• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Mutan Chronicles

Started by Nightflier, 11-07-2008, 14:02:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Nightflier

Sinoc sam izdrzao do pola filma, ali nisam mogao dalje. Sjajna scenografija i kostimografija potpuno je potisnuta neinspirativnom rezijom - a ni gluma nije bila bogzna kakva, iako je glumacka postava obecavala. Najzanimljivije mi je bilo sto je rec o prvoj ekranizaciji nekog rpg-a posle onih sugavih DnD filmova. Znaci li to da cemo za koju godinu gledati Warhammer, WoW, Rifts? Holivud se ocigledno okrece fantastici - a posto su stripovi i knjizevnost vec isparcelisana teritorija, preslo se na pen & paper igre. Je li jos neko gledao?
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Kunac

Super što si skrenuo pažnju na ovaj film koji je neočekivanu procureo na net. Ja ću ga svakako pogledati - zbog Toma Janea i tematike - ali već je i trailer ukazivao da nešto nije kako treba... No, videćemo... Koliko sutra! Danas moram da dovršim gledanje rimejka MATURSKE VEČERI - a tek je to podvig!
"zombi je mali žuti cvet"

Nightflier

Sem njega, tu je tusta i tma dobrih glumaca, ukljucujuci i coveka cije ime nikako da upamtim, pa ga stalno zovem "Salvatore stupido", ali sve dzabe. Kao da je svaki dijalog snimljen iz pogresnog ugla.
First 666

Kunac

NIje dobar film. Zapravo, nisam ni imao utisak da gledam film - nego neki produženi intro za video igru. Efekti su loši, preambiciozni, naracija neekonomična... Loše... Šteta. Dobar cast, zanimljiva premisa, moglo je to mnogo, mnogo bolje.
"zombi je mali žuti cvet"

Ugly MF

e, ovo jos malo pa ko Uve Bol...
slazem se da izgleda kao introi ili medju sekvence prastarih 3d igara...

Steta za onakvu atmosferu,scenografiju i mogucnosti onakav reziser(onja)....

Nightflier

Nisam ni gledao ko je rezirao, niti cu, posto ne bih da se nerviram. Uglavnom, zali Boze protracenog potencijala.
First 666

ginger toxiqo 2 gafotas

...MUTANT CHRONICLES potpisuje Simon Hunter (koji je pre par godina režirao ipak nešto bolji THE LIGHTHOUSE)...

...inače, in my book, MUTANT CHRONICLES jeste loš film. Umesno je poređenje sa Bollom, samo bih ja ipak, preciznosti radi, dodao da MC izgleda kao uradak Uwea Bolla kad bi ovaj zašao u neku kvazi-poetičnu fazu. Ja lično uopšte nisam imao utisak da gledam pravi film; osim toga, MC je krcat CGI dodacima, ali su oni nepojmljivo amaterski i jeftino izrađeni. Artificijelno pakovanje filma me je u potpunosti onemogućilo da se saosećam sa ekipom odvažnih samoubica u njihovoj za western tipčnoj going down in flames misiji, a umešnost da se isprovocira empatija je mnogo puta spasila filmove i sa daleko klimavijom premisom.
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Ghoul

taj LIGHTHOUSE je poprilično solidan slasher, moram priznati, i šteta ako je ovaj MUTAN film ispao tako mutan.

imam samo jednu dvojbu: da li ste vi sigurni da ste uopšte gledali finalnu verziju filma?
vidim da se na AICNu najavljuje projekcija RADNE KOPIJE – dakle, film as we speak nije gotov, i to što je procurelo je u zaista ko zna kakvom nedovršenom obliku, što MOŽDA objašnjava deo zamerki tehničke prirode (loši –nedovršeni?- efekti, loša režija, itsl.)...
možda će to sve – uz final EDIT, dovršene efekte itd.- da izgleda poprilično različito od te sirove verzije koja vas je razočmarala?
https://ljudska_splacina.com/