• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

win32.agent.gvu

Started by Albedo 0, 25-07-2008, 13:00:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Albedo 0

dakle, spybot mi je našao ovo u

HKEY-USERS\.....\Software\Microsoft\Bind

uklonio sam ga i sad mi ne radi dvd drive.... možda i nije povezano, ali to su zadnje promjene... izbrisan Microsoft/bind i ne radi dvd...  da napomenem da sam i pokrenuo spybot jer mi je rezac unistavao diskove.... a sad ne radi ni čitač...

sad mogu da povratim fajl (a zašto kad je malware) ili da radim nešto drugo....

da li je problem hardware ili sofware?

morbius

To ti je jos jedan trojanac is Smithfraud familije. Nekada su ovi virusi bili smesno prosti, uklanjali su se kao od sale. Ali ko god stoji iza njih ih je godinama budzio i usavrsavao, tako da su danas stravicno zilavi i totalno razvale Windows. Vidjao sam ih da rade najludje stvari, ali jos uvek nisam video da je neki uspeo da ukloni opticke uredjaje Windows-a, mada me ne bi uopste iznenadilo.

Proveri da se IDE kabl nije slucajno razlabavio, izvadi ga pa ga vrati u konektor. Pogledaj vidi li BIOS optiku. Ako je u BIOS-u sve u redu, spemaj se polako za reinstalaciju windows-a, tesko da ces se spasti napasti drugacije.
Why me?

Albedo 0

probaću... ali imam jedno 30 giga filmova na hardu, mogu li to prebaciti na eksterni hard a da ne pokupim ovog trojanca?

morbius

To ne mogu sa sigurnošću da ti kažem. Viđao sam viruse koji su mi se ubacivali na fleš i pokušavali da se instaliraju na naradni kompjuter u koji ga ubacim koristeću autorun.

Ne bi bilo zgoreg da podatke prebaciš tako što bi butovao komp u neko drugo okruženje, kao što je DOS ili Linux, pa onda krenuo da kopiraš. Sad, ne znam koliko si vešt za tako nešto.
Why me?

Albedo 0

ne bih mogao da ga vidim u Total commanderu?

u svakom slučaju, naći ću nekog, neću raditi sam.... čisto su mi trebale neke opšte informacije... Hvala!