svoju veliku tekmu. Ne bude li, kao što neće, Lev pravio glupave i nepotrebne eksperimente u formi, kao protiv Rvacke, biće to veliko i ozbiljno polufinale. Turci već izvesno vreme znaju šta je to polufinale i šta je to pobediti Nemce.
Finale Turska-Rusija? Više se nije čuditi bilo čemu.
Pa, ipak – Nemačka i Italija deluju više verovatno.
Ostalo je da navijamo za Van Bastena.
Bar luzerima, poput potpisnika.
Konzulska vremena.

Gorčin Stojanović

Cornelius

Isterali Španci one izdrkotine od Italijana. Biće dobra utakmica izmedju Rusije i Španije.

Tex Murphy

E pa braćo, očigledno ste se malo zeznuli! Španci nogiraše žabare i sad je već velika vjerovatnoća da će da mi prođe jedan od dva listića:
Španija prvak - dobitak 70 maraka (doduše, to nisam planirao da odigram, htio sam da igram da će prvak biti iz grupe C, ali cura u kladionici me je "zeznula", hvala joj  :!:  )
Rusija prvak - dobitak 60 eura (to me je rođak natjerao da odigram)
Dakle, u finalu Turska protiv Španije ili Rusije. Jedva čekam da vidim kraj onim nadobudnim Švabama koji s jedne strane protivustavno učestvuju u bombardovanju i priznaju Kosovo, a s druge nisu sposobni ni Hrvate da pobijede.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Alexdelarge

Nemci ce osvojiti titulu. Kakva crna Turska, pa ono je destrukcija igre. Negacija fudbala. Jajarenje.

Truba

dakle postoje ustavna i protivustavna bombardiranja

:roll:  sve mi je jasno ne morate objašnjavati... koja su ustavna a koja ne  :idea:

Tex Murphy

Quote from: "Alexdelarge"Nemci ce osvojiti titulu. Kakva crna Turska, pa ono je destrukcija igre. Negacija fudbala. Jajarenje.

Nek destruktuju još i švapsku igru, pa nek mirno izgube u finalu od Rusa.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Giovanni Larsson

Terim dobio novog napadača - golmana!
Ponedeljak, 23. jun 2008. 15:56
Terim dobio novog napadača - golmana!

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je u ponedeljak da nema nikakvih smetnji da rezervni golman reprezentacije Turske zauzme mesto u napadu, ukoliko selektor Fatih Terim tako odluči.

Zbog četvorice suspendovanih i više povređenih igrača, Terim za polufinalnu utakmicu protiv Nemačke ima na raspolaganju samo 12 fudbalera i dvojicu golmana. On je zbog toga nagovestio da će možda trećeg golmana Tolgana Zengina prijaviti kao napadača.

"Još nisam doneo konačnu odluku, ali mislim da bi Zengin, ukoliko bude neophodno, mogao da uđe kao rezerva na mesto poslednjeg čoveka u odbrani, ili što je verovatnije, na poziciju isturenog napadača", rekao je Terim.

UEFA je u nedelju saopštila da Terim neće moći da pozove nove igrače, jer to nije u skladu sa pravilnikom turnira.

"Svi prijavljeni fudbaleri mogu da igraju na bilo kojem mestu u timu. Uostalom, upravo je u reprezentaciji Turske napadač Tunčaj Sanli stao na gol posle isključenja Volkana Demirela na utakmici protiv Češke. Sada uloge mogu da budu zamenjene. To je u skladu sa pravilima", rekao je predstavnik za štampu UEFA Vilijam Galjard.

Zbog crvenih i žutih kartona Terim za utakmicu protiv Nemačke neće moći da računa na Sanlija, Arda Turana, Demiela i Emrea Ašika, a zbog povreda će iz ekipe izostati Emre Gungor, Nihat Kaveči, Servet Četin, Emre Belozoglu, Tumer Metin i Ajhan Akman.

(Tanjug)

Giovanni Larsson

Tipujem na finale Nemačka - Rusija...

Inače sam pogodio ishode 3 četvrtfinalne utakmice, iako o fudbalu skoro ništa ne znam  :evil:

Boban

Nemci će verovatno proći, ali treba znati da se oni uvek mnogo muče sa Turskom ili Albanijom... Turci da imaju sve igrače na raspolaganju svašta bi bilo ovde.

Albedo 0

Quote from: "Alexdelarge"Dakle, dadose Rusi k vragu Holandeze. Kod mene u komsiluku ljudi slave i pucaju. To je valjda zbog toga sto je nas i Rusa 300 miliona. Sad ce Kostunjavi da salje depesu za Moskvu.

a tema je , koliko vidim, otvorena samo da se još jednom pljucne na Ruse   :roll:

Mica Milovanovic

Rusi su ekipa koja igra daleko najlepši fudbal na prvenstvu. Aršavin i centarfor plavušan su vrhunski igrači. Oba beka, takođe. Srednji red za poštovanje.
Međutim, mislim da su centarhalfovi nedovoljno kvalitetni za ovaj nivo. Kada se na to doda golman koji fenomenalno brani na liniji, ali je prilično nesiguran kod centašuteva, jača ekipa bi to mogla da iskoristi.
Selektor im je iskusan lisac, i uočio je sve te probleme, pa je korigovao postavku igre u odnosu na prvu utakmicu, tako da su sada šanse da im se ljudi ubacuju iza leđa daleko manje, ali i dalje se vidi da protivnici relativno lako ulaze u šanse...
Ja iz sve snage navijam za njih, ali se bojim da će Španci ili kasnije verovatno Nemci, umeti da iskoriste te manjkavosti u igri. Ako još bude neki problem s kartonom za Aršavina u polufinalu, što se može očekivati, san o tituli lako može da im se izjalovi...
Mica

Albedo 0

Rusi nemaju šta da izgube, oni tek trebaju da postanu fudbalska sila, a već su pobijedili Holandiju.
Nekima od njih još brada nije porasla... njihovo vrijeme tek dolazi...

pilot babo

Quote from: "Alexdelarge"Nemci ce osvojiti titulu. Kakva crna Turska, pa ono je destrukcija igre. Negacija fudbala. Jajarenje.

Ali je palilo do sad! Kako znaš da neće do finala?
Vasionskog broda svemirom što hoda, Pilot lično, to sam ja.

Alexdelarge

Quote from: "pilot babo"

Ali je palilo do sad! Kako znaš da neće do finala?

Sve je moguce, ali je stetno po fudbal da ta gologuzija prodje u finale; tako su onomad i Grci sa  cica-micom od igre postali prvaci. Racundzijski fudbal je los fudbal. Turci, Grci, Rusi , mi, sve su to aljkave nacije koje bi da se svercuju i provlace. Treba igrati kao Nemci. Napadacki i do kraja.

Giovanni Larsson

Quote from: "Alexdelarge"Racundzijski fudbal je los fudbal. Turci, Grci, Rusi , mi, sve su to aljkave nacije koje bi da se svercuju i provlace.

Pa, koliko ja pamtim ova poslednja 2-3 velika prvenstva, svaki put su nacije sa takvom igrom osvajale.
2006, Italijani, šampioni u provlačenju, finale sa penalima
2004, Grci sa svojim anti-fudbalom
2002, Brazilci sa dobrim individualcima i bez ikakve timske kompaktnosti...

pilot babo

Evo, ipak se Turkeljama vratilo! Mislim da su večeras odigrali duplo bolje nego protiv Rvata, ali ih Švabe sjebaše u poslednjem minutu. Onako, Švabski!

Jedna od najboljih tekmi na prvenstvu! Definitivno, najbolja od ovih koje sam ja gledo!
Vasionskog broda svemirom što hoda, Pilot lično, to sam ja.

Alexdelarge

Sad Spanci dadose k vragu Ruse.

Cornelius

Još samo da u nedelju Španci daju k vragu Nemce!

Cornelius

Ole, ole, ole, oleeeee! I tako dadoše Španci k vragu Švabe. Vrlo zasluženo.

Alexdelarge

Jes' vala, bili su mnogo bolji.