• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Mi smo nindže, Nindže kornjače!

Started by DušMan, 31-07-2008, 15:16:56

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

DušMan

Javlja Zlaja:

QuoteJuče se na kioscima u Srbiji pojavio prvi broj nove strip edicije: Nindža kornjače!!!

Izdavač je Happy Production, što će reći, neki izdavački ogranak Happy televizije. Kako što na naslovnoj strani piše, to je "Strip koji ste ekali!!!". Ako ste uistinu čekali taj strip u ovom ga izdanju nećete dobiti. Naime, ovo izdanje ne donosi originalne TMNT stripove, već se sastoji od izmontiranih kadrova iz novije serije crtanih filmova.

Kompletan magazin sjajno izgleda, štampan je u koloru, lakirane korice, A4 format, ilustracije su sjajno odštampane, ali je sam "strip" koloristički loše ripovan iz crtaća. Tako da je razlika između vizuelnog kvaliteta stripa i ostalih materijala neprirodna i čudna.

Da li ovo izdanje vredi 97 dinara? Ako imate dete ono će biti zadovoljno, ako vas kao autora stripova interesuje stilizacija, ovo vam je jednostavnije nego da sami skidate sličice iz crtaća. Ako očekujete odlčan strip, onda ovo izdanje nije za vas.

Naravno, želim dug vek ovom izdanju, jer mi iskustvo govori da ima dece koja su se naučila jeziku stripa čitajući slične Yu-gi-oh! stripove. Ako poprave kvalitet stripa, onda će i mene zadržati kao kupca, jer ova stilizacija u novim TMNT crtaćima je sjajna...:)

http://www.stripvesti.com/
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

zakk

Video sam juče na kiosku - stoji odmah pored Ennee. Mutno je do zla boga...
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.