• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Par rechi o srpskim "anarhistima"...

Started by Son of Man, 21-08-2008, 22:04:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Demo(n)lisher

Quote from: "DušMan"Meni je krivo što nisam bio na ovoj žurci.  :cry:  Deluju kao zanimljiva ekipa.
Možda bi se čak i meni posrećilo među tim silnim pankerkama!!!
A sta mislis da si se nasao u okruzenju turbo-folk pevacica? 8)
I`m a self - improved evil baby.

DušMan

Sumnjam da bih im bio zanimljiv.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Son of Man

Dushmane brte realno bi ti bilo bolje sa ovim punkericama jer bi dobio FREE SEX-a kolko o'sha a folkerke nista ne rade za dzabe tako da bi se ultra smorio... :wink:

Demo(n)lisher

Sinoc je negde oko 2 sata posle ponoci na B92 reprizirana legendarna dokumentarna serija o turbo folku "Sav taj folk". U poslednjoj epizodi su se sumirali utisci o najvecoj i najopasnijoj heroini ove "egzoticne" vrste muzike. Da znate ljudi moji, da je Ceca u narodnjacki oblik preuzela sve bitnije oblike anarcho-panka, dakle pobunu, street-wise, bad attitude, itd....
Ono sto je nekad radila Siouxsie & the Banshees i Patti Smith, sada to radi Ceca Nacionale ali u malo izmenjenom obliku.

Son of Man

Pa nisam ja dzaba otisho na Obilic - nista prjatelju druze pobro nije sluchajno  :wink:

Demo(n)lisher

Quote from: "Son of Man"Pa nisam ja dzaba otisho na Obilic - nista prjatelju druze pobro nije sluchajno  :wink:
Da,da, ja sam nosijo kilu prsute pod misku, malo rakije das nadje, i cisto da ne ispadnem neki nepozeljni element stavijo sajkacu na obrijanu glavu. Taki sam ti ja. :evil:

Meho Krljic

Samo da napomenem da ipak ni Peti Smit ni Suzi Sju nisu baš prototipi anarho pankerki. Za tako nešto bi pre trebalo da pogledamo u smeru recimo Eve Libertine ili Joy DeVivre...

zakk

a jel neko može da mi objasni šta je ovo, i ko su, dođavola, ovi ljudi:

Blood & Honour Serbia – Vol. I

Kristalna Noc
01.C18
02.Rudolf Hess
03.Vojnik Revolucije

Providenje
04.Dimitrije Ljotic
05.Konacno Resenje
06.Revolucija

Agressija
07.Buducnost
08.Mrznja
09.Skinheads

Sorab 18
10.Krv & Cast
11.Vreme Je
12.Srpski Arijevski Front

Razor's 88
13.Free White Europe
14.Razor's 88
15.White Revolution

Terror Machine
16.European Soldiers
17.Flashback
18.Our aim is Victory

http://ifolder.ru/6988732
http://ifolder.ru/6988733

Blood & Honour Serbia – Vol. II

01. Providenje - Blood & Honour
02. Kristalna Noc - Koplje sudbine
03. Sorab 18 - White Eagles
04. Agresija - White Europe
05. Moleban - Runaway
06. Terrormachine - I hate you
07. Providenje - It's not you or me
08. Kristalna Noc - Cursta ruka Krv i Cast
09. Sorab 18 - Blood & Honour is the way
10. Agresija - Novi coveh
11. Moleban - Seti se
12. Terrormachine - Space Life
13. Providenje - Aryan Brothers
14. Kristalna Noc - We're gonna bomb them
15. Sorab 18 - One Voice
16. Agresija - My honour, my pride
17. Moleban - In the dark of night
18. Terrormachine - KLA is like IRA

http://rapidshare.com/files/138435224/sebh2.rar.html

da mi nije malo nedobro od ovoga, verovatno bih se smejao...
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

DušMan

Quote from: "Son of Man"Dushmane brte realno bi ti bilo bolje sa ovim punkericama jer bi dobio FREE SEX-a kolko o'sha a folkerke nista ne rade za dzabe tako da bi se ultra smorio... :wink:
Delimo mišljenje. Pankerke su za sirotinju i perverznjake kao što sam ja.
Stoga, molim da mi se na vreme najavi sledeći anarho kamp ili neko slično okupljanje.

Doduše, sad kontam da sam ja vremenom postao suviše fensi (a možda i mator?) za takva dešavanja.  :cry:
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

lilit

Quote from: "DušMan"
Doduše, sad kontam da sam ja vremenom postao suviše fensi (a možda i mator?) za takva dešavanja.  :cry:

Ma i mator i fensi i "pirsovan". :lol:

Nego, i mene zanima ko su ovi koje zakk izvuce? Jbt,   kakvi likovi.  :cry:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Son of Man

@zakk - pitash ko su ti ljudi ?!  :?

Pa bre nashi ljudi, pravi D Srbi... :evil:  

idi na stormfront forum jbga pa prochitaj - tamo svega ima, mada ako cemo iskreno slichne stavove mozesh naci medj ovima sa seoskihnacista aka srpskinacionalisti.com foruma...

Mada tu je i Crippled a on je tu materiju bash izuchavao pa moz i njega da pitash... :lol:

Demo(n)lisher

Dosta vremena sam se bavio fenomenom ideologija. Vise paznje mi je privukla stvar oko srpske nazi ideologije, koja je savrseni primer paradoxa. Zamislite u svojoj glavi 2 stvari : Srbe i rasnu mrznju i probajte to da povezete.
Mi koji smo zajedno sa Jevrejima u WWII dosta krvi prolili, sada mi zahtevamo da budemo osvetnici i da u revansu skupo se oduzimo neprijatelju. Nekako sve to utopisticki zvuci. Samim tim i nasa crkva ne ceni takav akt nasilja. Druga stvar su nacisti iz Zapadne Evrope i katolici. Kolaborirali su da bi unistili komuniste.
Sto se tice protestanata, oni su furali politiku ne sukobljavanja sa tadasnjim nacional-socijalistickim rezimom.
A ti sto pevaju o velikoj ljubavi prema domovini, rasi, pa njihovi sopstveni roditelji su se ponosili sto su bili komunisti i sto su nosili stafete drugu Titu.

---

nego kaži ti meni son of mane,  na kojoj svirci u Šapcu je bilo to što si pomenuo o Sićku (mada ne znam šta, nisam razumeo)? da nije septembar '98. kad su svirali Hoću? Neću!, Gymnastics, Total Risk i još neki?

inače, ja masu ovih naci bendova znam od ranije, neke sam narezivao Kriplu za potrebe scenarija, a znam i neke koji sviraju po tim bendovima.

i sve je to jedna smejurija. pričao sam anegdotu sa bendom Etničko čišćenje, kad su se okupili samo da bi uzeli pare za snimanje albuma od nekih čeških nacista, a onda im Česi rekli da im je ime benda previše agresivno.  :lol:

a moraću da vam razotkrijem ovo što priča Meho: legendarni Srećko Đorđević alias dr Srele, urednik fanzina, menadžer benda Šaht i priređivač knjiga tekstova srpskih punk bendova, utvrdio je da u Srbiji postoje samo dvojica pravih anarhista "koji misle svojom glavom".

Meho je razotkrio jednog, to je Milan Đurić Pxoo, a drugi je, kaže dr Srele, Uroš Smiljanić, citiram: "samo kad bi hteo da prizna".  :lol:
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

Meho Krljic

Taj Uroš Smiljanić je teško govedo, ali svakako nije anarhista, znam ga ja dobro.

Ghoul

Quote from: "Meho Krljic"Taj Uroš Smiljanić je teško govedo, ali svakako nije anarhista, znam ga ja dobro.

to za 'govedo' i ja potpisujem!

mada, ima teorija prema kojima je taj baja lukavo sebi našao dobar posao, lep stan, finu ženu i više mačaka kako bi se pod krinkom malograđanski uređene heterosexualne čamotinje još efektnije bavio anarhijom od tamo nekih sa mohawk frizurama, zeleno-ofarbanim kosama i majicama sa iskeženim lubanjama!
https://ljudska_splacina.com/

Meho Krljic

Ne najozbiljnije, Smiljanić se i u svom najaktivnijem periodu bavljenja anarhizmom uglavnom fokusirao na njegovo kritikovanje (kao socijalnog pokreta ali i kao političko-ekonomske teorije), doduše sa pozicija simpatizera ali nikad, po mom sećanju, sa pozicija zilota...

Son of Man

Quote from: "Zika Kisobranac"nego kaži ti meni son of mane,  na kojoj svirci u Šapcu je bilo to što si pomenuo o Sićku (mada ne znam šta, nisam razumeo)? da nije septembar '98. kad su svirali Hoću? Neću!, Gymnastics, Total Risk i još neki?
Ne znam ko je josh svirao al jeste to je taj...ono kad su se lokalni seoski naci djlkoshi uskurobecali (njih 4-5) pa prishli "bini" dok je Sicko pevo pesmu posvecenu takvima i to mislim bash upravo njima jer je reko shto shta pre same pesme...i krenuli da ga pljuju u lice mislivshi da ce da ga sjebu, i da ce ovaj da se skenja , usere il povuche, Sicko nije ni okom trepnuo iako su shlajke letele u njegovom pravcu sa metar-2 razdaljine, i posle mozda minut tog kurchenja kada su videli da se nishta ne deshavava ovi chobani upadoshe u zbun jer su ochekivali bilo kakvu reakciju tipa da Sicko ili ostali chalanovi benda skoche na njih pa da izbije incident, pa su se lagano povukli skroz destabilizovani a svako drugi ja sam uveren a znam i iz iskustva bi na Sickovom mestu ili kukao upomoc, il prekino pesmu ili begao ili bilo shta, e zato ja poshtujem sa te scene prvenstveno Sicka...jer tad na tom koncert beshe bash malo ljudi (u bashti nekoj) a ispred bine niko, samo tih par budala koje su skenjane napustile deshavanje...

---

da, amarkord. i ja sam bio na toj svirci, a organizovao ju je moj kum borota. taj što je prvi pljunuo sićka je poznati skins branko mrkva, pevač baš u pomenutom bendu Etničko čišćenje aka Pocerska straža ili kako se već zovu.

ja mrkvu znam, šta ću, nikad s njim nisam imao problema, ali mi je taj njegov nacizam uvek bio klasično loženje na osnovu poluistina i nedovoljno kritičkog odnosa prema "informacijama" koje su odštampane po kojekakvim knjigama i novinama.

ako si bio na svirci onda si verovatno i posle svirke bio u kući pored železničke stanice, gde su svi blejali čekajući voz. e, u toj kući sam bio i ja, i tako smo se verovatno sreli, upoznali, a onda zaboravili.

Son of Man

Jbmliga bio sam u nekoj kuci slichnoj omanjoj vili gde nas je bilo brdo, e sad dal je to bilo pored z. stanice ja zaista neam pojma jer nisam isho na voz no osto u Shapcu...jbmliga ako je to to onda je to to a ako nije to to...pojma neam...a ?

---

to je to, baćo. bilo nas je brdo, baš onak, okupljanje srbske underground scene, gistro-distro, fanzinaši, članevi bendova, sede i tumaraju po kući čekajući vozoa.

eto vidiš, što kaže narodna pesma, "možda smo se sreli, al' poznali nismo".

Son of Man

---

realno. bilo nas je svakojaki.

Dry-Na-Nord

Quote from: "Meho Krljic"Ne najozbiljnije, Smiljanić se i u svom najaktivnijem periodu bavljenja anarhizmom uglavnom fokusirao na njegovo kritikovanje...

Ma jak je on anarhista, pola života proveo igrajući nekakve igrice... Kamo kokteli, ACAB, diverzije? Čak i onu Jaser Arafat maramu umesto da je obavije oko lica, on je stavio na glavu! Son of Man kipti od besa kao ruski samovar kad čuje za takve "anarhiste"...

Meho Krljic

Son of Man

ruski samovar, dojaja, ali dojaja ahahaha  :lol:

Son of Man

Evo ako iko ko oce doc na ovaj matine, bice svega, bice zezanja, incidenti, duvka, cirka, tuche redovne, i naravno ukazivanje mladim pankerima/cama kakve bi posledice po nas kezual odevene moglo da ima to njihovo slavujisanje po gradu sa prishivachima goepomennutim, znachi prvo po nas nevine a posle i za njih koji realno ni ne znaju shta to nose po sebi, shta pise na tim krpichcima...

E sad shto se bendova tiche to je manje zanimljiviji deo priche jer ko shto je na tekmama fazon "FAK D FUZBAL" tako je i ovde fazon "gledaj publiku (maltretiraj je) - pomalo slusaj i muziku ako bash dosadno bude" (Ko ALCATRAZI 90-ih hahaha :lol: ). Od bendova ono shto vredi je MORTIFER kojima je ovo poslednji koncert, inache to je navodno anarho-feministichki-krast bend gde je basistica nikad bolja cupika i u biti se upravo zbog nje i ide, mala zna kidat onaj bas bash pravo...

2. PUNISHED - svi znamo koji je (bio) fazon 90-ih (grinderica) - danas nisam siguran pa cemo proveriti...

3. Vox populi - rudar, smor

4. Hang - metalci koji vole da se lepe uz HC bendove jer im metal publika u Srbiji losha jbga (a i kulije je imati predznak "metal sa uplivima HC-a"), shto je i realno zaista, jer kad odem na onaj yumetal ko da sam usho u crkvu, pa brze bolje pobegnem jer svi su u nekom Srbija/moral fazonu a peva se o zna se chemu...ej bre kad su mene prozivali onomad za serijske ubice shta dalje prichati o tim metalcima u Srbiji ? Bedak jbga al realnost...

Ali bice u svako sluchaju zanimljivo videti ovu meshavinu pankera, metalaca, korovaca, anarhista i ostalih, i josh kad se tome doda zna se shta ima bude ze-za-nja... :D

mafija_x

Sine sto  ne otvoris i neki topic Par reci o srpskim "metalcima", da vidimo kakva se tek tu bagra skuplja?
izgubili smo se u sirini ideje

Son of Man

Ne smem ima ih mnogo ovde mogi bi nas obojicu zk  :lol:  , a i ja sam u neku ruku metalac :oops:  - dodushe old skul jer priznajem samo bendove iz 80-ih i par albuma sa pochetka 90-ih  :)

Znachi zna se  :!: :

1. Iron Maiden
2. Anthrax
3. Slayer
4. Sepultura
5. Danzig
6. Metallica
7. Dio
8. Integrity
9. Morbid Angel
10.Deicide

Mada ne bi bilo loshe da neko pokrene temu na nekulturi o METALU jer jbga ipak smo velika vecina nas ovde prvi put sa ocem na jutrenju slushali TALME !!! (izvinjavam se naravno onoj manjini koja je bila pank u startu :wink: )

I samo ovaj rad  :evil: :

Tenacious D - The Metal

http://www.youtube.com/watch?v=vJ3emd3phLY

Demo(n)lisher

Quote from: "Son of Man"Ne smem ima ih mnogo ovde mogi bi nas obojicu zk  :lol:  , a i ja sam u neku ruku metalac :oops:  - dodushe old skul jer priznajem samo bendove iz 80-ih i par albuma sa pochetka 90-ih  :)

Znachi zna se  :!: :

1. Iron Maiden
2. Anthrax
3. Slayer
4. Sepultura
5. Danzig
6. Metallica
7. Dio
8. Integrity
9. Morbid Angel
10.Deicide

Mada ne bi bilo loshe da neko pokrene temu na nekulturi o METALU jer jbga ipak smo velika vecina nas ovde prvi put sa ocem na jutrenju slushali TALME !!! (izvinjavam se naravno onoj manjini koja je bila pank u startu :wink: )

I samo ovaj rad  :evil: :

Tenacious D - The Metal

http://www.youtube.com/watch?v=vJ3emd3phLY
E to care. :evil: Konacno jos jedan mudar cova ovdenak. Ima topik o METAL - u samo je negde duboko zaturen, posto je odavno out of date, moramo ga apdejtovati. U svemu se slazem sa tobom, samo trebao si spisak dopuniti sa jos nekoliko legendarnih Hejvi Mejtal bendova :
Carcass
Ministry
Kreator
Death Angel
i naravno Celtic Frost.

Son of Man

Ko oce se zajebe pa svrati mi smo tamo od 14h pa do jbmliga, dok bude bilo piva a onda se ide u hodochashce na Lekino brdo, tura obilzak obilicevog stadiona, CZ-a, pa grafiti na skrivenim mestima (samo brat zna  8) ) i tako to...znachiii FULL aranzman  :lol:
A bice i mesa naravno, al poshto nema hrvata , klacemo ne znam ni ja koga, koga navatamo verovatno jednog anarhstu, jednog metalca i dvoje ocu-budem-patriota-a-zapravo-sam-naci-korovaca... :D

I da bre poromocija back on the map fanzina "Madness is right", sa naravno onim mojim zlim sranjem unutar shto trebalo josh proshlog septembra se pojavi al zna se jbga Srbija je burazeru v hizi, okasnismo samo dinu dana  :?:

Son of Man

Meho, bio Sloba...bilo ludo, tuche na nivou, KEOS djeaaa, malo smo pokazali "anarhistima" da nisu oni TA ekipa TI anarhisti od preko nego samo obichan kurac oblepljen prishivachima. DIY koncerti dobili jednu novu dimezniju dosta je tog isfoliranog PEACE fazona a hejta iza ledja. Od sad sve u facu, pa i kaldrma ako treba. :wink:

Meho Krljic

Kuku... Onda da otkazujem Acroholiju zakazanu za 14-ti?

mafija_x

Quote from: "Son of Man"Meho, bio Sloba...bilo ludo, tuche na nivou, KEOS djeaaa, malo smo pokazali "anarhistima" da nisu oni TA ekipa TI anarhisti od preko nego samo obichan kurac oblepljen prishivachima. DIY koncerti dobili jednu novu dimezniju dosta je tog isfoliranog PEACE fazona a hejta iza ledja. Od sad sve u facu, pa i kaldrma ako treba. :wink:

Daj neku slicku da vidivo tu akciju!

Son of Man

Ovaj put nismo imali aparat, to jes niko od mojih nije ni ocekivo da ce doci do incidenata...tako da slika ispred SKC-a nema, barem ne sa moje strane, a za sledeci put obecavam ce se bolje spremimo...i "oruzano" a i ovako, jbg brate lik nece na FER u redu je, jer ako odbijesh fer na podmuklo zna se, nema vise ni morala ni fera ni nista, samo ZLOZLOA djeaaa !!!  :)

Mislili su DA SU ali NISU !!! :x

P.S. Imas PM...

EDIT : jer tako mi se telo , zezam - greshka u kucanju, odjedared postadoh pismen haha :lol:

Son of Man

Quote from: "Meho Krljic"Kuku... Onda da otkazujem Acroholiju zakazanu za 14-ti?
hahahaha  :evil:
pa nije Sloba imo veze sa ovim, dechko samo prosho bre, svrno do koncerta il' tako neshto, nego jel zaista Acroholia 14. da vidim to chudo posle samo 15 godina apstinencije...  :oops:

Son of Man

Quote30. avgusta 2008. tokom punk svirke u Čačku u publici se pojavilo 20-ak momaka, pripadnika grupe "Četa", navijača čačanskog Borca. Dvojica od njih, koji su gledali Martina Stevanovića ispod oka, iskoristili su trenutak guranja i standardne "šutke" koja se obično dešava na pank koncertima, te je jedan od njih uhvatio mladog Užičanina za kosu i povukao ga na tlo, a drugi ga šutnuo cokulom iz sve snage!

Martin Stevanović je na zemlji zadobio još nekoliko udaraca. Od siline udaraca polomljene su mu naočari, nos se "čudno" ponasa (mada nije slomljen) i izgubio je dosta krvi.

Lokalna policija, prema rečima Martina Stevanovića, nije reagovala. "Čete" su nastavile da besne i jednom mladiću iz ko zna kog razloga slomili su gitaru u paramparčad i ošamarili jednu devojku!Tek posle toga primećena je "marica" kako odvozi naciste u nepoznatom pravcu. Epilog priče nije poznat.

Martin Stevanović, užički gimnazijalac, jedan je od najaktivnijih antifašista u Užicu i Srbiji. Njegov doprinos u očuvanju sećanja na Holokaust i žrtve genocida u Srbiji je nemerljiv. Bio je jedan od kljucnih organizatora promocije knjige "Racija-Zaboravljen genocid" u Uzicu.

Zahvaljujući njegovom radu poseta promociji te knjige bila je najbrojnija u Srbiji, a Užicka biblioteka ne pamti kada se dogodilo da sva mesta u sali budu popunjena i da mnogi posetioci moraju da stoje.
Pozivamo sve muzičare da slede častan primer Martina Stevanovića i neka u svojim mestima pokrenu inicijative da se održi promocija knjige "Racija-Zaboravljen genocid".

Mislim svaka chsast ovom dechku na hrabrosti ali jbga kad sam im prichao i pisao o tome shta ce se desi takvi mi se smejali i glumili nekakve neo-hipike. Znachi nema od toga nishta, chim dodje do radikalizacije esktremne desnice a posebno eto vam primer Chachana koji su bash u naci fazonu, svi se secamo onih incidenata kad su sa KKK kukuljicama doshli na tekmu i prozivali tamnoputog igracha, pa josh par sranja, i josh + sad treba da igraju u Evropi protiv Ajax-a za koje se smatra da je jevrejski klub. Treba poznavati protivnika jbga, najlakshe je prekriti se svojim omiljenim cebencetom preko glave i praviti se da to ne postoji...a nije tako...ZLO je u kuci...il ce se reorganizoavati i dici taj ANTIFA trip na vishi nivo il ce nestati...tako to ide, tako je bilo u svim zemljama Evrope i shire i ne vidim zashto bi mi bili izuzetak...jbga al' tako je kako je...

morbius

Jeste da sam otišao iz Čačka pre par godina, ali dok sam ja bio tamo nije bilo nikakvih skinsa, neo-nacista ni ničega sličnog. Na par zgrada si mogao da vidiš grafite Obraza i to je bio jedini trag da tako nešto postoji u gradu. Tih par navijača koje sam znao pošto se jedna moja drugarica zabavljala sa jednim od vođa uglavnom nisu pokazivali da se interesuju za nazi ideje. Možda se sad nešto promenilo, ko će ga znati.

Ovde u Grčkoj anarhitisti su izuzetno jaki i imaju puno pristalica među omladinom. U dosadašnjim šorkama su redovno i temeljno prebijali hrisoavgićane i druge neo-fašiste, ali moram reći da mi je pun reproduktivni organ i jednih i drugih. Ako nešto ne mogu da smislim to je da ljudi skrivaju svoje primitivne želje iza velikih reči i ideja. Reci bre lepo: "Mi hoćemo da vam polomimo pičku da bi se osećali sigurni u svoju muškost!", nemoj tu da mi prosipaš Hitlera, Če Gevaru, ili šta ti ja znam.
Why me?

Son of Man

Ima nasilja a ima i internet nasilja, npr. ovakvo to rade THE anarhisti preko :

http://www.indymedia.be/fr/node/29166

Blood and Honour site get hack-fucked djeaaa !!!  :!:

Son of Man

Meho mudro cuti, nece da on pishe o svojim rukovetima nego pusta druge - pa evo  :) :

mafija_x

Son of Man

To ce nadam se Meho da nam reche, nego bre shto bash u onom mrtvom living roomu , sad sam prvi put bio i ja znachi gore mesto za svirke uz Akademiju nisam vido, ovo je dodushe josh gore jer nema gde da se pobegne, ladno jajare nisu dale se izlazi napolje jer je ispred imalo se kupi pivo od 2 litre a unutra cene "izuzetne", pa onaj mrkli mrak a ne moz ni da mrdnesh, o stejdz dajvingu ne pomishljaj a kamoli o bilo chemu drugom, a bogme kolko sam ja izvalio i slemovanje ce teshko da ide  :(  :cry:

Meho mora li bash taj Living Room ?
Znam da sad mora ali inache ? :)

Milosh

Akademija jeste užas pošto ne može da se diše kad se napuni i nekako je klaustrofobično, ali Living Room je meni sasvim okej; doduše, ja i ne idem na koncerte na kojima može da se desi da mora da se negde beži, a i ne pijem ni pivo, tako da...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Son of Man

Nisi skonto izgleda, ne u smislu da mora negde da se bezi jer te neko ganja nego ono ako necesh sva 4 benda da preslushash da mozesh ko chovek da malo izadjesh ispred da odmorish, a ne brte ceo koncert u onom mrklom mraku, nit moz da poprichash sa nekim nit bilo shta...

Milosh

Pa, dobro, u tom slučaju kapiram, ja sam tamo bio nekoliko puta, ali to su sve bile ili solo svirke ili dva benda max. Te maratonske svirke sa nekoliko bendova bi trebalo držati samo leti, pa lepo na otvorenom...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Meho Krljic

Jeste, taj living rum je krš, sviro sam tamo onomad sa Ventolinom i nije neka sreća... Al šta da radim, meni su samo javili za koncert, nisam ga ja organizovo. Takođe ne znam ni u koliko je sati ali sumnjamd a će pre 11... I, ne, ni ja ne umem da pročitam logo trećeg benda na plakatu. Ali čini mi se da ja Anality, a to bi i imalo smisla jer tu svira Slobin kum Teša pa su oni i svirali sa nama prošli put u onom nekom klubu... hm... Danguba? Dobri su... mislim bolji su od nas.

bljakse

Quote from: "zakk"ko su, dođavola, ovi ljudi:

iako poznajem nekolicinu ljudi s ovog foruma (neke veoma dobro hehe) i povremeno čitam kad ima nešto zanimljivo /uglavnom ovo što piše moj brat impaler aka son of man da malo pojasnim codename is ћирилица, члан сану пише :)/, ali brate nisam fan sf-a, plašim se da gledam horore i realno me čitava problematika slabo zanima. ipak, ovo me je ubolo pravo u sredu i navelo da se  momentalno učlanim (i) na (ovaj) forum i odgovorim na pitanje.

ne znam ih sve (mislim na "muzičare"), ali imao sam tu čast da

QuoteBlood & Honour Serbia – Vol. I

ovo izdanje držim u rukama, i to tek što je stiglo iz velike britanije, ako se ne varam. reč je o neprocenjivom artefaktu srpske pop kulture koji je svoju slavu zaslužio činjenicom da je to jedino muzičko izdanje sa srpskim bendovima koje je objavljeno tokom nato agresije. buklet je simpatičan i informativan: u njemu, kolko se sećam, piše podosta o "naporima" srpskih nacional-socijalista da odbrane čast bele evrope boreći se protiv "muslim Wogs" u bosni i na kosovu i metohiji.

čak sam prisustvovao i kragujevačkoj promociji ovog albuma, a više od same svirke mi je ostala u sećanju rečenica konobara koji je posle svega izjavio da "bukvalno nijedan opušak nije bio na podu".

pa krenimo redom.

Kristalna Noc
01.C18
02.Rudolf Hess
03.Vojnik Revolucije

kristalna noć ili kristallnacht je bend iz kragujevca, sa vokalnim solistom ovog benda, borom, se poznajem (sam se poznavao) dugi niz godina, a upoznali smo se tako što je došao na moje tadašnje radno mesto (puštao sam muziku) sa mačetom u ruci tražeći od mene da pustim kasetu baš sa ovim snimcima. sutradan se priča ponovila samo što je muzička obaveza te noći bila oličena u ženskom a kapela horu iz republike srpske koji je pevao rodoljubive (ili su u pitanju bile ljotićevske, verovatno ovo drugo) pesme. posle smo se sprijateljili, čak je bio i toliko dobar da mi izvuče disk vu-tenga kad mi je propao između zida i polica sa pićem, što nije bilo nimalo lako, ni sa fizičke ni sa ideološke tačke gledišta. :D

e sad, bora, koliko znam, iz dobro obaveštenih izvora, već dugi niz godina nije naci-skins, a bio je i prinuđen da promeni adresu na nekoliko godina zbog trgovine opijatima.

kristalna noć ne postoji, jedan od sedmorice kragujevačkih skinsa, da mu sad ne pominjem ime je pre nekoliko godina overio i sve u svemu, priča o rasnoj čistoti u srcu šumadije se završila prilično prljavo.

QuoteProvidenje
04.Dimitrije Ljotic
05.Konacno Resenje
06.Revolucija

priče o ovim likovima se više ne sećam, ali recimo da je pesma o najeminentnijem srpskom fašisti ultimativni hit čitavog izdanja.

QuoteAgressija
07.Buducnost
08.Mrznja
09.Skinheads

ista priča kao i za proviđenje, samo se još sećam (jer sam izgubio traku)  da su ovi snimci prilično loši.

Sorab 18
10.Krv & Cast
11.Vreme Je
12.Srpski Arijevski Front

ah, jagodinski bend, imao je čak i neke solo kasete. njihov pevač - cvikeraš, je bio jedan od glavnih ideologa srpskih nacista, inače je lik izbegao iz sarajeva, ima u onoj knjizi punk u yu čak i neki info o njegovom tadašnjem bendu u delu posvećenom sarajevskoj pank sceni. u jagodini je krajem devedesetih skupio ekipu od čak 40 skinsa-nacista obožavatelja. muzički, a i tekstualno, ovo je prilično jadno.

Razor's 88
13.Free White Europe
14.Razor's 88
15.White Revolution

ovo je već profi odrađeno u produkcijskom i sviračkom smislu, inače su u ovom naci-ns bendu bili i neki bivši članovi ritma nereda, pretpostavljam oni isti koji su dizali ruke u naci maniru na prvom pro-painu 1997. za vreme koncerta spadmonstersa čiji je pevač krišna. krišna im je rekao da idu negde drugde ako vole hitlera, što je razdragana metal/core gomila pozdravila s oduševljenjem (a posle pričaju kako metalci nemaju muda, heh, kolko je svako ko je bio na više od 5 certova u životu odgledao koncerata gde su se nacisti iživljavali...)

Terror Machine
16.European Soldiers
17.Flashback
18.Our aim is Victory

ni za ove se ništa više ne sećam, osim da je ovo nazi death metal. već u to doba, globalno, nacisti su krenuli da se lože na metal i da ga sviraju više od panka. sećam se usa benda blue eyed devils koji je imao neka dobra izdanja, a prestao je s radom tako što su pevača neki likovi roknuli na samom koncertu.
baš negde u to vreme je sepultura promenila pevača, i sećam se koji su to bili dani žalosti. "poštovao sam ih, al mi ne ide u glavu kako su doveli čamugu da im peva" - izjava je koja je do današnjeg dana spašena od zaborava.

e sad, son of man, pošto smo se videli na onom kontrapunktovoj promociji prošle godine u dob-u reci mi da l si pominjao onog bradonju što se zajedno s tobom podjebavao sa onom dementnom babom apropo tvog duksa b92-u-pink-mrlji? taj je lik dosta pametan.

moje neko mišljenje i o nazi skinsima i o anarhistima/panksima u beogradu je da su to uglavnom razmažena deca koju bi trebalo na jedno dve nedelje poslati u crnu goru na terapiju. ipak, za tako radikalnim merama nema potrebe pošto se to u tim krugovima ionako gleda kao moda koja brzo prođe i završi se na splavovima. ali dobro, da ne širim ionako predugačku priču...

u svakom slučaju, fala za ove linkove... trebaće za arhivu.

Son of Man

Ooo, pa de si bre ti jaro, kako ti KoshtuRica il' si "revidiro" te stavove konachno ?  :lol:

Zezam se naravno, gde su mladi tu je i taj rad...zapushteno, raspusteno... :D

Ma bre "bradonja" mi je i dan danas kolko tolko OK, al pazi nisam ga vido brdo (od onomad) tako da ono, nisam siguran u kom su pravcu otishli on i njegovi jarani ali bar su se trudili, cimaju neshto jbga, imali su one proteste oko faksova, pa i svashta neshto skindikalno kao, i to mi je OK s'obzirom kakvu ekipu poseduju (slabu, sve deca jbga) josh su oni i OK za razliku od svih ostalih koji se samo lepo oblache, lepo se igraju...i zive za zna se shta... :x

A zaista neam ideju kakvo je njegovo misljenje o meni jer znash kako to ide, oduvek je bio (since '98 ) fazon kao dobri smo i to, ali kontam da me smatraju za fashistu i budalu naravno (kretena) sa tom iznimkom da bi im ko fol mogo da budem od neke kakve takve koristi kad se jednog dana, za nekih 10-ak godina eventualno smisle da urade neshto kon-kre-tno, al ne bi da prejudiciram previshe, mozda i nije bash tako crno sve (sivo je, al bash taaamno sssivo)...

Super shto si se konachno dao regovat, jer bash je fazon "meshano meso" a ti se tu savrseno uklapash a i piso si vec de si piso pa te ljudi kontam i znaju po pisanjima barem...znachi dobrodosho/losheprosho-ko-i-ja :evil:
I naravno alal bre vera za poznavanje ovog sranja gore shto si OBJASNIO, treba imati zivaca pa to preslushavati al eto ko moz da prezivi koshtuRicin intervju ili bilo shta kontam da mu je posle sve ravno i da mu sve, shto bi nash narod reko, samo KLiiiiiiiiZiiii... :wink:

Zivio !!!  :)

Son of Man

Quoteah, jagodinski bend, imao je čak i neke solo kasete. njihov pevač - cvikeraš, je bio jedan od glavnih ideologa srpskih nacista, inače je lik izbegao iz sarajeva, ima u onoj knjizi punk u yu čak i neki info o njegovom tadašnjem bendu u delu posvećenom sarajevskoj pank sceni. u jagodini je krajem devedesetih skupio ekipu od čak 40 skinsa-nacista obožavatelja. muzički, a i tekstualno, ovo je prilično jadno.
Ovi su mi pocepali arkadu '97 u parku kod SKC-a jbmlimmmicu onu jagodinsko-svilajnachku  :x

bljakse

Quote from: "Son of Man"Ooo, pa de si bre ti jaro, kako ti KoshtuRica il' si "revidiro" te stavove konachno ?  :lol:

Zezam se naravno, gde su mladi tu je i taj rad...zapushteno, raspusteno... :D

evo matori: šljaka, cura, internet  :)

nisam izlazio na izbore prošli put, jer radikali od mene neće videti glas ni posredno ni neposredno nikad, al' znaš kako: dok god je čeda s biljom u srbiji sa "svojim" neoliberalnim programom levica, s radošću ću biti desničar iako se većine svojih levičarskih uverenja nikad nisam odrekao - ako je nešto sigurno to je da sam levičar više nego oni i njihovi brojni obožavatelji iz "zemlje" i "sveta".

ti bar znaš :)

Son of Man

"Neko" je uspeo ne znam ni ja kako da obrishe ceo blog u nepovrat (ja nisam sigurno)...e sad ko je taj, pa verovatno onaj ko se i najvise osetio prozvanim a posto jajare drukaroshke ne umeju sportski da podnesu te poraze jer sam im bulju rasturio onim tekstom tj. i bez teksta samo onih 5 pitanja su dovoljna sa aperkat onda su popizdeli...ali srecom uspeo sam da povratim barem tekst o GG-u za sad, jbga pichke one burzujske jajarske mi sjebashe 12 dana 8-ochasovnog cimatanja i pisanja i postavljanja fotki, jer pisanje meni ide kolko tolko brze al' to postavljanje fotki i sredjivanje je jebeno, i zahteva barem sat i po vremena duze ako je ko onaj tekst o Jadranki...zao mi jbga svih onih komentra a u pichku lepu materinu... :(  :x  

Evo novog linka tj. istog al samo GG na njemu, jbga oni meni obrishu blog zbog teksta o hipi-anaristima a ja cu sa njima da obrishem ulice Beograda, ako treba i krv cu neku da pustim da se sve to poshkropi jer ono kao stariji ljudi vele da za srecu valja zrtvovati malo te svinjsko/pacovske krvi...mishevi...

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/

Ljudi svashta ce biti, krv ce u potocima niz beograsku kaldrmu liti...mamicu im jbm onu iskomlekisranu, isfrustriranu...koji je to bre fazon ?

neka, neka... :)

ne znam kako su uspeli da odrade ovo ali s' obzirom da su sjebali jedan blood and honor shta im je ovo tesko, samo ti likovi shto to rade verovatno ne znaju ni sta su sjebali nego im neko baci o dojavu da neki fashista javno se pljuje po "drugovima" u Srbiji i slichno... :x