• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Novi imidz casopisa Znak sagite

Started by Boban, 07-06-2003, 03:51:46

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Boban

Na opsti uzas bliskih saradnika, ponovo sam promenio izgled casopisa, i naravno da imam nameru to da radim i ubuduce, otprilike svake godine drugacije. Znam da je logika stvarati naviku kod ljudi, ali ja mrzim takve stvari. Mozda bi bilo najbolje svaki broj raditi u sasvim razlicitom fazonu, od naslovne, preko unutrasnjeg dizajna i koncepcije... ali to zahteva dosta angazovanja i kreativnosti.

Inace, definitivno nece biti primeraka u ponedeljak, jer tek tada dobijam korice (plastifikacija i dorada traze dodatni dan-dva), ali bismo mogli da zakazemo neko vidjanje u sredu npr. u Zori, uvece, od 20.00 do 22.00 za primopredaju autorskih primeraka i eventualno neku kupovinu...

U ponedeljak u klubu je poslednji dan, cas i minut da se predaju novelete za konkurs.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Spider Jerusalem

Svidja mi se naslovnica (jako!), narocito u kontekstu sizea naslovne price.
I ostatak dizajna mi je kul, samo mi se ne svidja 'novi' (?) logo. Mislim da bi bolje pasovalo da je bar uradjen jarko-crvenom bojom, na ovoj crnoj pozadini, sa sve crvenom haludzom u koji se rasplinjuje.

Doduse, ne smem ni da zamislim kako to izgleda unutra.

Ali nije neka tragedija, sve u svemu. Ako moje ime bude ispisano velikim, masnim fontom, bicu srecan kamper.

Plavi Skaut

A zasto da mijenjas stalno logo, zar logo ne bi trebao da ostane isti? Prva stranica a i ostalo moze da trpi promjene. Ali logo bi trbao da ostane isti.

I gdje ja mogu da narucim znak sagite?
The Four Winds

Mica Milovanovic

QuoteAli logo bi trbao da ostane isti.

Očito ne poznaješ Bobana... :)
Mica

SANdMAN

Quote from: "Spider Jerusalem"
Ali nije neka tragedija, sve u svemu.

nije. al je zato prevod sandmana opako blizu...

Ghoul

Sandmane, jebote, pa ti si neprevodiv! :lol:

Idejno rešenje korice ZS11 je odlično, mada su u egzekuciji oni gigeroidni dodaci mogli biti i maštovitije odrađeni.
No, ovo je cepidlačenje. U suštini, dobro je.
Možda se, kad vidi Bogija, zajebe da kupi i neko koga SF ne zanima. :wink:
https://ljudska_splacina.com/

Boban

A gde si ti, Freja?

Casopis se distribuira prakticno po Srbiji i neposrednoj okolini.
Ako ti je kafana "Zora" usput (dijagonalno preko puta Doma omladina, prakticno u zgradi gde se nalazi sendvicarnica "Do jaja"), svrati u sredu izmedju 20.00 i 22.00 i moci ces da kupis ZS11 po najpovoljnijoj ceni u gradu (200 dinara).

Zasto menjam stalno logo?
Svidja mi se takav pristup.
Nepodnosljivo mi je da decenijama radim u istom kalupu.

Nyarlathotep

Eh, kako konkurencija pozitivno utice na progres "Znaka"...
Super je naslovna strana, a i super je to sto prodajes ZS za 200 dindzi.
Kvalitet, ekonomicnost... sve se popravlja.

Nadam se da ce reakcija biti povratna, tj. da ce i Polaris krenuti u ovakvu pozitivnu trku.

Sad vise nije bitno da budes jedini, sada trebas da budes najbolji. I svi ce da se cimaju oko toga, a profitirace samo citaoci - posto ovde i nema miliona oko kojih bi se mi grabili.

Blago njima - citaocima.

Samo napred.
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

taurus-jor

Do sad najbolja naslovnica. Konacno nije neka predvidiva fantasy-horor ilustracija.

Ali priznajem da bih voleo da vidim stari logo.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Boban

Quote from: "taurus-jor"Ali priznajem da bih voleo da vidim stari logo.

Na koji od starih logoa mislis?  :evil:

Sto se konkurencije tice, bilo bi lepo da postoji SF ili F casopis ogromnog tiraza, distribuiran preko kioska koji bi posluzio kao baza za regrutovanje najmladjeg citalastva. Sa casopisima (koji zapravo i nisu pravi casopisi, vec vise knjige sa magazinskim delovima) Polaris ili ZS tipa gotovo da je nemoguce PROSIRITI citalacku bazu — samo oni koji su vec navuceni na zanr, dolaze po jos.
Ali sta da se radi, tu smo gde smo, ovakvi kakvi smo, sa okruzenjem koje ne mozemo mnogo da izemnimo... sve u svemu, idemo dalje.

Plavi Skaut

Quote from: "Boban"A gde si ti, Freja?

Casopis se distribuira prakticno po Srbiji i neposrednoj okolini.
Ako ti je kafana "Zora" usput (dijagonalno preko puta Doma omladina, prakticno u zgradi gde se nalazi sendvicarnica "Do jaja"), svrati u sredu izmedju 20.00 i 22.00 i moci ces da kupis ZS11 po najpovoljnijoj ceni u gradu (200 dinara).

Zasto menjam stalno logo?
Svidja mi se takav pristup.
Nepodnosljivo mi je da decenijama radim u istom kalupu.

Hm, ja sam vani i mislila sam da mozda moze da se naruci preko nekih knjizara..kao npr.Plato, knjizara on line, itd.

Mislim nije lose promijeniti i logo, ja ni ne znam koliko ga ti cesto mijenjas. (ako je svaki broj, onda mi je zaista malo cudno)
Ne poznajem ni koncepciju po kojoj radis. Ne znam sta je tvoj cilj. Da li je to veliki tiraz, ili znak sagite spada u neko alternativno ostvarenje?
Jednostavno sam posla od tako nekih grafickih, reklamnih, da nazovem pravila. To sto radis i eksperimentises vjerovatno ti se mnogo svidja.  :lol: Nego, da li si mozda napravio neku anketu kod citalaca?
The Four Winds

darecareGTLX

Koliko ljudi uopste kupi taj casopis mesecno?

mozda je promena logoa na svakih mesec previse cesta

Spider Jerusalem

Koliko ja shvatam, taj logo nije nikakav problem.

1. Promena 'na svakih mesec dana' je nemoguca samim tim sto Znak ne izlazi 'svakog' meseca.

2. Logo mislim da se promeni na svakih pet brojeva. Dakle, bar godinu dana kontinuiranog izbacivanja casopisa stoji isti logo.

3. Naslovnice uvek izgledaju tako da tesko da neko moze da se zbuni sto je sad dizajn samog loga izmenjen.

A sto se tice koncepcije casopisa te prodaji istog, mislim da je cela caka u onom pitanju, 'Da li sviramo za 3000 ili 300 ljudi?'

I jedno i drugo je validan koncept.

Plavi Skaut

Hvala na odgovorima, bila sam znatizeljna kako radite..Jos jedno pitanje a ko vam radi layout, jel mozda Bob Zivkovic..i sta se desilo sa njegovim dizajnom za ovaj sajt? Mnogo volim njegove ilustracije, jedva cekam da vidim kako ce sve ovo da izgleda :)
The Four Winds

Draza

Da, sajt ce izgledati fenomenalno, ali cim ljudi stignu da ga postave. Uzgred, sest meseci nisu nasli vremena da to ucine, pa se mozemo nadati da ce se svecano kompletiranje sajta dogoditi do kraja ove decenije.

taurus-jor

Ovaj Draza zna sve, a ima ciglo tri poruke. :wink:

Jebi ga. Boban je covek pun planova. Vechinu ih ostvari, manji deo ne. Ako ga ne budete pozurivali, mozda postavi dizajn za pola decenije. :lol:

S.

Hm, meni se u nacelu dopada kada naslovna ima veze sa onim sto se nudi unutra, i u tom slucaju ovo je pun pogodak. Izuzetak su, naravno, naslovne tipa Monolita 10, vredne same po sebi. Uzgred, postoji li mogucnost da se stampa poster, makar A3 formata?

Novi dizajn je precisceniji, i, opet, meni daleko privlacniji. No, o ukusima ...  anyway, fino, fino... dobro uradjen posao, a dokle god ideja ZS ostaje dobro definisana, mislim da povremeno kupanje i umivanje ne skodi :)

Draza

Tauruse, posto si ti verovatno dokon covek (buduci da si napisao preko sedamsto poruka) mogao bi nesto korisno da uradis, recimo da pomognes Bobanu, ali ne kao drveni advokat, vec konkretno - u izradi sajta.  :wink:

taurus-jor

Quote from: "Draza"Tauruse, posto si ti verovatno dokon covek (buduci da si napisao preko sedamsto poruka) mogao bi nesto korisno da uradis, recimo da pomognes Bobanu, ali ne kao drveni advokat, vec konkretno - u izradi sajta.  :wink:

Dokon čovek je slučajno vanzemaljac (dokazano), što objašnjava broj poruka. Usput je zaposlen, ima dodatne poslove koji su čisto ovozemaljski, a u slobodno vreme deo je uredničkog trojca fanzina EMITOR. Recimo da mu fali dovoljno ruku da bi se bavio i sajtovima. Ali, na zahtev mnogobrojne publike, kad ode na godišnji odmor (naravno, na rodnu planetu) tražiće od nanomehaničara da mu ugradi još koju ruku... :wink:

David

Quote from: "Freja"
Quote from: "Boban"A gde si ti, Freja?

Hm, ja sam vani i...

Hm, nadam se da nisam previse indiskretan:
Freja je, sudeci po nicku cije nas porijeklo vodi direktno do nordijskih bozanstava (tacnije, jedne njihove boginje), negdje na skandinavskom polutoku?
Tipujem na Svedsku...  :wink:
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

Plavi Skaut

The Four Winds

David

Va' snäll och förklara vad det  :x betyder??  :roll:

Lurd

Ne znam kako se pise, ali se izgovara tipa: ta ov mi na kleeder. Ili tako nekako, davno je bilo kada sam to anucio. I to je jedino sto znam iz svedskog, osim Hej! Ali moracu da naucim do septembra...
My trees...They have withered and died just like me.

Plavi Skaut

Quote from: "David"Va' snäll och förklara vad det  :x betyder??  :roll:

ta ov mi na kleeder :lol:  

skini mi se :mrgreen:
The Four Winds

David

Freja,
:wink:

Msng,

poceo si uciti svedski na pravi nacin... :mrgreen:
Inace, pise se 'ta av mina kläder'. Prisvojna zamjenica 'tvoj/u' je 'dina'.

David

Jedno pitanje u vezi 'Znaka Sagite':

zasto casopis nema svoju web-stranicu sa odabranim tekstovima on-line?