• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Autobuski prevoz u srbiji i pitanje

Started by Bilja, 21-07-2008, 14:55:54

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bilja

Da li neko zna da li uopste u Srbiji postoji neki autobuski prevoznik, koji vozi za Puli, a koji ne polazi obavezno iz Beograda? Preciznije, koji polazi iz Novog SAda? Apsolutno sve linije koje idu prema Puli i Istri, a kojih ima izuzetno malo (mozda dva prevoznika), polaze iz Beograda. Ja zaista nemam vremena i jako mi je nezgodno da putujem u Bg samo da bih podigla i platila te karte, a i na dan puta, i pogotovo povratka, poslednje sto zelim je da se onako natovarena koferima i svacim, klackam najpre do Beograda pa odatle za Pulu iako je NOvi SAd objektivno blizi.
Ako ima neko info kako najbrze stici od Novog Sada do Pule molim vas, napisite, bicu vam jako, jako zahvalna.
VEc sam pretrazivala i net ali nisam nista pronasla.
Bilja
----------------------------------------@

David

Sto ne ides iz NS direktno u ZG, sa vremenom polaska sto dublje u dan/noc za ZG, pa odatle, ujutro iz ZG-a uzmes jedan od tamosnjih buseva za Pulu (ako uzmes neki vecernji, imaces garant jedan od buseva iz ZG u PU odmah u rano ujutro), jer ih ima mali milion koji idu za Istru/Pulu, u bilo kojem dobu dana?

Tako bi izbjegla odlazak do BG-a da uzmes kartu i dodjes ponovo u NS, nego ovako, skoro u jednom cugu (izuzev nesto malo cekanja u ZG-u, nadam se, na bus za Pulu), putujes sa nesto manje stanke, sto bi bilo pogodnije nego da, cini mi se, ides u BG po kartu, vratis se, pa onda da opichish za Istru (ko zna kojom trasom, duzinom puta).

Vidi da li ti ovo moje predlozeno odgovara, a bilo kako da odlucis, zelim ti sto manje zamora u putu, sretan ti isti, kao i da ugodno proveden odmor.

Ja u slijedeci utorak iz Kopenhagena letim za Split (3h puta!, o jeeee!), tamo ostajem kojih 10-ak dana, potom dolazi Harvijeva i moja Bajna Muka, potom se nesto drugo mozda ushemi, i tako... Lahko prihajala!
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

David

OK, ja sam sklon risico-globtroteraju i lomatanju po bus- i zeljeznickim stanicama, a ti bi vjerovatno da to izbjegnes, da uzmes sto je moguce priblizniju, ako vec ne direkcione liniju do pristanisne tacke...

Iako se, jopet, ne radi o takvoj informaciji, evo ti jos jedan prijedlog, po mom misljenju bolji od onog prvog:

vidi da li iz NS-a imas bus do Rijeke, pa od tamo hvataj bus za Pulu, jer redovnih i cestih linija za PU iz Rijeke ne moze nikako da fali - i za manje od jednog sahata ces biti u Puli.
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

Bilja

Hvala na odogovoru, Davide, varijanta sa putovanjem od Novog SAda do ZAgreba, pa odatle za Pulu, meni zvuci sasvim pristojno, cak OK, pa bih o tome mogla da razmislim. Malo mi je problem da li ce me to izaci vise (i koliko) nego da direktno idem od Bg do Pule, i to presedanje, posto ne znam koliko ce trajati i da li cu umeti to da izvedem.
Druga opcija sa busom od Novog Sada do Rijeke je meni odlicna varijanta, ali ne mogu da nadjem cak ni tu liniju. Da mogu da nadjem prevoznika i pristojno vreme polaska (na primer, ne nesto da stignem u hotel u 4-5 ujutro) najverovatnije bih uzela tu opciju iako bi me tu isto cekalo presedanje (ali bih bar bila BAS blizu odredista posto od Rijeke do Pule ima nekih 100-nak kilometara). Samo, opet, treba naci taj autobus NS-Rijeka.
Ako nadjem voz, makar do Rijeke, bilo bi idealno.
Ima linija Bg-Rijeka, ali ide jednom nedeljno (????) i to petkom u pola 5 uvece (sto znaci da u Rijeku stizes u pola noci), sto je totalno nezgodno.
Hvala ti svakako, i naravno, lepo se provedi na letovanju!!!  :lol:
Bilja

Son of Man

Jedino vidi da nekako izbegnesh Batajnichki drum...zeshce zajebana ruta pokazalo se ovih dana  :lol:

Boban

Iz Beograda ima prevoza za Pulu, ali zaista ti je možda bolje da ideš direkt odatle za Zagreb, jer dok stigneš u Beograd, bićeš u Slavonskom Brodu. Idi autobusom za Zagreb i odmah na stanici presedaš za Pulu. Zagreb ima mnogo razvijeniji autobuski saobraćaj nego Srbija pa bih tamo hvatao takvu varijantu, ne voz. Sem ako nisi akutni pušač pa ti smetaju autobusi.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

lilit

Imas i avion iz Beograda za Pulu koji, navodno, kosta 69 evra.
Jedino ne znam kolike su aerodromske takse.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Bilja

Avion mi je preskup, kad sam se raspitala, cena je oko 150 evra (povratna), sto je nesto vise nego za Tursku.
Meni se cini da je dobra varijanta da idem iz Novog SAda za Zagreb, sa presedanjem. Samo se nadam da to ne bi bilo dugo cekanje u Zagrebu, recimo ako mi se zalomi da moram da cekam 4-5 sati ili vise.
Protekle dve godine sam isla autobusom iz Bg do Pule i nikad mi nije bilo jasno zasto polasci nisu iz Novog SAda, kada objektivno, nama treba oko sat vremena samo da izadjemo iz Beograda i predjemo na autoput, i verovatno bi iz NS stigli neuporedivo brze do granice. Totalno besmisleno. Osim toga, "pametno" je osmisljeno da moram ici po karte u BG nekoliko dana pre polaska, kao da mi i inace nije dovoljno troskova i gnjavaze i sve to je prilicno mucno i ne mogu da zamislim kako je u ovakvim situacijama tek onima koji su jos dalje od Beograda. Zasto su zaboga svi polasci odande?
Moglo bi sa presedanjem, ali ima li neko, za svaki slucaj, negde na netu red voznje autobusa iz Zagreba?
Bilja

Bilja

Postoji ipak jedna stvar koja bi mogla, ali ne mora, da ide u korist privatnog prevoznika iz Beograda, kojim sam inace isla prethodnih godina.
Izgleda da oni imaju neki dogovor na granici, posto valjda moraju da ispostuju red voznje, te ih u slucajevima guzve pustaju preko reda. To znam, jer smo pre dve godine naisli na jedan impresivan red na granici u kojem bi se moglo cekati nekih 10-tak ili vise sati, sa sve desetinama autobusa ispred nas. Medjutim, nas su pustili preko reda, zasto ne znam, ali mozda to ima veze sa prevoznikom. Pitam se, kako bi u tom slucaju postupili sa obicnim prevoznikom koji ide za Zagreb iz NOvog SAda?
Bilja

Bilja

Eh vraga! Proverila sam red voznje Novi Sad-Zagreb i ima svega 2 (dva!!!!  :shock: ) autobusa dnevno i to jedan u 9, a drugi u 11 prepodne, sto je totalno nezgodno vreme za dolazak u hotel (idealno bi bilo stici u hotel oko podne, jedan ili dva popodne, sto znaci da bi bilo idealno da smo u Zagrebu oko 8 ujutro, znaci, polazak iz NS morao bi biti u po noci, oko 2 ujutro, ili tu negde  :( ), s obzirom da bi u Zagreb stigli oko 15h ili tu negde, mogli bi hvatati onaj u 16h (sudeci po redu voznje), ako stignemo, a to bi bilo najranije i najidealnije, pa stici u 20h u hotel. To je u idealnom slucaju, a zvuci prilicno kasno, prakticno se gubi ceo prvi dan.
U principu, iako je red voznje Zagreb-Pula Ok, dosta je gust, nikako ne bi stigli pre veceri...
Eh, tako blizu ta Istra, a tako tesko doci donde...  :cry:
Ipak, hvala za red voznje, Izitpajn.
Bilja

Izitpajn

Još jedna varijanta: ako se može (ne znam) nekako do Vinkovaca, onda od Vinkovaca do Zagreba ima 4-5 vlakova dnevno, u različita vremena. A jedan od njih se veže i nastavlja za Rijeku. A od Rijeke do Pule valjda ima svakih pola sata.

Jes da je presjedanje, ali jebga.

Za vlakove provjeri www.hznet.hr

Izitpajn

Doduše, sad mi je palo na pamet, i od Osijeka i od Vinkovaca ima dosta autobusa do Zagreba, a možda neki ide i do Pule, pa možeš pogledati. Naravno, u vašoj situaciji bilo bi najbolje autom, ali jebga...