• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

FOTO FORUM - nova adresa

Started by Paramecijum, 02-09-2008, 00:01:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

mafija_x

Jel se zna mozda kojim avijonima su leteli?
izgubili smo se u sirini ideje

Boban

pa sa onih nekoliko što Srbija ima; tačnije učestvovalo je 40 letilica (avioni, helikopteri i zaprašivači) i mnogo manje pilota pa su pauze između tača bile velike, da piloti parkiraju avione u batajnici i pređu u druga vozila.
Mislim, jadno i bedno.

Alexdelarge

Nemilice rasipati gorivo za nekakav aeromiting. Pa ko danas tako zivi? To je ekonomski neodrzivo. Poznato je da se kod nas helikopteri koriste jedino kad treba ucmekati neko djubre iz opozicije. Samo se zacuje onaj zvucni efekat iz stripa AF, FLOP, FLOP i nema te vise. Ili imas ludu srecu ko onaj, onomad u Budvu.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

mafija_x

Sinoc je Sutanovac rekao da ce Srbija da preuzme, sad ne znam da li je mislio da li ce kupiti ili sta vec, avijone tipa "Galeb" od Crne gore, i neke tenkove od Republike srpske, znaci staro gvoznje.
A vojni budzet je skresan za 2 milijarde dinara mislim.

Ovi nasi avijoni ne bi vise mogli ni na onim Red Bull takmicenjima u Pesti da se takmice a kamoli u nekim sukobima da se koriste.
izgubili smo se u sirini ideje

Hobit

Quote from: "mafija_x"...avijone tipa "Galeb" ...
...Ovi nasi avijoni ne bi...

?
Imaju li radiJo?
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

Boban

Dvaput otvaran, gašen, nikad zaživeo i takve stvari; http://www.zunzara.com evo po treći put među Srbima.
U osnovi, priprema se jedan veći fotografski portal, a ovo je samo opušteno razmrdavanje oko tema srodnih fotografiji.
Sve naravno ide sporo i presporo i toliko sporo da se povremeno čini da stoji, ali tako je kako je, takva nam je država, nemamo drugo vreme i druge okolnosti nego sada i ovde.
Dakle, koga zanima bilo šta vezano za fotografiju, neka baci oko malo na ovu stranicu gore linkovanu pa se klikom na broj 1 dobija fotoforum, a klikom na broj 2 vraća vas na Znaka sagite; klikom na ostale brojeve tu i tamo ponešto; ništa spektakularno ali vam se pruža prilika da uzmete učešća u početnim koracima nečega što će možda biti jednog dana, jednom, nekada relevantno mesto za neke fotografske teme.

Boban

scallop

Lepo. Bobane, postao si majstor. Dopada mi se mirno nadmetanje u lepoti fotografisanja. Hvala.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Boban

to je moja prava priroda: mirna koegzistencija sa svima...
A imam još jedan forum skriven ispod ZS, no, to je već uglavnom političko-socijalno palamuđenje: SEDMI KONTINENT.

scallop

Znam ja da si ti srce od čoveka.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

lilit

bobane,

sta ne valja u ovim fokusima? please, trebaju mi hitne instrukcije. :)

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Josephine

lilit

zanemari prašinu, fotografija laže, ovako ne izgleda uživo. :)
al negde promašujem fokus ili sam prosto nesposobna.

Mica Milovanovic

Da bi neko mogao da pokuša da da odgovor, moraš napisati u čemu je problem, a još više čime si slikala (aparat, objektiv)...
Mica

lilit

problem je u tome sto bih ja da mi izgledaju kao one bobanove fokusirane, jeste i da mi je svetlo bilo shitina, al opet nekako, nisu jasne onoliko koliko bih htela. (sto ga srocih)

Model    Canon EOS 350D DIGITAL
ISO    400
Exposure    1/60 sec
Aperture    5.0
Focal Length    64mm
Flash Used    true
White Balance    0
Metering Mode    5
Exposure Program    2
CCD Width    22.1996
Exposure Bias    0.0
Focal Plane X-Resolution    3954.2334
Lens    28-200mm f/4.5-27

Mica Milovanovic

Da se prvo ogradim, ja sam krajnji amater, ali pošto Bobana nema da ti da stručnije mišljenje, da probam:

Sestro slatka, da bi ti bile oštre kao bobanove, moraš da izdvojiš bar 1000 evrića za objektiv.
Kad ja slikam mojim sasvim solidnom objektivom to je jedno, a kad na isto telo nakačimo Bobanovo čudo, pa još posle toga Boban izvede još malo radova u nekom programu za obradu slika, onda dobiješ ono što on postuje.
Naprosto, koliko para toliko muzike.
Ono što možda možeš da uradiš je da pojačaš osvetljenje, pa da slikaš sa kraćom ekspozicijom. Sa šezdesetinkom si na granici da možeš da slikaš dobro iz ruke...

Da rezimiram, ne mislim da nešto bitno grešiš... mislim da je to to...
Mica

Mica Milovanovic

Probao sam da slikam tastaturu sa Canonom 500D i sa nešto boljim objektivom od tvog i rezultat je sličan...

Doduše, moja tastatura je nešto čistija...  :lol:
Mica

lilit

hvala mićo.
ma ovaj aparat nije moj, pozajmih ga da izvedem neku avanturu u utorak, mislim da cu imati loše svetlo, ali imam i speedlite 580EX blic, pa sad vežbam.
za tastaturu nema šta da se vadim, šta god kažem, samo ću još dublje potonuti kao domaćica, majka, žena, čistačica i drug . :lol:

a evo i nešto, dvojezično :lol: , pre neki dan pronađeno u samoposluzi u vienni, kao da ga je moja mama pravila, extra odličan, u kategoriji onog - "bakina tajna", a košta celih 3.5 evra. da ne veruješ. ubijam se. :lol:

lilit

Mićo,
da li bi ti rekao da je ovde fokus na detetu ili na aparatu?

M.M

Ja bih rekao da je na aparatu.
Nijedan poraz nije konačan.

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

NdZodiac

lilit

na aparatu je i trebalo da bude, mislim, to mi je bio plan. hvala. :)
na nesmanjenoj fotki se vide i slova na aparatu. jos da provalim koji trik sa fotkanjem unutra, pomolim se i pokusam da glumatam bobana. :lol: