• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Lakobriji i Aleksicu nagrada Tres film festivala u Varazdinu

Started by taurus-jor, 15-09-2008, 15:03:42

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

taurus-jor

Kratki srpski kung-fu film "Dragon Rage", u reziji Miroslava Lakobrije i Stevana Aleksicha, osvojio je nagradu "zlatna motorka" "Trash film festivala" u Varazdinu - u kategoriji borilackog filma.

Kako je Lakobrija rekao agenciji Beta, on je nagradu u obliku
motorne testere primio iz ruku Bore Lija (Bore Lee), ikone hrvatskog tres filma i zvezde borilackog ostvarenja "U kandzzama velegrada" (2003), koje je najprodavaniji naslov na hrvatskom DVD trzzisstu.

Najbolji horor film bila je "Crna ovca u restoranu za zombije"
Kristijana Kaurica iz Hrvatske, za najbolje akciono ostvarenje
proglasen je "Deadlock" Dzona Ahama i Elijasa Letinena iz Finske, a najbolje naucnofantasticcno ostvarenje bilo je "Civilizacija propasti" brache Pejic iz Hrvatske.

Na festivalu koji je trajao od 11. do 13. septembra, nagradu publike dobio je hrvatski akcioni film "La imposicion de la ley 2" koji su napravili Tihomir Galevski i Marko Zorko.

U najuzoj konkurenciji za nagradu u kategoriji horor zanra bio je srpski film "Lutke za dorucak" u reziji Ivana Velisavljevicha.

Miroslav Lakobrija - srpski majstor za specijalne efekte i maske - na festivalu u Varazdinu je prikazao jos dva ostvarenja u kojima je bio koreziser i glumac, a to su "Hotel kanibal" i "Predatorka". Njih je snimio u tandemu sa Branislavom Crvenkovichem.

Za nagrade u Varazdinu nadmetala su se 24 filma iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Velike Britanije, Italije, Finske, Australije, Kanade i SAD.

Festivalski ziri ccinili su proslogodisnji dobitnik Zlatne arene na
festivalu u Puli, rezziser Kristijan Milich, strip crtacc iz Vinkovaca
Dubravko Matakovich i rezziser Mario Kovacc, koji je  svojevremeno snimio hit film "U kandzama velegrada".

Organizator manifestacije je "Tres udruga" iz Varazdina
(www.trash.hr), a njegovi gosti, Bore Li i clanovi obnovljene "nju
vejv" grupe "Neki to vole vruce", prosetali su prvog dana festivala crvenim tepihom.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Tex Murphy

Bravo Vorloče!!!  :!:
Ovo je velika pobjeda, bez obzira što je onaj Milić sjedio u žiriju.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Kunac

Zaista, bravo! Nagrada nije mogla otići u bolje ruke.
"zombi je mali žuti cvet"

Meho Krljic

angel011

We're all mad here.

Ghoul

slažem se: TRASH nagrada nije mogla otići u bolje ruke! mada se i žika solidno trudio da je dobije...
maybe the next time...!
https://ljudska_splacina.com/

taurus-jor

Meni zao sto ovoga puta nisam mogao da odem u Varazdin, ali sledeceg puta omanuti necu. Cujem od Warlocka da je tamo bila kompletna postava Grosmanovog festivala. Umrezavanje, povezivanje, to je prava stvar.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

WARLOCK

Hvala na cestitkama! :evil:  pa nisam se nadao da cemo osvojiti za borilacki :?

---

ovaj čovek skroz desno zove se kristijan kaurić, on je dobio motorsku za najbolji horor film, inače je super lik. završio dizajn, okrenuo se režiji, sada radi reklame...

iako smo bili direktni konkurenti, vozio je nas dvojicu, predstavnike filma Lutke za doručak, u Zagreb. tom prilikom, mada smo srbi, nismo mu ukrali zlatnu motorku.
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

crippled_avenger

Čestitam Lakobriji i Aleksiću! Isto tako, čestitam Žiki i Kuncu sjajnom rediteljsko-scnarističom tandemu koji je već sa svojim prvim filmom uspeo da se nametne na regionalnoj festivalskoj sceni i dođe
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Mica Milovanovic

Mica

Shozo Hirono